Gość: rr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.05, 00:59 dostalem prace w wawie za 4000 brutto. Brac?? nie jestem z tego miasta i nie wiem czy to wystarczy na zycie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pampers Re: co z taka pracą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 07:08 Nie bierz tej pracy. 4000 brutto nie wystarczy ci nawet na przetrwanie kilku piewszych dni. Na pweno słyszałeś, że w Warszawie zarabia się miliony i właśnie tego musisz wymagać. Powiedz pracodawcy, że albo milion albo rezygnujesz. Poważnie. No pomyśl na co wystarczyłoby ci 4000 brutto. Kupiłbyś sobie za to bilet miesięczy i drożdżówkę na centralnym. Koniec. A gdzie kasa na resztę miesiąca? Pomyśl o mojej radzie. Ludzie, litości!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifa Re: co z taka pracą?? IP: *.pl / 217.153.39.* 06.10.05, 19:57 Te rr, wracaj na swoją wioskę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I reszta was spoza W-wy też!!! Nienawidzimy Was!!! A wiecie dlaczego?? Za to jacy jesteście!! Chamscy, zawistni, aroganccy, po trupach do celu itd. itp. czuć was na odległość!! Won stad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga koleś, co ty gadasz?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.05, 10:46 O mamusiu!!!! Ludzie w Wawie muszą żyć za 1200 netto czy trochę więcej i co mają zrobić??? Co ty, Wawa to nie Nowy Jork! Jak ja bym chciała zarabiać 4000 brutto. Boże, jakie pytanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 10:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: koleś, co ty gadasz?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.05, 11:36 Jestem trzezwo myslacym czlowiekiem. Wiadomo przeciez, ze koszty zycia w warszawie sa znacznie wyzsze niz w innych czesciach kraju. Samo mieszkanie to spory wydatek. Ale mimo wszystko dzieki za odpowiedzi.. ps. nie martw sie Marku gnorantem jestem tylko wobec takich ludzi jak Ty,poza tym idiota mozesz nazwac siebie samego lub swoich znajomych.. kogos kogo znasz. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: koleś, co ty gadasz?? IP: *.crowley.pl 02.10.05, 13:19 Tutaj należałoby najpierw zapytac, do jakiego poziomu życia jest autor wątku przyzwyczajony? Jeśli masz apartement 200 m, 2 samochody, obiady - kolacje w restauracjach, wczasy na Hawajach to chyba, a raczej na pewno Ci nie starczy. Za mało sobie zażyczyłeś mój drogi:D Odpowiedz Link Zgłoś
jsolt Re: koleś, co ty gadasz?? 04.10.05, 09:21 Gość portalu: s napisał(a): > Tutaj należałoby najpierw zapytac, do jakiego poziomu życia jest autor wątku > przyzwyczajony? Jeśli masz apartement 200 m, 2 samochody, obiady - kolacje w > restauracjach, wczasy na Hawajach to chyba, a raczej na pewno Ci nie starczy. > Za mało sobie zażyczyłeś mój drogi:D sorry cię bardzo, ale taka pensja w stolicy to jest za krótka nawet na 1 samochód, zwykłe mieszkanie w kredycie i wczasy nad Bałtykiem. Bądźmy realni a nie złośliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
jsolt Re: koleś, co ty gadasz?? 04.10.05, 09:18 Gość portalu: rr napisał(a): > Jestem trzezwo myslacym czlowiekiem. > Wiadomo przeciez, ze koszty zycia w warszawie sa znacznie wyzsze niz w innych > czesciach kraju. Samo mieszkanie to spory wydatek. > Ale mimo wszystko dzieki za odpowiedzi.. > ps. > nie martw sie Marku gnorantem jestem tylko wobec takich ludzi jak Ty,poza tym > idiota mozesz nazwac siebie samego lub swoich znajomych.. kogos kogo znasz. > pozdrawiam. > widzę, że konkretnie nic się nie dowiedziałeś, niestety... na tym forum nie rzuca się takimi postami jeżeli nie chcesz być zmieszany z błotem:) powiem tak - zależy co zamierzasz zrobić w życiu w tej naszej Warszawie; policzmy hipoteteyczne wydatki: jeżeli będziesz wynajmował mieszkanie - to sensowną kawalerkę znajdziesz pewnie za jakieś 1000 zł internet, kablówka, tel., światło itp - ok. 300 komórka (jeśli nie służbowa) - pewnie ze 100 transport: jeśli samochód, to ok 300pln na benzynę:( jedzenie/chemia - cóż, tutaj to już co kto lubi... we 3 osoby wydajemy ok. 200 tygodniowo i tak naprawdę żadnych ekstrawaganckich produktów w naszym wózku w markecie nie znajdziesz... plus często trzeba w tygodniu coś jeszcze dokupić w sklepie osiedlowym powyższe, to już jest 2200 - co dalej, to zależy od ciebie; knajpy raczej drogie, bilety do kina też (wczoraj zapłaciłam 42 pln za 2 bilety w Imaxie...). Więc jak będziesz chciał się rozerwać raz/dwa w tygodniu, to może się okazać, że pod koniec miesiąca będzie krótko. Jeśli wolisz bibliotekę publiczną od knajp, to wychodzisz na plus:)) nie słuchaj zgryźliwości i docinków, tutaj tak jest, że jak ktoś ma więcej niż 1200 netto to natychmiast napadają na niego jak sępy:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: koleś, co ty gadasz?? IP: 199.197.163.* 06.10.05, 14:26 'jsolt' dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja_ Re: co z taka pracą?? 02.10.05, 16:25 nie bierz za takie pieniędze nawet nie wychodzę z domu zwłaszcza w wawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmieciarz [...] IP: *.bphpbk.pl 03.10.05, 12:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Poczytaj, policz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 13:13 tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=29087223 Odpowiedz Link Zgłoś
kinkygirl Re: co z taka pracą?? 03.10.05, 23:13 oj wy sie wysmiewacie, szydercy bez serca,a tu kolega po prostu nie umie sobie na netto przeliczyć i szuka porady ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: co z taka pracą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 08:55 Rany boskie, niektórzy to maja problemy, ja nie moge ;) Przydałby sie jeszcze post - "dostałem pracę za 10 tyś netto, brac czy nie?". Nieeee, no nie brać, nie starczy na wakacje na Hawajach co 2 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: do rr IP: *.poczta / *.poczta-polska.pl 05.10.05, 09:30 mają w tej firmie jeszcze wolne etaty ? J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: do rr IP: 199.197.163.* 05.10.05, 11:10 jesli jestes inzynierem to tak :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aww Re: do rr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 06:53 i to marnym bo po PW inzynierowie wyciagaja wiecej.A kto dzisiaj nie jest inzynierem?przychylam siedo watku>>przyjezdni mam was dosc<< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: do rr IP: *.poczta / *.poczta-polska.pl 06.10.05, 07:54 niestety nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr do aww IP: 199.197.163.* 06.10.05, 14:22 marnym powiadasz, hmmm wiesz przeciez najlepiej, jestes z warszawy !!! ale cos z opisu wynika ze niezla sloma Ci z lewego buta wystaje.. zawisc ahhh jaka zawisc... umacnia tylko mnnie w mojej decyzji, ze pojade i pokaze Wam "inrzynierom" o co lata.. adios i do zoba ... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: co z taka pracą?? 06.10.05, 14:21 jeśli nie masz na oku czegoś lepszego a praca jest przyjemna - brac. Na życie, nawet w Wawie, spokojnie wystarczy Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: co z taka pracą?? IP: 199.197.163.* 06.10.05, 14:24 dzieki za odpowiedz na poziomie ;)) pozdr.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pampers Re: co z taka pracą?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 15:03 A co? Inne odpowiedzi były w pionie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: co z taka pracą?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.10.05, 16:49 Brać!!! Ja radze sobie całkiem nieżle za 3000, także i Ty dasz rade:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: co z taka pracą?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 18:09 dzięki "maju", Również pozdrawiam. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: co z taka pracą?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 18:06 oj od razu w pionie, jeszcze kilka bylo na ukos.. ;) choc Twoja poprzednia byla duzo ciekawsza.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ale szpan! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 20:17 Niektórzy leczą tu swoje kompleksy i szpanują kasą. Pewnie, że ci wystarczy, jest wiele osób z 1200 w Wawie i skoro czytają twoje brednie trafia ich twoje zadufanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekaunt Re: Ale szpan! IP: *.acn.waw.pl 08.10.05, 18:16 jaki szpan??? 4000 brutto? Wyluzujcie trochę - to że niektórzy z Was zarabiają 1200 to nie oznacza, że każdy tak musi. Szukajcie dalej, uczcie się, a nie miejcie pretensje do tych, którzy mają więcej. I nie zwalajcie winy na przyjezdnych, ich pazerność niby i inne takie. Ogarnijcie się lepiej i zacznijcie coś robić, a nie smęcić tylko. Zawiść jak widzę to typowo polska cecha :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szan Re: co z taka pracą?? IP: *.acn.waw.pl 08.10.05, 23:18 To zależy. Za tę kasę przez 8 godzin dziennie nie chciałoby mi się zaiwaniać. Co innego np. wpadanie gdzieś dwa razy w tygodniu (a w zamian ubezpieczenie i cały ten "socjal"), a reszta czasu pozostaje na dorabianie na zleceniach (nawet bez umowy). Odpowiedz Link Zgłoś
ligia76 Re: co z taka pracą?? 09.10.05, 01:05 Oszczędnie, ale starczy. Zależy, czy jesteś sam/sama. Pozdrowienia Ligia Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_wiesi Re: co z taka pracą?? 09.10.05, 17:30 zależy jakie masz potrzeby. jeżeli będziesz musiał wynająć mieszkanie i utrzymać samochód to będzie baaardzo skromnie. ale da się, bez fajerwerków. Odpowiedz Link Zgłoś
bioo Re: co z taka pracą?? 09.10.05, 19:42 brac!!!!!!!!!! maz pracuje na 3 etaty i ma niecałe 3brutto :((((((((((((( po studiach i z doświadczeniem....... Odpowiedz Link Zgłoś