polsat1 29.11.05, 12:25 Czy nikt naprawdę tam nie pracuje? Prośba o info - atmosfera, zarobki, szkolenia, możliwość rozwoju.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kate128 Re: EURO RSCG 29.11.05, 17:08 Ale które Euro? Jest 6 spółek. Co do atmosfery, to jak dla mnie fatalna - banda snobów. pracuje się standardowo 9 godzin (oczywiście możesz zostać dłużej ;) W czas pracy wlicza się obowiązkową (!) przerwę na obiad i nikogo nie interesuje że potrafisz zjeść obiad w 15 minut. Co do zarobków, to zależy na jakim stanowisku. Moim zdaniem nie płacą rewelacyjnie - Acc Exec - ok 3 tys. brutto. No i naprawdę nie licz na umowę o pracę. Rozamwiałam z księgowością, gdzie mnie uświadomiono, że mają prikaz jak najmniej umów zawierać. Nawet strategia jest na działalność gosp. Napisz na jakie stanowisko aplikujesz. Obstawiam że do 4d...? Odpowiedz Link Zgłoś
polsat1 Re: EURO RSCG 30.11.05, 13:40 Konkretnie myślę o Sensors, choć szczerze mówiąc, po Waszych komentarzach odechciało mi się tam pracować.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neli Re: Euro IP: 194.246.124.* 01.03.06, 09:39 Nie wiem gdzie dokładnie w której spółce koleżanka pracowała ale ja poznałam Euro z trochę innej strony (4D). Pracuje już ok. roku i od razu dostałam umowę o pracę - szkolenia są przynajmniej raz na 2 miesiące. Rzeczywiście często trzeba zostawać po godzinach ale zarobki są całkiem dobre. Trzeba się wykazać żeby Cię zaakceptowali a potem to już jest całkiem przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: EURO RSCG- TRAGEDIA IP: *.chello.pl 29.11.05, 19:46 Pracowałam tam 2 lata temu, sama sie zwolnilam bo bylo po prostu nie do wytrzymania. Generalnie, kiedy poszłam na rozmowe z pania dyrektor,ze jest za mało ludzi w zespole ( bylam Account Executive), bo pracuje codzinnie od 9.00 do 4.00 na d ranem i tu nie klamie to wiesz co mi powiedziala, ze mam pobrac wiecej witaminek i brac sie do roboty. Praca z operatorami to katorga, Ci ludzie o operatorach teraz mowie NIENAWIDZA swojej pracy, sa ociezali i wszystko idzie im jak krew z nosa. Account musi wrecz zebrac zeby operator cos laskawie dla niego zrobil i to na czas bo generalnie czas tam sie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kate128 Re: EURO RSCG- TRAGEDIA 29.11.05, 20:24 A w której spółce pracowałaś? Ja byłam w MH. Z tego co wiem teraz jest jakaś rekrutacja do 4d (dawniej bodajże dialog). Poza tym zmiany, zmiany, zmiany - John "będzie się realizował na innych polach", a w MH awanse :)Słyszałam kiedyś opinię, że mało kto chce przechodzić w branży do Euro, bo niefajna atmosfera tam panuje. W TBWA przykładowo, gdy przychodzi ktoś nowy jest wprowadzany przez innych pracowników - starają się go lepiej poznać itd.. W Euro czegoś takiego nie ma. Każdy sobie rzepkę skrobie. Mnie tez wkurzała kultura pracy - zresztą w całej branży reklamowej za punkt honoru stawiają sobie żeby pracować jak najdłużej, choćby obiektywnie powodów ku temu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: EURO RSCG- TRAGEDIA IP: *.chello.pl 01.12.05, 20:57 Ja pracowalam dla EURO RSCG Dialog i uwaga obslugiwalam Auchan, pie..nie sie z gazetkami Auchan po nocach, bez snu i zarla, kurierzy noca latali jak otepiali do Pani ze strony Auchan kromaliny, a ta malpa zawsze miala cos do poprawienia, zdazylo sie tez tak ze w sobotni wieczor siedzialam w robocie o 1 w nocy przesylalam do niej do akceptacji kromalin (dla niewtajemniczonych jest to probny wydruk)i wiecie co, jej narzeczony stwierdzil ze trzeba jesze powiekszyc produkt , ktory mial byc na bilboadzie i musialam przez tego hu...ka siedziec z operatorem nastepne 4 godziny w robocie razem z akceptacja szanownej pani. Jak nigdzie ale tam roboty nie polecam a jesli chcecie wiedziec to zarabialam tam 2500 tysiaka netto ( tzn na lapke), nie warto!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan Re: EURO RSCG- TRAGEDIA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.05, 00:46 > to wiesz co mi powiedziala, ze mam pobrac > wiecej witaminek i brac sie do roboty. co za szmata ta dyrektorka, ale tak to jest jak kobiety biorą sie za kierowanie firmami hehe no przynajmniej niektóre nie powinny :) > Praca z operatorami to katorga, Ci ludzie o operatorach teraz mowie > NIENAWIDZA swojej pracy, sa ociezali i wszystko idzie im jak krew z nosa moze wciągnęli za mało witaminek? hehehe ok, żartuje! aplikowalem się kiedyś ale byłem za cienki :) ale jak widąc - nie mam czego żałować. Poza tym - to co piszesz jest do przewidzenia bo to francuska firma hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: EURO RSCG IP: *.aster.pl 30.11.05, 10:03 Mam tam znajomą osoę, która lubi tą pracę i to bardzo. Ale praca tam to harówa po nocach w weekendy. Zarobki ma b dobre, przynajmniej z opowieści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan w Warszawie wszyscy mają dobre zarobki :) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.05, 12:15 ludzie prędzej powiedzą ci o wszystkich intymnych sprawach niż podadzą ile naprawdę zarabiają hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: EURO RSCG IP: *.chello.pl 03.12.05, 20:03 3 lata temu to bylo jesze EURO RSCG Dialog, tak jak wczesniej wspomnialam bylam w dziale , ktory obslugiwał AUCHAN, było tam za malo zatrudnionych ludzi do ilosci wychodzacych gazetek, billboardow itd. Chce powiedziec, ze nie wiem gdzie dokladnie twoja znajoma pracowala, bo bylo tam jeszcze kilka dzialow, ktore obslugiwaly m. innymi PKO, TVN i POLKOMTELA, robota w tych dzialach miala sie nijak do naszego jedynego, ktory obslugiwal AUVHAN. Ludzie z tamtych dzialow wychodzili z pracy o 17.00, czasem zdazyło sie ze musieli zostac po godzinach, ale mowie czasem, bo na moje 3 przepracowane tj. ciezko przepracowane 3 miechy widzialma 1 raz dziewczyne z dzialu, ktory obslugiwał PKO, konczyla drukowac strategie na prezentacje, byla jakas 20.00 maxymalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
a_kacprzycka Re: euro rscg do bani! 01.03.06, 10:16 Mój bliski znajomy pracował w Euro (tym blisko Galerii Mokotów). Tyrał dzień i noc, dawał z siebie wszystko. Nie podpisali umowy, dali 2 miesiące "na próbę" mydląc oczy, że przedłuży umowę, potem ponad 3 tyg czekał na decyzję i podpisanie umowy (podczas których nadal musiał się utrzymać w Wawie, wynajmować mieszkania i tyrać tam jak wół), a na koniec powiedzieli, że co najwyżej wystawią Mu referencje. 2,5 miecha ciężkiej pracy i ani złotówki!! Pracodawca, u którego się tyra harytatywnie to dla mnie żaden pracodawca. Stanowczo odradzam!! A przy okazji wiem, że teraz znaleźli inne "jelenie" (bez urazy dla pracowników, którzy chcą złapać staż w znanej agencji) i jadą po nich równo.. Agness Odpowiedz Link Zgłoś
kate128 Re: euro rscg do bani! 02.03.06, 13:33 A w której spółce i kiedy mniej więcej się to działo? Zauważyłam że do takich "zadań" jak opisalaś dają stażystów, ale im nikt nie obiecuje zatrudnienia. Stażystom płacą tylko tym którzy zostali zrekrutowani z inicjatywy Euro. Jak się sam zgłosisz, to pracujesz za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
a_kacprzycka Re: euro rscg do bani! 02.03.06, 16:30 Nie wiem niestety, w której spółce. Działo się to od lipca/sierpnia do bodajże września 2005. Kolegę przyjęto na bezpłatny staż, ale przedłużano go bezlitośnie nadal nie płacąc, a w dodatku chwaląc i mówiąc, że przedłużą z Nim umowę.. Potem 3 czy 4 tygodnie bez odzewu (On dalej czekał w Warszawie) i ostatecznie zrezygnowali w Niego na rzecz innych "ochotników". Wyjaśniając: nie mam nic do bezpłatnych stażów (zdobycie doświadczenia jest bardzo cenne, szczególnie w dużych firmach). Jednak nadludzki wysiłek (nieraz cała noc w pracy albo maraton od świtu do nocy) w Euro się po prostu nie opłaca, bo i tak wyrzucają na bruk. Uważam, że ta firma nie poszukuje pracowników i jak się ktoś trafi to po prostu na nim "jadą" i wyrzucają, a to już dla mnie zakrawa o chamstwo.. Agness Odpowiedz Link Zgłoś
a_kacprzycka Re: euro rscg do bani! 02.03.06, 16:30 Nie do września tylko do listopada/grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś