Dodaj do ulubionych

Czy jest praca dla psychologa w Warszawie?

IP: 80.51.237.* 02.08.04, 13:11
Pomóżcie!
Czy ktoś wie, która poradnia psychologiczno-pedagogiczna poszukuje
psychologa? Może być część etetu, weekendy, bądź zastępstwa.
Obserwuj wątek
    • sikorka20 Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 02.08.04, 14:10
      hej w dzisiejszej wyborczej jest ogłoszenie że w szkole potrzebują psychologa
      nie wiem czy cie to interesuje apropo ja jestem pedagogiem i mam podobny
      problem powiedz mi na czym dokładnie polega reedukacja please jeśli wiesz i
      podaj choc jedno ćwiczenia dla dyslektyków i dysortografików dzieki
      • Gość: mona2002 Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? IP: 80.51.237.* 03.08.04, 12:22
        Jeśli interesujesz się dysleksją odsyłam na stronę www.dysleksja.waw.pl
        znajdziesz tam opis metod reedukacyjnych dotyczących dysleksji. Nie mogę podać
        ci jednego ćwiczenia, ponieważ zależy to od wieku dziecka, jego uszkodzonego
        analizatora wzrokowego, bądź słuchowego. Wtedy stosuje się inne ćwiczenia
        usprawniajace. Pozdrawiam
    • Gość: kiki Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? IP: *.ipt.aol.com 04.08.04, 20:25
      kopiuje Ci co znalazlam... pozdr.

RKJOBS sp. z o.o.

Stanowisko: Psycholog

Zadania:
      - współuczestnictwo w tworzeniu i wprowadzaniu w życie projektów zarządzania
      zasobami ludzkimi,
      - tworzenie procedur rekrutacyjnych
      - rekrutacja pracowników
      - tworzenie profili psychologicznych rekrutowanych kandydatów

Wymagania:
      - wykształcenie wyższe humanistyczne (socjologia, psychologia, zarządzanie
      zasobami ludzkimi)
      - Otwartość, komunikatywność
      - odpowiedzialność i dojrzałość
      - dobra znajomość języka angielskiego w mowie i w piśmie,
      - wysokie umiejętności interpersonalne i komunikacyjne,
      - dobra organizacja pracy,
      - kreatywność i samodzielność.

firma: RKJOBS sp. z o.o.

ulica: Mokotowska 49
      kod/miasto: 00-950 Warszawa
      panstwo: Polska
      telefon: +48 22 66 500 550
      email: z.zientarska@rkjobs.pl

• Gość: mona2002 Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? IP: 80.51.237.* 04.08.04, 21:02
        Dzięki za informacje. już ją widziałam w sieci. Wysłałam nawet swoje Cv. Ale
        najbardziej interesowała by mnie poradnia zdrowia psychicznego lub poradnia
        psychologiczno - pedagogiczna. Jeśli coś wyszukacie dajcie znać.
        • Gość: Miska Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 22:27
          Najlepiej powysyłaj cv z listem motywacyjnym do instytucji,które Cie interesuja
          jako pracownika. Ja tak zrobiłam. Byłam na dwóch rozmowach i mam pracę. Trzy
          miesiace szukania, bez znajomosci, bez zdzierania podeszw w butach.
          • Gość: mona2002 Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? IP: 80.51.237.* 11.08.04, 12:47
            Dzięki za słowa otuchy. Nie ustaję w poszukiwaniach, wciąż wysyłam CV do
            interesujących mnie miejsc. Liczę że znajdę pracę w zawodzie. Jeśli coś nowego
            na rynku się pojawia to dajcie znać
    • Gość: kaja Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? IP: 157.25.24.* 11.08.04, 12:53
      ostatnio psychologów w Wawie zatrudnia się jako sekretarki, życzę więcej
      szczęścia :)
      • Gość: mona2002 Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? IP: 80.51.237.* 11.08.04, 15:00
        O..., to zaskakująca wiadomość.
        • dobbi Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 12.08.04, 15:42
          sikorka iles tam mnie zadziwia, skonczyla resocjalizacje a zadaje pytania o
          cwiczenia dla dyslektykow i dysorotgrafow...nie uczyli Cie tego na studiach???
          chocby podstaw???
          jak ja szukalam pracy (od stycznia do lipca) to siedzialam po 6 gdzoin w sieci
          i wynajdywalam rozne miejsca gdzie moge pracowac w sowim zawodzie lub zgodnie z
          wyksztalceniem. tego naprawde jest sporo. wejdzcie w google i wstukujcie
          np."TPD", "OPS", "dom dziecka"...itd..troche inwencji baby
          • dobbi Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 12.08.04, 15:45
            a obecna pracae dostalam przypadkiem, bez plecow i zaadnego poparcia,
            kosztowalo mnie to ogromna ilosc stresu i szybkich decyzji zyciowych, ale widze
            sie oplacalo.
            czasem oprocz slania CV warto wywalic na bilet i pojechac osobiscie, dzwonic,
            samo wyslanie CV nic nie da, trzeba sie kolo tego krecic
          • losiu4 Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 12.08.04, 19:21
            dobbi napisała:

> troche inwencji baby

nie nerwuj się tak :) pewnie dziewczyny pierwszy raz pracy szukaja. Powoli
            naucza sie gdzie co, gdzie i jak należy czynić. I żeby ich stres był mniejszy
            trzeba im trochę pomóc :)

Pozdrawiam

Losiu
            • dobbi Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 12.08.04, 20:29
              ok, zgaddzam sie tylko ta sikroka ilestam zadaje takie pytania ze zaczynam
              watpic czy ona skonczyla resocjalizacje, czy w ogole jakies studia
              skonczyla...poza tym jak ja pytaja czy ubie jakies walki obronne przy zapytaniu
              o prace a ona tchorzy to chyba srednio jej zalezy na pracy...
              nie rozumiem takiego podejscia, ale jestem innej daty chyba :)
              • losiu4 Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 12.08.04, 21:05
                dobbi napisała:

> ok, zgaddzam sie tylko ta sikroka ilestam zadaje takie pytania ze zaczynam
                > watpic czy ona skonczyla resocjalizacje,

szuka dziewczyna jak potrafi. Ktoś życzliwy poda inne namiary, spróbuje wtedy
                inaczej. Sama też na cos wpadnie. Trzeba dziewczynie pomóc.

> czy w ogole jakies studia
                > skonczyla...

może tak, może nie. A nawet jak nie (np. jest w trakcie) to co złego, że czegoś
                szuka i bada gdzie by mogła uderzyć.

> poza tym jak ja pytaja czy ubie jakies walki obronne przy zapytaniu
                > o prace a ona tchorzy to chyba srednio jej zalezy na pracy...

hmmmm.. a gdyby skłamała ze zna i wyszłoby to na rozmowie albo teście? Albo boi
                sie jakichs drastycznych wydarzeń (bo na przykład zwiewną kobietką jest)?

> nie rozumiem takiego podejscia, ale jestem innej daty chyba :)

postaraj sie zrozumieć. Bo chyba w podobnym zawodzie (wymagajacym zrozumienia
                innych) pracujesz lub chcesz pracować

Pozdrawiam

Losiu
              • sikorka20 Re: do dobi 12.08.04, 22:36
                oj mam nadzieje że ty żadnym pedagogiem ani psychologiem nie jesteś tylko z
                papierami masz do czynienia!!!!!!!!
                • dobbi Re: do dobi 13.08.04, 10:27
                  na twoje nieszczescie pedagogiem jestem a z papierami mam m. in.mam do
                  czynienia chcac nie chcac...
                  natomiast mam nadzieje ze ty nim nie bedziesz...
                  i jak tu zrozumiec losiu? z ludzmi mam do czynienia mam w pracy az nadto i
                  mysle ze swietnie sie z nimi dogaduje (nie tylko ze wspolpracownikami),
                  niestety istnieja przypadki jak miss sikorka ze rece opadaja. i nie tylko
                  • losiu4 Re: do dobi 13.08.04, 10:58
                    dobbi napisała:

> i jak tu zrozumiec losiu?

nie chciałaś odmieniać przez przypadki, czy chcesz bym Sikorkę zrozumniał?

> z ludzmi mam do czynienia mam w pracy az nadto i
                    > mysle ze swietnie sie z nimi dogaduje (nie tylko ze wspolpracownikami),
                    > niestety istnieja przypadki jak miss sikorka ze rece opadaja. i nie tylko

nic to, ręce należy unieść i starać się dalej :)

Pozdrawiam

Losiu
                    • dobbi Re: do dobi 13.08.04, 11:17
                      w tym przypakdu nawet nie mam ochoty podnosic rak...

nie odmienialam przez przypadki...choc ochota byla:)
                      • losiu4 Re: do dobi 13.08.04, 11:24
                        dobbi napisała:

> w tym przypakdu nawet nie mam ochoty podnosic rak...

chociaż pomachaj dziewczynie, nie bądź taka :)

> nie odmienialam przez przypadki...choc ochota byla:)

może trzeba było 2 wersje zostawić z adnotacją "niepotrzebne skreślić"? wtedy z
                        czystym sumieniem mógłbym powiedziec że obie strony byłyby zadowolone, chociaż
                        niekoniecznie by sie zrozumiały ;)

Pozdrawiam

Losiu
                    • sikorka20 Re: do dobi 13.08.04, 11:25
                      TROCHE WSPÓŁCZUJE TEJ MLODZIEŻY Z KTORA PRACUJESZ BO JAK JESTEŚ TAKA MIŁA JAK
                      DLA NIEKTORYCH NA FORUM BO ZAUWAŻYŁAM ŻE NIE TYLKO MNIE POUCZASZ TO NIE JEST
                      OGÓLNIE DOBRZE POZDRAWIAM NIECH SZYBKO TEN PRZYSZŁY MĄŻ WRACA MOŻE BĘDZIESZ
                      MNIEJ USZCZYPLIWA PA
                  • dobbi Re: do dobi 13.08.04, 11:29
                    > natomiast mam nadzieje ze ty nim nie bedziesz
                    wytlumacze swoja mysl, choc moze nie powinnam wszak inteligentni ludzie to
                    czytaja...
                    mam nadzieje ze nie bedziesz ani psychologiem ani pedagogiem (choc te zawody
                    czesto wchodza sobie w droge mieszajac w jasno okreslonych kompetencjach- kto
                    studiowal ten wie)poniewaz z twoich postow mozna wywnioskowac ze nie jestes
                    merytorycznie przygotowana do takiej wlasnie pracy- swiadcza o tym twoje
                    pytania, wiec jesli ludzie maja korzystac z uslug takiego "fachowca" to nic
                    dziwnego ze tyle rozgrzebanych przypadkow lazi po ulicach.chyba ze zostajac
                    takim "fachowcem" bedziesz leczyc swoje frustracje i swoja
                    niekompetencje...kuniec kropka
          • Gość: mona2002 Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? IP: 80.51.237.* 13.08.04, 12:10
            Droga dobi. Moje poszukiwania pracy dopiero się zaczęły. Co widzisz w tym
            złego, że na forum podejmuję ten wątek. Sądzę, że nie świadczy to o braku
            inwencji. Szukam nie tylko tu, a gdzie tylko się da. Wątek z sikorką wydaje mi
            się niepotrzebny. Złość piękności szkodzi. Łatwo się irytujesz, a to nie służy
            nikomu. Zastanów się - wypowiedzi oceniające innych są szkodliwe (nie uczyli
            cię tego na studiach?)
            A może ktoś poszukuje dobrego psychometry? (to ja)
            • sikorka20 Re: do dobi 13.08.04, 12:49
              jak widzisz nie tylko ja mam niesmak po twoich wypowiedziach pracowałam przez
              dwza lata z młodzieżą w świetlicy terapeut.i świetnie sie z nimi dogadywałam
              niestety po urodz.dziecka nie moglam tam powrócić bo redukcja etatów i nie ma
              dofinansowania ddlatego szukam a to że sie na dysleksji nie bardzo orientuje to
              fakt na studiach miałam to pobieżnie i jakiś czas temu pare dobrych lat.teraz
              musze skończyc terapie pedagogiczną żeby sie z tym problem.oswoić i prosze nie
              mow i nie pisz że nie moge być pedagogiem bo to wygl.jakbyś wszystkie rozumy
              pozjadala a pozatym zlość piękn.szkodzi patrz wyżej!!!!!!
            • sikorka20 Re: dla mony 13.08.04, 12:52
              wejdz na stronę www.mazowieckie.pl/mbopdn tam jest oferta dla psychologa
              pozdrawiam pa
            • losiu4 Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 13.08.04, 13:48
              Gość portalu: mona2002 napisał(a):

> A może ktoś poszukuje dobrego psychometry? (to ja)

co mierzy psychometra i w jakich jednostkach? no dobrze, żartowałem, wiem, czym
              się zajmuje psychometria. Mam nadzieję, że nie obrazisz się na mnie :) tak mnie
              to zaciekawiło, bo kiedyś oglądałem strony parapsychologiczne i inne wróżby i
              tam o psychometrii pełno było :)

Pozdrawiam

Losiu
              • lielos Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 13.08.04, 14:01
                Ja, będąc na studiach nienawidziłam przedmiotu psychometria...Szacunek, jeśli
                ktoś to lubi:)
                Już wcześniej miałam się wtrącić, do tego watku, ale uznałam, że większość
                psychologów w Wawie, wie jaką mamy rewelacyjną sytuację na rynku. I ja i bardzo
                wielu moich znajomych pracujemy w poradniach pod miastem, nieraz nawet dość
                odległych. Ja mam nienajgorzej około 30 minut pociągiem.
                Radzę więc w poszukiwaniach uwzględnić małe, miłe miasteczka- to "swoje"
                naprawdę polubiłam:)
                Co do sikorki- sorry, sikorka, ale też przezyłam szok czytając Twój post.
                Rozumiem Twoją sytuację, jednak nie dziw się reakcji czytających "z branży".
                Fachowiec szuka wiedzy w źródłach- np. w literaturze. Jedno ćwiczenie, wiesz...
                Pozdrawiam
                • losiu4 Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 14.08.04, 19:39
                  lielos napisała:

> Ja, będąc na studiach nienawidziłam przedmiotu psychometria...Szacunek, jeśli
                  > ktoś to lubi:)

nie wiem, czy nie lubię, bo takiego przedmiotu jako żywo nie przerabiałem :)
                  natomiast z tego co widziałem (opracowywałem pewne badania miłej koleżance:))
                  to właściwie piekna sprawa ta psychometria :))

Pozdrawiam

Losiu
            • dobbi Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 13.08.04, 14:51
              mona, nie kwestionuje twojego sposobu poszukiwania pracy i szczerze zycze ci
              powodzenia; irytuja mnie jedynie dziwnie sformulowania pytania sikorki, ktore
              wskazuja na nikla wiedze w wiadomym zakresie i wrecz histeryczne posty.
              owszem, uczyli mnie na psychoterapii ze nie nalezy oceniac innych, ale jakos
              nie moge sie pozbyc tego przyzwyczajenia i dobrze mi z tym...
              a piekna jestem, to fakt a jak sie zlosze to jeszcze piekniejsza ponoc:))
              mona? powodzenia, serio.

Gość portalu: mona2002 napisał(a):

> Droga dobi. Moje poszukiwania pracy dopiero się zaczęły. Co widzisz w tym
              > złego, że na forum podejmuję ten wątek. Sądzę, że nie świadczy to o braku
              > inwencji. Szukam nie tylko tu, a gdzie tylko się da. Wątek z sikorką wydaje
              mi
              > się niepotrzebny. Złość piękności szkodzi. Łatwo się irytujesz, a to nie
              służy
              > nikomu. Zastanów się - wypowiedzi oceniające innych są szkodliwe (nie uczyli
              > cię tego na studiach?)
              > A może ktoś poszukuje dobrego psychometry? (to ja)
              • dobbi Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 13.08.04, 14:54
                sikorka ilestam jak zwykle no comments...
                • dobbi Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? 14.08.04, 15:20
                  mona 2002, podrzuc tu maila moze bede mogla cijakos pomoc, tzn dac wskazowki na
                  adresy, jesli chcesz oczywiscie. taka wredna jestem tylko dla osob
                  psychotycznych czyt. sikorka czy sroczka czy cos tam innego:)
                  jestes zainteresowana?
                  • Gość: mona2002 Re: Czy jest praca dla psychologa w Warszawie? IP: 80.51.237.* 15.08.04, 11:06
                    Oczywiście, każdy pomysł może być dobry! Kontakt do mnie: mona2002@gazeta.pl.
                    Pozdrawiam wszystkich, którzy kochają psychologię (nie mylić z parapsychologią)!
    • Gość: szukamy psychologa praca dla DOŚWIADCZONEGO psychologa IP: *.crowley.pl 18.08.04, 09:15
      Jeśli ktoś zna jakiegoś psychologa (najchętniej neuropsychologa),
      psychoterapeutę z dużym doświadczeniem, a w dodatku pracującego w szpitalu to
      dajcie znać. Dobre jako praca dodatkowa!
      pro_lek@o2.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka