Dodaj do ulubionych

Manpower-agencja pracy czasowej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 11:09
Mam tam rozmowę w sprawie pracy. Może ktoś z was zna tę firmę, wie jak
wygląda taka rozmowa, czy są przeprowadzane jakieś testy (jakie) i jak
wygląda ogólnie współpraca z nimi? Będę wdzięczna za wszelkie info.

A tak poza tym, to wszystkim kobietkom życzę dziś wszystkiego naj;))
Obserwuj wątek
    • Gość: qwerty Re: Manpower-agencja pracy czasowej IP: *.derbynet.waw.pl 08.03.05, 19:54
      Jesli o mnie chodzi to ta firma rozmawiała ze mną tylko telefonicznie i to
      wystarczyło żeby wysłać mnie do klienta na rozmowę. Być może metody sprawdzania
      zależą od rodzaju stanowiska? Sama byłam zaskoczona, bo wszystkie inne agencje
      pośrednictwa zanim polecą kogoś klientowi chcą się spotkać bezpośrednio.
      • Gość: Albi Manpower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 17:45
        Pracowałem tam w zeszłym roku. Rozmowy kwalifikacyjnej nie musisz się bać.Oni
        przyjmują prawie każdego wysyłajac do najcięższych prac za grosze w różnych
        firmach, z czego oczywiście pobierają sobie prowizje od każdej, przepracowanej
        przez Ciebie godziny. Od strony prawnej jest wszystko w porzadku, ale jak po
        miesiącu przyjdziesz do banku pobrać swoją pensje to odechce ci się żyć a czas
        stracisz bezpowrotnie. A więc wybór należy do Ciebie.
        • Gość: też Zuzia Re: Manpower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 15:38
          Po wysłaniu do nich CV i listu motywacyjnego na konkretne stanowisko (odpowiedź
          na zamieszcone przez nich ogłoszenie) po 10 minutach dostałam telefon (no, no -
          szybka reakcja) i zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną.
          Po przyjściu na miejsce okazało się, że Pani, która się ze mną umówiła jest
          nieobecna. Musiałam wypełnić formularz (który nota bene znajduje się u nich na
          stronie internetowej i można go wypełnić nie wychodząc z domu, no i mieli
          przecież moje Cv). Dostałam też do wypełnienia prosty teścik z angielskiego.
          Starałam sie o pracę biurową, a do przetłumaczenia były proste zwroty typu:
          Chciałbym rozmawiać z... Prosze mnie połączyć z... Szefa nie ma dziś w
          biurze... itp. Po wypełnieniu tego ktoś miał sie mną zająć (przeprowadzić
          rozmowę czy coś), ale nikt nie chciał odwalać roboty tej Pani, której akurat
          nie było (słyszałam rozmowę). No więc wyszłam. Po kilku dniach dostałam telefon
          z propozycją pracy i pytaniem czy mogą wysłać moje Cv potencjalnemu pracodawcy.
          Powiedziałam, że tak i miałam oczekiwać odpowiedzi od Pracodawcy. Następnego
          dnia zadzwoniono do mnie ponownie z biura Manpower i zaproszono w imieniu
          Pracodawcy na rozmowę - w siedzibie firmy. Firma przeprowadziła "magiel", tak
          jakby w ogóle nie liczyła sie dla nich opinia tej agencji.
          Myślę, że zaspokoiłam trochę wiedzę na temat współpracy z nimi;)
          • Gość: też Zuzia Re: Manpower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 15:45
            Odnośnie pensji to nie wiem, bo jeszcze nie podpisałam umowy, ale padały
            pytania o minimalną i oczekiwaną płacę (trzeba to było podać w formularzu,
            takie pytanie zadawali też przez telefon), więc chyba ta co podałam odpowiadała
            potencjalnemu pracodawcy. To tyle...
    • Gość: były pracownik Re: Manpower-agencja pracy czasowej IP: *.marsoft.net 01.07.14, 12:00
      złodzieje zatrudniają na góra miesiąc a póżniej kogoś nowego szukają i tak cały czas. Muszą mieć pieniądze za nowych pracowników. nie polecam
      • Gość: były pracownik Re: Manpower-agencja pracy czasowej IP: *.marsoft.net 01.07.14, 12:12
        jestem byłym pracownikiem oni zatrudniają w dziale produkcji tak jak mnie i wielu moich znajomych w fabrykach typu wsk pzl świdnik kołownia mw lublin na góra miesiąc a potem szukają na te stanowiska nwych bo pieniądze muszą mieć od zatrudniani nowych pracowników. Zresztą to jest agencja pracy tymczasowej. Są to zwykli oszuści nie polecam
        • Gość: aps Re: Manpower-agencja pracy czasowej IP: 77.87.74.* 30.07.14, 12:20
          Już ludzie takie pieprzycie farmazony że głowa mała. najwyraźniej jesteście pokoleniem, które nic nie potrafi a jedynie z za ekranu komputera wylewa pomyje na innych lecząc w ten sposób swoje frustracje. Pracuje w innej agencji pracy tymczasowej jako pracownik w biurze agencji. Znam dużo agencji pracy tymczasowej działających w polsce w tym również bardzo dobrze znam manpower. Wiem, ze Manpower nie pozwoliłby sobie na jakiekolwiek wałki z wynagrodzeniem a teraz odpowiedzi na poszczególne zarzuty i odpowiem na nie okiem agencji pracy:
          1. Żadna agencja w naszym kraju nie może pobrać ani 1 grosza z wynagrodzenia pracownika, wiec jeśli osoba pisze, że jej agencja coś pobrała to kłamie, albo jest bezmózgiem, który nie wie, że jak na umowie ma 1680 to na konto nie wpłynie jej 1680 tylko agencja musi zapłacić ZUS i podatek. Wasze wynagrodzenie jest nietykalne a ilość kontroli z PIP powoduje, ze agencje bardzo skrupulatnie pilnują tego bo to ich biznes. Jakby ktoś nam udowodnił, ze robimy wałki na wynagordzeniu to cofneliby nam licencje i nie moglibyśmy świadczyć takich usług czyli stracilibyśmy chleb więc nikt nie ryzykuje.
          2. Faktycznie pracodawcy płacą Agencją za każdą przepracowaną godzinę, ale to nie jest pobierane z wynagrodzenia pracowinka tylko jest to zapłata agencji za naszą pracę. W wiekszości ludzie nie potrafią nic wyliczyć, bo nasze przepisy są takie. Jeśli powiem wam, ze agencja wypłaci pracownikowi do ręki za 1 godzinę pracy 8zł a agencja wystawi fakturę firmie za to na 18,50zł, to większość krzyknie: to gnoje - mi płacą 8 zł a sami kasują 10,50zł a to guzik prawda, bo my musimy zapłacić wszystkie ZUSy, Podatki, PFRONy za was i za nas i realnie z tego zostaje nam około 1,30zł za 1 godzinę (całą reszte bierze państwo na ZUS i Podatki). Z tego 1,30 musimy jako agencje najczęściej opłacić wasze badania lekarskie, wszystkie dokumenty które musimu trzymać przez 50 lat, wynająć biuro, zatrudnić ludzi do tego, zeby was obsługiwać, mieć również pieniądze na reklame, żeby ktoś korzystał z naszych usług, musimy ubezpieczyć was oraz siebie od nierzetelnych płatników, musimy mieć na telefony i inne koszty z tym związane, kredyty bankowe, etc więc nie piszcie mi, ze to takie kokosy. Poza tym ja zawsze wszystkim mówie, że jak to taki super biznes to czemu sam nie założysz agencji i zobaczysz jak to jest fajnie.
          A najbardziej to już mnie denerwuje, jak ktoś już nie ma argumentu to mi mówi, no tak ale wam płacą za to, że nas wysyłacie do pracy. No żesz Kur&^%&^wa mać!!! Nie wpływa to na wasze wynagrodzenie a jeszcze się czepiacie. To co najlepiej byłoby jakby nam nie zapłacili? Przecież to nie wasza sprawa jeśli na tym zarabiamy i ile, tylko ważne żebyście dostali tyle ile macie na umowie, którą SAMI PODPISALIŚCIE I ZGODZILIŚCIE SIĘ ZA TYLE PRACOWAĆ. nawet jakby nam zapłacili za każdą waszą przepracowaną godzinę 1 milion dolarów to co to was obchodzi? To nasze zarobki więc po co się w nasze zarobki chcecie pakować? To jest tak ,że pracownik zawsze jest zadowolony 1 dnia w pracy jak podpisuje umowe i jest szczęsliwy że dostał pracę (podpisał umowe co oznacza, że zgodził się, z zaproponowanymi warunkami) a od 2 dnia już zaczyna stękać, ze za mało, że go okradają, ze to nie tak jak chciał. Masakra. To tak jakbym ja poszedł do jakiejść telewizji satelitarnej, kupił pakiet za 59zł / msc a od 2 dnia zaczął do nich dzwonić dlaczego musze placić 59 a nie np. 49 i ze to złodziejstwo. No tak z wami jest.
          3. Agencjom nie zależy na zmianie pracownika bo zawsze są to dla nas dodatkowe koszty. Nigdy nie słyszałem, zeby jakakolwiek agencja dostawała pieniądze za zwalnianie pracowników po miesiącu i zatrudnianiu nowych. Prawda jest taka, że wywala się najgorszych pracowników i zatrudnia na ich miejce nowych ale dla Agencji jest to raczej problem i dla pracodawcy to problem bo trzeba robić nowe dokumenty, nowe badania, od nowa uczyć ludzi, nowe szkolenia BHP a to są koszty więc po co zmieniać? Agencje wywalają najgorszych czyli tych którzy do pracy się spóźniają, albo ci którzy w ostatnim momencie dzwonią, że nie mogą przyjść do pracy bo się strasznie rozchorowali (aha ludzie my w agencjach słyszeliśmy już wasze wszystkie wymówki i wiemy, ze w 95% to wszystko ściema i że wam się po prostu robić nie chce albo dzień wcześniej zapiliście bo macie na tyle ograniczone umysły, że nie wiecie, ze trzeba przestać pić przed pracą więc darujcie sobie te durne tłumaczenia i udawanie kataru przez telefon, albo to że nie możecie iść do pracy bo jesteście 100km od pracy a później po 20 minutach spotykam was na ulicy). Podsumowując nie znam żadnej agencji dla której zarobkiem byłoby wymienianie ludzi. I wierzcie mi, że ci którzy sa wywalani z agencji to już chyba jak sie nie ogarną to pracy nie znajdą i musza być jakimiś bezmózgami, bo nie utrzymac sie przez agencję to jak nie zdać w 1 klasie podstawówki.
          4. Do pani która przyszła na rozmowę i została strasznie potraktowana - komu zależy na pracy? Jeśli Pani to trzeba siedzieć. A czy pani myśli że to też nie mówi nić o kandydacie. A jak ja wyśle Panią do pracy a w pracy bedzie pani siedziała na tym sekretariacie. Poprosi pani o coś szefa a szef ma zawsze 1000 spraw na głowie i pani sprawa jest dla niego mało ważna bo musi zarabiać również na pani wynagrodzenie to jak pani na coś nie odpowie w ciągu 30 minut to też jebnie pani drzwiami? Ludzie skąd w was takie przeświadczenie że jesteście tak super, ze bez was padnie firma do której was wywyłamy? Na wasze miejsce jest kolejnych 100 osób w kolejce - bez łaski. jak posiedzicie na bezrobiciu przez rok czy 2 to będziecie inaczej śpiewać i wiem to z doświadczenia z ludźmi.
          5. Zarzut o tym, że ktoś był niemiły w agencji - jest tak. Jak ja zaczynałem pracę w agencji podobnie jak inne osoby z HRu to na początku każdy myślał, że to praca marzenie, że wyśle zlikwiduje się bezrobicie, że pomoże sie biednym i że to prawdziwa misja i praca dla dobra ludzi. Każdy w agencji (i pewnie w PUP też) po około 3-6 miesiącach ma już dosyć ludzi. Ile razy dałem szasne jakiejś osobie potrzebującej która najpierw przez 30 minut opowiadała mi jak jest jej ciężko, to za każdym razem ja postarałem się, żeby jej pomóc a na koniec ta osoba wystawaiła mnie do wiatru, bo za małe wynagrodzenie, bo wtedy nie może, bo złe godziny. Kur&^%&^a najpierw mówi, ze dzieci nie mają co jeść a później nie ma czasu do pracy i tak jest zawszze. Wiec po tych 6 miesiącach jak mi ktoś zaczynał snuć opowieść o jego złym losie to już nie słychałem i kończyłem rozmowe odbierając cv. Podobnie z pracownikami młodymi - ci zawsze wszystkich wystawiają do wiatru - nie przyjdzie do pracy, nie powie, że nie idzie, nie powie że rezygnuje, no niczego nie zrobi a póxniej za 3 miesiące przychodzi z zapytaniem czy nie ma innej pracy - jakim cymbałem trzeba być żeby tak zrobić? Dodatkowo 100% sytuacji gdzie poszedłem na rękę pracownikowi spowodowało, że odbiło się to na mnie i na agencji.
          Podsumowując powyższe: Agencję nie są święte ale to tez dlatego że musza pracowac z taką czarną i durną masą i jakoś musimy rzeźbić, zeby ludzie byli w pracy a pracodawcy nie wypowiedzieli nam umowy i nie naliczyli kar umowynych. Natomiast nie piszcie mi, ze Agencje są złe a my pracownicy tacy dobrzy, zaharowujący sie na śmierć, zawsze w pracy na czas, bez ściemniania bo to guzik prawda.
          • Gość: asp Re: Manpower-agencja pracy czasowej IP: 77.87.74.* 30.07.14, 12:41
            I kończąc bo miałem to dodać ale się tak nakręciłem, że zapomniałem.
            Obsługuje cały szereg osób które są super. Takich które jeśli miałyby tylko lepsze wynagrodzenie z powodzeniem osiągnełyby wszystko, ale życie potoczyło się im tak, że nie było im to dane. Zarządzam sporą ilością pracownic (tak najczęsicej sa to panie powyżej 30 roku życia), które sa bardzo inteligentne tylko bez możliowści pracy na takich stanowiskach, ale swoją zaradnością i mądrością życiową znacznie przewyższają wiele osób z wyższym wykształceniem i na lepszych stanowiskach.
            Także przyznaje się, ze poprzedni post był skierowany do tej najgorszej masy pracowników tymczasowych natomiast nie można uogólniać gdyż nie można każdego pracownika tymczasowego wrzucić do jednego worka wiec przyznaje, ze około 20% osób jest takich z którymi chce się pracować i czasem żal, ze nie mogą zarabiać wiecej lub żyć lepiej no ale na to nie mam już wpływu.
            • moni.ka.1980 Re: Manpower-agencja pracy czasowej 20.08.14, 15:10
              Mam pytanie... czy Manpower podpisuje umowy na czas nieokreslony? Oczywiscie oddelegowujac pracownika do innej firmy? Dziekuje za odp.
              • Gość: dsd Re: Manpower-agencja pracy czasowej IP: 77.87.74.* 20.08.14, 15:40
                Nie podpisuje bo nie może. Zgodnie z nasza ustawą możemy podpisywac tylko i wyłącznie umowy na czas określony i nie mamy prawa podpisywac umów na czas nieokreślony.
                • Gość: moni.ka.1980 Re: Manpower-agencja pracy czasowej IP: 5.174.4.* 20.08.14, 15:59
                  To prosze napisac co ja mam zrobic... mam podpisana z manpower umowe na czas nieokreslony juz 5 lat...ale teraz potrzebuje wziac kredyt hipoteczny, jak bank sprawdzi ze mam umowe z agecja pomimo czasu nieokreslonego bede miala problem... co mam zrobic?
                  • Gość: moni.ka.1980 Re: Manpower-agencja pracy czasowej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.14, 09:25
                    Czy mam nielegalna umowe o prace?
                    • Gość: moni.ka.1980 Re: Manpower-agencja pracy czasowej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.14, 13:57
                      Otrzymam jakas odpowiedz?
          • Gość: zochA Re: Manpower-agencja pracy czasowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.14, 11:30
            Cześć. W Manpower Nowy Dwór Mazowiecki wypelnia się wszystkie dokumenty do pracy także myśli człowiek że jest przyjęty do pracy, ,potem jest przemarsz przez halę produkcji , ,kierownik lub brygadzista zadaje 2 pytania - czy pracowałas ma produkcji i czym będziesz dojeżdżać?Przed zakładem mówią 2 osoby nie zostaly przyjęte nie podają dla czego. Większego ponizenia człowieka nie ma! Nawet nie masz szans żeby się sprawdzić
            Nawet jak Cię przyjmą to na miesiąc na zlecenie a potem sru...A przyjmują w 2razy w tygodniu

Pozdrawiam Zocha

• darekldz Re: Manpower-agencja pracy czasowej 14.12.14, 16:09
            Skoro jest to nie opłacalne? No bo 1,3zł które zostaje i musicie opłacić za badania, przechowywanie dokumentów, opłaty za reklamy itd. To po co takie firmy istnieją? Nie łgaj mi tutaj o misji pomagania ludziom bo agencje dorabiają się jako pośrednik między pracodawcą a pracownikiem. Jeśli było by tak jak piszesz to żadna agencja by nie dokładała pieniędzy do biznesu. Wcześniej nie było agencji pracy, a wszystkie sprawy kadrowo płacowe załatwiane były przez hr zakładu. Zarobki były większe w stosunku do cen. Teraz natomiast pijawka nie chce się odczepić od pieniędzy pracodawcy i pracownika.
            Daję Tobie przykład koncern AGD 4500brutto płaci agencji pracy, która to płaci pracownikowi 1500 brutto. Ty masz czelność mówić że nie zarabia na pracowniku?
            Właściciele firm agencyjnych zwietrzyli biznes i na pracownikach zarabiają. Gdyby agencje nie mogły zarabiać na pracownikach nie powstawałyby jak grzyby po deszczach.
            • Gość: aps Re: Manpower-agencja pracy czasowej IP: 77.87.74.* 15.01.15, 13:57
              Czy ja napisałem ze 1,30 nie wystarcza? Jak tempym trzeba być, żeby wysnuć wniosek, że skoro zostaje 1,3 to nie ma sensu istnienia takich firm. Sens istnieje,tylko tak jak napisałem te milionowe zarobki agencji o których tyle się pisze nie są prawdą. Sam podłączasz się do tego pisząc o tym 4500 zł brutto a pracownik dostaje 1500 brutto w co i tak nie wierzę bo jakby ktoś miał takie zarobki to inne agencje i tak by na nim wymusiłe zmianę cen. Ale policzmy:
              4500zł brutto minus 23% VAT to nam zostaje 3650zł netto. napisałeś, że pracownik dostaje 1500 brutto ale to nie prawda bo to poniżej minimalnej. Więc nawet powiedzmy, ze dostaje 1680zł brutto. 1680 + ZUS po stronie pracodawcy + PFRON to nam daje 2100zł. Dalej: najcześciej w marży mamy już 2 dni urlopu pracownika to jest to 200zł. POdsumowując: agencja dostaje realnie 3650 a pracownik kosztuje 2300. W tym przykładzie agencja zarabia 1350,00zł za 1 miesiąc pracyu pracownika. Teraz jeszcze pytania:
              a. Czy w stawkę już wliczone jest ryzyko chorobowego? Znasz odpowiedz na to pytanie?
              b. Kto płaci za odzież roboczą?
              c. A kto płaci w przypadku innych dodatkowych swiadczeń pracownikczych jak okolicznościowe, wyjazd do sądu na sprawe, rehabilitacyjne i inne dodatki które się należą pracownikowi?
              Czy znasz odpowiedzi na ten temat?

A teraz meritum: ten przykład któryt podałeś jest nieprawdziwy i może zrodził się tylko w twojej lub czyjejś chorej głowie, albo mylisz brutto z netto. Nie ma możliwości, żeby stawki były realne w naszym kraju. Pomyśl, że to ty jesteś właścicielem fabryki. Pracownik ma dostać 1680zł brutto (chociaż ty napisałeś 1500 ale w to nie wierze). I ty mi chcesz powiedzieć, że jak przyjdzie do ciebie pierwsza agencja i powie, że chce 4500 to ty im powiesz ok? Jak zadzownisz do dowolnej agencji pracy i powiesz że ma zatrudnić osobę za 1680 to dostanisz oferty na około 2150-2500 netto + VAT to będzie między 2580 a 3100zł. Czy chcesz mi powiedzieć, ze będąc właścicielem czy szefem fabryki to byś wybrał te za 4500zł? Podsumowując: bredzisz chłopie o tych stawkach i nie masz pojęcia dlaczego.

A poza tym nie pisz mi o tym co było wcześniej bo na tej zasadzie to odłącz telewizor i słuchaj radia bo kiedyś było tylko radio i było ok. Swoją drogą ja wcześniej też pracowałem w kadrach i jak to jest, że kiedyś bez kompuetrów wystarczała w firmie 50 osobowej 1 kadrowa a teraz ma komputery z nowym oprogramowaniem do obsługi kadr i w 3 osoby nie dają rady?
              Takie są realia rynku - jak rynek polski się nie dostosuje to konkurencja nas wyprzedzi i nic nie będziemy znaczyć - co najwyżej w agroturystyce się zatrudnimy bo zadnej naszej polskiej myśli technicznej nie mamy.

Wiedz też ze w 99 przypadkach na 100 to właśnie chęć zarobku determinuje czyjekolwiuek działanie - agencje powstają i padają a część zostaje. My jako agencje nie mamy nic do waszych stawek - jak mi pracodawca powie, że mam ci zapłacić 1 milion zł za godzinę to ci zapłacę a jak powie najniższa to będzie najniższa i ja nic z tym zrobić nie mohge bo takie mamy prawo, że pracodawca decyduje a ty taką robotę bierzesz albo nie. Normalne. ale też nie gadaj, bo tak jak pisałem wcześniej my zarabiamy pieniądze od pracodawcy a nie od pracownika więc raz jeszcze powtórzę: nawet 1 grosza nie pobieramy z pensji pracownika tymczasowego i proszę wiecej nie pisać że jest inaczejh.

Aha i znów pokazujesz, że pracodawca jest zły bo dużo płaci agencji a nie pracownikowi, agencja jest zła bo zabiera pracownikowi a pracownik jest dobry tylko go wszyscy źle traktują. Dupa! A ile razy wziąłeś lewe zwolnienie, a ile razy zamiast robić przez 7:45h w ciągu dnia obijałeś się lub bawiłeś komórką albo na facebooka czy inny pożeracz czasu? Czy to fair pieniądze za to dostawać? A w tvn uwaga pokazana zła lekarka bo zwolnienia daje, ale żaden pseudo dziennikarzyna nie zapuytał tych osób gdzie pracują i dlaczego chcą okradać pracodawców? A ile razuy się słyszy, że pracownik coś sobie do domy podbiera z firmy uznając że mu się to należy? Przecież to wszytsko powyżej to zwykła kradzież? I co mi na to powiesz?
        • Gość: kasik Re: Manpower-agencja pracy czasowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.14, 20:00
          Ludzie...poczytajcie sobie trochę ustawę o agencji pracy tymczasowej...agencje są pracodawcami do sprawd tylko "formalnych" to pracodawca tzw użytkownik czyli firma na terenie ktorej pracujesz decyduje o ewentualnych zwolnieniach :]
    • Gość: taal Re: Manpower-agencja pracy czasowej IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.16, 21:49
      Uciekaj z Manpower jak najszybciej. To czysty wyzysk i praca po godzinach w okresie rozliczeniowym. Mobbing i zastraszanie jest na porządku dziennym. W Lublinie kierowniczka to manipulatorka i oszustka, znęca się nad pracownikami a sama nie wiele potrafi. Odradzam.
    • Gość: Rena_1 Re: Manpower-agencja pracy czasowej IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.16, 20:07
      Nie polecam nikomu tej agencji bo oszukują na kasę. Pracuję obecnie w Amazon'ie i firma Manpower jest moim pracodawcą-pośrednikiem. I co miesiąc oszukują mnie na pieniądzach, po 200-300 zł. W kwietniu będę przechodziła na Amazon, mam nadzieję że tam pracowników traktuję się lepiej i z większym szacunkiem.
    • Gość: Paulina Re: Manpower-agencja pracy czasowej IP: *.icpnet.pl 01.07.16, 16:47
      Taka agencja ,że już od 22 kwietnia nie potrafią wysłać druku Z-3 do Zusu, bawią się w odbijanie piłeczki poznań-warszawa!!! Oszuści!!! Człowiek pieniędzy nie ma na utrzymanie, a oni nie mają pojęcia co robią i do kogo się zgłosić żeby sprawę wyjaśnić, kpina !! nie polecam pracy dla nich !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka