Dodaj do ulubionych

Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!!

• Gość: Mika Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.nrockv01.md.comcast.net 26.12.03, 17:33
      Mieszkam w Stanach, wczoraj ogladalam World Idola i z powyzszych wypowiedzi
      wynika, ze niestety program byl ciety ropznie w roznych krajach. Wojewodzkiego
      pokazywano dosc czesto, jego pozytywne i negatywne opinie (choc nie bylo wielu -
      a zqaluje, taki torcik mi przepadl!). Co mnie denerwuje w waszych opiniach? To,
      ze nie macie zupelnie dystansu do siebie ani do innych ludzi. Moj facet byl dzis
      w pracy, wlasnie wrocil i smielismy sie, bo wszyscy amerykanie, ktorzy ogladali
      progarm, jego koledzy mowili tylko mo Kubie, zreszta bardzo pozytywnie, ze ma
      jaja, ze rozruszal program, a i powtarzali jego zarty smiejac sie do lez:))
      dlatego mam prosbe do autorki mieszkajace w Wielkiej Brytanii, zeby sie nie
      tlumaczyla przed znajomymi w pracy "z Kupby", a jak juz chce to w SWOIM, a nie
      NASZYM imieniu, bo ja sie nie poczuwam do tlumaczenia. Dla mnie wlasnie takie
      jej tlumaczenie przynosi nam wstyd. W ogle dziwie sie, ze sie tak przjemuje
      programem rozrywkowym, zeby sie z niego tlumaczyc, czy ktos sie jej tlumaczy z
      zartow Jasia Fasoli, jak palnie cos gulupiego????? Czy ktos sie bedzie jej
      tlumaczyl z wykastrowanego glosu Anglika??/ Watpie, zreszta t byloby dziwne, no
      nie?. Kochana, zachowaj swoja dume, przynajmniej dla siebie i nie plaszcz sie
      przed innymi.

Ludzie, wyluzujcie sie wreszcie w tej Polsce! Po pierwsze to nie bylo
      zgromadzenie ONZ, gdzie spotykaja sie jacys powazni dyplomaci pod krawatem (no
      wlasnie dobrze ze chociaz wojewodzki byl ubrany na popowo). To mialo byc
      spotkanie jurorow, ktorzy z zalozenia maja byc :krytyczni, ostrzy, ale uczuciwi
      w swoich opiniach, a najwazniejsze maja byc showmenami, bo o to chodzi w TV. I
      Kuba taki byl! I chwala mu za to, bo dzieki niemu ten program mozna bylo nazwac
      rozrywkowym, bez jego blyskotliwych wypowiedzi (no..fakt ta wodeczke mogl sobie
      darowac...to mnie troche zniesmaczylo...bo wygladalo jak quasireklama alkoholu)
      zasnelabym po pierwszym, zenujacym zreszta, wystepie Niemca. Kuba ma blyskotliwe
      zarty, jest cyniczny, smialam sie i czekalam na jego werdykty, i o to
      chodzilo!!!!. I najwazniejsze, ze pozostal soba, bo pamietam go jeszcze z
      Polskiego Idola. Balam sie, ze moze sie przestraszy tej miedzynarodowej "elity",
      wpadnie w typowo polski kompleks "przestraszonego Polaczka" i zniknie mu
      osobowosc, na szczescie chociaz on nie ma kompleksow i nie wstydzi sie.. siebie
      i nie bije sie w piersi, jak wiekszosc wypowiadajacych sie na tym forum.
      Jesli zastnowic sie nad zachowniem jurora z USA , ktory osiagnal wczesniej miano
      gwiazdy, przynajomniej tu w USA i uznawany byl za jednego z najbardziej
      zajadlych, bezkompromisiwych (i dlatego go ceniono a on sie z tego cieszyl :)))
      jurorow idola na calym swiecie, to palal on widoczna nienawiscia do Polaka, bo
      niestety okazalo sie, ze ma konkurencje nie do pokonania, tym razem to Kuba nas
      rozsmieszal, a tego nie da sie latwo zniesc, wiec najlpeiej taka wschodzaca
      gwiadke, jak nam zagraza, nazwac "idiota" (to pokazali oczywiscie ::). I tak sie
      stalo, to jasne i to nie zaden wstyd tylko powod do dumy, ze Kuba az tak
      rozjuszyl amerykanskiego jurora, ze ten wypuscil z siebie "chama", po za tym
      Wojewodzki odebral mu palme pierwszenstwa w konkurencji "jaodwity, z humorem",
      przycnmil go, naprawde, zuwazcie to, nie wiem, cyz widzieliscie kiedys
      amerykanskiego idola, ja tak i zapewniam was , ze ow sedzia amerykanski pozwala
      sobi tu na o wiele gorsze komkentarze niz robil to wczoraj Wojewodzki. Ale
      poniewaz brak mu tej, charakterystycznej tylko Wojewodzkiemu i kilkunastu dobrym
      showmenom na swiecie, blyskotliwej inteligencji, przy tak dowcipnych
      komentarzach Polaka nie mogl sie przebic zabraklo mu jezyka choc powinien wladac
      nim lepiej, niz Kuba,bo to jego jezyk, ale niestety wczoraj wysiadla mu aureola.
      A w gole o co wam chodzi kochani, to jest show biznes, codziennie ogladam setki
      programow w USA, gdzie wypowiedzi podobne do tych Kuby sa na porzadku dziennym,
      co wiecej sa cenione i kazdy, kto ma takie poczucie h8umoru i potrafi swoja
      osoba tak zabawic publike, robi tu fortune. To jest dar, a nie wada!!! Nie wiem,
      czy kiedys widzieliscie program ze stacvji E! puszczany w primetime, niejakiego
      Howarda S., oblesnego radiowca, ktory zaprasza gosci (czest znane osoby) by
      wypytywac sie o ich orgazmy, penisy, zycie seksulane w najgorszym wydaniu a
      nastepnie wraz z4e swoja asystentka wysmiewac sie z tego na caly glos. To sa
      dopiero jaja, i tu moglibyscie napisac 'wstyd", i gdyby H.S. byl Polakiem, to
      juz dawno powiesilibysmy go za to ze "przynosi wstyd Polsce", bo niestety mamy
      tak wiele kompleksow. Amerykanie jakos go nie biczuja. Mi osobiscie ten program
      nie przypadl w gole do gustu i uwazam, ale nie walcze z nim i nie wstydze sie,
      ze go mam w tv. No i tyle chcialam powiedziec, czyli, ze jak zawsze zniszcza nas
      te kompleksy. Kuba uratowal ten program, mysle , ze to samo powiedzieliby
      czlonkowie ekipy telewizyjnej, ktora krecila cale wydarzenie. Szkoda tylko , ze
      ten angielski wojewodzkiego nie byl plynny, wtedy moglby komentowac wystepy z
      jeszcze lepszym efektem, a tak musial sobie pisac na kartce, ale i to zorumiem,
      bo Kuba jak ja pochodzi z pokolenia, ktoremu w liceum wbijano "charaszo",
      zamiast "ok", i o to nalezy winic ststem, myslicie, ze inni jurorzy, ktorzy
      mowili perfekt po angielsku mowiliby tak, gdyby wychowali sie w komunistycznej
      Polsce??? No wlasnie, na szczescie mlodsze pokolenie, ktore mialo otwarte
      granice, mowi juz calkiem niezle, i to jest naturalna kolej rzeczy, patrz Alex.
      A propos Alicji, to niestety dala plame, bo wykrzykujac "I hate you"
      wojewodzkiemu w twarz pokazala tylko, ze jest mala dziewczynka, ktora nie
      potrafi zapanowac nad soba i poddaje sie fatalnym, prostym, malowyrafionowanym
      emocjom. Zreszta, a propos, kto ja tak strasznnjiieee wystylizowall????.
      Kuba trzymaj sie, przyjezedzaj do USA, poducz sie jezyka, zap[ewniam zrobisz tu
      wielka kariere w TV, bo malo jest takich showmenow jak ty.!!!!!! Ja osobiscie
      uwielbiam twoj ostry jezyk i jak bys mnie obrazil z humorem (to a propos posta o
      tym, kto chcialby byc obrazany) to postaram sie z humorem odparowac, ale na
      pewno sie nie poplacze! inteligentan obraza jest lepsza niz komplement polglowka.
      No wlasnie, lubie ludzi inteligentnych, i tyle. ..pozdrawiam ::::)))
      • Gość: bolo Re: Mika masz racje!!! IP: *.warszawa.tktelekom.pl 26.12.03, 17:53
        zaadoptujesz mnie!????
        bolo hobbit
        • Gość: Mika Re: Mika masz racje!!! IP: *.nrockv01.md.comcast.net 29.12.03, 07:24
          Moze zaadoptuje? :)
      • Gość: halina Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.espol.com.pl 26.12.03, 18:11
        Mika, miałam wpisać coś na tym forum, ale po przeczytaniu Twojej opinii,
        zrezygnowałam- po prostu z ust mi to wszystko wyjęłaś. A poza tym odzyskałam
        wiarę, że są Polacy mieszkający na Zachodzie, którzy nie wstydzą sie swojego
        pochodzenia,
      • Gość: kris Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.ipt.aol.com 26.12.03, 19:02
        ten twoj facet chyba nie zrozumial z czego smiali sie amerylkanie w pracy bo
        pewnie mowi po angielsku tak samo jak ten wybitny znawca muzyki z Polski:)
        • Gość: artur Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.03, 00:17
          Oczywiście ty wiesz lepiej z czego się śmiali? Byłeś przy tym, czy tylko się
          domyślasz?
        • Gość: Mika Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.nrockv01.md.comcast.net 29.12.03, 07:30
          Moj facet, a precyzyjniej maz mieszka tu od lat 18, przyjechal majac lat 10,
          skonczyl liceum i college - biorac to pod uwage oraz szybkosc z jaka
          dziesiecioltaki przyswajaja obce jezyki, przyznac musisz drogi "kris', ze trudno
          bedzie ci kiedykolwiek dogonic go w bieglym angielskim, ale zycze powodzenia :))
      • Gość: aasiek Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 19:50
        Mika,dzięki!Już myślałam,że wstyd objął Polonię jak jakaś straszna choroba...:)
        Kuba nawet jeśli miał taką rolę do odegrania,wykonał ją znakomicie(z małymi
        wyjatkami) i nie ma się czego wstydzić.Było fajnie,właśnie przez niego!
      • bigrock Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! 26.12.03, 20:02
        Milo widziec, ze wsrod Polonii sa tez ludzie inteligentni. Dzieki Mika,
        podbudowalas mnie duchowo, juz sie zaczynalem martwic :-).
        • Gość: kris Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.ipt.aol.com 26.12.03, 21:47
          do wszystkich obroncow "idola kuby"
          dziwie sie ze ten inteligent nie potrafil nic odpowiedziec gdy nazwano go
          debilem z Polski:) ... no coz ,ale moze podobnie jak on wy tego tez nie
          slyszeliscie:))))
          • Gość: jowi Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.espol.com.pl 26.12.03, 21:56
            A nie przyszło Ci do głowy, że nie odpowiedział, bo chciał byc ponad to
            chamstwo, co z braku argumentów zaczyna rzucać mięsem(zarażonym juz pewnie BSE)
      • Gość: Marti Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.media4.pl / *.media4.pl 26.12.03, 20:40
        Mika, całkowicie sie z Toba zgadzam!!! Ależ mamy dystans do siebie i ten
        dystans coraz bardziej wsród Polaków rosnie. Chyba o to właśnie chodzi. Powiem
        Ci że nie zawsze podobały mi się występy Kuby jeszcze w pierszym wydaniu
        Idola, lecz teraz miał on w sobie coś więcej z łagodności i podobało mi się to
        że przez swoją nieznajomość języka ang. mógł do Polaków mówić prawie szyfrem
        (poufnie)niemal intymnie;)! Przez to móg powiedzieć wszystko, to co chciał.
        Widziesz, tylko człowiek który sam jest zakompleksiony czy też ma własny
        interes mógł sobie brac słowa Wojewódzkiego do serca, a jakoś francuzowi(czy
        moze był to Włoch) to nie przeszkadzało, nawet może lekko się z nim mógł
        społfalić. I to mi sie spodobało! Poza tym tu nie tylko chodzi o Kubę, a co
        ciekawego mieli do zaproponowania inni???? O to chodzi że raczej nic- mdławe
        wypowiedzi a poza tym sami sobie dogryzali i uciszali w niewybredny sposób.
        Kuba z nikim się nie społfalał w tym programie, nawet jego zdanie było
        zupełnie przeciwne tej całej imprezie i dlatego na maksa się wyluzował. Był po
        prostu sobą i chwała mu za to. Też bym tak zrobiła!
      • Gość: pietruszka Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.c3-0.rdl-ubr1.trpr-rdl.pa.cable.rcn.com 26.12.03, 23:13
        Widzialam Idola w Stanach, jak Mika i nic dodac nic ujac. Podpisuje sie pod
        cala wypowiedzia. Nie wiem jak odebraliscie Kube w Polsce, ale tu byl cudowny.
        I wlasnie najlepsze bylo to, ze Simonowi puscily nerwy i nazwal go debilem.
        Tylko na tyle bylo go stac. Kuba wypadl swietnie, kumple ktorzy ze mna ogladali
        po jakims czasie klasklali tylko Kubie i czekali na to co on powie. A kiedy
        wstal i poparl wypowiedz chlopaka ktory spiewal Nirvane (cos w stylu "jestem w
        tym programie bo inaczej ja i inni mlodzi ludzie nie dostalibysmy szansy zeby
        zaistniec na rynku muzycznym") zyskal calkowita sympatie. Juz nie mowiac o tym,
        ze jako jedyny nie bal sie powiedziec co naprawde mysli. Ja jestem dumna z
        Kuby!!! Kuba, dzieki, dzieki, dzieki!!!!!
      • Gość: artur Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 23:21
        Nareszcie jakaś normalna wypowiedź zza Oceanu. Po wypowiedziach naszych rodaków
        z zagranicy odnosiłem wrażenie, że stała się jakaś straszna historia. A to tylko
        show.
    • Gość: artur Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 17:41
      No tak. Wyszedłem na jakiś czas i proszę - forum o Idolu nie ma, jest za to
      forum o Wojewódzkim. To też o czymś świadczy - cokolwiek by nie mówić, występ
      Wojewódzkiego okazał się prawdziwym tematem do dyskusji, w przeciwieństwie do
      występów samych wykonawców.
      Droga Magdo.
      W przeciwieństwie do wielu dyskutantów wcale nie uważam, aby występ
      Wojewódzkiego był powodem do dumy. Nie uważam jednak także aby miał być
      przyczyną histerii, jaką wielu naszych rodaków z USA, Australii i Zjednoczonego
      Królestwa od wczoraj urządza. To prawda, że jego zachowanie było aroganckie,
      przesadne i nazbyt widowiskowe. Nie zapominaj jednak gdzie miało miejsce. W
      programie, którego artystyczny poziom woła po prostu o pomstę do nieba. To co
      widzieliśmy wczoraj przekracza wszelkie wyobrażenia.
      My w Polsce jesteśmy przyzwyczajeni do poziomu jaki wyznacza polska edycja
      Idola, w końcu także programu rozrywkowego i komercyjnego.
      Zapewniam Cię, że staram się być jak najbardziej daleko od narodowej
      megalomanii, nie znaczy to jednak, że przejdę do porządu dziennego nad tym
      morzem kiczu, złego smaku i zwykłej nieuczciwości, z jakim mieliśmy do czynienia
      w światowej (rzekomo) wersji Idola.
      Pięcioro finalistow ostatniej, polskiej, edycji programu jest o całą klasę
      lepszych niż KAŻDY (może poza Norwegiem) artystów. Jurorzy po wpadkach w II
      edycji starają się być obiektywni i przyczynili się ostatnio do odpadnięcia
      dotychczasowego faworyta. Jeżeli reprezentant UK był rzeczywiście najlepszy to
      nie martw się o to, co powiesz o Wojewódzkim w pracy, martw się o to, co powiesz
      o brytyjskich wykonawcach po przyjeżdzie do kraju.
      Miało być o Wojewódzkim. Zachował się jak się zachował. Podtrzymuje jednak to co
      wcześniej pisałem - w tych okolicznościach zachował się w sposób uprawniony.
      Jeszcze jedna sprawa. Z jednej z wypowiedzi na tym forum wynika, że materiał
      prezentowany w USA, na Wyspach, Australii i Kanadzie był zmonowany tak aby
      Wojewódzki - jedyny krytyk programu rzeczywiście wyszedł na debila. Potwierdza
      to gwałtowny charakter reakcji Polonii. Musieliście po prostu zobaczyć coś
      innego niż my w kraju. A w kraju widzieliśmy także pozytywne wypowiedzi
      Wojewódzkiego.
      • mahoney Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! 26.12.03, 17:56
        dokladnie w programie po wypoeidzi kuby bylo nie tylko buczenie ale takze
        oklaski , producenci zrobili sobie szopke , pocieli wszytsko , zeby spowodowac
        niesnaski miedzy ludzmi , tak mamy tytlko czesc programu , wszystko by bylo
        okey jakby pokazywali na zywo
      • Gość: Mika Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.nrockv01.md.comcast.net 29.12.03, 07:40
        W wersji amerykanskiej wypowiedzi Kuby zdominowaly te innych sedziow, byly i
        pozytywne i negatywne, pokazywano go o wiele czesciej niz 'slawnego" Simona
        (Sedzia USA) i golenie Kuba wypadl smiesznie i pozytywnie. Nie doszukiwalabym
        sie tu "montazowego spisku" :))), Pozdrawiam.
    • Gość: Piotrek Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.espol.com.pl 26.12.03, 17:52
      No to droga Magdo proponuję Ci, żebys padła na kolana i tak udała się jutro do
      swojego angielskego pracodawcy prosić o przebaczenie, że jako rodaczka
      Wojewódzkiego kalasz jego firmę. Nie zapomnij go też pocałować w tyłek za
      zachowanie tych okropnych polskich polityków, którzy nie pozwalają, aby Polskę
      traktowano jak g...o. Jakbys miała trochę więcej dumy narodowej w sobie, to bys
      teraz nie trzesła tyłkiem ze strachu, że Cię Twoi angielscy pseudoprzyjaciele
      opuszczą
    • Gość: Ela Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.ri.ri.cox.net 26.12.03, 17:55
      Podpisuje sie pod Twoim listem.
      Mieszkam w Stanach,mam meza Amerykanina i zawsze podkreslam polska
      kulture.Wraz z mezem ogkadalismy program Wold Idol i o malo nie zapadlam sie
      pod ziemie.W nastepnym programie moze opamieta sie i uslyszymy przeprosiny ze
      strony lub innej osoby z Polski.To byla potwarz dla wszystkich Polakow.Wstyd!!!
      Hanba!!!.
      • grail Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! 26.12.03, 17:58
        Elu, proponuję rytualne samobójstwo, może to ułagodzi twojego męża...

skoro tak się zbulwersowałaś to dlaczego to oglądałaś?
        zapędy SM??
        • mahoney Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! 26.12.03, 18:07
          proponuje zbudowac rytualnego bozka zachodu , bedziemy sie do neigo wspolnie
          modlic o pzrebaczenie i czas na odkupienie win , bedzie on mial taka duza dupe
          i kazdy bedzie mogl polizac :)
        • Gość: kasica Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 18:26
          troche niepotrzebne się tak tym Kubą podniecamy, moim zdaniem. Czy ktoś w ogóle
          wpadł na to, że Wojewódzki był W PRACY, zrobił to, czego oczekiwał od niego
          jakiś tam jego SZEF i dostał za to WYPŁATĘ. Przecież IDOl to przedsięwzięcie
          absolutnie komercyjne. Tu nie chodzi o dawanie szansy młodym i o uczciwość
          jury, tylko o show i kasę. Przypomniejcie sobie, ile razy podkreślano, kto ile
          płyt sprzedał. Słowo "sprzedać" to słowo - klucz w "Idolu, które ma się nam
          utrwalić. Jurorzy mówią: "kupuję cię" "kupię twoją płytę". A to ma
          sugerować "Widzu kup ją i ty". Gdyby Kuba tak nie cierpiał popu i małoletnich
          nieojrzałych wykonawców, to by nie wziął tej roboty. Przecież nikt by go nie
          zmusił do wysłuchiwania godzinami wątpliwych czy mniej wątpliwych talentów. Tak
          że generalnie nie ma się co podniecać. Kuba zrobił kawał dobrej roboty, skoro
          się o nim tyle mówi. Zapracował na swoją wypłatę. A swoją drogą ja prywatnie
          uważam, że angielskiego mógłby się już nauczyć i nie ma się co rozczulać nad
          tym, z jakiego pokolenia pochodzi. No i zgadzam się z tymi, którzy twierdzą, że
          niepotrzebnie zaplątał w swoje wypowiedzi polską politykę - kto tam gdzieś na
          świecie zna posłankę Beger? - przez to zaciemnił swoje wypowiedzi dla "tych z
          zagraniczniaków". W sumie - naprawdę nie ma się czym podniecać :)
      • Gość: bolo napisz do jestem... IP: *.warszawa.tktelekom.pl 26.12.03, 18:03
        albo do Ojca dyrektora. on to jest supergosc za ktorego sie nie wstydze.
        bolo
      • Gość: popo Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.katowice.msk.pl / 80.51.105.* 26.12.03, 18:12
        Z dyplomatycznych przecieków już wiadomo ,że Przezydent RP osobiście przyleci
        do USA z przeprosinami dla Narodu amerykańskiego / jak tylko wróci z
        Jedwabnego /.
      • Gość: jaewa Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.12.03, 18:28
        Spokojnie, ludzie! Kuba odpowiada jedynie za swoje poglądy (i maniery), a nie
        Wasze. Jeśli sądzicie, że Anglik śpiewa dobrze, bo sprzedał dużo płyt... To
        wasz problem. Wojewódzki jest taki, jaki jest - ja bym go nie chciała zaprosić
        na babci imieniny i nie mianowałbym go ambasadorem Rzeczypospolitej, ale w
        telewizorze jest interesujący, naprawdę beznadziejni byli jurorzy słodcy,
        fałszywi i stronniczy.
      • Gość: sowa Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: 217.153.159.* 26.12.03, 19:07
        Wcale się nie dziwię, że mieszkasz w Stanach - gdybym mógł zrobiłbym to samo,
        bo jak można żyć w takim kraju, gdzie naród wybiera na prezydenta takiego
        barana jak Kwaśniewski. To zbiór kompleksów językowych chęć zademonstrowania
        mądrości jakiej się nie posiada, a Wojewódzki jest ok, bo to wszystko ma w
        dupie i gdyby więcej ignorantów jego skali w naszym kraju to może w dalszym
        ciągu byłby Wałęsa. Ja poprostu wszystko mam w dupie - Millera mam w dupie,
        rząd i prezydenta mam w dupie SLD mam w dupie i tych wszystkich innych !!!
      • Gość: JA [...] IP: *.a.jawnet.pl 26.12.03, 19:49
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Samul Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: 217.153.159.* 26.12.03, 20:30
        Ty se weź za męża Saddama Hussajna to Cię nauczy szacunku do narodu i
        spojrzenia z przymrużeniem oka na pewne sprawy. Skoro Twój stary pracuje w
        rzeźni to i tak nie rozumiał całej imprezy. Nie przejmuj się Ela nie stracisz
        przyjaciela !!
        • Gość: Artur Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.ri.ri.cox.net 29.12.03, 03:15
          Nie blazn sie.Kuba Nr 2?
      • Gość: MIKA Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.nrockv01.md.comcast.net 29.12.03, 07:52
        Pisalam juz, ale powtorze, jako Polka mieszkajaca w Stanach nie zycze sobie, by
        ktos przepraszal za Kube. Jesli sie go wstydzisz, mozesz Elu zmienic nazwisko,
        proponuje np tak popularne tu za oceanem McDonald.....i juz nie bedziesz musiala
        sie wstydzic :)) Pozdrawiam.
    • Gość: popo Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.katowice.msk.pl / 80.51.105.* 26.12.03, 18:01
      Magdo ! Wracaj czym prędzej do Polski ! Twoja kariera z powodu Wojewódzkiego
      i jego wypowiedzi godzących w Dumę Anglii stoi pod nad przepaścią ! Kuba
      Wojewódzki miał taką szansę siedzieć cicho i słuchać mądrzejszych o siebie z
      niej nie skorzystał ! Katastrofa !
    • Gość: Anita Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.tpi.pl 26.12.03, 18:20
      masz racje, to jest tylko potiwerdzenie ruiny intelektualnej naszego
      spoleczenstwa!!! nic nie dodam. paranoja ogranela Polakow, bez kitu
      • Gość: a Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 18:40
        Uwaga szlachta i inteligencja przemawia !
    • Gość: nitt Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 26.12.03, 18:27
      problem w tym ,że to całe społeczeństwo jest mało kulturalne.Wszystko wywodzi
      się po częsci od zródeł jak zachowuja się niektórzy nasi nauczyciele.Mówia ty
      leniu czy baranie może nie do końca ,ale w Ameryce pewnie taki nauczyciel
      byłby od razy zwolniony.Po drugie nie rozumiem dlaczego się teraz wstydzicie
      skoro tacy na codzień jesteście.Przynajmniej w większości.Spójrzcie na Polki
      przede wszystkim czy Polaków taki mamy naród ja się za niego nie wstydze bo
      się do nich nie przyznaje i taki nie jestem.Spójrzcie na Japończyków oni
      potrafia się smiać sami z siebie nie z innych.Polacy tego nie potrafia.Nie
      wstydzmy się ,że brak nam kultury ,albo nie udawajmy ,że ja mamy bo jej nie
      mamy.I żyjmy dalej z tym
      • Gość: DrAcula Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: 213.227.108.* 26.12.03, 21:14
        A co wy wszyscy pierdolicie??!!!NASZE SPOŁECZEŃSTWO jest niekulturalne? A
        angole? Kto słyszał wywiad z Nigelem Kennedym w TV??? Ile tam było fucków na
        jedno zdanie??? Ale jemu to nawet płyta "Fucking great" ujdzie, boc to panisko,
        Anglik...kocham jego muzykę, ale wyrazem kulturalnym jest porównywalny z Kuba,
        toutes proportiones etc...
      • Gość: baba Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.espol.com.pl 26.12.03, 22:05
        W USA nauczyciele sa tacy kulturalni wobec uczniów i dlatego ci wspaniali
        uczniowie co jakis czas wpadają do szkoły i robia swoim wspaniałym belfrom i
        kolegom krwawe jatki. grunt to bezstresowe wychowanie..
      • Gość: artur Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 22:35
        > Spójrzcie na Japończyków oni
        > potrafia się smiać sami z siebie nie z innych.Polacy tego nie potrafia.Nie

Nooo. Szczególnie dobrze się bawią w chińskich hotelach.
    • Gość: supporting Kuba BRAWO KUBA!!!!!:) IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.12.03, 18:30
      wreszcie pojawil sie inteligentny facet, a wy tego nie mozecie zniesc - wolicie
      tych pajacykow, wazeliniarzy, przyglupawych idoli - no nie!!! gdyby wiecej
      takich wojewodzkich bylo w mediach, przysiegam,ze zaczelabym ogladac telewizje!
      Ciesze sie ze byl tam wojewodzki - taka odmiana wsrod tej popelinowej powodzi i
      kiczu ps. a tak w ogóle, najfajniejszy byl norweg:)
      • Gość: Zu-lka Re: BRAWO KUBA!!!!!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 18:47
        Podzielam w zupełności Twoje zdanie.....nareszcie jest ktoś kto łamie zupełnie
        wszelkie stereotypy i tu nalezy mu się nisko ukłonić...choć nie zmienia to
        faktu, że czasem potrafi coś powiedzieć dość mocno....ale taki właśnie jest
        jego urok....a wszyscy Ci którzy nie potrafią tego zrozumieć...to niech będą
        pocichutku, albo po prostu niech nie zbaieraj tematu...bo są żałośni....
        Podzielam Twoje zdanie po raz drugi norwegia mi się rózniez podobała....
      • Gość: Piotr Re: BRAWO KUBA!!!!!:) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.03, 00:10
        No coz, wszyscy ci, ktorzy chwala Wojewodzkiego, powinni sie troche
        zastanowic. Nie ma sprawy, moze zachowywac sie debilnie, to jego sprawa.
        Niestety, brak mu elementarnej kultury i zasad dobrego wychowania. W
        miedzynarodowym towarzystwie nalezy mowic w jezyku dla wszystkich zrozumialym.
        I tu nie ma dyskusji, prawda? Ja sie wstydzilem...
        • Gość: KATIA Re: BRAWO KUBA!!!!!:) IP: *.nrockv01.md.comcast.net 29.12.03, 08:03
          mOWIL, MOWIL , TYLKO TY NIE MASZ NIESTETY MIEDZYNARODOWYCH KANALOW TELEWIZYJNYCH
          , ZEBY MOC TO ZOBACZYC...KUP SOBIE SATELITE NASTEPNYM RAZEM , NIE OGRANICZJA
          SIE DO POLSATU, BO WIDAC ZWE Z CIEBIE SWIATOWE PANISKO I JEZYKI ROZUMIESZ,
    • Gość: lina Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.tsi.tychy.pl 26.12.03, 18:34
      Kuba może i ma kiepskie maniery, ale przynajmniej nie obrażał innych
      narodowości tak jak amerykański juror pozwalając sobie na przytyki np. do
      Kanady, prowincjonalnej Polski czy arabskiego jurora itp. A to że Kuba nie
      mówił po angielsku i bardzo dobrze jest Polakiem i mówił po polsku. I nie wiem
      z czego wy wszyscy robicie problem?
    • Gość: a Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 18:39
      Kuba mówi to co mysli prawda czsami gada od rzeczy ale ma swoje zdanie .Nie
      widzialam idola bo mnie to nie interesuje ale mysle ze tlumaczy sie winny i
      jesli musisz sie tlumaczyc ze nie wszyscy Polacy sa tacy to Twoja sprawa . A
      jesli tak kochasz Polske to dlaczego mieszkasz w Anglii ? A z tego co wiem
      Ala Janosz ma 18 lat wiec jestes jakies 2 lata do tylu
    • Gość: BrawoMika ludzie - trochę luzu, IP: *.udn.pl 26.12.03, 19:08
      Brawo Mika z USA !
      generalnie to był konkurs "dicopolo", przecież Idola wybiera masowa
      publiczność!! i Kuba nie pomylił się oceniając występy,
      to Angole lansowali uparcie swojego i bardzo nieelegancko atakowali
      niewątpiliwie najlepszego Duńczyka, to oni okazli się być chamami !
      czy tego nie zauważyliście? (-szkoda, że nie powiedzieli Arabce, że jest za
      gruba!)bezpardonowo zaatakowali najgroźniejszego rywala i to poniżej pasa !!!
      z tego co wiem Kuba mówi nieźle po angielsku, a cały jego występ był
      prowokacją, a do kogo miał przemawiać? do aborygenów?, mówił do nas Polaków i
      momentami niźle się bawiłem !!
    • Gość: Lepperiada Re: Kuba Wojewodzki przynosi props Polsce!!!! IP: *.cable.mindspring.com 26.12.03, 19:10
      Ogladalem wczoraj ze znajomymi "tubylcami" Idola w Nowym Yorku i musze powiedziec, ze jedyna
      atrakcja byly komentarze Kuby W., moze i ma problemy z jezykiem, ale spoko ze pokazal brak
      respektu dla tego programu i doprowadzil do goraczki brytyjczykow, ktorzy spodziewali sie , ze
      beda najbardziej wkurzajacy, a tu taka niespodzianka,i musieli podzielic sie czasem antenowym z
      kuba, ktorego komentarze byly nawet czesciej puszczane na wizji niz Simona i tego drugiego, o to
      chodzilo, jak by byl mily to by go nawet nie pokazali, a tak wszyscy mysla ze polacy sa najgorsi
      bad-ass' w europie, mnie to cieszy
    • oletta Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! 26.12.03, 19:17
      ja nie ogladalam tego calego World Idol, ale i bez tego niezle sie mozna
      bawic ,-) wystarczy poczytac sobie forum,
      fanka Kuby W. nie jestem, mysle jednak, ze w tym calym jego szalenstwie jest
      metoda; zas co sie tyczy wypowiedzi niektorych Polakow mieszkajacych za
      granica (w tym tez osoby, ktora temat zaczela, Magdy bodajze) to po prostu mi
      wstyd; tez mieszkam za granica i nie uwazam, zebym musiala tlumaczyc sie z
      jakiegokolwiek "polskiego" zachowania; nie pograzajmy sie, droga "szlachto i
      inteligencjo", jak fajnie to ktos okresli:))
      • martuha Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! 26.12.03, 19:33
        posluchajcie. nie ma co debatowac nad tym, czy swiat bedzie postrzegal polakow
        przez pryzmat kuby wojewodzkiego. tak samo jak osoba na poziomie nie bedzie
        patrzyla na przecietnego amerykanina przez pryzmat (badz co badz niesamowicie
        prymitywnego, sadzac po jego programie) jerrego springera.
        fakt, wystep kuby jest dyskusyjny, mozna sie tu spierac jakie przeslanie mial
        jego show, mogl sie podobac lub nie. kazdy ma wlasne zdanie na ten temat, co
        widac po zawartosci powyzszych postow. ale nie robilabym takiego wielkiego
        zamieszania wokol calej sprawy, bo kto jutro bedzie pamietal co zrobil
        wojewodzki w swiatowym idolu?
    • Gość: ji Ba, gdyby to byl tylko Wojewodzk. IP: 62.29.248.* 26.12.03, 19:24
      ...a co powiecie na reszte pajacow ktorzy za wszelka cene chcieli byc
      oryginalni?
      Np. Cygan. Stary a glupi chcialo by sie powiedziec. Silenie sie na
      mlodziezowego idola by miec swoje piec minut. Silenie sie chamstwem i
      buraczerskimi wypowiedziami. Nawet ta babcia, diabli wiedza jak sie nazywa,
      ktora przeciez nie musiala blyskac takim 'intelektem', 'blyskala' glupia buta
      i 'oryginalnoscia'.
      'Krytycy' od siedmiu bolesci. To miala byc zabawa (tak mysle) a wyszedl z tego
      festiwal glupoty i najnizszego lotu rozrywki.
      Rozumie mlodych ludzi ktorzy lakneli slawy ale nie moge zrozumiec starych i
      glupich 'jurrorow' opluwajacych ich.
    • Gość: japa Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.a.jawnet.pl 26.12.03, 19:24
      Przyznam że pomimo swojego wieku (44lata)skusiłem się na ogladanie tego
      żałosnego widowiska .Jedynie dzięki KUBIE się nie porzygałem.Cała ta szopka
      była niestrawna ,niesmaczna(muzycznie i nie tylko)).Wojewódzki to jedyna postać
      z jajami w całej tej błazenadzie.
    • Gość: Marlena Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.lodz.mm.pl 26.12.03, 19:35
      Kuba Wojewódzki na pewno wstydu nam nie przynosi.Wstyd mi raczej za cały ten
      konkurs,który zwie się bardzo poważnie."World Idol"!!!Akurat...To jakiś marny
      musical,a nie konkurs na światowego idola.Kuba jako jedyny ma uszy na właściwym
      miejscu i nie słodzi kolalicji angielsko-amerykańskiej.Tak 3maj!!!
    • Gość: jacek Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.a.jawnet.pl 26.12.03, 19:42
      Biedna Magdo .
      Czy Ty zwróciłas uwagę na chamstwo i prymitywizm beznadziejnie głupich jurorów
      np.amerykańskiego i angielskiego??????Kuba musi się jeszcze długo uczyć aby do
      tych tępaków mógł dołączyć.WSTYD MI ZA TAKIE OSOBY JAK TY.NIE WRACAJ DO
      POLSKI!!!!!!!!!PO CO NAM TAKIE STRACHLIWO-WAZELINIARSKIE PERSONY????
    • Gość: mn Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: 213.199.197.* 26.12.03, 19:46
      Pls. ponieważ nie obejrzałam w całości, może ktoś mi powiedzieć co takiego
      mówiła Ala Janosz jurorom, że piszecie on niej "pyskata"? Czy jurorom podobał
      się występ Ali? Co powiedział Ali Wojewódzki i co ona mu na to odpowiedziała?
    • Gość: Łukasz Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 19:59
      Polacy nigdy nie byli konformistami. Rzeczywiscie mogli wysłac Jacka Cygana,
      ktory chwalil by wszystkich i wszystko, ale nie o to chodzi. Caly urok tego
      programu to niszczenie amatorow spiewania. Sa programy, gdzie chwali sie
      wszystkie beztalencia (droga do gwiazd), ale kto to oglada? Dziwi mnie wiec
      Wasze oburzenie. Przeciez Wojewodzki zrobil to z czego jest znany i popularny i
      nawet lubiany. On wypromowal ten program. Dla niego ogladaliscie I i II edycje
      i dzis wielu twierdzi, ze w III edycji go po prostu brakuje.

Ten program to tanie i plastikowe show, taki tez byl Kuba.

czacha1980@poczta.onet.pl
    • Gość: Aska Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 20:20
      Ludzie... opanujcie sie!!!
      o czym mowicie? jaki wstyd? jaka hanba???
      Przeciez to byl tylko jakis marny rozrywkowy program... Po pierwsze - wcale nie
      uwazam, aby zachowanie Wojewodzkiego bylo jakies straszne - facet jest po
      prostu niepowtarzalny i wali prawde prosto z mostu - i bardzo dobrze.
      Ale pomiajac moje zdanie na jego temat - naprawde nic mnie nie obchodzi, co
      ktos w innych krajach pomysli na jego temat - i niby jaki zwiazek ma miec to ze
      mna???
      Poza tym - jaka jest na ogol widownia takich programow... banda nastolatkow,
      ktore i tak na ogol nic nie rozumieja.
      Osobiscie bardziej sie wstydze przed Europa i nie tylko, za niektorych naszych
      politykow...
    • Gość: staly czytelnik Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!to fakt! IP: *.proxy.aol.com 26.12.03, 20:54
      no,ze idiote z siebie zrobil to fakt!ale jaki trzeba prazentowac poziom
      intelektualny zeby nie reagowac kiedy ktos nazywa cie cytuje:"moron from poland"
      i caly swiat na to patrzy i jest ok!tak dlugo jak tacy ludzie jak" pan kuba"
      beda zeprezentowac POLSKE!tak dlugo nie zmienimy wizeruku POLAKA!za granica!ale
      kuba to pewnie po znajomosci sie tam wcisna!oj ta nasza biedna POLSKA!
      • Gość: atka5 Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.12.03, 21:29
        Przede wszystkim Wojewódzki sam się nie prosił na to szacowne stanowisko.
        Został wybrany przez organizatorów World Idol spośród naszych jurorów, bowiem
        wiadomo było, że z nim będzie szansa na odrobinę koloru w tej nudnej world-
        papce i łaskawie się zgodził. Ci, którzy go zaprosili dokładnie wiedzieli czego
        mogą się spodziewać, a więc droga Magdo, przestań tak histeryzować. Nie jestem
        fanką Kuby, ale dołączam do grona większości forumowiczów. Kuba jako jedyny
        odrzucił wazelinę i namieszał nieco angielsko - amerykańskiemu duetowi
        jurorskiemu. Poziom tego programu był żenujący!!! Niezmiernie się cieszę, że
        ktoś to głośno powiedział na wizji i że tym kimś był Polak! A tak na
        marginesie, widziałam kilka odcinków angielskiego IDOLA, który niczym nie
        dorównywał naszemu polskiemu. Zresztą wystarczyło posłuchać zwycięzcy
        wynoszonemu pod niebiosa przez wyżej wymienionych jurorów. Jezu!!! Jak to o
        nich świadczy? A czy ten facet umie zaśpiewać coś innego? Bo ile razy go słyszę
        śpiewa "light my fire" nota bene w taki sposób, jakby mówił "podaj mi książkę".
        Zupełna kiszka!!! Magdo, na Twoim miejscu wstydziłabym się i za tego marnie
        śpiewającego chłoptasia i za tych wielce kulturalnych dwóch panów w jury.
    • Gość: fifok Re: Kuba Wojewodzki przynosi wiarę Polsce!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 21:04
      magda to ty przynosisz Polsce wstyd mieszkając w Anglii i wchodząc anglikom do
      d...Wstyd i hańbe to przyniósł juror angielski wyzywając Kubę. Podobnie jeżeli
      nie gorzej postąpił juror z usa(dodatkowo nazwał idola z Norwegii brzydalem)
      Prawda jest taka że Kuba ma niezaprzeczalną rację to nie jego wina że
      śpiewający tam idole to ludzie o znikomym talencie na siłe wypromowanym przez
      ich narodowe komisje muzyczne, firmy fonograficzne.
      • Gość: bodo Re: Kuba Wojewodzki przynosi wiarę Polsce!!!! IP: *.rtk.net.pl 26.12.03, 21:06
        w całej tej zabawie jeszcze jeden cytat z zagranicy (kanada) - tak jasny, że
        nie będę tłumaczył:
        "THAT POLISH GUY...WHAT A LOSER... WHO INVITED HIM ANYWAY!
        complete loser...disgrace to Poland...even his own IDOL
        told him he's an IDIOT!"
        • santia Re: Kuba Wojewodzki przynosi wiarę Polsce!!!! 26.12.03, 21:33
          a gdybyście Wy mieli swoje 5 minut na ekranach całego świata i wiedzielibyście,
          że większość Waszych wypowiedzi zostałaby wycięta z powodu płynącej z niej
          totalnej grzecznej nudy, to co byście zrobili?

facet nie zrobił nikomu krzywdy, był sarkastyczny, ale nie niegrzeczny i
          udowodnił, że ma gust muzyczny i jest błyskotliwy ;-)) może nie każdy zrozumiał
          jego poczucie humoru, które było czasami nazbyt radykalne, ale tak ma być , nie
          może nam się wszystko podobać, ma być kontrowersyjnie i ciekawie;-))

ps. dramatycznie zaś zachowała się alicja, której już zupełnie nie zrozumiałam
          i tylko udowodniła znaną zasadę, że jak spotka się dwóch polaków, to na pewno
          dojdzie do kłótni i nie będą się wzajemnie wspierać, to było niesmaczne,
        • Gość: Kosa Re:Macie honor i idealy??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.12.03, 22:06
          Zmiany kulturowe jakie zaszly w umyslach Polakow w ostatnich latach sa
          porazajace! Zwykle kiedys ludzkie odruchy jak ,ustepowanie starszym miejsca w
          tramwaju, mowienie sasiadom dzien dobry, interesowanie sie losem lezacego na
          trawniku, zwykla pomoc sasiedzka to juz archaizm, w Warszawie moi drodzy juz
          tego nie ma! I nie powinno mnie dziwic, ze zwykly wulgarny prostak jest Waszym
          bohaterem, nie dziwi mnie to, ale boli. Nie moge sobie wyobrazic, ze w swoim
          towarzystwie tak sie do siebie odnosicie,ze tak "zajebiscie "przedstawiacie
          swoje poglady, czy jak ktos Was obraza i nie liczy sie z Wasza obecnoscia a
          szczegolnie juz, jak poniza Wasza prace, sprawia Wam to przyjemnosc? Jest
          oryginalny? Takich uwielbiacie w swoim towarzystwie? A moze jeszcze bardziej
          cenicie tych jeszcze odwazniejszych, co Was opluja i kopna w d... jak Wasz
          ulubiony bohater lubi mowic. Przeciez nikt rozumny nie broni mu, krytykowac
          wszystko i wszystkich tylko jest okreslony towarzyski kanon, jest jakies
          elementarny poziom wypowiedzi, jesli chamstwo ma byc w tym kraju cnota,to pora
          umierac!
          Na koniec drobna dygresja, ponoc fatalny byl poziom swiatowego Idola?
          Uwazaliscie gdy podawano informacje na temat ilosci sprzedanych plyt przez
          zwyciezcow idola w USA i GB(odpowiednio 2mln. i 3,5mln.)??! i porownajcie to z
          naszym wg. Was wysokim poziomem uczestnikow Idola i zainteresowaniem ich dalsza
          kariera(rekord E.Flinta 35 tys. reszta 5tys. i mniej). Kochani z czym do gosci,
          moze podyskutujemy, gdzie jest na wyzszym poziomie muzyka popowa, rokowa,
          bluesowa jaka chcecie? Z kim mamy sie rownac z Norwegia, Holandia sa o lata
          swietlne w przodzie!!! A moze krytyka nasza jest na wyzszym poziomie?!
          Kochani zejdzmy na ziemie, uczmy sie kultury!
          Pozdrawiam Swiatecznie!
          • Gość: do kosy Re:Macie honor i idealy??? IP: *.espol.com.pl 26.12.03, 22:25
            Ty głupawy dupku. Jeszcze nie uciąłeś sobie łba pustego własnym ostrzem?Nie
            chrzań,że w polsce taka znieczulica, bo sama doswiadczyłam od rodaków wiele
            ludzkich odruchów. W USA mnie okradziono i nikt sie mną nie przejmował. Tu w
            Polsce ekspedientka wybiega za mna ze sklepu, gdy czegos zapomne zabrać. Nie
            jest tak tragicznie, a odsetek chamstwa jest wszedzie. Przestań pieprzyc o
            światowych kanonach. A najgorsze co mogłeś zrobic to porównywać ilości
            sprzedanych płyt w poszczególnych krajach. Polska jest biedna i u nas przemysł
            fonograficzny nie jest tak rozwiniety, ale nie znaczy to, że poziom muzyki jest
            u nas gorszy. I o wiele wiecej jest na świecie fanów "wiochy" niz muzyki
            trudniejszej. Amerykanie i Anglicy wychodza naprzeciw najbardziej prymitywnym
            gustom. jak ludzie chca ogladac w TV bijatyki rodzinne - to mają to na
            zawołanie. jak chca widziec zbrodnie - prosze bardzo. Ale jesli nawet taki jest
            gust większosci, to nie znaczy to, że jest to gust dobry.
            • Gość: Kosa Re:Macie honor i idealy??? -do p.Goscia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.12.03, 22:37
              Pierwsze Twoje zdanie mowi mi ,ze jestes zwolennikiem Pana K.W.
              Nigdy nie bylem w USA i zaluje ,ze Cie okradli.
              Interesuja mnie natomiast negatywne zmiany, ktorych jestem swiadkiem w Polsce.
              Nie znasz sie w ogole na muzyce i to zadnej.
              Gwarantuje Ci, ze kazdy Polski meloman ma setki niektorzy tysiace plyt z
              tworczoscia brytyjskich i amerykanskich wykonawcow, jesli chodzi o polskich to
              ma ich kilka lub znam takich, ze nie maja wcale.
              Koncze, nie pozdrawiam bo przypuszczam, ze nie znasz takiego slowa.
              • Gość: aasiek Re:Macie honor i idealy??? -do p.Goscia IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 23:11
                (sorry,że się wtrącam:))Ależ człowieku,o czym Ty mówisz?Skąd wnioskujesz,że
                gość się "w ogóle" nie zna na muzyce?Co to ma do rzeczy?A nawet jeśli-ja nie
                odmawiam klasy wielu zagranicznym wykonawcom(tym z USA i UK),ale myślę,że wśród
                tysięcy płyt,o których piszesz,nie ma PRODUKCJI(bo tak należy o tym mówić)
                angielskich czy amerykańskich idoli.
                Co do honoru i ideałów...Oj,przesadziłeś...
                Nie zgadzamy się,trudno.Ale pozdrawiam
              • Gość: . To po prostu GLUPIA BABA. I bez klonicy NICZEGO IP: *.server.ntli.net 27.12.03, 19:08
                jej do glowy nie wbijesz: oan przeciez nawet nie pojela, ze idea Idola jest
                stworzenie "opium dla plebsu", nie zas muzyka na poziomie. Wyciagniecie od
                plebsu kasy, nie zas nauczenie go czegolwiek... Bo od uczenia sa inne
                instytucje, nizli TELEWIZYJNY (medium dla prolos!) SHOW.Dla tej ciemnoty
                TELEWIZOR ciagle JEST WYROCZNIA: szkola, ambona, miara sukcesu... Tylko jej
                wspolczuc... Myslenie dolow spolecznych wspolczesnego swiata.
            • Gość: . Irlandia byla jeszcze biedniejsza. Ale zaczela sie IP: *.server.ntli.net 27.12.03, 19:02
              w muzyce rzucac jak wsza na grzebieniu dopiero wtedy, gdy plyty U2 wydawano w
              USA w ilosci porownywalnej do najlepszych amerykanskich wykonawcow. Co ma do
              tego bieda? Przeciez genialnych Polakow (a tacy wg. ciebie sa) moga wydawac i
              bogate wytwornie amerykanskie. Jak U2, Oasis, O'Connor... Bredzisz kobieto w
              swej polskiej arogancji i polskich kompleksach...
          • bigrock Re:Macie honor i idealy??? 26.12.03, 23:37
            Znaczy co, ze jesli Will Young sprzedal 2 mln plyt to automatycznie jest dobry?
            Znaczy co, ze jezeli Makowiecki sprzedal 10 tys plyt to automatycznie jest do
            dupy?

Jesli taki masz tok myslenia to naprawde nie pozostaje nic innego jak
            przytoczyc anegdotke o gownie. Ktora zapewne znasz, wiec przytaczal nie bede.
            Smacznego zycze.
            • Gość: . A OD KIEDY Makowiecki wystepuje w "Idolach" czy IP: *.server.ntli.net 27.12.03, 19:10
              - dla odmiany - pokazuje goly tylek w Big Brother? KATEGORIE I KLASY ci sie,
              czlowieku, myla...
          • Gość: artur Re:Macie honor i idealy??? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.03, 00:04
            > Zmiany kulturowe jakie zaszly w umyslach Polakow w ostatnich latach sa
            > porazajace!

A zastanawiał się Pan nad ich przyczynami? Czy miał Pan okazję oglądać to, co
            nadają stacje typu VIVA czy MTV? Czy według Pana można te rzeczy w ogóle opisać
            w kategoriach artystycznych?

> Uwazaliscie gdy podawano informacje na temat ilosci sprzedanych plyt przez
            > zwyciezcow idola w USA i GB(odpowiednio 2mln. i 3,5mln.)??! i porownajcie to z
            > naszym wg. Was wysokim poziomem uczestnikow Idola i zainteresowaniem ich dalsza
            > kariera(rekord E.Flinta 35 tys. reszta 5tys. i mniej). Kochani z czym do gosci,

Od kiedy to ilość decyduje o jakości? Pańska logika prowadzi do zaskakujących
            wniosków: Archer jest lepszym pisarzem do Herberta, a Ludlum od Miłosza.

> moze podyskutujemy, gdzie jest na wyzszym poziomie muzyka popowa, rokowa,
            > bluesowa jaka chcecie? Z kim mamy sie rownac z Norwegia, Holandia sa o lata
            > swietlne w przodzie!!! A moze krytyka nasza jest na wyzszym poziomie?!

Bardzo proszę - ja chcę podyskutowąc o muzycę Lutosławskiego, Pendereckiego i
            Góreckiego? Czy mówią Panu coś te nazwiska? O naukę jakiej kultury raczył Pan
            apelować? Madonny, M.Jacksona czy M. Mansona?

> Kochani zejdzmy na ziemie, uczmy sie kultury!

Ktoś kiedyś powiedział, że z dobrymi radami to tak jak z filantropią - należy
            zacząć od siebie.
            • Gość: . Archer jest b. dobrym PROZAIKIEM. Znow kategorie IP: *.server.ntli.net 27.12.03, 19:13
              sie Polakom w kraju myla... Smutny spadek po egalitaryzmie komuny... Jest cos
              dla elit, i cos dla plebsu... I Idol oraz Big Brother sa dla proli, nie zas dla
              wielbicieli poezji Herberta... Od paru lat, Polacy, macie kapitalizm. I musicie
              pojac, ze swiaty proli i klas srednich i wyzszych NIGDY sie nie spotykaja...
          • Gość: Model Re:Macie honor i idealy??? IP: *.bochnia.pl / *.remedium.bochnia.pl 27.12.03, 13:39
            Wiesz co, wdziej se gumniaczki, popędź do najbliższego kiosku i kup se nową
            płyte Ich Troje, ale szyko, szybko- może już niebyć!!! Przy okazji dostanesz
            Fakt(poziom podobny, ale też się dobrze sprzedaje).
            Piękny festyn we wsi zrobisz!
            • Gość: . Czlowieku! "Idol" ma byc wlasnie SHOW DLA PROLI! IP: *.server.ntli.net 27.12.03, 19:16
              A ty CO chcesz w nim widziec? Konkurs Chopinowski? W "Idolu" liczy sie, ile
              szmalu od plebsu da sie wyciagnac jak najmniejszym kosztem, kreacja gowna,
              ktore w plebejskie gusta trafi, nie zas promowanie MUZYKI. Nie czujecie bluesa.
              I jak sie wam pchac do Europy? Bladego pojecia nie macie, jak i w co sie tam
              gra...
    • Gość: fan_idola Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 21:39
      Wojewodzki jest wielki! Na tle belkoczacej i sepleniacej miernoty wypadl jako
      elokwenty, blyskotliwy i dowcipny krytyk! Tak 3mac! :-)
      • Gość: Fredt Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.wolsztyn.sdi.tpnet.pl 26.12.03, 21:50
        Każdy, kto oglądał program 'Idol' powinien był wiedzieć, czego się spodziewać.
        Kuba Wojewódzki był taki sam, jakim go poznaliśmy. I za to ma u mnie wielki
        plus. Niepotrzebnie tylko się krygował przed tymi wszystkowiedzącymi dookoła.
        Rozumiem, że można go nie luhbić, jednak w tym programi pokazał, że jest
        człowiekiem z charakterem. A i gusta muzyczne też są bliższe moim, niż mi się
        wcześniej zdawało- mogę oburącz podpisać się pod tym, co powiedział na temat
        wykonawców.
        • Gość: aga alex????Alicja ???? jaka alex??? IP: *.proxy.aol.com 26.12.03, 21:55
          wojewodzki jaki jest kazdy widzi! niektórzy nie widza bo sa wiesniakami
          zakompleksionymi na rowni ze swoim idolem-jurorem. jego zachowanie to naprawde
          zenada.
          a alex? beznadziejne dziewcze - ktore nie potrafi spiewac. zachowuje zie jakby
          cale rozumy zajadla. Falszowala strasznie. dlaczego nikt tego nie przyzna. ze
          jest BEZNADZIEJNA!!!!!!!!!!
          • Gość: batuszka Re: alex????Alicja ???? jaka alex??? IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 26.12.03, 22:09
            >zie jakby
            > cale rozumy zajadla.

bo widzisz, jak się zje CAŁE rozumy, to się tak zachowuje. Gdyby wybrała sobie
            tylko co smaczniejsze kąski, a te otłuszczone częsci odrzuciłą, zachowywałaby
            się tak, że zdecydowanie bardziej pryzpadłaby ci do gustu...

a tych zakompleksionych wieśniaków wsadż sobie dziewczynko w dupę i podetrzyj
            się
            najlepiej koronkami, bo wiedzę że stoisz ponad nami, biedną i ciemna hołotą -
            szlachta czy jaka cholera????
          • piotr33k2 Re:wstyd polsce to przynosi kto inny 26.12.03, 22:11
            wstyd polsce to przynosi idol poloni amerykanskiej niejaki moskal ,facet
            kompromituje naszą nację ale dla wielu polonusów jest idolem ,brak
            wychowania ,chamstwo itd.
            • Gość: sparkle Kuba IP: *.chello.pl 26.12.03, 22:50
              "fakt pozostaje faktem: na takich "ulotnych" wrażeniach i powszednich
              doznaniach kształtuje się w masowej wyobraźni stereotyp jakiejś nacji.

Nie sądzę, żeby występ Kuby był jakoś przesądzający o naszym wizerunku - ale
              tegoż wizerunku nie poprawił. a była szansa..."

Popieram!

Rozumiem tych, co sądzą, że "Polacy nie gęsi...", ale z drugiej strony utrwala
              się stereotyp Polaka-nieuka, tego odciętego od świata. Możnaby przynajmniej
              pokazać, że umiemy po angielsku. (tu nie chodzi o podlizywanie się "Angolom",
              tylko o międzynarodową komunikację)

Poza tym, czy nie lepiej by było, gdyby Wojewódzki wyróżnił się NIE BĘDĄC
              CHAMSKIM?! Niektórym z was chyba imponuje ten brak kultury, co mnie bardzo
              smuci.

KULTURALNE ZACHOWANIE nie musi od razu równać się WAZELINIE NA USTACH!!!
            • Gość: . Moscal to PRYMITYW, zgoda. Ale nie robi w show IP: *.server.ntli.net 27.12.03, 23:07
              businessie i szczesliwie, poza paru Zydami, ktorych zniewazyl (min. klamstwem
              oswiecimskim), NIKT tego cwoka nie zna...
          • Gość: Kama Re: alex????Alicja ???? jaka alex??? IP: *.espol.com.pl 26.12.03, 22:28
            nikt nie przyzna że jest beznadziejna, bo beznadziejna jesteś ty. Nie słyszałas
            opinii jurorki z Niemiec, że dziewczyna ma talent i daleko zajdzie? Najlepiej
            krytykować.Pewnie odpadłaś z Idola i teraz opluwasz innych. Alicja podobała mi
            sie. Stawiam ja na trzecim miejscu po Norwegu i Belgu.
            • Gość: aga Re: alex????Alicja ???? jaka alex??? IP: *.proxy.aol.com 27.12.03, 11:27
              no comment.
    • Gość: .:gab KUBA MA JAJA!!!!!!!!!!!!! IP: *.star.ceti.pl / *.star.ceti.pl 26.12.03, 22:26
      wklejam wam kawałem z mojego bloga
      "kuba został wyrwany z kontekstu - czyli swojego udziału w dwóch edycjach idola
      i tokszoła na polsacie, których to sto milionów [ponoć] widzów na świecie nie
      zna. większą wiochę zrobiła pozostała dziesiątka jurorów, byli żałośni,
      zwłaszcza ten [ponoć] niezwykle surowy jankes sajmon. dzięki bogu kuba
      zamanifestował jaskrawo bezsens i komercyjność tego całego szitu, szkoda
      jedynie, że oni kompletnie tego nie załapali. a już w ogóle pusty śmiech mnie
      ogarnął kiedy na scenie pojawił się will young, koleś, który po raz n-ty w tym
      roku koncertowo zarzyna piosenkę morrisona niczym świnię w polskiej ubojni, a
      ileśtam milionów anglików piszczy i sika pod siebie. na dodatek jak go widzę i
      słyszę to przypomina mi się, dlaczego w społeczeństwie pokutuje
      stereotyp "pedała" [i nie chcę tu obrażać mniejszości, tylko mówię o utartej
      wizualizacji tego obraźliwego przecież określenia] - śmiesznie ubranego
      człowieczka, który mówi falsetem i trzyma filiżankę dwoma palcami. jezu, dwie
      godziny z życia tak zmarnować."

kuba. you're my heart, you're my soul :] fuckin great, człowieku byłeś
      genialny. facet ma jaja!!!! a wy GŁOSUJCIE NA NORWEGA I BELGA!!!

ps. mika mnie też zaadoptuj :]
      • shame2 No...nieciekawy obraz naszej emigracji. 26.12.03, 22:43
        Z tak błahego w sumie show,jakim jest WIdol, w nim nasza Alex i kontrowersyjny
        Kuba W. wytaczać tak ciężkie działa ( kompromitacja narodu, wstyd dla Polski
        itd. ). No,no musicie tam być mocno zakompleksieni.Wiadomo,że niejaki Simon
        musi bronić swojego towaru ( Angola Willa i tej Amerykanki )- bo to jest jego
        kasa.Z przyczyn marketingowych dosyć nieładnie zaatakował Kubę-który co prawda
        mocno przesadzał, ale w sumie merytorycznie się nie mylił...
        • grail Re: No...nieciekawy obraz naszej emigracji. 26.12.03, 23:00
          niestety...
          czytając te posty o hańbie i plamie na honorze, mam poczucie, że piszą je
          sfrustrowani odbijacze azbestu. W dzień zapier... z młotkiem pod sufitem, ale
          jak "siedną" przed telewizorem usłyszą słowo, które ma więcej niż trzy sylaby
          to zaczynają się denerwować. Jeśli do tego dołożyć ironię, i to, że komuś nie
          podoba się pop papka... no kurna toż to chamstwo jest!!! Tu Kościuszko,
          Puławski, Monte Cassino, Lenino, Grunwald i Wiedeń. My tu idziem do Europy a
          taki wypłosz w pinglach ma swoje zdanie!!! Co to ma być psia jego mać!!!
          • Gość: . Wam w kraju i klonica do lba sie nie wbije: bledem IP: *.server.ntli.net 27.12.03, 19:22
            Wojewodzkiego bylo wlasnie to, ze nie wyczul bluesa: zachcialo mu sie wartosci
            artystycznych w grze o kase. I to w grze dla zachodnich PROLI!
        • Gość: . Kuba jest MORON, bo zachcialo mu sie artyzmu, gdy. IP: *.server.ntli.net 27.12.03, 19:19
          grano o KASE! Czy to naprawde tak trudno biednym Polakom z biednej Polski
          pojac? Od promowania artyzmu sa INNE konkursy i dzialania, nizli TELEWIZYJNE
          SHOWS, z zalozenia przeznaczone DLA PROLI!!! Z zalozenia schlebiajace
          niewybrednym gustom prostaczkow...
      • Gość: . JEZU!!! ISTOTA TEGO SHITU JEST JEGO KOMERCYJNOSC!! IP: *.server.ntli.net 27.12.03, 19:26
        KTO przy zdrowych zmyslach na Zachodzie szuka wartosci artystycznych W
        TELEWIZYJNEJ PAPCE DLA PLEBEJUSZY, MARZACYCH, BY - dzieki telejaju - TEZ
        BYC "CELEBRITY"? LUDZIE, wy naprawde NIE POJMUJECIE, co rodacy z Zachodu chca
        wam przekazac: Wojewodzki chcial zagrac w bydza tam, gdzie grano w oczko! Nie
        wyczul bluesa i stad obciach...
    • Gość: .:gab Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.star.ceti.pl / *.star.ceti.pl 26.12.03, 22:28
      i jeszcze coś:
      zgadzałam się ze wszystkim co powiedział, może z wyjątkiem oceny gościa z
      kanady. jak słyszę takiego kolesia z usa "och will zrób mi laskę jestem dumny",
      to generalnie dziwię się, że kuba nie zrobił większej wiochy. tak trzymać,
      pojechała odpowiednia osoba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka