IP: *.chello.pl 09.12.03, 11:05
tadaaaaaa!
:)
Obserwuj wątek
    • aguszak Re: IDOL 3.8 09.12.03, 11:08
      Z tego by wynikało, że mamy już w sumie jakieś ponad osiem setek?
      Pozdrowionka :)
      • Gość: kubu Re: IDOL 3.8 IP: *.chello.pl 09.12.03, 11:09
        mamy wiecej
        bo jezeli sie nie myle to numeracje wprowadzilismy dopiero przy koncertach
        finalowych :)
      • Gość: s_l Re: IDOL 3.8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 12:16
        aguszak, ja tam lubie kowalczyka, ale ciebie tez bo jestes baran, wiec a propos
        wytrzeszczu maly gift (tylko daj na full):
        www.rathergood.com/moon_song/
        pozdrowienia, s_l
        • aguszak Re: IDOL 3.8 09.12.03, 16:36
          Gość portalu: s_l napisał(a):

> aguszak, ja tam lubie kowalczyka, ale ciebie tez bo jestes baran, wiec a
          propos
          >
          > wytrzeszczu maly gift (tylko daj na full):
          > www.rathergood.com/moon_song/
          > pozdrowienia, s_l

Obejrzałam to sobie, a wysłucham w domu, bo tam mam głośniczki ;)
          Jednak nie cofam mojego zdania o wytrzeszczu Twojego faworyta... odpuszczam
          posiadanie odmiennego zdania baranowi :)))
      • Gość: curly Re: IDOL 3.8 IP: 213.173.205.* 11.12.03, 17:44
        Po turecku??
        To pewnie Tarkan..?
    • agata_edziecko Re: IDOL 3.8 09.12.03, 11:24
      To żeby jakoś zacząć.
      Ja juz od dość dawna zyję w przeświadczeniu, że wspaniali wokaliści idolowi sa
      najwspanialsi, kiedy mogą sie zaprezentowac w utworach najwyższej klasy, w
      coverach po prostu, a potem niestety trzeba na nich spuścic zasłonę
      miłosierdzia. Kto napisze Gośce Stępień takie kawałki, jak śpiewała Aretha
      Franklin czy Gloria Gaynor? Kto Królowi da do zaśpiewania coś takiego, jak You
      can leave your hat on albo Born to be wilde? Nawet Totoszko, którego cenię jako
      dobrego śpiewaka, ale nieco mniej ciekawą osobowość, miał parę świetnych
      numerów w swoim "repertuarze" (Feel, Raindrops..., etc). Nie mówiąc o Gosi
      Kunc, mojej ulubionej uczestniczce II edycji zaraz po Królu. Te głosy po prostu
      nikną potem w tej papce, jaka na codzień powstaje w głowach naszych autorów
      tekstów i muzyki. I czy to są oni sami (Idole), czy piszący dla nich twórcy,
      nic ciekawego nie powstaje. Szkoda tych głosów, wielka szkoda. Tak mnie to
      jakos przybija, że właściwie to po zakończeniu Idola żegnam się z tymi, których
      sobie ulubiłam, jakbym się spodziewała, że już po nich. Dotyczy to także, albo
      nawet przede wszystkim, zwycięzców. Dziś się zastanawiam, co będzie dalej z
      Kowalczykiem, którego osobiście coraz mniej trawię, ale który jakis tam
      potencjał na pewno ma. Przy czym on będzie tak podskakiwał i wykonywał te swoje
      salta i łamańce? Ale najbardziej to się martwię o Kubę, bo jego lubię
      najbardziej. Jedyna nadzieja, że sam okaże się twórcą, który zapewni Kubie -
      wokaliście - odpowiedni repertuar. W jego przypadku to szczerze mówiąc sobie
      inaczej nie wyobrażam. W końcu ideał artysty rockowego to autor, kompozytor i
      wykonawca w jednym. Oby tak się stało, bo szkoda mi będzie nie słyszeć go z
      chwilą zakończenia programu.
      • Gość: Anika Re: IDOL 3.8 IP: 195.117.187.* 09.12.03, 11:54
        Jesli chodzi o Kube to rowniez trudno mi go sobie wyobrazic naczej niz
        jednoczesnie autora i wykonawce,glownie z racji jego muzycznych
        zainteresowan.Wprawdzie jest jeszcze mlodziutki,ale wydaje mi sie,ze moze miec
        predyspozycje - sporo osob siedzacych w rockowych klimatach cos tam sobie
        pogrywa,pisze,komponuje.Wywodzi sie to z charakteru tej muzyki,ktorej glownymi
        atutami sa autentycznosc,pasja i pewna doza buntu.Jesli na dodatek ktos taki
        ma zamiar rozpoczac powazne muzykowanie,to chyba musi miec jakas wieksza
        koncepcje.Podsumowujac - wierze w Kube.

Jesli chodzi o osoby ktore maja warunki wokalne,tylko potrzebuja dobrych
        teksciarzy i kompozytorow (Gosia Kunc) to niestety bedzie im ciezko bo w
        Polsce rzeczywiscie jest niewiele osob dobrych w tym gatunku.A moze sa,tylko
        wytwornie plytowe nie dopuszczaja ich do glosu?Nasuwa mi sie Ewelina Flinta z
        ktora wiazalam spore nadzieje,pamietalam ja jeszcze z Przystanku Woodstock,a
        jej album mnie rozczarowal.
        • Gość: tokyo Re: IDOL 3.8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 16:50
          Zgadzam się co do Kuby. Nie przypominam sobie, żeby w IDOLu wspomonano o tym,
          czy On sam coś próbuje pisać, ale wydaje mi się, że ma ku temu predyspozycje :P
          Wystarczy spojrzeć na Jego tekst na stronce IDOLa, na Jego wypowiedzi. Mam
          nadzieję, że coś z Niego będzie ;)))
          • Gość: tośka Re: IDOL 3.8 IP: *.chello.pl 09.12.03, 17:26
            Dziewczyny, macie 100& racji.
            Jak do tej pory wszystkie płyty wydane przez uczestników Idola to porażki. To,
            że płyta Ali, która była całkowicie skazana na pomysły obcych ludzi była zła,
            wcale mnie nie zaskoczyło. Natomiast przyznam, że o wiele więcej spodziewałam
            się po tych uczestnikach, którzy deklarowali, że swoją muzykę będą tworzyć
            sami. Tymczasem okazało się, że płyta Szymona to jakaś mało ambitna, pozbawiona
            idei pop-rockowa papka, a niektóre teksty są tak banalne, że aż boli. :/
            Ewelina prezentuje się niewiele lepiej. Paradoksalnie - chyba najciekawiej
            wypadł najmłodszy z nich wszystkich Tomek Makowiecki.
            Jak już niejednokrotnie pisałam, największe nadzieje pokładam w Ani Dąbrowskiej
            i mam przeczucie, że jej płyta będzie o kilka klas lepsza i dojrzalsza od płyt
            pozostałych uczestników razem wziętych. Z zainteresowaniem czekam również na
            debiut Krzyśka Zalewskiego, choć boję się kolejnego rozczarowania. Poczekamy,
            zobaczymy.

Jeśli chodzi o Kubę, to ja także widzę go w roli autora i wykonawcy zarazem,
            właściwie nie wyobrażam sobie innej sytuacji. Wierzę, że w jego przypadku
            będzie inaczej niż z Szymonem czy Eweliną. Kuba jest bardziej twórczy, widać że
            szuka, że próbuje różnych form ekspresji. On ma własną wizję świata, chce to
            wyrazić poprzez muzykę i nie idzie przy tym na żadne kompromisy. Do tego ma
            naprawdę ciekawy głos o sporej skali. Czasami miewa wprawdzie małe wpadki
            wokalne, ale to zdarza się także pozostałym, a Kuba jest tam jedyną osobą,
            która nigdy w życiu nie brała lekcji śpiewu. Do tego, co potrafi w tej chwili,
            doszedł zupełnie sam. :)
    • bigstrand Re: IDOL 3.8 09.12.03, 11:30
      >halo
      >to bylo politycznie niepoprawne
      >a moze wlasnie COME AND GET ME BOYS :P
      republika.pl/bigstrand/images/kubu.jpg
      you've said that... not me
      you know yourself better he he he
    • mkw98 Re: IDOL 3.8 09.12.03, 18:20
      Ech, chcialam cos napisac o koncercie filmowym, ale widze, ze pojawily sie juz
      chyba wszystkie mozliwe opinie, wiec tylko kilka luznych uwag nie o spiewaniu:

- Leszczynski nie wie, co to znaczy "asertywnosc" ("Bob Dylan nie udziela
      wywiadow. Jest kompletnie nieasertywny")

- Kubu widzialam dotad tylko na zdjeciu, i to dawno, wiec nie wiem, czy to byl
      ten co mysle, ale jesli tak, to byl na ekranie prawie bez przerwy :)

- Leszczynski ma cos, co mozna nazwac - w nawiazaniu do jego niegdysiejszych
      slow - syndromem Maslowskiej: Maslowska pojawila sie w momencie, kiedy bylo
      wielkie, nieznosne wrecz zapotrzebowanie na nowy talent w srodowisku
      literackim. To nic, ze "Wojna Polsko-Ruska..." arcydzielem nie jest, skoro
      wpasowuje sie doskonale w powszechne oczekiwania na cud i chwilowo rozladowuje
      napiecie. Na rynku muzycznym rowniez brakuje WIELKIEGO talentu - w kazdym razie
      brakuje go w tej edycji Idola (wszyscy sa bardzo utalentowani, ale chyba nie
      genialni) - wiec Leszczynski koniecznie chce go zobaczyc w ktoryms z uczestnikow
      i wbrew oczywistym faktom wmawia go Brodce i Kowalczykowi.

- Gosia K. moim zdaniem nie odpadla wskutek "niezrozumienia" przez publicznosc,
      tylko z powodu banalnej i bezbarwnej interpretacji pieknej, przedwojennej
      piosenki "Na pierwszy znak". Sytuacje pogorszylo wychwalanie tego wykonania
      przez jury.
      • mkw98 PS 09.12.03, 18:23
        O, udalo mi sie obejrzec zdjecie - wiec potwierdzam :))

mkw98 napisała:

> ... ale jesli tak, to byl na ekranie prawie bez przerwy :)
      • bigrock Re: IDOL 3.8 09.12.03, 19:36
        Na tym etapie programu (5-ty i dalsze koncerty finalowe) nie odpada sie juz z
        powodu jednego zlego wykonania... no chyba, ze walka jest naprawde wyrownana.
        Ale w przypadku Kunc to byl akurat efekt zupelnie czego innego. Zgadzam sie
        jednak, ze nachalne wychwalanie uczestnika przez jury wbrew zdrowemu rozsadkowi
        szkodzi temu uczestnikowi bardziej niz zdrowa krytyka jego poczynan, podobnie
        jak nachalna krytyka uczestnika tak naprawde temu uczestnikowi pomaga, no ale
        tego Leszczynski sie przez trzy edycje programu nie zdazyl poki co nauczyc. W
        sumie cala ta jego nieporadnosc w tej kwestii by mnie nawet bawila, gdyby nie
        fakt, ze przez to z programu przedwczesnie odpadaja naprawde wartosciowi
        ludzie. I to jest smutne.
        • Gość: tośka Re: IDOL 3.8 IP: *.chello.pl 09.12.03, 20:16
          Tylko dlaczego ta zasada z nachalnym wychwalaniem jakoś nie chce się sprawdzić
          w przypadku Kowalczyka??? Oto zagadka.
          • Gość: kubu Re: IDOL 3.8 IP: *.chello.pl 09.12.03, 20:36
            byc moze chodzi o to, ze jego kuglarstwo przemawia do spoleczenstwa
            napisalbym, ze on jest odpowiednikiem Wisniewskiego, ale ile razy mozna pisac
            to samo? ;)
            • Gość: tośka Re: IDOL 3.8 IP: *.chello.pl 09.12.03, 21:27
              Wiesz, kubu, kiedy pierwszy raz użyłeś tego porównania, byłam na Ciebie zła.;)
              To były dawne czasy, a ja byłam wtedy pod wielkim wrażeniem "Aeroplane" w
              wykonaniu Pawła i uważałam go nieomal za geniusza. :D
              Na całe szczęście już dawno przejrzałam na oczy. :)))
              • Gość: tiger's eye cos dla wielbicieli Adama -on jednak mowi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.03, 21:44
                nie wiem czy mi sie dobrze skopiuje, link jest nastepujacy:

www.wspolczesna.pl

w okienku po prawej wpisujemy 'idol' i mamy rozne ciekawostki z Podlasia, jak
                np.
                wywiad
                Żaden Rom nie śpiewa tak jak ja

Powiększ zdjęcie

Z Adamem Kozłowskim, finalistą programu "Idol”, rozmawia Jolanta Gadek.

- Twój występ podobał się zarówno widzom, jak i większości jurorom. Tylko
                Maciej Maleńczuk ocenił cię krytycznie, stwierdził, że
                zaśpiewałeś "makaroniarską balladę”, że jesteś nudny...
                - Najbardziej liczę się ze zdaniem Elżbiety Zapendowskiej oraz Jacka Cygana, bo
                oni są najbardziej doświadczeni. Maleńczuk od samego początku ma do mnie jakieś
                pretensje, coś mu się nie podoba. Co do "makaroniarskich ballad” - zaśpiewałem
                bardzo piękny utwór Steave Wondera. W etapie klubowym śpiewaliśmy przy
                akompaniamencie fortepianu. Przy takim akompaniamencie najlepiej brzmią utwory
                spokojne, nastrojowe. Wiele osób - w tym Diana Trochim spod Sokółki - wybrało
                utwory rockowe, rytmiczne. To był błąd, bo żeby takie utwory brzmiały należycie
                potrzebne są gitary, perkusja...
                - Masz 27 lat, śpiewasz i grasz od małego. Masz wspaniały głos, czy brałeś
                lekcje śpiewu?
                - Nigdy nie chodziłem na lekcje śpiewu czy gry na jakimś instrumencie. Gdy
                miałem trzy lata ojciec pokazał mi dwa chwyty na gitarę. Potem sam próbowałem,
                eksperymentowałem. Tak samo z instrumentami klawiszowymi, perkusją. Jestem
                samoukiem.
                - Jurorzy stwierdzili, że bardzo dobrze śpiewasz po angielsku, bo masz świetny
                słuch i potrafisz bezbłędnie naśladować poprawną wymowę...
                - Mam dobry słuch. Słucham jak śpiewają inni, potem próbuje coś zaśpiewać po
                swojemu. Śpiewam, słucham siebie, poprawiam, próbuję czegoś nowego...
                - Jesteś z pochodzenia Romem? Panuje przekonanie, że wszyscy Romowie są
                muzykalni...
                - Tak, jestem Romem. Tak, znam tę gadkę - odziedziczyłem talenty po ojcu,
                dziadku, wszyscy Cygani czy - mówiąc bardziej elegancko - Romowie są muzykalni.
                Strasznie mnie to denerwuje. Być może faktycznie Romowie są z natury bardziej
                muzykalni, ale tak jak ja nie śpiewa żaden inny Cygan. I chociaż nie chodzę na
                lekcje, to pracuję nad swym głosem.
                - Może jednak coś w tym jest, Edyta Górniak również ma Romów wśród przodków...
                - Edyta ma piękny głos, ale ja nie cierpię takiego klasyfikowania ludzi - ty
                dobrze śpiewasz, bo jesteś Cyganem, a ty dlatego, bo jesteś Włochem. Albo
                człowiek rodzi się z jakimś darem, albo nie. Ja mam ten Boży dar i staram się
                go wykorzystać.
                - Co sądzisz o innych uczestnikach programu "Idol”?
                - Wiele osób gra, nie są naturalni. To fakt, że oprócz zdolności w tym
                programie liczy się również strategia polegająca m.in na odpowiednim doborze
                repertuaru, zaprezentowania się z różnych stron. Ale trzeba też starać się być
                autentycznym, nie kreować się na siłę na kogoś zupełnie innego, niż się jest.
                - Jak podoba ci się nowy image stworzony przez telewizyjnych stylistów?
                Wydawało mi się, że nie do końca byłeś z niego zadowolony...
                - Czy to naprawdę było widać? To działo się bardzo szybko, zaproponowali mi
                taki image, a oni - trzeba przyznać - są dość stanowczy. Nie było tragicznie,
                ale nie do końca czułem się komfortowo. Muszę coś zmienić w swoim wyglądzie. Co
                ci się nie podobało?
                - Byłeś może zbyt "grzeczny”, taki trochę za ładny. Rozczochraj się trochę...
                - Być może to zrobię... Zdenerwował mnie Maleńczuk, bo tak naprawdę to umie
                śpiewać utwory rytmiczne, wbrew temu, co on mówił, mam "jaja”. Pokażę mu to
                jeszcze, gdy będziemy śpiewać przy akompaniamencie orkiestry. Najgorsze jest
                to, że tak naprawdę nie będziemy mieli zbyt dużej swobody w wyborze repertuaru,
                będziemy musieli wybierać spośród 40 piosenek umieszczonych na liście.
                - Jak oceniasz swoje szanse w konkursie?
                - Bardzo zależało mi na tym, żeby dostać się do finałowej dziesiątki, gdyż
                finaliści będą mieli możliwość wielokrotnej prezentacji. Mam nadzieję, że nawet
                jeśli nie wygram programu, zostanę zauważony. Przecież Ewelina Flinta czy
                Szymon Wydra również nie wygrali, a jednak ukazały się ich płyty. Nagranie
                własnej płyty jest moim marzeniem. Chciałbym stworzyć swój własny,
                niepowtarzalny styl, swoje własne brzmienie. Chciałbym, żeby ci, którzy mnie
                usłyszą, zapamiętali mnie. Do tej pory nie miałem możliwości pracy w
                profesjonalnym studio muzycznym, liczę na to, że teraz będę miał taką szansę.
                Chciałbym robić w życiu coś więcej, niż śpiewanie w pubach.
                - Dziękuję za rozmowę.

23. Października 2003 22:37

• Gość: Vera Re: cos dla wielbicieli Adama -on jednak mowi IP: *.acn.waw.pl 09.12.03, 23:26
                  Wiedziałam, że chłopak jest sensowny :))) lubię go coraz bardziej, naprawdę
                  życzę mu nagrania tej płyty i będę pierwszą, która ją kupi. upss, mój miły
                  chyba jest trochę zazdrosny ;)))
            • Gość: dezerter Re: IDOL 3.8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 22:55
              dla mnie on jest kopią Andrzeja Rosiewicza z delikatną nutką Jasia Fasoli, ale
              ile razy można pisać to samo
              • Gość: Jarek Re: IDOL 3.8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 23:38
                nie pomyliłeś Adama Kozłowskiego vel "Cygan Augustowski"
                z Pawłem "Wytrzeszcz" Kowalczykiem ? :-)
                Paweł ma chyba więcej z Rosiewicza(żywioł sceniczny) i Fasoli (oczki) niż
                stonowany Adamo

pozdrawiam
                J.
                • Gość: kubu Re: IDOL 3.8 IP: *.chello.pl 10.12.03, 00:10
                  no przeciez widac, ze to jest o pawle
    • Gość: Jarek Re: IDOL 3.8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 22:15
      chyba to jeszcze nie czas podsumowania 3 edycji IDOLA ,ale kilka uwag mam "na
      już"
      niestety - poziom "3" jest mizerniejszy od "2" - o "1" nie wspominając :-(
      jak w Idolu Extra zaśpiewała Gosia Kunc czy Totoszko (którego jakoś nie
      trawiłem w "2") -zdali mi się wokalami o niebo lepszymi niż wszyscy zuzamen
      do kupy w finale edycji "3" ;
      mocno swe niezadowolenie z poziomu "3" okazała Ela Z. ostatnio komentując te
      fałsze "Idoli 3" ;
      wydaje mi się , iż Idol 4 (jeśli w ogóle bedzie) powinni zrobić za rok-dwa,
      może jakies talenty nieodkryte w "1,2,3" podszlifują formę wokalną ,
      przemyślą reperuar etc i będzie trochę ciekawiej niż teraz ;
      czytając Wasze posty widzę spore rozbicie głosów , czy świadczy to o poziomie
      bardzo wyrównanym ?
      no i też zastanawiam się nad tym , kim powinien być IDOL ?
      czy tylko świetnym odtwórcą-imitatorem ?
      chyba nie , idolami są raczej twórcy ,Artyści przez duże "A"
      kogo w takim razie kreuje program Idol ?
      nowe głosy ? nowe twarze ? czy to casting na wokalistów do kapel , które
      z wokalem mają problem ?
      a może przed Idolem 4 TV zaproponuje konkurs młodych kompozytorów,którzy
      gdzieś tam tkwią ze swoimi próbkami hitów ,może szansa pracy z fachowcami
      z branży wydobędzie przynajmniej 2-3 "dostawców muzyki" dla Gosi,Eweliny itd.

pozdrawiam
      J.
    • andrzej26 Odpowiedź dla Aniki i Miro (z przeniesienia z 3.7) 09.12.03, 22:27
      Gość portalu: Anika napisał(a):

> Zgadzam sie z tym,ze interesujacy artysta nie moze caly czas proponowac
      > sluchaczowi tego samego.Ale kazda osoba rozpoczynajaca kariere muzyczna
      > powinna miec okreslona wizje,ktora bedzie dla niej punktem
      > odniesienia.
      ...
      > Jesli jakis wykonawca juz na wstepie proponuje
      > dwadziescia tysiecy roznych wcielen muzycznych,to wydaje mi sie,ze cos jest
      > nie tak - nie wszystko na raz!Taka osoba najwidoczniej nie wie co powinna ze
      > soba zrobic,nie ma pomyslu na siebie.

A co powiesz o Niemenie? Jeśli znasz jego najwcześniejsze płyty, to było tam
      mydło i powidło, kawałki: rock-and-rollowe (większość, np. "Baw się w
      ciuciubabkę", "Domek bez adresu"), rhythm-and-bluesowe ("Płonie stodoła"),
      bossa-nova ("Pod papugami") oraz bardzo podobna do piosenek Szczepanika - dla
      mnie jedna z najcudowniejszych (nie tylko polskich) piosenek, a
      mianowicie "Wspomnienie" ("Mimozami jesień się zaczyna...").
      Nie jest to także kwestia zmian nastroju utworów u artysty co jakiś czas. Np. u
      Georga Michaela na jednej z kolejnych płyt ("Older") są obok siebie zupełnie
      różne w nastroju "Jesus To A Child" oraz "Fastlove".
      Ja nie twierdzę, że każdy artysta musi śpiewać różnorodne piosenki, w różnych
      stylach. Ja tylko się sprzeciwiam wyszydzaniu go i karaniu za to, że to robi (a
      tak był traktowany Mariusz Totoszko w II edycji). Tym bardziej, że konkurs ma
      sprawdzić jak on sobie radzi z różnymi stylami.

Gość portalu: Miro napisał(a):

> Człowieku nie dość, że wrzucasz do jednego
      > worka Norbiego, Norę Jones i B. White'a, to jeszcze autoratywnie piszesz, że
      > szybko się nudzą. Ale komu? Może tobie, np. mnie ani Jones ani White się nie
      > nudzi ( na niektóre sytuacje to wręcz świetny jest;).

Złagodzę nieco swoje stanowisko. Są artyści jednego pomysłu, jednego brzmienia,
      bardzo oryginalnego i zapamiętywalnego, ale nie wszyscy muszą tacy być. Mi się
      Barry White nudzi po 2-3 piosenkach, bo to jest ciągle to samo. Naprawdę trudno
      jest rozróżnić jego piosenki. Podobnie Norah Jones. Myślę oczywiście o
      słuchaniu muzyki, które trwa dłużej niż wspomniana przez ciebie sytuacja.

> Albo stawiasz obok siebie
      > w jednym rzędzie Bowiego, który jest twórcą kreatywnym, obok typowej
      > odtwórczyni- niejakej smutnej Celiny.

Nie oceniam ich przecież pod względem podobieństwa stylu muzycznego.
      A poza tym Celina po urodzeniu dziecka wcale nie jest taka smutna.

> A poza tym twoje mądrości w stylu
      > "Młodzież niepełnoletnia powinna się uczyć w szkołach, a nie zarobkować w
      > jednym z najbardziej stresujących zawodów" No cóż powiedz to Steviemu
      > Wonderowi, który sowją karierę zaczynał jako "cudowne dziecko" i w wieku 12
      lat
      >
      > był gwiazdą.

O Steviem Wonderze trudno jest mówić, bo to człowiek niewidomy od urodzenia,
      więc był skazany na daleko posuniętą nienormalność w życiu. Natomiast można
      zastanawiać się nad losami kogoś innego, kto także zaczynał życie estradowe w
      dzieciństwie. Myślę o Michaelu Jacksonie. Uważam, że za to, że w dzieciństwie i
      młodości występował na scenie i zarabiał, zapłacił i płaci wciąż bardzo wysoką
      cenę. Nie chcę podawać szczegółów, bo to są przykre sprawy, zresztą raczej
      dobrze znane, ale normalny i szczęśliwy to on chyba nie jest.
      • Gość: marla O Kęsym niemerytorycznie IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.03, 07:40
        Czy Kuba Kęsy w ciemnych okularach nie przypomina wam trochę Johnny'ego Deppa? Dla mnie wygląda jak progenitura tegoż. A znowu kiedy nie ma okularów, przypomina mi nieco faceta, który grał w "American Psycho" (nie chodzi mi o podobieństwo rysów, tylko jakies takie lekkie szaleństwo w urodziwej twarzy - i to nie jest zarzut, tylko komplement). Poza tym faktycznie wydaje się osobowościowo najciekawszy z czwórki, która pozostała.
        • Gość: kubu Re: O Kęsym niemerytorycznie IP: *.chello.pl 11.12.03, 09:15
          ojoj
          nie pisz tak
          nie cierpie Christiana Bale'a
          strasznie strasznie
          wystarczy mi, ze ponoc ma grac Batmana :/

nie porownuj Kesego do tego goscia, bo bede go musial znienawidziec :)
          • Gość: marla Re: O Kęsym niemerytorycznie IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.03, 00:23
            Kubu, ale ja nie piszę, że on jest podobny, tylko, że też ma coś takiego, bo ja wiem - niesamowitego w oczach (A nie ma?). Za co nie cierpisz Bale'a (dzięki za przypomnienie nazwiska)?
            • Gość: kubu Re: O Kęsym niemerytorycznie IP: *.chello.pl 12.12.03, 02:46
              za caloksztalt
              drewniane aktorstwo
              udzial w fatalnych filmach

jedyny plus to kosci policzkowe :)
              • Gość: gdus Re: O Kęsym niemerytorycznie IP: 80.51.237.* 12.12.03, 23:03
                Bale'a nie kojarze, ale kosci policzkowe u faceta to podstawa :))))
        • Gość: Anika Re: O Kęsym niemerytorycznie IP: 195.117.187.* 11.12.03, 15:43
          Za to ja uwielbiam Christiana Bale,ale jakos trudno jest mi porownac go do
          Kuby,ktory ma w sobie wiecej ciepla.Ale widze pewne podobienstwo do Johnny'ego
          Deppa,bez dwoch zdan:)!
          • Gość: tośka Re: O Kęsym niemerytorycznie IP: *.chello.pl 11.12.03, 16:14
            Ja też nie widzę podobieństwa Kuby do psychola;) ale do Johnnego Deppa jak
            najbardziej. :))) Tym lepiej dla Kuby, bo Johnny to jeden z
            najprzystojniejszych facetów na ziemi. :)))
      • Gość: tośka do Andrzeja26 IP: *.chello.pl 11.12.03, 18:39
        > Ja nie twierdzę, że każdy artysta musi śpiewać różnorodne piosenki, w różnych
        > stylach. Ja tylko się sprzeciwiam wyszydzaniu go i karaniu za to, że to robi
        (a
        >
        > tak był traktowany Mariusz Totoszko w II edycji). Tym bardziej, że konkurs ma
        > sprawdzić jak on sobie radzi z różnymi stylami.

Andrzej - wydaje mi się, że w przypadku Mariusza nie do końca chodziło o to.
        W swoim uzasadnieniu podajesz przykład Niemena - faceta z ogromną charyzmą,
        silną, intrygującą osobowością, wielkim głosem i wielkim talentem. Dzięki tym
        cechom Niemen potrafił nadać wszystkiemu co robił niepowtarzalny klimat i
        charakterystyczne dla siebie brzmienie - zawsze było słychać, że to właśnie on.
        Nawet jeżeli łączył różne style i gatunki muzyczne, to i tak interpretował je
        po swojemu, dlatego zawsze powstawała z tego spójna całość. Cokolwiek robił -
        najważniejsza była jego osobowość i siła przekazu.
        I to jest to, czego moim zdaniem Mariuszowi brakuje. Niby śpiewa ładnie i
        czysto, ale... jakoś tak do bólu banalnie. Nie potrafi zdominować utworu,
        narzucić mu swojej woli, więc po prostu ginie przy mikrofonie. Zawsze grzecznie
        poddaje się regułom i traktuje je zbyt dosłownie. Czyżby nie miał nic ciekawego
        do przekazania od siebie? Kiedy śpiewał Briana Adamsa, założył podarte dżinsy i
        kowbojki, starał się brzmieć i wyglądać identycznie jak Adams. W każdym
        kolejnym koncercie postępował według tej samy zasady: swoją postać dopasowywał
        do charakteru koncertu, zamiast na odwrót. A w muzyce - jak w każdej sztuce -
        nie chodzi przecież o to, by kopiować coś co już było, tylko by pokazać coś
        swojego i to na tyle interesującego, żeby zaintrygować ludzi i zmusić ich do
        refleksji. :)
        • andrzej26 Re: do Andrzeja26 11.12.03, 22:56
          Gość portalu: tośka napisał(a):

> wydaje mi się, że w przypadku Mariusza nie do końca chodziło o to.
          > W swoim uzasadnieniu podajesz przykład Niemena - faceta z ogromną charyzmą,
          > silną, intrygującą osobowością, wielkim głosem i wielkim talentem.

Nie od razu było wiadomo, że Niemen ma charyzmę; że glos i talent - tak. Ale
          świetny głos i talent ma także Mariusz.
          Niemen jest jedną z najwybitniejszych postaci polskiej muzyki rozrywkowej na
          przestrzeni ostatnich 50 lat, więc są małe szanse, że ktoś z
          uczestników "Idola" mu dorówna. Mi chodzi o kryteria oceny i oczekiwania
          jurorów w stosunku do uczestników. Sądzę, że niektóre z nich, a szczególnie
          tzw. "asertywność", są bałamutne. Młodemu Niemenowi by na pewno zarzucili jej
          brak.

> Dzięki tym
          > cechom Niemen potrafił nadać wszystkiemu co robił niepowtarzalny klimat i
          > charakterystyczne dla siebie brzmienie - zawsze było słychać, że to właśnie
          on.

Jak się osłuchasz z Mariuszem, to także będziesz go rozpoznawać.

> Niby śpiewa ładnie i
          > czysto, ale... jakoś tak do bólu banalnie.

Nie zgadzam się. Po prostu chciał pokazać, że umie się odnaleźć w każdym stylu.
          Poważnie potraktował zasady konkursu. To na ogół nie były imitacje, choć
          czasami niestety fałszował (np. w koncercie piosenek przedwojennych).

> W każdym kolejnym koncercie postępował według tej samy zasady: swoją postać
          dopasowywał
          > do charakteru koncertu, zamiast na odwrót.

Na odwrót, to czaami wychodzi karykatura, vide Kuba Kęsy śpiewający utwór R'n'B
          na modłę rockową. Rzadko się zgadzam z Leszczyńskim, ale to się naprawdę nie
          bujało.

> A w muzyce - jak w każdej sztuce -
          > nie chodzi przecież o to, by kopiować coś co już było, tylko by pokazać coś
          > swojego i to na tyle interesującego, żeby zaintrygować ludzi i zmusić ich do
          > refleksji.

Nie tylko do refleksji. Czasem do tańca, poprawić im nastrój, uprzyjemnić długą
          jazdę samochodem, naukę w nocy, rozbudzić rano, urozmaicić monotonię pracy,
          stanowić przyjemne tło dla rozmowy w restauracji czy pubie, itp. Zresztą, jakby
          był konkurs piosenki refleksyjnej, to jestem przekonany, że Mariusz by także
          sobie poradził.
          • Gość: tośka Re: do Andrzeja26 IP: *.chello.pl 12.12.03, 02:09
            > Nie od razu było wiadomo, że Niemen ma charyzmę; że glos i talent - tak. Ale
            > świetny głos i talent ma także Mariusz.

Czyli zakładasz, że u Mariusza ta charyzma pojawi się w przyszłości?
            Rzeczywiście, każdy artysta rozwija się i dojrzewa - to jest długi proces, nikt
            nie jest przecież genialny od urodzenia. Uważam jednak, że pewnych rzeczy po
            prostu nie da się przeskoczyć. Albo ktoś ma osobowość i coś ciekawego do
            przekazania, albo nie. Myślę, że gdyby Mariusz miał w sobie to
            tajemnicze „coś”, ujawniłoby się to już w Idolu.
            I jeszcze jedna sprawa. Co do świetnego głosu Mariusza - zgoda (choć mi akurat
            niezbyt podoba się jego barwa). Natomiast co z tym talentem? W moim pojęciu
            talent muzyczny to zdolność tworzenia muzyki, a nie tylko jej odtwarzania. Czy
            Mariusz coś komponuje, pisze teksty, gra na jakimś instrumencie? Tego nie wiem.

> Mi chodzi o kryteria oceny i oczekiwania
            > jurorów w stosunku do uczestników. Sądzę, że niektóre z nich, a szczególnie
            > tzw. "asertywność", są bałamutne. Młodemu Niemenowi by na pewno zarzucili jej
            > brak.

Bardzo możliwe, że masz rację.

> Jak się osłuchasz z Mariuszem, to także będziesz go rozpoznawać.

Ale widzisz, właśnie chodzi o to, że po tym co słyszałam, wcale nie mam ochoty
            już więcej się z nim osłuchiwać. Przez cały czas trwania Idola kompletnie
            niczym mnie nie zainteresował i nie sądzę żeby miało się to zmienić. W tej
            chwili nie pamiętam już nawet brzmienia jego głosu, zapomniałam jakie utwory
            śpiewał. Tymczasem kawałki w wykonaniu Krzyśka, Gosi Kunc czy Agi Szewczyk na
            długo zostaną w mojej pamięci. Nawet taki Hom dał się zapamiętać, chociaż on
            akurat z zupełnie innych powodów. :)))

> Po prostu chciał pokazać, że umie się odnaleźć w każdym stylu.
            > Poważnie potraktował zasady konkursu.

Dosłowność i poważne traktowanie zasad są może dobre w księgowości albo w
            sądzie, ale na pewno nie w muzyce. ;)

> Na odwrót, to czaami wychodzi karykatura, vide Kuba Kęsy śpiewający utwór
            > R'n'B
            > na modłę rockową. Rzadko się zgadzam z Leszczyńskim, ale to się naprawdę nie
            > bujało.

Przyznam, że ja wolę gdy coś jest przerysowane, niż miałoby być nijakie.
            Zresztą pomysł Kuby akurat naprawdę mi się podobał. Słychać było wprawdzie, że
            jest to niedopracowane, ale prawdopodobnie po prostu zabrakło mu czasu. A nie
            bujało się, bo bujać się pewnie nie miało. :)

> Nie tylko do refleksji. Czasem do tańca, poprawić im nastrój, uprzyjemnić
            > długą
            > jazdę samochodem, naukę w nocy, rozbudzić rano, urozmaicić monotonię pracy,
            > stanowić przyjemne tło dla rozmowy w restauracji czy pubie, itp.

Oczywiście, że tak. Ale to nadal nie znaczy, że muzyka powinna być wtórną,
            pozbawioną wartości papką. :)

pozdrawiam :)
            • andrzej26 Re: do Andrzeja26 12.12.03, 08:58
              Gość portalu: tośka napisał(a):

> W moim pojęciu
              > talent muzyczny to zdolność tworzenia muzyki, a nie tylko jej odtwarzania.

Twórcą sukcesu piosenki jest też wykonawca. Nie oczekuję, że wszyscy
              piosenkarze będą pisać muzykę i teksty. To drugie na przykład, w Polsce, często
              trąci grafomanią.

> Mariusz coś komponuje, pisze teksty, gra na jakimś instrumencie? Tego nie
              wiem.

Ja też nie wiem i średnio mnie to interesuje.

>
              > > Mi chodzi o kryteria oceny i oczekiwania
              > > jurorów w stosunku do uczestników. Sądzę, że niektóre z nich, a szczególni
              > e
              > > tzw. "asertywność", są bałamutne. Młodemu Niemenowi by na pewno zarzucili
              > jej
              > > brak.
              >
              > Bardzo możliwe, że masz rację.
              >

Właściwie to ostatnie zdanie jest najważniejsze.
              Nie jestem rzecznikiem Mariusza Totoszki i nie zamierzam tracić czasu na
              przekonywanie do niego tych, ktorzy uważają że jego wykonania są "wtórną,
              pozbawioną wartości papką". To on ma to zrobić swoją twórczością. Ja tak nie
              uważam. Podałem go jako przykład, moim zdaniem, dyskusyjnego, a nawet
              potencjalnie szkodliwego, zachowania jury.
            • aguszak Do Tośki i Andrzeja :) 12.12.03, 15:12
              Andrzeju - Twoja argunetacja wydaje mi się być bardzo logiczna - i to nie tylko
              w odniesieniu do Mariusza (który jednak wg mnie ma coś w sobie i w swoim
              głosie :)))
              Tośka - czym byłyby piosenki, które nigdy przez nikogo nie zostałyby
              zaśpiewane? Trudno jest napisać dobry utwór (słowa i muzykę), ale jakże trudno
              także jest zaśpiewać to tak, żeby zapadło w pamięć, porwało za serce... Uważam,
              że każdy powinien robić to, w czym czuje się najlepiej... rzadko spotyka się
              talent, jakim jest np. Edyta Bartosiewicz, która pisze, komponuje i śpiewa...

Pozdrowionka :)))
              • Gość: tośka Re: Do Aguszak i Andrzeja :) IP: *.chello.pl 12.12.03, 20:28
                > Podałem go jako przykład, moim zdaniem, dyskusyjnego, a nawet
                > potencjalnie szkodliwego, zachowania jury.

Andrzej - ja myślę, że tak naprawdę w tej chwili nie da się jednoznacznie
                stwierdzić, czy piętnując pewne cechy uczestników jury ma rację, czy też nie.
                To się dopiero okaże. Jak to było z Mariuszem, dowiemy się za kilka lat,
                obserwując jego rozwój.
                Ja akurat uważam, że w jego przypadku jury tę rację miało, ale być może mam
                jakieś klapki na oczach? Może rzeczywiście w Mariuszu coś jest, tylko ja tego
                nie widzę?

> Tośka - czym byłyby piosenki, które nigdy przez nikogo nie zostałyby
                > zaśpiewane? Trudno jest napisać dobry utwór (słowa i muzykę), ale jakże
                > trudno
                > także jest zaśpiewać to tak, żeby zapadło w pamięć, porwało za serce...
                > ... rzadko spotyka się
                > talent, jakim jest np. Edyta Bartosiewicz, która pisze, komponuje i śpiewa...

No właśnie, rzadko, bo talent to naprawdę duże słowo. Uważam, że słuch muzyczny
                i dobry głos (które to zalety Mariusz niewątpliwie posiada) to jeszcze nie
                talent (bo ten nierozerwalnie wiąże się z tworzeniem) - to zaledwie
                uzdolnienie. Ktoś taki, jeśli będzie nad sobą pracował, może stać się sprawnym
                wokalistą, ale to nie znaczy - artystą.
                Tak więc razi mnie trochę sformułowanie: "Mariusz ma talent", uważam je za
                niestosowne - i to właśnie miałam na myśli, nic więcej. :)
                Ale wokaliści też są potrzebni, pewnie że tak. Choć jeśli o mnie chodzi, to
                zawsze będę wolała posłuchać kogoś takiego jak Edyta Bartosiewicz niż Edyta
                Górniak. :)

pozdrawiam:)))
                • Gość: kubu Bartosiewicz IP: *.chello.pl 12.12.03, 21:26
                  nawet w reklamie bedziesz ja wolała?
                  bo wlasnie widzialem reklame czegos i w tle spiewala Edyta B.
                  smutne :/
                  • Gość: tośka Re: Bartosiewicz IP: *.chello.pl 12.12.03, 21:36
                    Smutne jest to, że takie są polskie realia.

Mam szczęście, że nigdy nie zwracam uwagi na reklamy. W moim pilocie
                    przycisk "mute" jest chyba tym najczęściej używanym, bo całkiem wytarł się na
                    nim rysuneczek. :)
    • agata_edziecko Re: IDOL 3.8 11.12.03, 12:37
      No widzę, że już nie starcza nam pary na dociągnięcie wątku do kolejnego
      koncertu. Jakos wcze śniej chyba wąteki były żywe od niedzieli do niedzieli, a
      teraz co? Nuuudaaa....
      To może macie jakieś przecieki, jak będzie wyglądał następny koncert? Z jakichś
      urywków informacji domyslam się, że chyba będą śpiewać po 2 kawałki. W
      poprzedniej edycji pod koniec też tak było, też chyba jak 4 uczestników
      zostało. Bardzo fajnie, bo to już końcówka, ostatnia szansa, aby usłyszeć
      ulubieńców w porządnym repertuarze (bo co będzie potem, to juz wielka
      niewiadoma). Tak więc ja cieszę sie na samą myśl, że mój faowryt dotrwał do
      tego etapu i że jeszcze co najmniej dwa razy sprawi mi muzyczną i rockową (mam
      nadzieję) przyjemność :)
      Piszcie, jeśli wiecie cos o repertuarze. Wiem, że muzyka świata, ale co się za
      tym do diaska kryje???
      pozdrawiam
      a.
      • Gość: tokyo Re: IDOL 3.8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 13:34
        Qrde no własnie. Wiemy tylko, że Michaś wybrał Bailę i Gitan. Echhh może i
        ludzie na to polecą, ale ja jestem zawiedziona takim wyborem, myślałam, że chce
        śpiewać rocka... Z resztą trudno się wypowiadać, bo nie wiemy jak wyglada lista
        mozliwych piosenek do śpiewania...
        No własnie, no bo jakie utworki mogą być jeszcze znane oprócz tych angielskich?
        Jeszcze Erosa mogą tam wsadzić. Buahah Monika to może Kate Ryan albo..Alizee
        spiewać;P Hmm a coś rockowego?:/ Nic teraz nie kojarzę...
        P.S. Dają Muzykę Świata a chyba najpierw powinni byli pomyśleć o tym, żeby
        uczestnicy w rodzimym języku coś zaspiewali :(
        • agata_edziecko Re: IDOL 3.8 11.12.03, 13:37
          Otóż to, powinien byc taki koncert złożony tylko z polskich kawałków. W I
          edycji był, w II już nie. Wielka szkoda!
        • tamara23 Re: IDOL 3.8 11.12.03, 14:42
          to ze Michal mowil o dwoch piosenkach to jeszcze nic nie znaczy, kiedys
          uczestnicy zglaszali akces do dwoch piosenek z listy, a wszechwladny pan
          producent rozdzielal utwory po uwazaniu
          ale moze zmienili formule?

tak czy siak Polacy kochaja Garou wiec jezeli Karpacki zaspiewa Gitan nie
          wyleci na pewno i wtedy do odstrzalu pozostaje tylko Kuba
          nie wierze w mozliwosc odpadniecia tandemu wyznaczonego do finalu
          (Brodka/Kowalczyk), jezeli ktores z nich stanie na kole to tylko dla dodania
          nieco emocji tej najnudniejszej z edycji Idola

a swoja droga jezeli w totolotku siedzi sobie "komisja sprawdzajaca pieczec"
          gdzie tutaj jest komisja liczaca smsy?

no i co to za poroniony pomysl z ta muzyka swiata, kazac spiewac ludziom w
          jezykach ktorych pewnie nie rozumieja (bo jeszcze angielskiego to teraz kazdy
          choc troche liznal)
          czy wsrod polskich piosenek nie da sie znalezc czterech utworow na poziomie?
          (pytanie retoryczne)
        • Gość: tośka Re: IDOL 3.8 IP: *.chello.pl 11.12.03, 16:11
          Też uważam, że pomysł z muzyką świata, i to akurat w takim momencie, prawie
          przed finałem, jest trochę dziwny. No bo co oni tu mogą zaśpiewać? Przecież to
          musi być coś w miarę znanego, a jednocześnie przydałoby się, żeby było na
          jakimś przyzwoitym poziomie. A z tym juz gorzej, znacznie gorzej...:/
          Adam powiedział na czacie, że gdyby nie odpadł, to w nastepną niedzielę
          śpiewałby "la bambę" i "piu bella cosa". Może do niego to pasuje, ale co ma ze
          sobą zrobić w tym koncercie ktoś taki jak Kuba? Zupełnie nie mam pomysłu, co
          mógłby zaśpiewać.
          Jeśli chodzi o Michała, to mam wrażenie, że on zawsze wybiera piosenki pod
          publiczkę. :/ Jak nie The Calling albo Nickleback, to Garou. Mnie się takie
          podejście zdecydowanie nie podoba.
          • bigstrand Re: IDOL 3.8 11.12.03, 16:16
            gdzie mozna poczytac zapis czatu z Adamem za free oczywiscie?
            • agata_edziecko Re: IDOL 3.8 11.12.03, 16:45
              Okazuje się, że można go skopiować ze strony Idola. Mogę Ci przesłać, tylko
              podaj na jaki adres.
              A ja szukam mp3 z Idola, może ktoś wie, skąd można ściągnąć? Bo ze strony
              idolowej nie chca mi się ściągać :(
              pozdr
              agata
              • bigstrand Re: IDOL 3.8 11.12.03, 17:21
                nope darling... :((
                chca odemnie kasiory jak wchodze na zapis czatu
                podeslij na gazetowego maila j.w. albo lepiej wklej kopie na forumie
                • Gość: tośka Czat z Adamem IP: *.chello.pl 11.12.03, 17:34
                  Adam Kozłowski: Witam wszystkich serdecznie.
                  Student_20!: Cześć czy spodziewałąś się że Ty dzisiaj odpadniesz?
                  ...on@...: jak sie czujesz??
                  kicia_15__: witam!!! smutno Ci??
                  nr1870: MALINA1 Szkoda Adas,ze odpadles.Super spiewales,byles moim
                  faworytem,trzymalam kciuki za Ciebie.DLA MNIE I TAK JESTES IDOLEM!!!JESTES THE
                  BEST!!!
                  Adam Kozłowski: Spodziewać, to się spodziewałem zawsze.
                  nr2185: Adam,odpadles z mocnej grupy,pozniej niz Gosia,ktora byla moja
                  faworytka,po Moni i Kubie.Zaszedles daleko i jeszcze zrobisz swoje
                  BRUNET_Z_FURA: co sKłoniło Cie do wziecia udzialu w IDOLU 3??
                  Adam Kozłowski: Nie wierzę, że tutaj ktoś jest pewniakiem, oprócz Kaliny... ale
                  to jest taka prawda i trzeba się liczyć. Jak nie jesteś twardy i nie dostaniesz
                  kopniaczka, to nie będziesz pływał.
                  nr2685: Czesc Adas. Jestes REWELACYJNY. Ci ktorzy Cie odrzucili nie maja SLUCHU
                  i oczu. Chyba przestaje ogladac ten program! Pozdrowienia dla enigmatycznego
                  faceta.
                  nr4313: ADAS TY JESTES MOIM IDOLEM NIE WARZNE NA WYNIK.POZDRAWIAM.,CICHY, SIE
                  MA
                  nr4320: nie podoba mi sie jak spiewasz i ciesze sie ze odpadles Ruda
                  Adam Kozłowski: Chęć wzięcia udziału w konkursie wokalnym.
                  nr4318: CO MIALES NA MYSLI MOWIAC ZE NIE LUDZIE DECYDUJA?
                  nr197: CO MIALES NA MYSLI MOWIAC, ZE WYNIK NIE DO KONCA ZALEZY OD TELEWIDZOW?
                  NIE LUBIE CIE, ALE NAPRAWDE DOBRZE SPIEWASZ. KINGA
                  Adam Kozłowski: Schiza, schiza, schiza....
                  majaaaaaaaaaaa: co to znaczy?
                  Adam Kozłowski: Aczkolwiek nie do końca...
                  majmind: więcej uśmiechu i swobody na scenie
                  Donnie_Brasco!: jaka schiza?
                  bad77: a moze nie decydowali icon_smile1 heh
                  g.p.-kenny: czy moze jednak to widzowie zadecydowali?
                  Adam Kozłowski: Nadmierny natłok psychiczny.
                  Giovar: co tak dzisiaj słabo zaśpiewałeś?
                  nr3557: TWOJ GLOS I IMAGE JEST SUPER, ALE TE GORKI...
                  mickey35: uwazam ze jestes zdecydowanie najlepszy
                  Adam Kozłowski: Nie będę owijał w bawełnę, że coś że smoś, tak mi wyszło i
                  kropka, a poza tym nigdy nie mogłem się tutaj wyluzować, oprócz ostatniego
                  utworu.
                  ewuniabel: no wlasnie zawzse widac bylo napiecie
                  Adam Kozłowski: Można panować nad śpiewem, wtedy kiedy się ma odpowiedni
                  reperturar, jak spiewasz to co chcesz, ale jak masz narzucany, to sorry...
                  Pan_Malenczuk: no jak to>?? ktoś ci coś narzucał??
                  Ąbigail: a ile mieliście kawalkow do wyboru?
                  *Z*o*N*k*: czy chcesz powiedziec ze ktoas ci ten repertuar narzucil??
                  asia1234: a co bys w takim razie zaspiewał?
                  Adam Kozłowski: To tak miało być, spotkałem się dziś z jednym człowiekiem, a
                  poza tym okazało sie, że moja żona już nie wytrzyma beze mnie. To nie jest
                  żadne konurs wokalny, to nie z tym się je.
                  • bigstrand to sie Adas nagadal :))) 11.12.03, 17:47
                    to wszystko??? ma koles talent
                    i nadal tajemnicze pozostaje slowa:
                    > Adam Kozłowski: To tak miało być, spotkałem się dziś z jednym człowiekiem, a
                    > poza tym okazało sie, że moja żona już nie wytrzyma beze mnie. To nie jest
                    > żadne konurs wokalny, to nie z tym się je.
                • Gość: tośka Czat z Adamem cz.2 IP: *.chello.pl 11.12.03, 17:42
                  Aga112: Wydaje mi się, że masz nieustający żal za wszelką krytykę. Chyba nie
                  warto tak podchodzić do sprawy. Czasami głos z zewnątrz może wiele pomóc.
                  Powodzenia.
                  Justna_p-ce: Jeśli to Ty mógłbyś wybierać repertuar, co byś śpiewał?
                  Adam Kozłowski: Nie pamiętam ile i one były narzucane... i to było faktycznie
                  utrudnienie, a gdybyśmy mogli wykonywać utwory ze swojego repertuaru, to nie
                  musielibyśmy nad nimi pracować, tylko je szlifować, a to sama przyjemność.
                  nr4328: ADAS NIE MARTW SIE LUDZIE I TAK CIE KOCHAJA
                  nr1468: Przeciez sami Wybieracie piosenki
                  nr4325: TERAZ TO JUZ MOIM ZDANIEM NIE POWINIENES SIE W OGOLE PRZEJMOWAC JAK
                  MASZ NAGRAC PLYTE TO JA NAGRASZ I NIE POTRZEBNY JEST DO TEGO TYTUL IDOLA. JURI
                  Z CHELMA
                  nr4323: Adam bez Ciebie ten program to chala. Dzis glosowali glusi i tepi , jak
                  nasz Sejm . Dorota
                  nr4322: Adas cale Sejny i woj.podlaskie sa z Ciebie dumne.Spiewasz super.Bez
                  wachania kupie Twoja plyte.Co zamierzasz teraz robic.Pozdrawiam.
                  Adam Kozłowski: Czyżby Dorota z Augustowa?
                  JoLkA_1i9: Co zamierzarz teraz robic?
                  nr4303: Czy dalej bedziesz sie zajmowal muzyka pawel
                  Adam Kozłowski: Kontynuować, na pewno się nie zatrzymam. Teraz będę stawał na
                  głowie, żeby jak najszybciej wydać płytę.
                  nr4324: Adam nie poddawaj sie, nie trzeba byc wygadanym zeby byc idolem.
                  Pieknie spiewasz, masz w sobie magie. Uszy do gory !!!
                  nr1188: Adamie, jaki moment w Idolu zapamietales najbardziej?
                  nr3404: Adam, denerwowalo mnie ze biernie stales na scenie, nie zrobiles
                  praktycznie nic z tym utworem! Oprocz odspiewania go. Ale nadal uwazam ze
                  jestes niezl
                  nr4307: ADAM!SZCZERZE,toTYLKOnaTWOJE WYSTEPY ZAWSZE CZEKALAM.WYDAJ PLYTE!
                  SIEDLCE SAzTOBA!SUPER SPIEWASZ!DLA NAS ZAWSZE BEDZIESZ WYGRANY!
                  TAKICHludziSIEnieZAPOMINAIWONA
                  nr3180: CZESC ADAM! JESTES SUPER I POWINIENES WYGRAC, ALE TO NIC, DLA MNIE I
                  TAK JESTES IDOLEM! CO TERAZ PLANUJESZ? ZYCZE SAMYCH SUKCESOW! JESTES SWIETNY!
                  nr4331: Adas i tak nagrasz plyte.Nie martw sie,bo ten kto wygra IDOLA bedzie
                  musil znies duza presje telewizji,gazet, radia.Przyklade.jest Ala Janosz.
                  nr4306: Jestes bardzo podobny do czlowieka,ktorego kiedys znalam i kochalam.
                  Jesli to teraz czytasz Rafal-wiedz ze mysl_e" o tobie. A
                  nr3585: uwazam ze jestes beznadziejny i zakochany w sobie!dobrze ze wypadles!
                  nr4330: to ze jestes niesmialy to zaleta-pamietaj a kariere i tak zrobisz tak
                  jak Flinta czy Wydra oni tez nie byli nr1 a dla mnie to Ty jestes IDOLEM -
                  pozdro Iwona
                  Adam Kozłowski: To był koncert, kiedy śpiewałem piosenke Marillion i wtedy gdy
                  przechodziłem z siódemek do 10, jako drugi.
                  Gostek#21: JAK SIE CZUJESZ PO WYJSCIU Z IDOLA, CZY TEN PROGRAM ZMIENIL TWOJE
                  ZYCIE?? NIE JESTES ZLY,ZE WYSZEDLES ???
                  nr3615: SZKODA, ZE NIE WIESZ O CZYM SPIEWASZ! BYC MOZE WOWCZAS NIE ZGWALCILBYS
                  TAK KAWALKA MARILLIONU. MUZYKALNY MOZE JESTES, ALE TEZ ASYMPATYCZNY. MATI
                  Adam Kozłowski: Zły nie jestem, czuję się lekko podekscytowany, ale nie
                  załamany. Czekam co będzie dalej.
                  • Gość: tośka Strona Idola się zbiesiła... IP: *.chello.pl 11.12.03, 17:48
                    ...więc reszta będzie później. :(
                  • Gość: Vera Re: Czat z Adamem cz.2 IP: *.acn.waw.pl 11.12.03, 18:42
                    Coraz bardziej mi ten facet przypada do serca... bardzo chciałabym mieć
                    możliwość kupić kiedyś jego płytę...:)))
                • Gość: tośka Czat z Adamem, cz.3 IP: *.chello.pl 11.12.03, 18:42
                  nr4155: Adas po ocenie jurorow straciles pewnie glos czy zamurowalo cie ?
                  Picek .
                  nr1468: adam co czules kiedy maciek oglaszal wyniki?pozdro dla ciebie i
                  kowalczyka;)
                  nr4332: NIE MARTW SIE JUTRO BENDZIE LEPIEJ ZASPIEWALES DOBRZE_??
                  Adam Kozłowski: To co zawsze. Wielką niewiadomą.
                  nr4329: JAKA MASZ TAJEMNICE???.
                  nr4335: popieram wypowiedz Doroty dla mnie i tak jestes Idolem
                  nr4334: Cale szczescie ze odpadles,tak samo spiewasz jak jestes rozmowny
                  szczegolnie dzisiaj.
                  Adam Kozłowski: Nie powiem, bo to tajemnica.
                  nr4336: Szkodaze odpadles! ! ! Ale wszystko ma swoje dobre strony! :-) TO
                  KARPACKI POWINNIEN ODPASC! KTO WYMYSLIL ZE ON JEST PRZYSTOJNY? FEE...
                  Pozdrawiam Cie! Magda
                  KaRoLa=))): kog najbardziej polubiles z finalistow?????????????
                  nr4315: Mada: Brodka jak zawsze faworyzowana! Ble...Badz soba i nie martw sie!
                  Kogo bedzie Ci najbardziej brak?
                  hfhfhfjh: Z kim się zaprzyjaźniłeś w IDOLU??
                  Adam Kozłowski: Michała Karpackiego, Michała Gęsikowskiego, Kalinę no i Gosię...
                  Dr._Browar: co sądzisz o opiniach jurorów????
                  nr674: Masz cholernie fajna magie.Krytyki innych tylko Cie wzmocnia.Czekam na
                  Twoja plyte i wesolych swiat.Fajny z Ciebie facet.Beti
                  Legalize_it: a co sądzisz o wypowiedziach Sz.P. Maleńczuka na Twój temat?
                  Khator: Nie uważasz, że jurorzy mieli do ciebie uprzedzenia?
                  Adam Kozłowski: Czasami niepotrzebnie przesadzali z wyzywaniem się (niektórzy z
                  nich) bo to było bolesne dla nas, ale nie znaczy, że to było złe bo to miało
                  nas wzmacniać. A druga cześć - opinie były OK.
                  Neo-wnm: Co sądzisz o Maćku Maleńczuku ???
                  Augustów_Friend: Jaki według Ciebie członek komisji najlepiej wykonywał swoją
                  pracę?
                  Australia19: Opinie ktorego jurora cenisz najbardziej?
                  Agnes@20: ktora opinia z jurorow byla najwazniejsza dla ciebie samego??? agnes
                  DJRASZPEL: kogo nie lubisz z jurorów?
                  efi_: Opinie ktorego jurora traktowałes jako najcenniejsza a ktoregonajmniej?
                  Adam Kozłowski: Maleńczuk to taki sam człowiek jak każdy inny. Najbardziej
                  cenię Jacka Cygana i Elę Zapendowską.
                  nr4337: opisz sie w 6 slowach
                  nr4339: NIE PRZEJMUJ SIE TYM PROGRAMEM.ALE NIE DAJ O SOBIE ZAPOMNIEC TAK JAK
                  INNI Z IDOLI.DAWAJ Z PLYTA!-ewka
                  nr4338: UpTheIrons:Gorace pozdrowienia dla klasy I"b" LO im.K.K.Baczynskiego w
                  Sokolowie Podlaskim oraz wszystkich metalomaniakow. *METAL 4EVER!!!*
                  Adam Kozłowski: Jestem za szczerym i za prawdziwym perfekcjonistą.

• Gość: tośka Czat z Adamem, cz.4 IP: *.chello.pl 11.12.03, 18:43
                  nr4236: JA MAM PYTANIE CZY OGLODALES 1I2 EDYCJE IDOLA A JESLI TAK TO ZA KIM
                  BYLES ZYCZE POWODZENIA W DALSZEJ KARIERZE!
                  Adam Kozłowski: Oglądałem. W ogóle to dziękuje bardzo... Moją faworytką w
                  drugiej edycji była Hania Stach, a w pierwszej Alicja Janosz, tyle że była za
                  młoda jak na mój gust, żeby coś dalej robiła...
                  nr4317: ADASIU JESTES THE BEST CZEKAM NA TWOJA PLYTE NAPEWNO JA KUPIE.GDY
                  ZOBACZYLAM ZE ODPADASZ AZ SIE POPLAKAM!ADAS 4-EVER! IZZUNIA :_ox
                  nr4325: CZY POZA IDOLEM MASZ SWOJ JAKIS ZESPOL??? Z JAKIEGO MIASTA POCHODZISZ?
                  JURI Z CHELMA
                  Adam Kozłowski: Na razie mam w swoim mieście - "Surprise"
                  migotka20*: kto Twoim zdaniem powinien teraz wygrać idola??
                  nr2654: Adam,nie przejmuj sie tym,ze dzis odpadles.Masz wspaniala barwe glosu i
                  kupie Twoja plyte.Obiecaj,ze ja nagrasz:-) Kto Twoim zdaniem zostanie IDOLEM?
                  Adam Kozłowski: Paweł i to bez wątpienia. Program Idol nie polegał na
                  wypromowaniu prawdziwego (w sensie talentu), tylko wypromowanego przez nich i
                  przez siebie, dlatego tak daleko zaszedł Pakulak.
                  Khator: To jakbyś zdefiniował Idola?
                  qwertyiu: A co w takim razie to jest?
                  ewuniabel: czemu nie wokalny?osobowosci?
                  nr4326: CZY UWAZASZ ZE TEN PROGRAM JEST USTAWIONY? /MIASTKO
                  Adam Kozłowski: Idol - w trampkach z podbitymi podeszwami. A czy oglądasz ten
                  program, jeśli tak, to powinieneś/aś wiedzieć.
                  nr1870: Adas,jesli wydasz plyte to jaka ona bedzie?Pop,dance,blues...I TAK
                  KUPIE TWOJA PLYTE,BO JESTES NAJLEPSZY!!!Pozdrawiam Cie!
                  Adam Kozłowski: Też cię pozdrawiam. Bardzo mocno i całuję, chociaż nie wiem czy
                  jesteś facetem czy dziewczyną, ale to było zajebiście miłe... Jeśli zacznę
                  wydawać płyty, to na pewno nie będzie to tylko jeden rodzaj muzyki, bo postaram
                  się zakręcić tym polskim światkiem muzycznym.
                  nr4344: JAKIEJ MUZYKI SLUCHASZ? CZY WYDAJAC SWOJA PLYTE BEDZIESZ SUGEROWA_L-
                  SIE MUZYJA JAKIEGO ZESPO_L-U? ZANETA
                  Adam Kozłowski: Wszystkiego, prócz disco-polo.
                  hanjin: jak rozwijała siętwoja droga wokalna, uczyłeś sięgdzieś?
                  nr4310: Adam!Byles najlepszy w IDOLU 3. Nie mam juz po co ogladac IDOLA.Czy
                  jest szansa,ze bede mogla kupic Twoja plyte.Czekam! Pozdrawiam Cie. Dzidzia
                  Adam Kozłowski: Nigdy się nie uczyłem niczego, ani śpiewu, ani gry.

• Gość: tośka Czat z Adamem, cz.5 IP: *.chello.pl 11.12.03, 18:45
                  lukaszpt23: mam pytanie jaka naprawde jest atmosfera w programie?
                  nr3000: Jestes swietnvm wokalista,mam nadzieje,ze uda Ci sie wvdac plvtke!
                  Dzieki za to,ze mialam kogo sluchac w kazda niedziele.Ewelina
                  nr4343: ANDYR :Mysle Adamie ze jestes bardzo niesmialy,moze to dlatego ze byles
                  najstarszym uczestnikiem konkursu.LADNIE SPIEWASZ ALE WLASNIE,NIESMIALOSC CIE
                  ZGUBILA.
                  Adam Kozłowski: Nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie, musiałbyś to sam/a
                  przeżyć, nie jest lekko w każdym razie.
                  Karpacki: CHCIAŁBYŚ BYĆ JUROREM W IDOLU?
                  Adam Kozłowski: Tak.
                  Asa: Jaka piosenkę zaspiewałbys za tydzien, gdybys nie odpadł?
                  Ostra_Metalówa: Chcialabym zebys mial koncert w rybniku lub katowicach. jezeli
                  moglbys to chcialbys przyjechac??
                  Adam Kozłowski: La Bamba i Piu Bella Cosa
                  nr4325: CO MYSLISZ O TYM ZEBYS WYKONYWAL MUZYKE W STYLU SOUL? CZY MASZ JAKIS
                  ULUBIONY ZESPOL? JURI Z CHELMA
                  Adam Kozłowski: Nie ograniczam się do jednego stylu.
                  nr1468: powiedziales ze idol nie szuka prawdziwych talentow a pawel wygra-to
                  uwazasz ze on na to nie zasluguje?
                  nr1468: to w takim razie uwazasz ze pawel nie powinien wygrac?
                  nr4345: Adam,wiecej dystansu do siebie,wiecej usmiechu i pogody ducha,a zrobisz
                  kariere! Tylko spiewaj madre teksty.trzymam kciuki.
                  nr674: No nie,ja tez Ci poslodzilam i zyczylam wesolych swiat a mnie nie
                  pozdrowiles.Phi:-)Ach Ci IDOLE.Ale plyte i tak kupie.Beti
                  Adam Kozłowski: To czy nie powinien wygrać?
                  nr3487: Co sadzisz o Monice B i Pawle K.Jaka panuje wsrod was atmosfera(kto
                  jest najfajniejszy a kto najmniej)z pozostalej 4?Kto sie najbardziej polubil.
                  nr1468: tak
                  Adam Kozłowski: Najbardziej się polubili Paweł i Monika.
                  Alicjanf: No a kto odpadnie następny ?? Twoim zdaniem oczywiście.
                  wera23: myślisz że karpacki odpadnie ?
                  Adam Kozłowski: Ciężkie pytanie, wskazać jedną? nie jestem w stanie
                  odpowiedzieć na to pytanie, musiłabym usłyszeć wykonanie ich piosenek.
                  nr3386: Nie lubisz Przemka Pakulaka?
                  Karpacki: NIEEEEEE
                  LASKA_BYTOM: jaki byl przemek?
                  Adam Kozłowski: Jest mi obojętny. Chociaż rzadko, ale dawał się lubić./
                  owlosiony_26: czesc Adam
                  Alita19: Adam Kocham Twój głos
                  nie_martw_się...: narazie
                  Asia?Suwaki: powodyenia
                  ^^*MAGDA*^^: PA ADAŚ icon_smile
                  ...on@...: POZDROWKI DLA CIEBIE!!!!
                  Adam Kozłowski: No cóż, dziekuję i pozdrawiam wszystkich, do usłyszenia lub do
                  zobaczenia.
                  monia15losice: kochamy cię
                  =wera=: glowa do gory
                  Augustów_Friend: Pozdrawiamy z Augustowa - Chilmon i Krzywy!!
                  *Z*o*N*k*: pa Adam, czekam az zatrzesiesz polskim swiatem muzyki!!!!
                  ~azia~: 3maj sie Adas i nie poddawaj!!
                  Kidoos: powodzenia

THE END :)))
    • Gość: curly Re: IDOL 3.8 IP: 213.173.205.* 11.12.03, 16:43
      Spodziewam się piosenek włoskich, ewentualnie francuskich, no chyba że ktoś
      porwie sie na "Keine Grenzen" ;)

Do Brodki pasowałoby "Moi Lolita" (oczywiście nie muzycznie ale zgodnie z
      wizerunkiem).
      :))
      • aguszak Re: IDOL 3.8 12.12.03, 15:34
        Gość portalu: curly napisał(a):

> Spodziewam się piosenek włoskich, ewentualnie francuskich, no chyba że ktoś
        > porwie sie na "Keine Grenzen" ;)
        >
        > Do Brodki pasowałoby "Moi Lolita" (oczywiście nie muzycznie ale zgodnie z
        > wizerunkiem).
        > :))

Albo zaśpiewa coś Shakiry po hiszpańsku...
    • Gość: ewe Re: IDOL 3.8 IP: *.stacje.agora.pl 11.12.03, 16:57
      Kuba wykonujacy "Dziewczyne o perlowych wlosach" (czy jakos tak) po wegiersku -
      co o tym myslicie? Chociaz z drugiej strony to stare jest i pewnie nie bedzie
      na liscie.
      • agata_edziecko Re: IDOL 3.8 11.12.03, 17:02
        Właśnie, ja też przed chwilą wpadłam na pomysł, że mógłby śpiewać cos z
        repertuaru węgierskich zespołów rockowych, popularnych jak diabli z latach 70.
        Ale boję się, że wpadną na jakiś dziki pomysł np spiewania po francusku czy
        włosku (może Zuchero - on trochę ryczał?) i będzie po Kubie. Dość samobójczy
        wybór repertuaru w poprzednim koncercie, ciekawe, jak będzie teraz...
        • tamara23 Re: IDOL 3.8 11.12.03, 17:22
          ma byc po turecku (sic!) i po wegiersku, wiec moze trafilas...
          (noewe info na stronce Idola)
          • Gość: toyko Re: IDOL 3.8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 17:42
            O Panie, TARKAN!!!!!!!!! Nieeeeeeeeeeeee................
            Kowalczyk może to sobie śpiewać najwyżej:/
            • tamara23 Re: IDOL 3.8 11.12.03, 18:16
              a, i jeszcze po portugalsku...
              czyzby fado i Brodka?
              • Gość: tokyo Re: IDOL 3.8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 18:20
                Nom, Fado bardzo możliwe. Ale tak: Do Qby ani Kowalczyka nie pasuje ( bo jak na
                razie unika jak ogniaa wolniejszych numerów, wonder why? ), no to Monika
                zostaje...
                P.S. Mnie się podobało wykonanie Makosa, fajna aranżacja :P Bo oryginał dla
                mnie denny hehe ;)
                • Gość: kubu katasztrofa IP: *.chello.pl 12.12.03, 11:41
                  (to po wegiersku)

boszzzz
                  tak glupiego pomyslu na koncert jeszcze w IDOLu nie mielismy :/

jaki jest sens w spiewaniu w obcym jezyku, ktory co najwyzej opanuje sie
                  fonetycznie w zakresie jednej piosenki (w co i tak nie bardzo wierze, skoro
                  niektorzy kompletnie sobie nie radza z banalnym angielskim), a do tego spiewac
                  slowa bez zrozumienia (ciekawe czy teraz Jacek Cygan bedzie ich chwalil za
                  interpretacje tekstu)

ja juz mialem okazje posluchac z zazenowaniem Damiana Aleksandra, ktory myslal,
                  ze spiewa po wlosku i chyba juz wiecej nie chce :/

z drugiej strony niech ida na calosc i obok wegierskich hitow zapodadza cos
                  finskiego (np. Varttina) albo japonskiego (np. Pizzicato Five), bo jak sie
                  osmieszac to na maksa :/
                  • andrzej26 Re: katasztrofa 12.12.03, 12:08
                    Oczywiście że jest to głupota Fremantle i Polsatu.
                    Tym bardziej, że większości uczestników finału nie usłyszeliśmy po polsku (i
                    nie usłyszymy już tych co odpadli, np. Adama), bo takiego koncertu nie było.
                    Nic nie wiemy, albo bardzo mało (przynajmniej ja) czy śpiewają wyraźnie i ze
                    zrozumieniem tekstu.
                    • andrzej26 Re: katasztrofa 12.12.03, 12:26
                      I jeszcze w dodatku będą śpiewać, zupełnie nie rozumiejąc, DWIE PIOSENKI !!!

Na marginesie - poruszyłem ten temat zaraz po koncercie 8.12.2003 00:12
                      w swoim poście "Re: buuuuuuuu + moje oburzenie z powodu języka":
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=9539963&a=9543184
                      ale była tylko jedna krótka odpowiedź popierająca moje stanowisko.
                      Mam nadzieję że teraz, jak tym się zajął ktoś tak wpływowy jak Ty, rozpęta się
                      burza... ;-)
                      • Gość: kubu Re: katasztrofa IP: *.chello.pl 12.12.03, 14:30
                        hehehe
                        ktos wplywowy jak ja ;)

a tak na serio to ta informacja o jezykach dotarla do mnie wczoraj, bo dopiero
                        wczoraj obejrzalem niedzielny koncert w tv
                        na nagraniu w studio pewnych rzeczy zupelnie nie sluchac, bo leca od razu w
                        swiat a nie do studia, m.in. cale wystapienie faceta z Zetki
                        i ja to dopiero wczoraj uslyszalem, a Twoj wpis musial mi umknac :/
                        • tamara23 porownanie? 12.12.03, 15:36
                          kubu relacja z koncertu na zywo swietna (jak zwykle;)
                          ale skoro juz zdolales zobaczyc ten koncert powtornie w tv moze pokusisz sie o
                          jakies male porownanko studio/tv? (czego nie slychac, czego nie widac itp)

• devojce Re: katasztrofa 12.12.03, 23:27
                    Kubu! Albo po serbsku!!! Ja chcę po serbsku. Albo ewentualnie po albańsku.
                    Służę nagraniami czołowych rockowych kapel jugosławiańskich (Riblja Corba,
                    Parni Valjak, Bajaga & Instruktori) i kulotwego zespołu albańskiego Elita 5 :-D
                    Ale kto by tam mnie słuchał :-(

Pozdrawiam
                    D.
      • Gość: tokyo Re: IDOL 3.8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 23:02
        Szczerze - zupełnie nie kojarzyłam tego tytułu:P Ale dzis usłyszałam to na
        Topie Trójki i sobie przypomniałam;))) No extra by było, gdyby to Kuba
        spiewał...OBY
    • kibic26 Re: IDOL 3.8 11.12.03, 17:56
      Stawiam na odpadnięcie Michała lub Kuby , Bródka powinna się wybronić razem z
      Pawłem
      • agata_edziecko Re: IDOL 3.8 11.12.03, 20:26
        Na stronie Idola Kuba wyprzedził dość znacznie Michała i dogania Monikę. Do tej
        pory często zdarzało się, że odpadał ten, kto miał w tej ankiecie najmniej
        punktów. Tak więc szanse na wypad ma Michał. Chyba, że ktoś coś ewidentnie
        spieprzy.
        • bigrock Re: IDOL 3.8 11.12.03, 21:49
          agata_edziecko napisała:

> Na stronie Idola Kuba wyprzedził dość znacznie Michała
          > i dogania Monikę.

Pewnie znowu moje znajome dzialaja :-). Ostatnio w trzy dni dzieki rozlaczaniu
          sie i ponownym laczeniu sie na Neostradzie (za darmo zmiana IP) 'nabily' Kubie
          jakies 10000 glosow i prawie dogonil Kowalczyka :-). Maniaczki :-).

Nie zwracalbym wiekszej uwagi na ta sonde ;-).
    • agata_edziecko Re: IDOL 3.8 - kto ma nagrania koncertów na VHS??? 12.12.03, 14:21
      Ludkowie, jak zwykle mądry Polak po szkodzie. Nie nagrywałam koncertów
      finałowych Idola, bo nie myślałam, że mnie cos tak naprawdę zainteresuje. W
      poprzedniej edycji miałam tak samo, a potem szukałam po świecie występów Króla.
      Teraz bardzo bym chciałam zdobyć nagrania koncertów finałowych, oprócz
      ostatniego (filmowego, bo ten mam). Może ktoś z Was ma i mógłby mi jakoś
      przegrać?
      Czy po II edycji były jakieś powtórki w Polsacie?

Pozdrawiam
      agata
      • Gość: kubu Re: IDOL 3.8 - kto ma nagrania koncertów na VHS?? IP: 5.2.* / *.chello.pl 12.12.03, 14:33
        a ja mam wszystkie koncerty 2 i 3 edycji :)))
        no i wlasciwie moglbym przegrac, co mi tam :)
        • agata_edziecko Re: IDOL 3.8 - kto ma nagrania koncertów na VHS?? 12.12.03, 15:03
          Jeeezuuu! To znaczy Kuuubuuu!
          Bardzo proszę o kontakt: agata.platek@bertelsmann.com.pl.
          Będę dozgonnie wdzięczna. Jeśli się jeszcze okaże, że masz i klub z II i II
          edycji, to chyba zejdę.
          Mam coś do zaofiarowania też, w kwestii książek, bo w książkach robię ;) Muszę
          się jakos przecież odwdzięczyć.
          Pozdrawiam
          agata
          • Gość: kubu Re: IDOL 3.8 - kto ma nagrania koncertów na VHS?? IP: *.chello.pl 12.12.03, 15:13
            chyba Cie jednak oszczedze (badz co badz jestes matką dzieciom), bo nie mam
            koncertow klubowych z drugiej ani tym bardziej z drugej edycji ;)
            zaluje, ze przepadly mi takie perelki jak wystepy Marty, Hani i Gosi Kunc :/
            ostal mi sie chyba tylko odcinek z Magda Rejtczak i Lukaszem Zagrobelnym, ale
            nagrany w LP, wiec gorsza jakosc dzwieku
            co prawda w wakacje powtarzali calosc i chcialem sobie nagrac co smakowitsze
            kąski, ale puszczali to tak chaotycznie i nie po kolei, ze dalem sobie spokoj

maila napisze Ci pozniej
            • agata_edziecko Re: IDOL 3.8 - kto ma nagrania koncertów na VHS?? 12.12.03, 15:39
              No właśnie, chodzi mi o te co smakowitsze Kęski
              Pozdrawiam
              matka dzieciom
      • bigrock Re: IDOL 3.8 - kto ma nagrania koncertów na VHS?? 12.12.03, 21:38
        > Czy po II edycji były jakieś powtórki w Polsacie?

Tak, ale tylko I edycji, koncertow finalowych.

Jesli ktos udostepni troche miejsca na jakims ftp albo gdziekolwiek to moge
        podzielic sie wybranymi mp3 z III edycji programu, ale rowniez z I i II,
        wiekszosc w bardzo dobrej jakosci, jesli chodzi o II i III edycje to w gre
        wchodza nie tylko koncerty finalowe, ale takze Spin Cluby ;-). Tylko jeden
        warunek - musi to byc miejsce ogolnodostepne przynajmniej przez jakis czas, a
        nie jakis full private ftp etc. Probowalem na darmowym edysku, ale mimo
        dostepnosci 20 MB bardzo maly dzienny limit transferu nie pozwala na
        odpowiednie wykorzystanie tego miejsca.
        • agata_edziecko Re: IDOL 3.8 - kto ma nagrania koncertów na VHS?? 12.12.03, 21:53
          Słuchaj, w ogóle nie rozumiem, o czym mówisz :(, ale jak już znajdziesz jakiś
          sposób na udostępnienie tych mp3 to daj znać. Poszukuję usilnie Easy śpiewanego
          w II edycji przez Kubę no i parę innych rzeczy też by mnie ucieszyło. Jezu, ale
          jestem debil w tych sprawach (ftp?...).
          pozdrawiam
          a.
          • bigrock Re: IDOL 3.8 - kto ma nagrania koncertów na VHS?? 12.12.03, 22:42
            Za duzo by tlumaczyc, a to nie czas ni miejsce ;-).
            W kazdym razie jakby sie ktos zglosil z odpowiednimi mozliwosciami to na pewno
            dam znac tu na forum.
          • Gość: batuszka Re: IDOL 3.8 - kto ma nagrania koncertów na VHS?? IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 15.12.03, 00:42
            Siostro!!!! łączę się z tobą w poszukiwaniu "Easy", już od roku nie dochodzi do
            skutku. A wkurzyłąm się niezmiernie, gdy po zapłąceniu 2,44 na sms okazało się,
            że z tą strefa płatną nieźle polsat sobie wymyslił. Zapłaciłam, posłuchałam
            parę razy, filmu z tego występu nie obejrzałam, bo sie dziadostwo zacinało. A
            jak doba minęła to papa. A miałąm taką cichą nadzieję, że się da cos
            sciagnąć... Tak poza tym to ja mam nagrane na VHS koncerty ginałowe 3 edycji,
            ale bez pierwszego i nagrania Idola extra tez mam, ale od razu mówię -
            maaaaaaaarny, marniutki dźwięk....
        • Gość: batuszka Re: IDOL 3.8 - kto ma nagrania koncertów na VHS?? IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 15.12.03, 00:48
          > > Czy po II edycji były jakieś powtórki w Polsacie?
          >
          > Tak, ale tylko I edycji, koncertow finalowych.

nie tylko - w te wakacje były na polsacie powtóki 2 edycji od początku do
          końca. Nawet troche oglądałam, ale akurat to na co polowałąm umknęło - koncert
          w spinclubie grupu totoszki, ale nie ze względu na totosazkę, ale na "Easy" w
          wykonaniu Kuby. Jak pech to pech.
        • bigstrand Re: IDOL 3.8 - kto ma nagrania koncertów na VHS?? 15.12.03, 13:58
          probowales lycos.co.uk? nie wiem tylko jak limity ale 50 MB space
    • aguszak VII koncert finałowy "Muzyka z Wieży Babel" 12.12.03, 15:40
      "Przed nami VII finałowy koncert III edycji IDOLA - "Muzyka z Wieży Babel" Z
      ponad dziewięciu tysięcy osób, które zgłosiły się na casting zostało już tylko
      czworo: Monika Brodka Paweł Kowalczyk, Michał Karpacki i Kuba Kęsy. W
      najbliższą niedzielę każde z nich zaśpiewa po dwie piosenki. Nie usłyszycie tam
      piosenek ani po polsku ani po angielsku. Usłyszycie za to takie języki jak:
      turecki, węgierski czy portugalski.

Jak zwykle po koncercie IDOLA na antenie TV 4 transmitowany będzie koncert
      IDOLA EXTRA. Tym razem oprócz najciekawszych uczestników tej edycji IDOLA
      usłyszymy w nim również finalistkę II edycji, obdarzoną niezwykłym głosem
      Agnieszkę Szewczyk"

źródło: idol.interia.pl/news?inf=453373

Ciekawa jestem...
      Michał będzie śpiewał Bailę i Gitan :)))
      • Gość: Jarek Re: VII koncert finałowy "Muzyka z Wieży Babel" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 16:19
        Kuba mógłby zaśpiewać francuskiego Trust'a "Antisocial"
        albo łatwiejsze nieco "Police-milice"

pomarzyć ...
    • Gość: NightMare Re: IDOL 3.8 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.03, 21:42
      Wiesz co, kubu, ja Cię chyba pamietam z zeszłego roku :))) . A i w tym idolu, w
      którym wystapiłeś (kamera niezawodnie pokazywała Cię za plecami jednego z
      jurorów)... Ja to sie domyślałam, że to musi byc jeden z naszych :)))))))
      • Gość: kubu Re: IDOL 3.8 IP: *.chello.pl 13.12.03, 00:26
        dlaczego sie domyslalas?
        w koncu nie zalozylem koszulki z logo Wybiórczej :)
        • Gość: NightMare Re: IDOL 3.8 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.03, 15:49
          A, hehehe :). No, nie dość, że lud wznosił nad Toba wiernie transparent "Kuba",
          to coś w sposobie obycia za plecami Leszczyńskiego kazało się domyslać, żeś
          swojak :)))).
    • Gość: YANE Re: IDOL 3.8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 22:58
      Nio tak nie bylo mnie tu kilka dni, a tu sie juz 'dokancza' kolejny idolowy
      watek ;)
      Ech za chwile bedzie mial miejsce najbardziej bezsensowny koncert tej edycji.
      Jak wiekszosc zachodze w glowe - po co on jest? Czy mamy sie posmiac z
      Kowalczyka robiacego wegierski badz turecki wytrzeszcz? Mam obawy, ze tym
      razem pozegnamy Kube i bedzie to moj osobisty dramat, bo Michal Karpacki (mimo
      sympatii mej) nie jest moim artysta wymarzonym, Pawel Kowalczyk jest z kolei
      osoba przerysowana, a Monika Brodka jest a wlasciwie dopiero bedzie. I
      przychylajac sie do spiskowej teorii dziejow, tym dwóm ostatnim postaciom
      przyjdzie sie zmierzyc w finale i zwyciestwo kazdej z nich bedzie dla mnie
      rownie bolesne.
      Ale sie rozpisalam :)
      Pozdrawiam
      • andrzej26 Re: IDOL 3.8 14.12.03, 00:31
        Są trzy ogólne prawa:
        1) Wszystko schodzi na psy
        2) Sequele są gorsze od pierwotnych produkcji (najlepiej to widać na
        przykładzie filmów np.: "Matrix", "Rocky")
        3) Widzowie coraz szybciej się nudzą
        Niestety również formuła "Idola" powoli staje się przeżytkiem. Świadczy o tym
        to, że producenci zaczynają już wymyślać dziwactwa, jak na przykład ten konkurs
        piosenek w mało popularnych językach.
        Mnie teraz ciekawi, bardzo zachwalany w sąsiednim wątku, program "Star
        Academy". Może TVN by mógł go kupić (bo na telewizję publiczną nie liczę; tam
        chyba już do końca swiata debiutanci będą mogli występować tylko w "Szansie na
        sukces") ?
        • bigrock Re: IDOL 3.8 14.12.03, 00:53
          > Są trzy ogólne prawa:
          > 1) Wszystko schodzi na psy

Optymista ;-).

> 2) Sequele są gorsze od pierwotnych produkcji (najlepiej to widać na
          > przykładzie filmów np.: "Matrix", "Rocky")

A "Godfather 2" ? A "Imperium kontratakuje" ? A... etc. :-)

Generalnie jednak masz racje i bylo to widac po II edycji Idola.

> 3) Widzowie coraz szybciej się nudzą

Idol III jest juz duzo lepszy IMHO. Widocznie ludzie troche odetchneli... no i
          nie ma Wojewodzkiego, ktorego obarczam za 'wyhodowanie' Homa i Totoszki w II
          edycji (czyt. gdyby po nich tak nie jechal to by sobie spokojnie odpadli w
          polowie programu, a tak ludzie glosowali na przekor, jak to Polacy).

> producenci zaczynają już wymyślać dziwactwa,
          > jak na przykład ten konkurs piosenek w mało popularnych językach.

Racja. Zdecydowanie wolalbym obowiazkowy koncert wspolczesnych piosenek
          polskich, jestem pewien, ze te 8 godnych finalistow sztuk by sie znalazlo, a my
          bysmy wiedzieli jak oni wypadaja w rodzimym jezyku, szczegolnie Karpacki i
          Kesy, bo ich po polsku jeszcze nie slyszalem. Tak naprawde co mnie interesuje
          jak Kowalczyk po Turecku spiewa? :-/

> Mnie teraz ciekawi, bardzo zachwalany w sąsiednim wątku,
          > program "Star Academy".

Widzialem tylko fragmenty i byc moze jest to ocena niesprawiedliwa, ale jawi mi
          sie ten program jako promujacy 'boysbandowcow', tak jak Pop Idol w WB (patrz
          Will Young). Moze akurat nie trafilem na najlepszy moment, no ale fakt
          pozostaje faktem, ze u nas taki uczestnik jakiego tam widzialem nawet do II
          rundy nie przeszedl, nawet w najslabszej II edycji :-).

> Może TVN by mógł go kupić

TVN ma swoja "Droge...", ktora doskonale odpowiada poziomowi i targetowi tej
          stacji. Az sie dziwie jak to sie moglo stac, ze "Fakty" sa na zupelnie innym
          poziomie. Ale to temat na inna dyskusje :-).
          • andrzej26 Re: IDOL 3.8 14.12.03, 09:42
            bigrock napisał:

> > 3) Widzowie coraz szybciej się nudzą
            >
            > Idol III jest juz duzo lepszy IMHO. Widocznie ludzie troche odetchneli... no
            i
            > nie ma Wojewodzkiego,

Oczywiście pozbycie się Wojewódzkiego to duży plus, tak samo jak mądrzejsze
            materiały między piosenkami (np. rezygnacja z elementów "reality show"), ale
            poziom uczestników jest niższy i to, że nie było koncertu polskiego a za to
            jest śpiewania bez zrozumienia i to dwa razy w jednym koncercie, jest poważnym
            mankamantem.

>
            > > Może TVN by mógł go kupić
            >
            > TVN ma swoja "Droge...", ktora doskonale odpowiada poziomowi i targetowi tej
            > stacji. Az sie dziwie jak to sie moglo stac, ze "Fakty" sa na zupelnie innym
            > poziomie. Ale to temat na inna dyskusje :-).

Polsat też był jeszcze dwa lata temu przaśną stacją nadającą disco-polo.Na
            razie rzeczywiście TVN jest stacją dla której targetem są ludzie o poziomie
            inteligencji wyraźnie poniżej średniego. Ale ten wizerunek łatwo jest zmienić
            jeśli się chce.
            • bigrock Re: IDOL 3.8 14.12.03, 11:33
              > poziom uczestników jest niższy

Ktorych uczestnikow porownujesz? Jezeli spinklubowcow II i III edycji to
              owszem, w II edycji byl o wiele wyzszy poziom (jako calosc) na tym etapie.
              Jezeli jednak porownujesz finalistow II i III edycji to pozwole sie nie
              zgodzic :-).

> Polsat też był jeszcze dwa lata temu przaśną stacją nadającą disco-polo.

Z tym, ze Polsat od tych dwoch lat poziom podnosi, a TVN wrecz przeciwnie, tak
              jakby sie te dwie stacje targetem zamienily ;-).
          • Gość: bodo Re: IDOL 3.8 IP: *.rtk.net.pl 14.12.03, 19:04
            "Widzialem tylko fragmenty i byc moze jest to ocena niesprawiedliwa, ale jawi
            mi sie ten program jako promujacy 'boysbandowcow'".

stary, ale przegiąłeś! radzę, nie oceniaj na podstawie fragmentu - bo star
            academy jest kilka pięter powyżej Idola (o pozostałych programach nie mówiąc).
            tam się premiuje wszechstronność - czego najlepszym przykładem był ostatni
            koncert półfinałowy, w którym rywalizujące dziewczyny musiały śpiewać bardzo
            różnorodny repertuar.
            tam się nie śpiewa JEDNEJ tylko piosenki na koncercie!
            • bigrock Re: IDOL 3.8 14.12.03, 19:41
              Gość portalu: bodo napisał(a):

> star academy jest kilka pięter powyżej Idola

Bo?

> tam się premiuje wszechstronność
              > tam się nie śpiewa JEDNEJ tylko piosenki na koncercie!

ROFL :-)
              Jak cos jest do wszystkiego to jest do d...

Pomysl. Wynosisz pod niebiosa ten program za to za co wiekszosc osob pietnuje
              Idola - za wrzucanie ludzi w konwencje, w ktorych kompletnie nie pasuja, za
              szukanie wykonawcy idealnie uniwersalnego, za splaszczanie osobowosci
              uczestnikow, zwracanie uwagi tylko na technike, skale glosu, wyglad. Mi sie
              wlasnie w naszym Idolu podoba to, ze udalo sie choc troche odejsc od takiego
              postrzegania ludzi, glownie za sprawa jury, co by o zasiadajacych w nim osobach
              nie mowic.

Jak mowie widzialem tylko fragment SA i to co zobaczylem bylo gorsze od
              polskiej "Drogi do gwiazd" stad moje wrazenie. Z ciekawosci zajrzalem tez do
              watku poswieconego temu programowi i wpisy, ktore tam znalazlem (szczegolnie
              taki jeden o tym co sie dzialo podczas ktoregos tam koncertu jak sie wszyscy
              poryczeli i w ogole) tylko moje wrazenie spotegowaly. Jak znajde czas to
              obejrze final i moze zmienie zdanie, co jest malo prawdopodobne, ale jednak.
      • Gość: Anika Re: IDOL 3.8 IP: 195.117.187.* 14.12.03, 13:11
        Tez, ku swej rozpaczy, przewiduje, ze dzisiaj pozegnamy sie z Kuba. Wszystkie
        znaki na niebie i ziemi wskazuja na to, ze w finale znajda sie Pawel i Monika,
        a jesli Michal zaspiewa "Gitan" to nie ma sily zeby odpadl.
        Jednak nadzieja zawsze jest. Jesli zdarzy sie jakis cud niewyobrazalny i
        wyleci Brodka (o czym marze od jakiegos czasu), ocalajac tym samym Kube, to
        chyba bede skakala z radosci :).

Tematyka tego koncertu, jak wiekszosci osob, wydaje mi sie niedorzeczna. Nie
        wiem kto wpadl na pomysl zrobienia koncertu z muzyka swiata, pomijajac polskie
        piosenki, ale nic tylko pogratulowac!
        • Gość: tośka Re: IDOL 3.8 IP: *.chello.pl 14.12.03, 14:30
          A ja tam wierzę, że Kuba mimo wszystko ocaleje. :)
          Zamierzam dziś wysłać na niego kilka sms-ów i mam nadzieję, że nie bedę jedyną
          osobą z tego forum, która tak zrobi. ;)))
          • Gość: tokyo Re: IDOL 3.8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 15:30
            Jesli tylko Kuba nie bedzie śpiewał Tarkana, to będzie git :PPP
            Ja również poślę na Niego mesa, wyjątkowo, bo zazwyczaj stoję sobie neutralnie
            z boku;) Ale raz już straciłam swojego faworyta, więc nie chcę, żeby sytuacja
            sie powtórzyła:/ DOŁĄCZCIE SIĘ :D
            Patrzcie jak ładnie nam się kończy wąteczek ;) Akurat następny się otworzy
            właściwego dnia, wszysko bedzie bardziej uporządkowane.
            • tamara23 Re: IDOL 3.8 14.12.03, 15:45
              no to i ja jeszcze doloze swoje, glownie po to, by watek wreszcie dobiegl setki
              przed wieczornym koncertem...

Kuba moze i nawet probowac Tarkana, i wtedy pewnie zrobi parodie (jak z
              Krawczyka:/, ale ja wolalabym zeby wreszcie zaspiewal cos "normalnie"
              jak "Easy" w drugiej edycji

Brodka moim zdaniem pojdzie "za ciosem" i po "Blue velvet" wezmie sie za
              fado... ach, ten nastroj knajpy...
              nie ma sily zeby odpadla

Karpacki wiadomo juz co zaspiewa, powtorze jeszce raz, ze z Garou raczej nie
              odpadnie

Kowalczyk: wielka niewiadoma, ale nie wyleci za nic

ergo: dzisiaj do wylotu Kuba Kesy
            • Gość: Anika Re: IDOL 3.8 IP: 195.117.187.* 14.12.03, 15:49
              Ekstremalnie trudno jest mi wyobrazic sobie Kube spiewajacego Tarkana, prosze
              nie strasz mnie:)!
              Tez skusze sie na wyslanie smsa na niego, sytuacja (podzial na faworytow i
              reszte swiata) wyglada srednio ciekawie, wiec trzeba pomoc:).
              • bigrock Re: IDOL 3.8 14.12.03, 16:16
                Widze, ze wielka mobilizacja fanek Kuby dzisiejszego wieczoru sie szykuje :-).
                Mam nadzieje, ze rownie mocno zmobilizuja sie fanki Karpackiego i fani Brodki,
                w efekcie czego poleci Kowalczyk ;-). Niestety nadzieja ta jest dosyc nikla :-(.

Poki co nie wiem nawet jak wypadna, ale szanse na wypadniecie po dzisiejszym
                koncercie oceniam nastepujaco:
                Kuba: 30%
                Monika: 30%
                Michal: 25%
                Pawel: 15%

Bedzie ciekawie. Gdyby tylko nie ten kontrowersyjny pomysl na koncert... :-/.
              • Gość: kubu Re: IDOL 3.8 IP: *.chello.pl 14.12.03, 18:51
                boszzzz
                wy naprawde wysylacie smsy???

:-O
                • Gość: Anika Re: IDOL 3.8 IP: 195.117.187.* 14.12.03, 18:55
                  Do tej pory nigdy nie zdarzylo mi sie wyslac smsa odnosnie jakiegokolwiek
                  programu, ale ostatnio mnie kusi, oj kusi...;)
                  • Gość: tośka Re: IDOL 3.8 IP: *.chello.pl 14.12.03, 19:01
                    No właśnie, ja mam to samo. ;)
                    Do tej pory też nigdy jeszcze nic nie wysyłałam. A tu proszę - sama nie mogę
                    uwierzyć, że to robię. :)))
                    • Gość: kubu Re: IDOL 3.8 IP: *.chello.pl 14.12.03, 19:04
                      no prosze
                      nagle sie okazuje, ze jednak nikt tych smsow nie wysyla
                      ustalcie jedna wersje :P
                      • Gość: tośka Re: IDOL 3.8 IP: *.chello.pl 14.12.03, 19:18
                        kubu :)
                        nie wiem jak inne forumowe kobiety, ale ja dziś zamierzam wysłać sms-a

zrobię to po raz pierwszy (i być może ostatni) w życiu :)))
                • Gość: YANE Re: IDOL 3.8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 19:00
                  kubik no co sie dziwisz? Niektorzy nie maja co z kasa robic, a tu gwiazdka za
                  pasem ;)
    • Gość: Zyga Re: IDOL 3.8 IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.03, 18:06
      A ja liczę, że dzisiaj do ostatecznej rozgrywki staną Monika i Paweł
    • Gość: kubu 3.8 => 3.9 IP: *.chello.pl 14.12.03, 18:59
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka