drzejms-buond 31.12.08, 11:21 pl.wikipedia.org/wiki/Piotr_Farfa%C5%82 miłego oglądania publicznej- JA WYSIADAM! naprawdę jest wam WSZYSTKO JEDNO? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jwoj Re: Heil Farfał! 31.12.08, 11:51 może i faszysta,ale przynajmniej wykosił pisiaków,przyjemnie jest obserwować jak to ogon rządzi psem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kosmita.trybunalski Re: Heil Farfał! 31.12.08, 11:59 zamiast pisowców będziemy miec teraz w tvp elpeerowców, jakim to trzeba byc idiotą, żeby sie z tego cieszyc Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Heil Farfał! 01.01.09, 09:33 Mamy sytuację typu "zamienił stryjek". Nie wiem, która banda rządząca telewizją jest gorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor Re: Heil Farfał! 31.12.08, 12:21 lepszy uczciwy faszysta od PiS- dzielca. Odpowiedz Link Zgłoś
orald Re: Heil Farfał! 31.12.08, 15:57 tele_sfor napisał: > lepszy uczciwy faszysta od PiS- dzielca. Autor: grek.grek W czym Farfał jest gorszy od giermka Kaczorów - Urbańskiego ? Zadziwiająca nieświadomość. Działalność partii faszystowskich i propagowanie nacjonalizmu jest w tym kiepskim kraju zabronione. Kaczystą można być, chociaż to oczywiście wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Heil Farfał! 31.12.08, 13:23 Dlaczego mam nie oglądać w TVP jakiegoś dobrego filmu albo kabaretu ? Bo Farfał nią rządzi ? Mam sobie strzelać w nogę dla jakiejś idei bezwartościowej ? Absurd... Wczoraj o północy był świetny dokument o chińskiej fabryce koralików sprzedawanych do USA, a nie było nic o tym, że NSDAP była spadkobierczynią idei Florence Nightingale. W czym Farfał jest gorszy od giermka Kaczorów - Urbańskiego ? Niech sądy rozstrzygają spory, a politykierstwo dogaduje w sprawie nowej ustawy medialnej - w dziedznie przekazywania informacji i publicystyki TVP i tak już nikt nie uważa za obiektywną. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Heil Farfał! 31.12.08, 13:42 wiem,wiem...ale tak mną trzęsie jak sobie pomyślę spod czyich skrzydeł wylatuje ten obrazek publiczny...ech... w sumie masz rację. Solorz też nie jest kryształowy, Lew Salonowy - wiadomo. Po prostu po cichu bmyślam plan PROTESTU... myslałem ze podsuniecie jakiś pomysł. a film o Mardi Gras rzeczywiscie ciekawy...nigdy nie połączyłbym tych dwóch rzeczy w jedną a tu proszę... na Trójce , koło północy lecą ciekawe dokumenty Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Heil Farfał! 31.12.08, 13:50 Tak, a czasami wieczorami na Trójce jakiś grubszy pan z kubkiem rozmawia patrząc przyjaznym, zatroskanym i rozumiejącym wzrokiem z prawdziwymi Polakami: panem Jerzym Robertem Nowakiem, Antonim Macierewiczem czy innym Janem Olszewskim. Tak sobie rozmawiają przyjaźnie, jak p. Polak z p. Polakiem o spiskach żydowskich, o rozgrabianiu majątku narodowego przez elity tzw. III RP, i tak wspierają się wzajemnie narzekając ileż to zła i zapiekłości jest w tych ludziach co prawdę o Polsce (tę prawdziwą prawdę, nie tę, którą głosi medialny wróg publiczny nr jeden, czyli Gazeta Wyborcza) zakłamują. Być może na końcu obejmują się ci panowie i w policzki całują, ale nigdy nie udało mi się dotrwać. Więc nie wiem, co by tu jeszcze gorszego w tej telewizji być mogło. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Heil Farfał! 31.12.08, 14:13 Trudno jakiś pomysł, bo ta buraczano-kartoflana koalicja ma wszystkie protesty w nosie. Ich stamtąd nikt nie wyprowadzi,ich trzeba będzie wynieść. I wygląda na to, że trzeba liczyć w tej materii na zapisy nowej ustawy medialnej, o ile się politykierzy dogadają. Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Heil Farfał! 31.12.08, 15:58 Istnieje jednak pewna różnica etyczno-estetyczna między panem Urbańskim a Farfałem. Ten pierwszy przynajmniej jest starszy, ma czyściejszą młodość i nieco więcej wie o zarządzaniu tak wielką instytucją jak TVP, niż trzydziestoletni były neofaszysta zaledwie kilka lat po studiach. Odpowiedz Link Zgłoś
barabarasia1 Re: Heil Farfał! 02.01.09, 11:28 grek.grek napisał: > Dlaczego mam nie oglądać w TVP jakiegoś dobrego filmu albo kabaretu ? > Bo Farfał nią rządzi ? Mam sobie strzelać w nogę dla jakiejś idei bezwartościow > ej ? Absurd... Wczoraj o północy był świetny > dokument o chińskiej fabryce koralików sprzedawanych do USA, a nie > było nic o tym, że NSDAP była spadkobierczynią idei Florence > Nightingale. > > W czym Farfał jest gorszy od giermka Kaczorów - Urbańskiego ? > Niech sądy rozstrzygają spory, a politykierstwo dogaduje w sprawie > nowej ustawy medialnej - w dziedznie przekazywania informacji i > publicystyki TVP i tak już nikt nie uważa za obiektywną. > Odpowiedz Link Zgłoś
lear nie rozumiem o co chodzi? 31.12.08, 22:21 pan Farfał być może jest totalniakiem, być może nie jest (nie znam go osobiście), ale skoro w Polsce wg Konstytucji nie można być dyskryminowanym z żadnego powodu, to czemu faszysta czy narodowy socjalista nie może być prezesem TVP, a socjalista (jak np Urbański) może? no chyba, że ta zasada jest zła i na niektóre stanowiska powinno się mieć mądre przekonania - poza tym, co było a nie jest nie pisze się w rejestr, to nie po chrześcijańsku jest, w końcu Pawłowi czy Krzysztofowi się nie wypomina ich przeszłości, nawet temu terroryście co szefuje Yad Vashem też zapomina się grzechy młodości, co więcej Fisherowi czy Cohn-Benditowi też się nie wypomina za bardzo tego i owego (a jakby się ktoś uparł to mógł), dodatkowo przecież GW brzydzi się lustracją bo takie ocenianie (podobno) krzywdzi ludzi, nawet specjalnie Boniego się nie czepiano za jego przeszłe występki. A że natura próżni nie znosi to wyznaczono do bicia - Macieja Giertycha, który 30 lat temu współpracował z gen Jaruzelskim, a teraz Farfała, no bądźcie konsekwentni jakoś - albo grzebiemy się w przeszłości, albo nie, albo jest wolność poglądów i słowa, albo nie, albo jest równość, albo nie. jeszcze bym zrozumiał, gdyby założyciel wątku się czepiał kwalifikacji, niedoświadczenia, braku obycia, ale poglądów? Odpowiedz Link Zgłoś
pepsic Re: nie rozumiem o co chodzi? 01.01.09, 18:17 Bo na forum można mieć tylko słuszne poglądy. PO-wcom wszystko się wybacza, a to, co wiąże się z PiS-em, czy LPR-em jest be. Oleksy jednak miał rację twierdząc, że przywalanie PiS-owi jest trendy. Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: nie rozumiem o co chodzi? 01.01.09, 18:55 lear napisał: > pan Farfał być może jest totalniakiem, być może nie jest (nie znam go > osobiście), ale skoro w Polsce wg Konstytucji nie można być dyskryminowanym z > żadnego powodu, to czemu faszysta czy narodowy socjalista nie może być prezesem > TVP, a socjalista (jak np Urbański) może? Może o to chodzi - Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej (Dz. U. z 1997 r. Nr 78, poz. 483): Art. 13. Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa. Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny (Dz. U. z 1997 r. Nr 88, poz. 553, z późn. zm.): Art. 256. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Poza tym jednak byłoby głupio i wstyd na całą Europę, gdyby tak prezes publicznej telewizji zmuszony był po jakieś swej szczerej wypowiedzi zarządzać Telewizją Polską z więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
jwoj Re: nie rozumiem o co chodzi? 01.01.09, 20:18 > Art. 13. Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych > organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych > metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu PiS promuje faszyzm i komunizm,i co? i nic,w tym pięknym kraju mają 20% poparcia jakieś konkrety? np słowa prezydenta "jeśli ktoś ma pieniądze to znaczy że skądś...je ma" bo uczciwy komunista brzydzi się pieniędzmi,nawet nie ma konta w banku jak przykładny komunista Jarosław faszyzm? proszę bardzo,nietolerancja,antysemityzm,radykalne poglądy które niewiele odbiegają od filozofii Adolfa H. Odpowiedz Link Zgłoś
lear artykuł artykułem, a sąd sądem 03.01.09, 17:25 podobno w Polsce wyroki wydawać tylko sąd, a już niejeden na tym forum pana Farfała osądził, skoro to jest takie oczywiste, że byle forumowicz (za przeproszeniem) to zauważy, to czemu do tej pory nie dobrał mu się do dupska prokurator, ja rozumiem czasy pana Ziobry, ale chyba pan Ćwiąkalski już może. Poza tym z tego powodu można by wielu pozamykać za straszenie Białorusią - co by się działo gdyby w miejsce Białorusi podstawiono Izrael, a zamiast Łukaszenki, Olmerta lub Peresa. Prezydent i cały PiS można by wsadzić za szerzenie nienawiści do Rosjan, a za ustrój totalitarny powinni iśc siedzieć wszyscy zwolennicy Wspólnoty Europejskiej i zacieśniania współpracy w jej ramach - bądź co bądź tzw ideały europejskie ściskają nas wszystkich coraz bardziej - oczywiście dla niektórych może to być słodkie jarzmo, ale chyba nie każdy musi tak samo myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: artykuł artykułem, a sąd sądem 05.01.09, 09:54 nie widzisz różnicy między socjalistą a neofaszystą? miedzy siedzeniem w pzpr a wydawaniem pisma o treściach faszystowskich? między głupotą a indoktrynacją? szkoda! jak działają sądy w Polsce można sie było przekonać przy okazji wyroku dot."pięciu piw" - "pozdrowienia RZYMSKIEGO" oraz demonstracji antyżydowskich... "Grzechy młodosci"? ależ ten "pan" sam twierdzi ze NICZEGO SIĘ NIE WSTYDZI I NIE ŻAŁUJE a jego nazwisko nadal w "szczerbcu" figuruje. tak, to prawda TEMIDA JEST ŚLEPA i nie ma nic wspólnego z modą... Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: artykuł artykułem, a sąd sądem 05.01.09, 11:40 Być może dlatego się nie dobrał, bo być może w tych tekstach Farfała nie ma jawnych nawoływań do tego,czy owego; być może jest to zręcznie napisane i nie ma się do czego przyczepić, choć wiadomo, co jest na rzeczy, więc udowodnienie, że Farfał "szerzy i nawołuje" byłoby trudne, czy zgoła niemożliwe w warunkach postępowanie przed sądem; a byc może i sprawa się przedawniła. A być może jest po prostu tak, że tych nawoływań (jawnych) nie ma, ale nawet jeśli imć Farfał w neonazi pisemku opublikował swoje przepisy kulinarne, to dla wielu może to być estetycznie nie do przyjęcia, bo ich zdaniem lepiej gdyby to g.nem namazał na ścianie podrzędnego kibla niż w takim, bez przeproszenia, organie. Odpowiedz Link Zgłoś
strong.ben Re: artykuł artykułem, a sąd sądem 05.01.09, 11:53 grek.grek napisał: > to dla wielu może to być estetycznie nie do przyjęcia nie ma nic bardziej nieestetycznego jak były komuch, ktory w wolnej Polsce gra demokratę i męża stanu i zostaje premierem, albo prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Heil Farfał! 17.01.09, 11:44 Miotła Farfała w akcji - Lichocka już nie prowadzi Forum; była taka zapowiedź zaraz po przejęciu władzy przez elpeer, ale mówiło się o wiośnie. A tutaj - szast prast i Jarek Kulczycki wskoczył na stołek. Prowadzi dość słabo, do Lichockiej się nie umywa, ale może się rozwinie. No i zaroiło się nagle w TVP Info, kierowanym już przez prawe i lewe ręce nowego wodzusia, od kręcących już eurolody, zasilanych pachnącą gotówką przez jakiegoś milionera-czubka z Nibylandii ,kolegów Farfała, dla niepoznaki przemianowanych w Naprzód Polsko. Wywiady, uczestnictwo w dyskusjach z partiami z parlamentu - pełna profeska. Przewiduję, że królem bywalców (już bywać zaczął) zostanie w tym sezonie ten oto człek, który nie ma ust, a zawsze najgłośniej krzyczy : img.interia.pl/wiadomosci/nimg/Projekt_ustawy_roku_Pek_614079.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Heil Farfał! 17.01.09, 14:19 A propos Piotra Farfała wyborcza.pl/1,75480,6147536,Trzecie_zaparcie_sie_Piotra.html Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Heil Farfał! 17.01.09, 15:51 A ja myslalam, ze ten bezusty pan siedzi w Tworkach, a to niespodzianka Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek.bykol brawo panie Farfale! 17.01.09, 20:09 niech lewactwo zobaczy jak się powinno robic telewizje! Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond nawet arte bojkotuje 06.04.09, 09:54 a dla większosci Polaków to nadal obojętne, byle mieli swoje emjakmdłosci... wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6469641,Bojkot_Telewizji_Polskiej___artysci_nie_chca__bylego.html p.s. dzieci drogie,jesli nie widzicie różnicy miedzy socjalizmem a nacjonalizmem to naprawdę z wami nie jest dobrze, moze to od nadmiaru tańca w telewizji zaszumiało wam w głowach? Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: nawet arte bojkotuje 06.04.09, 12:55 No pewnie, nie obejrzę Barcy w środę, ani "Przypadku" jutro, ani Lisa dzisiaj, a za wczorajszego Stańkę udam się do Canossy, bo się coś paru mądralom nie podoba. Póki co, nie zauważyłem, żeby Farfał promował jakieś nazizmy. Niech sobie prywatnie ma poglądy jakie chce - dopóki medium nie zmienia w szczekaczkę, która je transmituje na cały kraj, dopóty nie widzę lepszego rozwiązania jak tylko rozliczanie go z tego czy TVP nadaje ciekawy program, czyni zadość obowiązkom misyjnym i czy nie marnuje pieniędzy na byle g.wno. A listy protestacyjne państwo elyta se mogą wsadzić w d.pę. Służą one tylko i wyłącznie ich nieodpartemu pragnieniu ową elytarnością błyszczenia i epatowania. Do roboty, a jak nie, to na działkę i ogródek ogarnąć, dziady zasuszone. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: nawet arte bojkotuje 06.04.09, 13:41 "A listy protestacyjne państwo elyta se mogą wsadzić w d.pę. Służą one tylko i wyłącznie ich nieodpartemu pragnieniu ową elytarnością błyszczenia i epatowania. Do roboty, a jak nie, to na działkę i ogródek ogarnąć, dziady zasuszone. " no proszę, miałem o tobie lepsze zdanie... no tak, jak wszystko bedzie cacy , jak TY będziesz "błyszczał i epatował"? ...nikt cie wtedy nie zauważy...znowu! Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: nawet arte bojkotuje 06.04.09, 14:39 Holland protestowała swego czasu przeciw temu, że Kałużyński śmie krytykować polskie kino i żądała żeby władza nałożyła mu kaganiec. Wielki aktor Nowicki protestował przeciw braciom Mroczkom. Reżyser Klata protestował przeciw "wujom" w teatrze. Reszta protestowała już przeciw wszystkiemu, co się rusza i na drzewo nie spier... A ty, ja, społeczeństwo, to dla nich stado baranów, które ma ich operetkowe protesty popierać, bez zbędnego ociągania się. Dlaczego ? Bo ci państwo nie mogą przeboleć, ze ich arcydzieła się w tiwi nie puszcza dzień w dzień, że ich się nie zaprasza na wykłady, że generalnie czują się jak dysydenci. I jeszcze grożą, że po publiczne pieniądze łapy nie wyciągną... w takim razie, może lepiej żeby farfał pourzędował trochę na tym stołku :) Na razie Farfał, poza jednym wyskokiem, z tym wywiadem, co go chciał przeforsować, jakoś nie daje powodów do niepokoju. A ich zarzut w ogóle nie dotyczy tej sprawy, tylko tego, że niby nazizm się pleni w TVP. Skoro tak, to ja na ten rozkwit nazizmu musiałbym dostać jakieś przykłady, dokumenty etc. Na słowo, to ja nawet własnej matce nie wierzę, że mnie urodziła ;) A jesli Farfał przegnie pałę, to nie będę potrzebował panów Wajdów i pań Szczepkowskich, zeby się na TVP wykaszleć. Odpowiedz Link Zgłoś
sphinx10 Re: nawet arte bojkotuje 06.04.09, 13:52 grek.grek napisał: (...) > Póki co, nie zauważyłem, żeby Farfał promował jakieś nazizmy. Niech sobie prywanie ma poglądy jakie chce Jak tak, to może Sokorski, albo Szczepański? Wielu uważa, że tvp była wtedy najlepsza .... Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek.bykol Re: nawet arte bojkotuje 06.04.09, 13:41 grupka frustratów postanowiła przypomniec o swoim istnieniu Odpowiedz Link Zgłoś
kubus_uszatek Re: nawet arte bojkotuje 06.04.09, 19:17 drzejms-buond napisał: > a dla większosci Polaków to nadal obojętne, byle mieli swoje emjakmdłosci... > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6469641,Bojkot_Telewizji_Polskiej___artysci_nie_chca__bylego.html Ale to już było. Protest z gwiazdami www.tvn24.pl/12690,1588832,0,1,pani-magdo-pani-pierwszej-to-powiem-_-obciach,wiadomosc.html 3 tygodnie później www.tvn24.pl/12690,1592685,0,1,prawdziwe-honoraria-za-fikcyjna-prace-w-trojce,wiadomosc.html Może ci którzy namawiają do bojkotu stracili jakieś kontrakty w TVP? Odpowiedz Link Zgłoś
kubus_uszatek Filmy na 3 maja 06.04.09, 20:12 Tak sobie pomyślałem że skoro artyści wzywają do bojkotu TVP 3 maja to TVP mogłaby im zrobić niespodziankę: Godz. 9 - Tajemniczy ogród Agnieszki Holland Godziny okołoobiadowe - Pan Tadeusz Andrzeja Wajdy Godziny wieczorne - Perła w koronie Kazimierza Kutza. Można by gdzieś wcisnąć np. Europa Europa Agnieszki Holland ale tam jest o Niemcach więc propagowanie nazizmu. Główny bohater to Żyd, więc antysemityzm. Na sam wieczór, prawie noc - Wielki Szu z Janem Nowickim. Odpowiedz Link Zgłoś
komisarz.makrela Re: Filmy na 3 maja 06.04.09, 20:42 Ty kubus to masz bracie łeb, powinienes pracowac w telewizji Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond strachy na lachy 09.04.09, 10:14 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6481894,Strachy_Na_Lachy_bojkotuja_TVP.html no dobrze ale ...kim są Strachy na Lachy? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_a Re: strachy na lachy 09.04.09, 10:44 wrzucam kamyk do tego ogródka wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6482859,TVP_nie_chce_f ilmu_o_Sendlerowej.html Odpowiedz Link Zgłoś
kubus_uszatek Kazik też 10.04.09, 08:07 Kazik tez bojkotuje Superjedynki wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6483696,_Grabaz__o_bojkocie_TVP__Sa_ludzie__ktorym_nie_mowi.html Może przypomniał sobie swój tekst sprzed lat - "12 groszy"? "Wpierw "Dezerter", potem radio, "Muzyczna Jedynka" Kto się tam pokazuje, tego ja nie szanuję I festiwal w Sopocie, jaki ochlaj i wyżerka" Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond tu mówi Giertych... i Rudomino 10.04.09, 11:51 a to juz całkiem ciekawe... wyborcza.pl/1,75248,6486251,TVP__Tu_mowi_Giertych.html Odpowiedz Link Zgłoś