anetaabc1 29.08.05, 22:27 czy wie ktos moze czy studentka zaoczna chcaca podjac jakas prace w restauracji czy sklepie musi miec NIP?? piszcie jak ktos sie orientuje!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bassPL Re: NIP o co chodzi??- help IP: *.aster.pl 30.08.05, 00:12 nie ma NIP-u nie ma człowieka, przynajmniej dla skarbowego Odpowiedz Link Zgłoś
line.zludzilodu Re: NIP o co chodzi??- help 30.08.05, 08:32 Trzeba mieć, nie ma wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anetaabc1 Re: NIP o co chodzi??- help IP: *.mdz.promax / *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 11:11 czylI musze udac sie do urzedu po to tak?? bez tego nikt mnie nie przyjmie?? dlugo sie na to czeka?? Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyrybek Re: NIP o co chodzi??- help 30.08.05, 16:13 Dobra wiadomość jest taka, że obecnie to OBOWIĄZEK PRACODAWCY - w momencie, kiedy wypłaca kaskę pracownikowi powinien poinformować odpowiedni US itd.itd Odpowiedz Link Zgłoś
line.zludzilodu Re: NIP o co chodzi??- help 30.08.05, 16:17 Tak, ale lepiej wcześniej samemu sie postarać o NIP - wybrać do US, wypełnić druczek i czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anetaabc1 Re: NIP o co chodzi??- help IP: *.mdz.promax / *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 16:39 dzieki za odpowiedz bo juz gubie sie w tym wszystkim dopiero ide na studia i to moja pierwsza praca wiec troche mnie to przeraza a tak przy okazji to nie wiecie czy trudno jest znalezc prace w warszawie jako kelnerka czy w jakims slepie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: NIP o co chodzi??- help IP: *.crowley.pl 30.08.05, 22:19 Czeke się około miesiąc, przysyłają pocztą. Odpowiedz Link Zgłoś