29.11.05, 12:25
Czy nikt naprawdę tam nie pracuje? Prośba o info - atmosfera, zarobki,
szkolenia, możliwość rozwoju....
Obserwuj wątek
    • kate128 Re: EURO RSCG 29.11.05, 17:08
      Ale które Euro? Jest 6 spółek.
      Co do atmosfery, to jak dla mnie fatalna - banda snobów. pracuje się
      standardowo 9 godzin (oczywiście możesz zostać dłużej ;) W czas pracy wlicza
      się obowiązkową (!) przerwę na obiad i nikogo nie interesuje że potrafisz zjeść
      obiad w 15 minut. Co do zarobków, to zależy na jakim stanowisku. Moim zdaniem
      nie płacą rewelacyjnie - Acc Exec - ok 3 tys. brutto. No i naprawdę nie licz
      na umowę o pracę. Rozamwiałam z księgowością, gdzie mnie uświadomiono, że mają
      prikaz jak najmniej umów zawierać. Nawet strategia jest na działalność gosp.
      Napisz na jakie stanowisko aplikujesz. Obstawiam że do 4d...?
      • polsat1 Re: EURO RSCG 30.11.05, 13:40
        Konkretnie myślę o Sensors, choć szczerze mówiąc, po Waszych komentarzach
        odechciało mi się tam pracować....
      • Gość: Neli Re: Euro IP: 194.246.124.* 01.03.06, 09:39
        Nie wiem gdzie dokładnie w której spółce koleżanka pracowała ale ja poznałam
        Euro z trochę innej strony (4D). Pracuje już ok. roku i od razu dostałam umowę
        o pracę - szkolenia są przynajmniej raz na 2 miesiące. Rzeczywiście często
        trzeba zostawać po godzinach ale zarobki są całkiem dobre. Trzeba się wykazać
        żeby Cię zaakceptowali a potem to już jest całkiem przyjemnie.
    • Gość: gosc Re: EURO RSCG- TRAGEDIA IP: *.chello.pl 29.11.05, 19:46
      Pracowałam tam 2 lata temu, sama sie zwolnilam bo bylo po prostu nie do
      wytrzymania. Generalnie, kiedy poszłam na rozmowe z pania dyrektor,ze jest za
      mało ludzi w zespole ( bylam Account Executive), bo pracuje codzinnie od 9.00
      do 4.00 na d ranem i tu nie klamie to wiesz co mi powiedziala, ze mam pobrac
      wiecej witaminek i brac sie do roboty.
      Praca z operatorami to katorga, Ci ludzie o operatorach teraz mowie NIENAWIDZA
      swojej pracy, sa ociezali i wszystko idzie im jak krew z nosa. Account musi
      wrecz zebrac zeby operator cos laskawie dla niego zrobil i to na czas bo
      generalnie czas tam sie liczy.
      • kate128 Re: EURO RSCG- TRAGEDIA 29.11.05, 20:24
        A w której spółce pracowałaś? Ja byłam w MH. Z tego co wiem teraz jest jakaś
        rekrutacja do 4d (dawniej bodajże dialog). Poza tym zmiany, zmiany, zmiany -
        John "będzie się realizował na innych polach", a w MH awanse :)Słyszałam kiedyś
        opinię, że mało kto chce przechodzić w branży do Euro, bo niefajna atmosfera
        tam panuje. W TBWA przykładowo, gdy przychodzi ktoś nowy jest wprowadzany przez
        innych pracowników - starają się go lepiej poznać itd.. W Euro czegoś takiego
        nie ma. Każdy sobie rzepkę skrobie.
        Mnie tez wkurzała kultura pracy - zresztą w całej branży reklamowej za punkt
        honoru stawiają sobie żeby pracować jak najdłużej, choćby obiektywnie powodów
        ku temu nie było.
        • Gość: gosc Re: EURO RSCG- TRAGEDIA IP: *.chello.pl 01.12.05, 20:57
          Ja pracowalam dla EURO RSCG Dialog i uwaga obslugiwalam Auchan, pie..nie sie
          z gazetkami Auchan po nocach, bez snu i zarla, kurierzy noca latali jak
          otepiali do Pani ze strony Auchan kromaliny, a ta malpa zawsze miala cos do
          poprawienia, zdazylo sie tez tak ze w sobotni wieczor siedzialam w robocie o 1
          w nocy przesylalam do niej do akceptacji kromalin (dla niewtajemniczonych jest
          to probny wydruk)i wiecie co, jej narzeczony stwierdzil ze trzeba jesze
          powiekszyc produkt , ktory mial byc na bilboadzie i musialam przez tego hu...ka
          siedziec z operatorem nastepne 4 godziny w robocie razem z akceptacja
          szanownej pani.
          Jak nigdzie ale tam roboty nie polecam a jesli chcecie wiedziec to zarabialam
          tam 2500 tysiaka netto ( tzn na lapke), nie warto!!!!
      • Gość: corgan Re: EURO RSCG- TRAGEDIA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.05, 00:46
        > to wiesz co mi powiedziala, ze mam pobrac
        > wiecej witaminek i brac sie do roboty.

co za szmata ta dyrektorka, ale tak to jest jak kobiety biorą sie za kierowanie
        firmami hehe no przynajmniej niektóre nie powinny :)

> Praca z operatorami to katorga, Ci ludzie o operatorach teraz mowie
        > NIENAWIDZA swojej pracy, sa ociezali i wszystko idzie im jak krew z nosa

moze wciągnęli za mało witaminek? hehehe

ok, żartuje! aplikowalem się kiedyś ale byłem za cienki :) ale jak widąc - nie
        mam czego żałować. Poza tym - to co piszesz jest do przewidzenia bo to
        francuska firma hehe
    • Gość: xxx Re: EURO RSCG IP: *.aster.pl 30.11.05, 10:03
      Mam tam znajomą osoę, która lubi tą pracę i to bardzo. Ale praca tam to harówa
      po nocach w weekendy. Zarobki ma b dobre, przynajmniej z opowieści.
      • Gość: corgan w Warszawie wszyscy mają dobre zarobki :) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.05, 12:15
        ludzie prędzej powiedzą ci o wszystkich intymnych sprawach niż podadzą ile
        naprawdę zarabiają hehe :)
      • Gość: gosc Re: EURO RSCG IP: *.chello.pl 03.12.05, 20:03
        3 lata temu to bylo jesze EURO RSCG Dialog, tak jak wczesniej wspomnialam bylam
        w dziale , ktory obslugiwał AUCHAN, było tam za malo zatrudnionych ludzi do
        ilosci wychodzacych gazetek, billboardow itd.
        Chce powiedziec, ze nie wiem gdzie dokladnie twoja znajoma pracowala, bo bylo
        tam jeszcze kilka dzialow, ktore obslugiwaly m. innymi PKO, TVN i POLKOMTELA,
        robota w tych dzialach miala sie nijak do naszego jedynego, ktory obslugiwal
        AUVHAN.
        Ludzie z tamtych dzialow wychodzili z pracy o 17.00, czasem zdazyło sie ze
        musieli zostac po godzinach, ale mowie czasem, bo na moje 3 przepracowane tj.
        ciezko przepracowane 3 miechy widzialma 1 raz dziewczyne z dzialu, ktory
        obslugiwał PKO, konczyla drukowac strategie na prezentacje, byla jakas 20.00
        maxymalnie.
    • a_kacprzycka Re: euro rscg do bani! 01.03.06, 10:16
      Mój bliski znajomy pracował w Euro (tym blisko Galerii Mokotów). Tyrał dzień i
      noc, dawał z siebie wszystko. Nie podpisali umowy, dali 2 miesiące "na próbę"
      mydląc oczy, że przedłuży umowę, potem ponad 3 tyg czekał na decyzję i
      podpisanie umowy (podczas których nadal musiał się utrzymać w Wawie, wynajmować
      mieszkania i tyrać tam jak wół), a na koniec powiedzieli, że co najwyżej
      wystawią Mu referencje.

2,5 miecha ciężkiej pracy i ani złotówki!!
      Pracodawca, u którego się tyra harytatywnie to dla mnie żaden pracodawca.

Stanowczo odradzam!!

A przy okazji wiem, że teraz znaleźli inne "jelenie" (bez urazy dla
      pracowników, którzy chcą złapać staż w znanej agencji) i jadą po nich równo..

Agness
      • kate128 Re: euro rscg do bani! 02.03.06, 13:33
        A w której spółce i kiedy mniej więcej się to działo? Zauważyłam że do
        takich "zadań" jak opisalaś dają stażystów, ale im nikt nie obiecuje
        zatrudnienia. Stażystom płacą tylko tym którzy zostali zrekrutowani z
        inicjatywy Euro. Jak się sam zgłosisz, to pracujesz za darmo.
        • a_kacprzycka Re: euro rscg do bani! 02.03.06, 16:30
          Nie wiem niestety, w której spółce. Działo się to od lipca/sierpnia do bodajże
          września 2005. Kolegę przyjęto na bezpłatny staż, ale przedłużano go
          bezlitośnie nadal nie płacąc, a w dodatku chwaląc i mówiąc, że przedłużą z Nim
          umowę..
          Potem 3 czy 4 tygodnie bez odzewu (On dalej czekał w Warszawie) i ostatecznie
          zrezygnowali w Niego na rzecz innych "ochotników".

Wyjaśniając: nie mam nic do bezpłatnych stażów (zdobycie doświadczenia jest
          bardzo cenne, szczególnie w dużych firmach). Jednak nadludzki wysiłek (nieraz
          cała noc w pracy albo maraton od świtu do nocy) w Euro się po prostu nie
          opłaca, bo i tak wyrzucają na bruk.

Uważam, że ta firma nie poszukuje pracowników i jak się ktoś trafi to po prostu
          na nim "jadą" i wyrzucają, a to już dla mnie zakrawa o chamstwo..

Agness
          • a_kacprzycka Re: euro rscg do bani! 02.03.06, 16:30
            Nie do września tylko do listopada/grudnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka