Dodaj do ulubionych

ostrzeżenie dla szukających pracy

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.04, 14:15
Hej, ostrzegam wszystkich przed pracą w firmie Centrum Telemarketingowe.
Miałem wątpliwa przyjemność pracować tam kilka tygodni.
W tej firmie stosuje się złodziejskie i chamskie praktyki.
Takie oto:
1. Obcina się płace za to, ze telemarketer nie dodzwonił się do danej firmy,
bo np. w bazie był błędny nr telefonu albo nikt nie odbierał 9 co jest z
pewnością "winą" pracownika)
2. Obcina się stawki za to, że klient, którego konsultant umówił na wizytę
kuriera, rozmyślił, się, zmienił zdanie, co też jest "winą" pracownika itp.
3. Z godziny na godzinę zmienia się godziny pracy, grafik itp

Wspomnę jeszcze, że komputery i telefony, na których się pracuje, są stare,
nie sa nigdy czyszczone, wiec jak sie można domyśleć, są zarośnięte brudem i
często niesprawne.

Idźcie tam tylko wtedy, gdy jesteście naprawdę zdesperowani.

Obserwuj wątek
    • tomcio6776 Re: ostrzeżenie dla szukających pracy 17.10.04, 23:31
      Czy jest to firma mieszcząca sie przy ul.Annopol? Miałem zamiar się tam wybrać...
      • Gość: shantimea Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 08:44
        nie idź tam!!!
      • Gość: shantimea Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 08:45
        szkoda czassu i zdrowia:psychicznego i fizycznego...
      • bmwariat Re: ostrzeżenie dla szukających pracy 18.10.04, 18:00
        Chyba wiem o która firmę chodzi. To jest Polskie Centrum Marketingowe na ulicy
        Mińskiej 25 prawdopodobnie. Miałem tam nieprzyjemność pracować przez 10 dni, za
        co dostałem okolo 160 zl. To prawda co pisał autor tego wątku, miałem narzucony
        juz w drugim tygodniu pracy nadgodziny. Zreszta placili tam okolo 6 zl za godz
        brutto. Czy to normalne? Rotacja tam jest niesamowita, z grupy 30 osob w której
        ja sie tez przyjmowalem zostalo(zanim odszedlem) moze z 10.
    • Gość: lanigan Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: 62.29.160.* 20.10.04, 11:59
      Czesc, chyba Kolega Kfesta troche przesadza. Jeśli chodzi o CTM na Annopolu to
      ja tam pracuję od 2,5 roku i wcale nie uważam, że stosują tam "złodziejskie i
      chamskie praktyki". Najwidoczniej Kolega pracował tam za krótko, żeby lepiej
      poznać te "praktyki". Jeśli ktoś chce i umie pracować to poradzi sobie bez
      problemów. Chyba, że traktuje się pracę w telemarketingu jak wakacje. Ja
      zarabiam 7,00 zł brutto za godzinę i dodatkowo prowizję ze sprzedaży. Wcale nie
      narzekam. A brudne komputery? Ciekawe jak wyglądają nasze domowe klawiatury?
      Czystością to chyba nikt z nas nie grzeszy :)
      • Gość: Demaskator Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 21:58
        Nie, no na to nie pozwole. Za duzo oszustw i falszywosci w tej firmie. Autor
        watku, na ktory odpowiadam odpisal z IP=62.29.160.*

To teraz zerknijcie tu: www.ripe.net/whois?
        form_type=simple&full_query_string=&searchtext=62.29.160.178

I co? Myslicie, ze propaganda zywcem wyjeta z poprzedniego ustroju sie uda?
        Chcecie, zeby jak najwiecej osob przeczytalo, jakim CTM dobrym jest pracodawca?
        Hm, obiecuje wiec, ze sie o to postaram. Jesli chcecie, zeby internauci
        dowiedzieli sie, jak traktowany jest operator w CTM, to sie dowiedza. Obiecuje.
        I to juz niedlugo. A na dobry poczatek, to oszustwo demaskuje rowniez na grupie
        dyskusyjnej pl.praca.dyskusje, co by wiecej osob poznalo prawde.

Do uslyszenia.
        Demaskator [the_whole_truth_about_ctm@o2.pl]

• Gość: Demaskator Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 22:01
          Niestety link nie zapisal sie prawidlowo, wiec juz wyjasniam: zapraszam na
          strone www.ripe.net/whois

W formularzu, w polu search for wpiszcie: 62.29.160.178

I wszystko stanie sie jasne.

Demaskator [the_whole_truth_about_ctm@o2.pl]
          • oban Re: ostrzeżenie dla szukających pracy 22.10.04, 15:10
            O co ci chodzi ? Przeciez napisal ze tam pracuje.
            • Gość: Demaskator Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 23:37
              O to, ze pracownicy na stanowisku operatora nie maja tam dostepu do Internetu.
              Mogl to zrobic tylko ktos, kto jest znacznie wyzej, niz osoba, za ktora sie
              podaje.
              • tomcio6776 Re: ostrzeżenie dla szukających pracy 22.10.04, 23:38
                Zgadza się,telemarketerzy NIE MAJĄ PRAWA korzystać z internetu(vide:PCM)
                • stafu Piszecie bzdury... 26.10.04, 16:58
                  tomcio6776: rozmowa jest na temat CTM, a nie PCM więc Twója odpowiedź chyba
                  jest nie na miejscu... Mój brat pracuje w CTM na infolinii jako OPERATOR i MA
                  dostęp do internetu. niektóre z projektów które obsługują wymagają tego (choć
                  prawdą jest że taki dostęp ma jakieś 0,5% operatorów tej firmy i tylko
                  pracujący naprawdę długo...)
                  ale mimo tego śmieszne teksty demaskatora to żenada - myśli że jest taki
                  sprytny i wykrył wielki telemarketergate.a tak się składa że osoba która
                  podpisała się 'lanigan' jest operatorem w tej firmie... porażka...
                  • Gość: Demaskator Re: Piszecie bzdury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 19:57
                    Ktory obecnie projekt?
                    • Gość: mcr Re: Piszecie bzdury...telemarket IP: *.chello.pl 27.10.04, 00:55
                      wszędzie ten sam syf i wyzysk....
                    • stafu Re: Piszecie bzdury... 27.10.04, 09:39
                      np. coca-cola...
                      • Gość: Demaskator Re: Piszecie bzdury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 22:04
                        Nie wiesz, co piszesz, kolego. Tyle tylko Ci powiem.

Pozdrawiam,
                        Demaskator.
                  • tomcio6776 Re: Piszecie bzdury... 27.10.04, 11:31
                    Wiem o jakiej firmie mówimy! PCM podałem jako przykład!
              • Gość: Anka Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: *.ctm.com.pl / 62.29.160.* 08.12.04, 18:50
                maja na niektórych stanowiskach, własnie gw, ale kryjemy sie z tym bo to
                nielegalne
                • Gość: cocaCola Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: *.ctm.com.pl / 62.29.160.* 08.12.04, 18:55
                  właśnie, ze legalnie, ja na TYM pracuję, a jestem tam operatorem stałych
                  infolinii. Pracuję długo, jest mi dobrze, mam swięty spokój. Jedyne czego mi
                  brak to umowa o prace
                  • Gość: Demaskator Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:45
                    Jest Ci dobrze, i to jest najwazniejsze. To bardzo pozytywne, ze w naszym
                    spoleczenstwie sa ludzie, ktorym tak niewiele trzeba do szczescia...
                    • Gość: cocaCola Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: *.ctm.com.pl / 62.29.160.* 09.12.04, 08:19
                      Wiesz, wcale nie uważam pracę tutaj zażyciowy sukces. Staram się ją zmienić,
                      nie ukrywam. Nie jestem osobą, której niewiele do szczęścia potrzeba, zwł. że
                      zarobki są tu marne, a praca raczej uwstecznia, aniżeli rozwija. A dlaczego
                      napisałam, że jest mi tu dobrze? Wcześniej pracowałam w tak paskudnych
                      miejscach, ze praca tutaj to odpoczynek...Na razie jak sie nie ma co sie lubi
                      to sie lubi co sie ma, a mam nadzieje, że z czasem będzie lepiej.
                • Gość: Demaskator Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:43
                  Tak, ale tylko dlatego, ze dzial IT firmy CTM nie jest w stanie zapanowac nad
                  tym, co sie dzieje w ich sieci... Panowie, jestescie zalosni... A operatorzy -
                  cieszcie sie, poki macie ;)
                  • Gość: operator Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: *.ctm.com.pl / 62.29.160.* 09.12.04, 08:21
                    cieszymy sie :)
    • Gość: bwana Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: *.chello.pl 20.10.04, 20:42
      haha, pracowalem tam na wiosne, ostatnio dzwonia do mnie (!!!) i zapraszaja do firmy bo sciagaja starych konsultantow Tele2. Wybralem sie, ale jak zobaczylem te smutne, zrezygnowane twarze na sali z telefonami, jak skonfrontowalem sciemy z rekrutacji ze wspomniami jak bylo naprawde - powiedzialem sobie jedyne co moglem powiedziec: pierdole to. Nikomu nie polecam.

PS
      Jakim prawem wprowadzaja oni zasade, ze jesli zrezygnujemy z pracy zanim przepracujemy 40 godzin to oni nie placa??? Raz ze skurwysynstwo, dwa ze chyba nielegalne. Czy nikt nie moze zajac sie tym badziewiem???
      • Gość: m Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 12:55
        Też miałąm wątpliwą przyjemność pracowania w PCM. I też odradzam. Są inne,
        lepsze agencje i z PCM odeszłam po tygodniu. Szkoda nerwów.
        Pozdrawiam.
        • Gość: pc-m Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: 212.180.161.* 12.05.05, 23:37
          ja też po 5 dniach odszedłem z PCM. dostałem 80zł a miałem dostać 150zł.
          rzeźnia i oszuści
    • Gość: mła Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: *.parkiet.com.pl / *.crowley.pl 09.12.04, 08:54
      ja to mam fart, nieprzyjeli mnie tam bo jestem za stara.
      bardzo smieszne- mam 40 lat i na infolinie jestem za stara.
      ale to juz dzisiaj mnie tylko śmieszy.
      bo jak sie okazuje nie wszedzie wiek li tylko się liczy.
      • Gość: cocacola Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: *.ctm.com.pl / 62.29.160.* 09.12.04, 09:03
        widocznie trafiłas na moment kiedy przyjmowano juz studentów do 26 roku życia.
        A może nie sprawdziłaś się na rekrutacji. Bo u nas pracuje całkiem niemało osób
        między 40stką a 60tką, niektórzy nawet długo
        • Gość: mła Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: *.parkiet.com.pl / *.crowley.pl 09.12.04, 11:26
          z uwagi na podeszły wiek nie zaproszono mnie na rozmowy.......
          • Gość: cocaCola Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: *.ctm.com.pl / 62.29.160.* 09.12.04, 11:38
            trafiłaś na ten moment kiedy CTM przyjmował studentów do 26 roku życia- aby nie
            płacić ZUS-u to proste. Potem od tego na jakis czas odstapili, teraz wrócili
            znowu. A osoba, która nie zaprosiła cie ze wzgl. na podeszły wiek źle wysłowiła
            się- 40 lat to nie jest podeszły wiek, człowiek jest wtedy w ,,kwiecie wieku".
            Nikt nie zdyskryminował Cie za to, ze jestes ,,za stara", poprostu nie masz 26
            lat i nie studiujesz, a więc za dużo kosztujesz pracodawce. Na zatrudnienie nie
            moga tez liczyć dwudziestolatkowie, którzy nie studiują- tak samo trzeba byłoby
            opłacać im ZUS, a pracodawca oszczędza na czym sie da, niestety:(
            • Gość: STARY WYJADACZ Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 16:24
              Na pewno nie ma tu szans na rozwój.Rozwój w tej firmie nie zależy od osiągnięć
              tylko od tego czyim jesteś krewnym lub z kim wychodzisz na papierosa. Na
              stałych infoliniach nowa koordynator projektu wyrzuciła w przeciągu 3 tygodni
              starych przeszkolonych pracowników by zatrudnić członków rodziny. Brat jednego
              z kierowników dostał się na stałe infolinie (to najlepsza ,,fucha") bez żadnych
              szkoleń...a ludzie którzy mają osiągnięcia pracują, aż garb sam im
              wyrośnie...Dlatego się stamtąd zwolniłem...
              • Gość: STARY WYJADACZ Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 16:27
                cóż ...takie życie...
              • Gość: StarszyWyjadacz Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 01:13
                > Na pewno nie ma tu szans na rozwój.Rozwój w tej firmie nie zależy od osiągnięć
                > tylko od tego

Zaprzeczasz sam sobie. Zdecyduj, jest szansa na rozwoj, czy jej nie ma. Moim
                zdaniem - zalezy, jak zdefiniujesz "rozwoj". Generalizujac - ja w tej firmie
                przepracowalem duuuuzo, duuuuzo czasu, poznalem mnostwo swietnych ludzi, i z
                perspektywy czasu patrze na CTM jak na miejsce, dzieki ktoremu udalo mi sie
                wybic wyzej, i wyzej, i az do tego miejsca, w ktorym jestem obecnie. A zle nie
                skonczylem...

> (...) czyim jesteś krewnym lub z kim wychodzisz na papierosa.

A na jakim Ty swiecie zyjesz? Byl czas przywyknac, to jest fakt, ktory albo
                akceptujesz i wychodzisz z kim trzeba, albo...

> Na
                > stałych infoliniach nowa koordynator projektu wyrzuciła w przeciągu 3 tygodni
                > starych przeszkolonych pracowników by zatrudnić członków rodziny.

Ani ona koordynator, ani projektu. Zalosne, i zabawne zarazem.

>Brat jednego
                > z kierowników dostał się na stałe infolinie (to najlepsza ,,fucha") bez żadnych
                >
                > szkoleń...

No i? Zadziwia mnie Twoje zdziwienie, czy tez zbulwersowanie faktami
                oczywistymi. Wiadomo, ze jesli ktos mial dostac, jak sam piszesz, "najlepsza
                fuche", to bedzie to brat jednego z kierownikow, a nie czlowiek z ulicy. Mnie to
                nie dziwi. I nie mow, jak nie wiesz - mial szkolenia.

> a ludzie którzy mają osiągnięcia pracują, aż garb sam im
                > wyrośnie...

Taki lajf. Prawde mowiac mnie tez czasem zal bylo tej znacznej wiekszosci
                pracownikow CTM...
          • Gość: operator zlecenie IP: *.ctm.com.pl / 62.29.160.* 09.12.04, 11:43
            CTM zatrudnia studentów do 26 roku życia na umowe zlecenie. Za studenta do 26
            roku życia pracodawca nie ma obowiązku płacic ZUS, właśnie dlatego nie
            zaproszono Cie na rozmowe, a nie z powodu 40 lat
            • Gość: pracownik kilka słów o CTM IP: *.chello.pl 07.05.05, 14:55
              1) Czytając wypowiedzi czasami mam wrażenie, że niektórzy nie rozumieją że CTM
              to nie PCM, a to zasadnicza różnica!
              2) Jak nie przepracujesz 40 godzin tylko 15 to i tak ci wypłacą! To taka ściema
              dla tych którym nie chce się przychodzić do pracy!
              3) Jeżeli się obijasz i nie dzwonisz masz obcinane połowę stawki-nie pracujesz
              nie płacą! A nie za to że się nie dodzwonisz!!! Jak baza jest kiepska,
              zgłaszasz to w inspektoracie i wszyscy mają całą stawkę, chyba że ktoś się
              bardzo obija!!!
              4) Owszem grafik jest ustalany z dnia na dzień. Jak ci coś wypadnie możesz to
              zgłosić i mieć wolne.
              5) Owszem tylko wybrani mają dostęp do neta. Zwykły pracownik może wylecieć jak
              zostanie na tym złapany.
              6) Kiedyś były kary za ZŁE umówienie kuriera, w tej chwili tego nie ma! Była
              taka tabelka, jak zapytałeś się o wszystko i powiedziałeś wszystko nie miałeś
              żadnej kary!!!
              7) Rotacja jest ogromna, nie jest to praca dla każdego! Wiem coś o tym, poznaję
              wielu ludzi, którzy tak samo szybko jak się zjawili odchodzą! Bo są, lub byli
              kiepscy!!! Umowy o prace już też są dla wybranych!
              kfesta- nie wiem co robiłeś że miałeś tak złe doświadczenia.
              Pracuję tam od ponad 2 lat. Jak potrzebowałam mieć wolne to miałam, jak
              chciałam dorobić pracowałam na dwie zmiany.
              Tylko prośba do pracodawców, żeby zaczęli nas traktować jak ludzi, nie jak
              maszynki do robienia pieniędzy!
              I to by było tyle w tym temacie!
              • Gość: Charlotte Re: kilka słów o CTM IP: 195.116.92.* 18.05.05, 13:49
                Ja pracuję w Centrum Telemarketingowym od ponad pół roku i jedyne,co mogę dodać
                do waszych wypowiedzi ,to informaca,że w CTMie najbardzej opłaca sie pracować.
    • Gość: S Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: *.chello.pl 07.05.05, 16:42
      Czy chodzi o PCM czy o CTM?
      www.aaaby.pl/praca/301,58781,,,,19752966,Praca_Findery,.html?k=19211444&b=Praca&lp=1
      • Gość: czytaj:) Re: ostrzeżenie dla szukających pracy IP: *.aster.pl 08.05.05, 00:42
        czytaj uwaznie:) PCM czerwonymi literami:)

czytuję dalej:
        "# jest bardzo dobra, przyjazna atmosfera
        # panują dobre relacje z Przełożonymi i Pracownikami
        # każdy Pracownik jest ważnym ogniwem Zespołu
        # można dużo się nauczyć
        # można szybko awansować
        # otrzymywać dodatkowo wysokie premie za każdy tydzień pracy
        # bezpłatnie rozmawiać ze znajomymi
        # mieć stabilizację
        # możesz spokojnie planować własne cele życiowe
        # otrzymasz indywidualną pomoc zaprzyjaźnionego Banku, (w zakresie korzystnego
        rachunku, kart bankowych, kredytów)
        # nagradzany jest: uśmiech, inteligencja i uprzejmość"

to chyba zbaczy ze Panie i Panowie z PCM próbują walczyć ze złą sławą i takie
        ładne ogłoszenia piszą... a co dalej napisali, ojej, jakie słodkie:))))
    • chitarini Re: ostrzeżenie dla szukających pracy 13.05.05, 20:52
      To mi się kojarzy z "klubem wakacyjnym" na pradze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka