Gość: tik tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 13:02 Ciekawi mnie ile osób wysyła aplikacje i nie ma żadnego odzewu, ile czasu szukacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: info Ciekawostka IP: *.crowley.pl 01.07.05, 13:58 Gdzies przeczytałem że na rynku takim jak polski odzew w wysokości przekraczającej 10% oznacza dobry wynik. Nie bardzo dobry ale dobry. Oczywiście wszystko zależy... Odpowiedz Link Zgłoś
tomekprimo Re: praca bez odzewu 01.07.05, 14:32 Szukam pracy w wawie 1,5 miesiąca. W tym czasie wysłałem 360 mejli bazując głównie na wyborczej. Do dzisiejszego dnia oddzwoniło ponad 20 firm i było chyba z 3 mejle. Liczba firm pomału zbliża się do 30. Ciągle nie pracuję bo niektóre oferty powalają na kolana np. tysiak brutto. Ponadto nie wiem co bym chciał robić i czasem mi też coś nie pasuje. Ostatnio miałem wybitną propozycję: tysiaka do ręki ale kobitka chciała pierwszy miesiąc "na czarnucha". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYCHA Re: praca bez odzewu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 10:57 JAKIEJ PRACY SZUKASZ ?? MOJE GG 7763927, MOŻE JESTEM W STANIE POMÓC, POZDRAWIAM, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lop Re: praca bez odzewu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:00 widze ze jeszcze wcale zle ci sie noie wiedzie i napewno jestes młody można wywnioskować z tego co piszesz prace zawsze można zmienić ale tżeba ją mieć pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena268 Re: praca bez odzewu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 14:25 szukam 5 miesiecy a moj maz ponad rok.nie jestem glabem z podstawowka i cos tam potrafie ale to i tak za malo...proponuja za male pieniadze albo robota na czarno...pracowalam ostatnio w agencji hostess-i pieniedzy pewnie nie zobacze bo naturalnie byla ona oszukana a jak dzwonie pod ten numer to takowego nie ma ..no sielanka nie wiem jak to dalej bedzie,ale propozycje na czarno i 600zl na reke na etat( 12 godz/dzien) mnie nie interesują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena268 Re: praca bez odzewu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 14:42 aha,odzaw mam,czasem i 5-7 w ciagu tygodnia ale potem odpadam i tak albo nie odpowiada mi placa.wysylam ok 30-40 maili tygodniowo.kobiety bardziej chyba wola bo mam wiecej telefonow w tej sprawie niz moi znajomi koledzy (bezrobotni) i maz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiaczek Re: praca bez odzewu IP: *.devs.futuro.pl 06.07.05, 11:49 gdy szukalam ostatnio pracy, mialam ok 20% odzewu. Z tym ze szukajac pracy caly czas pracowalam i nie bylam jakos bardzo szczegolnie zdeterminowana. Wyslalam niespelna 20 podan w ciagu 3 miesiecy, w tym mialam 2 propozycje pracy, jednej rekrutacji nie przeszlam, a po jednej rozmowie sama zrezygnowalam ze wzgledu na kiepskie warunki finansowe. Dodam, ze w obecnej pracy, ktora zdecydowalam sie przyjac, pod wzgledem finansowym tez szalu nie ma, ale robie to co lubie. Mysle, ze jak czlowiek pracuje i jednoczesnie szuka nowej pracy ma -niestety - wieksza sile przetargowa niz bezrobotny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukcslub39 Re: praca bez odzewu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 18:43 W plskich firmach niby tyle rzeczy wzorowanych na zachodzie ale pod wzgledem odpowiedzi to katastrofa. W Niemczech to jest norma, ze odpowiadaja na oferte. U nas chamstwo na kazdym kroku! Bo to jest poprostu chamstwo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: praca bez odzewu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 20:44 zgadzam się w 100%. Ja szukałam kilka miesięcy odzew jaki taki miałam. Nie jestem w stanie powiedzieć dokładnie ale na około 10 wysłanych CV miałam 3 zaproszenia na rozmowy. Więc średnio 3 spotkania w tygodniu. Czasem 3 jednego dnia :) Tak sobie to ustawiałam. Szkoda tylko, że z tych spotkań nic nie wynikało. Znalazłam już pracę. Ale moje doświadczenie w szukaniu wyrobiło mi jeden pogląd. Jak ktoś szuka pracownika naprawde go potrzebuje to nie robi "głupiej rekrutacji": scenki, przedstawienia itd itp tylko pyta co potrafisz i ile chcesz za to kasy. powodzenia wszystkim szukającym nie poddawajcie się Odpowiedz Link Zgłoś