Dodaj do ulubionych

koncert LADIES

IP: *.chello.pl 03.11.03, 22:10
kolejna impreza z zadeciem :/

jak na razie podobaly mi sie Kayah i anna.maria.jpg ;)

wielka porazka Eweliny Flinty - dlaczego nie wybrala sobie czegos pod swoja
skale glosu???
widac bylo, ze probuje wejsc glosem tam, gdzie nigdy wczesniej nie byla i nie
wiadomo czy bedzie :///
po co tak meczyc siebie i widzow?

Urszula chyba chciala sie wystylizowac na Madonne z MTV Music Awards
bez powodzenia :/
moze powinna pocalowac Eweline? ;)

Maryla jako constans
ona chyba nie potrafi zle zaspiewac :)

czekam na Nosowska :)
Obserwuj wątek
    • mag26nov Re: koncert LADIES 03.11.03, 22:17
      przegapiłam pierwsza piosenke Flinty-złapałam się tylko na Żałuję...
      Jopek bardzo fajnie zaśpiewała,ale ja ją lubię tak czy siak,więc nie jestem tu
      obiektywna;)))
    • Gość: Ramelov Re: koncert LADIES IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 03.11.03, 23:56
      Witam Kubu :-))
      Cos chyba przesadzasz z tą porażką Eweliny Flinty :-) Ja zauważyłem tylko, że
      po długiej serii wielu koncertów Ewelina ma nieco zmęczony głos (choć i tak
      mniej niż na koncercie Lata z Radiem :-) Nie zauważyłem, żeby śpiewała w
      tonacji nie nieodpowiedniej dla niej. Może się nie znam.
      Co do Marylki Rodowicz to kobieta jak zwykle śpiewa kawałki pod publiczkę i
      dobrze jej to wychodzi :-) Idealna wokalistka dla słuchaczy o słowiańskiej
      duszy.
      Ogólnie wydaje mi się, że ten projekt "Ladies" muzycznie jest
      nieporozumieniem. Odkurzono stare kawałki, w dużej części przeciętne
      kompozycje (moim zdaniem przynajmniej) w straszliwie sennych wykonaniach. :-)
      • Gość: kubu Re: koncert LADIES IP: *.chello.pl 04.11.03, 00:15
        naprawde nie slyszales jakie desperackie bylo jej branie gornych dzwiekow?
        :/
        • Gość: agrafka Re: koncert LADIES IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 01:32
          Witam,
          to nie tak, że ten projekt jest nieporozumieniem. W nim nie chodziło o jakieś
          odkrycia muzyczne czy wokalne - ta płyta ma przyciągnąć jak największą ilość
          kupujących. A znacie przecież kultowe słowa z Barei - najbardziej lubię te
          piosenki, które znam (parafraza). Dlatego odkurzono Osiecką, która potrafia
          bawić rzesze jak mało kto i zaproszono znane, ale i ambitne wokalistki.
          Zauważcie, że kompletnie olano Kukulską, Kowalską czy inną Paschalską, które
          mimo, że popularne to mało ambitne. Koncert galowy był udany. Najlepsze tego
          wieczoru były Nosowska i Steczkowska.

pozdrawiam
          • Gość: trapo Re: koncert LADIES IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.03, 08:02
            a czy to nie były słowa inż.Mamonia?
            • myshen82 Re: koncert LADIES 04.11.03, 12:03
              Yes, inz. Mamon;)
    • Gość: ckm Re: koncert LADIES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 08:20
      A mi sie podobało, liczyłem na na lajtowa wersje testosteronu kaji i było
      aczkolwiek było gorzej niz w sopocie, nie zauważyłem porażki flinty-pierwsza
      jej piosenka była kiepska ale żałuję ok, wysiadłem przy końcu bo było nudnawe,
      aaa.... jeszcze była urszula - to dopiero porażka.

Pozdro 600
    • Gość: moboj Re: koncert LADIES IP: *.magma / 62.233.250.* 04.11.03, 09:18
      Urszula Dudziak była najlepsza. co do Steczkowskiej: kiedy Ewa Demarczyk
      śpiewa "Karuzelę z Madonnami" to świetnie słychać O CZYM ona śpiewa, mimo że
      pewne fragmenty są śpiewane bardzo szybko. a Steczkowskiej nie szło zrozumieć
      ani trochę.
      • Gość: z Re: koncert LADIES IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.03, 09:55
        Gość portalu: moboj napisał(a):

> Urszula Dudziak była najlepsza. co do Steczkowskiej: kiedy Ewa Demarczyk
        > śpiewa "Karuzelę z Madonnami" to świetnie słychać O CZYM ona śpiewa, mimo że
        > pewne fragmenty są śpiewane bardzo szybko. a Steczkowskiej nie szło zrozumieć
        > ani trochę.

Właśnie. O co chodziło z ta KARUZELĄ. Justyna nagrała ją na pierwszej płycie (7
        lat temu!!!) Dlaczego wybrała tę piekielnie trudną piosenkę? Widziałem kiedyś
        Justynę na koncercie w teatrze ROMA i powiem, że ona zawsze ma niewielkie
        problemy z tą piosenką, ale kto ich nie ma. Brawa dla Justyny za odwagę i
        ambicję!
        • Gość: Agatta Re: koncert LADIES IP: *.espol.com.pl 04.11.03, 13:25
          Mnie karuzela z madonnami powalila... BRAWO JUSTYNA

A utwor Pejzaz bez Ciebie w wykonaniu Justyny... ladny ale lepiej brzmial na
          plycie.. slychac bylo ze Justyna jest chora...A to dlugi utwor i non stop
          tekst...

Kasia Nosowska jak zwykle urocza
          • Gość: z Re: koncert LADIES IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.03, 20:10
            Gość portalu: Agatta napisał(a):

> Mnie karuzela z madonnami powalila... BRAWO JUSTYNA
            >
            > A utwor Pejzaz bez Ciebie w wykonaniu Justyny... ladny ale lepiej brzmial na
            > plycie.. slychac bylo ze Justyna jest chora...A to dlugi utwor i non stop
            > tekst...
            >

A mnie Pejzaż zachwycił. Karuzela, po drugim wysłuchaniu, wydaje mi się całkiem
            dobrze zaśpiewana. Były wpadki z tekstem, ale minimalne. Pierwsza ocena była
            zasugerowana wpisem na forum. Sorry
        • Gość: aaa Re: koncert LADIES IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.03, 14:28
          Ale ona zniszczyła tę piosenkę. Na FPS-ie pomylila słowa nawet.
          Problemem Steczkowskiej jest słaba dykcja i brak wykształcenia aktorskiego.
    • aguszak Re: koncert LADIES 04.11.03, 09:59
      Uważam, że miały wspaniałe kreacje - wszystkie bez wyjątku :)
      Żałuję, że nie słyszałam Nosowskiej... może kupię płytę, a tym samym przyczynię
      się choć po części do sukcesu akcji...?
      A od Urszuli wara!
      ;)))
      • Gość: kubu Re: koncert LADIES IP: *.chello.pl 04.11.03, 10:14
        to zart z tymi kreacjami, prawda?
        ja uwazam, ze tylko Steczkowska była dobrze ubrana
        reszta to koszmar mieszany z banałem w dowolnych proporcjach :///
        • Gość: hugo Re: koncert LADIES IP: *.acn.waw.pl 04.11.03, 10:17
          a co Ci się nie podobało w kreacji Anny Marii? bo moim zdaniem wyglądała (i
          brzmiała) świetnie, najlepiej ze wszystkich.
          • Gość: kubu Re: koncert LADIES IP: *.chello.pl 04.11.03, 10:26
            pojscie po najmniejszej linii oporu
            ja rozumiem, ze szlachetna prostota i wogole
            ale to jest naprawde banalne rozwiazanie - czarna, prosta sukienka :/
            zaspiewala swietnie, ale wygladala przecietnie
            • Gość: agrafka Re: koncert LADIES IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 10:34
              Lepsza była prosta sukienka Jopek niż marynarka po dziadku Urszuli, koszmarna
              sukienka Flinty - jezu, te rajstopki czy fatalnie dobrana kreacja p. Dudziak.
              Rzeczywiście najlepiej ubrana była Steczkowska i Jopek.
            • Gość: hugo Re: koncert LADIES IP: *.acn.waw.pl 04.11.03, 15:06
              hehe, ile osób, tyle opinii. mnie coś takiego właśnie w kobiecie zachwyca, to
              co nazwałeś "szlachetną prostotą", uroda która nie wymaga nadmiernej oprawy,
              bo sama się obroni... ale u Anny Marii przede wszystkim urzeka mnie głos...
              pozdrawiam, kubu
          • niziel Re: koncert LADIES 04.11.03, 14:46
            przyznam szczerze że miałam przyjemność być na koncercie (byłam pomocą dla
            gwiazd - coś w stylu podaj przynieś pozamaiataj) i powiem tak wszystkie panie
            były świetne ale niebywałą wręcz osobą jest A.M. Jopek, p.Ewa Bem i p.Urszula
            Dudziak(którą miałam zaszczyt sie "opiekować"). Nie było tutaj czegoś w stylu
            syndrom gwiazdy, a wręcz odwrotnie. Ewelina Flinta pomogła mi otworzyć drzwi, a
            Justyna Steczkowska sama podbiegła i mi otworzyła! Są naprawde super nie
            napuszone i kapryśne prawdziwe profesjonalistki. Jestem dumna że mogłambyć na
            koncercie (od 9 rano do 23.30) było świetnie mam autografy całej dziesiątki,
            zdjęcia i tio co najważniejsze: ZDJĘCIE Z ZYGMUNTEM KUKLĄ KTÓRY OBOK MAKSYMIUKA
            JEST NAJLEPSZYM(NAJŚMIESZNIEJSZYM ZAPEWNE:p)DYRYGENTEM NA ŚWIECIE!!
            Życzę sobie więcej takich koncertów którym przyglądać bym się mogła od kuchni...
            DzikU.
            • aguszak Ależ Ci zazdroszczę, Niziel :))) n/txt 04.11.03, 15:57
              niziel napisała:

> przyznam szczerze że miałam przyjemność być na koncercie (byłam pomocą dla
              > gwiazd - coś w stylu podaj przynieś pozamaiataj) i powiem tak wszystkie panie
              > były świetne ale niebywałą wręcz osobą jest A.M. Jopek, p.Ewa Bem i p.Urszula
              > Dudziak(którą miałam zaszczyt sie "opiekować"). Nie było tutaj czegoś w stylu
              > syndrom gwiazdy, a wręcz odwrotnie. Ewelina Flinta pomogła mi otworzyć drzwi,
              a
              >
              > Justyna Steczkowska sama podbiegła i mi otworzyła! Są naprawde super nie
              > napuszone i kapryśne prawdziwe profesjonalistki. Jestem dumna że mogłambyć na
              > koncercie (od 9 rano do 23.30) było świetnie mam autografy całej dziesiątki,
              > zdjęcia i tio co najważniejsze: ZDJĘCIE Z ZYGMUNTEM KUKLĄ KTÓRY OBOK
              MAKSYMIUKA
              >
              > JEST NAJLEPSZYM(NAJŚMIESZNIEJSZYM ZAPEWNE:p)DYRYGENTEM NA ŚWIECIE!!
              > Życzę sobie więcej takich koncertów którym przyglądać bym się mogła od
              kuchni..
              > .
              > DzikU.
        • aguszak Re: koncert LADIES 04.11.03, 10:37
          Gość portalu: kubu napisał(a):

> to zart z tymi kreacjami, prawda?
          > ja uwazam, ze tylko Steczkowska była dobrze ubrana
          > reszta to koszmar mieszany z banałem w dowolnych proporcjach :///

A co powiesz o sukience Kajah?
          • Gość: kubu Re: koncert LADIES IP: *.chello.pl 04.11.03, 10:41
            niby ok
            kayah ma swietna figure i dobrze jej w takich sukienkach
            ale nie jestem pewien, czy to odpowiednia kreacja na taki koncert :/
            dla mnie to mala powtorka z Edyty Gorniak i jej nieszczesnej sukienki na
            plastrach ;)
            na szczescie tym razem nic sie nie odkleilo ;)
          • Gość: mona Re: koncert LADIES IP: *.espol.com.pl 04.11.03, 13:29
            Kayah podkreslila swoje proste jak kolek nogi ta sukienka... ale luz.. mi to
            nie przeszkadza
            • Gość: Jola Re: koncert LADIES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.03, 07:18
              Ty chyba nie wiesz, jak wyglądają zgrabne nogi. Kayah jest skończenie zgrabna,
              a jej nogi bez zarzutu.
              • Gość: Agatta Re: koncert LADIES IP: *.espol.com.pl 10.11.03, 01:57
                No ja bym nie powiedziala ze sa zgrabne sa zbyt proste.. kołkowate... te nozki
                Kayah.. ale mi to nie przeszkadza w odbiorze jej muzyki
      • Gość: Agatta Re: koncert LADIES IP: *.espol.com.pl 04.11.03, 13:26
        A mnie powalila sukienka RODOWICZ... buahahah ta to zawsze z czyms wyskoczy
    • Gość: maja Re: koncert LADIES IP: 62.233.204.* 04.11.03, 10:09
      ja z innej beczki - czy ktos wie ile kosztuje ta plyta?
      • Gość: Agatta Re: koncert LADIES IP: *.espol.com.pl 04.11.03, 13:45
        Niecale 30zl

pozdrawiam
    • Gość: Max Re: koncert LADIES IP: *.ok.wroc.pl 04.11.03, 13:02
      zgadzam sie co do steczkowskiej. CO dziwne to ona juz nagrala tą piosenke kilka lat temu na swojej plycie, wiec miala dosc czasu zeby sie nauczyc tekstu.
      Najgorzej wypadka Nosowska. Zastanawialem sie, ze gdyby ona wystapila w idolu to nie dosc, ze nie przeszlaby do zadnego etapu to jeszcze pokazywana bylaby w cyklu kosmitow speiwajacych inaczej. Boze jak ona falszuje...
      • Gość: Agatta Re: koncert LADIES IP: *.espol.com.pl 04.11.03, 13:32
        Dla mnie nosowska jest inna i dlatego jest urocza i wspaniala.. nie spiewa pod
        publike i to jest dobre

A Steczkowska wybrala stary ale trudny utwor i dobrze... Nosowska tez
        zaspiewala stary utwor wiec sie nie czepiajcie... kazda mogla wybrac utwor
        ktory chciala zaspiewac

kayah zapromowala swoja plyte i tez dobrze
        • tropicielka Re: koncert LADIES 29.12.03, 15:49
          Gość portalu: Agatta napisał(a):

> Dla mnie nosowska jest inna i dlatego jest urocza i wspaniala.. nie spiewa
          pod
          > publike i to jest dobre
          >
          Ona sili się na orginalność, co nie oznacza ,że jest orginalna... urocza i
          wspaniała? Drażni mnie jak ktoś udaje indywidualistę na siłę .Na pierwszej
          płycie jeszcze z zespołem hey to była normalna dziewczyna - a teraz jej
          odwaliło :wystarczy wsłuchać się w tekst- totalnie na siłę ... chyba ślęczy po
          nocach i wymyśla " niebanalne kawałki".
          • Gość: bb Re: koncert LADIES IP: *.rene.com.pl 29.12.03, 16:55
            Nosowska to jedyna polska artystka, którą uwielbiam za całokształt. Podoba mi
            się zarówno to, jak śpiewa, co śpiewa, co mówi w wywiadach, a szczególnie
            bliskie są mi jej teksty. Uważam, że jest szczera w swoich tekstach, nie wiem,
            z czego wnioskujesz, że sili się na oryginalność. Pisze prosto, a niebanalność
            ma w sobie i przelewa ją na papier. Na początku kariery była młodą dziewczyną,
            teraz jest dojrzałą kobietą, więc to naturalne, że pisze inaczej. Pozdrawiam.
    • Gość: s_l Re: koncert LADIES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 13:37
      nie wiem kto ubiera flinte, bo nie wierze, ze sama strzelilaby sobie takiego
      samoboja
      koncert ogolnie mierny, z urszula znacznie zanizajaca caly poziom
      nie widzialem nosowskiej, co spiewala? ja tez przebrali?
      a karuzela z m. TYLKO w wykonaniu demarczyk - do tej pory nikt jej nie
      przeskoczyl (ostatnio odswiezalem sobie troche repertar czarnej damy z
      kazimierza i pomyslalem, ze moze kinga preis dalaby rade)
    • Gość: Wars Re: koncert LADIES IP: 217.153.180.* 04.11.03, 14:22
      Czy Wy dzielicie się wrażeniami z koncertu, czy obgadujecie wygląd pań??? Oj
      plotkary,plotkary...
      Wars
      • Gość: grazynka-lubicz Re: koncert LADIES IP: *.acn.pl 04.11.03, 15:13
        Nosowska to jest normalnie tragedia, grube utuczone babsko jak zwykle w glanach
        i jakiejś zgrzebnej kiecy, a już ten jej pożal się Boże śpiew- mamrotanie pod
        nosem, mruczenie, stękanie, myslałam,że się zrzygam.
        Bem -okropnie się roztyła, masakra taki tłuścioch,
        Maryla- jak zwykle urocza i śmieszna
        Flinta- wyła jak stary pies na łańcuchu
        Jopek- to jej zawodzenie i miauczenie , ohyda uszy więdną
        Jolka K. też okropnie utyła, poza tym ten głęboki dekolt- błee, nie te lata,
        nie wypada w tym wieku.
        Torbicka- co ona za kołtun miała na głowie
        Najbardziej podobała mi się Halinka mlynkova i Zygmunt Kukla.
        Aha i w tej nadętej napuszonej atmosferze powinien jeszcze wystąpić Wiśniewski
        moze rozruszałby tych bufonów na widowni.
        • Gość: s_l Re: koncert LADIES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 15:27
          ... a grazynka stala ze szczota w nieczynnym tego dnia kanale dla orkiestry i
          przydreptujac w miejscu niecierpliwie, czekala: 'kiedy to sie qrwa wreszcie
          skonczy, bo mnie uostatni pekaes ucieknie'
          • Gość: kubu Re: koncert LADIES IP: *.chello.pl 04.11.03, 15:31
            chyba ŁUCIEKNIE ;)
            • Gość: grazynka-lubicz Re: koncert LADIES IP: *.acn.pl 04.11.03, 15:48
              Nie, siedziałam w lozy z Jolką, ale do domu mnie BMW nie odwiozła no i
              faktycznie PKS łuciekł, ale jej przyjaciółka od mody Tereska mnie przenocowała.
              • kwiat_paproci Re: koncert LADIES 04.11.03, 16:15
                czy ktoś wie może,gdzie mogą w necie być zdjęcia z tego koncertu.Bo chciałabym
                zobaczyć te"kontrowersyjne" kiecki...
                • Gość: Agatta Re: koncert LADIES IP: *.espol.com.pl 04.11.03, 19:09
                  www.kap.com.pl/press2 tutaj cos znajdziesz
                  • Gość: M. Re: koncert LADIES IP: *.prw.pl 04.11.03, 19:19
                    Tak czytam i czytam, i jakoś nie mogę się za bardzo z nikim zgodzić. No może
                    poza opiniami o Steczkowskiej, bo rzeczywiście wypadła słabo (szczególnie jak
                    śpiewała "Karuzelę" (dykcja!), ale jej wieczna rywalka Kayah - też wczoraj
                    zaliczała wtopę - posypała się strasznie w pierwszej piosence, zaśpiewała
                    zgodnie z oryginałem tekstu może 1/3 piosenki, a potem był takie szycie...!
                    Aha, jeszcze do Justyny S. - w oryginale tesktu "Pejzaż bez ciebie" jest "dywan
                    PŁOWO - zielony", a nie jak Steczkowska śpiewa zarówno na płycie, jak i wczoraj
                    na koncercie "PŁAWO".
        • Gość: mix Re: koncert LADIES IP: 150.254.101.* 03.03.04, 17:23
          z przerażeniem myślę o poziomie, jaki reprezentować musi autor/ka poprzedniej
          wypowiedzi. nie pozdrawiam.
    • Gość: niunia Re: koncert LADIES- IP: proxy:* / *.gazeta.pl 04.11.03, 19:43
      Wiem że się czepiam, ale dlaczego nazwano ten koncert LADIES? Przecież śpiewały
      POLSKIE gwiazdy, POLSKIE utwory, w POLSCE, dla POLAKÓW.
      Jakie z nich LADIES? Baby nasze swojskie, w Polsce wychowane.
    • Gość: ART Re: koncert LADIES IP: 212.122.200.* 05.11.03, 12:39
      Nie chcę się rozpisywać, ale był to jeden z lepszych koncertów jaki pokazała
      ostatnio TVP. Trafny dobór repertuaru, który kapitalnie został zgrany z
      orkiestrą. Dla mnie to nawet Rodowicz, Nosowska czy Urszula mogłyby wystąpić w
      strojach kąpielowych. Nie zwracam uwagi na wygląd. To był koncert, a nie pokaz
      mody czy wybory miss. Koncert który czemuś tam służył, ma pomóc wielu wiejskim
      kobietom. I to jest najważniejsze. A nie kto dlaczego co jak i po co? WSTYD
    • Gość: lol Ewelina Flinta - beznaddzieja IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 03:44
      Ewelina Flinta - beznaddzieja kto ja i za co tam zaprosil zenada. sie
      dziwie innym gwiazdom ze z nia zagraly / reke podaly
      • kloidet Re: Ewelina Flinta - beznaddzieja 10.11.03, 02:11
        a czego wy sie ludzie po flincie spodziealiście? poziomu?
      • Gość: max Re: Ewelina Flinta - beznaddzieja IP: *.chello.pl 10.11.03, 10:45
        jest o niebo lepsza od tych innych "gwiazdeczek" typu urszula czy kayah, wnosi
        coś nowego, świerzego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka