Dodaj do ulubionych

Praktyki w centrali Pekao

IP: *.student.uu.se 11.05.05, 16:37
Witam
Jak w temacie dostalem sie na praktyki w dziale zarzadzania ryzykiem w
centrali tego banku na Grzybowskiej. Czy moglby ktos kto odbywal
praktyki/staz badz pracuje tam opisac atmosfere, warunki pracy zakres
obowiazkow czy tez mozliwosci dostania pracy po sprawdzeniu sie?

Bylbym wdzieczny za opinie

Dominik
Obserwuj wątek
    • Gość: tadeo Re: Praktyki w centrali Pekao IP: *.devs.futuro.pl 12.05.05, 20:52
      W tym banku nie ma działu zarządzania ryzykiem....tzn. osoby, ktore sie tym
      zajmuja nie maja o tym zielonego pojecia - i tak wszystko robi pion logistyki.
      btw. nie ujawniaj sie ze znajomoscia angielskiego, bo skonczysz jako tlumacz-
      kadra zarzadzajaca angielskiego ani wloskiego nie zna, wiec stazysci robia za
      tlumaczy. Oszczedza sie na zleceniach tlumaczy,wiec czasem trzeba zostac
      (srednio raz w tygodniu)zeby zrobic tlumaczenie "na wczoraj". Pojecie nadgodzin
      w tym banku nie istnieje, zapomnij o premiach uznaniowych, sa tylko
      regulaminowe, zero rozwoju zawodowego - kadra wyzsza boi sie mlodych wilkow ze
      znajomoscia jezykow, wiec skutecznie blokuje im rozwoj zawodowy. Tyle o tym
      banku. Na szczescie juz tam nie pracuje.
      • danny.ainge Re: Praktyki w centrali Pekao 13.05.05, 17:07
        Pion logistyki robi ryzyko? Chyba rzeczywiście szczęście, że już nie pracujesz
        w tym banku, jak mieli pracowników z taką wiedzą o firmie. Istnieje pion
        zarządzania ryzykami i pod nim są odpowiednie departamenty.
    • Gość: aaa Re: Praktyki w centrali Pekao IP: *.prg / 165.72.197.* 13.05.05, 10:28
      Czesc, zalezy gdzie i na kogos trafisz. Ja pracowalem dosc dlugo i mialem
      szczescie do kadry zarzadzajacej - kompetentna, ze znajomoscia jezykow oraz
      wiedza fachowa (ale w innych dzialach niestety jest to prawda). U nas
      praktykant dostale projekt (pewien model finansowy), dostep do biblioteki i to
      bylo jego zadanie na miesiac. Dosc ciekawe jak dla stydenta na praktykach
      (bezplatnych oczywiscie). Zero tlumaczen czy nudnej papierkowej roboty Jak juz
      sie jest pracownikiem na PELEN etat to sa premie uznaniowe co kwartal i
      naprawde zaleza od UZNANIA (czyli mozesz dostac tylko kilka zlotych). Dlaczego
      odszedlem? Po jakim czasie praca po 14 godzin przestaje byc interesujaca. Dobra
      rada: przed praktykami ustal co bedziesz dokladnie robil i przed kim odpowiadal.
    • Gość: Dagmara Re: Praktyki w centrali Pekao IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 07:21
      Bylam na rozmowie w Banku PKO SA (centrala) i dano mi do zrozumienia ze tam sie
      pracuje okolo 10 godzin dziennie. Przyznam,ze mnie to przeraza i nie wiem jaka
      pensja bylaby mi w stanie to zrekompensowac. Chce miec jeszcze jakies zycie po
      pracy. Tak sie zastanawiam jak poostali pracownicy to znosza.....Pozdrawiam
      • Gość: Dagmara Re: Praktyki w centrali Pekao IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 07:23
        Mialam napisac 12 godzin a nie 10 :-)
        • Gość: Osama Re: Praktyki w centrali Pekao IP: 213.151.78.* 29.06.05, 20:54
          Milo ze cie uprzedzili = mnie nie. Po jakims czasie odszedlem bo juz mialem
          dosc pracy za stawke 8-godzinna a praca po 12-14. Wiem ze po mnie przyjeli
          takiego jednego ktory zrezygnowal po 2 dniach!!! Ogolnie pracownicy jakos sobie
          z tym radza (zyc trzeba) - gorzej ich rodziny lub partnerzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka