Dodaj do ulubionych

Pytanko o Centertel

IP: *.in-addr.btopenworld.com 10.03.04, 18:04
Witam wszystkich - moje pytanko dotyczy rekrutacji do PTK Centertel Sp. z
o.o. www.idea.pl/portal/map/map/work_offers - powiem tak tez mialem ta
przyjemnosc uczestniczyc w milej rozmowie kwalifikacyjnej i no tak co dalej?
ja juz nie mam zludzen i mam juz nowe zajecie - ale czy ktos jeszcze spotkal
sie z sytuacja ze nie doczekal sie zadnej odpowiedzi - np. Krotki emilek -
dziekujemy Panu za poswiecony czas niestety na dzien dzisiejszy itd. itd.
I jeszcze jedna sprawa te ogloszenia wydaja sie coraz bardziej wiekowe - czy
tam rzeczywiscie prowadzi sie nabor nowych pracownikow?
Dziekuje i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: ochucki Re: Pytanko o Centertel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 11:17
      Niestety w Polsce jeszcze większość firm nie oduczyła się chamstwa.Na zachodzie
      każda firma informuje kandydata o wynikach rekrutacji.
    • Gość: killer1 Re: Pytanko o Centertel IP: *.wroclaw.mm.pl 20.03.04, 11:36
      Podajmy sobie ręce:))) Tak sie składa że związałem się z branżą
      telekomunikacyjną od początku swojego życia zawodowaego (tj. 7 lat). Pracowałem
      i pracuje cały czas w marketingu w firmach telekomunikacyjnych o ugruntowanej
      pozycji na rynku i również postanowiłem "zaatakować" Ideę w sprawie pracy na
      wakat Junior Brand Managera pomimo tego iż w chwili obecnej jestem kierownikiem
      Sekscji Marketingu w jedmej z czołowych firm branży IT (ze wskazaniem na
      telekomunikację) i co? Ano Gówno:))) Oczywiście myslałem że mogą być HR-owcy
      zaskoczeni że z Kier. na JBM, a tu e-mail: soorry ale pomimo że pana cv było
      interesujące to.... niestety:))) Podobnie było w ERZE i w TPSA chociaż tam
      byłem na rozmowach i nawet poinformowano mnie że jestem jedynym kandydatem po
      selekcji i .... zawsze następowały "zerwane więzi". Kiedy poirytowany brakiem
      kontaktu dzwoniłem do w/w "zakładów" dowiedziałem się że: "...to pan niedostał
      odpowiedzi? już osoba pracuje! chyba pan błędny adres do korespondencji wpisał
      (!) albo błędny nr tel. (!)". W TPSA to już sięgneło szczytów ponieważ pani
      dyr. Departamentu Komunikacji i Marketingu Operacyjnego przekazała mi
      (osobiście twarzą w twarz", że ".. już pana zatudniamy ewentualnie czeka pana
      rozmowa jeszcze z dyrektorem Pionu Marketingu. w przyszłym tygodniu mnie nie
      mam ponieważ jestem w delegacji ale po powrocie od razu sie kontaktujemy". No i
      czekałem pełen nadziei że to już, wreszcie i ... Gówno. Poirytowany zadzwoniłem
      sam do pani dyr. na komórkę którą mi sama podała i usłyszałem ".. w tej chwili
      nie moge rozmawiać ale moja asystentka dzisiaj ok. 16 skontaktuje sie z Panem i
      poinformuje o szczegółach". Dzwoni do mnie .... do dziś :) (rekrutacja miała
      miejsce w maju 2003 :) Niech ktoś mi powie o co tu chodzi? Rozumiem, że zarzuca
      się komuś z doświadczenie w braży IT kandydującemu do firmy FMCG że to inna
      branża, inna specyfika, ale jeśli ktoś kto "tyra" tylko w swojej branży i ma
      sukcesy oraz doświadczenie oraz spełnia wymogi formalne zostaje "spuszczony"
      przez firme z tej samej branży to chyba świat zwariował!!!!!!!!!! To gdzie mamy
      startować z ofertami zatrudnienia do Hipermarketów skoro wszędzie rządzi
      nepotyzm. A później człowiek czyta w "PROFICIE" wywiad z dyr. HR ERY
      że "..preferujemy przede wszystkim ludzi z doswiadczeniem w branży
      telekomunikacyjnej.." ŻENADA!!!!!!! Nie daje rady nerwowo!! Co w tym kraju sie
      dzieje!!! A propos "starych" ofert pracy! Polecam oferty POLKOMTELA:) pełna
      stagnacja!!! Te same oferty znajdują się w zakładce PRACA prze pół roku, rok...
      Świat zwariował...
      • yoku Re: Pytanko o Centertel 21.03.04, 14:51
        Ja natomiast mam zupełnie inne doświadczenia z Centertelem. Po rozmowie
        kwalifikacyjnej (która odbylam juz jakis czas temu)zadzwonili kilka dni pozniej
        zeby zaprosic na kolejna. Na tej rozmowie obiecali ze skontaktuja sie do konca
        tygodnia a zadzwonili jeszcze tego samego dnia.
        Natomiast jesli chodzi o Ciebie, Killer, to na stanowisko Junior Brand
        Managera, o ktore prawdopodobnie sie ubiegales (wnioskuje z tego ze ostatnio
        tylko jedno takie bylo do obsadzenia w dziale marketinku PTK) przyjeto osobe o
        wyksztalceniu kierunkowym (telekominikacja) oraz dowiadczeniu zarowno w branzy
        IT jak i telekomunikacyjnej (zdobyte rowniez poza granicami Polski). Tak wiec
        Drogi Killerze, nie badz taki pewny siebie, zawsze znajdzie sie ktos lepszy....
        • Gość: killer1 Re: Pytanko o Centertel IP: *.wroclaw.mm.pl 22.03.04, 09:18
          Nie chodzi o pewność siebie tylko temat dotyczył kultury rekrutacji a nie
          licytacji kto jest debeściak:)
      • yoku Re: Pytanko o Centertel 22.03.04, 20:58
        Ja natomiast odnioslam wrazenie, (moze niezamierzone z Twojej strony) ze
        wyrazasz ogromne zdziwienie w poprzednim watku, ze taki zdolny i z ogromnym
        doswiadczeniem a pracy w Centertelu nie dostal...
        Niestety Twoje zranione ego któremu daleś wyraz, jest bardziej odczuwalne w
        Twoim tekscie niz elementy nawiazujace do tematu watka glownego...
      • commentator Nie kolego - nie masz szans 25.03.04, 11:43

W TPSA pracę otrzymują:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=11416609
        W Centertelu od dwóch lat przoduje moda ciasteczkowo - komórkowa
        ( Bahlsen & Siemens )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka