Dodaj do ulubionych

praca bez odzewu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 13:02
Ciekawi mnie ile osób wysyła aplikacje i nie ma żadnego odzewu, ile czasu
szukacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: info Ciekawostka IP: *.crowley.pl 01.07.05, 13:58
      Gdzies przeczytałem że na rynku takim jak polski odzew w wysokości
      przekraczającej 10% oznacza dobry wynik. Nie bardzo dobry ale dobry. Oczywiście
      wszystko zależy...
    • tomekprimo Re: praca bez odzewu 01.07.05, 14:32
      Szukam pracy w wawie 1,5 miesiąca. W tym czasie wysłałem 360 mejli bazując
      głównie na wyborczej. Do dzisiejszego dnia oddzwoniło ponad 20 firm i było
      chyba z 3 mejle. Liczba firm pomału zbliża się do 30. Ciągle nie pracuję bo
      niektóre oferty powalają na kolana np. tysiak brutto. Ponadto nie wiem co bym
      chciał robić i czasem mi też coś nie pasuje. Ostatnio miałem wybitną
      propozycję: tysiaka do ręki ale kobitka chciała pierwszy miesiąc "na czarnucha".
      • Gość: g Re: praca bez odzewu IP: 213.77.35.* 04.07.05, 12:28
        samo życie
      • Gość: MYCHA Re: praca bez odzewu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 10:57
        JAKIEJ PRACY SZUKASZ ?? MOJE GG 7763927, MOŻE JESTEM W STANIE POMÓC, POZDRAWIAM,
      • Gość: lop Re: praca bez odzewu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:00
        widze ze jeszcze wcale zle ci sie noie wiedzie i napewno jestes młody można
        wywnioskować z tego co piszesz
        prace zawsze można zmienić ale tżeba ją mieć
        pozdro
    • Gość: magdalena268 Re: praca bez odzewu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 14:25
      szukam 5 miesiecy a moj maz ponad rok.nie jestem glabem z podstawowka i cos tam
      potrafie ale to i tak za malo...proponuja za male pieniadze albo robota na
      czarno...pracowalam ostatnio w agencji hostess-i pieniedzy pewnie nie zobacze
      bo naturalnie byla ona oszukana a jak dzwonie pod ten numer to takowego nie
      ma ..no sielanka nie wiem jak to dalej bedzie,ale propozycje na czarno i 600zl
      na reke na etat( 12 godz/dzien) mnie nie interesują
    • Gość: magdalena268 Re: praca bez odzewu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 14:42
      aha,odzaw mam,czasem i 5-7 w ciagu tygodnia ale potem odpadam i tak albo nie
      odpowiada mi placa.wysylam ok 30-40 maili tygodniowo.kobiety bardziej chyba
      wola bo mam wiecej telefonow w tej sprawie niz moi znajomi koledzy (bezrobotni)
      i maz.
      • Gość: Gosiaczek Re: praca bez odzewu IP: *.devs.futuro.pl 06.07.05, 11:49
        gdy szukalam ostatnio pracy, mialam ok 20% odzewu. Z tym ze szukajac pracy caly
        czas pracowalam i nie bylam jakos bardzo szczegolnie zdeterminowana. Wyslalam
        niespelna 20 podan w ciagu 3 miesiecy, w tym mialam 2 propozycje pracy, jednej
        rekrutacji nie przeszlam, a po jednej rozmowie sama zrezygnowalam ze wzgledu na
        kiepskie warunki finansowe. Dodam, ze w obecnej pracy, ktora zdecydowalam sie
        przyjac, pod wzgledem finansowym tez szalu nie ma, ale robie to co lubie.
        Mysle, ze jak czlowiek pracuje i jednoczesnie szuka nowej pracy ma -niestety -
        wieksza sile przetargowa niz bezrobotny.
        • Gość: lukcslub39 Re: praca bez odzewu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 18:43
          W plskich firmach niby tyle rzeczy wzorowanych na zachodzie ale pod wzgledem
          odpowiedzi to katastrofa. W Niemczech to jest norma, ze odpowiadaja na oferte.
          U nas chamstwo na kazdym kroku! Bo to jest poprostu chamstwo....
          • Gość: aga Re: praca bez odzewu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 20:44
            zgadzam się w 100%. Ja szukałam kilka miesięcy odzew jaki taki miałam. Nie
            jestem w stanie powiedzieć dokładnie ale na około 10 wysłanych CV miałam 3
            zaproszenia na rozmowy. Więc średnio 3 spotkania w tygodniu. Czasem 3 jednego
            dnia :) Tak sobie to ustawiałam. Szkoda tylko, że z tych spotkań nic nie
            wynikało. Znalazłam już pracę. Ale moje doświadczenie w szukaniu wyrobiło mi
            jeden pogląd. Jak ktoś szuka pracownika naprawde go potrzebuje to nie
            robi "głupiej rekrutacji": scenki, przedstawienia itd itp tylko pyta co
            potrafisz i ile chcesz za to kasy.
            powodzenia wszystkim szukającym
            nie poddawajcie się
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka