vanilia21 10.09.09, 11:32 Witam czy ktoś miał do czynienia z firmą Pro-Active z Warszawy? Firma występuje pod nazwami Akademia Stylu i Urody, Pro-Acitive. Będę wdzięczna za informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Steve Re: Pro-Active- zna ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 19:28 Odradzam. Totalny burdel jeżeli chodzi o organizację. Wiekszość narzędzi do pracy jest popsuta, albo wogóle ich nie ma. O gorącej herbacie możesz zapomnieć. Firma nie ma żadnego zaplecza socjalnego, żeby coś zjeść, czy się czegokolwiek napić. Czajnik na wodę jest dla nich urządzeniem nie znanym. Jeśli zaś chciałabyś się napić kawy, to i owszem możesz, jeśli każdeorazowo za nią zapłacisz. O jakiejkolwiek pomocy od innych możesz zapomnieć wdrażając się w tą firmę. Nie dostajesz praktycznie żadnych materiałów do nauki jeżeli jesteś nowa i najlepiej jakbyś się wszystkiego nauczyła perfect w jeden dzień (i cholera wie z czego) No, ale czasem i geniusze na tej ziemi się zdarzają;-). Atmosfera nieciekawa. Pracownicy często wymieniani. A właścicielka ma zbyt wysokie mniemanie o sobie (już nie wspominając o podejściu do Klienta, które jest poniżej krytyki) i kompletnie nie potrafi zadbać w firmie o porządek i o atmosfere w pracy. Reasumując - Szkoda czasu, zwłaszcza jeżeli masz jakieś doświadczenie w pracy. Jeżeli zaś jesteś tuż po szkole to można spróbować, bo tam nie można mieć swego zdania, swoich pomysłów. Trzeba wykonywać to co każą i nie pytać dlaczego tak. Aha, może się też zdarzyć, że zrobisz coś zgodnie z poleceniem, a potem dostaniesz opieprz, że źle zrobiłaś:-) Także nigdy nie wiadomo, o co tak naprawdę chodzi. Także ta firma powinna być przykładem, jak nie powinno być w firmie;-) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przypadkowy [...] IP: 188.33.201.* 16.11.09, 12:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pro-Active- zna ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.09, 11:35 totalnie odradzam. trzy miesiące temu ukończyłam tamtejszy kurs.trenerka wzięta z kosmosu.kurs miał trwać cztery godziny,z czego 5 minut poświęcono mi na teorię,reszta to praktyka. może i tak powinno być,jednakowoż wydawało mi się,że trochę przeszkadzam mojej trenerce w czytaniu książki. na moją pracę,którą wykonywałam spojrzała raz na samym końcu. niczego nowego sie nie dowiedziałam i nic nie wyniosłam z tego kursu. więcej wiedziałam przed pójściem na zajęcia.to pierwsza rzecz. drugi bardzo istotny problem jaki mama z tą szkoła to niemożność zaopatrzenia się w jakiekolwiek produkty,do wykonywania pracy.wszyscy mnie zbywają, nie odpowiadają na maile,telefony. a gdzie indziej nie mogę kupić produktów,bo nie mam ich certyfikatów. tak więc o zwrocie pieniędzy mogę zapomnieć,a i o zamówieniu jakichkolwiek produktów mogę jedynie pomarzyć.bowiem certyfikat,który zdobyłam w pro-activ uprawnia mnie tylko i wyłacznie do kupna produktów u tej właśnie firmy.nigdzie indziej. to pro-activ musi mi zapewnić materiały do pracy,ale firma chyba nie jest zbytnio zorientowana w temacie. ludzie nie dajcie cię naciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena smialowska [...] IP: 188.33.89.* 08.12.09, 17:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia M. Re: Pro-Active- zna ktoś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.10, 11:08 A ja dziękuję za ostrzeżenie. Poszukam czegoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Pro-Active- zna ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 17:57 ja tak samo zastanawiam sie nad pojsciem tam na kurs. cene moze maja konkurencyjna ale nie bede płacić aż takich pieniedzy zeby narzekac... chyba bede musiala poszukac czegos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: argema Re: Pro-Active- zna ktoś? IP: 188.33.81.* 02.01.10, 18:22 mam prosbe jak cos znajdziesz to daj mi znac Odpowiedz Link Zgłoś
cold-case-love Re: Pro-Active- zna ktoś? 29.03.10, 10:52 Zastanawiające jest to, że Wszystkie powyższe wypowiedzi zostały napisane z 2 numerów IP komputera. Śmiem przypuszczać, że wszystko to pisała jedna osoba, która po prostu chce narobić niemiłego zamieszania w okół firmy PRO-ACTIV, tylko nie bardzo widzę ku temu powód. Jeśli jesteś szczerze niezadowolona to napisz to wprost a nie podszywaj się pod różne osoby i udawaj wielce oszukaną przez firmę. Ja u nich na kursie byłam i jestem z niego zadowolona, dostałam po ukończeniu certyfikat, zostałam rzetelnie przygotowana do pracy w zawodzie. Nie zauważyłam również tego, jak to piszesz "burdelu jeśli chodzi o organizację", braku kawy czy herbaty również. Wręcz przeciwnie herbatę dostałam, zostałam nawet zapytana czy mam na nią ochotę. W kwestii organizacji, wszystko przebiegało sprawnie i bez żadnych problemów. Może po prostu z Tobą wyszedł jakiś błąd w komunikacji, bo widzę, że poza Twoją osobą chyba nikt się nie wypowiedział tu negatywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Pro-Active- zna ktoś? IP: *.play-internet.pl 22.04.13, 10:26 Również odradzam, personel złaszcza na recepcji to szczyt chamstwa. Najpierw sa mili a jak sie zacznie to wszystko wychodzi. Sa inne, lepsze jest w czym wybierac : Prestige na Okęciu tel: 22 8673170 i na ul Pięknej tel 22 40 88861. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WC Re: Pro-Active- zna ktoś? IP: *.play-internet.pl 20.02.14, 00:26 potwierdzam, byłem tam zaledwie chwilę i mnie ten chamski personel dopadł (krępe coś chyba żeńskiego rodzaju), biedactwo pracuje za marne 2000 zł i rozładowuje swoje frustracje na przypadkowych osobach. Odpowiedz Link Zgłoś
laatnala Re: Pro-Active- zna ktoś? 27.04.10, 14:48 Ja też tam byłam na kursie i wspominam go bardzo dobrze. Po pierwsze był prowadzony przez profesjonalnego stylistę i wizażystę z doświadczeniem niemałym, bo pracował nawet przy YCD, a teraz gdzieś chyba w telewizji publicznej. Od samego początku powiedział mi, że jeśli nie będę dobrze robiła tego, czego mam się nauczyć to on mi się na dyplomie nie podpisze swoim nazwiskiem. Tak więc na samym początku została wysoko podniesiona poprzeczka. Na kosmetyki, na których pracowaliśmy również nie narzekałam. Nie zawsze jest na przykład opcja pracować na niewiadomo jakich, a dobry stylista musi się nauczyć pracować ze wszystkim. Takie moje zdanie. Pro-Activ dla mnie jako centrum szkoleniowe, które wybrałam wypadło naprawdę bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MANIA Re: Pro-Active- zna ktoś? IP: *.stansat.pl 08.05.10, 07:36 TEŻ BYŁAM NA KURSIE U ALANA, Z TYM ŻE JA BYŁAM NA FRYZJERSTWIE A NIE NA WIZAŻU, FACET WIE CZEGO CHCE, I NIE MA ZMIŁUJ MI 10 CHYBA RAZY MOCZYŁ MODELKĘ BO ŹLE MODELOWAŁAM. JAK UCZYŁ MNIE CIĘCIA WŁOSÓW TO SIEDZIAŁ NA KRZEŚLE OBOK I POPRAWIAŁ NA BIEŻĄCO. JESTEM NAPRAWDĘ ZADOWOLONA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Pro-Active- zna ktoś? IP: *.stansat.pl 16.07.10, 00:29 Alan to chyba kołki u płotu nawet nauczy fryzjerstwa... wymuszał na nas prawidłowe ruchy, poprawiał błędy na praktykach byli zdumieni, ze tyle potrafię po 3 dniach...fakt kosztem zarwanych nocy-zadawał nam mnóstwo prac domowych, projekty fryzur, opisy największych fryzjerów, opisy, kazał modelować w domu po 5 osób i robić zdjęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_winetu Re: Pro-Active- zna ktoś? 20.07.10, 14:20 A uczyliście się strzyc nożyczkami wartymi kilka tysięcy? :D bo ostatnio jak bylem u fryzjera to dowiedziałem się, że im drozsze nożyczki fryzjerskie tym lepiej. te, którymi mi były obcinane włosy były warte bagatela jakieś 4 kółka! A pro active znam, bo moja znajoma z pracy była tam na szkoleniu z wizażu. wróciła taka pojarana, że cała firma o tym mówiła :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angel Re: Pro-Active- zna ktoś? IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.06.13, 13:36 sama nie dawno skoniczyłam nie polecam pracowałam na starym i przeter sprzędzie przeterminowanych kosmetykach jednym słowem do akademi jest im bardzo daleko osoba ucząca nas nie miała kwalifikacji do prowadzenia kursów Odpowiedz Link Zgłoś