Dodaj do ulubionych

Pat stabilizacyjny

20.03.06, 03:22
Jaki narod, tacy politycy-przedstawiciele. Niestety nie mamy elit. Elita
dziala dla dobra publicznego w odroznieniu od kliki, ktora dziala dla
wlasnego interesu. Trzeba czasu (min. 2 pokolen) aby powstala elita, my
niestety czas marnujemy. Smutne perspektywy dla Polski
Obserwuj wątek
    • gazeciarz68 Autor - drugi kandydat na stołek po Michniku? 20.03.06, 06:59
      Za cienki.
      • sclavus Re: Autor - drugi kandydat na stołek po Michniku? 20.03.06, 11:31
        gazeciarz68 napisał:

> Za cienki.

??????????? Coś... chciałeś powiedzieć???
        Dawno juz w tak krótkim tekście nie wyłożono tyle prawdy... Gdyby to odzipować,
        powstałby akt oskarżenia na kilka dobrych tomów....
        Fakt panie Lis - tylko co dalej ???
        Kwintesencja tego jest jedna: chodzi tylko o KORYTO... wszystkim - bez
        wyjątku...
        A Polska? Ech!
        • adas313 Krytycy Lisa... 20.03.06, 15:05
          oczywiście nie zdołali jak dotąd przedstawić na tym forum jakichkolwiek
          argumentów choćby tylko sugerujących, że Lis w swoim tekście popisał jakieś
          bzdury, ale wiedzą że napisał.

Po prostu program PiSu jest jedyny, spraweidliwy, godny, słuszny i zbawienny i w
          związku z tym nie można o nim mówić źle.
          • paw_ko ani nawet miec cienia watpliwosci co do 20.03.06, 15:07
            nieomylnosci wodza i jego idei. Araczej wizji, czego on sie cholera nacpal?!
            • lwaw Nic o PO??? Jeśli rzeczywiście jest tak strasznie, 20.03.06, 17:19
              ...to niech ratują Polskę, podejmując wezwanie PIS do samorozwiązania
              parlamentu. Jeśli się nie zgodzą, to zrozumiem, że chodzi im tylko o polityczne
              awanturnictwo... SLD, to chociaż zachowuje się konsekwentnie: jest przeciwko
              obecnym rządom, więc za wyborami. To rozumiem. Ale o co chodzi "cieniom".
              Dlaczego p. Lis takiego tematu nie podejmuje???
              • paw_ko ratowac polske moga jak wygraja 20.03.06, 17:26
                problem polega na tym ze demagogia pis pozwala im ciagle byc znaczaca partia.
                Wiec wybory nic nie dadza. Coz osiagneimy wtedy dla kraju powtornymi wyborami?
                Pzredluzenie kadencji i rzadow pis o pol roku? Bezsens. Wybory to nie ustawka
                przed stadionem: jak sie nie bijessz to nei mas zprawa krytykowac. PO wie ze
                wybory moga nic nei zmienic wiec zbedny koszt. Zmienimy orynacje co daje szanse
                na porzadna wiekszosc i wtedy czemu nie. Ale wyboruy dla wyborow, po co. PIS
                chce utrzymac stan posiadania wiec im sie spieszy, ale sorki interes pisu to
                nie interes kraju. Wiec PO konsekwentnie krytykuje glupie awanturnicze rzady
                liczac ze wyborcy pis przejrza na oczy i przestana slepo pis popierac i wtedy
                wybory beda mialy sens.
    • pcat Tomasz Lis - autorytet moralny dla... 20.03.06, 08:01
      fanów Kuby Wojewódzkiego, Szymona Majewskiego, miłośników Magdy M. i Kryminalnych.
      Dla ubogich duchowo, aczkolwiek aspirujących, dla zakompleksionych, ale jednak
      Europejczyków. Dla niedokształconych (najnowsza historia Polski, Europy i
      świata), którzy wierzą, że wiedzą...
      Dla tych, którzy książek nie czytają, ewentualnie Dana Browna, bo wszyscy mówią,
      że takie zajebiste książki pisze...
      Czwartkowy wysiłek umysłowy - obejrzałem Lisa, jestem intelektualistą, wystarczy
      na ten tydzień.
      Mr Lis, nie wierzę, że jest Pan aż tak głupi. A może...
      • planitnyk jestes intelektualista ???? hahahahahah 20.03.06, 09:52
        no tak tak :)
        • pcat Nie jestem intelektualistą. 20.03.06, 14:36
          No i co?
          • osiolekporfirion ZAISTE, pan Lis nie jest intelektualistą 20.03.06, 21:10
            Przyznam bez kija i marchewki, że oczarowało mnie zaraz pierwsze słowo z
            brzegu, które spłynęło spod delikatnych palców pana Lisa: "Zaiste....". PO
            takim wstępie każde następne to istna profanacja, dlatego nie chcem i nie
            muszem czytać dalej. W pierwszym słowie powiedział on wszystko..... I NIC.
            Zaiste, powiadam Wam!
            I-haa-a-a!
      • sclavus Re: Tomasz Lis - autorytet moralny dla... 20.03.06, 11:33
        pcat napisał:

> fanów Kuby Wojewódzkiego, Szymona Majewskiego, miłośników Magdy M. i
        Kryminalny
        > ch.
        > Dla ubogich duchowo, aczkolwiek aspirujących, dla zakompleksionych, ale jednak
        > Europejczyków. Dla niedokształconych (najnowsza historia Polski, Europy i
        > świata), którzy wierzą, że wiedzą...
        > Dla tych, którzy książek nie czytają, ewentualnie Dana Browna, bo wszyscy
        mówią
        > ,
        > że takie zajebiste książki pisze...
        > Czwartkowy wysiłek umysłowy - obejrzałem Lisa, jestem intelektualistą,
        wystarcz
        > y
        > na ten tydzień.
        > Mr Lis, nie wierzę, że jest Pan aż tak głupi. A może...

Jesteś intelektualistą??? Dlatego, że tak mówisz??
        A bądź se! Któż ci broni... To nawet nie boli....
        • pcat Nie jestem intelektualistą. 20.03.06, 14:40
          A Ciebie zabolało, nie?
      • kxx1 Re: Tomasz Lis - autorytet moralny dla... 20.03.06, 14:07
        pcat - nie zgadzasz sie? Ok - napisz jak Ty to widzisz! Z przyjemnoscia wejde
        na forum za godzine i przeczytam Twoj komentarz.

Na razie zerknij na to, co sam napisales... rzuciles tytulami wzietymi z
        teletygodnia.. wow! jestes prawdziwym intelektualista buhahahahaha :D

> fanów Kuby Wojewódzkiego, Szymona Majewskiego, miłośników Magdy M. i
        Kryminalny
        > ch.
        > Dla ubogich duchowo, aczkolwiek aspirujących, dla zakompleksionych, ale jednak
        > Europejczyków. Dla niedokształconych (najnowsza historia Polski, Europy i
        > świata), którzy wierzą, że wiedzą...
        > Dla tych, którzy książek nie czytają, ewentualnie Dana Browna, bo wszyscy
        mówią
        > ,
        > że takie zajebiste książki pisze...
        > Czwartkowy wysiłek umysłowy - obejrzałem Lisa, jestem intelektualistą,
        wystarcz
        > y
        > na ten tydzień.
        > Mr Lis, nie wierzę, że jest Pan aż tak głupi. A może...
        • pcat Nie jestem intelektualistą. 20.03.06, 14:41
          Ale Ty też nie skoro znasz te tytuły. Zabolało?
      • paw_ko Re: Tomasz Lis - autorytet moralny dla... 20.03.06, 14:19
        jakim trzeba byc zadufanym prostakiem umyslowy by komentujac artykul nie
        napisac nic na temat ale za to sprawnie naubliżać. jak niemas znic do
        powiedzenia to proponuje siedziec cicho i nie zajmowac ekranu ludziom ciekawym
        komentarzy do rzeczy a nie do wlasnych wizji komentujacego. PS czytalem browna
        uwazam ze yl ciekawy choc nia nazwalbym tego arcydzielem nei ogladam serialu
        poza serialem pt. zarzadzanie bezcelowe przez kryzysy kaczorowe
        • pcat "Salon" Łysiaka i "Nocna zmiana" 20.03.06, 14:43
          Przeczytaj pierwsze, obejrzyj drugie, pogadamy...
          • paw_ko co ty wiesz o moich lekturach??!!! 20.03.06, 15:00
            czlowieku a masz wlasny mozg czy tylko powtarzasz poliderach. Dotzre do Ciebei
            wreszcie ze problem nei tkwi w diagnozach tylko w metodach leczenia? Kiedy
            wreszcie ludek zapatrzony w kaczorki to zrozumie ze szafowanie tego typu
            pozycjami jest bez sensu, bo nawet zgadzajac sie z tym co pisze Lysiak
            kompletnie nie zgadzam sie z bzudrymi pomyslami pis? Kiedy do Was dotrze ze z
            podobnych przeslanek mozna wysnuc rozne wnioski? Nigdy bo wy udajecie
            konserwatywna prawice a tak naprawde jestescie egocentrycznymi nawiedzonymi
            mentalnymi bolszewikami. Kto nie znami ten przeciw nam, a w miare postepow
            rewolucji wlaka klasowa sie zaostrza i wroga trzeba szukac tuz obok. Czym innym
            jest wsciekly atak na "przyjaciol z PO" gdy tylko komuszki na moment oslably?
            Teraz tez nie wazne ze Lis nie popiera wcale PO (spojrz w tekst) wystarczy ze
            nie jest zachwycony pisem a juz mamy obelgi miotane bez sensu i powodu. Wybacz
            ale nie pogadamy jestes na to zbyt prosty bym na ciebie czas tracil, musze sie
            zajac ratowaniem moich pieniedzy, Twoj przyszly wicepremier Lepper juz
            zapowiedzial euro po 4,5pln!! I to by bylo na tyle.
            • pcat Spokojnie, nie zapluj całego ekranu. 20.03.06, 15:20
              Kto jest przenikliwy ten widzi. Ty nie jesteś.
              • paw_ko moj ekran ma sie ok... ale spojrz na wlasne posty! 20.03.06, 15:31
                znowu typowe pisowe gadanie. Obelgi ataki żółć ale przeciez my tylko sie
                bronimy, sobie milutko przjezyczamy sie; a w ogole to nam wolno bo w 1992
                xsinski co siedzial w tej samej lawce co dwoch dzialaczy PO powiedzial o nas ze
                jestesmy beee. daruj sobie udawanie sily spokoju, akurat u dzialczy pisu zylka
                zawse na wierzchu .. tylko ze wynigdy nie patrzycie w lustro to byloby zbyt
                trudne.
                • pcat Treści dużo, sensu za grosz. 20.03.06, 15:36
                  Przeczytaj swój bełkot jeszcze raz i pomyśl nad składnią, bo ja nic z twojej
                  wypowiedzi nie rozumiem.
                  • paw_ko Re: Treści dużo, sensu za grosz. 20.03.06, 15:55
                    coz ze Ty nie rozumiesz to mnie nie dziwi. Ale ok bede lepiej sprawdzal zebys i
                    Ty mial szanse zrozumiec bez nadmiernego wysilku intelektu.
                    • pcat Dzięki. 20.03.06, 17:10
                      Grunt to wyjaśnić wszelkie wątpliwości.
              • adas313 Re: Spokojnie, nie zapluj całego ekranu. 20.03.06, 15:35
                > Kto jest przenikliwy ten widzi. Ty nie jesteś.

Jasnowidz?
                • pcat Kto wie... 20.03.06, 15:36
                  .
          • paw_ko najgorzej jak ktos zna jedna ksiazke 20.03.06, 17:32
            i mysli ze mu sie prawda w swej prostej istocie objawila. Problem polega na tym
            ze znam i te i pare innych ksiazek i dlatego swiat dla mnie jest nieco bardziej
            skomplikwoany. Ale wy rewolucyjna maso zapatrezona w idee wodza jedyna sluszna
            nie umeicie tego zrozumiec. Ot umyslowa bolszewia. Ciekawe ze hitler zwalczal
            najpilniej komuchow mimo silnego podobienstwa programow i zachowan (czesto tez
            personalnych lacznikow). Zwalczal konkurencje polityczna najblizsza. CZY TO NIE
            TAK SAMO JAK PIS I SLD?
      • gacekemdk Re: Tomasz Lis - autorytet moralny dla... 20.03.06, 14:35
        Pcat ty jesteś tak wyrafinowany intelektualnie, że mnie ciarki przechodą.
        Czytając twój post uswiadomiam sobie jaka przepaść dzieli nas, zwykłych
        szaraczków od wyżyn intelektualnych na jakie się wspiąłes.
        • pcat Oh, nie przesadzaj. 20.03.06, 14:43
          Trochę wysiłku i też możesz osiągnąć wyżyny.
      • colage Re: Tomasz Lis - autorytet moralny dla... 20.03.06, 14:56
        Moze bys, mistrzu intelektu, rozwinal swoja mysl, dlaczego Lis jest be, bo na
        razie zadnego merytorycznego argumentu nie podales...
        • adas313 Re: Tomasz Lis - autorytet moralny dla... 20.03.06, 15:10
          Jak widać "prawicowi intelektualiści" niewiele różnią się od "lewicowych
          intelektualistów".

Ci pierwsi do znudzenia podpierają się Kurskim i Kaczyńskim, ci drudzy - Marksem
          i Chomskym.
          • pcat Nie jestem intelektualistą. Nie obrażaj mnie. 20.03.06, 15:21
            .
            • adas313 Re: Nie jestem intelektualistą. Nie obrażaj mnie. 20.03.06, 15:46
              Widać.
        • pcat Lis jest niepokojąco stronniczy w swoich osądach 20.03.06, 15:18
          Zaraz napiszesz, że "berety, mohery, kaczory, rydzyki" to banda katofaszystów i
          ciemnogród. Ja mam inną teorię na to co dzieje się dziś w Polsce.
          Przeczytaj "Salon" Łysiaka, obejrzyj "Nocną zmianę", a w ramach pracy domowej
          pomyśl dlaczego PO nie chce wyborów pomimo prowadzenia w sondażach.
          • paw_ko ty mi napewno powiesz dlaczego PO 20.03.06, 15:26
            nie chce wyborow w maju, napewno juz dostaliscie w tej kwestiii wytyczne z
            Wydzialu Propagandy KC PIS. A teraz serio: PO chce wyborow ale chce bardziej
            wiekszosciowej ordynacji (postulat niegdys podzielany przez pis wiec w czym
            problem?) oraz uwaza ze maj jest nierealny i sugeruje jesien, co pozwoli tez
            zaoszczedzic kaske. Proste. A przy okazji spoleczenstwo bedzie mialo juz dosc
            czasu byc moze by zrozumiec ze pis nie oferuje mu nic. Ja rozumiem ze pis
            uznalo ze maj to ostatni moment by zachowac swoj stan posiadania, ale to nic
            nie zmieni w kraju zatem po co? Jesli znowu wygra ledwie PIS lub PO a wejdzie
            jeszcze SLD i Samoobrona to co niby sie zmieni na lepsze? Wiec panowie czas
            przyjac do wiadomosci ze interes pisu nie jest tozsamy z interesem Polski i nie
            obrazajcie mojego intelektu ciagle mi to probujac wmowic argumentami
            smierdzacymi demagogia na kilometr.
            • pcat Bzdury: 20.03.06, 15:33
              PO chce oszczędzać kaskę, ale becikowe rozsadzające budżet zostało
              przegłosowane głosami min. PO (PiS był przeciw).
              PO chce zmienić ordynację do jesieni? Nierealne. Trzeba przeprowadzić debatę na
              temat zmiany ordynacji, trzeba złożyć odpowiedni projekt, trzeba mieć 2/3 w
              Sejmie, żeby zmienić konstytucję. Póki co, PO rzuciło luźny pomysł i nie robi
              nic w kierunku zmiany tejże ordynacji.
              PO czeka na kompromitację PiS do jesieni? To się nazywa destruktywna opozycja.
              Brać kasę za siedzenie w ławach poselskich, uwalać najlepsze nawet ustawy tylko
              dlatego, że zaproponował je PiS, i to wszytko dla dobra Polski i Polaków.
              Walnij się w ten pusty łeb inteligencie.
              • paw_ko Re: Bzdury: 20.03.06, 15:53
                nie ma zadnych sensowny ustaw autorstwa pis. wybory sa co 4 lata wiec niestety
                trzeba poczekac az podsmierdniecie. Konstytucji nie trzeba zmieniac (vide
                projekt pis w tej sprawie z ubieglej jeszcze kadencji - wybory czesciowo
                proporcjonalne). PO popiera ordynacje wiekszosciowa od dawna. To sie nazywa
                opozycja nie robiaca gestow dla samych gestow. Chcesz ode mnie argumentow
                przeciw wyborom: konstytucja co 4 lata to wy musicie i racjonalnie wyjasnisc po
                co robic wybory w maju; tylko prosze bez propagandy ze w komisji x posel lpr y
                powiedzial ze kaczor jest niski! Jakbyscie oszczedzali byloby i na becikowe.
                Chcecie pomocy PO to musicie z nimi dojsc do kompromisu, (tak wiem dla was to
                slowo obce i podejrzane jak dla kazdej autorytarnej osobowosci). PO uznalo ze
                skoro dajemy za urodzenie dziecka (polityka "prourodzeniowa") to dajmy
                wszystkim bo tak jest taniej zamiast wprowadzac kolejny zasilek dla wybranych,
                dla ktorego trzeba uruchomic kosztowna machine kontrolujaca komu sie nalezy, co
                kosztowac moze wiecej niz wydasz na sama pomoc. Na tym wlasnie polega
                socjalizm: zabrac ludziom kase w podatkach a potem rozdawac i udawac dobrych
                panow co daja ale tylko wybranym szczujac jednoczesnei biednych na bogatych.
                Inteligent juz juzywasz jako obelge? Coz wszyscy populisci i zwolennicy
                dyktatur opierali sie na prostym ludzie przeciw kazdej elicie zasadom,
                instytucjom. I wy sie mienicie konserwatywna prawica? Banda dyletantow
                populistow.
                • pcat Uległeś medialnej propagandzie. 20.03.06, 17:10
                  Rząd pracuje, praca w komisjach sejmowych wre - jest tylko jedno ale. PiS nie
                  ma większości parlamentarnej i przy najmniejszej bzdurze musi targować się z
                  LPR i Samoobroną, w objęcia których został wepchnięty przez PO. Kosmiczne
                  żądania PO (wicepremier na prawach premiera i MSW) uniemożliwiły koalicję.
                  Mówię Ci chłopczyku: Łysiak i "Nocna zmiana". To naprawdę otwiera oczy.
                  Pół roku temu dałbym się pokroić za Platformę, teraz już nie.
                  • paw_ko Re: Uległeś medialnej propagandzie.a moze Ty? 20.03.06, 17:22
                    a moze ty ulegles propagandzie kurskiego i gosiewskiego? pelna para rzucaja sie
                    wszy od dziennikarzy po banki od bankow poi lekarzy i zaraz w prawnikow.
                    Propaganda sukcesu dobry czlowieku. Ja nigdy bym sie nie dal pokroic za
                    platforme, po prostu nie ten etos drogi rewolucjonisto. Partie nie sa po to by
                    sie za nie dawac kroic ale by realizowac programy. Program czy tez
                    bezprogramowosc pis (nasz program to jak my rzadzimy raz podatki zmniejszamy
                    raz podnosimy a ciemny lud to kupi) nigdy mnie nie przekonywala. I nie
                    powtarzaj jak oczywistosci bzdur o tym z epO wepchnela gdzies pis. Jakby pis
                    chcialo tej koalicji to by nie atakowali koalicjanta w kampanii bo to tylko
                    oslabialo pozniejszy potencjalnyt sojusz. Nie chcieli ale zawsze uwazali ze
                    majac mozliwosc koalicji i z LPR Samoobrona i PO beda mogli wszystkich
                    szachowac. Ale to sie okazalo mieczem obosiecznym sie pisek z reka w nocniku
                    obudzili w koalicji z Lepperem i teraz boli wiec pluja na PO. Tak samo pis mogl
                    szachowac platforme koalicja z populistami jak platforma pis koniecznoscia jej
                    zawarcia. Dorosli ludzie cos zdecydowali wiec neich teraz nei placza ale
                    udowodnia ze wiedzieli co robia.
      • adas313 Re: Tomasz Lis - autorytet moralny dla... 20.03.06, 15:07
        Tomasz Lis nie jest dla nikogo autorytetem moralnym. Jest dziennikarzem i
        publicystą. I to bardzo dobrym.

Jako intelektualista powinieneś być w stanie rozróżnić te dwie rzeczy.

Aha: Wojewódzkiego, Krymanlnych ani Magdy M. nie oglądam a Dana Browna nie
        czytuję. Jak mnie zaszufladkujesz intelektualisto?
        • pcat Uwaga, szufladkuję: 20.03.06, 15:24
          Zakompleksiony.
      • trzeci_blizniak Ja też jestem intelektualistom ...winien dozgonnie 20.03.06, 15:16
        nauczenia umiejętności odrózniania zachowań aintelektualnych od normalnych. ps
        Mr. pisze się z kropką, no i nie pasuje w tym kontekscie. pa, ide poczytac
        Jerofiejewa 'Życie z idiotą' - trzeba się przyzwyczajać do życia z pisowymi
        poparańcami i ich idolem
        • pcat Spokojnie. 20.03.06, 15:26
          Masz tylko jedno życie. Zbulwersujesz się, żyłka Ci pęknie i koniec. Umiar i
          spokój to podstawa.
          • trzeci_blizniak wycisza mnie moja bura suka o iq:" 20.03.06, 15:42
            • pcat Hehehe... 20.03.06, 15:44
              .
    • karol1950 Re: Pat stabilizacyjny 20.03.06, 08:14
      Aby ruszyła zapowiadana reforma trzeba jednego: rewolty w PiS i odsunięcie
      Kaczora. Tyle i tylko tyle. Ale czy oni to potrafią?
      • sclavus Re: Pat stabilizacyjny 20.03.06, 11:34
        karol1950 napisał:

> Aby ruszyła zapowiadana reforma trzeba jednego: rewolty w PiS i odsunięcie
        > Kaczora. Tyle i tylko tyle. Ale czy oni to potrafią?

PiSiorowe pomysły są niedobre... W sumie jest to największy zbiór... braku
        pomysłów na Polskę...:)
      • adas313 Re: Pat stabilizacyjny 20.03.06, 15:11
        "Nie wystarczy spalić stodoły, by wybudować dom" (J. Tischner) - najlepsza
        diagnoza ostatnich 17 lat historii Polski.
    • klamcy_zgw Brednie lewackiego pismaka 20.03.06, 08:59
      Ideał dziennikarza sięgnął bruku. Brak obiektywizmu, prostacki język nagonki rodem z PRL-u. Wg tej miernoty PiS powinien przeprasza sojusz lewacki, że wygrał wybory. Wstyd, ze takie cos bierze sie za pisanie, ale wszelakie kanalie mają w GW-nie zawsze miejsce do popisu i cimoszenia.
      • planitnyk Zazdroszcze ci tego "prostego" spojrzenia na swiat 20.03.06, 09:51
        my prawdziwi polacy i reszta choloty ktora nie popiera PIS :)

ale sie latwo zyje takim ludziom prostym jak ty ;)
      • sclavus Re: Brednie lewackiego pismaka 20.03.06, 11:36
        klamcy_zgw napisał:

> Ideał dziennikarza sięgnął bruku. Brak obiektywizmu, prostacki język nagonki
        ro
        > dem z PRL-u. Wg tej miernoty PiS powinien przeprasza sojusz lewacki, że
        wygrał
        > wybory. Wstyd, ze takie cos bierze sie za pisanie, ale wszelakie kanalie mają
        w
        > GW-nie zawsze miejsce do popisu i cimoszenia.

... a poza tym zupełnie dobrze się czujesz... i w domu też wszyscy... tak
        samo....
        Niech cię jacyś bogowie w opiece mają... na ziemi nie masz ratunku dla ciebie...
        :|
      • bestia81 jesli on bredzi, to ty pier*olisz jak potluczony 20.03.06, 12:57
        zreszta, co to takiego "obiektywizm"? zapewne tym mianem okreslasz wlasne
        poglady. wa takim razie serdecznie gratuluje dobrego samopoczucia i
        przynoszacego (zapewne) wiele satysfakcji gwaltu na zasadach logicznego myslenia.
      • pierwszywprawo Pokazać ci prostacki język? 20.03.06, 12:59
        Bura suka, lumpenliberał, spieprzaj dziadu - TO JEST prostacki język, pisiorku.
      • paw_ko Re: Brednie lewackiego pismaka 20.03.06, 14:29
        Najgorsze jest to ze Lis nie jest zadnym lewakiem i ze nawet tacy ludzie nie
        znosza juz pisu. Pis doprowadzil do tego ze ludzie o prawicowych pogladach
        trzymaja sie od nich na dystans. I ten sam styl argumntacji co wodzowie... Zero
        odniesienia do komentowanego tekstu tylko atak. No bo przeciez niemozliwe by
        ktos nas krytykowal i nie robil tego z niskich pobudek. Przeciez wiadomo ze pis
        nie podlega krytyce, nie dopuszcza zadnej watpliwosci. Przeciez wszyscy wiedza
        ze pis ma zawsze racje i skoro ktos nie chce tego przyznac to napewno zlodziej
        ukladowiec, komunista i mial dziadka w KPP. Niby uznajemy demokracje ale nie
        uznajemy ze ktos moze sie z nami nie zgadzac, przeciez by poznalismy prawde
        objawiona a reszta to oszusci, destruktorzy, pozbawieni moraolnego prawa i inne
        obeolgi, ktore starszemu bratu akurat slina na jezyk przyniesie. Ze bez sensu,
        nie wazne, przeciez mowie tylko do swoich a oni zawsze klaszcza. Smutne jest to
        ze prawda jest takze komentarz na temat PO, nigdzie nie jest powiedziane ze sa
        tam ludzie mogacy posprzatac po tej calej kompanii braci.
        • klamcy_zgw Re: Brednie lewackiego pismaka 20.03.06, 14:41
          Ale się burzy lewactwo, a mozecie pyszczyc dalej, nikogo z porządnych ludzi nie interesują juz wasze UB-eckie wycia. Lis nie jest lewakiem, niezle się usmialem, to w takim razie jest niczym, bo jego afirmacja dla nikczemnosci rodem z PZPR (SLD) i PO jest powszechnie znana.
          • paw_ko chyba nie kumasz znaczenia slow ktorych uzywasz 20.03.06, 14:53
            Co nalezalo dowiesc.... nic nie zrozumiales ale tez ci na tym najwyrazniej nie
            zalezy; byle gdzies wylac pomyje, ktore zebraly Ci sie w paszczy; bo nie w
            mozgu, ktorego obecnosci nie mozna na podstawie tego co piszesz stwierdzic.
            Czlowieku Ty nie rozumiesz pojecia lewica prawica wiec tylko powtarzasz
            demagogiczne oskarzenai wodzow. I nie wypwiadaj sie na temat "rodu" ludzi, o
            ktorych nic nie wiesz. Coz Twoja odpowiedz tylko mocniej dowowdzi ze mialem
            racje w pierwszej ocenie. A w kwestii wycia to slysze juz rozpaczliwe wycia
            pisu zeby ktos wreszcie wzial na siebei odpowiedzialnosc za ich polityczna
            glupote. Dokad doslziscie? do paralizu wladzy i powoli Was lepper zaczyna juz
            ogrywac. W KRRT juz Was blokuje, Zaraz go uszanujecie stanowiskami, i gdzie
            wasz odnowa moralna? Porzadni ludzie? juz za[pomianiales co niemylni mowili o
            Lepperze? Samoobrona twor kgb to Wasz najblizszy przyjaciel! I Wy mi o
            porzadnych ludziach chcecie mowic? Banda dyletantow zapatrzonych w siebie nie
            znoszaca najmniejszej krytyki bo sami wieezxa jak niewiele sa warci. Pomyslec
            za na koczora glosowalem w wyborach warszawskich! Co takiego osiagneliscie? W
            czm Lis nie ma racji? Kryzys za kryzysem a za dorazna taktyka, demagogia i
            bezczelnoscia tylko pustka! Wstydze sie za mam z pis podobne korzenie. Jak
            widac walka o demokracje za komuny neiczyni czlowieka w zaden sposob lepszym
            ani madrzejszym i czas juz dla mnie by to zrozumiec. Szkoda ze tak pozno na
            oczy przejrzalem.
            • klamcy_zgw Re: chyba nie kumasz znaczenia slow ktorych uzywa 20.03.06, 17:01
              Pyszny jesteś na pewno, jakże Ty wszystko rozumiesz i co to jest prawica i lewica, znasz także wszystkie "rodowody", istna encyklopedia. O jakiej głupocie PiS-u piszesz, o jakich kryzysach? Zapomniales dodac ze demokracja zagrożona, bo pedalom nie daje się upustów. A jak księżyu topiono w Wisle i mordowano to była demokracja wspaniala, tęsknisz do niej? Powwtarzasz prostackie inwektywy lewackich guru istajesz w jednym rzedzie z takimi miernotami jak Michnik, Lis czy Żakowski. Jsak prezio z bandytami z PZPR (SLD) byli porzy wladzy wtedy piali z zachwytu nad każdą nikczemnością, teraz im nic nie odpowida, dosłownie nic. Piszesz o Lepperze, ale to Tusk kolaboruje z mordercami z PZPR (SLD), ktorym przewodzi zdemoralizowany g...iarz. Wolał ich od koalicji z ludzmi uczciwymi, którymi Kaczynscy są. I to boli sługusów łże-elYt, a niech Was boli, nareszcie. Mam serdecznie dosyć lewackich kalumni i obrony łajdactwa. Przeio odszedł, ale jeszcze długo bedziemy się leczyć z preziolandu.
              • paw_ko l kolejny rownie bzdurny post 20.03.06, 17:15
                jakby kaczorki chcialy koalicji to by nia atakowaly przyszlych koalicjantow w
                kampanii. Ta sprytni to oni sa skoro mimo oczywistych faktow ich swita wierzy
                ze koalicji nie chialo PO. Nigdy nie pialem z zachwytu nad sld i wlasnie to
                jest wasz problem ze nie zredukujecie swoich przeciwnikow do komuchow.
                Postkomuchy sa nic nie znaczacym marginesem i PO nie przejmuje ich programu,
                ktory w warstwie gospodarczej jest niemal tozsamy z pisem (keynesism, walka z
                niezaleznoscia banku centralnego, progresywne podatki, walka z bezrobociem
                przez biurokracje i programy, zamiast wspierania gospodarki. Teraz tez tylko
                pis i sld w jednym rzedze domaga sie wyborow jak najszybciej a teraz takze
                walka o proporcjonalna ordynacje; hehe. Ja rozumiem ze masz wytycznme od
                sekretarza /czarnej/ propagandy podlej mendy kurskiego by kazdego walic per
                pzpr, ale trafiles kula w plot. To ze olejniczak Was nie lubi to nie znaczy ze
                ja lubie olejniczaka; tylko po waszej stronie jest tak ze sie mozna skundlic z
                samoobrona i wychwalac brudna wycieraczke millera tylko dlatego ze chwilowo
                mamy wspolnego wroga. Ja nie mam takich ciagot.
                • klamcy_zgw Re: Nieuleczalny infantylizm myślowy 20.03.06, 17:29
                  No coż, aniś mi brat ,ani swat. Stek Twych bzdur, który musilbym prostowac jest za dlugi jak na jeden post, począwszy od inwektywy dotyczącej przyszłych koalicjantów. Podpbnie jak kukiełka Tuslk zapomniales kto wygral wybory, a przegrany chcialby dyktowac warunki, zaiste żałosne.O programie gospodarczym wypisujesz zenujące idiotyzmy, miales czlowieku w rece lub przed oczyma program PiS-u? Nie powtarzaj debilizmow za GW tylko zacznij jeszcze czytac cos innego. Dlaczego pomijasz fakt ze Tusk kundli się (wg Twego języka) z mordercami z SLD i ich gó..arzem? Wolal to niż sojusz z Kaczyńskimi. I o nikczemność oskarż raczej falszywego pozoranta politycznego Tuska (ach ta jego niezapomniana rola w ochronie agentów SB z TW Bolkiem na czele)a nie uczciwych Kaczynskich.
                  • paw_ko tusk nie ma koalicji z sld pis z samoobrona owszem 20.03.06, 17:38
                    nie czytam tylko wyborczej. Wygrany i porzegrany to pojecie wzgledne (o ile nie
                    masz 50%) i dlatego pis liczyl na dyktowanie warunkow PO gdyby nawet byl
                    slabszy i do koalicji doszlo. O ile pamietam sld mialo najwiekszy klub gdy
                    powstal rzad Olszewskiego, ale nie mial z kim zebrac 50%. Bo nie najwiekszy
                    klub rzadzi tylko 50%. Program Pis nie ma znaczenia bo nikt o to nie dba to juz
                    widac. Nikt nei wygral wyborow i to widac i przyznaja to zachowaniem i twoi
                    wodzowie (jak inaczej tlumaczyc pokrzykiwanei o koniecznosci dogrywki?) byla
                    tylko nieznaczna przewaga pis, ktora wymuszala szukanie koalicjantow. Pisowi
                    najblizej bylo do samoobrony i lpr i sie przejachal na tym. Szkoda ze razem z
                    nimi i caly kraj.
                    • klamcy_zgw Re: Tylko zwycięstwo w wyborach prowadzi do wladzy 20.03.06, 19:29
                      Dlaczego więc Tusk dzisiaj nie chce stanąć do wyborow. Przecież inaczej nie przejmie władzy i skazany jest na mimowolny (lub nie) sojusz z postkomuchami z pZPR (SLD. A zachowuje się jak obrazona panienka. Zresztą wieerze głeboko ze taki człowik jak on, bez kregoslupa i charakteru, nigdy do wladzy w Polsce nie dojdzie. A nawet jak minimalniw wygra nowe wybory to z kim zrobi koalicję?
      • adas313 Re: Brednie lewackiego pismaka 20.03.06, 15:11
        > Ideał dziennikarza sięgnął bruku.

Zrozum - Lis kiedyś pracował z Kurskim...
    • fra77 Łży elita IV RP musi odejsc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.03.06, 14:08
      klamcy_zgw,
      czy ktos ci placi za pisanie takich bredni czy moze masz IQ rosliny doniczkowej!!!

jezeli chodzi o gospodarke to pisuary sa kilometr na lewo od sld, a przy tym sa
      tak mierni intelektualnie ze az zal!!!!,

naprawde nie wiem jak kaczory, Kaziu etc moga spac spokojnie, takiej rozpierduch
      to chyba jeszcze w tym kraju przez ostatnie 16 lat nie bylo, az dziw bierze ze
      Antka Macierewicza nie zrobili koordynatorem zamiast wannemana

Mial racje Belka mowiac ze jeszcze zatesknimy za jego rzadem
    • emenefix Chodzi LIS koło drogi. Gdzie sieOpłaci tam da nogi 20.03.06, 14:43
      Odejdź Lisie. Skompromitowałes sie. Dokladnie od Października nastąpiłą
      degrengolada tak, ale twojego programu. I pomyslec ze jak pojawiły sie plotki o
      twojej kandydaturze pomyslałem "czemu nie" - bezstronny, spoza ukladu. Tfu!
      wstyd mi teraz jak cholera. Pokalałęs zawód dziennikarza. Mistrzostwo swiata z
      samego szycztu wpasc w wąwóz ciemnej służalczosci. Że o sondażach w "Co z tą
      Polską" nie wspomne. Zero miarodajnosci.
      • piotrwoj2 może być subiektywny 20.03.06, 16:09
        Jak każdy obywatel ma prawo do wolności wypowiedzi. W tych wypowiedziach może
        ujawniać swoje poglądy.
        • paw_ko to jest wlasnei kategoria ktorej 20.03.06, 16:12
          nie zrozumie zaden rewolucjonista. Umyslowa bolszewia nie dopuszcza wlasnego
          zdania chyba ze jest ono idealnie zgodne z wytycznymi wodza.
    • aisug Re: Pat stabilizacyjny 20.03.06, 16:13
      .... Nie będzie ich jednak łączyło nic ponad chęć usunięcia obecnej ekipy.....
      ==============================================================
      racja, strach przed rozliczeniem przez PIS naszych wspaniałych elit był, jest
      i zawsze będzie najlepszym spoiwem, jednoczącym nawet największych wrogów.
      Pan Lis przewidująco już dawno się przykleił super glue do PO ale lepiej żeby
      użył rozpuszcalnika jeśli chce pozostać na powierzchi, a nie puszczać bulki na
      dnie
      • paw_ko taaa ciekawe 20.03.06, 16:29
        co poza checia wladzy powoduje polaczenie arcymoralnego pisu z wycieraczka
        millera i kgboska kreatura samoobrona? nic nie rozumiesz. Tak nic nei laczy PO
        z SLD et consortes poza neichecia do demoagicznych i rozbijackich rzadow pisu.
        I wlasnei dlatego do takeij koalicji nie dojdzie. Za to do koalicji pisu z
        samoobrona poid pzrewodnictwem rownei kiedys opluwanego Radia maryja owszem..
        Idac tropem Twojego myslenia moge snuc wizje ze obrona sprawek Kaczynskich jako
        ministrow albo chec wladzy dla wladzy. I co to za atak na elity? A kaczorki
        marcinkiewicze, ministrowie, prezesi, poslowie, zdobywcy prylowskich doktoratow
        i profesór to niby co? Nie elita? Nic wspolnego z wladza nie mieli? Demagogia,
        populizm i napuszczanie prostych ludzi na kolejne grupy, tyle potrafi pis.
        • aisug Re: taaa ciekawe 20.03.06, 16:51
          paw_ko napisał:

......Tak nic nei laczy PO z SLD et consortes poza neichecia do demoagicznych i
          rozbijackich rzadow pisu........
          ============================================================
          rzeczywiście tak uważasz ? Manipulujesz czyąś taki naiwny ? Przypomnij sobie
          kto usilnie popierał PO przed wyborami, to zobaczysz kto z kim się dzisiaj
          łączy i dlaczego powstaje koalicja strachu
          • paw_ko Re: taaa ciekawe 20.03.06, 17:04
            kto ppopieral? jaki znowu spisek weszysz? Gdy PO atakowalo komuszkow pis uznal
            ze pozywic sie moze na PO z ktorym mieli si enie atakowac n apoczet przyszlej
            koalicji. Kto usilnie popieral PO? Ja. koalicja strachu gdzie powstaje? Mas zna
            mysli pis i samoobrone? nie tyle strachu co dyletanctwa i zadzy wladzy choc juz
            dawno zapomnieli po co im ona. Zreszta moim zdaniem dyletanci nie wiedzieli
            nigdy. Ot wiara ze jak dokopiemy mitycznym "onym" to swiat bedzie lepszy.
    • napoleon1821 Re: Pat stabilizacyjny 20.03.06, 16:52
      czytajac slowa pana Lisa jestem coraz bardziej zrezygnowany patrzac na sytuacje
      jaka jest w naszym kraju. aktualnie przebywam w wielkiej brytanii, pracuje i
      strasznie tesknie za moja ojczyzna ktora bardzo kocham. jestem mlodym
      czlowiekiem i pragne zmienic swoj kraj, ale kiedy z perspektywy 2000 km
      obserwuje co wyprawiaja ludzie na ktorych oddalem swoj glos, naprawde serce mi
      krwawi. myslalem ze kiedy wroce z wysp, za zaoszczedzone pieniadze skoncze
      edukacje, ktora przeciez na uniwersytecie powinna byc darmowa, ale w obecnych
      warunkach zmienilem swoje plany. odsuwam swoj powrot w nieokreslona przyszlosc
      i pragne podziekowac wszystkim tym ku..m ktore zasiadaja w Sejmie.
      a panu Lisowi zycze wytrwalosci i niestrudzonej woli w celnym i blyskotliwym
      komentowaniu wydarzen politycznych.
      a tak w ogole gazeta.pl powinna usunac ten system bzdurnej rejestracji przed
      napisaniem posta- i tak wszystkie dane ktore tam wprowadzilem sa falszywe i
      beda tylko zasmiecaly wasze dyski sieciowe.
      tomek
      • aisug Re: Pat stabilizacyjny 20.03.06, 16:59
        napoleon1821 napisała:

....a tak w ogole gazeta.pl powinna usunac ten system bzdurnej rejestracji
        przed napisaniem posta- i tak wszystkie dane ktore tam wprowadzilem sa falszywe
        i beda tylko zasmiecaly wasze dyski sieciowe.
        > tomek
        ==================================================================
        widać żeś bardzo młody i naiwny bo co byś nie wpisał, to i tak cię zidentyfikują
        i o to chodzi. Już zidentyfikowali żeś płci żenskiej a nie Tomek, chyba że
        obojniak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka