Dodaj do ulubionych

Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!!

• Gość: ŚwiatowyIDOL Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.zwolen.sdi.tpnet.pl 26.12.03, 22:37
      Plan programu przygotowany przez organizatorów dla jurora z USA( ew. z UK )
      1) głupia gadka(na nie) 2)obrazic Polaka 3) głupia gadka(na nie) 4)
      pozachwycac się Angolem 5) obrazic Polaka 6)zjechac Polską uczestniczkę 7)
      infantylna uwaga na temat polskiej wody 8) obrazic Polaka 9)poubustwiać
      Amerykanke 10) obrazic Polaka i nie bać sie że się odgryzie, (to się wytnie).
      11)Wrócić do domu posłuchac Britney
      • Gość: g Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.star.ceti.pl / *.star.ceti.pl 26.12.03, 22:41
        ej ludzie, jak czytam te posty to mam taką huśtawkę nastrojów: od "super, mamy
        jeszcze dystans i poczucie humoru - patrz post z programem dla amerykańskiego
        jurora", do "dno, kompletna wiocha, zero dystansu, poczucia humoru, zaścianek,
        zaścianek, zaścianek". taki to smutny kraj.

ps. kubuś: wiesz człowieku za co cię jeszcze szanuję? za to, że postępujesz w
        myśl hasła: będę żydem dopóki będzie żył choć jeden antysemita - wiesz o co mi
        chodzi.
    • Gość: Marcinek Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 26.12.03, 22:47
      Wojewódzki to moim zdaniem kompletny oszołom, bufon i "pustak". Nie mam nic do
      dodania. Kiedy pojawia się na antenie po prostu zmieniam kanał TV.
      • Gość: sparkle Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.12.03, 22:52
        "fakt pozostaje faktem: na takich "ulotnych" wrażeniach i powszednich
        doznaniach kształtuje się w masowej wyobraźni stereotyp jakiejś nacji.

Nie sądzę, żeby występ Kuby był jakoś przesądzający o naszym wizerunku - ale
        tegoż wizerunku nie poprawił. a była szansa..."

Popieram!

Rozumiem tych, co sądzą, że "Polacy nie gęsi...", ale z drugiej strony utrwala
        się stereotyp Polaka-nieuka, tego odciętego od świata. Możnaby przynajmniej
        pokazać, że umiemy po angielsku. (tu nie chodzi o podlizywanie się "Angolom",
        tylko o międzynarodową komunikację)

Poza tym, czy nie lepiej by było, gdyby Wojewódzki wyróżnił się NIE BĘDĄC
        CHAMSKIM?! Niektórym z was chyba imponuje ten brak kultury, co mnie bardzo
        smuci.

KULTURALNE ZACHOWANIE nie musi od razu równać się WAZELINIE NA USTACH!!!
    • Gość: jadzia Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 22:58
      nie denerwuj sie. jak powiesisz kilka psow na wojewodzkim, zaspiewasz god save
      the queen to cie moze z pracy nie wyleja. w koncu to kulturalni ludzie, bez
      uprzedzen i z poczuciem humoru.
      • Gość: myslacy Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.atlsfl.adelphia.net 28.12.03, 14:54
        Kuba Wojewodzki nie przynosi wstydu Polsce , nie nakladajcie na niego az
        takiego ciezaru odpowiedzialnosci,,, nie jest tego wart.
        Zyjac w obcym kraju kazdy z nas chcialby abu Polska byla postrzegana jak
        najlepiej, to naturalne, tak jak nie koniecznie zgadzamy sie z bratem ale
        niech no ktos sie osmieli... Nie czesto mamy okazje ogladac rodakow w wielkich
        miedzynarodowych show'ach i dlatego tak ostro reagujemy gdy ktos jak KW sprawi
        nam zawod i zawstydzi przed tubylcami . To prawda, takie drobiazgi jak wystep
        Kuby ugruntowuja i tak juz nie najlepsza opinie , nie sluszna zreszta, o
        Polsce i polakach. Mysle ze na tle amerykanow ktorzy nie grzesza taktem i
        obyciem moglibysmy wypasc znacznie lepiej, Nasladowanie Simona nie wyszlo i
        wyjsc nie moglo bo on jest chamski ale oryginalny. Na marginesie, p. Wojewodzki
        moze dostac niezle odszkodowanie jesli poda sprawe do sadu.. nazwanie go
        idiota nie jest karalne ale nazwanie go idiota z Polski jest niepoprawne
        politycznie tzn podlega pod paragraf o dyskryminacji .. a za to mozna dostac
        naprawde spore odszkodowandie. Mysle ze na tym powinien sie KW skoncentrowac
        poza oczywiscie nabywaniem oglady ,co przychodzi z czasem i w miare praktyki w
        wystepach miedzynarodowych. Nie mam natomiast zadnego uzasadnienia dla
        pyskowki z Alex , ktora tylko potwierdzila to co Kuba zaprezentowal.
        pozdrawiam serdecznie i mysle ze KW zrobi ogromna kariere sadzac po ilosci
        wypowiedzi.
    • Gość: Czarny73 Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.chello.pl 26.12.03, 23:00
      Cóż... zakompleksiona z Ciebie kobieta ... zgadzam się z przedmówcami ...
      włazisz angolom do d... że aż trzeszczy:) ale to Twój problem.
      Ja tam jestem dumny z tego, że jestem polakiem (nawet po wypowiedziach
      Wojewódzkiego) ale widocznie Ty juz zatraciłaś "polskość" skoro tak nisko sie
      kłaniasz angolom - uważaj tylko na swój nosek aby go nie zedrzeć na asfalcie:).
      Światowy Idol to ogólnie dno i wybitna komercja ... jedyny który mi sie podobał
      to był Norweg. Angol ... pozostawie bez komentarza (a tak na marginesie to czy
      on nie był kobietą?;-))) głosik to on miał cieniutki jakby go ktoś ...:-))) no
      a Doors'ów to chyba bardziej spaskudzić sie juz nie dało.
      Reszta .... tez bez komentarza - tu odrazu dodam że nie znam sie na muzyce ale
      przynajmniej wiem co mi sie podoba i potrafie to otwarcie powiedzieć tak jak
      Wojewódzki (jedyny chyba w jury który mówił co myśli - aczkolwiek czasami
      przesadzał i to grubo co mi sie nie podobało) ale widocznie taka była jego rola
      w tym programie i .... za to wziął kase ... i to pewno nie małą.
      Swoją drogą ... przeczytałem chyba ze 180 poprzednich postów i sie nie źle
      ubawiłem ... Polska to jednak piękny kraj:-)))
      • Gość: Marti Magdo!!!!! IP: *.media4.pl / *.media4.pl 27.12.03, 01:25
        :)Tak Polska to bardzo pikny kraj:)a szczegolnie teraz gdy mozna sobie
        pogadułkować na niby tak błahy temar, a jednak frapujący!!!! I jeszcze jedno,
        nie ma co sie tłumaczyć ,bo każdy jest inny nawet tam za granicą- całe
        szczęście.Trzeba mówić to co sie mysli i być sobą, to podstawa ciekawej
        rozmowy i poznania odmiennych opinii.
    • Gość: ulatur Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:01
      nie oglądałam, ale wierzę, że można przeżyć szok.Ostatnio mam wrażenie, że już
      ktoś pracuje nad jego manierami.ula
      • Gość: DrAcula Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: 213.227.108.* 26.12.03, 23:05
        i tak to Kuba Wojewódzki - zamiast papieża - zdominował umysły Polaków-
        katolików w Boże Narodzenie 2003....alez mamy problem...i to internauci traca
        tyle czasu i energii...ludzie, litości!
        • Gość: jadzia Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:09
          nie marnuj czasu, idz sie pomodlic. my sobie pogadamy
    • Gość: miki FAKT BARDZO ISTOTNY IP: 213.199.225.* 26.12.03, 23:03
      Juror ma ocenić występ wokalisty. Jakkolwiek by tego nie zrobił - ma do tego
      pełne prawo. Wojewódzki w swoich wypowiedziach, zgoła obraźliwych i nierzadko
      wulgarnych, oceniał tylko występy młodych wokalistów i pozbawiał ich złudzeń.
      Jakie było natomiast zachowanie jurora z Ameryki? 1.swierdził, że juror z
      Kanady nie ma prawa oceniać w niepochlebny sposób kandydatki z USA, bo się nie
      zna; 2. Powiedział, że juror z krajów arabskich źle ocenia występ chłopaka,
      który śpiewał Nirvanę 3. powiedział do Wojewódzkiego "ty idioto/kretynie". No i
      może odpowiecie sobie na pytanie, kto tutaj tak naprawdę kogoś obrażał?
    • Gość: miki FAKT BARDZO ISTOTNY IP: 213.199.225.* 26.12.03, 23:04
      Juror ma ocenić występ wokalisty. Jakkolwiek by tego nie zrobił - ma do tego
      pełne prawo. Wojewódzki w swoich wypowiedziach, zgoła obraźliwych i nierzadko
      wulgarnych, oceniał tylko występy młodych wokalistów i pozbawiał ich złudzeń.
      Jakie było natomiast zachowanie jurora z Ameryki? 1.swierdził, że juror z
      Kanady nie ma prawa oceniać w niepochlebny sposób kandydatki z USA, bo się nie
      zna; 2. Powiedział, że juror z krajów arabskich źle ocenia występ chłopaka,
      który śpiewał Nirvanę 3. powiedział do Wojewódzkiego "ty idioto/kretynie". No i
      może odpowiecie sobie na pytanie, kto tutaj tak naprawdę kogoś obrażał.
      • Gość: Czarny73 Re: FAKT BARDZO ISTOTNY IP: *.chello.pl 26.12.03, 23:08
        Zgadzam się z Tobą ... może przesadzał ... ale to innym (angol i amerykan)
        brakło zimnej krwi i ... inteligentnych ripost ... poprostu wyszli na jeszcze
        wiekszych patafianów ...
      • Gość: DrAcula Re: FAKT BARDZO ISTOTNY IP: 213.227.108.* 26.12.03, 23:10
        w tym sęk...amerykanom wolno obrażać, bo to oni płacą za ten denny program, i
        tak go montują żeby zmanipulować na swoją korzyśc, a z tych naszych pogaduszek
        też kasę ma Gates...
    • Gość: jadzia Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:08
      achhhh! gdyby jednak sie okazalo w pracy, ze kuba sie kolegom i kolezankom
      spodobal i nie trzeba niczego tlumaczyc, to nie omieszkaj tutaj o tym napisac
      • Gość: DrAcula Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: 213.227.108.* 26.12.03, 23:11
        a mnie sie TYM RAZEM podobał, to co, mam się zamknąć, bo się nie znam, czy może
        jestem kretynem???
    • Gość: jadzia Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:13
      achhhh! gdyby sie okazalo w pracy, ze kolezankom i kolegom nie trzaba niczego
      tlumaczyc, a beda pytania gdzie kupic wodeczka i koszulki kuby, to nie omieszkaj
      nas o tym powiadomic.
    • Gość: krycha opinia z kanadyjskiego forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:14
      "I would just like to know which asylum the Polish judge escaped from for the
      holidays???? It wasn't just a language problem. The guy was a loon. Alex seemed
      to be almost as looney but the kid has great pipes.
      Their lack of sophistication in comparison to other performers and their judges
      was embarrassing (to Poland-although Poland must think they are cool and witty
      or they wouldn't have been there, I suppose)."

Bardzo trafna uwaga, szczególnie jak się pamięta rekacje uczestników
      (szczególnie Willa) na dowcipasy Kuby - zupelnie inna klasa.
      • Gość: jadzia Re: opinia z kanadyjskiego forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:17
        podaj adres
        • Gość: g autentyk z am. strony :D:D:D:D IP: *.star.ceti.pl / *.star.ceti.pl 26.12.03, 23:19
          Ah Simon
          you're the apple of some eyes
          whose taken America by surprise
          the way you look with pants so high
          the way you smile with little boy eyes
          your cheshire smile takes the prize
          • Gość: . Fajne. Zwlaszcza aluzja do Kota z Alicji .... IP: *.server.ntli.net 27.12.03, 19:29
        • Gość: krycha Re: opinia z kanadyjskiego forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:20
          ctv1.ctv.ca/message_board/topic.asp?TOPIC_ID=33782񚞕
          • Gość: krycha teraz powinno być dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:23
            ctv1.ctv.ca/message_board/topic.asp?TOPIC_ID=33782񚞕
            • Gość: jadzia Re: teraz powinno być dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:25
              A lot of the other countries singers were alright, even good, but the Canadian
              judge didn't seem to think so. Even the polish judge whom all the other judges
              were making fun of was making a good comment or two. Is this the kind of person
              that we want representing Canada?! I feel totally ashamed of him!!
            • Gość: jadzia Re: teraz powinno być dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:25
              I totally agree with Miss Bailey the Canadian judge was a joke, even Simon was
              right when he said he didn't have the qualifications to even judge Kelly
              Clarkson. The guy is an idiot!! How did he even become a judge?
              • Gość: . Dzieki. Wykazalas przewage Kanadyjczykow nad IP: *.server.ntli.net 27.12.03, 19:33
                polskimi fanami rodzimych telewizyjnych gadajacych glow. Dla Kanadyjczyka jest
                NORMALNE wlasnego jurora objechac, przyznac racje innym. Ale POLAK ZLEGO SLOWA
                O MORONIEW KUBIE POWIEDZIEC NIE DA!
            • Gość: krycha poddaję się - obcina mi końcówkę:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:26
              • Gość: artur Re: poddaję się - obcina mi końcówkę:( IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.03, 00:15
                Musisz wypowiadać się jaśniej: kto lub co, czym, a także jaką końcówkę ci obcina?
            • Gość: jadzia Re: teraz powinno być dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:27
              Zach was fine. How D-A-R-E he criticize the great Kelly Clarkson!?! And when
              Simon was talking about donkeys and then praising the Brit Boy?!?! He was the
              biggest jackass of all.
              • Gość: Czarny73 Re: teraz powinno być dobrze IP: *.chello.pl 26.12.03, 23:31
                Did you notice the fact that the Polish guy was like, looking down to read his
                reply. It's like he has a 'good comment' card and an 'insult' card. Very odd.

:)))) dobre
              • Gość: jadzia Re: teraz powinno być dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:32
                jak widac wszedzie sa ludzie, ktorzy widza czym jest idol i jak to wszystko
                kreci. chamstwo wojewodzkiego, przy tym nachalnym robieniu kasy za wszelka cena
                i traktowaniu widowni przed telewizorami jak totalnych debili, jest naprawde niczym.

to ze my chcemy sie za siebie zbyt czesto wstydzic i zwykle nie wtedy kiedy
                powinnismy, to inna sprawa.
                • Gość: Czarny73 Wypowiedź z australijskiego forum ... IP: *.chello.pl 26.12.03, 23:34
                  ""Podobnie jak Wajda i Wojewodzki bede pisal po polsku.
                  Gdyby nie odnosniki do Walesy, Beger i do samoobrony ktore dla innych nacji
                  byly zupelnie nie zrozumiale oraz histeryczne reakcje m.in. po wystepie Belga
                  (zdecydowanie na pokaz) jego wystep bylby niezly. Mam nadzieje ze w nastepnych
                  edycjach jury bedzie potrafilo sie uwolnic od tego kto ile sprzedal plyt i jaki
                  kraj reprezentuje. Kuba chyba jako jedyny zachowal wzgledny obiektywizm oraz
                  formule programu Idol w wersji WORLD!
                  Thank you! ""
                  I co Wy na to??
                  • Gość: . To Australijczyk specjalnie nauczyl sie polskiego, IP: *.server.ntli.net 27.12.03, 19:35
                    bys go, niemoto, zrozumial? Mnie interesuja tu wypowiedzi ludzi BEZ polskiego
                    pochodzenia...
    • Gość: Q. POCZYTAJCIE FORUM W INNCY KRAJACH!!!!! IP: 213.17.223.* 26.12.03, 23:30
      zanim zaczniecie krytykowac Kube!!
      Kuba zostal zapamietany,troche jako psychol,ale wesoly psychol.
      W zadnym z krajow sie nie mowi o innym czlonku jury, jak tylko o Kubie.
      Czy to o czyms nie swiadczy?
      A zaznaczam-wcale sie nie mowi tak zle.
      Widocznie w Polsce nie pokazali wszystkiego.. jak zwykle...
      zapraszam,sprawdzcie sami:
      australianidol.proboards22.com/index.cgi?board=widol&action=display&num=1072391278
      • Gość: xxxxxxxxxxx Re: POCZYTAJCIE FORUM W INNCY KRAJACH!!!!! IP: 217.153.159.* 27.12.03, 00:01
        www.ctv.ca/generic/WebSpecials/Shows/CanadianIdol/default.html
      • Gość: zyta Re: POCZYTAJCIE FORUM W INNCY KRAJACH!!!!! IP: *.ri.ri.cox.net 27.12.03, 04:07

Tak,"widocznie w Polsce nie pokazali wszystkiego...jak zwykle."Kuba-glupio-
        madry psychol.
      • Gość: . TO GLOWNIE WYPOWIEDZI POLONII !!! IP: *.server.ntli.net 27.12.03, 19:39
      • Gość: . PS: wskaz mi, GDZIE chocby BBC wspomina o Kubie... IP: *.server.ntli.net 27.12.03, 19:40
        Ja jakos znalezc nie moge. Podobnie w powaznej prasie brytyjskiej (zadnej
        wzmianki o Idolu, to przeciez komercyjny "shit" dla prolos...)
    • Gość: adi Wojewodzki jest THE BEST I COOL IP: *.kapelusz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:41
      Kuba jest spoko i zostaw go w spokoju.Nie chce z swiatowego idola zrobic
      drugiej eurowizji.Dobrze chlopak robi.Anglia to same smutasy!!!!!!!!!!!
      • Gość: Asia BRAVO KUBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.12.03, 23:57
        uff wojewodzki pokazal co oznacza slowo juror;jako jedyny mowil to co
        myslal.Zachodni "jurorzy"pojechali tam zeby tylko tylki lizac uczestnikom....to
        bylo zenujace i to wypominanie ile kto sprzedal plyt.........no comment
        A ten caly Will-koszmar rzeczywiscie Morrison sie w grobie przewraca;jak mozna
        z takiej piosenki bedacej jedna z etykietek rocka zrobic ckliwa ballade dla
        przedszkolaczkow...No i cos co juz bylo tu poruszone:jak zachod przyklada wage
        do wygladu przeciez norweg rzeczywiscie byl chyba najlepszy!!!jak oni mogli mu
        powiedziec nie wygrasz bo jestes brzydki????to wlasnie swiadczy o ich niskim
        poziomie kultury osobistej nie wojewodzkiego........
        • Gość: californian Re: BRAVO KUBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.csudh.edu 27.12.03, 00:04

dzis rano w programie KTLA w telewizji
          w l
          Los Angeles uslyszalem (telewizor
          byl wlaczony, ale nie ogladalem go
          w tym momencie), ze wygrala Alex.
          Czy ktos z LA moze potwierdzic?
          • Gość: xxxxxxxxxxxx Re: BRAVO KUBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.159.* 27.12.03, 00:09
            POLAND
            Kuba's talents are vast and cover all aspects of media including reporting for
            press, radio, and television. Before graduating as a journalist he worked at
            top Polish radio station Radio Three (Trójka) and moved directly to public
            television where he hosted his own musical programme, 'The Rockendroller'.

He was the youngest artistic director at the Jarocin rock festival, and
            created, published, and edited 'Brum' which evolved as one of the most
            influential magazines for young people in the nineties. He was also co-owner
            and publisher the first Polish clubbing magazine, "Plastic."

Kuba has created music videos for many Polish groups and artistes, such as
            Wilki, Urszula, Oddzial Zamkniety, Hey, IRA, Robert Janowski, and Grzegorz
            Skawinski. He wrote and presented one of the first Polish talk shows, 'Halo
            gramy!', entertained viewers on 'Polska piosenka, ludzie, zjawiska, epizody'
            and hosted the first topical channel on Polish public television, "Only Music"
            (Tylko Muzyka).

He has been Head of the Culture and Entertainment News Service of the
            Wirtualna Polska portal whilst also hosting quiz show, Pól zartem, pól serio
            quiz. He has been an integral part of the judging panel for two series of
            Polish Idol, he hosts his own talk show, 'Kuba Wojewódzki' and somehow finds
            time to lecture in his original career of Journalism
          • Gość: abc Nie chodzi o to co mowil ale o to ze nie mowil po IP: 62.233.251.* 27.12.03, 00:09
            angielsku (jako jedyny). Widzieliscie reakcje ludzi przy jego pierwszej
            wypowiedzi? Zoonk na sali, smiech. Przypominam ze to ogladalo naprawde duzo
            ludzi, nie wszyscy tak okrojanoa wersje jak my.
            • Gość: bolo wyskoczyłem na piwko a tu dyskusja jak sie patrzy! IP: *.warszawa.tktelekom.pl 27.12.03, 00:30
              głosuj na Kube: 0-800-123-456-789
              bolo
              kibic
              • Gość: miki PO POLSKU MÓWIŁ. I DOBRZE IP: 213.199.225.* 27.12.03, 11:23
                I tak by go tłumaczyli na arabski czy jakiś inny, a tak chociaż podkreślił
                swoją tożsamość narodową. Anglik i Amerykanin też mówili w narodowych językach,
                dlaczego Wojewódzki miałby tego nie robić?
            • Gość: bodo Re: antypody o Kubie IP: *.rtk.net.pl 27.12.03, 02:21
              jeszcze z australijskiego forum dodam to:
              "He was a bit harsh on some of the idols but he seems to have a good taste in
              music, that Polish judge.
              He really loved my two favourites: the Belgian rocker and the Norwegian singer."
    • Gość: Kamilllllll DO WSZYSTKICH!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.12.03, 00:28
      Ale z Was jełopy! Zobaczyliście w TV tylko tyle ile chciał wam POLSAT pokazać
      i ubijacie tu pianę. Był ktoś w Londynie na tym Idolu? A poza tym KUBA był
      zaje...sty!!! A Ci co nie rozumieją jego występu - DON'T MAKE VILLAGE!!!
      • Gość: rutger Re: DO WSZYSTKICH!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.12.03, 00:31
        Popieram! Nie róbcie wiochy!
        • santia Re: DO WSZYSTKICH!!! 27.12.03, 00:45
          ogólnie podsumowując opinie jakie pojawiają się na forach w innych krajach
          można odnieść wrażenie, że Kuba był zabawny, lub był totalnie nie zrozumiany
          poprzez nawiązanie do klimatów politycznych, ale został zapamiętany;-))

za to bardzo nieprzychylne opinie zebrał Simon C., który był bardziej
          kontrowersyjny w swych ocenach od Kuby;-))

osobą, która najbardziej jest lubiana z grona idolów, jest Norweg, który chyba
          wygra;-))
      • Gość: . Ja bylem, Misiu. Polsatu nie ogladam. A Kuba byl IP: *.server.ntli.net 27.12.03, 23:10
        jak to sam okreslasz: fucken moron... Bo jak sie przeklada slowo "zajebisty"?
      • Gość: . PS:CO to znaczy w zielonogorskiej angielszczyznie IP: *.server.ntli.net 27.12.03, 23:16
        "don't make village"? Bo w tej wyspiarskiej nie znaczy NIC, absolutnie jest
        pozbawione wszelkiego sensu! Byk na byku i bykiem pogania... Ale Polacy zaraz
        zaczna uczyc angielskiego Wyspiarzy. Bo oni "lepiej wiedza"... Polish
        arrogance... Zaiste, "hilarious"... Co durny Polak zreszta (patrz wyzej) bierze
        za komplement, ale po co ja to mowie...Bez klonicy nie dotrze!
    • Gość: Iwona Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.ne.client2.attbi.com 27.12.03, 00:44
      Od trzech lat mieszkam w Stanach i musze przyznac ze z wielka niecierpliwoscia
      czekam zeby ogladnac World Idol, niestety Kuba Wojewodzki kompletnie zrojnowal
      mi wieczor to prawda wielki wstyd dla Polski.Specjalista od muzyki czytajacy
      swoje wypociny po angielsku z kartki, i w dodatku bez grama kultury.Ja rowniez
      po wczorajszym jego wysapieniu wstydzilam sie isc do pracy i tlumaczyc
      wszystkim ze to jakas pomylka i ze nie wszyscy Polacy sa tacy.Wielki wstyd.Mam
      nadzieje ze nigdy wiecej w zyciu nikt nie wysle kogos takiego aby reprezentowal
      nasz kraj.
      • Gość: Kamilllllll Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.12.03, 01:05
        Gdyby Kuba nie mówił po polsku to pewnie byś za cholerę go nie zrozumiała
        Polonusko-Dzikusko
        • Gość: artur Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.03, 01:09
          Licz się Człowieku ze słowami - mówisz do kobiety, a za takie rzeczy to się w
          tym kraju kiedyś po pysku brało.
          • Gość: Kamilllllll Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.12.03, 01:20
            Tzn. gdzie? W UŚA, czy w Polsce?
            • Gość: artur Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.03, 01:26
              Przyjrzyj się dobrze tej stronie www to zobaczysz.
              Ale nie będę już z tobą dyskutował. Wypowiedzi jak twoja niestety utrwalają
              negatywny stereotyp Polaka, niezależnie od wysiłków takich ludzi jak Pani Iwona.
              A takich wypowiedzi jest na tym forum dużo, zdecydowanie za dużo.
              Ma rację shpinak - poniżej. Też idę spać bo nie chcę mi się z tobą gadać.
              • Gość: Kamilllllll Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.12.03, 01:34
                Kolorowych snów. Ale nie martw się ja mówię zawsze za siebie, a że Ty lubisz
                uogólniać to już inna sprawa. NIE CHCIAŁEM BYĆ GŁOSEM NARODU. Przykro mi....
      • Gość: artur Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.03, 01:05
        Szanowna Pani Iwono.
        W całej tej dyskusji nie mogę zrozumieć jednej rzeczy. Mówię w tej chwili
        całkowicie poważnie i proszę, jeśli Pani może, spróbować pomóc zrozumieć mi
        jedno zjawisko, ciekawsze w gruncie rzeczy niż ten cały Idol.
        Dlaczego ludzie tacy jak Pani czują się w obowiązku tłumaczyć swoim amerykańskim
        współpracownikom z zachowania Kuby Wojewódzkiego?
        Czy poważnie myśli Pani, że jest to konieczne? Czy Amerykanie czują się
        zobowiązani wobec Pani tłumaczyć się z zachowania swojego jurora? Czy na pewno
        istnieje potrzeba wyjaśniania w USA, że Polacy różnią się między sobą, tak jak
        różnią się między sobą Amerykanie? Dlaczego traktuje Pani udział w marnym
        widowisku jako misję reprezentowania całego kraju? Czy Idol ma taką rangę w USA,
        że w ten sposób należy ten udział traktować?
        Przepraszam za cały szereg pytań ale nie mogę tego problemu zrozumieć.
        • Gość: Kamilllllll Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.12.03, 01:28
          Spieszę wyjaśnić, bo postu od Pani Iwonki się Pan nie doczekasz. Otóż Pani
          Iwonka jest typową polską wiejską babą martwiącą się co powiedzą inni i jak to
          będzie wyglądać. Sama pewnikiem niczym Dulska, za własnym progiem
          pokazuje "gębę" jaką chcą widzieć oglądający. KUBA W. przynajmniej był sobą.
      • Gość: janek o co tu chodzi ? IP: *.nsw.bigpond.net.au 27.12.03, 01:28
        odpowiedz jest prosta. $
        Pan 'juror' wykazal sie brakiem kultury (krytykowac mozna w sposob kulturalny) i
        profesjonalizmu (pokazal, ze kompletnie nie rozumie o co chodzi). Jego celem
        bylo pokazanie siebie i to osiagnal. Nie jest wiec nonkonformista, bo chodzi mu
        o wlasna popularnosc (czytaj pieniadze).
        W tym kontekscie jego wyczyn to zwykla prywata. Poniewaz zostal wyslany
        reprezentujac kogos (kogo?) i za czyjes pieniadze (czyje?) jego wystep jest
        negatywny.
        Nie wyolbrzymial bym negatywnego skutku tego incydentu na postrzeganie Polski
        za granica, ale jest faktem ze u prostych ludzi odbiorcow mediow tak powstaja i
        utrwalaja sie stereotypy.
        (Dla tych ktorzy opowiadaja o dzieciach kwiatow, prosze popatrzec na M.
        Jagger'a przyjmujacego tytul szlachecki). To maly incydent i niewarty duzej
        dyskusji, ale co jest gorsze, to to ze wielu Polakow nie rozumie o co w tym
        wszystkim chodzi. Wyciagnijmy nauke z tego incydentu i badzmy madrzejsi na
        przyszlosc.
        Napyskowal chlopak, rozsadni ludzie przyjeli to z politowaniem lub
        wspolczuciem, a dla polskich wykonawcow, chcacych sprzedac plyty za granica
        zrobil niedzwiedzia przysluge.
        • Gość: pete Re: most of previous opinions IP: *.look.ca 27.12.03, 03:32

The main problem with most of the respondents is that they don't have
          a clue how to behave in civilised world. Their opinions are
          filled with vulgar remarks that carry no meaning other than
          to insult their predecessors or simply appear "witty and cool".
          Unfortunatly that type of witty and cool is hardly ever
          long lasting . It's rough, boorish and looses it's "charm" very
          quickly. That's why I do understand when some of the respondents
          feel ashamed of being Polish. It's because all of the rudenss
          and vulgarity of Kuba Wojewodzki and others like him. Why is it
          so difficult to understand that rudness may bring you some notoriety
          however it's not the kind most people want. It seems that being Polish
          means to be rude,outrageous,speak no foreing language (expect everybody to
          understand Polish ,because we are the most important nation on the face of
          this Earth),behave like a lunatic on speed and be proud of it. Try to convince
          me that I'm wrong (witout using profanities!!!).
          ps . could someone transalte into English the following :"ty kobieto jests
          pozadine zryta" ???????? "zryta" what does it mean???
          • Gość: agata Re: most of previous opinions IP: *.znet.pl 27.12.03, 10:51
            couldn't agree more!
          • Gość: agata Re: most of previous opinions IP: *.znet.pl 27.12.03, 11:00
            'zryta' probably means 'daft', 'loony', 'peculiar', just like 'porąbana'
            or 'stuknięta' - correct me if I'm wrong, anyone :)
          • Gość: . "Zryta"? May be: "nutty"... IP: *.server.ntli.net 27.12.03, 19:47
        • Gość: . Mowie od poczatku: Kuba nie czuje bluesa. Podobnie IP: *.server.ntli.net 27.12.03, 19:45
          jak jego karajowi fani: nie chodzilo o to, by unnym "przykopac" i pokazac, kto
          niby lepszy, ale by SWOICH JAK NAJLEPIEJ SPRZEDAC. 2Idol" to przeciez czysta
          komercja... Masz 100% racji, ale KTO z tych wielbicieli tego malego,
          aroganckiego "przykopywacza" Cie zrozumie?
      • Gość: Czarny73 Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.chello.pl 27.12.03, 07:59
        z przykrością stwierdzam że jesteś kolejną zakompleksioną polka mieszkającą w
        stanach i wyznającą kult pieniądza (bo nie mów mi że pojechałaś tam dla
        przyjemności:-)) ). Też Wojewódzkiego nie lubie ale jego uwagi na temat "idoli"
        były po mojemu trafne ... a że przekazane czasami w niestrawny dla nas
        sposób ... trudno ... organizatorzy wiedzieli kogo zapraszaja ... Ja na Twoim
        miejscu bardziej bym sie wstydził Twego "tubylca" ... to po mojemu z niego
        wyszło całe chamstwo - bo jak nazwiesz kogoś kto na forum publicznym nazywa
        kogos debilem, a drugiemu mówu że jest brzydki ???? Gratuluję wazeliniarskiego
        podejscia do życia .... polko od siedmiu boleści:))))
      • Gość: popo Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.katowice.msk.pl / 80.51.105.* 27.12.03, 19:48
        Iwono !!!.... a ile zarobiłaś już baksów ? ....może już czas wracać ? Taki
        wstyd ...!!!
    • Gość: Wojtek Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.03, 00:59
      Przeczytałem przed chwilą list Mgdy i jestem zażenowany. Może mieszkasz Magdo
      za granicą ale nawidocznej nie pozbyłaś sie jeszcze kompleksów. Już sobie
      wyobrażam jak chodzisz o Londynie i marudzisz na Wojewódzkiego. Zasmucił mnie
      Twój list bo widać teraz że ludzie nie zmieniają sie (na lepsze) nawet za
      granicą
      • shpinak Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! 27.12.03, 01:01
        A ja z zasady nie oglądam tandetnych programów, I MAM Z GŁOWY CAŁĄ TĄ DYSKUSJĘ.
        IDĘ SPAĆ A WY SOBIE GADAJCIE.

ziew ziew....
        • Gość: Kamilllllll Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.12.03, 01:40
          Ino przed snem schowaj swoje ciężko zarobione dolary/funty/marki (niepotrzebne
          skreślić) głęboko w majty, bo Ci jeszcze niger z sąsiedniej pryczy je
          zapier...oli! OLE! Ale mi się napisało :)
    • Gość: Annamaria ciekawe...ja też żyję w Anglii i się NIE WSTYDZĘ!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 01:52
      Kobieto to ty ładnie zryta jesteś.Od 2 lat siedze w Londynie bo tu studiuję i
      powiem ci że właśnie tego mi tu brakuje.Anglicy,fakt byli zdziwieni Kubą bo
      przecież JA TO TAK MÓWIĆ WPROST CO SIĘ MYŚLI??!!! ale z relacji znajomych
      wynikało ze nieco im kuba zaimponował.Doczekałam się nawet stwierdzenia: "ten
      od was to jednak ma dobry gust" oraz "to tam u was w idolu wazelina widzę sie
      nie lała...fajnie". Lepiej wyszczekany Polak niż amerykaniec,który nie mogąc
      nic inteligentnego odp sadzi tylko "shut up!".Załamał mnie tylko ten krawat
      samoobrony...było to zrozumiałe w większości dla polaków,ale spokojna
      głowa:wielu angoli NAPRAWDĘ BYWA U NAS (przeważnie warszawa lub kraków)i chyba
      każdy z nich wysłuchał juz wyjaśnienia CZYM JEST LEPPER. I przede wszystkim:
      Dzieki wojewódzkiemu co poniektórzy zauważyli że my tak naprawdę MAMY SWOJE
      ZDANIE (prawda jest taka że nikt mi nie wierzył jak mówiłam że "ten od nas"
      zrobi dym.Anglicy raczej się spodziewali,widząc Kubę,że zaraz zacznie się seria
      p. "zgadzam się z simonem...zgadzam się z watermanem...".Zreszta co wy myślicie?
      że oni kochają younga?ludzie!!!fakt nie mają tu najlepszego gustu muzycznego
      ale bez przesady.Byli mile zaskoczeni,co mi zresztą zostało oznajmione,że
      podziwiają go że nie właził w dupę alex tak jak to reszta jurorów robiła w
      przypadku własnych kandydatów.

Osobiście za Kubą nie przepadam...fakt...posuwa sie do chamstwa.Ale jak
      krzyknął ten text o eurowizji to autentycznie rozległy się tu brawa...(anglicy
      mają tutaj złe wspomnienia ;).
      Zreszta wyobrażacie sobie cygana tam?Z jego dreszczami?Zapędowska?Mędząca że
      pięknie clarkson wyje bo ona lubi takie delikatne?Leszczyński który za bardzo
      sobie brał do serca ten cały gówniany show?( bo to nie jest normalne...prawda
      jest taka że jeżeli ktoś myśli o prawdziwej karierze to do Idola nie da się
      zaciągnać).Idol to goovno- to wiadomo- pytanie brzmiało-kto to powie na głos.
      Ja dziękuję Kubie...i wcale nie mam zamiaru przemykać sie w drodze na univer
      ani mówić że ja z Polski tak naprawde nie jestem. Jest kur...a dobrze i po co
      szukac problemów tak gdzie ich nie ma....powiem na koniec tak- jeszcze nie
      usłyszałam złego słowa o naszym jurorze a mam styczność z ludź z naprawdę
      wieeelu krajów. Pozdrawiam...chyba jednak kubę polubię.
      • Gość: . Studiujesz j. angielski w szkolce dla au pairs? Na IP: *.server.ntli.net 27.12.03, 19:52
        to mi wlasnie wyglada. Bo moi brytyjscy studenci normalnego brytyjskiego
        uniwersytetu (5 miejsce w dorocznym rankingu Sunday Times) publicznie sie NIGDY
        nie przyznaja do ogladania czegos tak straszliwie dla "prolos", jak "Idol",
        Academy czy Big Brother. Coz, nie studiuja... FRYZJERSTWA!!!
        • Gość: mejat Re: Studiujesz j. angielski w szkolce dla au pair IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.03, 15:52
          Lukaszu H. - wyluzuj prosze. Zbyt wielkie zacietrzewienie w gloszeniu pogladow
          nie sprzyja ich wiarygodnosci. Podobno agresja to ostatnia forma desperacji.
          Tak Ci zle na wygnaniu ze spedzasz dwa dni na polskim forum dyskusyjnym?
        • Gość: Annamaria Re: Studiujesz j. angielski w szkolce dla au pair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 22:50
          niestety nie...jestem na University College London jeżeli coś ci to mówi.Swoją
          droga fajnych masz znajomych...sami poważni ludzie,prawda ...nikt TV nie
          ogląda...szkoda mi cię człowieku.Cóż szkoda że twoi studenci (chociaż
          zastanawia mnie co masz na myśli mowiąc "twoi"- nie sądzę abyś był wykładowcą
          <lol>) się nie przyznają..moze ich po prostu nie rozumiesz? :-D W każdym razie
          jeżeli coś takiego jak "jako taka rozrywka "dla nich nie istnieje to szkoda mi
          także ich :) Zresztą każdy kto interesuje się muzyką z czystej ciekawości to
          obejrzy.
          Problemem było to że każdy kraj sobie to zmontował jak chciał i w jedej wersji
          Kuba mógł wyjść na totalnie zrytego idiotę a w drugiej na chmskiego ale
          sprawiedliwego...
        • Gość: GA Re: Studiujesz j. angielski w szkolce dla au pair IP: *.nrockv01.md.comcast.net 29.12.03, 09:04
          PRAWDZIWY WYKLADOWCA NA PRAWDZIWYM BRYTYJSKIM UNIWERSYTECIE NIGDY NIE ZNIZYLBY
          SIE DO KOMENTOWANIA JAKIEGOS IDOLA. PRAWDA? wIEC SPADAJ KROPKA , BO TO NIE TWOJE
          FORUM` TY PSEUDOINTELIGENCIE ZARABIAJACY NA ZYCIE CO NAJWYZEJ MYCIEM KIBLI NA
          LONDYNSKICH UNIWERKACH.
    • Gość: Anka Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.03, 02:10
      Idol, Kuba i cała reszta

Rzecz cała niewarta jest larum, jakie podnoszą ludzie na forum. Nie ma powodu,
      aby ogłaszać narodową klęskę z powodu udziału Wojewódzkiego w tym programie ani
      tym bardziej święcić jakiś tryumf.

Niewątpliwie Wojewódzki zdominował jurorów w walce o uwagę publiczności
      (wyjąwszy te stacje, które go po prosu wycięły albo zmontowały). Jego
      preferencje muzyczne były trafne i uczciwe – nie forował polskiej uczestniczki.
      Jednakże sposób, w jaki dawał im wyraz bywał żenujący. Nie chodzi o to, że
      powinien być układnym i grzecznym poliglotą. Udział kogoś takiego jak Kuba w
      programie nudnym jak flaki z olejem jest nie do przecenienia – zważywszy
      jeszcze na bezbarwność pozostałych jurorów. Chodzi mi o to, że pewne kwestie
      mógł sobie darować - bez szkody dla efektu, jaki zamierzał osiągnąć.

Czemu np. miało służyć porównanie wykonawczyni z Jordanii do wiagry działającej
      na krótką metę? Tego rodzaju uwaga wobec dziewczyny z arabskiego kręgu
      kulturowego świadczy o kompletnej arogancji i ignorancji, tego kto ją wygłasza.
      I nie jest to przykład wystudiowanej i wyreżyserowanej arogancji Wojewódzkiego
      tylko braku wyobraźni, taktu i przyzwoitości.

Po co uwaga wobec jurora z Jordanii o podkładaniu bomb do samolotu i
      językowy „żart”, że ktoś komuś zrobi „habibi”. To denne.
      Z językami w ogóle słabo. I nie chodzi tu o brak znajomości tychże – to nie
      była olimpiada językowa, ale o elementarny brak wyczucia. Wojewódzki nie
      powinien wygłaszać dowcipów i samodzielnie ich tłumaczyć na angielski (ani też
      zdawać się w tym względzie na tłumacza), bo nie wychodzi ani śmiesznie, ani
      sarkastycznie tylko po prostu głupio. Np. „nie rób wiochy” nie przekłada się w
      żaden sposób na „don`t make a village”.

No i wreszcie nie ma potrzeby uszczęśliwiać reszty świata gapiącego się przed
      telewizorami na Idola sprawą polską. Może to się komuś wydać niepojęte, ale
      ludzkość nie jest zainteresowana Renatą Beger (olewają nawet Skłodowską), ani
      nie chce poszerzać swych horyzontów umysłowych o cytaty z Lecha Wałęsy.

Największym skandalem, a nie tylko medialnym, były jednak wypowiedzi
      Amerykanina, który ewidentnie najlepszemu Norwegowi dał jasno do zrozumienia,
      że nie wygra, bo nie wygląda jak powinien. To granda nawet jak na standardy
      takiego programu jak Idol. Choć może z drugiej strony było to szczere credo
      tego programu. Wygrać może plastikowy chłoptaś wyglądający jak powiększenie
      Kena (samczyka od Barbie). Indywidualność i cechy własne (nawet w uzębieniu)
      dyskwalifikują. W programie było trzech takich młodzieńców: Niemiec, Niemiec z
      RPA i Anglik.

Naszej Ali chyba jednak nie wyszło. Osoby, które poddały ją obróbce wyraźnie
      przekombinowały. To już nie Ala tylko „Alex”, piosenka była pompatyczno-ckliwa
      i kłóciła się z nowym wizerunkiem wykonawczyni i jej stylizacją, a ona sama
      wydawała się mało przekonana sama do siebie i w związku z tym rozdrażniona.

• otryt Zajebiście 27.12.03, 02:36
      Poziom rzeczywiście był denny. Nie usprawiedliwia to jednak chamskiego
      zachowania Wojewódzkiego. Zabawa kosztem uczestnika, któremu każe powtórzyć
      słowo "zajebiście", a który nie wie co znaczy to słowo, jest prymitywna i
      żenująca. Człowiek inteligentny nie zachowywałby się w ten sposób. Uważam, że
      nie jest niczym trudnym po kolei obrażać wszystkich, bawić się ich kosztem. Nie
      trzeba do tego specjalnej inteligencji. Mieli rację Amerykanin i Anglik
      nazywając zachowanie Wojewódzkiego po imieniu. To, że ktoś nie umie śpiewać nie
      może być powodem do tego aby szargać jego godność.
      • Gość: załamana FORA I INNE PLACE BOJU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 03:02
        wiecie co jest smutne???że teraz Polacy pałętają sie po zagranicznych forach i
        PRZEPRASZAJĄ ZA KUBĘ...inni przychodzą i mówią "nie...ten kuba od nas z PL był
        super...".Ludzie ustalcie wersję jakąś albo nic nie mówcie bo wychodzimy na
        idiotów ... Mi się tam podobało wystąpienie kuby ale jawi się kolejny problem:
        tam gdzie mieszkasz warunkuje to co widziałeś....smutne...to ja już wole
        eurowizje-każdy widzi to samo...żadnych manipulacji.
        • Gość: . Wielosc opinii w normalnych krajach NIKOGO nie IP: *.server.ntli.net 27.12.03, 23:19
          dziwi. Tylko ta biedna postkomunistyczna Polska ciagle teskni do tego, by byc
          jednomyslna i spiewac w zgodnym chorze...
      • Gość: kama Re: Zajebiście IP: *.ri.ri.cox.net 27.12.03, 03:22
        Zgadzam sie,ze Wojewodzki "zgubil " gdzies po drodze swoja inteligencje.W
        prymitywny sposob ponizajac innych nie jest sztuka trudna.Po [prostu chce,aby
        sie o nim mowilo.Nie wazne,zle,czy dobrze.Potrzebuje dobrego psychologa!
    • Gość: dedes Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.03, 03:25
      To napiszcie do prezydenta R.P. żeby ogłosili referendum w sprawie odebrania
      obywatelstwa polskiego K.W. ;)
    • Gość: torunczyk Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.12.03, 07:38
      Pani Magdo, podpisuję się obiema rękami pod Pani artykułem. Co do Pana
      Wojewódzkiego; cóż, trudno wymagać od małpy aby listy pisała. Pozdrawiam.
      • korkix78 Kuba, czytasz to wszystko? :-)) 27.12.03, 08:34
        • Gość: Kuba Re: Kuba, czytasz to wszystko? :-)) IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.03, 00:56
          Tak czytam i wasze wypowiedzi mnie gówno obchodzą
    • korkix78 To Pijak. I zlodziej! bo kazdy pijak to zlodziej! 27.12.03, 08:48
      Oj poprzewracalo sie w glowach, poprzewracalo... Ja w ogole nie wiem na jakiej
      zasadzie kreuje sie teze ze skoro Kuba Wojewodzki zachowal sie tak a tak, to
      kazdy Polak widocznie taki jest- bo do tego sprowadzaja sie wypowiedzi
      wiekszosci przeciwnikow Kuby, o niezdrowych (ze tak posluze sie eufemizmem)
      pogladach. A jesli tak,to wlasnie okazuje sie ze kazdy Amerykanin jest bialym
      murzynem molestujacym dzieci (po obejrzeniu informacji o Michaelu Jacksonie),w
      calych kielcach roi sie od latajacych scyzorykow (po wysluchaniu jednych z
      pierwszych wywiadow Liroya) a Bulgaria to mrozny kraj pelen narciarskich
      skoczkow (bo akurat skaczac po kanalach w TV napatoczymy sie na skok Bulgara w
      kwalifikacjach).
      Troche dystansu :-)
      • Gość: tomlon Re: To Pijak. I zlodziej! bo kazdy pijak to zlodz IP: 195.137.100.* 27.12.03, 14:37
        wiekszosc wypowiedzi,mija sie z celem.przeciez chodzi o to zeby stwierdzic jak
        wypadl wojewodzki jako "juror".brak kultury ,taktu czy wychowania to maly
        problem.ten czlowiek zblaznil sie nie jako polak,on zachowywal sie jak na
        szmate przystalo.nadaje sie tylko do rozmowy w chlewie ...tam znajdzie godnych
        siebie rozmowcow.nie ma potrzeby zeby napadac sie nawzajem i wymyslac od
        najgorszych.za granica naprawde mamy opinie nacji,ktora unicestwia sie nawzajem.
        naprawde nie jest nikomu w zadnym kraju potrzebny czlowiek ,ktory nie umie byc
        czlowiekiem.
        to prawda ,ze inni jurorzy tez sie blaznili,ale takiego
        oszoloma,chama,impertynenta,agresora,nieuka juz dawno nie widzialem.moja opinia
        bylaby taka sama gdyby podobne zachowanie dotyczylo innej osoby.jednak wszyscy
        mowimy o nim,a wiec jednak slusznie to oburza innaczej nie byloby dyskusji.
        pan wojewodzki jest zalosnym przykladem polskiej zawisci i niedostosowania sie
        do ogolnie przyjetych zasad.naprawde przesadzil i sam byl zdziwiony tym ,ze
        inni go atakuja a nie tylko on innych !!!!!!!!!!!

a przeciez niedlugo wchodzimy do europy,,,,mam tylko nadzieje ,ze bez niego !!!
        milego dnia !!!
    • Gość: makmar Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.light.csk.pl 27.12.03, 08:49
      Wojewodzki byl super. Zapominacie ze tu chodzi o zabawe i on sie dobrze bawil,
      ja zreszta tez. Wiekszosc wykonawcow to beznadziejne barowe smecenia - zreszta
      nikt ich nie komentuje bo ich juz nie pamieta zapewne.Wojewodzki mowil po
      polsku bo mowil tylko do Polakow, na RTL mowil po angielsku a Niemka po
      niemiecku. Przy tych jurorach z innych krajow nikt by nie ogladal w Polsce
      Idola. U nas bylo przynajmniej bez tego wazeliniarstwa "Jestes dobry, jestes
      wwspanialy". I dlaczego nie widzicie ze sam program byl koszmarnie
      zrealizowany - jedyny sposob na zachowanie dystansu to humor, ktory akurat mial
      Wojewodzki.
    • Gość: Makmar Re: Kuba Wojewodzki przynosi wstyd Polsce!!!! IP: *.light.csk.pl 27.12.03, 08:50
      Aha i Ala to chyba na jakiejs potrojnej dawce amfy jedzie, tak na moje oko.
    • Gość: telewidzka akurat w tym finale nie przyniosl:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 08:59
      nie przeczytalam wszystkich postow bo mi sie nie chcialo. nie ogladam idola,
      nie lubie kuby.jednak po tym co tu przeczytalam wlaczylam sie na koncowke
      finalu i zaczelam sie zastanawiac. przy okazji takich "wydarzen" odzywaja
      sie "Polacy" mieszkajacy za granica. nie bez powodu pisze w cudzyslowie.zawsze
      maja najwiecej do powiedzenia o naszym kraju i zawsze zle. nie musza sie
      wstydzic ani za mnie ani za moich rodakow. nie jest mi to do niczego potrzebne
      ba uwazam, ze nie maja do tego zadnego prawa! ja jakos nie wstydze sie ani za
      glupote amerykanow i ich zadufanie ani za anglikow bo ich rodzina krolewska
      jest smieszna itp itd. mam to w nosie i bardzo prosze zeby zajeli sie
      ocenianianiem swojej nowej ojczyzny i jej przedtswicieli. a co do samego
      programu. posluchalam wypowiedzi amerykanina do ich idolki. wypowiedzi w
      stylu " jestes swietna, zaden z tych petakow nie dorasta ci do piet. ach jakiez
      to bylo "madre", "wnikliwe" i "kulturalne". a kuba? nie byl ani lepszy ani
      gorszy od innych jurorow. tak angielski jest jezykiem miedzynarodowym i anglicy
      i amerykanie w zwiazku z tym uwazaja, ze juz nie musza sie uczyc zadnych
      innych. mnie nie przeszkadzalo, ze kuba mowil po polsku bez wzgledu na to czy
      zna angielski czy nie. na takiej imprezie obowiazkiem organizatorow jest
      znalezienie tlumacza bo jak sadze kryterium wybierania jurorow nie jest
      znajomosc jezyka. a moze sie myle. moze mozna nie znac sie na muzyce a
      wystarczy znac jezyk:))
    • Gość: Poki Widać, że nie mieszkasz w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.03, 09:03
      Kuba Wojewódzki jest palantem, wszyscy go tutaj nienawidzą, a jednak wszyscy
      chcą go oglądać, gdyby wysłano kogoś innego zapewne oglądalność w Polsce byłaby
      o jakieś 20% mniejsza. Zresztą Anglicy muszą być też niezłymi idiotami jeżeli
      oceniają 40-milionowy naród po jednym człowieku.
      • Gość: Anamaria Re: Widać, że nie mieszkasz w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 13:29
        w polsce jestem często (rodzina i te sprawy...)i uwierz że nie oceniają narodu
        na podstawie tylko kuby.Jednakże prawdę mówiąc tym anglikom których ja znam
        wystopienie kuby się podobało bo jak stwierdzili "skopał dupę tym cukerkowym
        idiotom i przynajmniej dla niego warto było sobie to obejrzec".Poza tym
        cokolwiek by inni o nim nie mówili stwierdzono że ma zdecydowanie najlepszy
        gust.Powtarzam:wyobrażacie sobie tam cygana albo zapędowską?Leszczu spoko ale
        on sobie za bardzo to brał do serca i zapewne mówiłby tak poważnie że w ogóle
        by polskiego jurora nie pokazywali bo po co skoro nic ciekawego nie prezentuje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka