Gość: kilgor IP: *.crowley.pl 24.11.04, 16:17 SZUKAM OPINII O TYM JAKA JEST PRACA TELEMARKETERA W TEJ FIRMIE. OBIECUJĄ GÓRY ZŁOTA A FIRMA JAKAŚ TAKA KOGUCIKOWATA... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
losiu4 Re: OPINIE O TELEMARKETINGU W BECO TRUST 24.11.04, 16:36 cóż, wygląda to jak kazda inna akwizycja przez telefon... a o takowej pracy ludzie piszacy po różnych forach nie mają najlepszej opinii Pozdraiwam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CATT Re: OPINIE O TELEMARKETINGU W BECO TRUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 20:57 Byłam tam na rozmowie, troche smieszna firma :) dowiedziałam sie że istnieje od niedawna, na rozmowie były razem ze mną 4 osoby trzy wyszły nie dając nawet facetowi wytłumaczyc co mamy sprzedawać, wydaje mi sie że to jedna wielka lipa, sprzedawać komuś totolotka niemieckiego tyle dowiedziałam się brzydko podsłuchując tych którzy tam pracują :) nie polecam, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Li Re: OPINIE O TELEMARKETINGU W BECO TRUST IP: 195.187.253.* 26.11.04, 09:35 Rozumiem, że są to opinie osób, które nie mają pojęcia o sprzedaży przez telefon. Gdyby ktoś szczerze poświęcił trochę więcej czasu na poznanie tej firmy, odkryłby,ze pomysł na produkt jest genialny w swojej prostocie, pozatym bardzo oryginalny w Polsce - bardzo popularny na zachodzie. Poza tym, życzę każdej firmie, która dopiero rozpoczyna działalność, ażeby dysponowała takim kapitałem początkowym.... Odpowiedz Link Zgłoś
coolpa Re: OPINIE O TELEMARKETINGU W BECO TRUST 27.11.04, 01:37 czy mozesz jednak napisac cos wiecej na temat firmy, warunkow pracy, produkcie itp ? Odpowiedz Link Zgłoś
coolpa Re: OPINIE O TELEMARKETINGU W BECO TRUST 27.11.04, 01:38 Gość portalu: Li napisał(a): > Rozumiem, że są to opinie osób, które nie mają pojęcia o sprzedaży przez > telefon. Gdyby ktoś szczerze poświęcił trochę więcej czasu na poznanie tej > firmy, odkryłby,ze pomysł na produkt jest genialny w swojej prostocie, pozatym > bardzo oryginalny w Polsce - bardzo popularny na zachodzie. Poza tym, życzę > każdej firmie, która dopiero rozpoczyna działalność, ażeby dysponowała takim > kapitałem początkowym.... czy mozesz jednak napisac cos wiecej na temat firmy, warunkow pracy, produkcie itp ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: OPINIE O TELEMARKETINGU W BECO TRUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 22:33 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: OPINIE O TELEMARKETINGU W BECO TRUST IP: 217.17.37.* 16.12.04, 13:46 Bylem, zwiedziłem i wyszedłem. Produkt ciekawy chyba pierwszy w Polsce i doskonale działający na zachodzie ALE firma bardzo dziwna. Wszystko jest totalnie niezorganizowane tzn. nikt nie wie ile zarabia, na każdym spotkaniu człowiek który "werbuje" nowych telemarketerów podaje inne stawki za godzinę i inne prowizyjne. Ludzie którzy tam pracują powiedzymy już jakiś czas (3 tygodnie) także nie wiedzą ile zarabiają co więcej nikt nie ma podpisanej umowy a co jeszcze więcej nikomu to nie przeszkadza!!! Umowy podobno bedą podpisywane w styczniu. Co do wypłat to podobno jakieś już były. Pytając się jednego z pracowników który pracuje tam dłużej o cokolwiek w odpowiedzi usłyszałem"człowieku tu nikt nic nie wie". :) Poza tym z moich obliczeń wynika, że w systemie inwestowane jest 20% kasy graczy, 80% idzie do kieszeni Beco trust (oczywiscie mogę się mylić). wszystko wygląda bardzo podejrzanie. Kiedy na szkoleniu człowiek powiedział, że rozmowy są sprawdzane z trudem powstrzymałem śmiech (zwykłe analogowe telefony z Geant). Moim zdaniem firma wygląda na taką co podziała miesiąc może dwa, zrobi ludzi w konia, nie zapłaci pracownikom (przecież nie podpisali umów) i będą miło wspominac te chwile opalając się na Seszelach. oczywiście mogę się mylić. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiu Re: OPINIE O TELEMARKETINGU W BECO TRUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 17:58 Mam pytanie czy jest tu ktos komu oni juz zaplacili bo ogolnie wszystko mi si e nawet podoba ale boje sie ze sie zwina i nikomu nie zaplaca a nie chcialbym tracic czasu wiec jezeli jest ktos kto tam pracowal i faktycznie mu zaplacili to niech napisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: OPINIE O TELEMARKETINGU W BECO TRUST IP: 217.17.37.* 13.01.05, 16:30 Minęło trochę czasu. Co tam słychać w beco Trust? Zapłacili komuś a może nawet podpisali z kimś umowę? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamo1 Re: OPINIE O TELEMARKETINGU W BECO TRUST 13.01.05, 22:25 cos mi to przypomina firme która kiedys miła siedzibę na Domaniewskiej 41 w Pięknym biurze tez podobnie to wyglądało tez inwestowali za granicą ( w ropę naftowa itp ) tez ludzie dzwonili namawiając na to aby ktos tam wpłacil kasę i ludzi wplacali nawet po 70 tys nie widząc osob na oczy , przelewem , z tym że tam umowy o prace byly po kilku miesiacach pojawiła sie tam policja i dopiero ludzie przestali dzwonic oczywiscie pracownicy kasy nie dostali , Co mnie dziwiło wiekszosc osob nie widzialo pracujac tam nic dziwnego nie czuli ze naciagaja ludzi , nawet nie zdawali sobie sprawy z jakiej kasy ich okradali po to by dostac z tego prowizje 0,5 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: OPINIE O TELEMARKETINGU W BECO TRUST IP: 193.24.24.* 14.01.05, 14:55 nikomu nie zapłacili i pewnie nie zapłacą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: OPINIE O TELEMARKETINGU W BECO TRUST IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 15.01.05, 19:48 mój kumpel tam pracował misiąc i zapłacili - na dodatek pomylili sie i zamiast 2000 brutto, przelali mu 2000 netto - kolo w tym czasie wziął sobie urlop w obecnej pracy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Li Re: OPINIE O TELEMARKETINGU W BECO TRUST IP: 195.187.253.* 21.01.05, 13:18 No i co pesymiści!?!?! Pewnie już wiecie, że firma nadal się rozwija, płacą... nawet na lepszych zasadach niż na początku- bo teraz zaczęli gwaranować stawki również za godzinę. Potrafią również wyrzucić np. 10 osób w ciągu jednego dnia za byczenie się i postawę roszczeniową- i uważam to za godne podziwu!!! Bo są jasne kryteria: jak nie chcesz, nie podoba się to nie pracuj!!! Mają każdego dnia coraz więcej klientów, nie jest to lipa, pieniądze klientów KU ZASKOCZENIU NIEKTÓRYM WYPOWIADAJĄCYM SIĘ NA FORUM- lokowane są zgodnie z ich życzeniem, wszystko jest potwierdzane umowami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneri Re: OPINIE O TELEMARKETINGU W BECO TRUST IP: *.gress.com.pl / 80.55.200.* 24.01.05, 12:21 Dzisiaj mialam telefon z firmy TOPP LOTTO /Beco Trust/ z propozycja zagrania w niemieckim LOTTO, koles zaczal nawijac o wspanialych perspektywach na wygrana, zaklad za 2 grosze. Cos mi to za tanio zabrzmialo wiec zapytalam czy maja strone internetowa no i podal www.topplotto.pl. Zajrzalam tam i dopiero zobaczylam jakie wplaty trzeba zrobic zeby zagrac, szukajac w necie co to takiego Beco Trust trafilam na to forum. Podzielcie sie wiadomoscia czy komus juz zdarzylo sie wygrac w TOPP LOTTO ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: OPINIE O TELEMARKETINGU W BECO TRUST IP: 217.17.37.* 24.01.05, 20:09 Z moich wyliczeń z każdej stówy którą klienci wpłacają, Becko inwestuje w losy 20 pln, ludzie o tym nie wiedzą bo 2gr to i tak mało więc się łapią. 80 Pln pewnie dają na fundację Polsat, Wielką orkiestrę Owsiaka i na domy dziecka. Poprostu nie wierzę, że ta firma może być uczciwa po tym jak mnie tam potraktowali (tam nikt nic nie wie) Do ludzi którzy tam pracują najważniejsze i jedynie słuszne pytanie: CZY KTOŚ MA PODPISANĄ UMOWĘ NA CZAS NIEOKRESLONY? (albo jakąkolwiek umowę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: OPINIE O TELEMARKETINGU W BECO TRUST IP: 217.17.37.* 16.02.05, 14:49 No jak tam Beco Trustowicze? Praca jeszcze jest? Płacą coś? Umowy podpisują? Napiszcie coś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscinka Re: OPINIE O TELEMARKETINGU W BECO TRUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 19:14 a czy ktos juz moze gral w tym systemie w tego totka co to ta firma przedstawia na tych ich warunkach? i jak? jaka jest gwarancja ze te pieniadze pozniej rzeczywiscie sa nam wplacane? skad sie wie ile grupa wygrala naprawde? czy ktos wie jak to wszystko wyglada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrzywdzony Re: OPINIE O TELEMARKETINGU W BECO TRUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 09:19 Za granie w takie gry można na 2 lata iść do więżenia. Firma ani wypłaca ani wystawia faktury. Jest to jedna wielka lipa, i chyba niedługo będzie się zwijała bo już ministerstwo finansów i prokuratura się nią zajmą. Szukajcie sobie uczciwej roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: OPINIE O TELEMARKETINGU W BECO TRUST IP: 5.3R2D* / 213.121.209.* 08.03.05, 14:10 to jedna wielka lipa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrzywdzony Re: OPINIE O TELEMARKETINGU W BECO TRUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 08:33 Masz wiecej informacji na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: OPINIE O TELEMARKETINGU W BECO TRUST IP: 5.3R2D* / 213.121.209.* 04.04.05, 15:53 proponuję przeczytać poniższy materiał: interwencja.polsat.com.pl/kronika.php?id_czesci=1194&odcinek_numer=411 .. i po ptakach :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Młynarczyk Re: OPINIE O TELEMARKETINGU W BECO TRUST IP: 217.67.202.* 09.05.05, 20:51 Pracuje w firmie Beco Trust od ponad pół roku. Nigdy nie miałem problemu co do umowy czy też wypłaty pieniędzy za prace. Firma działa w 100% legalnie. Jak ktoś nie wierzy niech sam sprawdzi a nie wypisuje jakies głupoty na forum. Dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś