Dodaj do ulubionych

Rykowisko - pamiętacie?

24.10.03, 09:45
Kiedyś, kiedyś, kiedyś na Polsacie był taki programik, kopia jakiegoś show z
MTV chyba, pt. RYKOWISKO. Jedną z prowadzących była Łucja Kryńska, która
wtedy wyglądała jesczze jako tako (vide: niedawny Sextet), tyle tylko, że
darła się w niebogłosy, no ale nazwa programu zobowiązuje.. Współprowadzącym
był polski Leonardo di Caprio, czyli Rafał K. (nazwiska w tej chwili nie mogę
sobie przypomnieć), ówczesny (a może i oobecny) 'narzeczony' Agnieszki
Włodarczyk.
Czy w tym programie były jakieś zadania do wykonania, bo mi przypomina się
tylko końcówka, kiedy to wybierający/a rzucał jakieś hasło a trzy osoby w
finale 'strzelały' w odpowiedź i jak trafiły to zbliżały się do
wybierającego..
Obserwuj wątek
    • Gość: Margaret Re: Rykowisko - pamiętacie? IP: *.ssnet.pl / 80.55.131.* 24.10.03, 10:05
      tak...byly zadania. LIcencja MTV- wiec i zdania podobne jak w tamtejszym
      programie (nie pamietam oryginalnej nazwy).Czyli np- "masz po nogach dziewczyn
      rozpoznac , ktora to ta wybierajaca". "jak zrobisz zeby..ktos tam pomysla, ze
      cos tam"...blebelble :). WYbacz, ze malo konkretnie, ale chyba sens wylapiesz.
      • spatologizowana_sempiterna Re: Rykowisko - pamiętacie? 24.10.03, 20:53
        Co ma wyłapać sens? W tej kaszance drobnoziarnistej? To już prędzej wyłapie
        tonę dorsza w kwasie solnym!
        • Gość: Margaret Re: Rykowisko - pamiętacie? IP: *.ssnet.pl / 80.55.131.* 24.10.03, 21:00
          to dobrze ;). Dorsz jest dobry.
          ps- niejasne w moim poscie jest tylko to zdanie "jak zrobisz cos tam ...zeby
          ktos tam pomyslał..;).etc". Byl kiedys taki program na Polsacie. Trzy panie,
          trzech panow, zadawali sobie wspolnie pytania , czasami w formie zadan
          (np,zapytaj o droge uzywajac tylko gestow ) po czym na koncu zaznaczali sobie
          na bloczku, ktorą/ktorego wybieraja. Gdy wybrali siebie nawzajem (czyli pan
          wybral pania nr 2, a pani pana nr 2) przechodzili do nastepnego etapu (ktory
          to "rozgrywal"sie na poczatku kolejnego odcinka)-czyli gry o nagrody.
          Generalnie jednak zadania i pytania -podobne byly do tych , ktore pojawialy sie
          na rykowisku, tylko bez tego szalenstwa ;).
          • spatologizowana_sempiterna Re: Rykowisko - pamiętacie? 24.10.03, 21:07
            Oj, sens posta Twojego to ja pojąłem. A sensu nijak nie potrafię odnaleźć w
            opisywanym dziele. Kamieniu wręcz milowym na drodze do przerobienia mózgów
            Polaków w papkę.

Po to, żeby potem można im było wciskać takie Kasie i Tomki z zakupionego
            formatu w każdej gazecie i w lodówce, jak ktoś słusznie zauważył w innym poście.
    • Gość: Skalar Re: Rykowisko - pamiętacie? IP: *.acn.pl 24.10.03, 20:57
      Pamiętam to hasło: "zapraszamy na.... RYKOWISKOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!"
      • Gość: napisał(a): Re: Rykowisko - pamiętacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.03, 21:23
        rykowisko bylo na polszmacie okolo 96 roku

prowadzili- lucja k. /wtedy ostra dzaga, moj licealny ideal/ pawel zippert i
        jakis gejek o imieniu daniel.

mnie sie podobalo, w miare, a bylem wyjatkowym mlodym malkontentem /nic mi sie
        generalnie nie podobalo/, to chyba zasluga naprawde fajnych prowadzacych, bo
        uczestnikami to bylo chyba dresiarstwo...

btw zboczen- podobal mi sie w jedno lato codzienny program na polsacie
        prowadzony przez 'de su', fajne panienki z glowa
        • Gość: marg Re: Rykowisko - pamiętacie? IP: *.ssnet.pl / 80.55.131.* 24.10.03, 21:51
          tak pamietam..pamietam. POzniej zdaje sie program przeniesiono na polsat 2, a
          panny z de su-zostaly zastapione przez jakies inne..modelki, aktorki.. (chyba
          Olivia -ta mulatka byla jedna z prowadzacych)..O ile mowimy o tym samym. (?)
          • Gość: napisał(a): Re: Rykowisko - pamiętacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.03, 22:38
            nie nie, to bylo 'studio lato' czy cos, taki popoludniowy z nagrodami dla
            widzow itp..ale panny byly tak wyluzowane i naturalne ze mi zapadlo w pamieci
            na dlugo.
      • Gość: s_l Re: Rykowisko - pamiętacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 21:52
        a ja pamietam, ze program mi sie nie podobal, ale kiedys widzialem parodie
        tegoz w wykonaniu manna i materny - do posikania
        • eroll1985 Re: Rykowisko - pamiętacie? 24.10.03, 22:50
          z tego programu to pamiętam tylko panią doktor Łucję Kryńską którą najbardziej
          kojarzę z halo gramy(program prowadził oprócz Łucji także Kuba Wojewódzki i
          Makak)pamiętam że prowadziła też pierwsze odcinki Amazonek ale potem nagle
          zniknęła.
          • myshen82 Re: Rykowisko - pamiętacie? 24.10.03, 23:30
            ona ma taka irytujaca maniere - sposob w jaki mowi doprowadza mnie do szalu:))
    • soczewica oryginalny program w mtv 26.10.03, 10:38
      nazywał się bodajże "singled out".
      paweł z. to moja ówczesna telewizyjna miłość :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka