Dodaj do ulubionych

Delona à propos

18.08.24, 17:49
Wiem, że fajnie jest, kiedy ekranowy idol spełnia też marzenia o nieskazitelnym charakterze, inteligencji, błyskotliwości i poczuciu humoru.
Ale niestety, duda.
Moim "idolem" jest Clint, świetny aktor, reżyser, lubi jazz, no generalnie człowiek pomnik.
Z drugiej strony to tępy prawak, wierząc mediom.
Znaczy chodzi mi o to, że trzeba oddzielać niestety wizerunek artysty od jego osoby. W przeciwnym wypadku staje się człowiek ofiarą pudla.
Obserwuj wątek
    • feldmarszalek.duda Re: Delona à propos 18.08.24, 18:09
      Clint to umiał zrobić półtorej miny. Delon nie wiem, takim śliskim typkom to się nawet nie przyglądałam. Jak już z wspominałam z aktorów płci męskiej jestem wielbicielką Timothee Chalameta. Też grał w jednym westernie (niestety został ukatrupiony na wczesnym etapie akcji, ze szkodą dla filmu).
      • krwawy.lolo Re: Delona à propos 18.08.24, 18:25
        I te półtorej miny, z kipem w ustach uczyniło z niego legendę. Jakbyś się nie zastawiała.
        • krwawy.lolo Re: Delona à propos 18.08.24, 18:47
          Albo sakramentalne "zrób mi dzień". Być może powiedzonka nie wynalazł brudny Harry, niemniej to on właśnie usytuował je w potocznym języku, prawdopodobnie na zawsze.
      • borsuczyca.klusek Re: Delona à propos 18.08.24, 20:37
        feldmarszalek.duda napisał(a):

> Jak już z wspominałam z aktorów płci męskiej jestem w
        > ielbicielką Timothee Chalameta. Też grał w jednym westernie (niestety został uk
        > atrupiony na wczesnym etapie akcji, ze szkodą dla filmu).

A mnie gościu w ogóle nie klika. Powiem nawet, że denerwował mnie w każdym filmie w jakim go widziałam. Muszę zobaczyć jeszcze ten o kanibalach, może tam jakoś korzystniej wypadł.
        • chatgris01 Re: Delona à propos 18.08.24, 21:04
          Mnie kliknął wyłącznie w reklamie... ( Blue de Chanel)
          • feldmarszalek.duda Re: Delona à propos 18.08.24, 21:20
            Boskie, nie widziałam tego. A denerwujący jest tylko w filmie Woody'ego Allena, w którym gra kogoś w rodzaju Woody'ego Allena (czyli gra denerwującego typka i jest naprawdę arcydenerwujący). Ale tam śpiewa "Everything happens to me".
    • malgosiagosia Re: Delona à propos 18.08.24, 18:15
      krwawy.lolo napisał:

> Moim "idolem" jest Clint, świetny aktor, reżyser, lubi jazz, no generalnie czło
      > wiek pomnik.
      > Z drugiej strony to tępy prawak, wierząc mediom.

A komu wierzy tepy lewak? Nie mediom czasem?
      • hrasier_2 Re: Delona à propos 18.08.24, 18:38
        malgosiagosia napisała:

> krwawy.lolo napisał:
        >
        > > Moim "idolem" jest Clint, świetny aktor, reżyser, lubi jazz, no generalni
        > e czło
        > > wiek pomnik.
        > > Z drugiej strony to tępy prawak, wierząc mediom.
        >
        > A komu wierzy tepy lewak? Nie mediom czasem?
        "Trzymaj się z dala od węglowodanów, zwłaszcza ciężkich deserów. Trzymaj wagę w łazience. Odpowiednio odpoczywaj. Staraj się być optymistą. Jedz owoce i surowe warzywa. Bierz witaminy. Pomiń napoje pełne cukrów. Unikaj alkoholu w nadmiarze – mówi Eastwood. Jak myślisz że to stosuje? Czy tylko założył wątek, by stwierdzić jakiś durny fakt.
    • bi_scotti Re: Delona à propos 18.08.24, 18:27
      krwawy.lolo napisał:

> Znaczy chodzi mi o to, że trzeba oddzielać niestety wizerunek artysty od jego osoby.

Welcome to the real world big_grin
      Aczkolwiek moze mozna jeszcze fully respect Paul Newman (RIP), Norman Jewison (RIP), Sidney Poitier (RIP), Meryl Streep, Susan Sarandon, Sting, Dolly Parton, Denzel Washington ... pewnie jeszcze ktos (niejedna/niejeden!!!) sie znajdzie wink Co czlowiek to diffrent story, applies to artists dokladnie tak samo jak do reszty swiata. Life.
      • hrasier_2 Re: Delona à propos 18.08.24, 18:31
        bi_scotti napisała:

> krwawy.lolo napisał:
        >
        > > Znaczy chodzi mi o to, że trzeba oddzielać niestety wizerunek artysty od
        > jego osoby.
        >
        > Welcome to the real world big_grin
        > Aczkolwiek moze mozna jeszcze fully respect Paul Newman (RIP), Norman Jewison (
        > RIP), Sidney Poitier (RIP), Meryl Streep, Susan Sarandon, Sting, Dolly Parton,
        > Denzel Washington ... pewnie jeszcze ktos (niejedna/niejeden!!!) sie znajdzie ;
        > ) Co czlowiek to diffrent story, applies to artists dokladnie tak samo jak do r
        > eszty swiata. Life.
        >
        Właśnie i nie mieszać do tego ideologii politycznej i religijnej.
    • beneficia Re: Delona à propos 18.08.24, 19:11
      Oczywiście, że się oddziela.
      Kapuściński pisał świetne empatyczne reportaże, a w życiu prywatnym do widzenia panu.
      A Clint był super w Gran Torino, pamiętasz "nie wolno klepać Hmonga po głowie"?
      • krwawy.lolo Re: Delona à propos 18.08.24, 19:22
        Gran Torino to majstersztyk starego już mistrza. Ten facet potrafi się sam z siebie śmiać, że szapoby z głów. Pamiętasz scenę z jednego z ostatnich filmów, gdzie dziadem będąc przemycał narkotyki, jak go policja zatrzymała, a on w tych za szerokich porach, na uginających się, trzęsących nogach, taka nędza i rozpacz. Genialna scena.
        • 71tosia Re: Delona à propos 18.08.24, 19:29
          The Mule - świetny film.
          • krwawy.lolo Re: Delona à propos 18.08.24, 19:47
            No, z mułami u Clinta żartów nie ma.
        • beneficia Re: Delona à propos 18.08.24, 19:36
          Tak🙂
          Czy on w ogóle miał jakieś słabe role?
          • krwawy.lolo Re: Delona à propos 18.08.24, 19:50
            Chyba z orangutanem. Nie potrafiłem się zmusić do obejrzenia.
        • asia.sthm Re: Delona à propos 18.08.24, 19:55
          Genialny film i genualny Clint
    • chococaffe Re: Delona à propos 18.08.24, 19:49
      Myślę, że nikt nikomu zasług artystycznych nie zabiera. Wręcz przeciwnie - przypomina, że idol rzadko jest ideałem i nie ma sensu przypisywać mu cech, których nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka