IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 13:56
Zawsze marzyłam, by zacząć nowy wątek ;)).
Obserwuj wątek
    • aguszak Re: Idol 3.14 22.12.03, 14:05
      Na zdrowie :)))
    • Gość: z Re: Idol 3.14 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 14:08
      Niektórzy napisali w 3.13, że społeczeństwo jest zakompleksione, to usadziło
      Kowalczyka. Uważam, że społeczeństwo jest
      przede wszystkim chamskie. Nikt nie może mieć swojego zdania, każdy jest
      najmądrzejszy. No może i fajnie, tylko
      po co się tak męczyć? Po co wylewać na siebie tony błota...?

W zeszłej edycji, kiedy popierałem rzekomo bezwyrazowego Mariusza Totoszkę,
      który przegrał z Krzysiem Zalewskim,
      mówiono, że ze mnie burak, bo jak śmiałem mówić, że podoba mi się, jak śpiewa
      Totoszko. W trzeciej edycji
      kibicowałem Kubie, kiedy odpadł Paweł znowu usłyszałem, że jestem burak, bo to
      znaczy, że jestem zakompleksiony
      i chciałem smsami udupić Pawła, który był ponad normę... Co bym nie zrobił w
      tym kraju, zawsze jest źle...
      Kibicujesz przegranemu (Mariusz) - żle, kibicujesz wygranemu (Kuba) - żle...
      Jakby po prostu nie można było zaakceptować "zrządzeń losu". IDOLA 2 wygrał
      nieodpowiadający mi pod każdym względem Krzysiek, ale z tego powodu nie
      wchodziłem na internetowe
      fora i nie obrażałem ani moich rodaków, którzy go wybrali, ani samego
      Krzyśka...

-Pracowałam w Małopolskiej Fabryce Mebli...
      -W Małopolskiej?
      -Tak... W Małopolskiej, bo myśmy mało polskich mebli robili...
      • aguszak Re: Idol 3.14 22.12.03, 14:17
        Gość portalu: z napisał(a):

> Niektórzy napisali w 3.13, że społeczeństwo jest zakompleksione, to usadziło
        > Kowalczyka. Uważam, że społeczeństwo jest
        > przede wszystkim chamskie. Nikt nie może mieć swojego zdania, każdy jest
        > najmądrzejszy. No może i fajnie, tylko
        > po co się tak męczyć? Po co wylewać na siebie tony błota...?
        >
        > W zeszłej edycji, kiedy popierałem rzekomo bezwyrazowego Mariusza Totoszkę,
        > który przegrał z Krzysiem Zalewskim,
        > mówiono, że ze mnie burak, bo jak śmiałem mówić, że podoba mi się, jak śpiewa
        > Totoszko. W trzeciej edycji
        > kibicowałem Kubie, kiedy odpadł Paweł znowu usłyszałem, że jestem burak, bo
        to
        > znaczy, że jestem zakompleksiony
        > i chciałem smsami udupić Pawła, który był ponad normę... Co bym nie zrobił w
        > tym kraju, zawsze jest źle...
        > Kibicujesz przegranemu (Mariusz) - żle, kibicujesz wygranemu (Kuba) - żle...
        > Jakby po prostu nie można było zaakceptować "zrządzeń losu". IDOLA 2 wygrał
        > nieodpowiadający mi pod każdym względem Krzysiek, ale z tego powodu nie
        > wchodziłem na internetowe
        > fora i nie obrażałem ani moich rodaków, którzy go wybrali, ani samego
        > Krzyśka...
        >
        >
        > -Pracowałam w Małopolskiej Fabryce Mebli...
        > -W Małopolskiej?
        > -Tak... W Małopolskiej, bo myśmy mało polskich mebli robili...

Drogi "Z". Nie ma się co tak przejmować opiniami innych. Owszem słuchać,
        czytać, rozważać, ale i tak ważne jest to, co sami myślimy o danych
        wykonawcach, bo to Ty kupisz, albo nie kupisz danej płyty, pójdziesz, albo nie
        pójdziesz na koncert danej osoby... Co z tego, że Krzysiek (którego szanuję i
        uważam, że jest inteligentynym młodym człowiekiem) wygrał Idola II, kiedy mnie
        nikt nawet wołami na jego koncert nie zawlecze i nikt nie wciśnie mi na siłę
        jego płyty? Należy mieć własne zdanie i być konsekwentnym w jego wyrażaniu, co
        oczywiście nie znaczy, żeby być przysłowiową "krową", która tylko li jedynie
        poglądów nie zmienia. Ja zmieniłam swoje zdanie o stronie "artystycznej" śpiewu
        Brodki, choć nadal uważam ją za przemądrzałą małolatę, której się wygrana nie
        należy... Aha! Jeszcze jedno: też lubię Totoszkę i jego śpiew :))) i nie
        wstydzę się tego. A w pierwszej edycji od samych castingów kibicowała Ali
        Janosz :)
        Pozdrowionka i życzę wszystkim więcej dystansu do ludzkich opinii.
        • Gość: z Re: Idol 3.14 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 15:05
          To znowu ja. Chyba bardzo mi było potrzeba takiego "głosu rozsądku". Bardzo
          dziękuję. Dużo w tym prawdy... A to, że Totoszko się podobał - wcale się nie
          dziwię. W końcu zajął 2 miejsce :)
          • Gość: batuszka Re: Idol 3.14 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 22.12.03, 15:52
            Z jesteś fenomenem:)
            masz + u mnie za to, że choć nie przepadasz z estetyką Krzyśka Zalewskiego, to
            na Kubę popatrzyłąś bardziej obiektywnie, bez tekstów w stylu "Kuba kopiuje
            Krzyśka" etc.. No nie wierzę, bo już niektórzy ludzie mi wpierali, że Kuba może
            się podobać tylko "zarośniętym brudasom" - jak niektórzy określają rockmanów...
            Wielki szacunek dla Ciebie
            Ps: choć za Totoszką nie przepadam, to jednak chyba dobrze, że wtedy w
            spinclugie on wszedł do finału a nie Kuba, bo co byśmy teraz robili, gdyby Kuby
            nie było? Co byśmy oglądali? :):):):)
            • Gość: z Re: Idol 3.14 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 18:04
              Rzeczywiście. Cenię Kubę, nie przepadałem za Krzyśkiem. Moim zdaniem, Kuba
              jest duż bardziej wszechstronny. Krzysiek był rockmanem, Kuba potrafi
              zaskakiwać - łączyć rocka z jazzem, bluesem. Poza tym ma charakterystyczną
              manierę śpiewania, która albo zachwyca, albo drażni (tak jest ze wszystkimi
              wielkimi artystami). Poza tym w Kubie zwraca moją uwagę to, o czym wspomnieli
              ostatnio Marcin Prokop i kiedyś Robert Leszczyński - tj. umiejętność tworzenia
              klimatu hipnotyczno-transowego (Do Ani albo Smooth). Krzysiek tego wszystkiego
              niestety nie posiadał, ale skoro wygrał miał pewnie inne zalety...

A właśnie, w IDOLU 2 znalazło się w jednej grupie dwóch moich późniejszych
              ulubieńców czyli Mariusz i Kuba...
          • Gość: bla bal Re: Idol 3.14 IP: *.net.pl 27.12.03, 22:39
            poco to wogóle piszesz?
    • agata_edziecko Re: Idol 3.14 - spiskowa teoria Idola 22.12.03, 14:11
      Ja tak sobie myslę juz od jakiegoś czasu, a wczoraj po wysłuchaniu wypowiedzi
      Leszczyńskiego to już prawie jestem pewna, że ten nasz ulubiony program ma
      jakieś drugie dno. Juz wyjaśniam. Nikt nie zaprzeczy, że wczorajsze opinie
      jurora z rybą w nazwisku były małologiczne, żeby nie rzez bezsensowne.
      Kuriozalna dla mnie była wypowiedź sugerująca, gdzie tam sugerująca,
      informująca widzo-słuchaczy, że należy głosować na Monikę i Pawła, gdyz oni
      dwoje szeptali do publiczności, a rzeci finalista krzyczał. Trzeci krzyczał,
      nie da się zaprzeczyć, i to nawet dość często mu się zdarzało. Kiedy jednak
      Kowalczyk szeptał, tego dalibóg nie mogę sobie przypomnieć. No nie chce mi sie
      wieerzyć, że dorosły człowiek może być aż tak nierozgarnięty a krytyk muzyczny
      aż tak głuchy, więc dopatruję sie tutaj rzeczonego drugiego dna. I wymyśliłam.
      Otóz w czasie dwóch edycji jurorzy zorientowali się, że im więcej po kimś jadą,
      tym większe ma on wzięcie u widzów. Jeśli więc chcemy, aby ktoś wygrał, należy
      go zje...ać (b w srodku), a tych co maja odpaść - chwalic do upadłego, nawet
      wbrew rozsądkowi. W trakcie programu trzeba jeszcze wykonać myk polegający na
      tym, że jeden juror, który wcześniej był zdecydowanie przeciwny naszemu
      faworytowi, nazywał go artystą cyrkowym, panem napinającym muskuły w gardle i
      trzepoczączym uszami, nagle zmienia zdanie (no, może nie nagle, ale w drodze
      ewolucji) i jeszcze bardziej namiesza ludziom w glowach. Mamy z tego dwie
      korzyści - wygra ten, który chcemy, aby wygrał, a po drugie - im więcej będzie
      emocji, wściekłości, zamętu, tym więcej będzie SMS-ów. Pomysleli jurorzy i
      producenci i uchwalili, że Kęsy jest do rzeczy chłopak, to trzeba go wynieść na
      podium, a tego śmiesznego Kowalczyka czem prędzej usunąć. I jak uchwalili tak
      zrobili. Zgodnie z ich intencjami Kuba wygra i plan sie powiedzie.
      Taaa, tylko tym potrafię sobie wytłumaczyć przedziwne zachowania
      Leszczyńskiego, nielogiczne wypowiedzi, publiczne psychiczne onanizowanie się
      najlepszym wykonaniem w historii tego programu co tydzień i inne rzeczy,
      których pojąć nie potrafię. Bo, że komus coś się może nie podobać, to kapuję i
      to jest normalna sprawa. Ale to, co wyrabiają niektórzy to już nie jest
      normalna sprawa.
      Jak myślicie, czy moja spiskowa teoria trzyma się kupy?
      • Gość: ggg Re: Idol 3.14 - spiskowa teoria Idola IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 14:22
        niezle kombinujesz;) a powaznie mowaic- raczej nie wierze w to co piszesz...bez
        przesady... Krzysia w I.2 tez chwalili , a wygral!
        swoja droga to wsyzycy uczestnicy idola 3 sa ciency w porownaniiu do tych z 1 i
        2 edycji.niedawno sobie posluchalam jak spiewa K.zielinski ... czysto, po
        prostu super.a ci teraz to falszuja na potege!
      • aguszak Re: Idol 3.14 - spiskowa teoria Idola 22.12.03, 14:23
        Oczywiście, że się trzyma, tylko... czy to rzeczywiście tak jest, jak piszesz?
        Głupoty niektórych raczej nie da się wytłumaczyć, bo nie sądzę, żeby Leszczu
        sobie to tak sprytnie wykombinował i w gruncie rzeczy widział Kubę, jako
        zwycięzcę programu... on po prostu jest mało kompetentny i niekonsekwentny (co
        gorzej) i tym należy tłumaczyć Leszcza zachowanie.
        • agata_edziecko Re: Idol 3.14 - spiskowa teoria Idola 22.12.03, 14:40
          Sorki, może nie powstawiałam buziek tam, gdzie być powinny, a na końcu jedna
          wielka buźka. Tak na poważnie, to ja tak nie mysle przecież. ;)
          Pozdrówka
          agata

• Gość: Kleopatra Re: Idol 3.14 - spiskowa teoria Idola IP: *.crowley.pl 22.12.03, 14:57
            W Twojej teorii jest jedna wielka prawda. Idol jest programem, ktory ma
            nakrecac duuuzo emocji. Na tyle duzo by ludzie slali SMSy, by o programie bylo
            glosno.
            Nie podzielam opinii jakoby jury postanowilo w tak specyficzy sposob wylansowac
            Kube. Natomiast zgadzam sie, ze jurorzy wypowiadaja opinie, niekoniecznie
            zgodne z wlasnym sumieniem, ale na tyle kontrowersyjne czy prowokacyjne, by
            nakrecic machine SMSowa i medialna.

Spojrzcie na nasze forum - dyskutujemy, przezywamy, wkurzamy sie, niektorzy
            wysylaja SMSy... I o to z grubsza chodzi w tym programnie. Problem kto wygra
            jest juz mniej istotny, Idol to reality show, a nie program kulturalno-
            rozrywkowy.
            • Gość: tokyo Re: Idol 3.14 - spiskowa teoria Idola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 15:03
              Czy ja wiem? Po częsci reality show, ale dla mnie to też jest program
              kulturalno-rozrywkowy. Nie wstydzę się przyznać, że dzieki idolowi poznałam
              trochę nowej muzyki. Zwrócono mi uwagę na muzę, której wczesniej nie
              dostrzegałam. To zalezy od człowieka. Pewnie, że są takie osoby, które oglądają
              program np. żeby popatrzeć sobie na Michała Karpackiego, pójść na koncert i
              zrobić Mu transparent. A jak wyda płytę, to niekoniecznie nawet się z nią
              zapoznają...Są jednak i tacy, którzy poprostu chcą sobie posłuchac muzyki, może
              znaleźć kogoś, kto w przyszłości nagra fajna płytę i tyle.
      • Gość: Anika Re: Idol 3.14 - spiskowa teoria Idola IP: 195.117.187.* 22.12.03, 18:05
        Ludzie, ale tempo! Siadam przed komputerem, a tu juz nowy watek;)

Co do Leszcza to wydaje mi sie, ze bardzo chce uchodzic za autorytet w
        sprawach muzycznych, ale widzi, ze nie ma na to szans. W takim ukladzie
        desperacko chwyta sie ostatniej deski ratunku, czyli probuje zdobyc rozglos w
        mysl zasady - nie waznie czy mowia o tobie dobrze czy zle, wazne zeby mowili.
        Chyba zdal sobie sprawe z tego, ze utrata posady w Wyborczej i zajecie sie
        Mopmanem przynioslo mu wiecej szkody niz pozytku, dlatego teraz stawia na inny
        rodzaj popularnosci.
        Z reszta co tam! Juz wiecej nie bede starala sie tlumaczyc zachowania
        Leszczynskiego w jakikolwiek racjonalny sposob bo mnie glowa rozboli. Jak dla
        mnie to po prostu istota z innego swiata.
      • Gość: dezerter Re: Idol 3.14 - spiskowa teoria Idola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.03, 20:13
        no niby się trzyma, ale nie wierzę, że to prawda, to plan bardziej przewrotny
        niż ten, który wymyślił szef akwarium w "Gdzie jest Nemo".
    • Gość: tokyo Re: Idol 3.14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 14:17
      Khmmm a mnie się dziwne jeszcze coś wydało. Mianowiecie słowa przy wynikach
      Lescza - coś w stylu, że zauważył, że Jemu bardziej zależy na tym, kto ma być w
      finale niż na tym, kto ma wygrać. Chyba jestem głupia jakaś, bo nic z tego
      bełkotu nie zrozumiałam :P Hehe Aga, fajnie by było ;)
      P.S. Wydaje mi sie jednak, że Monika wygra. Fani Pabla zrobia teraz wszystko,
      żeby Kuba nie wygrał. Ale co tam.
      • Gość: gfh Re: Idol 3.14 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 14:26
        to o co leszcowi chodzilo z ta 2 w finale- to znaczy ze jest mu obojetne kto
        wygra : monika czy pawel, bo oboje sa super
    • Gość: tokyo Re: Idol 3.14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 14:49
      A tak w ogóle, to ciekawe co powie Leszczu na finale.
      Na wynikach mówił "Monika ma jeszcze czas". O co zakład, że teraz bedzie "to
      jest Twój czas" itp? ;)
      • Gość: Nika Re: Idol 3.14 - środkowy palec IP: *.energis.pl 22.12.03, 17:30
        Dlaczego Kuba wystąpił w kostiumie trubadura połączonym z płaszczem Zorro ?
        Pozwólcie, że polecę Prokopem z poprzedniego koncertu, myślę, że
        pokazał „fucka” Maleńczukowi, który chciał go widzieć w haftowanych dzwonach i
        kozakach podczas wykonania „Dziewczyny o perłowych włosach” Omegi.
        Jeszcze słówko o „Do Ani” – można temu chłopakowi odmówić wielu rzeczy (pewne
        niedostatki wokalne, mała pewność siebie na scenie), ale jednego na pewno nie –
        jak rzadko kto (a już w Idolu 3 nie było drugiej takiej osoby) potrafi
        stopniować emocje – Kult w jego wykonaniu to po prostu mega ciary. I to by było
        na tyle.
        • Gość: batuszka Re: Idol 3.14 - środkowy palec IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 22.12.03, 19:21
          właśnie to o pelerynie chciałam napisać, ale byłaś pierwsza:)
          dodam od siebie, że przypomniała mi ona żel na włosach w koncercie latynoskim,
          po prostu parodia i tyle.
          • Gość: tośka Re: Idol 3.14 - środkowy palec IP: *.chello.pl 22.12.03, 23:12
            U Kuby można zauważyć pewną prawidłowość.:)
            Jeżeli do wykonywanego utworu podchodzi on zupełnie poważnie, to wygląda
            najzwyczajniej w świecie - tak jakby chciał dać do zrozumienia, że w tym
            momencie należy tylko słuchać, skupić się na piosence i na tym, co on chce w
            niej przekazać.
            Elementy dodatkowe;) pojawiają się, kiedy Kuba musi zaśpiewać coś, co nie jest
            zgodne z jego przekonaniami, a wtedy jedynym ratunkiem pozostaje pastisz, ale z
            tą peleryną to było chyba jeszcze coś innego... On sam to zresztą przyznał - po
            prostu - klasyczny kawałek do zabawy, bez żadnego głębszego przesłania, a
            pelerynka to tylko taka mała, nieszkodliwa wariacja. Czemu by nie? :)
        • renatta1 Re: Idol 3.14 - środkowy palec 23.12.03, 10:02
          A mi się ten strój kojarzył z Draculą

Reni
          • agata_edziecko Re: Idol 3.14 - środkowy palec 23.12.03, 10:39
            No chyba, że to był Dracula. Jak Monika wróciła zascenę po którejś z piosenek,
            to Kuba ją nakrył tym płaszczem i robił dokładnie miny wampirze. Zresztą
            makijaż na to wskazywał.
    • Gość: tośka do Jarka :) IP: *.chello.pl 22.12.03, 18:32
      > nie zgodzę sie chyba z tośką , że to pierwszy Kuba ruszył ją ze wszystkich
      > Idoli - a co z Eweliną , Tomkiem , Szymonem , Gosią Kunc i innymi o niebo
      > lepszymi głosami niż Brodka czy Kęsy ????

Już się tłumaczę. :)))

Wszystkie wymienione przez Ciebie osoby (plus jeszcze kilka innych) miały
      fantastyczne głosy i na pewno były lepsze technicznie od Kuby, Moniki czy
      Pawła. Gdyby startujących w Idolu oceniać wyłącznie pod kątem sprawności
      wokalnej, to pierwszą edycję powinna wygrać Gosia Stępień, drugą Mariusz
      Totoszko, a trzecią - Kalina. Dla mnie to jednak nie wszystko. Owszem, fajnie
      się ich słuchało, ale bez większych emocji - oni po prostu jakoś do mnie nie
      trafiali, i już. Dotyczy to także Eweliny, Makosa, Szymona i innych.
      Do tej pory zdecydowanie najbliżsi mi byli: Ania Dąbrowska, Krzysiek Zalewski i
      Gosia Kunc, ale z mojego punktu widzenia każdemu z nich czegoś jeszcze
      brakowało (najmniej Ani:))). Dopiero Kuba łączy w sobie wszystkie pożądane
      przeze mnie cechy - jest ekspresyjny, twórczy, inteligentny, pełen energii a
      jednocześnie wrażliwy, podobają mi się jego muzyczne wybory, a poza tym uważam,
      że ma bardzo ciekawy głos. Warsztat zawsze można podszkolić i jestem pewna, że
      Kuba to zrobi, natomiast kreatywnym i wrażliwym albo się po prostu jest, albo
      nie, ale na pewno nie można się tego nauczyć.

Oczywiście Ty możesz powiedzieć, że w Kubie wcale nie ma tych wszystkich cech,
      które mu przypisuję, a ja wówczas nie będę potrafiła udowodnić Ci, że mam
      rację. Ja to tak właśnie czuję, ale Ty nie musisz. :)))
      • Gość: Nika Re: do Jarka :) IP: *.energis.pl 22.12.03, 22:43
        A ja w 1 edycji stawiałam na Makosa (bez ciarów), w 2 na Totoszkę (super głos -
        niewielkie ciary), w 3 liczę na wygraną Kuby (mega ciary). Nie napiszę, że
        wygrana może mu zaszkodzić (tak jak twierdzą niektórzy), bo nie mam zamiaru
        czekać na płytę 2 lata (lub się w ogóle nie doczekać), najwyżej rok. I na
        koniec małą uwagę do samej siebie, ostatnio CIARY to w moim słowniku ulubione
        słówko, jeżeli to komuś przeszkadza to sorrki, ale tak czuję ...
    • Gość: moi A propos prowadzącego IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.12.03, 18:51
      popelnil kilka bledoow, ale z tego co wiem jest po prostu chory i poprowadzil
      te 3 programy na zywo z goraczka co moim zdaniem jest wyczynem.
    • Gość: roca Co zaśpiewa kuba? IP: *.chello.pl 22.12.03, 19:09
      Czy ktoś może pamięta, co zapowiedział Kuba na swój występ 4 stycznia?
      • Gość: szined Re: Co zaśpiewa kuba? IP: *.udn.pl 22.12.03, 19:17
        Na pewno coś TSA
      • Gość: Jarek Re: Co zaśpiewa kuba? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.03, 19:33
        Alice in Chains - Would i TSA - niestety nie dosłyszałem dokładnie tytułu
        ale nie było to chyba "51", "Mass media" "3 zapałki" ,

ściagnąłem sobie trochę Alicji (ale nie Alexa ;-) z netu
        i wczuwam się w klimat , Would ma w sobie "to coś" , ale trzeba kilka razy się
        wsłuchać
        • Gość: tośka Re: Co zaśpiewa kuba? IP: *.chello.pl 22.12.03, 19:43
          "Kocicę" TSA
          :)))
    • Gość: hebe Re: Idol 3.14 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.03, 19:17
      A ja po wysłuchaniu tej nieszczęsnej pioseneczki, którą zaśpiewali we trójkę
      zastanawiam się czy nie robię krzywdy Kubie głosując na niego. Do czego go
      zmuszą jak wygra ten program?
      • Gość: batuszka Re: Idol 3.14 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 22.12.03, 19:27
        właśnie, podobne mam obawy. Generalnie, to chyba nie chciałabym, zeby wygrał.
        Jest w finale, to już dużo, przyanjmniej nie zmuszą go do reklam i innych
        bzdurek. Ale sądzę, że się znowu nie będę mogła pohamować, tak jak wczoraj, po
        wysłuchaniu "Do Ani" i jeszcze wiedząć, że w finale zaśpiewałby "Would" AiC i
        wyślę smska... Coż, emocje biorą górę;)
        • Gość: hebe Re: Idol 3.14 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.03, 19:31
          Mam to samo. Na pewno i tak zagłosuję. I mam nadzieję, że Kuba będzie potrafił
          obronić się przed różnymi dziwnymi rzeczami.
        • Gość: Anika Re: Idol 3.14 IP: 195.117.187.* 22.12.03, 19:34
          Mysle, ze wygrana Kuby nie jest az tak wazna, jesli zajmie drugie miejsce to i
          tak wyda plyte (a przeciez o to chodzi), a do tego bedzie mial wieksza swobode
          artystyczna i nie bedzie musial staczac az tak intensywnych bojow o swoja
          muzyke. Ale perspektywa ujrzenia Leszcza, ktoremu na wiesc o wygranej Kuby
          szczeka opada do ziemi jest kuszaca ;).
        • Gość: Kleopatra Re: Idol 3.14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 20:24
          A ja wolalabym zeby wygral Kuba. Ma chyba dosc rozumu by sobie poradzc z
          tym "problemem". Na sama mysl, jak moglaby sie zachowywac ta gowniara Brodka,
          gdyby wygrala, robi mi sie niedobrze.
          Oddam glos na Kube, bo nie zamierzam polepszac i tak juz znakomitego
          samopoczucia panny lolitki :P
    • Gość: Jarek Re: Kuba i Alice in Chains IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.03, 22:09
      właśnie słucham po raz 37 "Would" i innych kawałków Alice in Chains

"Would" jest to wbrew pozorom trudny do zaśpiewania kawałek z przeskokami w
      linii melodycznej i rytmice , z odpowiednim modulowaniem głosu

Michał Karpacki wydawał się być stworzony do Garou , a niemiłosiernie go
      schrzanił ; toż samo Adam uczynił z kultową dla mnie "Kayleigh" (ale jednak
      wtedy gardło Adama nie nadawało się do występu , efekt pełni zdrowia,dystansu i
      swobody widać było u niego dopiero jak odpadł ---->Sting w Idolu Extra !);

dlatego mam obawy , czy Kuba spełni nasze (i swoje chyba też) oczekiwania,
      uważam , że już łatwiej by mu było wykonać "Man in the Box" jak już chciał AiCh

pozdrawiam
      J.

• Gość: batuszka Re: Kuba i Alice in Chains IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 22.12.03, 22:42
        zgadzam się - trudny jest Would
        ale twoich obaw bym nie podzielała
        jak się wyłożyć to na czymś trudnym a nie prostym
        zreszta co ma chłopak do stracenia - odpaść i tak już nie odpadnie, a jak z
        zajmie 2 a nie 1 miejsce to to moze i lepsze będzie....
        poza tym nie sądzę, aby sobie nie poradził, bo już to śpiewał - bodajże na 1
        castingu w 2 edycji
        • agata_edziecko Re: Kuba i Alice in Chains 23.12.03, 10:45
          Spiewał Alice in Chains, ale Love, Hate, Love, o wiele prostszy utwór. Ale ja
          trzymam kciuki za Would i myślę, że to musiał być bardzo świadomy wybór. Być
          może jest to ulubiony kawałek Kuby i do tego już wykonywany na jakichś
          imprezach. Trochę mnie zdziwił wybór "Kocicy" TSA, nie słyszałam, aby jakoś
          wielbił ten zespół. Nie mogę niestety znaleć tego kawałka nigdzie,. aby
          posłuchać. Ale jestem jakoś dobrej myśli.
          Ciekawa jestem tylko, czy podobnie jak w dwóch pierwszych edycjach będą
          wykonywać jeszcze jakiś okropny kawałek wspólnie, ale chyba tym razem
          odpuszczono, bo byłyby już jakieć przecieki na ten temat.
          Pozdrawiam
          agata
      • aguszak Re: Kuba i Alice in Chains 23.12.03, 12:34
        Wczoraj słuchałam "Would", bo przyznam się, że jstem kompletną ignorantką,
        jeżeli chodzi o Alice i jej kajdany ;))) No i jestem zdania, że jak Kuba
        zaśpiewa to przynajmniej poprawnie, to powinien wygrać... tylko, żeby nic nie
        przekombinował... natomiast szukałam gdzieś w necie "Kocicy" i nie znalazłam...
        może ktoś podrzuci na forum...?
        • Gość: tokyo Re: Kuba i Alice in Chains IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 12:40
          Ja tez przyznaję się bez bicia, że jeśli chodzi o Alice i TSA jestem laikiem ;)
          Would ściągnęłam - trudny utwór, ale zobaczymy, musi być dobrze ;) Natomiast po
          skombinowaniu Roostera i Man in the box okazało się, że znam te numery, tylko
          artysty nie kojarzyłam :P TSA kojarzyłam tylko "51", Kocica mi się podoba, jest
          mocno rockowa, bedzie czad oj bedzie...;)
          • Gość: tośka Re: Kuba i Alice in Chains IP: *.chello.pl 23.12.03, 18:02
            Bardzo się cieszę, że dzięki Kubie kilka osób poznało AiC. :)))
        • Gość: m Re: Kuba i Alice in Chains IP: *.netcraft.com.pl 28.12.03, 15:44
          skad mozna sciagnac ta piosenke?
    • bigrock Re: Idol 3.14 22.12.03, 23:40
      Widzieliscie nowa stronke Alex? Ostatnio jak tam wszedlem to zostalem porazony
      czerwienia, a teraz sie to calkiem ladnie prezentuje.

www.alex-online.pl
      • bigrock Re: Idol 3.14 22.12.03, 23:42
        Zapomnialem dodac - jest tam opis World Idola z jej perspektywy:

www.alex-online.pl/idol
      • Gość: batuszka Bigrocku IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 00:31
        mam takie małe zapytanie do naszego świętego mikołaja - bigrocka - czy może tak
        z okazji zbliżającej się Gwiazdki uraczyłby nas jakimś prezencikiem w postaci
        mp3?? Sądzę, że wiele osób by Cię za to ozłocilo, w tym ja;)
        • bigrock Re: Bigrocku 23.12.03, 00:36
          Sssssssszzzzzz...

;-)
          • Gość: batuszka Re: Bigrocku IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 01:07
            tzn ze moge mieć choć kapkę nadziei?? :):):):)
            • bigrock Re: Bigrocku 23.12.03, 01:14
              O ile bylas grzeczna ;-).
              • Gość: batuszka Re: Bigrocku IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 12:41
                no jasne ży byłam;););)
                a jak dostane jakiś miły prezencik to będe jeszcze grzeczniejsza :)
          • agata_edziecko Re: Bigrocku 23.12.03, 11:02
            Ja, ja, ja byłam barrrrdzo grzeczna w tym roku! I w ubiegłym też, co więcej,
            obiecuję, że nadal będę grzeczna przez cały następny rok!
            No to jaaaak?
            Moja lista życzeń Mikołaju:
            1. Kęsy - Easy ale w mp3, bo nie mogę słuchać
            2. Kęsy - cała reszta, której jeszcze nie było
            3. Król - I'm a believer
            4. Król - You can leave your hat on
            5. Totoszko - Feel
            6. Totoszko - Raindrops keep falling...
            7. Zalewski - Jeremy
            8. Kunc - Hount dog
            9. Kunc - Calling you
            10. Wydra - cokolwiek z I edycji
            11. Makowiecki - toż samo
            12. Stępień
            13. Dąbrowska

No ja wiemn, że nie można mieć wszystkiego, ale tak rzucam, może znajdzie się
            coś w Twoich zasobach...
            Pozdrawiam
            agata

P.S. i na wszelki wypadek wszystkim to czytającym życzę Wesołych Świąt i
            fajnych prezentów

• agata_edziecko Re: Bigrocku 23.12.03, 12:13
              I Karpackiego - Wherever you will go
              • Gość: batuszka Agato IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 12:38
                ja mam na komputerze mp3 "Jeremy" w wykonaniu Zalewskiego, "Son of the blue
                sky" w wyk. Makowieckiego i "Tak tak to ja" w wyk. Wydry też mam, no i jeszcze
                pare innych rzeczy, których nie wymieniłaś. Podaj maila to wyślę.
                • aguszak Re: Agato 23.12.03, 12:47
                  Gość portalu: batuszka napisał(a):

> ja mam na komputerze mp3 "Jeremy" w wykonaniu Zalewskiego, "Son of the blue
                  > sky" w wyk. Makowieckiego i "Tak tak to ja" w wyk. Wydry też mam, no i
                  jeszcze
                  > pare innych rzeczy, których nie wymieniłaś. Podaj maila to wyślę.

to ja poproszę te dwa pierwsze :))) na gazetową skrzynkę...
                  dzięki z góry :)))
                  • Gość: batuszka Re: Agato IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 13:29
                    próbowałam wysłać, ale mi się wrócilo...
                    moze cos pokreciłam z adresem, mogłabyś podać? jak nie tutaj na forum to na moj
                    nr gg: 2000298
                • agata_edziecko Re: Agato 23.12.03, 14:15
                  Proszę o przesłanie na maila gazetowego. Tylko czy to przejdzie, pliki mają
                  zazwyczaj sporą objętość. Ale z góry dziękuję. Jeśli to nie kłopot, to nawet
                  te, których nie wymieniłam, chętnie sobie przypomnę.
                  pozdrawiam
                  agata
            • Gość: z Mariusz i mp3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 18:38

> 5. Totoszko - Feel
              > 6. Totoszko - Raindrops keep falling...

Jako samozwańczy prezes fan-clubu Mariusza :) umieszczam linki do tych dwóch
              utworów:

totoszko.celebs.pl/feel.mp3
              totoszko.celebs.pl/rain.mp3
              • agata_edziecko Re: Mariusz i mp3 23.12.03, 19:16
                Nie chodzą te pliki. Coś tam coś tam, zakaz "hotlinkowania". Pewnie to o to
                chodzi.
                pozdrawiam
                agata
                • Gość: Tawananna Re: Mariusz i mp3 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 20:59
                  Stary sposób na hotlinkowanie - skopiuj link i wklej do przeglądarki. W tym
                  wypadku musi być chyba poprzedzony "www".
                • Gość: z Re: Mariusz i mp3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 21:27
                  coś faktycznie nie tak. kiedyś te pliki chodziły bez problemu...
                  nie wiem, co się stało... szkoda, że nie sprawdziłem przed podaniem... sorki
          • aguszak Re: Bigrocku 23.12.03, 12:37
            bigrock napisał:

> Sssssssszzzzzz...
            >
            > ;-)

Zakłocenia jakieś ...??
            ;-D
        • Gość: Anika Re: Bigrocku IP: 195.117.187.* 23.12.03, 11:07
          Dolaczam sie do prosb swiatecznych, ze swojej strony proszac o "Smooth" i
          przede wszystkim "Do Ani" w wykonaniu Kuby (tego drugiego caly czas nie moge
          wybic sobie z glowy:)). Obiecuje gleboka wdziecznosc po kres swych dni:).
          PS. Z reka na sercu - wtym roku bylam grzeczna jak jeszcze nigdy:)!
        • aguszak Re: Bigrocku 23.12.03, 12:36

> mam takie małe zapytanie do naszego świętego mikołaja - bigrocka - czy może
          tak
          >
          > z okazji zbliżającej się Gwiazdki uraczyłby nas jakimś prezencikiem w postaci
          > mp3?? Sądzę, że wiele osób by Cię za to ozłocilo, w tym ja;)

... np. Kalinką Kasprzak...? :)))
    • Gość: tokyo Re: Idol 3.14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 12:54
      Jak ktos chcę dysponuję następującymi plikami: :)
      Ala J-I don't know how to love him, From Sarah with love
      Szymon W - Dzisiaj nagle wymysliłem Ciebie, Zegar, Tak tak
      Makos - hmm chyba większośc + C'est la vie + ukochane Takie samo niebo :)
      Ewel - Dziwny jest ten świat, I will survive, Małe tęsknoty, We don't need
      another hero, Show me heaven + utwory nagrane z Surprise
      chyba, że ktoś chce jeszcze Woulda lub Kocicę ;)
      • maniaczytania Re: Idol 3.14 23.12.03, 13:16
        To ja poprosze:
        > Ala J-I don't know how to love him, From Sarah with love
        Makos - How deep is the love
        > Ewel - We don't need another hero, Show me heaven, i jesli masz to Aquarius
        chyba, że ktoś chce jeszcze Woulda lub Kocicę - tez :)
        na gazetowa skrzynke bardzo poprosze :)))
      • Gość: eroll Re: Idol 3.14 IP: *.chello.pl 23.12.03, 13:17
        a ma ktoś "how you remind me" w wykonaniu Karpckiego i "breathe" Brodki?
        z góry wieeeeeeeeeeelkie dzięki.
      • Gość: Tawananna Re: Idol 3.14 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 13:41
        O, to ja poprosiłabym "I don't know how to love him" Ali, chciałabym wiedzieć,
        co nas reprezentuje na World Idol;). Mail: tawananna@WYTNIJpf.pl
      • Gość: tokyo Re: Idol 3.14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 13:53
        Wszystko wyślę w ciągu kwadransa ;) Wybaczcie tylko, jesli będę słała z róznych
        poczt :P
      • agata_edziecko Re: Idol 3.14 23.12.03, 14:23
        Bardzo proszę o przesłanie na adres gazetowy:
        Wydra, Makowiecki, Flinta, Kocica (chyba masz to w oryginalnym wykonaniu, bo
        jak już Kęsego, to poproszę też Alice, ale to chyba niemożliwe).
        Pozdrawiam i czekam
        agata
        • Gość: tokyo Re: Idol 3.14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 14:31
          Agatko, ale WSZYSTKO? Jakies tytuły może? Tego jest z 25 plików razem..;P
          • agata_edziecko Re: Idol 3.14 23.12.03, 14:38
            Dobra, coś wybiorę, ale teraz nietstey nie mogę się nad tym skupić (świąteczne
            przygotowania zaniedbywane i tak...). Odezwę się później, zaglądaj, please.
            pozdrawiam
            agata
            • Gość: aronia Re: Idol 3.14 IP: *.aster.pl / *.acn.pl 23.12.03, 18:31
              Gosia Kunc jeszcze aktualna?
              Bo mogę Ci przesłać i "Calling You", i "Hound Dog". Jakośc plików nie
              najlepsza, ale wystarczająca, by odświeżyć sobie pamięc :)

A co do avi z Kubą Kęsym - to plik wideo, i żeby go odtworzyć, musisz mieć
              zainstalowane odpowiednie kodeki. W tym przypadku wystarczy kodek Xvid, a
              najlepiej od razu ściągnij i zainstaluj sobie ffdshow - to bardzo dobry,
              nie "brudzący" w systemie i nieduży zestaw filtrów, dzięki któremu niestraszny
              Ci będzie żaden plik avi :)

Pozdr.
              • agata_edziecko Re: Idol 3.14 23.12.03, 19:14
                Wielkie dziękiza ofertę w sprawie Gosi Kunc, bardzo poproszę! Prześlij mi na
                adres gazetowy. Avi z piosenką Easy wrzuciłam sobie do Kazaa Lite i okazuje
                się, że się pięknie odtwarza. Jestem dopiero początkującą użytkowniczką mp3 i
                Kazaa, więc odkrywam różne możliwości, codziennie coś nowego. Ale dzięki za
                wszelkie porady. Czekam na Gosię i przesyłam serdeczne pozdrowienia i życzenia
                świąteczne.
                a tak by the way to kiedyś zamieściłam osobny wątek z zapytaniem o mp3 z idola
                i nikt sie nie przyznał, że ma.
                pozdrawiam
                agata
      • Gość: tokyo Re: Idol 3.14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 15:07
        Tawananna - chyba mi maila złego podałaś;) Mania - wyczyść skrzynię ;)
        • Gość: Tawananna Re: Idol 3.14 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 21:21
          Bo ten kawałek "WYTNIJ" się omija przy wpisywaniu maila ;). To zabezpieczenie
          przed spamem :).
      • aguszak Re: Idol 3.14 23.12.03, 15:29
        Poproszę :)))

> Ala J-I don't know how to love him, From Sarah with love
        > Makos - hmm chyba większośc + C'est la vie + ukochane Takie samo niebo :)
        > Ewel - Show me heaven
        > Kocicę

Na gazetową, albo na gusiek@wp.pl

Pozdrowionka i uściski świąteczne
        • aguszak Errata 23.12.03, 15:30
          aguszak napisała:

> Poproszę :)))
          >
          > > Ala J-I don't know how to love him, From Sarah with love
          > > Makos - hmm chyba większośc + C'est la vie + ukochane Takie samo niebo :)
          > > Ewel - Show me heaven
          > > Kocicę
          >
          > Na gazetową, albo na gusiek@wp.pl
          >
          > Pozdrowionka i uściski świąteczne
          >
          • aguszak Boszszsz... miałam powycinać, a poszło... 23.12.03, 15:32
            Teraz jest prawidłowo :)))

Poproszę :)))
            Ala J - I don't know how to love him, From Sarah with love
            Makos - C'est la vie + ukochane Takie samo niebo :)
            Ewel - Show me heaven
            Kocicę

Na gazetową, albo na gusiek@wp.pl

Pozdrowionka i uściski świąteczne
            • Gość: tokyo Re: Boszszsz... miałam powycinać, a poszło... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 15:42
              Aguś, a Kocicy czasem na gazetowej nie dostałaś już?:)
              Ludki, obiecuję powysyłać wszystko dajcie mi tylko troszkę czasu :) pozdrawiam;*
              • aguszak Re: Boszszsz... miałam powycinać, a poszło... 23.12.03, 15:44
                Gość portalu: tokyo napisał(a):

> Aguś, a Kocicy czasem na gazetowej nie dostałaś już?:)
                > Ludki, obiecuję powysyłać wszystko dajcie mi tylko troszkę czasu :)
                pozdrawiam;
                > *

Ja nie naciskam :)))) Jak będziesz miała czasik, to ok :)
                Sprawdzam na gazetowej :)))
                • aguszak Tokyo :) Na gazetową nie doszło :/ n/txt 23.12.03, 15:51

• Gość: aronia Re: Tokyo :) Na gazetową nie doszło :/ n/txt IP: *.aster.pl / *.acn.pl 23.12.03, 18:39
                    Pozwole sie wtrącić - na gazetową skrzynkę mogło nie dojść, bo załączniki nie
                    mogą być wieksze niż 1,2 MB (o ile mnie pamięc nie myli). Wieksze pliki trzeba
                    pociąć - z powszechnie uzywanych programów najlepszy do tego celu jest WinRar,
                    który sam potem poskleja poszczególne częsci.

Pozdr.
                    • Gość: tokyo Re: Tokyo :) Na gazetową nie doszło :/ n/txt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 18:44
                      Qrde! Wrrrr większości słałam na gazetę:/ Ale się nie zwracało :/
      • agata_edziecko Re: Idol 3.14 29.12.03, 14:39
        Hej
        odzywam się z dużym poślizgiem, ale może to nadal aktualne.
        Proszę o ptrzesłanie na adres: agata.platek@bertelsmann.com.pl nast. kawałków
        (jesli mozna of kors)
        Szymon - Dzisiaj nagle wymyśliłem...
        Makos - Cest la vie
        TSA- Kocica (!!!)

Wybrałam tylko te, żeby było mniej, ale jak się da, to prześlij jeszcze inne
        wykonania Szymona.
        Pozdrawiam
        agata
    • tamara23 takie tam gadanie 23.12.03, 13:53
      pozwolę sobie wtrącic swoje uwagi

1) rzadko się udzielałam ale lubiłam czytać bo było to zwykle forum rzeczowe
      niestety jak zwykle pod koniec Idola nie ma już dawnych komentarzy
      emocje za bardzo przesłaniają rozum
      szkoda

ciekawe zjawisko jak tv potrafi kreować człowieka: z mało medialnego i wcale
      nie wypowiadającego się ciekawie, mądrze itp. Kuby powstał w waszych
      wyobrażeniach jakiś heros inteligencji, odwagi, dobrego smaku i czego tam
      jeszcze
      na ile to prawda a na ile pobożne życzenia?

2) Kubę też "wypatrzyłam" już w czasie II edycji
      niestety teraz nie wydaje mi się tak dobry, jak się wtedy zapowiadał
      chociaż na bezrybiu i rak ryba...
      niestety, chyba nie wygra, bo wszystko na to wskazuje, że większość elektoratu
      Kowalczyka przerzuciła się na Brodkę

a poza tym to że nie ma zespołu poczytuję in minus, nie sądzę by był w stanie
      coś stworzyć w pojedynkę, kiedyś w końcu musi przestać jechać na coverach

3)kiedyś już to pisałam i inni też, ale powtórzę: dla mnie jest to najgorsza
      edycja Idola, takiego nagromadzenia fałszów nie było na pewno w poprzednich
      edycjach
      nawet zdolniacha Adaś Kozłowski robił kiksy straszliwe

a już szczytem wszystkiego była ostatnia kolęda
      gdyby byli choć trochę asertywni;) powinni odmówić śpiewania tak źle
      przygotowanego utworu
      w każdym razie myślałam że choć Kuba obróci się na pięcie i pójdzie sobie

wielkie moje zdziwienie wywołał Seweryn że zgodził się w czymś takim
      uczestniczyć
      no i ta cała sprzedaż wiązana: Seweryn piosenkę a Rock pokaże płytę ("kupcie
      mamie i tacie pod choinkę..."), nieswojo mi się zrobiło

ale i tak życze wszystkim wesołych świąt!;)

tamara

• Gość: tośka Re: takie tam gadanie IP: *.chello.pl 23.12.03, 15:13
        > było to zwykle forum rzeczowe
        > niestety jak zwykle pod koniec Idola nie ma już dawnych komentarzy
        > emocje za bardzo przesłaniają rozum
        > szkoda

Masz rację. :)))
        Przyznaję się bez bicia, że mnie ponosi, ale jak już mówiłam - w moim przypadku
        dzieje się to po raz pierwszy w historii Idola. Sama jestem zdziwiona tym, że
        ktoś z programu telewizyjnego wywołuje we mnie takie emocje. :)))

> ciekawe zjawisko jak tv potrafi kreować człowieka: z mało medialnego i wcale
        > nie wypowiadającego się ciekawie, mądrze itp.

To, że Kuba jest mało miedialny jest akurat jego zaletą.:)
        Wypowiedzieć się (pozamuzycznie) to oni w ogóle nie bardzo mieli kiedy więc
        trudno to oceniać, ale postawa Kuby w trakcie całego programu wskazuje na to,
        że jest on człowiekiem myślącym, zdecydowanym i mającym swoje przekonania. Tyle
        na ten temat. :)

> a poza tym to że nie ma zespołu poczytuję in minus, nie sądzę by był w stanie
        > coś stworzyć w pojedynkę, kiedyś w końcu musi przestać jechać na coverach

Kuba chyba miał zespół. Nie wiem co się z nim stało - a może ma go nadal?
        Szczerze mowiąc, mnie też to trochę martwi, ale wierzę, że Kuba wie co robi. :)

> takiego nagromadzenia fałszów nie było na pewno w poprzednich
        > edycjach
        > nawet zdolniacha Adaś Kozłowski robił kiksy straszliwe

Niestety, znów masz rację. :(

> ale i tak życze wszystkim wesołych świąt!;)

Wzajemnie, wszystkiego dobrego! :)))
        • Gość: tośka oczywiście miało być: MEDIALNY, sorry ;) n/txt IP: *.chello.pl 23.12.03, 15:19
      • Gość: batuszka Re: takie tam gadanie IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 15:25
        > emocje za bardzo przesłaniają rozum
        > szkoda

ja wiem, czy szkoda.... może własnie o to w tym całym bajzlu chodzi, żeby
        znaleźć kogoś, kto będzie w nas wzbudzać emocje - przede wszystkim pozytywne

> ciekawe zjawisko jak tv potrafi kreować człowieka: z mało medialnego i wcale
        > nie wypowiadającego się ciekawie, mądrze itp. Kuby powstał w waszych
        > wyobrażeniach jakiś heros inteligencji, odwagi, dobrego smaku i czego tam
        > jeszcze
        > na ile to prawda a na ile pobożne życzenia?

a mi własnie odpowiadaja te jego lakoniczne wypowiedzi, nie wiem, czy to trema
        czy nieśmiałość czy cokolwiek innego, ale w każdym razie nie próbuje być
        luzakiem na siłę

> a poza tym to że nie ma zespołu poczytuję in minus, nie sądzę by był w stanie
        > coś stworzyć w pojedynkę, kiedyś w końcu musi przestać jechać na coverach

wiem z pewnego źródła, ze zespół został odchudzony, bo ludzie porozjezdzali sie
        na studia. Sądzę, że program pozwoli znaleźć tym, co zostali, nowcy hdobrych
        instrumentalistów i cos z tego bedzie.

> a już szczytem wszystkiego była ostatnia kolęda
        > gdyby byli choć trochę asertywni;) powinni odmówić śpiewania tak źle
        > przygotowanego utworu
        > w każdym razie myślałam że choć Kuba obróci się na pięcie i pójdzie sobie

wg mnie pokazał klasę - podszedł do tego z dystansem (nageywanie płyty ;)) a i
        z szacunkiem należnym p. Sewerynowi (występ w niedziele). Zawsze w utworach
        śpiewanych przez kilku wokalistów razi mnie to, ze kazdy za wszelką cenę chce
        się wybić i wciska swoje ozdobniki. A on zaspiewał - spokojnie, bez egzaltacji,
        bez durnego kowalczykowego "płatkom śniee eeee eee ee e guuuuuuuuu"
        • aguszak Re: takie tam gadanie 23.12.03, 15:35

> bez durnego kowalczykowego "płatkom śniee eeee eee ee e guuuuuuuuu"

No nie?? Też na to zwróciłam uwagę ;)
          • Gość: tośka Re: takie tam gadanie IP: *.chello.pl 23.12.03, 15:45
            > > bez durnego kowalczykowego "płatkom śniee eeee eee ee e guuuuuuuuu"
            >
            > No nie?? Też na to zwróciłam uwagę ;)

Ja też. :)))

A tak w ogóle, batuszka, to my chyba jesteśmy bliźniaczkami, czy co? Zawsze
            piszesz dokładnie to, co ja myślę. :)))
            • Gość: batuszka Re: takie tam gadanie IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 16:02
              Tosiu, zawsze chciałam mieć bliźniaczkę;) może mi się to marzenie z okazji
              Gwiazdki spełniło;)
      • agata_edziecko Re: takie tam gadanie 23.12.03, 15:54
        Wiesz, ja zawsze w odbiorze sztuki angażuję emocje, a nie rozum. Czyżbym była
        wyjątkiem?
    • Gość: tokyo Re: Idol 3.14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 16:55
      Aguszak, powiedz mi co do Cebie doszło, bo mi się cos zwróciło.
      • Gość: tokyo Re: Idol 3.14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 18:36
        Ok Misie. Aga, Agata, Mania, Tawananna - sprawdzac pocztę, napiszcie co doszło,
        a o czym ewentualnie zapomniałam ;)
        • agata_edziecko Re: Idol 3.14 23.12.03, 19:18
          Hej
          ja nie dostałam żadnych plików. Może jak ta gazetowa poczta nie przyjmuje
          więcej jak 1,2 mb to lepiej wysyłaj mi na agata.platek@bertelsmann.com.pl.
          pozdr
          agata
          • Gość: tokyo Re: Idol 3.14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 19:40
            Poszło, Jak teraz nie dojdzie to.....wrrrrrrrrr!!!!!!!
      • Gość: tokyo Re: Idol 3.14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 18:37
        Hmmm Aga, zapchałam Ci pocztę :p Cześć się zwrociła :P
    • kubissimo kolęda 23.12.03, 17:43
      a tak wogóle to po co oni nagrywali tą kolędę?
      moze to leci w radiu? (ja nie wiem, bo radia nie slucham)

bo przecież jest za pozno, zeby to wypuscic na rynek jako singiel
      a jako dodatek do plyty finalistow, ktora byc moze wyjdzie wczesna wiosna
      bedzie totalnie nie na miejscu :///
      • Gość: tośka Re: kolęda IP: *.chello.pl 23.12.03, 17:49
        kubu, jak dobrze, że znów jesteś! :)))

jeśli chodzi o kolędę - dokładnie nad tym samym się zastanawiam...
        • Gość: kubu Re: kolęda IP: *.chello.pl 23.12.03, 17:55
          ja caly czas jestem
          tylko znudzila mnie ta dyskusja o Kubie
          enough is enough :)

na stronie podanej przez bigrocka jest tekst Alicji o nagrywaniu WI
          zastanawiam sie ile ona wypila alkoholu przez ten tydzien, bo motywem
          przewodnim jest to, ze ciagle gdzies z kims pila
          :/
          • Gość: tośka Re: kolęda IP: *.chello.pl 23.12.03, 18:09
            tak właśnie myślałam, że masz dosyć, ale nie załamuj się ;)

idę sprawdzić co tam słychać u Ali, bo to co napisałeś brzmi bardzo
            interesująco...;)
            • Gość: tokyo Re: kolęda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 18:34
              A ja sama nie wiem ;) Jakbym przeczytała sam tekst to bym Kubu miała podobne
              odczucia, ale na focie z kolei faktycznie ma w kuflu..mleczko :) Ale coś w tym
              jest, chyba Jej TROCHĘ odbija :/ Jakiś taki niesmak mi pozostał po
              tym "odpier... mi" :/
              • Gość: kubu Re: kolęda IP: *.chello.pl 23.12.03, 18:44
                mleko?
                a moze malibu z mlekiem? :)
                • Gość: tokyo Re: kolęda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 18:47
                  Kto wie :PPP
                  AŻ TYLE?! :DDD
                  P.S. Pij mleko bedziesz wielkA... buahah :)
      • Gość: tokyo Re: kolęda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 19:09
        Buehehheheheheheeh ;) Kubu, masz absolutnie racje - Ala jest zdemoralizowana na
        MAXA :D
        www.alex-online.pl/multimedia,galeria.seria_080.zdjecie_020
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka