Gość: mona2002 IP: 80.51.237.* 02.08.04, 13:11 Pomóżcie! Czy ktoś wie, która poradnia psychologiczno-pedagogiczna poszukuje psychologa? Może być część etetu, weekendy, bądź zastępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sikorka20 Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 02.08.04, 14:10 hej w dzisiejszej wyborczej jest ogłoszenie że w szkole potrzebują psychologa nie wiem czy cie to interesuje apropo ja jestem pedagogiem i mam podobny problem powiedz mi na czym dokładnie polega reedukacja please jeśli wiesz i podaj choc jedno ćwiczenia dla dyslektyków i dysortografików dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona2002 Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? IP: 80.51.237.* 03.08.04, 12:22 Jeśli interesujesz się dysleksją odsyłam na stronę www.dysleksja.waw.pl znajdziesz tam opis metod reedukacyjnych dotyczących dysleksji. Nie mogę podać ci jednego ćwiczenia, ponieważ zależy to od wieku dziecka, jego uszkodzonego analizatora wzrokowego, bądź słuchowego. Wtedy stosuje się inne ćwiczenia usprawniajace. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? IP: *.ipt.aol.com 04.08.04, 20:25 kopiuje Ci co znalazlam... pozdr. RKJOBS sp. z o.o. Stanowisko: Psycholog Zadania: - współuczestnictwo w tworzeniu i wprowadzaniu w życie projektów zarządzania zasobami ludzkimi, - tworzenie procedur rekrutacyjnych - rekrutacja pracowników - tworzenie profili psychologicznych rekrutowanych kandydatów Wymagania: - wykształcenie wyższe humanistyczne (socjologia, psychologia, zarządzanie zasobami ludzkimi) - Otwartość, komunikatywność - odpowiedzialność i dojrzałość - dobra znajomość języka angielskiego w mowie i w piśmie, - wysokie umiejętności interpersonalne i komunikacyjne, - dobra organizacja pracy, - kreatywność i samodzielność. firma: RKJOBS sp. z o.o. ulica: Mokotowska 49 kod/miasto: 00-950 Warszawa panstwo: Polska telefon: +48 22 66 500 550 email: z.zientarska@rkjobs.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona2002 Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? IP: 80.51.237.* 04.08.04, 21:02 Dzięki za informacje. już ją widziałam w sieci. Wysłałam nawet swoje Cv. Ale najbardziej interesowała by mnie poradnia zdrowia psychicznego lub poradnia psychologiczno - pedagogiczna. Jeśli coś wyszukacie dajcie znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miska Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 22:27 Najlepiej powysyłaj cv z listem motywacyjnym do instytucji,które Cie interesuja jako pracownika. Ja tak zrobiłam. Byłam na dwóch rozmowach i mam pracę. Trzy miesiace szukania, bez znajomosci, bez zdzierania podeszw w butach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona2002 Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? IP: 80.51.237.* 11.08.04, 12:47 Dzięki za słowa otuchy. Nie ustaję w poszukiwaniach, wciąż wysyłam CV do interesujących mnie miejsc. Liczę że znajdę pracę w zawodzie. Jeśli coś nowego na rynku się pojawia to dajcie znać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? IP: 157.25.24.* 11.08.04, 12:53 ostatnio psychologów w Wawie zatrudnia się jako sekretarki, życzę więcej szczęścia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona2002 Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? IP: 80.51.237.* 11.08.04, 15:00 O..., to zaskakująca wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
dobbi Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 12.08.04, 15:42 sikorka iles tam mnie zadziwia, skonczyla resocjalizacje a zadaje pytania o cwiczenia dla dyslektykow i dysorotgrafow...nie uczyli Cie tego na studiach??? chocby podstaw??? jak ja szukalam pracy (od stycznia do lipca) to siedzialam po 6 gdzoin w sieci i wynajdywalam rozne miejsca gdzie moge pracowac w sowim zawodzie lub zgodnie z wyksztalceniem. tego naprawde jest sporo. wejdzcie w google i wstukujcie np."TPD", "OPS", "dom dziecka"...itd..troche inwencji baby Odpowiedz Link Zgłoś
dobbi Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 12.08.04, 15:45 a obecna pracae dostalam przypadkiem, bez plecow i zaadnego poparcia, kosztowalo mnie to ogromna ilosc stresu i szybkich decyzji zyciowych, ale widze sie oplacalo. czasem oprocz slania CV warto wywalic na bilet i pojechac osobiscie, dzwonic, samo wyslanie CV nic nie da, trzeba sie kolo tego krecic Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 12.08.04, 19:21 dobbi napisała: > troche inwencji baby nie nerwuj się tak :) pewnie dziewczyny pierwszy raz pracy szukaja. Powoli naucza sie gdzie co, gdzie i jak należy czynić. I żeby ich stres był mniejszy trzeba im trochę pomóc :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
dobbi Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 12.08.04, 20:29 ok, zgaddzam sie tylko ta sikroka ilestam zadaje takie pytania ze zaczynam watpic czy ona skonczyla resocjalizacje, czy w ogole jakies studia skonczyla...poza tym jak ja pytaja czy ubie jakies walki obronne przy zapytaniu o prace a ona tchorzy to chyba srednio jej zalezy na pracy... nie rozumiem takiego podejscia, ale jestem innej daty chyba :) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 12.08.04, 21:05 dobbi napisała: > ok, zgaddzam sie tylko ta sikroka ilestam zadaje takie pytania ze zaczynam > watpic czy ona skonczyla resocjalizacje, szuka dziewczyna jak potrafi. Ktoś życzliwy poda inne namiary, spróbuje wtedy inaczej. Sama też na cos wpadnie. Trzeba dziewczynie pomóc. > czy w ogole jakies studia > skonczyla... może tak, może nie. A nawet jak nie (np. jest w trakcie) to co złego, że czegoś szuka i bada gdzie by mogła uderzyć. > poza tym jak ja pytaja czy ubie jakies walki obronne przy zapytaniu > o prace a ona tchorzy to chyba srednio jej zalezy na pracy... hmmmm.. a gdyby skłamała ze zna i wyszłoby to na rozmowie albo teście? Albo boi sie jakichs drastycznych wydarzeń (bo na przykład zwiewną kobietką jest)? > nie rozumiem takiego podejscia, ale jestem innej daty chyba :) postaraj sie zrozumieć. Bo chyba w podobnym zawodzie (wymagajacym zrozumienia innych) pracujesz lub chcesz pracować Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka20 Re: do dobi 12.08.04, 22:36 oj mam nadzieje że ty żadnym pedagogiem ani psychologiem nie jesteś tylko z papierami masz do czynienia!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dobbi Re: do dobi 13.08.04, 10:27 na twoje nieszczescie pedagogiem jestem a z papierami mam m. in.mam do czynienia chcac nie chcac... natomiast mam nadzieje ze ty nim nie bedziesz... i jak tu zrozumiec losiu? z ludzmi mam do czynienia mam w pracy az nadto i mysle ze swietnie sie z nimi dogaduje (nie tylko ze wspolpracownikami), niestety istnieja przypadki jak miss sikorka ze rece opadaja. i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: do dobi 13.08.04, 10:58 dobbi napisała: > i jak tu zrozumiec losiu? nie chciałaś odmieniać przez przypadki, czy chcesz bym Sikorkę zrozumniał? > z ludzmi mam do czynienia mam w pracy az nadto i > mysle ze swietnie sie z nimi dogaduje (nie tylko ze wspolpracownikami), > niestety istnieja przypadki jak miss sikorka ze rece opadaja. i nie tylko nic to, ręce należy unieść i starać się dalej :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
dobbi Re: do dobi 13.08.04, 11:17 w tym przypakdu nawet nie mam ochoty podnosic rak... nie odmienialam przez przypadki...choc ochota byla:) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: do dobi 13.08.04, 11:24 dobbi napisała: > w tym przypakdu nawet nie mam ochoty podnosic rak... chociaż pomachaj dziewczynie, nie bądź taka :) > nie odmienialam przez przypadki...choc ochota byla:) może trzeba było 2 wersje zostawić z adnotacją "niepotrzebne skreślić"? wtedy z czystym sumieniem mógłbym powiedziec że obie strony byłyby zadowolone, chociaż niekoniecznie by sie zrozumiały ;) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka20 Re: do dobi 13.08.04, 11:25 TROCHE WSPÓŁCZUJE TEJ MLODZIEŻY Z KTORA PRACUJESZ BO JAK JESTEŚ TAKA MIŁA JAK DLA NIEKTORYCH NA FORUM BO ZAUWAŻYŁAM ŻE NIE TYLKO MNIE POUCZASZ TO NIE JEST OGÓLNIE DOBRZE POZDRAWIAM NIECH SZYBKO TEN PRZYSZŁY MĄŻ WRACA MOŻE BĘDZIESZ MNIEJ USZCZYPLIWA PA Odpowiedz Link Zgłoś
dobbi Re: do dobi 13.08.04, 11:29 > natomiast mam nadzieje ze ty nim nie bedziesz wytlumacze swoja mysl, choc moze nie powinnam wszak inteligentni ludzie to czytaja... mam nadzieje ze nie bedziesz ani psychologiem ani pedagogiem (choc te zawody czesto wchodza sobie w droge mieszajac w jasno okreslonych kompetencjach- kto studiowal ten wie)poniewaz z twoich postow mozna wywnioskowac ze nie jestes merytorycznie przygotowana do takiej wlasnie pracy- swiadcza o tym twoje pytania, wiec jesli ludzie maja korzystac z uslug takiego "fachowca" to nic dziwnego ze tyle rozgrzebanych przypadkow lazi po ulicach.chyba ze zostajac takim "fachowcem" bedziesz leczyc swoje frustracje i swoja niekompetencje...kuniec kropka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona2002 Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? IP: 80.51.237.* 13.08.04, 12:10 Droga dobi. Moje poszukiwania pracy dopiero się zaczęły. Co widzisz w tym złego, że na forum podejmuję ten wątek. Sądzę, że nie świadczy to o braku inwencji. Szukam nie tylko tu, a gdzie tylko się da. Wątek z sikorką wydaje mi się niepotrzebny. Złość piękności szkodzi. Łatwo się irytujesz, a to nie służy nikomu. Zastanów się - wypowiedzi oceniające innych są szkodliwe (nie uczyli cię tego na studiach?) A może ktoś poszukuje dobrego psychometry? (to ja) Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka20 Re: do dobi 13.08.04, 12:49 jak widzisz nie tylko ja mam niesmak po twoich wypowiedziach pracowałam przez dwza lata z młodzieżą w świetlicy terapeut.i świetnie sie z nimi dogadywałam niestety po urodz.dziecka nie moglam tam powrócić bo redukcja etatów i nie ma dofinansowania ddlatego szukam a to że sie na dysleksji nie bardzo orientuje to fakt na studiach miałam to pobieżnie i jakiś czas temu pare dobrych lat.teraz musze skończyc terapie pedagogiczną żeby sie z tym problem.oswoić i prosze nie mow i nie pisz że nie moge być pedagogiem bo to wygl.jakbyś wszystkie rozumy pozjadala a pozatym zlość piękn.szkodzi patrz wyżej!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka20 Re: dla mony 13.08.04, 12:52 wejdz na stronę www.mazowieckie.pl/mbopdn tam jest oferta dla psychologa pozdrawiam pa Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 13.08.04, 13:48 Gość portalu: mona2002 napisał(a): > A może ktoś poszukuje dobrego psychometry? (to ja) co mierzy psychometra i w jakich jednostkach? no dobrze, żartowałem, wiem, czym się zajmuje psychometria. Mam nadzieję, że nie obrazisz się na mnie :) tak mnie to zaciekawiło, bo kiedyś oglądałem strony parapsychologiczne i inne wróżby i tam o psychometrii pełno było :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
lielos Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 13.08.04, 14:01 Ja, będąc na studiach nienawidziłam przedmiotu psychometria...Szacunek, jeśli ktoś to lubi:) Już wcześniej miałam się wtrącić, do tego watku, ale uznałam, że większość psychologów w Wawie, wie jaką mamy rewelacyjną sytuację na rynku. I ja i bardzo wielu moich znajomych pracujemy w poradniach pod miastem, nieraz nawet dość odległych. Ja mam nienajgorzej około 30 minut pociągiem. Radzę więc w poszukiwaniach uwzględnić małe, miłe miasteczka- to "swoje" naprawdę polubiłam:) Co do sikorki- sorry, sikorka, ale też przezyłam szok czytając Twój post. Rozumiem Twoją sytuację, jednak nie dziw się reakcji czytających "z branży". Fachowiec szuka wiedzy w źródłach- np. w literaturze. Jedno ćwiczenie, wiesz... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 14.08.04, 19:39 lielos napisała: > Ja, będąc na studiach nienawidziłam przedmiotu psychometria...Szacunek, jeśli > ktoś to lubi:) nie wiem, czy nie lubię, bo takiego przedmiotu jako żywo nie przerabiałem :) natomiast z tego co widziałem (opracowywałem pewne badania miłej koleżance:)) to właściwie piekna sprawa ta psychometria :)) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
dobbi Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 13.08.04, 14:51 mona, nie kwestionuje twojego sposobu poszukiwania pracy i szczerze zycze ci powodzenia; irytuja mnie jedynie dziwnie sformulowania pytania sikorki, ktore wskazuja na nikla wiedze w wiadomym zakresie i wrecz histeryczne posty. owszem, uczyli mnie na psychoterapii ze nie nalezy oceniac innych, ale jakos nie moge sie pozbyc tego przyzwyczajenia i dobrze mi z tym... a piekna jestem, to fakt a jak sie zlosze to jeszcze piekniejsza ponoc:)) mona? powodzenia, serio. Gość portalu: mona2002 napisał(a): > Droga dobi. Moje poszukiwania pracy dopiero się zaczęły. Co widzisz w tym > złego, że na forum podejmuję ten wątek. Sądzę, że nie świadczy to o braku > inwencji. Szukam nie tylko tu, a gdzie tylko się da. Wątek z sikorką wydaje mi > się niepotrzebny. Złość piękności szkodzi. Łatwo się irytujesz, a to nie służy > nikomu. Zastanów się - wypowiedzi oceniające innych są szkodliwe (nie uczyli > cię tego na studiach?) > A może ktoś poszukuje dobrego psychometry? (to ja) Odpowiedz Link Zgłoś
dobbi Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 13.08.04, 14:54 sikorka ilestam jak zwykle no comments... Odpowiedz Link Zgłoś
dobbi Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 14.08.04, 15:20 mona 2002, podrzuc tu maila moze bede mogla cijakos pomoc, tzn dac wskazowki na adresy, jesli chcesz oczywiscie. taka wredna jestem tylko dla osob psychotycznych czyt. sikorka czy sroczka czy cos tam innego:) jestes zainteresowana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona2002 Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? IP: 80.51.237.* 15.08.04, 11:06 Oczywiście, każdy pomysł może być dobry! Kontakt do mnie: mona2002@gazeta.pl. Pozdrawiam wszystkich, którzy kochają psychologię (nie mylić z parapsychologią)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukamy psychologa praca dla DOŚWIADCZONEGO psychologa IP: *.crowley.pl 18.08.04, 09:15 Jeśli ktoś zna jakiegoś psychologa (najchętniej neuropsychologa), psychoterapeutę z dużym doświadczeniem, a w dodatku pracującego w szpitalu to dajcie znać. Dobre jako praca dodatkowa! pro_lek@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś