Dodaj do ulubionych

Oferta pracy dla bezrobotnych

IP: 212.69.73.* 26.03.04, 12:33
Miszkam w Warszawie i od pół roku jestem osobą bezrobotna, nie lubie siedzieć
bezczynnie wiec dlatego pisze do was. Chciałabym otworzyc mały zakład
krawiecki typowe szycie na miare, jeżeli są osoby tym zainteresowanie tez
bezrobotne, lubiące szyć, modelować, rysować i mają duża fantazję twórczą to
zapraszam może razem coś wymyslimy i nie będziemy zdane na zasiłek Państwowy
o ile jeszcze większość go ma.
Prosze osoby chetne pisanie do manie na maila: monikasud@wp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Andy Re: Oferta pracy dla bezrobotnych IP: *.pinkpress.pl / *.pinkpress.pl 26.03.04, 14:36
      Ciekawy pomysł... Choć sam mam inne kwalifikacje, to musze przyznać, ze to
      ciekawy pomysł. Ostatnio dawałem spodnie do zwezenia i koszt takiego czegoś to
      60 złotych, wiec chyba warto spróbować. Ja bym właśnie stawiał na poprawki
      krawieckie, bo wielu ludzi tego nie potrafi dobrze zrobić (tak jak ja) i woli
      te robote zlecić specjaliście. Pozdrawiam i zycze powodzenia...
      • Gość: Monika Re: Oferta pracy dla bezrobotnych IP: 212.69.73.* 26.03.04, 16:38
        poprawki oczywiście tez będą, tylko muszę Ci powiedzieć że chyba w Warszawie
        nie ma ludzi bezrobotnych i chętnych podjęcia pracy bo nikt jeszcze do mnie nie
        napisał, czyli wniosek jest jeden wszyscy mają pracę z czego się bardzo cieszę
        :-)
        • Gość: Andy Re: Oferta pracy dla bezrobotnych IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.03.04, 20:25
          Może nie tyle mają pracę, co nie portafią akurat szyć itp. To nie jest łatwe, a
          z drugiej strony teraz sami ekonomiści, managerowie, marketngowcy i handlowcy
          na forum piszą....
          • Gość: Monika Re: Oferta pracy dla bezrobotnych IP: 212.69.73.* 27.03.04, 21:55
            :-) ja obecnie kończe studia podyplomowe rachunkowość finansową i w razie gdyby
            mi nie wyszło z szyciem to otwieram biuro rachunkowe, ale pewnie troche
            poczekam na Licencje Ministra Finansow bo mam tylko 4 letnia praktyke w pełnej
            ksiegowosci na stanowisku samodzielnej ksiegowej, ale kto wie może bede miała
            szczeście :-)
    • Gość: bene Re: Oferta pracy dla bezrobotnych IP: *.acn.pl 28.03.04, 00:04
      dlaczego nie chcesz pracować nadal w księgowości?
      • Gość: Monika Re: Oferta pracy dla bezrobotnych IP: 212.69.73.* 28.03.04, 15:38
        > dlaczego nie chcesz pracować nadal w księgowości?
        chcę pracować w księgowości, ale na początku października 2003 zostałam
        zwolniona bo moja szefowa stwierdziła że jej bardziej opłaca sie zatrudniać na
        czarno niż na umowę o pracę i tak teraz cały czas szukam pracy.
        Pracowałam w Biurze Rachunkowym i tam obecnie pracują same rencistki i emerytki
        za które nie trzeba odprowadzać ZUS i podatków bo szefowej jest wygodniej. Fakt
        że żadna z nich nie jest z zawodu księgową ale widocznie opłaca sie to byłej
        mojej szefowej. Bo i one sie cieszą że dorobią sobie do renty którą maja w
        wysokosci 600 zł i szefowa jest szczęśliwa że znalazła takie co pracują prawie
        za grosze i tak koło sie zamyka, ale z tego co wiem to jest tak w wielu Biurach
        Rachunkowych :-(
        Jeśli ktoś szuka księgowej to jestem chętna do pracy :-)nawet za parę groszy m-
        cznie.
        • Gość: Terri Re: Oferta pracy dla bezrobotnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 19:28
          mam info sprzed jakichs 2 tyg.od koleżanki tam pracującej, ze Neckermann szuka
          księgowej. zajrzyj na www.neckermann.pl,, informacje, praca. Może aktualne.
          pozdrawiam i powodzenia
          • Gość: emerka- Monika Re: Oferta pracy dla bezrobotnych IP: 212.69.73.* 30.03.04, 22:24
            Terri bardzo Ci dziekuje już własnie wysłałam CV i list motywacyjny :-)
            • Gość: Terri Re: Oferta pracy dla bezrobotnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 01:25
              lepiej powiedz po wszystkim jak poszlo!!
    • Gość: kukuryk Re: Oferta pracy dla bezrobotnych IP: *.ci.uw.edu.pl 28.03.04, 11:27
      Monika, swietny pomysl!!! gratuluje! akurat nie dla mnie, bo szyc nie potrafie
      i zajmuje sie czyms innym, ale powodzenia!!!!! i daj znac na forum jak
      potoczyly sie losy tej inicjatywy i jak Wam sie wiedzie.
      trzymajcie sie!!!!
    • Gość: aga Re: Oferta pracy dla bezrobotnych IP: 217.153.152.* 29.03.04, 12:48
      Hej Moniko!
      popieram Twój pomysł. Myślę , że krawcowych z prawdziwego zdarzenia, ze
      świeczką szukać. Osobicie około dwóch lat temu miałam przykre doświadczenie na
      własnej skórze. Trafiłam do firmy LOOKSFERA, gdzie właścicielka przechwalała
      się jakie to znane osobistości są ich klientami,wizyty na pokazach w Paryżu
      itp. W sumie moją sukienką zajęła się pseudo krawcowa, ponieważ jak ją
      zobaczyłam po uszyciu, to myślałam że umrę. Sknocili mi materiał, który 200
      pln, a za uszycie zapłaciłam z góry 200 pln. Do dziś dnia żałuję, że tam
      trafiłam!!!! Jak ruszysz z zakładem ,to podaj numer do siebie.
      • Gość: emerka-Monika Re: Oferta pracy dla bezrobotnych IP: 212.69.73.* 30.03.04, 22:25
        Aguś jak tylko coś otworze to dam znać :-)
    • Gość: wachi Re: Oferta pracy dla bezrobotnych IP: *.in-addr.octava.net.pl 01.04.04, 13:16
      Aż żałuję, że nie uczyłam się szyć, ale cóż nie słuchałam mądrych ludzi. Moi
      dziadkowie byli krawcami i to świetnymi, było od kogo się uczyć.
      To świetny pomysł, nie każdy ma figurę modelki, a firmy wolą szyć seryjnie.
      Dawniej krawiec dopasowywał ubranie do konkretnej osoby, a firmy stwierdziły,
      że taniej będzie skłonić ludzi do dopasowania się do ubrań. Szyją ciuchy na
      manekiny bo to taniej, mniej materiału wychodzi i nie ma takich problemów z
      technicznym rozwiązaniem problemu.
      • Gość: aga-bezrobotna Re: Oferta pracy dla bezrobotnych IP: *.dbn.pl 10.06.04, 19:14
        czesc:)
        Bardzo dobry- rewelacyjny pomysl:)!!!mało kto potrafi dobrze szyć
        Księgowość-www.ksiegowi.pl
        Może warto napisac do biur, które tam są wyszczególnione.
        Pozdarwiam, powodzenia:)
        • em.erka Re: Oferta pracy dla bezrobotnych 15.06.04, 19:59
          obecnie juz pracuje jako ksiegowa :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka