tropicielka 02.01.04, 09:07 To jest lekka przesada , w Polsce nie ma już kompozytorów???Ogólnie ostatnio jak jest już coś dobrego , to się okazuje, że to cover... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariwederczi Re: Zalew zaczyna od przeróbki! 02.01.04, 17:14 Sam nic dla siebie nie skomponuje, a widać nikt też mu nie chciał pomóc... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: Zalew zaczyna od przeróbki! 02.01.04, 21:06 "Nic", "nikt", a skąd wiecie? Przecież piosenka Brickell to zaledwie jeden numer z tej płyty. Nie znacie przypadków coverowania wśród naprawdę uznanych gwiazd? Nie chce mi się przytaczać tytułów, musicie uwierzyć mi na słowo. Trochę dziwne jest, że akurat to poszło na pierwszy singiel, ale aby ocenić kompozycję wstrzymajmy się raczej do poznania całego albumu. Odpowiedz Link Zgłoś
konopielka80 Re: Zalew zaczyna od przeróbki! 03.01.04, 22:04 Mi to osobiście nie przeszkadza...Zobaczymy jego autorskie kompozycje, ciekawe czy śpiewa po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
mahoney Re: Zalew zaczyna od przeróbki! 03.01.04, 22:51 chociazby no doubt coveruje talk talk w kawalku it,s my life , sie pochwale , nie zebym znal to talk talk chociaz napewnio kiedys przeslucham . Odpowiedz Link Zgłoś
piecyk.gazowy Re: Zalew zaczyna od przeróbki! 03.01.04, 23:01 agata_edziecko napisała: > "Nic", "nikt", a skąd wiecie? Przecież piosenka Brickell Brickell??? Emma Bunton! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: Zalew zaczyna od przeróbki! IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 23:24 > > "Nic", "nikt", a skąd wiecie? Przecież piosenka Brickell > > Brickell??? Emma Bunton! to zabrzmi złośliwie, ale GRATULUJĘ WIEDZY!!! a teraz taka wiadomośc ode mnie: muzyka nie zaczęła się od spice girls, ale przed ich wspaniałym debuitem coś już w dziedzinie muzyki było - baaa, okazuje się chwilami, że to co było przedtem, było LEPSZE od spice girls... zdarzyło się też tak, że co nieco było na tyle kuszące, że dziewczyny brały się do coverowania co niektórych utworków. Przeprasza, jeśli spowodowałam szok, ale w tym wypadku terapia jedynie wstrząsowa mogła odnieść jakis skutek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liama Re: Zalew zaczyna od przeróbki! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 23:33 Bez sensu są takie przytyki. "What I am" to numer napisany przez Eddie Brickell i The Bohemians. Jeśli piecyk tego nie wiedział to trza go zawrócić na właściwą drogę, a jeśli chciał być zabawny to mu się nie udało. Batuszka - nie trać energii na takie pyskówki - tym bardziej, że jutro trzeba będzie stukać w klawiaturę od 20.00 do 00.00 - zbieraj siły!! ;-)) pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: Zalew zaczyna od przeróbki! IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 04.01.04, 00:03 zaznaczałam, ze to będzie złośliwe;) po prostu - wypluwam z siebie jad, żeby jutro spokojnie dysputy prowadzić > "What I am" to numer napisany przez Eddie Brickell i The Bohemians. Jeśli > piecyk tego nie wiedział to trza go zawrócić na właściwą drogę no własnie Agata próbowała go zawrócić, a jej nie uwierzył, to postanowiłam go zawrócić bardziej brutalnie;D;D;D;d >jutro trzeba > będzie stukać w klawiaturę od 20.00 do 00.00 - zbieraj siły!! ;-)) tylko tyle?? ja jutro pół dnia bede stukać w klawiaturę, a o pólnocy na pewno nie skończę, trzeba bedzie wyniki dłuuuuuuuuuuuuuuuugo omawiać;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Zalew zaczyna od przeróbki! IP: *.neonet.gliwice.pl / *.neonet.gliwice.pl 04.01.04, 10:59 Numer "What I am" jest wykonywany przez EDIE BRICKELL AND THE NEW BOHEMIANS Jak kogoś poprawiacie to róbcie to dokładnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
piecyk.gazowy Re: Zalew zaczyna od przeróbki! 04.01.04, 15:46 OK, dzięki wszystkim. Za kupę jadu też. Ja znam osoby, które uważają, że Knockin On Heaven's Doors to kawałek Guns N' Roses. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: Zalew zaczyna od przeróbki! IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 04.01.04, 15:53 sorki piecyk, nie chciałam Cię urazić, tak jakoś mnie ta emma buton z równowagi wyprowadziła;) > Ja znam osoby, które uważają, że Knockin On Heaven's Doors to kawałek Guns N' > Roses. ja znam takich (nie osobiście na szczęście) co twierdzą, że sean poul gra reggae - też nieźle, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
piecyk.gazowy Re: Zalew zaczyna od przeróbki! 04.01.04, 21:18 Gdyby Agata napisała, że to Eddie Brickell, to bym skojarzył. Nie znam jej twórczości, mam tylko jedną piosnkę, tę co była na płycie Windows 98 (teledysk). Ja bym tak nie przekreślał jednoznacznie Spice Girls itp. za wszystko co zrobiły. Słucham różnej muzyki - od popu przez rock, trochę metalu, hard core i wiem, że dobra piosenka nie jest przypisana do jakiegoś gatunku. Słyszałeś na przykład Sunshine zespołu Dance Nation? Kapela dance'owa, kawałek dance'owy - piosenka rewelacyjna. (Nie lubię dance'u). Odpowiedz Link Zgłoś
piecyk.gazowy Re: Zalew zaczyna od przeróbki! 04.01.04, 21:19 piecyk.gazowy napisał: > Gdyby Agata napisała, że to Eddie Brickell, to bym skojarzył. Nie znam jej Chodzi mi, że zabrakło tego "Eddie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: Zalew zaczyna od przeróbki! IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 22:18 ariwederczi napisał: > Sam nic dla siebie nie skomponuje skąd ta pewność?Prorok jakiś czy co?? ;P;P;P >a widać nikt też mu nie chciał pomóc... ;) zonk!!! Kasia Nosowska mu tekst napisała, oprócz niej paru innych muzyków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liama Re: Zalew zaczyna od przeróbki! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 22:25 errata do wypowiedzi batuszki: Nosowska napisała większość tekstów na tą płytę, a nie tylko jeden. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakisły trampeluch Re: Zalew zaczyna od przeróbki! IP: *.it-net.pl 03.01.04, 22:33 makowiecki zaśpiewał "miasto kobiet " czy jakoś tak nie wiem czyje to było, teraz pojechał hiciorem kylie trzeba jakoś sie przedzierać hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joll Re: Zalew zaczyna od przeróbki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.04, 12:37 miasto to jego piosenka akurat Odpowiedz Link Zgłoś
mahoney Re: Zalew zaczyna od przeróbki! 03.01.04, 22:48 najwieksza przesada to teledysk do tej piesni , te sceny w windzie , nie rozumiem w jakim celu w perawie kazdym polskim teledysku musi byc wprowadzone jakies wiejskie udziwnienie , zawsze musza pokazac jakiegos dziwaka , nie wiem moze im sie wydaje ze przytzrymaja tym widza przy ekrtanie , no bo przeciez kawalek sam sie nie obroni , tu jest kilku dziwakow , wsiadaja kolejno , gdzie jada , skad , po co , jaki maja zwiazek z kawalkiem , co maja obarzowac , podejrzewam ze na zadne z tych pytan rezyser teledysku sobie nieodpowiedzial , a szkoda , glupio robic takie niedorozwiniete niewiadomoco , Sam zalew jest ok , i nawet mnie zaskoczyl swoim glosem , ktory jak szedl idol uwazalem za cienki , tzn nie pzrekonywal mnie ze ten gosciu umie spiewac ciekawie i milo , a tu , moze oni cos tam podkrecaja podczas podukcji ale jest dobzre i intrygujaco , podobnie jak w pzrypadku makowieckiego i alex ( niech jej bedzie - nie chce miec slowianskiej ksywy to nie ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: Zalew zaczyna od przeróbki! IP: *.chello.pl 04.01.04, 03:26 > tu jest kilku dziwakow , wsiadaja kolejno , gdzie > jada , skad , po co , jaki maja zwiazek z kawalkiem , co maja obarzowac , > podejrzewam ze na zadne z tych pytan rezyser teledysku sobie nieodpowiedzial > a szkoda , glupio robic takie niedorozwiniete niewiadomoco ekhm, mahoney... zanim coś jeszcze napiszesz, zapoznaj się najpierw ze słowami tej piosenki a wtedy może domyślisz się o co chodzi z tymi 'dziwakami' ;))) Edie Brickell & The New Bohemians - What I Am I'm not aware of too many things, I know what I know if you know what I mean. Philosophy is the talk on a cereal box. Religion is the smile on a dog. I'm not aware of too many things, I know what I know if you know what I mean. Choke me in the shallow water Before I get too deep. What I am is what I am. Are you what you are - or what? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Zalew = Dickinson IP: *.revers.nsm.pl 04.01.04, 02:02 Zalew momentami brzmi jak Bruce Dickinson, szanowany wokalista pewnej wielkiej grupy. Aż miło posłuchać takiego głosu. Taka niewinna, pacholęca twarz i taaaki głos :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aasiek Re: Zalew = Dickinson IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 11:34 Ta niewinna,pacholęca twarz...Trooper,to było fajne:)Ale fakt,Zalew rzeczywiście pasuje do takiego opisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paxon Re: Zalew zaczyna od przeróbki! IP: *.spox.org / *.inet.polhost.pl 04.01.04, 14:53 Mnie to irytuje - pierwszy singiel w karierze i od razu cover. Bo musi być przebojowo... Teksty ktos mu napisał, muzyke pewnie też - takie praktyki są normalne dla gwiazdek pop, ale przy kims kto uchodzi za rock man`a - beeee. Dobrze, że chociaż spiewac potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś