Dodaj do ulubionych

Sopot- Budka Suflera

09.08.09, 20:20
Kto to jest ta dziwna farbowana panna ze szparą między zębami obok
Trojanowskiej..? Trochę sepleni chyba... brrrr
Obserwuj wątek
    • pizza_adoloran Dlaczego obcięto końcówkę piosenki? 09.08.09, 20:49
      Nie jestem fanatykiem BS, ale wyciszanie końcówki utworu na festiwalu, bo teraz
      trzeba dać reklamy to jakiś absurd. Nie mówiąc już o tym, że to państwowa
      telewizja...

A ta panna to Candy Girl. Nagrała swoją wersję "Wszystko czego dziś chcę" i
      zapewne dlatego znalazła się na scenie.
      • cristinka Re: Dlaczego obcięto końcówkę piosenki? 09.08.09, 20:57
        aha, to ta polska lady gaga... no cóż, jaki kraj taka lady gaga
        • shatmach Urszula 09.08.09, 21:12
          Urszula się wypaliła. Głos już nie ten. :(
          • pizza_adoloran Re: Urszula 09.08.09, 21:55
            shatmach napisał:

> Urszula się wypaliła. Głos już nie ten. :(

Richardson z Mannem uprzedzali, że dziś (pytanie czy tylko dziś) Urszula ma
            problem z gardłem. Natomiast dla mnie porażką był Czystaw. Ledwo przeżył dwie
            piosenki.
    • cristinka Re: Sopot- Budka Suflera 09.08.09, 21:48
      jezu, jaka bezczelnosc- przed chwila po piosence ktos cos mówił ze sceny a
      dwójka poprostu przerwała transmisje i puściła reklamy!!!!!! Czegos takiego
      jeszcze nie widziałam. Chciałabym z nazwiska poznac tego idiote który to zaplanował.
      • pizza_adoloran Tym razem przerwali Santorce - co za palanty 09.08.09, 21:54
        Dokładniej mówiła Irena Santor, taka nieistotna najwyraźniej dla TVP2 postać
        polskiej rozrywki. Miały być reklamy o21:50 to będą, a nie jakaś starsza
        piosenkarka. Niech sobie mówi w domu, nie? My tu reklamujemy, państwowa
        telewizja jesteśmy.
        • dona.a Re: Tym razem przerwali Santorce - co za palanty 09.08.09, 21:57
          Też mnie to wkurzyło, tym bardziej, że Santor to nie Doda zarówno w
          kwestii głosu śpiewanego jak i mówionego
          • pizza_adoloran Re: Tym razem przerwali Santorce - co za palanty 09.08.09, 21:58
            Najwyraźniej w TVP nie wiedzą, kto to jest Santor. Zresztą co w tej instytucji
            jeszcze człowieka zdziwi. Dobrze że jej nie przepędzili kijem ze sceny.
      • andrz_ej Re: Sopot- Budka Suflera 09.08.09, 21:58
        przerwano bezczelnie wypowiedż Ireny Santor,która była gościem specjalnym i
        chciała podziękować Budce,tyle co zaczęła mówić TVP2 bezczelnie przerwała
        transmisję aby nadać reklamy.TV publiczna zaczyna się komercjalizować do
        potęgi,ponieważ nie wolno TVP przerywać programów reklamami,podzielili koncert
        Budki na 3 części,jako niby każda część to osobny program,po to aby w
        międzyczasie raczyć telewidzów natrętnymi reklamami.W ogóle cała transmisja
        koncertu zrobiona niechlujnie,po co te zapowiedzi,kto ma wystąpić w następnej
        części,sam koncert powinien byc znacznie dłuższy,zabrakło całej masy
        znaczących,bardzo dobrych utworów w karierze zespołu,dobór utworów zupełnie
        przypadkowy.Urszula bez głosu,śpiewała w większości publiczność niż ona
        sama.Napiszę protest do TVP
        • pizza_adoloran Re: Sopot- Budka Suflera 09.08.09, 22:02
          Podpisuję się całkowicie.
        • cristinka Re: Sopot- Budka Suflera 09.08.09, 22:05
          Jak myslicie, do kogo w tvp napisac kilka niemiłych słów?
          • pizza_adoloran tutaj - ja już piszę 09.08.09, 22:22
            www.tvp.pl/o-tvp/kontakt
            Chyba działy "opinie"/"inne", nie?
            • cristinka Re: tutaj - ja już piszę 09.08.09, 22:31
              Dzięki. Apel do pozostałych zażenowanych widzów aby tez napisali do TVP. Niech
              wiedzą ze mało komu ten festiwal sie podobał. I jeszcze jedno- jak skutecznie
              wycofac sie z płacenia abonamentu?
            • jedzoslaw Re: tutaj - ja już piszę 09.08.09, 22:54
              Wyciszanie końcówek utworów i słów Ireny Santor to chamstwo najgorszego sortu, ale buractwo z Woronicza jak to buractwo: gardzi i depcze zagnojonymi gumofilcami to, czego nie rozumie. Zresztą nieważne, kiedy wyciszono końcówkę "Martwego morza" krew mnie z lekka zalała, ale zaraz potem poszedłem coś zjeść w ramach przerwy i złość mi przeszła. Ale ja nie o tym...
              Proszę Państwa. W innym wątku zadałem pytanie, czemu Budka Suflera okupuje telewizyjne estrady od 10 lat. Pewnie i Wy wszyscy macie im coś do zarzucenia. Że obecnie zeszli na komerchę, że angażowali się w politykę (w 2000r. zespół oficjalnie poparł M.Krzaklewskiego w wyborach na prezia, a K.Cugowski był niedawno senatorem PiS), że są zbyt lansowani i że co 5 lat obcgodzą rocznice itp. Jednak te wszystkie zarzuty, które i ja podzielam dzisiaj po prostu zbladły. Dosłownie. Dawno nie widziałem tak wspaniałego koncertu. Byłem swego czasu gorącym fanem ich starszej twórczości, a i obecnie mam do nich ogromny sentyment. Dziś znów odnowiłem tamto uczucie. Zamiast często tandeciarsko-obciachowych ich wytworów z obecnej dekady (te wszystkie "Bale wszystkich świętych" i podobne)- wyłącznie to, co mieli najlepsze: znakomite przeboje z lat 1974-1991 oraz kilka z lat 90-tych. "Trzech Tenorów" razem dało wspaniały koncert: fakt, pan Czystaw troszeczkę podupadał, ale jestem mu to w stanie wybaczyć, za to F.Andrzejczak wciąż pełen wigoru. Urszula: cóż, niedysponowana, ale wybaczamy jej. Będę szczery: doprowadzili mnie do łez. I niezwykła wizualizacja na telebimach oraz ciekawy, nowoczesny akompaniament. Całości dopełniła sympatyczna konferansjerka Wojciecha Manna. Jakiż to był ogromny kontrast wobec tego, co dane nam było oglądać choćby wczoraj...
              Stwierdzam, że koncert Budki Suflera był największą atrakcją tegorocznego "Sopotu Wg TVP". Niech już chłopaki obchodzą swoje rocznice, mają do tego prawo. Starszawi są, mają swoje fanaberie. Wolę żywą Legendę polskiego rocka z jej słabostkami, niż tłum żałośnie bezbarwnych pożal się Boże celebrytów, czy szmat robiących "odwłokowe karyjery". Odwłoki wywłok już się zbytnio w TVP zasiedziały, czas na porządki. A publika o dziwo była zachwycona. Czyli nie jest jeszcze z nimi tak źle. Chcę wierzyć, że to pozytywny zwiastun powrotu czasów profesjonalistówm którzy w obecnej dekadzie zostali wyparci przez żenujące podróbki gwiazd.
              • pzmigr Re: tutaj - ja już piszę 09.08.09, 23:07
                Nie zgadzam się z opinią jedzosława. To raczej jakaś akademia była, a nie koncert z prawfdziwego zdarzenia. Rutyna, rutyna, rutyna. Słyszałem dużo o wiele lepszych występów BS, np. z okazji 30-lecia w Gdyni, transmitowany przez Polsikie Radio - notabene też przerwany w połowie ostatniego utworu po to, żeby nadać prognoze dla rybaków czy inne podobne g...
                Ale w sumie się nie dziwię, czy można przez 35 lat z równym zapałem grać te same utwory?
              • pizza_adoloran Re: tutaj - ja już piszę 09.08.09, 23:08
                Ja nie chciałbym umniejszać rangi Budki Suflera (faktycznie, świetnie zagrali),
                ale po wczorajszym dniu nie mogło już być gorzej. Cieszę się, że zagrali utwór
                "Cisza jak ta", rzadko lansowany na jubileuszach.
                • jedzoslaw Re: tutaj - ja już piszę 09.08.09, 23:18
                  Wiecie, może i rutyna, może i filozofia inż. Mamonia, ale chłopaki jednak udowodnili, że wciąż sobie nieźle radzą i nie pozwolą o sobie tak szybko zapomnieć. Jednak, w porównaniu z marnością poprzednich dni Festiwalu ten koncert mocno się wyróżniał, choć- rzecz jasna- nie jest jakoś przełomowy. Przyznam zatem, że moja opinia była mocno subiektywna... :)
                • dona.a Re: tutaj - ja już piszę 09.08.09, 23:19
                  Mnie też się podobał koncert, piosenka "Cisza jak ta" należy do
                  moich ulubionych i podobnie jak jedzosław zwróciłam uwagę na ciekawą
                  wizualizację na telebimach, gdyby nie ten nieszczęsny zgrzyt z Ireną
                  Santor...
                  • pizza_adoloran Re: tutaj - ja już piszę 09.08.09, 23:49
                    Każda opinia, wyrażona na tym forum, jest subiektywna - inaczej się nie da. Ja
                    bym np. zamiast "Balu wszystkich świętych" wolał usłyszeć "Cały mój zgiełk" albo
                    "Ragtime", no ale trudno.

Ale z końcówką "Martwego morza" i z Santorką to mnie wściekli, naprawdę.
                    Zrozumiałbym coś takiego w Polsacie (tam śpiewającą "Tych lat nie odda nikt"
                    Santor zagłuszały histeryczne krzyki żegnających się Ibisza i Młynarskiej), ale
                    abonamentowe dziadostwo z misją to już szczyt. Misją, cholera, jest przerwanie
                    piosenki/wypowiedzi po to żeby pokazać reklamy? Ja już głupi jestem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka