Gość: MM Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 212.76.38.* 19.09.07, 19:17 MMM88&&&, ,MMM8&&&. `'MMM88&&&, MMMMM88&&&& 'MMM88&&&, MMMMM88&&&&&& 'MMM88&&&, MMMMM88&&&&&& 'MMM88&&& MMMMM88&&&&&& 'MMM88&&& MMMMM88&&&& MMM88&&& 'MMM8&&&' MMMM888&&&& 'MM88&&& MMMM88&&&&& MM88&&& MMMM88&&&&& MM88&&& ,MMM8&&&. MM88&&& MMMMM88&&&& ,MM88&&& MMMMM88&&&&&& MMM88&&&' MMMMM88&&&&&& MMM88&&&' MMMMM88&&&&&& MMM88&&&' MMMMM88&&&& MMM88&&&' 'MMM8&&&' MMM88&&&' MMM88&&&' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carax Praca w Lyreco IP: *.centertel.pl 22.09.07, 10:52 Mam propozycję dla wszystkich którzy wypisują tutaj na forum swoje " spostrzeżenia " na temat Lyreco ! Napisz swoje imię i nazwisko najlepiej z numerem telefonu. Pisać głupoty to każdy potrafi - tylko ośmielam się stwierdzić że duża większość która wypisuje te bzdury to śmierdzące nygusy lub osoby które wyleciały za "wały" i inne podobne sprawy. zastanówcie się 100 razy zanim cokolwiek tutaj napiszecie. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazeta Re: Praca w Lyreco IP: 213.155.169.* 22.09.07, 12:39 To ty się zastanów 100 razy co piszesz i czego chcesz? Dane osobowe, hahaha, ale ty masz poczucie humoru, może ci jeszcze podać numer buta i wielkość biustu mojej żony? Troszkę się kolego rozpędziłeś, ja nie jestem i nigdy nie byłem pracownikiem jakiegoś Lyreco czy Biedronki i mam nadzieję że osoby czytające to forum też nigdy nie będą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazeta Re: Praca w Lyreco IP: 213.155.169.* 22.09.07, 13:23 Z resztą jak ktoś będzie chciał to pójdzie do Lireco, to jest wolny kraj, może ktoś tak lubi? Nie mniej tematem forum jest "jak się pracuje w Lyreco?" i każdy kto ma chcęć podzielić swoim doświadczeniem i informacjami na ten temat ma do tego prawo i nic tego nie zmieni, nawet jeśli to się nie podoba ludziom z lyreco, a podszywanie się za PH i obrażanie innych ludzi niczego nie zmieni, a jedynie zaszkodzi wizerunkowi firmy, który i tak nie jest najlepszy. Na tym kończę swoje dywagaje, na ten tamat. ps.Do towarzystwa podszywającego się za PH- BEZ ODBIORU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabcia_1 Rekrutacja Key Account IP: 212.76.37.* 23.09.07, 12:07 Hey. Miałam okazje uczestniczyc w rozmowie rekrutacyjnej, czy ktoś orientuje się jak wyglądają 2 i 3 etap rekrutacji na Key Accounta? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly i szczesliwy Re: Rekrutacja Key Account IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 09:38 Ja osobiscie nie widzialem roznic. Ostatnia rozmowa jest w Warszawie w centrali firmy z Dyrektorem Handlowym. Jesli masz dobra prace to zastanow sie lepiej. Niby masz stanowisko KAM ale masz bardzo male mozliwosci decyzyjne. Nazwa tego stanowiska jest bardziej wabikiem dla dobrych PH oraz ma znaczenie marketingowe dla klientow. Wczesniej pracowalem w innej firmie na stanowisku Sales Representative i mialem wiecej do powiedzenia niz w firmie Lyreco na stanowisku managerskim. Na szczescie juz w Lyreco nie pracuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pretor Re: Rekrutacja Key Account ,,head hunter '' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 20:04 Jestem po trzecim spotkaniu na ,, head hunter ” Czy warto podjąć tę pracę !!!! Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia_1 Re: Rekrutacja Key Account 26.09.07, 18:14 Thnx za odp. A możesz napisac cos więcej o 2 etapie rekrutacji, słyszałam że są to jakies testy. Na czym dokładniej polega praca KAm-a w Lyreco? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Gazety Re: Praca w Lyreco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:36 Bardzo dobrze napisałeś , cel tego forum to informacje jak się pracuje w firmie Lyreco ! Więc skoro nie pracowałeś dlaczego piszesz bzdury i się wypowiadasz ? Zapytaj ludzi ze środowiska ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazeta Re: Praca w Lyreco IP: 213.155.169.* 24.09.07, 08:46 Właśnie dlatego, że miałem przyjemność rozmowy z ludźmi którzy pracowali w Lyreco i to co napisałem jest tylko bardzo okrojoną relacją z tych rozmów. Także jak sam npisałeś to forum to informacje jak się prauje w tej firmie i ja się dzielelę takimi informacjami. Dodam tylko, że wiele rzeczy opisywanych mi przez byłych pracowników Lyreco, na tym forum nie umieściłem, ale które z tego co wiem swój finał znajdą w sądzie, a czy to bzdury czy nie okaże się pewnie nie długo, gdzyż sprawa ma być monitorowana przez pewne media. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wał Re: Praca w Lyreco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 12:39 Dlaczego sam jesteś anonimowy? podaj swoje personalia i zajmowane stanowisko w Lyreco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była Re: Praca w Lyreco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 11:14 Jak czytam niektóre posty to śmiech mnie ogarnia.Troszke tu czasu spędziłam i dopiero po odejściu przejrzałam ze system "prania mózgu" w Lyreco jest na najwyzszym poziomie ASM tak nam wciskali ile nowych,ile zostało,ile ofert zrobiłeś,topy,cia,sms ze człowiek po zmianie pracy uswiadamia sobie ze to jest francuska sekta.Na pewno jest to szkoła w jakiej firmie nie nalezy pracowac(zreszta obecnie to widac po PH ktorzy sa przyjmowani bez doswiadczenia gdzie wczesniej było to nie do pomyslenia).Nawet firmy rekrutacyjne staz powyzej roku uwazaja za CUD -pytania jak długo wytrzymałam na porzadku dziennym były.Z gory nie polecam patrzac z obecnej perspektywy jest to firma dla ktorej jestes wołem do pracy,pusty smiech z tych postow gdzie pensja co niektorzy opisuja 3tys ok ale brutto,non stop zwyzka planów,tel od szefa, korekty do robienia (ksiegowe siedza i chyba sie nudza)a jak odejdziesz to i tak zrobia z Ciebie najgorszego(bo to zdrada opuscic "Taka firme",a Ci co pisza ze zfrustrowani handlowcy-byli-narzekaja niech dadza namiary i odpowiedza na pare pytan przyszłym handlowcom.Ludzie tacy jak ja którzy tu pisza opisuja swoje doswiadczenia bo mamy do tego prawo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rokko30 Re: Praca w Lyreco IP: 193.238.200.* 12.10.07, 15:45 Ja właśnie dzisiaj byłem na rozmowie w sprawie pracy PH w Lyreco i musze przyznać że niezłe pranie mózgu, wszystkie raporty robią ręcznie i tyle tego jest że szkoda gadać i to jeszcze wszystko trzeba robić po pracy w wolnym czasie-paranoja, premia niby jest ale trzeba wykonać plan, gościu który mnie rekrutował powiedział że najlepszy handlowiec zrobił ten plan dopiero po 6 miesiącach także plany muszą być nieźle wygórowane a ponadto ta praca to zwykła akwizycja, chodzisz od biura do biura jak kretyn to nie ma nic wspólnego z Przedstawicielem Handlowym...Odradzam tam pracę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitan karpatka Re: Praca w Lyreco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 11:25 Podoba mi się tekst: "chodzisz od biura do biura jak kretyn"...hahaha dobre tylko nie wiem czy się śmiać czy płakać. Jesli tak nas klienci odbierają to szok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dolny Re: Praca w Lyreco IP: *.generacja.pl 14.10.07, 10:44 Po pierwsze trzeba odpowiedzieć sobie na pytanie - dlaczego dochodzi do tego że ludzie pisza takie rzeczy? przecież nie biorą tego z kosmosu tylko z rzeczywistych sytuacji życiowych których często doświadczają. Firma ma bardzo zły wizerunek u swoich własnych handlowców i najgorsze jest to że nie robi nic aby to zmienić. Ludzię będą pisać o tym co ich boli bo mają ogólną tendencje do tego - łatwiej wytykać błędy niz szukać pozytywów - tym bardziej że na szukanie pozytywów firma nawet szans nie daje bo zdanie swoich najważniejszych pracowników - czyli PH ma głęboko w miejscu gdzie plecy kończą swoją szlachetną nazwę. Gdyby firma liczyła się ze zdaniem swoich pracowników choć w 1/6 praca jak i jej efekty byłyby o niebo lepsze! Po drugie nie mozna dać się zwariować i wciągnąć w słowne przepychanki bez argumentów. Rozmawiajcie merytorycznie a nie na wyzwiska. I jeszcze jedno KAŻDY ma prawo do swojego zdania - po to jest to forum aby je wyrazać. Chciałbym jeszcze odnieść sie do tego co piszą ci kozacy wielcy co to plany non top trzaskają i 9000 zarabiają i praca w LYRECO to czysta przyjemność. Ludzie wyjedźcie czasem z tych waszych Wsi i zobaczcie że wasz teren może różnic się od terenu innego handlowca - chociażby tym że ma inny potencjał, inna konkurencję, innego ASM-a, inny plan - te czynniki maja ogromny wpływ na postrzeganie pracy z naszego poziomu. Więc przyjmij na klate to co mówi ktoś inny z szacunkiem dla tego człowieka bo on może nie mieć tak kolorowo jak TY!!! A może nawet jak dostałbys teren w innej części POLSKI to płakałbyś bardzo mocno bo nawet 50% nie dałbyś rady zrobić! Powodzenia życzę - wszystkim i sobie też! pozdrawiammmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Praca w Lyreco IP: *.gprspla.plusgsm.pl 16.10.07, 14:24 Każdemu będę odradzał tą pracę. To już zakrawa jak napisał jeden z kolegów na akwizycję - a AKWIZYTOROM DZIĘKUJEMY !!!!!! Jedyny plus - ładnie wygląda to w CV - wytrzymałem rok w obozie pracy, jeśli tam wytrzymałem to jestem GOŚĆ !!!!! Nauczyłem się - firma mnie wyszkoliła, za darmo, kontakty złapałem i nie chcę mieć NIC WSPÓLNEGO Z LYRECO !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiolong Re: Praca w Lyreco IP: *.skorosze.net 29.10.07, 22:42 Witam Nigdy nie pracowałem w tej firmie ani nigdy nie aplikowałem do niej. Ale moim szefem w jednej z Warszawskich firm był jeden z tych Idiotów z Lireco. Ściagnęli go do nas i wszystko to co tu opisujecie jest prawdą. Wszystkie te kretyńskie raporciki wypełniane po 10 razy w systemie, ręcznie w tabelkach. Pieciodniowy plan tygodniowy, miesięczny qrrr...aa kontrole czy jesteś o tej godzinie w danym dniu w tej firmie, smsy i inne pierdoły. Czułem się jak by mi ktoś za przeproszeniem w tyłek gpsa włożył. Wszystkie te kretyńskie wymysły przełożył do naszej firmy. Efekt - 0d 4 lat cała ekipa handlowców zmieniła się już 5 krotnie. Gosciu miał ksywkę Gestapowiec. Teraz pracuje w normalnej firmie ostatnio zawitał do nas jeden z waszych kolegów i oczywiście został wysłany na drzewo - heh szkoda mi się go zrobiło bo wiem jaki za...b macie i pogadałem z cerberkiem czyli z sekretarką i cosik tam sprzedał. Heh pozdrawiam i omijajcie Lireco bo to totalny S Y F Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angie Re: Praca w Lyreco IP: *.netpoint.pl 30.10.07, 10:52 Czyżby Dominik do was dołączył? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Praca w Lyreco IP: *.centertel.pl 30.10.07, 13:00 Ludzie....od jakiegoś czasu mamy nowego Ojca Dyrektora!! Ja czekam do stycznia i zobacze co się bedzie działo, ale myśle że te forum zostanie zasypane krytykami...to jest powiedziane bardzo delikatnie! Nadzieja jest zawsze,mam tylko jedno życzenie może dwa: obym sie mylił i oddajcie władze w ręce ludu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była PH Re: Praca w Lyreco IP: *.eranet.pl 13.06.08, 15:40 Dziękuję za te słowa. Prawda powinna wyjść na jaw!!! Nie warto.... tylko tyle dodam. Pozdrawiam Opole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyjechany Re: Praca w Lyreco IP: 89.16.70.* 14.06.08, 20:06 Od jakiegoś czasu przebywam za granica , jestem też byłyn ph.Jak czytam to co wy tu wypisujecie to flustracja mmnie nachodzi.Lyreco jest w porządku , firma jak każda inna , niezły socjal .Moim zdaniem jeśli komuś nie odpowiada praca może z niej zrezygnować, można wyjechać za granice , można szukać szcześcia gdzie indziej.Najważniejsze to mieć odwagę na podejmowanie decyzji w sprawie swojej przyszłości.Jednego tylko nie mogę zrozumieć dlaczego w tym samym koncernie ,robiąc to samo w innym kraju można zarabiać 4 razy więcej.Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bos007 Re: Praca w Lyreco 23.06.08, 21:49 Pracowałem kilka lat w Lyreco i uważam te lata za stracone-jeśli chodzi o życie prywatne i poświęcony czas. Częściej wykonywałem plany miesięczne niż nie-chociaż zarobiłem i awansowałem. ASM myślał tylko o sobie, a ludzi nie traktował poważnie. Do 16 w rynku, a potem ustalanie cen, oferty cenowe i telefony od ASM ile dziasiaj sprzedałeś i dlaczego tak mało... Znam osoby, które nie wytrzymały presji. Są lepsze firmy-jeśli chodzi o wymiar ludzki ( tutaj go nie ma-robisz plany jest O.K nie robisz to dowidzenia). Rotacja olbrzymia, przez ostatnie 2 lata w mojej grupie przewinęło się ponad 10 osób. Samochody.... dwuosobowe. Socjalu brak. Nowi przedstawiciele dostają na starcie lepsze warunki od "starych" PH. To nie jest praca dla uczciwych. UWAŻAJCIE. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maju Re: Praca w Lyreco IP: *.chello.pl 05.07.08, 00:21 bo tak jest że w zawodzie można zarabiać więcej w innym kraju przecież to jest aksjomat czyż nie? Ja pracuje w lyreco i wcale sie tego nie wstydze nie wyrabiam niestety palnów ale na to sie zgodziłem na prace i warunki plan oddaje możliwości terenu lub też możliwości handlowca. Uderzmy się więc w pierś!!!! Czy zrobiliśmy wszystko co mogliśmy?!!! Łatwo jest winą obarczać wszystko i wszystkich ale czy zrobiliśmy wszystko co mogliśmy?!!! To pytanie zadaję sobie i wszystkim którzy zastanawiają się nad.... Pozdrawiam NIE ROBIĄCY PLANÓW W LYRECO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kb Re: Praca w Lyreco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 16:35 mam zamiar zmienić prace ph w dotychczasowej firmie na ph w lyreco. przyznam, że to co tu czytam skłoniło mnie do głębszego zastanowienia. każdą wypowiedź trzeba brać w cudzysłów, jednak jest tu wiele anty-wypowiedzi. czytając to stwierdzam, że w obecnej pracy mam jak u pana Boga za piecem. jeszcze nie zdecydowałem ale wasze wypowiedzi trochę mi w tym pomogą.pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rokko30 Re: Praca w Lyreco IP: *.tvtom.pl 02.11.07, 17:10 Człowieku daj sobie spokoj z Lyreco, jestem ciekaw co ludzi pociąga w takiej pracy jak chodzisz od biura do biura i udajesz głupka żeby coś sprzedać, jak wczesniej pisałem to nie jest praca PH tylko zwykła akwizycja, praca przedstawiciela handlowego zupełnie na czym innym polega przynajmniej wg mnie a pracuje już troche jako PH:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaszpirowski Re: Praca w Lyreco IP: *.skorosze.net 02.11.07, 18:13 Potwierdzam wypowiedź kolegi. Daj sobie spox z lyreco. Pracowałem w firmach tego typu i to jest totalny koszmar. Od 12 lat jestem handlowcem i wiem co mówię. Są firmy w których jest normalnie. Co znaczy normalnie : Jest presja na wynik ale z umiarem, Nie ma nakręcania sprężyny do granic wytrzymałości, nie jesteś gnębiony ciągłymi telefonami od szefa po pracy, masz normalny urlop, normalną wypłatę - nieuwłaczającą twojej godności, nie musisz napie...ć nadgodzin za które ci nie zapłacą. Pozdrawiam i życzę ci żebyś poszedł po rozum do głowy i nie wmanewrował się w ten syf. Ja już swoje przeżyłem w tego rodzaju firmach dlatego staram się wszystkich przestrzec przed takimi pracodawcami. Teraz pracuję w normalnej firmie za godne pieniądze jestem szanowany za swoją więdzę i kompetencje czego i tobie życze kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kb Re: Praca w Lyreco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 18:25 dzięki kolego, już byłem na jeżdzie asystowanej i łącząc to z wypowiedziami na forum oleje to, wnioski z forum i jazdy pokazały mi całość, w obecnej pracy przynajmniej mam czas na skończenie studiów hehe, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Praca w Lyreco IP: *.olsztyn.mm.pl 04.11.07, 21:40 Witam> kb mozesz podac w jakim miescie byles na rozmowie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PH Magda LYRECO Re: Praca w Lyreco IP: *.centertel.pl 10.11.07, 22:53 No tak rzeczywiscie przedstawiciel handlowy to czlowiek z maksymalnie srednim wykształcniem, chodzący między półkami w celu znlezieniu braku w budyniach czy proszkach do prania. Gwarantuje Ci że praca handlowaca w Lyreco nauczyła by Cie bardzo dużo, ale Ty z takim nastawieniem raczej nie miałbys szans.Może lepiej zostań sobie w branzy swoich kisieli i budyni.Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Nowe ,wyższe wymagania IP: *.spray.net.pl 12.11.07, 22:20 Nowy Ojciec Dyrektor już złapał nas za jaja i trzyma. Już nie 15 , tylko 16 wizyt dziennie i UWAGA: 12 N/R w miesiącu!! Hahahaha , zrywam się stąd :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phh:) Re: Nowe ,wyższe wymagania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 07:04 Muszę przyznać ze wynik 12 NR jest wysokim wynikiem jeżeli ktoś pracuje dłuższy czas na terenie . Wprawdzie jestem w stanie to realizować ale pod jednym warunkiem , że firma da takie innowacyjne rozwiązania dla klienta ,aby nam w tym pomóc np kumulacja zamówień , WKN ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitan karpatka uwaga o "nowych" pracownikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 21:26 Mam kilka uwag do nowozatrudnionych osób. Ostatnio głośno był o nowym ph który zrobił grubo ponad 20 nowych. Przez chwilę byl bohaterem. Niestety w następnym miesiącu zrobił 5 a po 4 miesiącach dał nogę. Szlag mnie trafił. Ludzie jesli przychodzicie tu pracować to myślcie co będzie jutro, za tydzień czy za rok. Bo jeden nadgorliwiec zrobi 30, za 2 miesiące się zwolni a my tu k...wa zostaniemy z tym smrodem po idiocie. I stąd mamy 16 nowych przez ćwierćgłówków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kod sap Re: uwaga o "nowych" pracownikach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.07, 22:10 Podoba mi się nowy Dyrektor , po co wymyślać innowacyjne rozwiązania które pomogą nam w sprzedaży ,lepiej wymyślić kilka udręczających raportów , chorych tabelek i psychicznego planowania płachty ... RADA ZARZADZAJACA Lyreco zastanówcie się co robicie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kb Re: Praca w Lyreco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.08, 21:04 Magdo Lyreco, jesteś w błędzie, kilka miesięcy temu odmówiłem lyreco, i jestem zadowolony, praca ph to nie tylko kisiele, jestem teraz ph w dużej polskiej firmie w branży związanej z budownictwem. to nie jest żadne bieganie między półkami tylko rozmowy handlowe, doradztwo itp. nie możesz tak podchodzić do pracy ph Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harley23 Re: Praca w Lyreco IP: *.chello.pl 06.11.07, 17:31 Jeżeli lubisz kontakt z ludźmi i nie masz problemu z usmiechaniem się nawet gdy klient ten uśmiech utrudnia to śmiało można powiedzieć że Lyreco daje dobre warunki pracy. Tak jak każda praca ma i swoje minusy,czyli papierologia. Tez zanim złożyłem w Lyreco aplikacje czytałem to forum i też dało mi do myślenia. Ale papiery złozyłem i tak, rekrutacje przeszedłem i tak już pracuje 5m-cy. Sama praca w sobie jest dla mnie przyjemna i żaden sposób nieabsorbuje więcej czasu jak jakakolwiek inna. Racje maja Ci którzy piszą, że ważnym czynnikiem jest teren jaki sie dostanie, ale kto nie spróbyje ten sie nie przekona co mu dane będzie. Ja planu nie robie jak narazie, co do papierów to też nie są one moją mocna stroną ale być może kiedyś się naucze robić je systematycznie 8-] Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była Re: Praca w Lyreco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 12:22 To Tobie gratuluje że jest tak fajnie.Wiem że teraz każdy kto tu przychodzi ma ok 20 paru lat bo tylko niedoświadczeni handlowcy są skłonni za tą marną kase pracować no i samochód , tel:)))))Ludzie wierzcie w siebie jest b.dużo firm które płacą dobrą kasę i za NORMALNE warunki pracy.. A z tym absorbowaniem czasu to lekko przegiąłeś nie znam firmy w której jest ona większa... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaszpirowski Re: Praca w Lyreco IP: *.skorosze.net 08.11.07, 22:15 Kolego to ja ci podam kilka firemek które w ten sam spos absorbują - Action - kosmos - licha kasa , oszustwo, syf taki jak w Lyreco nawet ludzie z lyreco na stanowiskach kierowniczych, bims-plus - nie wiem jak w wawce i jak teraz się tam dzieje ale zapie....l był jak cholera wcześniej jak godz 19:00 człowiek pracy nie kończył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tasiek Re: Praca w Lyreco IP: *.160.unknown.vectranet.pl 20.11.07, 23:48 Słuchajcie przeczytałem w 2 dni całe to forum i powiem że pomimo zdecydowanej większości opinii negatywnych o Lyreco złożyłem swoją aplikacją na PH. Proszę tylko aby mi ktoś powiedział, czy mam szanse dostać tą prace bo nie ukrywam że mi na niej zależy. Jestem z Rzeszowa, mam 22 lata i przez ostatnie półtora roku pracowałem w Commercial Union Polska jako Agent Przedstawiciel. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ph Re: Praca w Lyreco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.07, 13:23 pewnie że masz szanse. mało tego -w desperacji jak potrzebują to przyjmują osoby bez doświadczenia.coraz mniej ph chce pracować w takim obozie gdzie zawsze i wszędzie jesteś inwigilowany, a w wolnym czasie piszesz,piszesz,piszesz i jeszcze raz piszesz i uzupełniasz papiery.a tam szkoda gadać pracowałem tak 1 rok i nie powtórzyłbym w życiu już tej głupoty jaką było zgodzenie się na pracę jako ph w Lyreco. tylko ludzie, którzy nie cenią swojego wolnego czasu, rodziny i siebie będą tam pracować - samo szkolenie - ziemski i miecznikowska taki terror wprowadzali, że nawet sekundy nie możnabyło się spóźnić. przerwy jak im pasowało. CHORE EGZAMINY i straszenie, że jak się nie zda to nie przedłużają okresu próbnego. Długo by o tym mówić. Zastanów się czy tego chcesz.być może nie masz pracy - ale lepiej poczekaj i znajdź firmę, w któej będzesz traktowany jak człowiek a nie jak MAŁPA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tasiek Re: Praca w Lyreco IP: *.160.unknown.vectranet.pl 22.11.07, 16:19 No wiesz jeżeli chodzi o czas wolny to powiem że mam go aż nadto, nie mam ani żony ani dzieci więc zapieprz od rana do wieczora mi nie straszny, jeżeli chodzi o inwigilację to w mojej obecnej pracy jest tak samo smsy 15 razy dziennie maile od menegera, dyrektora, i jeszcze od czasu do czasu telefon od dyrektora gdzie sie zastanawiasz czy go odebrac czy nie. Stres tak samo, a jak nie wyrabiasz planu to też ci podziękują więc powiem szczerze że nie boję się takich sytuacji w lyreco bo przynajmniej podstawa wynagrodzenia jest a to gdzie teraz jestem to niestety masz to co sobie wypracujesz, a na dodatek jeździsz własnym samochodem, dzwonisz z własnego telefonu i nic za to nie dostajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tasiek Re: Praca w Lyreco IP: *.160.unknown.vectranet.pl 23.11.07, 17:53 Czy ktoś może mi powiedzieć coś na temat pracy na stanowisku Key Account Manager, ponieważ otrzymałem propozycję pracy na tym właśnie stanowisku w Lyreco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kod sap Re: Praca w Lyreco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.07, 22:21 Pracuję w Lyreco jako ph , moje wyniki sprzedaży są dobre ,ale mam już serdecznie dość . Coraz bardziej zaczynam doceniać swój czas prywatny , mało tego system raportowania , zaczyna mnie dosłownie obrzydzać ,gdzie każdy kłamie każdego , wpisuje bzdury tylko po to bo jakiś Dyrektor który nie ma pojęcia jak wygląda praca w terenie wymyśla głupie tabelki , formułki etc... a Plany w tej firmie rosną chyba najszybciej z wszystkich firm sektora B2B . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marża 45% ?:)))))) Re: Praca w Lyreco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.07, 13:15 No nic dziwnego jak się chce pracować w branży biurowej na marży ok 45%. No to bardzo wszystkich przeprasza, ale ktoś musi na to zarobić. I są tacy, że tak to ujmę (niemądrzy), że na to idą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex lyreco Re: Praca w Lyreco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 21:36 Pracowałem trochę w Lyreco i moge teraz z czystym sumieniem powiedzieć że to najgorsza firma w jakiej pracowałem ...totalny mobing aż do zarzygania i full dziwnych wymysłów asm....do tego współpracownicy którzy przy kawie w Mc Donaldzie potrafią tylko z obłędem w oczach mówić o planach i jak je zrobić ....toż to chore ...na szczęście mam to już za sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYŁY PH LYRECO Re: Praca w Lyreco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 23:58 To co sie dziej w tej firmie przechodzi ludzkie pojęcie.... Powinni o tym zrobic uwage lub cos w tym stylu. Trafaiajac do tej firmy myślałem że będzie super. Już nie mówie o tym że przez kilka miesięcy nie wyrabiałem planu brałem gołą podstawę. Ja po prostu nie żyłem przez ten czas nie spałem bo po nocach robiłem papiery bo w ciągu dnia nie było czasu bo trzeba było zrobić wizyty jak nie to zjeba i to jaka zresztą zjeba tu jest za wszystko. Aha a jak się zbliżał weekend to się cieszyłem bo będe sobie mógł pouzupełniac papiery... Nie należę do osób o słabej osobowości ale raz podczas wizyty (nalotu) swojego asma (naloty miałem 2 lub czy razy w tygodniu) puściły mi nerwy i się poryczałem przy nim wyluzował ale tylko na kilka dni późnij od nowa to samo, a raz jak przyjechał na wizyte dyrektor Maciek Ten grubas to wziął segregator zaczął krzyczeć " co to ku.. jest 3 razy nie było osoby decyzyjnej?" i rzucił we mnie segregatorem i dostałem nagane o całej reszcie związanej z oszukiwaniem klientów nie wspomnę.... Teraz pracuję dla pewnej firmy fmcg zarabiam wiecej, przełożony był u mnie dopiero raz od 1,5 roku pracy i ciągle tylko słyszę same pochwały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO EX PH LYRECO Re: Praca w Lyreco IP: 89.107.154.* 17.12.07, 22:05 Jeżeli ktoś zrobi ci krzywdę w tej firmie proszę cię abyś mówił głośno o nazwiskach !!! Pisz otwarcie jaki był to ASM i na jakim terenie pracuje ! Dlaczego mamy kryć zboczonych ludzi w tej firmie ? Mobbing należy piętnować ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Praca w Lyreco IP: *.gprs.plus.pl 28.12.07, 07:58 Jaki Asm ? A bardzo proszę - np Mirek z Włocławka, Turczyn z Płocka, może i potrafią sprzedawać, ale zarządzać ludźmi ja bym lepiej chyba potrafił - do tego dochodzodzą sytucja podchodzące pod mobbing.I być może wróciłbym do Lyreco gdyby nie tacy asemowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były ph Mirek z Włocławka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.08, 10:03 To jakiś psychopata. Dla niego chyba nie ma prywatności. Kiedyś zastępował mojego Asema i właśnie dlatego się zwolniłem. Nie będę pracował z Patafianami. !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyniu Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.chello.pl 18.12.07, 09:34 pracuje się fantastycznie: www.strefadobrejpracy.pl/apetyt/prezentacja.php?id=lyreco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.160.unknown.vectranet.pl 18.12.07, 16:13 Nie wiem co wy tak narzekacie na to Lyreco. Ja bym oddał wszystko żeby mnie tam przyjęli, byłem już nawet na 2 rozmowach rekrutacyjnych ale niestety póki co na terenie rzeszowa i województwa podkarpackiego nie potrzebują PH, ale powiem wam tyle, że z tego co do tej pory dowiedziałem się o Lyreco firma bardzo mi się podoba i cholernie mi zależy żeby tu pracować. Przestańcie wreszcie narzekać i weźcie się do roboty, a jak się wam nie podoba to się pozwalniajcie, będzie miejsce dla takich jak ja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYŁY PH W LYRECO Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 23:52 Oddałbyś bo nie wiesz czym pachnie ta praca to jest pewnego rodzaju pułapka. wszystko fajnie wygląda na poczatku fajna firma siedziba samochód nie najgorszy a póżniej przychodzi najgorsze tak jak w jakims koszmarze jest tylko coraz gorzej naprawde współczuję wszystkim którzy musieli sie zetknąć z tą firmą mówię tu nie tylko o pracownikach ale o klientach których min. kazano mi oszukiwać zmiany cen cenników itp. 2 posty wyżej ktos napisał o mobbingu. Teraz nie pozwoliłbym sobie na takie traktowanie i na pewno cos bym z tym zrobił ale to już za późno.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.160.unknown.vectranet.pl 20.12.07, 00:42 No cóź, dla mnie praca jest świetna bo mam kontakt z innymi ludźmi, realiów nie znam, ale mam nadzieję, że się z nimi zetknę. Natomiast bardzo podoba mi się ścieżka rozwoju zawodowego jest bardzo jasna i można ją realizować pod warunkiem pełnego zaangażowania się w to co się robi - tak sądzę z obecnego doświadczenia zawodowego jakie posiadam. A co do mobbingu - hm mogę powiedzieć, że w obecnej firmie gdzie pracuje też go nie brakuje, ale warto się zastanowić co nazywamy mobbingiem, bo tak na dobra sprawę dla wielu osób może oznaczać co coś zupełnie innego, dla jednego raporty, a dla innego sms czy telefon od szefa gdzie jest i co robi. Ja w każdym razie jestem sprzedawcą z aspiracjami menedżerskimi i to jest to co lubię robić, i dlatego Lyreco spełnia w pełni moje oczekiwania jako pracodawca. A co do oszukiwania klientów, ja bym nie nazwał tego oszukiwaniem, bo teraz też robię różne rzeczy, które nie są do końca uczciwe, ale robię to ponieważ mam na myśli własną korzyść i z drugiej strony też korzyść klienta, który nie musi wszystkiego wiedzieć. Ważne żeby był zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tygrysek Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 11:28 Darku, siedzisz sobie teraz w ciepłym biurze w Sokołowie i głupoty wypisujesz... weź się lepiej do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.160.unknown.vectranet.pl 20.12.07, 18:04 Nie wiem skąd Ci kolego przyszło do głowy, że w Sokołowie, bo nie w Sokołowie tylko w Rzeszowie, a po drugie nie siedzę w biurze tylko w domku:)A po trzecie nie wydaje mi się żebym wypisywał głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OFFICE DEPOT Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 89.107.154.* 23.12.07, 14:19 Jestem handlowcem która całkiem niezłe wyniki sprzedaży w Lyreco ! Dręczy mnie strasznie system naliczania planów ,jeżeli firma nie pójdzie po rozum do głowy ,pewnego dnia odejdę do konkurencji zabierając ze sobą wiedzę , doświadczenie i portfolio moich klientów . W wielu firmach płacą prowizję od sprzedaży , odchodząc np do Office Depot i przenosząc 40 % swoich klientów byłbym gościem ! Plany które powodują coraz to większy brak motywacji , i raportowanie które jest mało przydatne , można wykonywać pewne czynności pod warunkiem że są one skuteczne w sprzedaży ! Druga sprawa ci fatalnie , nakręceni asmowie którzy nie odrobili lekcji pt "Zarządzanie Zasobami Ludzkimi " .Lyreco ma pozycje na rynku najsilniejszego gracza, nie boję się konkurencji , ty Zarzad sam może zniszczyć pozycje gracza nr 1 jeżeli będzie naliczać plany z kosmosu ... Plany muszą być realne i motywujące , mało tego plany muszą być tak skonstruowane , aby każdy rok był widoczny wzrost , nawet minimalny ... ale Lyreco rząda 40 -50 % wzrostu dlatego pewnego dnia się zdziwią wszyscy jak trafie do konkurencji z portfolio moich klientów ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karina Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.centertel.pl 17.02.08, 12:29 Co za los z tym Lyreco, mało tego że piorą mózgi to jeszcze robią z poczciwie pracującego człowieka wycieraczkę, nie wiem jak długo tu jeszcze wytrzymam, ryczeć sie chce :(, marze o wolnym weekendzie bez wizji uzupełniania kart klientów z tygodnia. POZDRAWIAM PRZEŚLADOWANY FIELD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpt. karpatka SFAM/Boss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 12:25 dwa wątki: SFAM-uś Super Fajny Autoryzowany Mechanizm Ukręcania Śruby. Pani prezez jeszcze nie odeszla a ja już muszę stwierdzić, że była i jest ostoją normalności w tej firmie. Na tle tego buractwa Pani trzyma klasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.eranet.pl 25.12.07, 14:14 oj Darku, Darku zastanów się i proszę nie pchaj się tam, bo to absurd co się tam dzieje...tylko tyle...jest masa innych firm!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martalek Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.tktelekom.pl 03.01.08, 13:23 Miałam znajomego, który tam pracował, zarobiał ok ale czas mu brakowało na wszystko, wiecznie niewyrabiał, ciągle niedospany i posępny. Nie polecam, lepiej poszukać sobie innej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.chello.pl 21.01.08, 23:30 czy ktos moze podzielic sie wiedza na temat pracy kurierow w lyreco??????? kurierzy podniescie glos!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr Dancefloor Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 165.72.200.* 28.01.08, 16:59 Czy to prawda, że matka Renata opuszcza szeregi Lyreco??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dailly Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.piekary.net 29.01.08, 18:46 Zgadza się Mamuśia opuszcza szeregi Lyreco , chyba nie przyjeła na klate plany które zostały jej narzucone przez Centrale ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PH Biuroserwis Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 09:44 Tak czytam i czytam wasze posty i widzę że mało z was pracowało w branży wcześniej. Zobaczcie jak sie pracuje w mniejszych firmach, jakie tam są plany, jakie zasady pracy. Wszystko wygląda tak samo tylko w mniejszym stopniu, takie same stresy, szkolenia identyczne i prowadzone przez tych samych ludzi od dostawców. Może w lyreco macie 45 % marży do wykonania , ja w mniejszym biuroserwisie mam 30% za to ceny zakupu wyzsze niz w lyreco. Do tego własna działalność gdzie pensje mam wyższą ale po opłaceniu podatków kasa sie wyrównuje. Też pracuje kilkanaście godzin i zajmuje sie sprawami które nie powinny mnie dotyczyć jak dostawa, zwroty i bieganie za każdą bzdetą do biura. Zastanawiam sie nad praca w lyreco bo wole miec uporzadkowana prace a nie .... nie wspomnę oczywiście o samochodzie czy telefonie...ktorych nie ma. Nie narzekajcie PH, teraz trzeba zapier... a nie liczyc ze za wasze piekne twarze wasi asm was beda wychwalac. A jezeli nie odpowiada wam praca w korporacji to po co tam pracujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dailly Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.piekary.net 31.01.08, 15:43 Hah cwaniaczek z Ciebie Biuroserwis ! Pięknie ,zapraszam cię do Lyreco ,ja nie wytrzymałem i nie pracuję w tej firmie .Zresztą słyszałem opinie że Lyreco juz nie pozyskuje " zawodników " z konkurencjii ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bGirl Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 85.219.135.* 01.02.08, 14:31 ... bo ze sceny trzeba zejść NIEPOKONANYM! Poza tym sytuacja, kiedy kolega / osoba na równorzędnym stanowisku zostaje twoim przełożonym nie dla każdego musi być komfortowa. Czas na inne wyzwania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skandal !!! Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.piekary.net 01.02.08, 23:40 To co dzisiaj się stało na Śląsku to skandal ... zwolniono pracownika w takich okolicznosciach ze odechciewa się dobrze myślec o Lyreco ... Pewnego dnia pożałują traktowania ludzi w ten sposób ... " Trafi kosa na kamień " ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CS Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 23:56 a CS jak zwykle nic nie wie... o wszystkim dowiadujemy się na końcu, lub wcale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 10:46 czesc, mam pytanie odnośnie rozmowy kwalifikacyjnej, o co pytają itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.08, 20:16 Ja byłem na 2 rozmowach kwalifikacyjnych i póki co na razie na tym się moja przygoda z Lyreco zakończyła. Pierwsze spotkanie trwało 2 godziny i 2 w sumie też tyle. Na 1 ASM miał w ręce moje CV i pytał co robiłem do tej pory, gdzie jak i w ogóle o wszystko czym się do tej pory zajmowałem itd o szkołę, moja plany życiowe oczekiwania płacowe i takie tam pierdoły nic szczególnego, czym warto by sie stresować, normalna luźna w sumie rozmowa w moim przypadku w bardzo miłej atmosferze. Na 2 spotkaniu Pan przeczytał jeszcze raz swoje notatki z 1 spotkania, dopytał jeszcze o kilka rzeczy dotyczących poprzedniej rozmowy, a potem odgrywaliśmy scenki, pierwsza to umówienie się telefoniczne na spotkanie z potencjalnym klientem, 2 spotkanie u klienta, 3 reklamacja. A na koniec liczyłem procenty od jakichś tam kwot, średni obrót, nic szczególnego. Nie ma się czym stresować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 23:50 Witam wszystkich. Jestem przed rozmową kwalifikacyjną i chciałbym Was prosić o kilka praktycznych informacji odnośnie stanowiska PH w Warszawie. Ile można wyciągnąć miesięcznie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitan karpatka Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 13:03 można "wyciągnąć" 27 segrgatorów:) buhahahhahaha i rok z życiorysu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 21:05 To ile mozna wyciagnac jako PH field?? 1800 netto plus prowizja za sprzedaż?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baju baju Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.eranet.pl 07.03.08, 22:28 To najlepszy tekst jaki ostatnio przczytałem na tym forum... dobre Panie Kapitanie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapitan Karpatka marża 50??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 20:28 Witam, mam mały apel do koleżanek i kolegów półgłowków którzy realizują marżę 50%. Mam kilku takich agentów co premii nie biorą i robia po 53 % m. W mojej opinii to przyklad klasycznych życiowych niedojd. Premii nie wezmą a my wszyscy w przyszłym roku utoniemy jak nam wepchną do gardeł cel 48% m. No myśl jeden z drugim ...ach zapomniałem że za rok ich już tu nie będzie... p.s pamiętajcie Kpt.Karpatka jest jednym z Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Femme Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.subscribers.sferia.net 22.05.08, 21:57 Czy zarobki w tej firmie są jakąś tajemnicą? To chyba logiczne, że idąc na dane stanowisko ma się prawo wiedzieć, ile dostanie podstawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawła Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.146.202.60.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.12.11, 13:23 Jesli tylko masz taka okazje uciekam od nich jak najdalej....wycisnąć Cię jak cytryny a pózniej pojedzie z Tobą ASM po całym dniu jazdy z Tobą śmiejąc sie i pijac kawę da Ci wypowiedzenie....zwolnia najlepszych tylko dlatego ze ASM za miesiąc ma koniec planu naprawczego ratując swoją dupę zatrudni nowych i tym sposobem go nie wywala bo nie potrafił zrobić planu naprawczego.PrzesTrzegam przed ASM z zachodniopomorskiego kutas Michal...kretyn i zakompleksiony frajer !!!ludzi nie pracujące tam szkoda waszegozdrowia zróbcie u nich dwa tygodnie szkolenie i dalej do pracy na koniec możecie im podziękować tylko za szkolenie i nic wiecej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.ip.netia.com.pl 04.03.08, 22:11 Wlaśnie myślalem nad pracą w LYRECO ale po przeczytaniu prawie wszystkich postów stwierdzam ze nie ma sobie co glowy zawracac.Gdzie tu jakakolwiek inteligencja?jedna pani z drugim panem obrazaja sie jak moga i przegaduja.Polecam np czat na interii.Dziecinada naprawde!Jesli mam tak sie zachowywac to dziekuje.Rotacja z tego co widze jest duza a to juz o czyms swiadczy... Problem jest jeden w nas Polakach nikt calej prawdy nie powie.Jak czytam te wypowiedzi o slabej psychice ludzie sami sobie wode z mozgow robicie.Nie chce mi sie komentowac wszystkiego bo to sensu nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DUDE ;] Samochody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 09:53 Czy ktoś coś wie o ewentualnej zmianie marki aut dla PH ? Z tego co piszczy w trawie wynika że jakieś auta są testowane w firmie... (Jak na reklamie Zelmera ;] ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedziba Re: Samochody IP: 213.77.81.* 07.05.08, 00:31 podobno, inna marka niż obecnie...ale również francuzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Samochody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.08, 13:43 z tego co wiem najprawdopodniej kazdy PH bedzie mieć peugota 207 (5- osobowy) :)) Odpowiedz Link Zgłoś
turtti Re: Samochody 26.05.08, 13:49 wolne żarty :))))) Marka - Citroen, ale jaki model nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z innej beczki Re: Samochody IP: 83.238.136.* 13.06.08, 15:26 Wiem, ze źródeł zbliżonych do DH, że na pewno będą to samochody bez kratki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: af Nie PH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 23:20 a ja mam pytanie - wysłałam CV mimo, że to francuska firma ( a cuda o takich słyzałam) ale spodobały mi się teksty na stronie. Firma ma też z mojego punktu widzenia super lokalizację. Czy zatem praca jako analityk finansowy w tej firmie to dobry pomysł czy porażka? No i jeśli dobry to czy macie jakiś kontakt (nazwisko) kogoś od takich rekrutacji (ostatnio odkryłam, że takie dzwonienie po wysłaniu cv ma jednak sens) pozdrawiam af Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Lyreco-rekrutacja IP: *.tktelekom.pl 15.03.10, 09:33 witam,może mi ktoś powiedzieć jak wygląda proces rekrutacji i jesli są jakieś testy sprzedazowe to jak wygladają? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania wynagrodzenie i plan sprzedazy IP: *.aster.pl 13.08.08, 17:21 a powiedzcie proszę konkretnie ile w Warszawie maja podstawy PH ? w ich ogłoszeniu podają dość spor rozbieżność od 2000 do 2500 brutto kariera.lyreco.com.pl/ogloszenie_1.html i jakie sa plany ? czy ciężko jest je zrealizować ? czy sa opłaty za użytkowanie samochodu ? czy jest jakiś limit km czy paliwa na tydz ? jaka jest atmosfera wsrod PH z Warszawy? sa podzieleni jakos na rejony czy jazdy sobie ? czy sa telemarketerzy czy sami sobie wyszukujecie nowych klientow ? we wtorek 19 sierpnia mam spotkanie z ASM MK wszelkie rady mile widziane pozdr Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszcze w lyreco;) Re: wynagrodzenie i plan sprzedazy IP: 194.88.215.* 24.08.08, 21:27 wynagrodzenie w ogłoszeniu jest od 2000 do 3500 i z tego co wiem to przeważnie dają 3500, plany... hmmm, ambitne, ale do zrobienia:), jeśli chodzi o PH to atmosfera jest ok, gorzej z ASM'em:) zależy na kogo trafisz. No ale szefa się nie wybiera:):) autka używasz kiedy chcesz bez dodatkowych kosztów, gorzej jeśli potrzebujesz 5 osobówki (trzeba albo awansować a to się wiąże z ok dwoma latami pracy i robieniem miesiąc w miesiąc planu albo z przeczekaniem długiego okresu czasu na wymianę auta na peugeota 207 - osobowego). Jest miesięczy limit paliwowy, wystarcza do pracy i na kilka wypadów na zakupy - za wyjeżdżenie więcej potrącają ci z wypłaty(ale i tak się opłaca bo oddajesz im kwotę netto i jesteś do przodu o vat), o telemarketerach zapomnij , zadzwonią ci raz na miesiąc z namiarami na nowego klienta. Poszukiwanie klientów w tej firmie to standardowy "bucik" (od drzwi do drzwi). Zyczę powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: wynagrodzenie i plan sprzedazy IP: *.aster.pl 28.08.08, 19:10 serdecznie ci dziękuję za informacje :) jutro mam spotkanie i cholerne scenki których nie cierpię :/ a powiedz mi prosze jakie sa realne szanse na awans ? widzialam ich "reklamowke " ze w 2007 roku 25% z całego zatrudnienia wiec ponad 150 osob awansowalo jaka jest szansa na awans np by zajmowac sie klienatmi kluczowymi czy wskoczyc na ASM ? pzodr Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Najkon Re: wynagrodzenie i plan sprzedazy IP: 213.199.253.* 01.09.08, 22:34 Pi pierwsze, wyżej doczytałem że jeden z forumowiczów przeczytał to forum w dwa dni. Szacunek dla Ciebie człowieku. Naprawdę podziwiam. Pracuje w Lyreco już/dopiero 5 miesiąc i wiecie co, jestem z tego dumny. Czytam wybiórczo posty i większość jest negatywny, świadczy to chyba o jednym że faktycznie rotacja ogromna bo większość to byli pracownicy. Najłatwiej obwiniać kogoś za swoje niepowodzenia, sam też tak robie. Wyprzedzając bojkot mojej wypowiedzi powiem że na handlu już zęby zjadłem. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Lyreco daje wiele i wiele wymaga, jazda asystowana jest właśnie po to żeby zobaczyć jak tu jest naprawdę. Bardzo wiele zależy od terenu i od ASM`a, ale na litość boską to jest handel!! walka każdego dnia. Wiem że mój ASM to czyta i skorzystam z okazji. Pozdrowienia dla Szefowej ;) Mam w grupie ludzi którzy pracują już trochę i opieram się na ich wypowiedziach. Nie każdy nadaje się do tej pracy, to oczywiste. Współczuje tym którzy trafili na kiepskich ASM`ów, lecz z drugiej strony to moją pracę ocenia. Mógł bym tak długo ale po co?? nie przekonam nikogo do swoich racji i nie zamierzam, ale zapraszam wszystkich odważnych i odpornych na stres ludzi to pracy w Lyreco, bo to naprawdę niezła szkoła życia. Pytanie do bardziej wtajemniczonych, co z "Kampanią wrześniową" ?? odeszła w niepamięć??? Na koniec dodam że też planów nie robie a papiery mam w proszku, ale daje z siebie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpt.karpatka Re: wynagrodzenie i plan sprzedazy IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.08, 06:43 planów nie robisz, papiery masz w proszku... napisz za 3 miesiące jak juz Cie nie będzie w Lyreco czy dalej tak myslisz. A narazie fajnie, że pozdrawiasz ASMa to slodkie. A handlu to ty nas kolego nie ucz. buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Najkon Re: wynagrodzenie i plan sprzedazy IP: 213.199.253.* 10.09.08, 07:36 Nie miałem w zamiarze nikogo pouczać, ale nie lubię jak ktoś najpierw doszukuje się winy w otoczeniu, a nie w samym sobie. Widząc ilość postów i różnorodność poruszanych tematów proponuję założyć oddzielne forum dla lyreco`wców. Co Wy na to ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol co dalej ? IP: *.aster.pl 14.09.08, 21:08 w poniedzialek mam IIIci etap w rekrutacji, ma on polegac na spedzeniu calego dnia z PH. powiedzcie mi prosze, czy to bedzie taki dzien "podgladania pracy PH " ?? ponoc decyzja po tym dnu bedzie nalezala do mnie, a potem jeszcze jedno spotkanie z kims od gory, przelozonym ASM bo wczesniej nie mialaem takiego etapu, taki dzien spedzialem juz w pracy ale nie jako etap rekrutacji ;)) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Najkon Re: co dalej ? IP: 213.199.253.* 16.09.08, 07:22 Karolu, etap ten (jazda asystowana z PH) sluży temu abys Ty lepej przyjżal sie tej pracy. Napewno naczytaleś się na tym forum jak to wygląda, a po wczorajszym dniu sam już wiesz na co się decydujesz. Następnie rozmowa z jednym z kierowników regionalnych i ewentualnym Twoim przyszly ASM`em. Nie tak dawno sam przez te etapy przechodzilem i przyznać musze że jest to naprawde profesjonalne podejście do sprawy. Następnie czeka Cię, jeszcze chyba bardziej profesjonalne szkolenie. Powodzenia i do zobaczenia w styczniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: wynagrodzenie i plan sprzedazy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.08, 14:31 No to niebawem Ci się Dyrektorek to tyłka dobierze i nawet Ci Twoja piękna Szefowa nie pomoże - bez obrazy dla szefowej. Jednak ona może się zmienić bo np odejdzie do innej firmy i zostaniesz kolego sam SAM JAK BOBEK W TYŁKU. I wtedy tylko jedno piardnięcie i Cię nie ma w Lyreco..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: wynagrodzenie i plan sprzedazy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.08, 12:05 nie wierz w takie bzdury. a wiesz dlaczego awansowało, bo jest duża rotacja i możesz też nie doczekać tego awansu. branża super firma DNO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojek Re: wynagrodzenie i plan sprzedazy IP: *.chello.pl 29.07.10, 17:38 branża super, proszę Cie, :) Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate75 Lyreco to dno... 17.10.08, 12:30 Człowiek jest nikim, zwłaszcza PH. Masz zapie...ć i się słuchać...obóz pracy. Branża kompletnie bez przyszłości, pracowałam w niej i te doświadczenia nic nie wnoszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja3 mam w poniedzialek.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.08, 20:29 w poniedzialek mam rozmowe, co jest na takiej rozmowie?i jak wygląda etap 2???naprawdę nie polecacie??pracuję w firmie mniejszej i hmmm chce ją zmienić tylko nie wiem czy warto na Lyreco...prosze pomóżcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c.s. Re: Lyreco to dno... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 20:16 Człowiek jest nikim tu sie zgodze. Jest tylko robolem. W C.S. np musisz pracować bez przerwy , masz tylko 20minut na zjedzenie czegoś. Z wyjściem do toalety lepiej nie mówić same problemy, trzeba kierownika informować ze wychodzisz. Pracownicy robią wszystko na biegu, nie można pogadać, choć przez chwile tylko robić i robić. Ponadto robią na okrągło testy z procedur i katalogów. Jak nie zaliczysz to piszesz poprawkę, a jak nie zaliczysz poprawki to straszą ze to się nie może powtórzyć (był przypadki ze zwalniali osoby). Podczas testów kierownik pilnuje czy pracownicy nie ściągają. Jednym słowem jak w szkole podstawowej. Na siłę ludzi na urlopy wysyłają. Najlepiej żeby już w lutym i marcu wykorzystali, bo w tym okresie nie ma za bardzo pracy. Śmieszne. Ogólnie nie polecam pracy w Lyreco, (handlowcy maja chyba najgorzej). Praca stresująca w niemiłej atmosferze. Ciągle strasz i grożą, zdążają się tez nagany za błahe sprawy wiadomo kierownicy muszą się wykazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CS 2 Re: Lyreco to dno... IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.09, 17:06 W każdej pracy trzeba pracować za nic nikt wynagrodzenia nikomu nie da, a stres tylko mobilizuje nas do działania. Nie jest aż tak drastycznie jak Ty to opisujesz da się przeżyć, są dni kiedy pracy jest od cholery, ale są również dni luzniejsze. Ja jestem zadowolona z pracy w Lyreco, mam już trochę doświadczenia z innych firm, więc mogę stwierdzić,że praca nie jest taka zła i warunki( wszystkie weekendy wolne, stałe godziny pracy ) w innych firmach zapomnij o wolnych weekendach a przede wszystkim sobotach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Lyreco to dno... IP: 83.142.205.* 11.02.09, 13:54 Witam, dojrzałam dzisiaj oferte pracy jako przedstawiciel handlowy w Łodzi. Prosiłabym o podzielenie sie informacjami jak wyglądaja godziny pracy, wynagrodzenie i ogólnie praca. Nie ukrywam , że w tej chwili pracuje i zastanawiam sie nad zmiana pracy, dlatego zależałoby mi na opiniach osób pracujacych. Będę wdzięczna :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp Re: Lyreco to dno... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 20:15 Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawer.2 Re: Lyreco to dno... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 16:49 wypowiadzasz sie pozytywnie o lyreco chcę złożyć aplikacje na stanowisko ph mozesz napisać mi jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna i szkolenie na co musze sie przygotować załączam pozdrowienia, proszę o odpowiedź na adres sawer.2@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lyreco to dno... IP: *.bemowonet.pl 22.01.10, 11:43 Z przykrością muszę to stwierdzić, że pracują tam ludzie bez większych ambicji, dla których celem życiowym jest tylko klepanie zamówień i odbieranie telefonów. Są tacy, co siedzą tam już po 7 lat. Kierownictwo to ludzie przyjezdni. Pochodzący często z małych miasteczek. Przeważnie są słabo wykształceni i bez znajomości języków obcych. Co niektórzy potrafią ze dwa zdania po angielsku wydusić. Co sprytniejsi już dawno przenieśli się do innych firm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amirm Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.08, 21:59 Witam, Podtrzymuję pytanie tyle tylko, że o stanowisko "ANALITYK FINANSOWY" - więc pewnie dział finansowy. W następnym tygodniu wybieram się na rozmowę. Proszę o wszelkie informacje jakie są tam klimaty, jacy ludzie, jak wygląda rozmowa dla osób nie będcymi PH. Po lekturze wątku zastanawiam się czy w ogóle warto? Wielkie dzięki i pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpila Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 00:07 "rewelacja" :) świetne narzędzia pracy prawie nic do pracy nie jest potrzebne, oprócz mocnych nerwów, by nie rzucić wszystkiego, gdy cena zmienia się 5 razy w ciągu dnia. Tak, tak, oferta zrobiona rano, może nie mieć sensu godzinę później. A wszystkie podwyżki cen?? Lyreco jest drogie!! Jak można mieć w cenniku papier po 100 netto?? Czy to zachęci kogokolwiek?? Raczej nie. Firma jest jak dinozaur - skostniała, nie jest elastyczna, nie reaguje na sygnały. Mamy kryzys, a pewnie z nowym rokiem firma założy przyrosty. Współczucie dla tych, którzy w tym roku zapinali plany. W 2009 pogonią sami siebie..... Jeśli zarząd nie pójdzie po rozum do głowy i nie zacznie słuchać tego, co mówią Ci z niższego szczebla... to może za jakiś czas nie być firmy LYRECO POLSKA SA Nie wspominając o marketingu... co to za ludzie??? Dlaczego oferta na tonery nie jest uzupełniana raz w miesiącu, czy tak trudno wydrukować erratę z nowymi modelami?? Ech, szkoda zdrowia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paas Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.u.itsa.pl 08.12.08, 22:35 No dobrze, a jak się sprawuje Wasz dyrektor, podobno tak przykręcał srubę, że puszczały zawory ? Dalej tak szeleje? Czy coś się mnieniło od roku słyszę ze jest przeje...ne. Czy ta faktycznie jest prawda ? Zdrowia w nowym roku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niutek Re:scenki sprzedażowe , jak dobrze wypaść???? IP: *.eranet.pl 12.12.08, 11:49 Mam ogromną prośbę , może ktoś mi podpowie jak dobże wypaść na 2 rozmowie , jak przedstawić dobrą scenke aby dostać angaż w Lyreco. Bardzo proszę o podpowiedzi obecnych lub byłych PH. :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kusik Re:scenki sprzedażowe , jak dobrze wypaść???? IP: 89.108.254.* 12.12.08, 13:14 Niutek !! mam dla Ciebie najlepszą radę WYŚLIJ CV DO INNEJ FIRMY - NIE WARTO !! Pozdrawiam były PH !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niutek Re:scenki sprzedażowe , jak dobrze wypaść???? IP: *.eranet.pl 12.12.08, 13:36 Kusik , może jednak mi pomożesz? zaryzykuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niutek Re:scenki sprzedażowe , jak dobrze wypaść???? IP: *.eranet.pl 12.12.08, 14:34 Hallo byli i obecni "LYREKOWCY" pomożecie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo scenki niezły ubaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.08, 11:57 pewnie że tak. tylko powieddz jaką scenkę odegrać. 1) przychodzi ph lyreco do lekarza 2) przychodzi lekarz do ph lyreco 3) ph nie chce jechać w teren 4) ph nie wyrabia 20 wizyt dziennie 5) ph nie wyrabia przegiętego planu i musi iść do lekarza chętnie będę odgrywał scenkę, jako lekarz :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niutek Re: scenki niezły ubaw IP: *.eranet.pl 16.12.08, 17:05 DODO jebnij sie w ten zepsuty łeb , strzel sobie barana , najlepiej z wielkimi rogami !!! Wiedziałe że warszawka jest zjebana ale ,że aż tak... !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do_szpili Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.09, 15:51 Papier może i jest po 100 zł netto - ale nie za 1 RYZĘ, tylko za BOX, tj. 5 RYZ. Plus: cenę można negocjować. PS. Tak, jestem zadowolonym pracownikiem Lyreco :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpila Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 19:24 czyli 20 netto za ryzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do do_szpili Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 20:14 insynuacje jakieś ?:) Oczywiście, cenę mozna negocjować, ale co z tego, skoro handlowiec dla obrotu potrafi ustaloną cenę zmienić o kilka groszy czy złotych, no i dla marży. Kiedy ta firma obudzi się z tego letargu?? Firmy oszczędzają, redukują zamówienia do najpotrzebniejszych artykułów, a tu kolejna podwyżeczka. Rączki opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
tatabart Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? 28.01.09, 11:48 a ja wam powiem że mi praca w Lyreco sie podobała:) cóz pracowałem tam tylko trzy miechy bo na okresie próbnym rozbiłem nowiuskie clio które poszło do kasacji, ale nie o tym chciałem napisać Podobało mi sie bo w Lyreco poznałem moja zone która też juz nie pracuje, mamy mile wspomnienia ze szkoleń w wawie z imprez firmowych... bylo miło pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tradycyjny lyreco to dno IP: *.chello.pl 17.02.09, 11:45 popieram, że lyreco to dno zero prefesjonalizmu byłem na rozmowie rekrutacyjnej na ulicy konopnickiej 6 w warszawie myślałem, że to żart jakiś jest usiadło na przeciwko mnie dwóch pedałów i jakieś głupie uśmieszki do siebie jakieś dziwne teksty myślałem, że to ukryta kamera jest, banda baranów marnują tylko czas ludzi. Może kiedyś ich spotkam na ulicy ciekawe czy takie kozaki będą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.piekary.net 20.02.09, 08:51 a jak to jest z benzyną do samochodu? firma tankuje, sa jakies limity? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ysftg Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 16:50 tankujesz na kartę paliwową, jedyny Twój obowiązek to wstukanie stanu licznika przebiegu kilometrów przy płatności, od tego roku nie ma limitów, wydaje mi się, że nie mozna tankować w dni wolne od pracy, ale pewności nie mam, czyli rozwiązanie OK, niestety zapewne tylko do czasu, aż kilka osób nie "przegnie pały" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca chamstwo na drodze IP: *.acn.waw.pl 01.03.09, 09:48 wczoraj(28-02-2009) jechałem samochodem ( ul.Baletowa Warszawa) za dostawczym z logo waszej firmy nr rejestracyjny NO......(Olsztyn) takiego chama za kierownicą dawno nie widziałem.Nie będę opisywał zdarzeniw bo nie mam czasu i chęci. Często słyszy się opinię wsród kierowców o chamskim zachowaniu kierowców z nr. rejestracyjnymi NO... i NMR, pytam dlaczego, może wynika to z kompleksu niższości?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdfg Re: chamstwo na drodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 21:08 a wiesz, że niektórzy ludzie uogólnienia też traktują jako brak kultury - czytaj chamstwo. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad sprzątanie świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 06:24 ktoś juz zaczyna sprzątać w lyreco, w piątek poleciało dwóch panów, znaczy postanowili kontynuować karierę poza strukturami lyreco zapewne... kto następny? prezes? dyrektorzy? kierownicy? czy może PH? kto miesza w tym kotle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marazm Re: sprzątanie świata IP: *.centertel.pl 01.04.09, 20:23 niech tam sprzataja bo moja wyplata po rozstaniu z ta firma skurczyla sie o 1100zl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZWOLNIONY !!!!!!!! Re: sprzątanie świata IP: *.clubnet.pl 09.04.09, 23:04 Witajcie,ja własnie padłem ofiara kryzysu(to jedna z wersji zwolnienia,a było ich kilka). Sam sposób zwolnienie zmusza tylko do jednego...interwencji w PIP, Sadzie Pracy. Apeluje do wszystkich osób, które nagle wzywa sie na spotkanie z ASM, ZAOPATRZCIE SIE W L4, gdy przedstawia sie wam 2 umowy rozwiazania współpracy NAJLEPIEJ ZABRAC JE I UDAC SIE DO NAJBLIZSZEJ PLACÓWKI PIP'u w żadnym wypadku nie dajcie sie zwieźc,mamy swoje prawa, LOJALNOSCIOWKA - jesli strasza ze nie bedzie, TO BYC NIE MUSI, konkurencja chetnie skorzysta z naszego doswiadczenia, kontaktow PRZECIEZ KLIENCI KUPUJA NIE DLA lyreco A Z UWAGI NA PRZEDSTAWICIELA, NA NASZA OSOBOWOSC, ZAANGAZOWANIE...prosze o to by osoby zwalniane wpisywały sie, jesli nie bedzie to zwolnienie za porozumieniem stron, mozemy jeszcze DOBRZE NAMIESZAC. Pozdrawiam... P.S. w koncu ten psychiczny komfort...:):):) P.S. JAK NIE MY TO KTO ??? Odpowiedz Link Zgłoś
jakub.romanowski Re: sprzątanie świata 10.04.09, 18:30 Możesz napisac cos więcej jakie to dwie wersje?? sprawa mnie mocno dotyczy bo czuje że niedługo mnie wezwą, czym się różnią? jeżeli możesz podaj jakieś szczegóły PS: Życie poza Lyreco - bezcenne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca Re: sprzątanie świata IP: *.centertel.pl 10.04.09, 21:49 Numer stary jak świat. Przedstawią Ci wypowiedzenie z wyssanymi z palca powodami i nie czekając zbyt długo zaproponują porozumienie stron. Patent stosowany od kilku lat, wprowadzony bodajże przez ekipę z konkurencji Coca Coli żeby uniknąć spraw w sądzie pracy. Mam nadzieję że dotknie ich ten sam patent, a w pierwszej kolejności kolesi co rozpieprzyli logistykę. Długo by opowiadać o oszustwach jakie wymyślali... Szacunek dla pracowników zgubili gdzieś w 2005r. Na specjalne wezwania i oceny w ostatniej kolejności dupochron w postaci L4 jak najbardziej wskazany ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie tak agresywnie Re: sprzątanie świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 22:32 a skąd wiesz mój drogi lub droga co było przyczyną odejścia panów z logistyki?? bo nie jest fajnie jak się zabiera głos w sprawie o której się nie wie nic albo wie z plotek i na dokłądkę są to bzdury?? chciałbyś żeby ktoś tak o Tobie pisał? nie sądzę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca Re: sprzątanie świata DO nie tak agresywnia IP: *.centertel.pl 25.04.09, 22:29 Do kogo pijesz? Ja akurat wiem sporo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZWOLNIONY Re: sprzątanie świata IP: *.clubnet.pl 12.04.09, 11:04 OTRZYMAŁEM rozwiazanie za porozumieniem stron i wowczas nie otrzymałbym wypłaty za 2 miechy, tzn zwolnili by mnie 15 kwietnia, przy tym wypowiedzeniu otrzymałbym niby lojalke, druga mozliwosc to wypowiedzenie z winy pracownika, tu niby nie otrzymałbym lojalki, a moja wina było np. nie wypełnianie segregatora po wyjsciu od klienta buhahahahahaha...jak juz wspomniałem wybrałem druga opcje, i co dziwne i otrzymam lojalke, powod nie wypełniania segregatorow jest głupota a przyszły pracodawca raczej sie tym nie bedzie przejmował :):):). A jesli bedziesz miał L$ nic nie podpisuj, samochodu do wawy nie musisz zawozic jesli bedziesz na urlopie lub L4. Jesli potrzebujesz wiecej konkretnych informacji to prosze podaj kontakt odezwe sie P.S. Po zwolnieniu naprawde mam luz psychiczny, i w koncu potrafie cieszyc sie zyciem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marazm Re: sprzątanie świata IP: *.centertel.pl 13.04.09, 15:13 mam pytanie. ci którzy rozstali sie z ta "firma" ile musieli czekac na swiadectwo pracy i rozliczenie urlopu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADKOSKY Re: sprzątanie świata IP: *.serv-net.pl 17.04.09, 00:09 Te bajki wkładamy w osobny segregator:) Ogólnie umówmy sie że szanujemy tych w "strukturach" Bo Ci poza nimi niestety mimo czy ktos pracował 3 czy 5 lat kazdy ma to głeboko w ...d...Sposób pracy,presji,kontroli nad PH MAKABRA choc szczrze u mnie było odpuszczone Ludzie zrozumieli ze kasa kasą a praca pracą (robisz swoje ok chcesz cos powyzej ciezkie układy a tak naparwde trzeba oddzielic ziarno od plew Niektorzy bija na kasor re Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodo Re: sprzątanie świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 23:13 Dużo złości i nienawiści jest w Twoich słowach, nie sposób też nie zobaczyć woli walki. Piszesz również o osobowości i zaangażowaniu, to czego w takim razie zabrakło, że to właśnie Ty padłeś ofiarą kryzysu? Nawet w najtrudniejszych czasach najlepsi i dobrzy zostają jeśli tylko chcą. Życzę Ci dużo szczęścia ! Odpowiedz Link Zgłoś
lyreco_shit Re: sprzątanie świata 09.05.09, 11:15 witam wszystkich cóż mozna powiedziec o tej firmie: mobbing, mobbing, syf i nic więcej, zakopmleksieni ludzie rządza tobą i traktuja cie jak śmiecia, jedna wielka sekta i albo w nia wchodzisz i tylko firma jest dla ciebie najwazniejsza a nie rodzina czy znajomi to polecam to pranie mózgu, a i tak predzej czy pozniej cie zwolnia, wycisna jak cytryne i wezma nowego ktory bedzie musial zapieprzac na wynik asm-a, z jakiegos powodu sie nie spodoba i to samo. Wmawiaja ludziom ze lepiej niz w lyreco niddzie nie ma, a najlepiej wiedza wszyscy ci którzy pracowali w tej chorej firmie że to bujda, bo wszedzie jest lepiej i pod wzdgledem finansowym a przede wszystkim psyhicznym. moja rada: za darmo dostajesz na poczatku swietne szkolenie 2 tygodniowe w warszawie, podszlifujesz je w terenie, a potem do innej firmy, z przyjemnoscią zatrudnia wyszolonego pracownika im krocej w lyreco tym dłużej bedziesz żył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniony Re: sprzątanie świata IP: *.clubnet.pl 14.05.09, 13:17 ojjjj swiete słowa _shit, dosadne szczere ORAWDZIWE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniony Re: sprzątanie świata IP: *.clubnet.pl 14.05.09, 13:12 oj dziekuje to chyba dzieki TOBIE otrzymałem konkretna oferte...ja to mam szczescie :), a tak na powaznie prosze pamietac, za na kazdego przyjdzie pora,co do LYRECO to wszystko zalezy od ASM, sama centrala, płatnosci, swiadczenia socjalne pod tym wzgledem jest baaardzo dobrze, i nie ukrywam załuje takiego pracodawcy , moze gdybym miał ASM z prawdziwego zdarzenia, lecz ten był z przypadku :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julek Re: sprzątanie świata IP: *.chello.pl 27.05.09, 00:42 nie bardzo wiem co masz na mysli piszac swiadczenia socjalne - bo ja takich nie znam!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gallanonim Re: chamstwo na drodze IP: 212.59.255.* 07.08.09, 14:46 kobieto głupia jesteś niewiesz chyba na jakich obrotach musi kurier w Lyreco pedałować................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gallanonim Re: chamstwo na drodze IP: 212.59.255.* 07.08.09, 14:49 a tak wogóle zobacz na swój nos i zastanów się kobieto....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.09, 11:07 Pracowałem przez rok w Lyreco Polska S.A. w Poznaniu jako PH. Patrząc na mojego ASM Tomasza B. wnioski nasuwały mi się same - człowiek o słabym charakterze i z kompleksami. Takich właśnie ludzi zatrudnia się w korporacjach. Dlaczego? Otóż dlatego, by firma z łatwością mogła nimi sterować bez żadnych oporów. Ludzie kreatywni i ambitni, z charakterem, prędzej czy później odejdą wspierając swoim doświadczeniem "mniejszych" pracodawców. Tak właśnie zrobiłem i nie żałuję. Od pół roku jestem dyrektorem sprzedaży w firmie o międzynarodowym potencjale, zatrudniającej 50 osób i zarabiam dużo więcej, pracując w normalnych warunkach z sympatycznymi ludźmi... Warto było odejść... Lyreco - dziekuję za szkolenia, uczyniły ze mnie dyrektora... Wam również polecam szkolenia w tej firmie, ale tylko po to, by kontynuować karierę poza jej strukturami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julek Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.chello.pl 12.06.09, 23:48 zastanawiam się od dawien dawna dlaczego na temat innych firm z sektora biurowego nie pisze się takich wywodów jak na temat LYRECO??? nie pisze się o nich ani dobrze ani źle - po prostu wcale!!! dlaczego??? odpowiedź nasuwa mi się sama... czy wam też? Odpowiedz Link Zgłoś
4laura22 Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? 19.06.09, 19:56 A znacie takiego pracownika Adama Krentusza?Podobno świetny manager w tej firmie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tse Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.elartnet.pl 20.06.09, 12:37 To jest całkiem dobra firma pod warunkiem dobrego ASM i terenu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.09, 13:16 Masz rację, są to warunki niezbędne. W 90% przypadków jednak jest inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
fradza Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? 25.08.09, 08:34 NAJLEPSZY MANAGER TO RAFAL WADAS, HAHAHA.GNOI LUDZI JAK SIE DA.W OGOLE NIE MA PODEJSCIA.LYRECO TO SEKTA I BANDA PADALCÓW!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fradza Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? 25.08.09, 08:47 NIESTETY TRUDNO O DOBREGO ASMA!!!!W REJONIE KRAKOWSKIM PROWADZI GRUPĘ PADALEC A NIE CZŁOWIEK!!!TYLKO GNĘBI LUDZI I GNOI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keks Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.09.09, 23:21 Lyreco zatrudnia dużo osób z mocnymi charakterami, słabeusze odpadają max po roku. Kryzys mocno weryfikuje słabeuszy, niestety narzekają i nie ma znaczenia która firma się kolejny raz na takich nabierze i tak będą narzekać. Ja robię targety i całkiem dobrą kasę przytulam nie patrze na maruderów i opitalaczy. Jestem bardzo zadowolony a moj boss jest naprawdę ok. strzałeczka dla maruderów do roboty ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.elartnet.pl 06.09.09, 22:01 racja stary! strzałeczka! co za pajac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 00:56 Niesamowite w tym wszystkim jest to, że mimo dużej rotacji w szeregach TSM, ASM + Kierownicy Departamentów czyli ludzi mających największy wpływ na stabilność tej firmy, nikt nic nie robi aby ich zatrzymać. Oprócz tego ciągle czytamy tu same negatywne wypowiedzi na temat Lyreco - czy ktoś z firmy zrobił choć jeden mały ruch aby to zmienić? Czy taka otoczka jaka się utworzyła wokół tej firmy będzie sprzyjać motywowaniu pozostałych i nowych ludzi do pracy? NIE! Nikogo to nie obchodzi! Obroty lecą na twarz, ludzie się zwalniają, kolejne podwyżki cen pomagają konkurencji, atmosfera jest tak nerwowa że człowiek z padaczką jest bardziej spokojny, pozostali słyszą jedynie strzelanie z bata. Powiem tak - strzelać każdy może i każdy potrafi byle dać mu bat i 3 pagony na ramie, tylko aby mógł strzelać - musi mieć do kogo. Dzis zaczyna brakować nawet strzelających - ale to chyba nadal niewystarczający pretekst do tego aby zainteresować się ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadżumiony Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.189.78.234.e-plan.pl 07.09.09, 21:59 Obiektywny - trafiłeś w 100 DNO. Chyba pracujesz w Lyreco ? Jak miło wiedzieć, że ludzie widzą to samo. A co do treści: Śmiem podejżewać, że już niedługo będą likwidować tereny, poszerzając inne dodając pracy pozostałym handlowcom (30 wizyt dziennie/ 20 NR/mies). Przy takiej polityce cenowej (podwyżki podczas tzw. kryzysu) i podejściu zwierzchników i zwierzchników zwierzchników, panowie ASM i RSD będą musieli się chyba przesiąść w wygodne 2 osobowe Clio z kratką i jeździć po klientach. A tak prościej i czytelniej Furmanka bez konia nie pojedzie, mimo najlepszego woźnicy i pozornie niezawodnego bata. I Tylko czekać na zmianę sytuacji na rynku pracy, a wtedy konie uciekną (nie jeden woźnica pewnie też), a po furmankę przyjedzie laweta z Francji... PS. mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem powyższym tekstem, ponieważ nie to było moim celem (bez wazeliny oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotom Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.09, 22:51 Koledzy co wy gadacie? Sami wiecie ze nr musi być bo nie ma obrotu i klienci odpadaja ! Kase biore ! Czy wy dzieczynki jeszcze pracujecie czy juz lawka rezerwowa hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.xdsl.centertel.pl 27.03.12, 21:39 Nie wiem co masz na myśli pisząc "świetny", ja mam odmienne zdanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
onlywiciu Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? 15.11.09, 19:53 Lyreco to wielki syf,zapytajcie jak postapili z kurierami ,zwolnili najlepszych ludzi,krórzy stworzyli wizerunek tej firmy,tu liczy sie tylko kasa i własne tyłki a nie tak dawno R.J. mówił na łamach korektora że największą wartością tej firmy sa ludzie? Panowie zarządzający dla Was najażniejszy jest tyłek i kasa a ludzi macie tam gdzie słońce nie dochodzi, wasz punkt widzenia zależy od punktu siedzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faksokrates Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 21:15 Syf to delikatnie ująłeś przecież tam nie da się pracować tu zbliża się Wielki upadek tej pseudo firmy dla której rzekomo największą wartością są ludzie ,słyszałem ,że jak nic się nie zmieni podwykonawcy którzy rozwożą towar zbuntują się jest to kolejna grupa ludzi która została nabita w butelkę serdecznie im współczuję . Odpowiedz Link Zgłoś
onlywiciu Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? 22.11.09, 18:16 Ta firma stacza się po równi pochyłej,prawda jest taka że tu nie liczy się człowiek .Dopóki zarządzala Renata szło wytrzymwać, teraz tylko coraz większe plany, nie szanuje się doświadczonych pracowników.Przychodzi nowy PH i dostaje to samo co człowiek z 3-4 letnim stażem a plany o połowę niższe i gdzie tu motywacja.Awans to rzecz prawie nieosiągalna. Jeżeli chodzi o kurierów to już jest problem ze znalezieniem chętnych,szczególnie w Piekarach,chyba że dogadają się z jakimś cwaniakiem który wstawi 4-5 samochodów zapłaci ludziom grosze i co chwila będą nowi kurierzy.Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak trudno znaleść dobrego wykwalifikowanego pracownika, zapomnieliście o najważniejszym że ilość nie idzie w parze z jakością i to doprowadzi rychło do waszego końca!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 22:35 Było zebranie kurierów ,była rozmowa i co dalej jest po staremu mowa o magazynie w Piekarach domagamy się porządnego i uczciwego podziału tras dlaczego niektóre osoby non stop obsługują te same rejony a inni rzucani są jak przysłowiowe szmaty widocznie osoba która rozdziela trasy ma jakieś układy z kurierami a koszty mamy wszyscy te same ,natomiast różnice w wystawianych fakturach są duże proszę o interwencje w tej sprawie bo weźmiemy sprawy w swoje ręce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz swiat Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.magma-net.pl 21.09.09, 18:10 we wroclawiu lipa pracuje tu jedna szmata Edyta P jebana ku... do sadu z nia mobing mobing mobing Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archive Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.proxnet.pl 21.09.09, 19:51 byłem dziś na rozmowie z panem Jezierskim. Rozmowa przebiegała sympatycznie choć mając w pamięci co czytałem na forum to mam mieszane uczucia. Pracowałem jako PH w innej branży i wiem że to cholernie ciężki kawałek chleba ale mozna do owego chleba za tę kase jeszcze sporo kupić. Jaki jest ASM na terenie Gliwic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aagtsdgf Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 08:45 nie wiem jak jest ASM na terenie Gliwic, ale wiem, że powinieneś poszukać innej pracy, omijaj te firmę szerokim łukiem już kilka razy na tym forum zostało powtórzone, że będąc PH w Lyreco trzeba trafić na dobry teren i pod dobrego ASM'a, ale w związku z kryzysem dobrych terenów już raczej nie ma, a Ci nieliczni ASM'owie z którymi szło się dogadać też zaczeli wariować, bo ciśnienie idzie z góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antuś [...] IP: *.chello.pl 25.09.09, 07:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tenKtoś Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 16:44 Witam, czytałem wypowiedzi na forum ale chciałbym byscie udzielili mi kilku odpowiedzi na nastepujące pytania: jakie są obecne warunki pracy (pensja, auto, plany sprzedażowe) oraz jak się pracuje na terenie Wrocławia bo czytałem nieprzychylne opinie o kierowniczce na ten region. Z góry dzięki i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pentel Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.aster.pl 24.10.09, 00:00 Kasa podstawa ponad trojaka oraz ponad trojaka bonus w sumie nawet siudemak,fajny kierownik furmalna reno z kliemą i fajny socjal. plany takie sobie da rade ujdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.serv-net.pl 28.10.09, 00:58 Wszystko dobrze w ryj tylko dlaczego 2 ostatnie posty z tego samego adresu???????? Normalnie chyba rzeczywiscie 6tys na reke co???Prawie 7tysi...I renault z klimą:) Gratki...Prawda Cie zbawi:)Co tam plany:)Łatwizna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opi Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.aster.pl 24.10.09, 00:04 Fajny koleś i wnioski daje w sumie mozna się spiąć i kasa w kieszonce Odpowiedz Link Zgłoś
lyreco_shit Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? 13.11.09, 19:31 polecam rejon katowic i okolic i pana sebastiana l. z sosnowca asm- a, to dopiero gnida, mysli że każdy nie ma rodziny, pasji, zainteresowań i co ma innego robic jak nie pracować po 12-14 godz dziennie. oczywiście 1800 netto za miesiąć, ŻENADA Odpowiedz Link Zgłoś
lyreco_shit Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? 13.11.09, 19:44 polecam rejon katowic i okolic, teren asm-a, sebastiana l. z sosnowca tzw. "dziecko lyreco", wyjątkowa gnida i sciemniacz, sam nie ma rodziny i myśli że tak ma każdy, na co ci rodzina, znajomi, pasje, zainteresowania przeciez pracujesz w lyreco wiec 12-14 godz. dziennie praca, praca, praca, pranie mózgu za podstawe 1800 netto, hehe, żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.pabianice.msk.pl 15.11.09, 19:27 Rozumiem,że pracujesz od 8.00 a kończysz o 22.00. Ale bzdury ty wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
lyreco_shit Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? 16.11.09, 15:17 7 - 21 jak najbardziej, biorąc pod uwagę zrobienie zamówień, ofert, szkoleń wiecznych przez neta,raportów, itd. bzdury??? ciekawe że tak nnnnnnniewiele osób pracuje dłużej niż 2 lata, heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzzzzzzz Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.pabianice.msk.pl 17.11.09, 22:39 Widocznie żle zarządzasz swoim czasem. Zrzuć zamówienia na klientów, od czego masz narzędzie w postaci OLO. Jakbyś miał poukładany rynek twój dzień pracy wyglądałby inaczej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 12:54 jeden z najlepszych menadżerów, bardzo fajny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcik Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 19:23 Mój mąż pracował kilka lat. Trochę na stanowisku ph i potem w ca. W zeszłym roku zwolnił się bo zagroziłam rozwodem. Typowa korporacja, typowe pranie mózgu nie zależnie od stanowiska. Praca najlepiej 24 na dobę. Dziecko nie znało taty, ale kasa była nie zła tylko, że pieniądze szczęści nie dają. Przyłączam się do opini LYRECO TO SEKTA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 94.75.121.* 19.11.09, 23:32 Dobrze, że mój mąż tam nie poszedł, choć sama chciałam żeby tam pracował. Bo niby duża znana firma, po za tym wydawało nam się, że można dobrze zarobić. No ale tak to jest w dużych firmach. Też pracowałam w dużej firmie. W każdym bądź razie dobrze, że jednak mój mąż nie poszedł na rozmowę. Wogóle już nie chce pracować nigdy w życiu jako PH. To niewdzięczna praca. Nikt jej nie docenia i tylko wymagania. Teraz pracuje w zupełnie innej branży i jest zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcik Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 00:14 Mój też zaczął pracę w innej branży, ale do końca się tam nie odnalazł i jak się go ktoś zapyta, to w dalszym ciągu powie, że jemu tam się super pracowało. Ja nie wiem co tam z ludzmi robią, ale pracują nad tym dobrzy psycholodzy, to trzeba przyznać. Mój mąż dopuki nie przedstawiłam mu jak sprawa jego pracy wygląda z zewnątrz, cały czas był przekonany, że to on wykorzystuje tą firmę, a nie ona jego!! Naszczęście nasze małżeństwo przetrwało i teraz jest w miarę ok. Ja nie potępiam całej tej firmy, bo jak ktoś nie da się wciągnąć w te ich całe gierki to jest ok, ale czasem nawet się nie zorientuje a już jest w ich mackach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 83.168.88.* 29.11.09, 21:26 ja racuje tam prawie 2 lata.moj rynek jest dobrze ulozony.Prawie co miesiac zgarniam 5000 zł. pracuje po 6godzin z dojazdami.sa dni kiedy trzeba rzeczywiscie troche popracowac, ale cos za cos.za darmo nikt nikomu nie da tej 5000 zl.fakt nie jest to niewiadomo jaki kokos,ale w tej branzy jest to godziwe wynagrodzenie. od przyszlego roku wchodza laptopy i segregatory pojda do smietnika..wiec moze cos sie zmieni.i mniej papierologi ktora niestety jest uciazliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łojeshu Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 213.108.152.* 08.12.09, 17:23 Laptopy - HAHAHA - jak sobie kupisz za własne pieniądze. A co do wersji elektronicznej segregatorów, to PANIE 5000 (majkel), zobaczysz jak sobie 6 godzin popracujesz - HAHAHA. Nie dość, że będziesz wklepywał wszystko, łącznie z rozmiarem buta (swoim i klienta), to co lepsze ASy'my będą cię monitorować jak w Big Brotherze. Już teraz "premia" jest mniej realna, niż to, że ptak Cię osra, marża kosmiczna - jak na sytuację na rynku, ceny wywołujące śmiech klientów, a możliwość awansu PH = 0, no chyba, że jesteś nowym młodym wilkiem i GSM Cię lubi. W ramach awansu, nie dostaniesz już 5 drzwiowego białego "ferrari", ponieważ francuz zabronił. Dziękujemy Ci O Lyreco!!! ... za te nasze laptopy też :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PH Lyreco Warszawa Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.centertel.pl 03.08.10, 22:41 Wiecie co wam powiem? Niezłe z was kmioty! Kto jest obrotny i inteligentny, zarobi w Lyreco tyle, ile nie zarobi w żadnej podobnej firmie, a już z pewnością nie handlujacej biurowką! Prostak zaś i leń nigdzie nie zagrzeje!!! PS pozdrowienia dla Darka K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vodka on rocks Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.11, 17:41 Pracuje jako tester wódki to co ja mam powiedzieć??? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Theatre Of Tragedy Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.09, 09:45 Witam wszystkich forumowiczów:) Na wstępie podzielę się swoimi uwagami na temat pracy w Lyreco po 1.5 roku w tej organizacji. .Wnioski nagrodowe wstrzymane przez pana prezesa dla fieldu, nie wiem jak dla corporate.niecałe 30% handlowców robi marżę i obrót w celu przy chorej marży, wiec odpowiedz jest prosta ile osób za pracę w Pażdzierniku dostało gołą podstawę w listopadzie.Nie wspominając o laptopach dla PH.Specjalna oferta wynegocjowana z dostawcą.Wynik laptopy droższe niż można kupić w sklepie, oczywiście na kredycik chyba przez Lucas Bank, dodajmy sobie oprocentowanie w tym banku, sorry dziekuję nie skorzystam.Panowie czy to musiało tyle trwać?? nie lepiej było po prostu dać namiar na sklep internetowy w którym zainteresowani mają sobie laptopa kupić??.Dodatek do laptopa ok ale nic ponadto.Plany, nie wiem jak w całym kraju ale chore!!!! Rozmawiałem z wieloma osobami które pracują jako PH w innych biznesach, jak usłyszeli ile zarabiamy i ile musimy w to pracy wnieść, siedząc często po godzinach to się śmiali.Dodam tylko że na swoim rynku wykonuje plany,nowych, a i tak nic z tego nie wynika bo marży zabrakło, więc wniosek taki że w sumie to można wytrzepać nowych zrobić 60% obrotu a resztę mieć w D.... bo i po co się starać???? Są plusy i minusy pracy w Lyreco jak wszędzie. Ale kariery jako PH nikt tu nie zrobi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 16:15 Zgadzam się z Tobą!!! Poza tym nowa miotła rozpoczęła zamiatanie. Ciekawe, co będzie dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.M. Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.01.10, 19:43 Witam wszystkich,każdy z was ma rację może troche wiecej może troche mniej ale czy uważacie że sa takie firmy w których można nie pracowac a zarobic duża kase :/ zastanówcie sie i przestańcie wypisywac bzdury od paru lat pracuje jako PH i wiem ze jeśli ja dam z siebie wszystko to i firma mi da to czego oczekuje (kase) tak było zawsze i jest a z Waszych opisów wynika proste wyjasnienie "stoi czy sie leży kasa się nalezy" Wydaje mi sie że jesteście młodymi PH któzy tak naprawde nie wiedza jak powinno sie pracowac ,zreszta po rozmowach z niektórymi PH w Lyreco wiem że sami mówią o sobie że nic w niej nie robia a potem wypisują takie bzdury. Zal mi was wszystkich ja osobiście bardzo ,bardzo ,bardzo bym chciała tam pracowac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.M. Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 94.254.187.* 20.01.10, 10:33 Na pytanie ile godzin praacuje sie w Lyreco odpowiem poprostu tak ,tyle ile potrzeba ,prawdziwy PH takiego pytania by nie zadał :) a jesłi jestes nowym PH (doświadczenie max 2lata)to sie nie dziwie że takie pytanie padlo :):):) Pozdrawiam Aleksandra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Theatre of tragedy Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.01.10, 09:40 Uwielbiam takie osoby które weryfikują problem, tak problem!!! na podstawie tego kto ile pracuję, gratuluje podejścia:) Postaraj się koleżanko Aleksandro i spróbuj zmierzyć temat inaczej a nie na podstawie ile pracuję w firmie????!!!! Koleżanka jest najmądrzejsza bo pracuję długo w firmie i wie wszystko???? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.M Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 109.243.197.* 22.01.10, 14:49 Widać że ktoś mnie dokładnie nie czyta :) nie pracuje w Lyreco ale czytajac te posty szlak mnie trafia. Praca PH zawsze była jak swiat swiatem praca o nienormowanym czasie,wiec jeśli ktos zadaje pytanie ile godzin sie pracuje w Lyreco to nie uwazam tego kogos za doświadczonego PH,wydaje mi sie ze wiekszość osób które pracowały w Lyreco to poprostu opiedzielacze,znam pare osób które tam "pracuja" i same mówią ze pracuja tam tylko dwa dni w tygodniu wiec nic sobie z palca nie wyssałam .Prawda jest taka ,kazdy chce od firmy dostac bardzo dużo nie dając nic w zamian. Pozdrawiam Aleksandra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Theatre of tragedy Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.01.10, 16:44 Odpiszę a co mi tam!! Koleżanko Aleksandro Nie wiem kogo znasz i kto się opie.... Ja na swoim terenie robię miesięcznie około 4000 tyś km i nie są to kilometry zrobione na wycieczki, tylko do klientów!!!!! A jesli poruszasz kwestie nienormowanego czasu pracy w Lyreco to zapytaj swoich znajomych co mają jasno napisane w umowie?? Podpowiem ci 8 godzin na etat!!!! Jesli na tej podstawie oceniasz ludzi to pozwól że ktoś zrobi to samo z tobą!! A jeśli mam dodac swój wątek osobisty to mimo tego że dałem wiele nie otrzymałem w zamian tak na prawde nic, prócz mglistych obietnic których nie pokryto czynem!!!! I prośba przeczytaj jeszcze raz to co napisałem wczesniej w każdej firmie są plusy i minusy!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była z 8016.. Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.chello.pl 29.06.10, 17:48 tylko w innych Firmach plusy są wieksze a minusy mniejsze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.02.10, 14:53 Witam, skoro nie pracowałaś w Lyreco, to skąd te przypuszczenia o "opierdzielaczach"? Ja pracuję kilka lat i musze powiedzieć, że pracy jest cholernie dużo, generalnie średnio powyżej 8 godz. dzienie. OK dzisiaj masz luźniejszy dzień i 3/4 czasu spędzasz na czymś innym, ale np. wczoraj i klila dni wczesniej siedzisz do 23.00 i dłużej, żeby przygotować się do spotkań, przeanalizować raporty itp. Nie mogę polecić tej pracy innym, gdyż faktycznie firma jest uprocedurowiona i jest ciężo, ale nie zgodzę się, że są sami "opierdzielacze". Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HALINA DZIAŁ CA IP: 188.33.220.* 06.03.10, 22:10 czesc, czy moglibyście mi powiedziec dokładnie jak wygląda praca w dziale CA?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEHACZKA Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.magma-net.pl 10.03.10, 16:22 Do pani Aleksandry. Droga Pani żal czytać co Pani wypisuje o nas czyli PH Lyreco. Pani się "wydaje", że większość PH Lyreco to opierdzielacze, a ja się pytam, na jakiej podstawie Pani tak ocenia moje koleżanki i kolegów oraz tym samym mnie. Zanim kogoś Pani urazi proszę się zastanowić, jakim pracownikiem jest Pani dla swojego pracodawcy! Inna sprawa, że nie pracuje Pani w Lyreco. NIE MA PANI BLADEGO POJĘCIA na czym polega praca PH w takiej Organizacji - przynajmniej tak mi się "WYDAJE"(!). Poza tym "parę" osób przy 260 przedstawicielach pracujących stale w terenie, to jakiś śmieszny przykład, bo wiadomo, że zawsze znajdzie się ktoś, kto nie lubi się przemęczać. Tak więc Pani opinia jest: NIESPRAWIEDLIWA, KRZYWDZĄCA I WŁAŚNIE, ŻE WYSSANA Z PALCA! pozdrawiam i życzę Pani wszystkiego dobrego, oraz, aby nikt nigdy nie powiedział o Pani, że jest OPIERDZIELACZEM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 22:50 Powiedzcie jak się pracuje w Krakowie? I ponawiam pytanie o zarobki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.124.6.4.szara.net.pl 28.01.10, 09:28 Powiedzcie jak się pracuje w Krakowie? I ponawiam pytanie o wynagrodzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.chello.pl 31.01.10, 22:07 Zarabia się na starcie ok 2700 zł brutto. Wszystko co powyżej napisano jest prawdą. Z drugiej strony nie kradniesz w tej pracy więc nie ma się czego wstydzić robiąc to. Szkoda, że to tylko akwizycja.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc-np-a-aa Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.10, 18:09 Kolego jeżeli chciałeś obrazić przedstawicieli handlowych Lyreco to Ci się udało. Akwizytor to ktoś kto do Cibie przychodzi np. z plastikowym radijkiem i próbuje Ci je sprzedać. Ja wchodze do klientów i rozwiązuje ich problemy serwisowe i produktowe. Jeżeli byłeś akwizytorem to faktycznie dobrze, że zmieniłeś pracę. Na rynku jest ogrom ludzi, którzy nawet po szkoleniu nie rozumieją istoty dzialania Lyreco, są też Ci ktorzy dostają ciężkie tereny i są Ci którzy są zadowoleni. Co do zarobków zasadniczo miałeś rację.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.chello.pl 07.03.10, 18:43 Broń Boże nikogo nie obrażam, tym bardziej ciężko pracujących! Akwizytor to też praca - że lepiej brzmi "Przedstawiciel Handlowy"? To nie moja wina, że w nowomowie tak to nazwano. Ja teraz sprzedaje miotłę na kiju chodząc od domu do domu i też rozwiązuje problemy serwisowe i produktowe swoich klientów. No, ale jestem akwizytorką, nie PH. Praca jako akwizytor to nie ujma. Ujmą jest kraść! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoja stara Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 06:21 są też tacy którzy po szkoleniu mają wyprany mózg (albo wcale go nie mają) i uważają się za wielkich PH pracując w Lyreco, jednym z nich jesteś Ty... idź i nie wracaj Lyreco to nie jest firma dla myślących i samodzielnych PH, jeżeli taki będziesz to Cię Lyreco pogna, bo oni potrzebują łatwosterownych ludzi, którzy nie zadają pytań tylko wykonują rozkazy, gdyby prawo na to zezwalało to zapewne każdego ranka karmili by swoich ludzi jakimiś psychotropami, aby łatwiej nimi było manipulować zorganiuzuj sobie chłopcze z jakiejś dużej firmy ofertę na papier, którą przedstawił KAM z Lyreco i wtedy odkryjesz, że jest ona niższa od ceny zakupu jaką podają Tobie .... jak to możliwe???? no pomyśl, chyba, aż tak głupi nie jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były PH z Lyreco Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.kracen.hor.net.pl 16.04.10, 13:35 Pracowałem w Lyreco prawie rok.Lyreco to syf,brak szacunku dla pracowników oraz moje najgorsze doświadczenie zawodowe a pracowałem w wielu firmach jako PH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrek Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.chello.pl 19.04.10, 14:15 Hmm, Ameryki nie odkryłeś, ale przynajmniej zrobiłeś dwie rzeczy: - przypomniałeś ten ciekawy temat - podniosłeś ciśnienie misiom z Komorowa Tak tak, nadal każdy ogarnięty człowiek szukający pracy czyta ten temat od deski do deski i poznaje "uroki" pracy dla francuskiej korporacji Lyreco pod wodzą dzielnych polskich managerów! No niestety zwykli pracownicy, tacy jak PH nie są już tacy dzielni, o czym dowiadują się już w trakcie pierwszych dni szkolenia w centrali. Poznają swoje miejsce i zaczynają wyczuwać co o nich myślą ci przy biurkach :-) Pozdrawiam wszystkich ciężko pracujących! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 00:31 Zaczyna robić sie powoli rzeźnia. Niby od sierpnia tego roku elektronika - do widzenia skrzynko z segregatorami :) Po co komu te wpisy w tych segregatorach?? Czy potem będą z kart klienta biblię Lyreco tworzyć?? Zrób segregatory, 25 tabelek, wyślij 18 smsów, potem kilka ofert, bo ceny z cennika - rosłego chłopa mogą powalić swą siłą rażenia... I jeszcze sfam, płachta, OTO, CC - teraz przede wszystkim CC, bo nowych klientów z drzewa, jak jabłuszka do koszyczka, zrywasz. A, i jeszcze faxowe rejestrowanie klienta, bo inaczej procedura nie pozwala (!) Ech, jak ktoś ma duzo wolnego czasu i nie ma rodziny, i praca jest najważniejsza..... Bo klienci z otwartymi ramionami każdego dnia czekają - bo już biegnie Nowak czy Iksiński cold call'a robić i pozyskać i wyzyskać, ulojalnić, zOLOwać i wyrolować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.magma-net.pl 08.05.10, 15:07 Witajcie Ziomale! piszę artykuł o wyzyskiwaniu ludzi przez firmy-organizacje, zostanie opublikowany w jednym z ogólnopolskich wydawnictw około września. Głównym tematem będzie zakres obowiązków Przedstawicieli Handlowych pracujących na etatach w firmach i porównanie z firmami o adekwatnych standardach. Pod lupę będzie brany czas pracy, zakres obowiązków, nadgodziny, przykłady mobbingu oraz wiele innych aspektów (min dostęp do narzędzi pracy, praca biurowa) . Najważniejszym aspektem będzie jednak zakres obowiązków dotyczący pracy na stanowisku Przedstawiciela Handlowego oraz Handlowca (należy rozgraniczyć te dwa stanowiska pracy), badamy przykłady łamania praw pracowników- czyli mówiąc najprościej, zatrudniania pracownika na etat a w rzeczywistości na dwa lub 2,5 etatu, do tego zmuszanie pracowników do tworzenia baz danych (zazwyczaj firmy płacą grube pieniądze za bazę klientów), brak dostępu do biura (czyli zmuszanie do pracy w warunkach uniemożliwiających efektywność, a następnie wyciąganie konsekwencji z powodu braku efektywości itp., zmuszanie pracowników do zatrważającej ilości wizyt w terenie- czyli 10-20, oczywiście w odniesieniu do czasu potrzebnego do wykonania pracy biurowej, np. stworzenie oferty handlowej dla klientów, a także warunków pracy- czy jest dostęp do biura, jeśli praca wymaga też tworzenia ofert, komunikacji mailowo- telefonicznej i wiele wiele innych. Kilkanaście firm na rynku polskim oferuje pracę za "dobrą" podstawę (nawet 5000 brutto) za zakres obowiązków odpowiadających 1,5-2,5 etatu, czyli łaczą dwa etaty w jeden (dzięki czemu oszczędzają kolosalne kwoty, a pracownikom "nieefektywnym" wmawia się, że nie zarabiaja na siebie. Jeżeli w Waszej firmie dzieje się podobnie- to wiedzcie jedno- to jest niezgodne z Waszymi prawami pracownika, a przede wszystkim czlowieka. P.S. Znam firmę Lyreco od strony kupującego-świetny serwis i porażająca drożyzna. Oczywiście rozumiem, ze serwis i dobra usługa wymagają inwestycji i nikt nie będzie spierał się o kilkadziesiąt złotych za toner, jeśli ów toner otrzymam następnego dnia, ale jeśli za usługę takiej samej jakości mogę zapłacić o 790 zł netto mniej no to chyba mówi samo za siebie. Zaznaczam przy tym, że gdyby nie Przedstawiciel Waszej Firmy- człowiek niezwykle profesjonalny, zaangażowany, ale przede wszystkim zdesperowany- nie byłoby nawt rozmowy i nie byłoby klienta. Nie bójcie się pisać o tym co Was boli, nikt nie ma prawa robić z Was "czarnuchów" (bez obrazy). pozdrawiam Wszystkich Przedstawicieli Firmy Lyreco Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troy Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.10, 21:22 no to mój kamyczek do waszego koszyczka... uścisk dłoni przyszłego prezesa(mnie ) dla tego kto wie o co biega ;D Taki test dla jeszcze pracujących : "...Pamiętajcie o Massimiliano. " :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.chello.pl 27.07.10, 20:24 pracowałem w lyreco wiele lat w dziale corporate jest tam tzw panstwo w państwie, same układy i kliki, dopoki nie wywalą kilku osób to nic sie tam nie zmieni obecnie tak jak wiele innych osób zalozyłem im sprawe w sadzie jesli lubisz zapie...c jak murzyn i wspłpracować z wiesniakami to sie sprawdzisz, ale jak masz troche oleju w głowie to bedzie ciezko jeden wielki pie...ik byłem za madry i sie mnie pozbyli, ogólnie omijajcie to miejsce z daleka!!! a field to juz zupełnie jakiś obóz, masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ph Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 17:16 Palą się stołeczki, palą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johan Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.chello.pl 15.03.10, 10:17 3 etapy rekrutacji (można by to było załatwić jednego dnia, ale...) 1. Ogólna rozmowa ASMa o doświadczeniu kandydata, akcja "sprzedaj mi długopis", 2. Oblicz marżę i narzut, odegraj 3-4 scenki (np. chcesz wejść do biura klienta, a na portierni cie nie przepuszczają - co robisz?), zaznacz na mapie jak przejedziesz swoją trasę dnia pracującego (banał), 3. Spotkanie z ASM i jego bossem - pierwsze pytanie: "Czy czytałeś forum GW o Lyreco i co o tym myślisz (buahahaha!!!), potem już konkrety, podobne do tych z pierwszej rozmowy, pytanie chyba o zarobki - dają 2500-2600 brutto. Jak coś się zmieniło to niech ktoś skoryguje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyber_rep Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.10, 19:19 Kochani, co Wy wiecie o Firmie. Pracowałem tam trochę i baaardzo miło wspominam! Te czasy beztroskiej pracy już nie wrócą… Recepta na przetrwanie w Firmie to dobre zorganizowanie pracy Niżej w kilku punktach szybko nakreślę o co chodzi. 1. Odwiedź wszystkie klientki 2. Co się da przeleć 3. Zrób wszystkim CMC (ceny specjalne) bo oni tam mówią: „pal marże” 4. Załóż wszystkim OLO i naucz obsługiwać 5. Zdobądź zaufanie ASM (to łatwe zwykle nie są zbyt bystrzy, w końcu służą do poganiania) 6. Sprawiaj wrażenie zaangażowanego (zwykle głupia mina na spotkaniu o 7 rano i przytakiwanie wystarczy) 7. Zorganizuj sobie prysznic na terenie, bo w samochodach nie ma klimatyzacji, co tam w samochodzie, w biurze nie ma takie standardy człowiek w lecie w garniturze po prostu zaczyna śmierdzieć, ważne żeby nie śmierdzieć bo nici z realizacji punktu 2. 8. Zleć komuś robienie papierów, chętnie za grosze robią to studenci, robisz 5-6 wzorcowych kart a potem oni je przepisują, nie ważne co jest w kartach, bo i tak ważne jest tylko to żeby były wypełnione. 9. Potem znajdź zajęcie dodatkowe bo czasu jest w bród a z pensji idzie zdechnąć z głodu. Potem już można oddać się samym przyjemnościom które daje praca w Centrum 1. Zakupy 2. Czytanie w EMPIKU komiksów - książek 3. Oglądanie filmów (jak się miało laptopa bo Firma nie zapewniała – uważając że oferta na papierze samokopiującym wystarczy) 4. Flirtowanie na czatach 5. Surfowanie w sieci 6. Spotkania w ukrytych knajpkach z kolegami z pracy i nie tylko (ważna zasada !!! musi być dyskretny parking żeby nie było widać auta) 7. Spanie (zasada jak wyżej) – dla chętnych służę pomocą gdzie takie parkingi są. 8. Odwiedziny w dziesiątkach agencji – gdyby nie marna pensja to może i w setkach 9. Spacery po parkach. mmm kochałem tę robotę … znajomi w biurach – a u mnie ptaszki, kocyk… 10. Jak pogoda pozwoli – opalanie się. Dodatkowe atrakcje: 1. Spocony zasapany ASM nurkujący w bagażniku – widok bezcenny (czeklista) 2. Spocony zasapany ASM dukający coś do ustawionego wcześniej klienta (kołczing) 3. Wizyta z ASM; RSM; SM i czasem GM u klienta !!! zajebista sprawa, zwłaszcza wtedy kiedy ustawiony wcześniej klient wygoni wszystkich bo niby nie ma czasu 4. Zabawa w kotka i myszkę z ASM (ważne żeby mieć kogoś kto zawsze da cynk gdzie gnida akurat jeździ) 5. Obserwowanie ASM czy skapnie się że dałeś mu raport w Excelu z ubiegłego roku. 6. Obserwowanie ASM czy będzie potrafił otworzyć plik spakowany inaczej niż on nauczył się pakować pliki (dwa ostatnie punktu zapewniały kupę śmiechu). Sami widzicie że to łatwe, oczywiście dla kogoś myślącego. Ale z tego co wiem myślących zostało tam już niewielu. Firma z francuską starannością nie pozwalała istnieć jednostkom myślącym, kreatywnym, samodzielnym, znającym się na robocie jak mało kto. Ci już pracują przeważnie w zajebistych firmach. Za to z uporem maniaka promowała mało myślących, ale za to silnych do dziś pamiętam handlowca, który został ASMem mając problemy z prostymi funkcjami w Excelu wiem bo sam mu sporo rzeczy robiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nahoj Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.chello.pl 16.03.10, 23:57 Żeś spuentował :) Ci Francuzi, oni naprawdę jedzą żaby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 22:53 coś się tu napisze ,ale na razie nie mam czasu,:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Ile zarbie driver? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 20:28 a ile zarabia w lireko kierowca dostawca?? i jak wyglada ta robota ?? ciezko jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Theatre of tragedy Re: Ile zarbie driver? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.04.10, 11:25 W Lireko:) łatfo nie jest, bendziesz zasufał na maxa i rozwoził paczki.A tak na serio :) Generalnie masz rozwieść wszystko. Jest gwarancja dostawy , która mówi o tym że jak paczka nie dojedzie do klienta a ten złożył zamówienie dzień wcześniej,klient ten ma towar za 1 grosz, więc jeśli jej nie dowieziesz, to jak sądzisz???? kto oberwie po pensji???? Lyreco nie lubi strat i nie ma litości. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiu Re: Ile zarbie driver? IP: *.chello.pl 01.04.10, 13:32 Napisz proszę jaka jest forma zatrudnienia kierowców i czyje są samochody którymi pracują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewazne Re: Ile zarbie driver? IP: *.magma-net.pl 02.04.10, 09:02 kurierzy sa na dzialalnosci, jezdza swoimi busami, ktore maja w lizingu albo na wlasnosc, roznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieswiadoma Re: Konkurencja..? IP: 62.189.158.* 30.05.10, 07:57 Witajcie! mam pytanie - jakie sa firmy w branzy, w ktorych chcielibyscie pracowac (swoje pytanie kieruje do osob z doswiadczeniem w Lyreco)? Pytam powaznie. Biuro Plus? Partner? Office Depot? Osa? Biuroklub? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z 80.... Re: Konkurencja..? IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.10, 18:16 W żadnej z konkurencyjnych firm nie warto pracować po Lyreco. Najlepiej poszukać pracy w innej branży lub ewentualnie u jednego z dostawców Lyreco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Konkurencja..? IP: 89.174.254.* 03.06.10, 09:37 i tu sie mylisz. Lyreco to nie pepek swiata - przejrzyj na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Konkurencja..? IP: *.multi-play.net.pl 21.10.10, 11:00 Nieświadoma prosze pozostań nadal nieswiadomą ;) Biuro plus - 1200 zl brutto + prowizja + gps w samochodach Partner w biurze - 1500 netto + prowizja ( ja za rok czasu dostalem 80 zl w bonach) dodatkowo zabieraja za używanie auta do celów prywatnych i rozmowy komórkowe jak nie udowodnisz ze to rozmowa firmowa. Lapis - żal.pl Aramus - wybijają sie na rynku ale co z tego bedzie ? Lyreco - najlepsze zarobki , najwiekszy kołchoz office depot - reaktywacja firmy na rynku nie wiem jak tam teraz jest .. bylo dobrze dlatego upadli w polsce..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Konkurencja..? IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.10, 16:01 nieee biuro plus tylko ofix - 3000 brutto + prowizja od zapłaconych faktur partner 21 - 2500-3000 brutto + prowizja ale od ... obrót X marża - twoje koszty=5% prowizji od pozostałości brutto Lyreco - też pobiera za używanie samochodu + limit na telefon w okolicach 100PLN za nadwyżkę którą wydzwonisz ściągają z pensji, czasami ściągają bilingi i sprawdzają kto z kim gada w czasie pracy tworząc tzw pajęczynę połączeń office depot upadła ale reaktywowała się jako firma z zupełnie innym kapitałem, gwarancja dostaw ale dostawy szły z południa Polski /tam magazyn warto zwócić uwagę na staples - dawne corporate express - duża międzynarodowa rozwijająca się firma - największa konkurencja Lyreco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ph podsumowanie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 18:09 Dzisiaj dyro nazwał wszystkich leniami i cwaniakami, czy to aby może mobbing się jakiś zaczyna w tej firmie???:) Pozdrowienia od "wypalonego zawodowo" ps. ciekawe, co na to Massimiliano :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: podsumowanie:) IP: *.magma-net.pl 10.06.10, 19:58 mobbing sie nie zaczyna w tej firmie!, mobbing osiągnąl tu apogeum! berecik sie dyrowi przegrzal z tego upału i poniosło człowieka, nie zdaje sobie sprawy ze juz niedlugo -jak przepalą mu się zaworki ze stresu i cisnienia- PREZYDENT wymieni go na mniej zużyty model, a w mailu do pl.everyone... napiszą że czlowiek postanowił kontynuować kariere poza strukturami Organizacji! hehehehehehehe P.S. ...przyjdzie kryska i na matyska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdegustoewany Re: podsumowanie:) IP: 212.157.85.* 11.06.10, 17:26 Miarka sie przebrala. Nie bedzie mnie nazywal leń ktoś kto nie siedzi w mojej komórce. Bylem wczoraj w Office D. na drugim spotkaniu. Tam wyglada na to ze poukladali wszystkie klocki na miejscu. gadalem z jednym ASM i na tle mojego aktualnego to lekka przepasc. Mniejsza kaska na start, ale po 3 miechach robi sie podobnie. amerykanska mysl techniczna chyba nieco lepsza od F. Jestem rozdarty ale w L. moj czas juz minal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAJU Re: podsumowanie:) IP: *.tsi.net.pl 15.06.10, 00:17 Mam wrażenie że praca stała się obowiązkiem tak jak szkoła podstawowa. Otóż nie ma obowiązku pracy w Polsce, a każdy jest kowalem swojego... konia. Nie jesteśmy zadowoleni, zwalniajmy się, a nie wymiotujmy bo nam nie poszło! MAJU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: podsumowanie:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 18:49 A ty na pewno Maju już nie pracujesz?!!!! Kumple pomogli, znaleźli pracę, sam nie jesteś kowalem własnego konia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przodownik Re: podsumowanie:) IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.10, 13:26 Drodzy Forumowicze, A co dobrego u Massimilliano? Awansował? Kupił nowe auto? a może go wyj..bali już? Czy ktoś z jego znajomych coś wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAJU Re: podsumowanie:) IP: *.tsi.net.pl 22.06.10, 00:45 Kolego muszę Ciebie zmartwić. PRACUJĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: podsumowanie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 11:37 jak zwykle firma wyprzedza..... konkurencję nie ma wyniku, będą podwyżki... cen, bo przecież nie pensji. A czy ktoś wie, jak mają się sprawy z komputeryzacją przedstawicieli?? Ponoć od sierpnia kazdy z laptopem ma latać i 25 wizyt do wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: podsumowanie:) IP: 193.193.82.* 05.07.10, 16:49 Praca w Lyreco to doświadczenie przedmiotowego traktowania,mobingu oraz szacunku jedynie dla wyników a nie pracownika.Pracowałem w grupie Rafałka w Krakowie.Przeprany ograniczony łeb,fałszywy człowiek liżący tyłek swojemu szefowi.Rotacja w jego grupie ogromna co świadczy również o tym jak traktuje podwładnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi UWAGA!!! donosiciele sa wsrod nas!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 23:32 ludzie uważajcie na donosicieli!!! znam taka osobe ktora grzebie w poczcie ASM-a, kolegow z grupy, dziwnym trafem ma dostep do daily a jest ph jak my! robi przepisania firm ktore przestaja kupowac a potem ludzie pałuja sie z historia i nie moga mimo harowy zrobic premi a wszyscy wiemy ze w naszej firmie brak premii =zwolnienia stres, naloty, checklisty i cholera wie co jeszcze, wydzwania po nie swoich klientach-wiem bo klienci mi doniesli tylko nie pamietali nazwiska bo pewnie ten podpieprzacz posluzyl sie zmyslonym, wypytuje, podpie... i wysyla smsy na ludzi ze swojej grupy i opowiada jakies bzdury! ten czlowiek sam opie... sie jak nikt inny, nie robi papierow, za kazdym razem spie... na l4 albo na urlop i nie ma na tego czlowieka mocnych! dlugo by pisac. najgorsze ze to nie koniec bo na dodatek wpieprza sie w zycie prywatne kolegow i donosi donosi donosi a przy okazji robi wszystko zeby odwrocic od siebie uwage-ta osoba nie jezdzi do klientow tylko przesiaduje calymi dniami po knajpach i zamiast pracowac zbiera haki na ludzi i zero konsekwencji!!!. wyglada ze nawet ASM boi sie zadrzec z tym donosicielem. przez tego typa zwolnilo sie lub zwolniono kliku dobrych ph-szkoda dla firmy ogromna i nie do odrobienia. uwazajcie ludzie na takich szmaciarzy bo prace i tak mamy ciezka a jeszcze przez takich gnoi same problemy. pzdr dla normalnych ludzi ktorzy chca pracowac . p.s. nie przejmowac sie insynuacjami dyra ze niby jestesmy banda leni i nierobow- co on moze wiedziec ! nie zapie... codziennie w upal snieg czy gradobicie po 17 klientach dziennie tylko teoretyzuje i wierzy tabelkom, bez szacunku dla ludzi pracy, ktorzy zapie...ja na jego podstawe i fure. ja mowie - gdyby nie moi klienci ktorzy jako jedyni doceniaja moje wysilki juz dawno by mnie tu nie bylo i chociaz od dlugiego czasu nie robie palnow (patrz wyzej- przepisania od donosiciela) nie zamierzam dac sie wypie...c z tej pracy jak bede chciec to inna prace znajde i wy tez- wiec nie przejmujcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracus Re: UWAGA!!! donosiciele sa wsrod nas!!! IP: *.magma-net.pl 06.07.10, 00:36 mam wrazenie ze wiem o kogo chodzi! ale to niewazne, predzej czy pozniej ta gosciowa polegnie.wazne jest to ze firma traci przez takich ludzi- traci glownie dobrych pracownikow i klientow i dobra opinie.i dopoki pozwala na takie sytuacje to atmosfera w pracy nigdy nie bedzie zdrowa. I na nic wysilki zajebistego bądz co badz szefa dopoki trzyma takich ludzi w grupie przez ktorych fajne osoby odchodza bo nie moga wytrzymac a reszta grupy boi sie odezwac zeby ktos ich samych nie nazwal donosicielami.Nie dziwie sie ze nie chca mowic, bo sa normalni i przyszli do naszej firmy nie po to aby bawic sie w podchody tylko po to zeby pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: UWAGA!!! donosiciele sa wsrod nas!!! IP: *.chello.pl 06.07.10, 13:11 Zgodnie z opinią szefostwa PH Lyreco to lenie, obiboki itp. Trzeba się z tym zgodzić! Idąc tym tropem dochodzimy do kwestii następującej - kto tychże leni i obiboków PH zatrudnił? Ano różne ASMy, RSMy i inne sesemesy. To kto tu jest winny? Sami sobie opinię wystawiają. Postarajmy się, aby ten wątek zawsze był na pierwszej stronie - pomóżmy prezesowi! Niech każdy potencjalny pracownik i każdy klient ma możliwość czytania o tej pięknej i zacnej firmie oraz o jej kierownictwie. A także jego pomysłach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uuups Re: UWAGA!!! donosiciele sa wsrod nas!!! IP: 212.157.85.* 07.07.10, 09:22 A ja już jestem po 1 szej rozmowie :(( Raczej to co czytam mi wystarczy. Szkoda, bo mogło być fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos tam Re: UWAGA!!! donosiciele sa wsrod nas!!! IP: *.magma-net.pl 19.07.10, 23:28 przestan sie mazac, wystraszyles sie czy co to praca nie dla cieniasów, bujaj stad i nawet nie zaczynaj, bo z tego strachu jeszcze zostaniesz donosicielem ktorych tu nie tolerujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: My? Re: UWAGA!!! donosiciele sa wsrod nas!!! IP: 212.157.85.* 22.07.10, 13:56 My?? znaczy partia i jej towarzysze, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: API Re: podsumowanie:) IP: *.adm.uj.edu.pl 13.08.10, 14:20 Bardzo współczuję twojemu szefowi, że musiał pracować z taką osobą jak ty. Twoja wypowiedź świadczy jedynie o poziomie, który ty reprezentujesz jako człowiek. A jest on żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Laskowik Re: podsumowanie:) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.07.13, 03:07 Zgadzam się z przedmówcą Lireco to gó... które utkwiło w kiblu i nie da się tego spłukać,a do tego jeszcze śmierdzi.Kołchoz,wyzysk,mobing,itd.....pozdrawiam normalnych nie pracujących w tym gó...e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.10, 16:53 Dyrektor pewnej francuskiej firmy zebrał swoich pracowników: - Zbliża się jubileusz naszej firmy. Trzeba go zorganizować tak, żeby cały Paryż o nim mówił. Jednocześnie należy zredukować koszty do minimum. Trzeba też pamiętać, że jubileusz wam, pracownikom, musi przynieść wiele radości. Są jakieś pomysły? - Tak! - słychać głos gdzieś z tyłu - Musi pan, prezesie, skoczyć z Wieży Eiffla. Cały Paryż się o tym dowie, koszt będzie niewielki... A co do zadowolenia pracowników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walićto Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 91.197.155.* 12.07.10, 11:47 Ile jeszcze ten temat będziecie odgrzewać ???? To już jest nudne. Każdy wie że ta firma to obóz pracy. Pranie muzgów i wyrzynanie z barana (pracownika) ostatnich potów. Jest na to jedna rada pierd....ć ich. Nie gadać tylko iść w p....zdu a nie płakać na forum i wszystko. Pozdrawiam wszystkich normalnych nie pracujących w Lireco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anowalić Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.chello.pl 15.07.10, 11:08 Tak długo aż coś się zmieni na plus. Chociaż, może wcześniej ten temat trafi do mass mediów jako ciekawostka reporterska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pskius Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.centertel.pl 29.07.10, 23:02 a ja się dostałem do Lyreco - warszawa pomimo tych postów nie przeraża mnie ta praca. jestem nastwiony na kasę i będę pracować 8 godzin, ale bez opie...nia się na godzinny lunch itp. praca to praca - zapie...ć trza jak się chce zarobić. podejrzeweam, że wiele zależy od asm. ja akurat chyba trafiłem na fajnego. na rozmowach wyczułem, że to w porzo czlowiek. ale wszystko się okaze, jak zaczne robotę. co tu dużo gadać, nie spodoba się - poszukam czegoś nowego i tyle. a do forumowych opinii trzeva z dystansem, bo taki POlak jest, że to co negatywne to rozpowszechni na prawo i lewo, a co pozytywne to cicho siedzi. z pewnością trochę prawdy w tym jest, ale nie możńa bazować tylko na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.chello.pl 30.07.10, 15:39 A napiszesz nam jak Ci idzie i jakie masz odczucia za miesiąc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były naiwny Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.kracen.hor.net.pl 04.08.10, 15:54 Też na początku asm wydawał mi sie ok a okazało się że jest przepranym kretynem jak większość asmów w tej dziadoskiej firmie.Manipulacja,poniżające traktowanie są codziennością w Lyreco. Ciągła kontrola,16 wizyt dziennie,oferty pisane w domu, zamówienia,raporty.10 godzin dziennie pracy.Tyle też pracowali koledzy chcąc dopełnić wszystkich obowiazków.Jak ktoś chce pracować 10 godzin dziennie za 2tys. w ciągłym stresie bedąc ciągle kontrolowanym(nagłe wizyty kretyna asma z wertowaniem papierów) niech pędzi do Lyreco. Odpowiedz Link Zgłoś
ruffryderss Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? 02.08.10, 22:07 Czesc kolego:) Pracuje w Lyreco od ponad roku i uwierz mi, że w tej firmie nie da sie pracowac 8h i póżniej mieć wolne - ta praca a szczególnie w poczatkowej fazie bedzie Ci zabierała 3/4 dnia. Poznanie wszystkich procedur zajmie Ci kilka ładnych miesiecy. Tak jak napisałes wiele zalezy od ASM'a, wiec zyczę Ci powodzenia i oby ta praca spełniła Twoje oczekiwania :) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lyr/OD Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 62.189.158.* 06.08.10, 22:16 Trochę to śmieszne., Ale nikt w L. nie dał mi lojalki. Szukałem więc po warszawkich konkurentach - P21, B+, EO, OD, Helkra... I co? Najlepsza kase oferuja (przynajmniej na papierze) w EO. ale bez auta i komórki. P21 i B+, ze wzgledu na ich "profesjonalne" zarządzanie - odpadły. Summa sumarum wylądowałem w OD i jest ok. bez mega-ciśnień rodem z L., normalni ludzie. Przynajmniej przez ostatnie 3 miechy jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.chello.pl 07.08.10, 19:11 Nie dostałeś lojalki? Wow - to chyba ASM dostanie po łapkach jak się już wyda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.chello.pl 08.08.10, 10:54 proszę powiedzcie mi co dalej bedzie, przeszłam juz trzy etapy rekrutacji, podobno czeka mnie jeszcze jedna, co na niej bedzie? troche sie denerwuje, piszecie ze jest cisnienie, ze sie ciezko pracuje, ale gdzie tak nie jest? zeby zarobic trzeba zapieprzac, niestety.... czy na tem ostatnim etapie mozna tez odpasc? co trzeba zrobic zeby zostac i dostac ta prace? prosze o odpowiedz, tym bardziej ze ja chce tam pracowac...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.chello.pl 08.08.10, 19:29 No co będzie - nic nie będzie! Dostaniesz robotę i tyle. Syfiasta tak jak napisane poniżej, ale w dzisiejszych czasach to i tak dobrze, że jest praca. Bierz co jest, na płacz zawsze będzie czas. Odpowiedz Link Zgłoś
ruffryderss Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? 10.08.10, 12:16 jeżeli przeszłas 3 etapy rekrutacji to prawdopodobnie czeka Cie jazda aststowna z PH pracującym w Lyreco:) - praca zalezy od tego do jakiego ASM-a trafisz - z kim masz rozmowy??:) pracuje w Lyreco 1,5 roku i z grupy z ktora sie szkoliłam zostały 3 osoby na cala Polskę....nie jest latwo...i to ze wkladasz w ta prace duzo wysiłku wcale nie swiadczy o tym ze bedziesz odbierała premie - uwierz mi, plany naliczane są systemowo i dostajesz cyfre od ASM-a i musisz ja zrobić....a czesto jest to nierealne. ale sa w tej pracy też plusy - samochód bez limitu paliwa, którego mozna uzywac do celów prywatnych; calkiem niezła podstawa...hmmmmm i myśle czy coś jeszcze....;) jak sobie przypomne to dopisze;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja wszędzie dobrze gdzie nas nie ma IP: *.centertel.pl 22.08.10, 22:15 niestety, ale na dłuższą metę tak jest. w każdej firmie znajdzi się coś, co nas będzie wpieniać. na początku zawsze wszystko wydaje się super, później mija fascynacja i przychodzi rzeczywistość, czasem podła. a na końcu znurzenie, złość itp. ja się dostałam. w tym momencie kasa jest dla mnie największym motywatorem, a podstawa jest super ( 3500 netto ) no i paliwo bez limitu - to też dużo, szczególnie mając dziecko. zobaczymy, jak to będzie. jak będzie źle to zmienię na inną firmę za pół roku czy rok i już. ja po godzinach pracować nie zamierzam, bo zbyt mocno cenię sobie rodzinę i moją prywatność. praca jak nie jedna to druga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.bb.sky.com 01.09.10, 20:51 Chcesz sie dowiedziec jak pracuje sie w lyreco? Chcesz komus o tym powiedziec? a moze poprostu jestes znudzony ciaglym poszukiwaniem pracy i chcesz przeczytac dobry dowcip o swoim szefie ;)? Zajrzyj na www.jaksiepracuje.pl ! Znajdziesz tam newsy, forum, oraz wiele wiecej ciekawych informacji ktorych wlasnie teraz szukasz! Podziel sie z nami swoimi odczuciami z twojego miejsca pracy oraz pomoz nam rozbudowac nasz serwis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suprajzd Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 62.189.158.* 07.09.10, 14:23 Dno, muł, ba... i metr mułu. ? Czy naprawdę tak wygląda profesjonalna (zagraniczna) firma? Patrzę na ogłoszenia i cały ten pi-ar , i nie wygląda to tak jak piszecie. Czy przypadkiem nie jest tak że więkoszść opinii napisali zwolnieni-rozczarowani? Czy jest ktoś - kto po przeczytaniu forum zdecydował się na pracę -i teraz , po jakimś czasie mógłby napisać jak to naprawdę wygląda?> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.chello.pl 08.09.10, 13:24 Witam, pracowałem w Lyreco ponad 3,5 roku. W tym czasie z zdecydowanej większości udawało mi się wykonywać założone cele, dzięki czemu szybko awansowałem na stanowisko TSM - Territory Sales Manager. Firma z roku na rok obniża swoje loty - zaczynając od podejścia do pracownika kończąc na nowo zatrudnianych. Kilka lat temu do Lyreco przychodzili ludzie z dużym potencjałem i doświadczeniem, teraz to się już nie zdarza (oczywiście są wyjątki). Zdecydowanie zmieniło się podejście do pracowników, szacunek to słowo o którym ta "organizacja" zapomniała. Duży wpływ miał kryzys na rynku jednak nie tłumaczy to idiotycznych często decyzji. Jak firma ma być dobrze zarządzana jak od odejścia Pani prezes, dyrektor zarządzający zmieniał się kilka razy?? Oczywiści praca w tej "organizacji" ma swoje plusy - szczególnie ludzie potrzebujący doświadczenia - dla nich jest to dobry kierunek - jeżeli traficie na ASM który poświeci wam czas i systematycznie będzie szkolił to zyskacie bardzo dużo (ja miałem to szczęście). Zdobyte doświadczenie pozwoliło mi na znalezienie dużo lepszej pod wzgl. finansowym jak i obowiązków pracy. Jak wspominam pracę w Lyreco to aż łapię się za głowę jak mogłem wytrzymać tak długo ;). Podsumowując jeżeli szukacie doświadczenia i nie masz lepszej oferty - próbuj !! jednak jeżeli masz doświadczenie poparte sukcesami poszukaj pracy gdzie indziej (bez absurdalnych papierów, kilkunastu wizyt dziennie, kontroli itp.) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c.d. Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 212.157.85.* 09.09.10, 08:40 Dziękuję za wyważoną i trzeźwą opinię. Jak być porównał obcne Lyreco i to sprzed kilku lat. Chodzi mi o rynek. Celuję w stanowisko key accounta i zastanawiam się, jaka jest sila Lyreco na tle Partnera, B+, Office Depot, Cepexa, itp. Jak pamiętam, kiedyś L. było wszędzie i takież tylko samochody podjeżdząły pod biurowce. Dzisiaj to już chyba nie jest tak kolorowo. Popraw mnie jeśli się mylę. A jak z potencjałem cenowym. Byłeś w stanie zbliżyć się do warunków oferowanych przez rodzime b-serwisy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.chello.pl 09.09.10, 15:33 Witam, stanowisko KAM (Key Account Manager) w Lyreco jest godnie polecenia (rozsądny poziom spotkań, brak papierowej dokumentacji, lepsze pieniądze podstawa minimum 4000 zł netto +premie, wsparcie sprzedaży) to całkowicie inna praca niż tzw field. Pytanie na jakie stanowisko w tym dziale aplikujesz - jeżeli jest to hunter - twoje zadania to - pozyskiwanie klientów o określonym potencjale, poziom cen jaki możesz zaoferować powinien pozwolić na uznanie za atrakcyjnego dostawcę, chociaż nie zawsze! zdarzą się sytuacje nie do przejścia. Jeżeli chodzi o porównanie Lyreco "kiedyś a "teraz" to wypada ono na minus. Cięcie kosztów, poziom stabilizacji poniżej średniej, często decyzje "z góry" nie do zrozumienia (np. rynek obniża ceny Lyreco odwrotnie :)) Lyreco straciło sporo rynku lecz uważam, że nadal jest to najlepsza (zdecydowanie) firma pod względem logistyki, e-commerce; W pewnym momencie przesadzono z inwestycją w nowe grupy handlowe - powstało ich zdecydowanie za dużo (handlowcy na niektórych terenach nie mieli firm z odpowiednim potencjałem zakupowym) co zrewidował kryzys. Jak przychodziłem do Lyreco kuszono między innymi dobrze wyglądającą pozycją w CV - kiedyś fakt była to ceniona firma pod względem pracowników - jednak spora rotacja oraz obniżający się poziom nowo zatrudnionych osób (nie zawsze!) spowodował, że aby ta pozycja dobrze wyglądała potrzebny jest dłuższy staż w firmie oraz (najlepiej) jakiś awans. Chciałbym dodać że "jakiś" czas nie pracuje Lyreco (choć dalej mam znajomych opowiadających nowe "kwiatki") dlatego też moje opinie mogą być bardziej lub mniej aktualne :) - chociaż raczej są trafne ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silo Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.10, 22:20 Były, masz rację, dział CA to inna bajka, jakby firma w firmie. Piszesz o 4000 netto, w field tyle ma TSM, tyle że brutto. A pracy.... papiery, które wyglądają jak wyglądają, nikomu niepotrzebne, tylko zabierają miejsce, oferty na kolanie robione, tabelki, tabeleczki, sms'y i nierozsądny poziom spotkań :), płachta ( znów 5ciotygodniowa). Nie wspomnę o tym, że mamy XXI wiek, a wszystko jest strasznie archaiczne. Zastanawiam się tylko, kiedy będą redukcje etatów, cięcia i wszystko co związane ze zwalnianiem pracowników. 300 PH jednak generuje pewien koszt, a można łatwo zwolnić 1/3 i mieć z tego tytułu wymierne korzyści :) Poza tym, tak jak pisze Były - Lyreco w górę, konkurencja w dół. ALe jak się pracuje na tak chorej marży (dwucyfrowa:) ) - to niektórzy tracą zapał do pracy, jeśłi mają "odpalić" klienta za kilkanaście tysięcy na 3 czy 5 oczkach. Nie ma marży, nie ma premii, nie ma motywacji, nie ma klientów, nie ma tego czy tamtego. Lepiej nie będzie.... Statek chyba zaczyna tonąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakt Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 212.157.85.* 13.09.10, 12:42 > Statek chyba zaczyna tonąć. Fakt - usuń słowo "chyba" i mamy prawdziwy obraz stanu faktycznego. Podobno już odbywają się spotkania PH w celu ustalenia kolejnych kroków (są pomysły z własnym biznesem, ale słyszałem również o przejściu z bazą do konkurencji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silo Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 16:38 Fakt, spotkania odbywają się, wiesz coś więcej o niby własnych biznesach i konkurencji? Ciekawy temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakt Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 212.157.85.* 14.09.10, 08:22 Daj priv - podeślę więcej info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silo Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 11:12 silosilo@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Silo Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 212.157.85.* 15.09.10, 08:48 Dostałem zwrotkę z serwera. Nie było możliwe doręczenie... Tak ogólnie (bo wiemy, że nas kadra czyta) napiszę. Hipotetycznie - skoro można dać zarabiać innym to dlaczego nie robić tego dla siebie. Rząd stawia na inicjatywę i własną działalność. Czytałem, że wiele firm kurierskich (które przetrwały i mają się dobrze) powstało od niezdecydowanych handlowców, których centralnie szlag trafiał. Teoretycznie (c.d.) nic nie stoi na przeszkodzie zaproponować Klientowi tańsze rozwiązania (np. przesyłki miejskie ;). Od siebie dodam, że pierwsze decyzje już zapadły :D Również pierwsze transakcje (kurierskie) sfinalizowano :D Odpowiedz Link Zgłoś
silo.silo Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? 15.09.10, 10:12 Ponoć podwyżki mają być, ale czy to prawda? I od czego zależne będą? A co do działalności, nie zdziwię się, jeśli tak będzie. W innych krajach PH tak funkcjonują ( własny samochód, działalność). Może to jest rozwiązanie wielu problemów tej firmy. ps. pisz na gazetowego @, tu nie powinno być problemów, bo z wp od kilku dni problem. Gość portalu: Do Silo napisał(a): > Dostałem zwrotkę z serwera. Nie było możliwe doręczenie... > > Tak ogólnie (bo wiemy, że nas kadra czyta) napiszę. Hipotetycznie - skoro możn > a dać zarabiać innym to dlaczego nie robić tego dla siebie. Rząd stawia na inic > jatywę i własną działalność. > > Czytałem, że wiele firm kurierskich (które przetrwały i mają się dobrze) powsta > ło od niezdecydowanych handlowców, których centralnie szlag trafiał. Teoretyczn > ie (c.d.) nic nie stoi na przeszkodzie zaproponować Klientowi tańsze rozwiązani > a (np. przesyłki miejskie ;). > > Od siebie dodam, że pierwsze decyzje już zapadły :D > Również pierwsze transakcje (kurierskie) sfinalizowano :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakt c.d. Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 212.157.85.* 16.09.10, 08:48 Dzisiaj dwie osoby z WWY rzucają papierami. Wczoraj podobno KRA i WRO (razem -4). Zaczyna się :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr Nobody Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 212.157.85.* 16.09.10, 18:17 Tylko z ostatniego czasu Jarek w B+ (ten to miał wypornosc ;) Aneta poszła w papier Michał wyjechal do UK "Kiti" do OD uderzal Aneta w jakims kaowickim lokalnym b-serwisie Witek zalozyl swoja DG A to ekipa z ktora jeszcze rok temu balety za int. robilismy To se ne vrati :< jezeli nie bedzie podwyzek to ten francuski statek zatonie szybciej niz sie to F. wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silo Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 20:53 Dziś we WRO dwie zostały poproszone o kontunuowanie kariery poza L. Hmm, zwolnienia zbiorowe podzielone na etapy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja silo - zarobki IP: *.centertel.pl 17.09.10, 14:18 a ja mam znajomą jako ph co ma 3000 na rękę więc jak możliwe, że tsm ma netto mniej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ja Re: silo - zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 20:52 może z premią za nowych ma 3000 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: silo - zarobki IP: 178.56.81.* 18.09.10, 11:35 wiesz co, może i Ty masz rację... nie gadałyśmy o rozgraniczaniu premii i podstawy... ech... to przyznam szczerze, że zarobki podstawy nędzne, ale system premiowy fajny. tylko, że jak będziesz na L4 czy na urlopie to wiadomo - zostaje golutka podtsawa... - a to już nie jest ok. Nie wyobrażam sobie roboty PH za mniej niż 3 koła netto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ph pogoda:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 21:30 zaczęli wietrzenie... w szeregach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ph Re: pogoda:) IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.10, 10:56 trzeba wietrzyć bo niektórzy tak nic nie robią że az im się odlezyny porobiły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ph Re: pogoda:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 22:42 muszą na L 4 :) Ale w końcu praca od 8.00 do 16.00 w pocie czoła może dać się we znaki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: pogoda:) IP: *.chello.pl 29.09.10, 22:41 widzę ze paru asm'ów się tu przypałętało ;) ale co tam, widać kontrola nie tylko cały dzień, telefony, check listy itp ale nawet na forach hehe, pranie mózgów i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a co masz do ASM Re: pogoda:) IP: 212.157.85.* 30.09.10, 22:52 za duza kontrola? kawusia i papierosek i kasa na konto? ni huhu. nie te czasy panie kolego. al bo zapierd.... albo inna firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystian Re: pogoda:) IP: *.chello.pl 01.10.10, 18:30 Lubisz nosić ręcznik za szefuniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: pogoda:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 21:07 Krzysiu nosił :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: silo - zarobki IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.10, 16:10 pensja tse - od 4000 brutto do 4499 pensja tsm - od 4500 brutto w górę , chyba że o czymś nie wiem :-))) więc nie jest możliwe aby tsm miał mniej niż 3 tysie na łapę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: silo - zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 16:44 TSM od 4000brutto TSE między 3500, a 3999 brutto To podstawa. A są jeszcze: premia i superbonus :) I inne liczne możliwości zarabiania.... Jak wygrasz jakiś konkurs - to dostaniesz ze 200pln przed podatkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laura ;-) Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.zamosc.mm.pl 03.10.10, 19:59 W LYRECO pracuję prawie 5 lat i to wszystko co piszecie - to prawda. Ale żeby narzekać to trzeba mieć inny, bardziej innowacyjny powód...Jest ciężko ale nikt nie obiecywał, że będzie inaczej. Też nie lubię papierów i wiele rzeczy zmieniło się na gorsze. "ONI" lubią Cię i szanują jak robisz plany, ale jak raz Ci nie wyjdzie to mają Cię w nosie. Najlepiej zwolnić. A TY co - jak Myślisz poważnie o życiu, rodzinie - to na pewno będziesz się starał. I o to chodzi. Chcesz zarabiać - to się staraj. To jedyna recepta na wszystkie bolączki. Jak nie pasuje-zawsze możesz zmienić. Tylko czy faktycznie jest lepiej tam gzie nas nie ma??? Jesteśmy w LYRECO po to by zarabiać i pracować. A oni są od tego by wymagać. A pole manewru jest ogrąmne.Dla obu stron. Wymogi w tej firmie są chore. (papiery,tabelki, płachty). Bez tego też da się wszystko ogarnąć....Ale tak jest i trzeba "orać".A jak się wyeksploatujecie to do domu!!!! Tak naprawdę to mnie też jest ciężko ale nie szukam innej pracy, bo nie mam na to czasu, bo muszę robić papiery:-))Do zobaczenia na promie...;_))) pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcbiura.pl Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 15:49 Wszystkich chętnych zapraszamy na spotkanie ;-) Poszukujem osób na stanowisko :Przedstawiciel Handlowy realizacja planów sprzedażowych budowanie długotrwałych kontaków handlowych z Klientami motywujący system wynagrodzenia pełnoetatowe zatrudnienie na podstawie umowy o pracę samochód służbowy, telefon komórkowy Oczekiwania: Znajomość rynku umiejętność nawiązywania i podtrzymywania kontaktów interpersonalnych prawo jazdy kat. B i doświadczenie w prowadzeniu samochodu dobra organizacja czasu pracy samodzielność w wykonywaniu powierzonych zadań wykształcenie minimum średnie znajomość MS OFFICE Prześlij swoje CV na adres: rekrutacja@abcbiura.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borat Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 15:27 Proszę podać konkretnie jakie warunki finansowe Pan proponuje a nie zawracać głowę bzdurami - kolejny frajerski wyzyskiwacz!!! Amant z blokowiska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 23:55 świeżej krwi im brak, niech pozwalniają tsm'ów, to od razu zaoszczędzą. Po co 30 kierowników? Nie lepiej połowę zwolnić i handlowców też? Po co tylu dyrów w tej firmie. Struktura, że Amway czy inny Zepter się chowa :) Zainwestowaliby w laptopy dla handlowców, a nie - podwyżki, podwyżki. smieszy mnie - jak widzę przedstawiciela, który przychodzi i zawala mnie promocjami, milionami ofert, pisze coś na kolanie - normalnie król ćwieczek kłania się. Nie można wysłać oferty via mail? Po co on przychodzi? Nie można warunków współpracy ustalić od razu? Kawy sie napiję, ale handlowiec z L. nie jest jedynym, który mnie nawiedza. kiedyś nawet z szefem przylecieli - błazenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 94.254.227.* 23.10.10, 16:41 Ja mam w poniedziałek rozmowę z ASM na stanowisko PH, podobno mają być scenki sprzedażowe, może mi jakiś PH powiedzieć jak to wygląda? i czego te scenki mogą dotyczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosik Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 17:35 napisz na fuetai@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosil Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 17:38 daj namiar do siebie to Ci powiem co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 46.112.16.* 23.10.10, 22:58 Ja mam w poniedziałek rozmowę z ASM na stanowisko PH, podobno mają być scenki sprzedażowe, może mi jakiś PH powiedzieć jak to wygląda? i czego te scenki mogą dotyczyć? Podaje namiar cichowskimariusz@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 46.112.16.* 23.10.10, 22:49 Ja mam w poniedziałek rozmowę z ASM na stanowisko PH, podobno mają być scenki sprzedażowe, może mi jakiś PH powiedzieć jak to wygląda? i czego te scenki mogą dotyczyć? Podaje namiar na siebie cichowskimariusz@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.10, 15:54 hahaha jak to scenki handlowe. wymyślone i wyolbrzymione problemy z którymi możesz spotkać się u klienta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 83.142.220.* 23.10.10, 23:01 Zastanow sie kolego czemu oferty nie sa wysylane na maila tylko ph odwiedza cie osobiscie. Otoz odpowiedz jest bardzo prosta, przy tych cenach jedyna mozliwoscia jest zbudowanie relacji - otumanienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solony Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.10, 23:23 mam rozmowę w pon mogę prosić o pomoc? papi909@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.chello.pl 27.10.10, 21:56 Lenie śmierdzące - odpowiedzi na wasze pytania są w tym temacie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.nplay.net.pl 29.10.10, 07:37 a ja mam troszke inne pytanie:) zaczalem prace jako ph w lokalnym biuroserwisie i nie miałem zadnych szkoleń;/ Mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak wygląda praca PH w normalnej firmie? tzn. dzwonicie do klientów zeby sie umowic czy wchodzicie z ulicy? Jak wchodzicie do klienta to co mowicie zeby w ogole chciał Was sluchac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lyrekowiec Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.devs.futuro.pl 29.10.10, 18:39 Ja pracuję w LYRECO byłem na dwóch tygodniach szkolenia. Mój asm opowiedział mi co i jak i teraz wciskam w ziemię klientów. A szanowną konkurencję kręcimy jak lody w lecie. Oczywiście życzę Ci powidzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.nplay.net.pl 29.10.10, 19:25 mogłbyś mi udzielić kilku rad na gadu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LYRECO POWER Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.devs.futuro.pl 29.10.10, 21:01 Dam Ci radę... za każdym razem kiedy klient powie ci :"nie dziękuję -mam swojego dostawcę "nie smuć się poprostu to mój klient. Walcz dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.nplay.net.pl 29.10.10, 22:01 dlaczego jestes tak nie chętnie nastawiony do pomocy? przeciez prawdopodobnie jesteśmy z innego miasta.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.jmdi.pl 04.11.10, 16:49 Witam, a ja mam takie pytanko. Czy oferta 1700zł podstawy, 7% prowizji od obrotu ale dopiero od kwoty powyżej obrotu 15tys zł, telefon i seicento to dla PH dobre warunki??? Branża jest ta sama a firma 7 osobowa +3 wakaty dla PH. Poszli byście? muszę się zdecydować do przyszłego tygodnia. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maju Jak się PH w Lyreco? odpowiedź dla lyreco'wca IP: *.static.kompus.3s.pl 03.11.10, 00:46 Albo zajebisty sarkazm, albo jesteś ćwierć inteligentem. "kręcimy jak w lody w lecie" hmm!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ph Re: Jak się PH w Lyreco? odpowiedź dla lyreco'wca IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.10, 11:37 Chyba jestem ćwierć- inteligentem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak się PH w Lyreco? odpowiedź dla lyreco'wca IP: *.jmdi.pl 04.11.10, 16:51 Witam, a ja mam takie pytanko. Czy oferta 1700zł podstawy, 7% prowizji od obrotu ale dopiero od kwoty powyżej obrotu 15tys zł, telefon i seicento to dla PH dobre warunki??? Branża jest ta sama a firma 7 osobowa +3 wakaty dla PH. Poszli byście? muszę się zdecydować do przyszłego tygodnia. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lirecowiec Re: Jak się PH w Lyreco? odpowiedź dla lyreco'wca IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.10, 17:30 ja sprzeddaję za 60 tyś. 45 tyś x 7% =3150 premii. Ale zaraz odliczy ci pajac za przeterminowane fv, i premia 500zł:) stary myk. uważaj małe firmy to dorobkiewicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak się PH w Lyreco? odpowiedź dla lyreco'wca IP: *.jmdi.pl 04.11.10, 18:09 Dzięki za szybką odpowiedź. Fajnie to wygląda (60tys obrotu) ale pracujesz w Lyreco. Ja prawdopodobnie nie będę miał takiego obrotu, chociaż nie mam wyznaczonego terenu, mam do dyspozycji całą Warszawę i okolice. Przeterminowane fv są po 40 dniach i po tym terminie nie wliczają się do premii. Zdarza się że firmy zwlekają dłużej niż 40 dni z płatnościami??? Jak byś miał pewność że gość nie będzie Cię chciał przekręcać to poszedłbyś tam pracować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek z klanu Re: Jak się PH w Lyreco? odpowiedź dla lyreco'wca IP: 213.108.152.* 09.11.10, 16:03 Pytanie czy 1700 netto czy brutto ? i jedno i drugie jak dla mnie mało za robienie z siebie wała dla firmy;h a co do terenu całej Warszawy to przy obecnym natłoku konkurencji nie jest tak łatwo wyrwać klienta. No, zależy jeszcze na jakiej marży. A pan powyżej, ten który to dostaje premię powyżej 3000 to jakiś mitoman, albo pracuje w lireko w Mozambiku i zarabia w kozich bobkach. Czasy premii we wspomnianej firmie odchodzą już do lamusa, tak jak zadowoleni handlowcy. Z takimi cenami i marżą to można jedynie zarobić kopa w du..ę od klienta, co prędzej zmusi co niektórych do refleksji na temat sensu pracy w tejże przewspaniałej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak się PH w Lyreco? odpowiedź dla lyreco'wca IP: *.jmdi.pl 14.11.10, 21:43 1700 netto. Mogę łapać klientów spoza wawy, nie ma generalnie ograniczeń... Pan powyżej nie miał chyba na myśli premii powyżej 3000zł tylko wyliczał dla mnie przykład na podstawie swojego obrotu... Z tego co wiem to w Lyreco nie ma chyba prowizji od sprzedaży tylko premia za plan (około 2000zł netto) ale mogę się mylić. Czy ktos jest w stanie przedstawić jak to mniej więcej wygląda w innych mniejszych firmach? jaka jest podstawa i prowizje? Odpowiedz Link Zgłoś
krystekep Re: Jak się PH w Lyreco? odpowiedź dla lyreco'wca 14.11.10, 23:06 różnie. rozbieżności są bardzo duże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcbiura.pl Re: Jak się PH w Lyreco? odpowiedź dla lyreco'wca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 11:42 u nas w firmie PH ma podstawę ok 1800 netto i prowizję w wysokości kilku 2-3% od sprzedaży. Do tego samochód z limitem 1200km miesięcznie i telefon też z limitem 450 minut. [url=http://www.abcbiura.pl/praca] zapraszamy na rozmowę jak ktoś chętny.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYLECO Znacznik w orange IP: *.icpnet.pl 09.12.10, 19:37 Dzisiaj Orange włączyło usługę pt "znacznik" Co to jest? Ani orange, ani dział IT w Lyreco nic nie chce powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Znacznik w orange IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.10, 01:36 Nic takiego, znaczy po prostu gdzie znajduje się telefon.. i użytkownik. Znaczy na mapie of corse ;-0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forfiter nowe telefon IP: *.static.kompus.3s.pl 16.12.10, 23:50 no nowe telefony zamiast GPS...Zaczynam podziwiać kadrę zarządzającą Lyreco. wyrazy uznania dla Pana dyrektora oby po sales con. nadal był milościwie panującym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... jak pracuje sie w lyreco IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 19:12 kazdy pisze jak pracuje sie w lyreco, a nikt nie napisze jak sie wypada z lyreco.... od tak, bo asm ma taki kaprys, bo ma takie widzi mi sie, i nie wazne jest nic innego tylko to ze on chce pokazac swoja władze, wiec przestroga dla innych, nie stawiajcie sie, nie wytykajcie błedow asm-owi, bo was potem wy........li.... a pracowało sie fajnie.... ale było mineło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AT Re: jak pracuje sie w lyreco IP: *.filarecka23.petroinform.com 23.01.11, 22:51 Myśle ze wywalenie z Lyreco okazuje się jednak przysługą.Pracowałem w tej chamskiej firmie rok i wspominam to koszmarnie.Mam spore doswiadczeni jako PH.,ale tekiego gówna nigdzie nie przeżyłem.Tak agresywne i podmiotowe traktowanie pracowników , obarczanie zadaniami wymagającymi 10-12 godzin dziennie pracy jest URĄGAJĄCE GODNOŚCI.Myśle że tym gnojem powinien zajać się sad pracy.Teraz pracuje w innej firmie i jest bez porównania lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzema Re: jak pracuje sie w lyreco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.11, 12:50 nie można zauważać problemów... nie można samemu szukac rozwiązań i dzielić się nimi z przełożonym.. takie osoby są niebezpieczne... znaczy... myślące osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vodka on rocks Re: nowe telefon IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.11, 17:45 ... tak tak napiszcie jeszcze, że wam zamontowali mikroskopijny nadajnik GPS pod micro karta pamięci... ech te dzieci:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Trzeci etap IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 22:31 Witam, A ja zapytam jak jest z trzecim etapem? Czy jeżeli już zaprosili na dzień jazdy z handlowcem to czy już się zdecydowali na danego kandydata i czekają jedynie na jego decyzję czy mu się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 16:48 Więc tak. Pracowałem w Lyreco. Nie przedłużono ze mną umowy (4 ostatnie miesiące szpital i rehabilitacja) co jest dla mnie zrozumiałe samo przez się.. Nie wiem pod wodzą jakiego ASM dzieją się takie "straszne" rzeczy jakie tu opisujecie ale wypadałoby pokusić się o odrobinę obiektywizmu. Mój były szef - Sebastian nigdy nie krzyczał, nie obrażał, nie wywyższał się. Mało tego był bardzo rozsądny, sprawiedliwy i nauczył mnie o handlu praktycznie wszystkiego. Lyreco wymaga wiele, poświęcenia czasu po godzinach też ale hallo ludzie to jest sprzedaż. Nie interesują Cie pieniądze (w Lyreco jak na tak gó...aną branżę BARDZO DOBRE) to idź się zarejestruj jako bezrobotny i pobieraj zasiłek, będzie czas dla żony, kolegów i pierdzenie w stołek, nikt nie będzie miał pretensji że się opi....lasz i nie realizujesz parametrów. Wybierając kolejnego pracodawcę byłem bardzo pozytywnie zaskoczony tym, że to czego ode mnie oczekiwano i wymagano nauczyłem się właśnie w Lyreco. Polecam wszystkim handlowcom z małym doświadczeniem pracę w Lyreco. Świetny socjal, zarobki, szkolenia. Wymarzony start dla osób chcących pracować w sprzedaży. Wystarczą kompetencje, reszty nauczy Cię Lyreco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 11:52 Co to się dzieje w LYRECO? Podobno dyr. regionalnego pogonili, bo nie dawał rady. Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porażka Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 212.157.85.* 08.03.11, 22:53 Pracuję w jednej z konkurencyjnych firm- jednak tyle dorbych rzeczy się nasłuchałam , że zdecydowałam się sprawdzić. I co? Wielka porazka. Niby wstęp rekrutacji okej, ale dalsze kroki - z rozmową motywacyjną na czele - to jakaś porazka. Plany od czapki , narzedzia marne , podenerwowani menagerowie z innych niż handlowy dzialach. W chwili kiedy oznajmiłam ,że czas się rozstać , w teren poszła informacja ,że spadek w 2010 to kilkadziesiąt procent. Ja u siebie miałam wzrosty ale to zasługa dwóch dobrych klientów (pozdrawiam , bo lubią czytać o swoim ulubionym dostawcy, hi hi) . Plusy to trenerka i przygotowanie zółtodziobów (choć dla mnie nic nowego nie usłyszałam). Minusy - plany, menagerowie , ogólna atmosfera (stan na przełomie 2010/11). Nie wiem jak teraz ale najwyraźniej nic się nie poprawiło. Sąsiad złożył aplikację - ma ktoś jakies aktualne informacje dla niego? Pozdrawiam Cinka i Jubego ;) trzymajcie się. Sejls konwenszion górą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lyreco FAN Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 91.209.116.* 18.03.11, 11:18 Tomuś, Czaruś czy Seba? Kto poszedł w odstawkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 13:59 Cezary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Lyrecowiec Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.jmdi.pl 24.03.11, 13:56 Ja kiedyś pracowałem w Lyreco i czas ten, choć krótki, wspominam dobrze. Jak to w sprzedaży było ciężko ale jakoś mi to nie przeszkadzało, (nawet telefony o 23 od ASM'a) bo miałem wszystko poukładane i w sumie było O.K. Potem długotrwałe zwolnienie i rozstanie z pracodawcą :( Chętnie bym wrócił ale chyba nie mam większych szans bo ciężko jest się tam dostać bez dobrego "polecającego". Teraz szukam podobnej pracy, może ktoś zna firmy o podobnej strukturze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kandydat na PH Re: Jak się pracuje PH w Lyreco/a jak w Londynie? IP: *.range86-161.btcentralplus.com 07.04.11, 11:31 Czytam z zainteresowaniem informacje o polskim oddziale Lyreco, warunkach pracy, atmosferze... Może będe mieć skalę porównawczą - w nst tygodniu mam rozmowe kwalifikacyjną na PH, ale w brytyjskim oddziale Lyreco. Warunki finansowe nie są marzeniem: do 18.600 GBP rocznie,jak na warunki w Londynie przeciętne bardzo, ale z realną możliwościa pułapu 23.000 GBP - 40.000 GBP rocznie, auto firmowe bez limitu, pakiet opieki medycznej, bonusy, wycieczki egoztyczne dla najlepszych PH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinek Re: Jak się pracuje PH w Lyreco, rozmowa kwlifik. IP: *.croy.cable.virginmedia.com 11.04.11, 16:49 Cześć, Być może powtarzam pytanie-wybaczcie, ale proszę o odpowiedź na nst 2 pytania ad Lyreco: Ile wizyt dziennie oraz jaki obrót dzienny/tygodniowy czy miesięczny jest adekwatny dla Przedstawiciela Handlowego w tej firmie? Mam jutro rozmowe kwalfikacyjną. i drugie pytanie: na tle konkurencji Lyreco jest drogą firmą ad produktów? Dzięki z góry za odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatu Re: Jak się pracuje PH w Lyreco, rozmowa kwlifik. IP: *.182.32.44.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.04.11, 20:55 drozej niż w lyreco nie ma , plany odpowednie , wiec jak nie umiesz klamac to nawet jak ci dadza robote uciekaj zanim zrobia ci pranie mózgu takie ze bedziesz myślał ze tej firmie zawdzieczasz wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Jak się pracuje PH w Lyreco-Łódź, rozmowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 12:19 mam rozmowe na ph na teren lódzki w łodzi, niestety wpisując adres nie wyszukuje mi oddziału, czy to znaczy ze to jest jakas inna firma podszywajaca sie pod lyreco ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzema Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.11, 12:26 no tak, jak nie masz domu na głowie, współmałżonka, dzieci i innych obowiązków poza pracą, mogą nie przeszkadzać Ci tel o 23, czy praca po 14h/d. masakra. nie polecam nikomu. plany wygórowane, ciągłe parcie tylko na zysk. praca pod ciągłą presją... nie dla mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sejlo Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 23:11 i kolejne osoby wynoszą się... Tym razem Dolny Śląsk pożegna dwie osoby, a może i trzy :) Nie dostarczają wyniku firmie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.11, 09:08 Lyreco to straszna korporacja, nie dosc , ze nie szanują człowieka to nic nie robia sobie ci na gorze z mobingu.... mimo ze w umowie jest punkt ,ktory mowi by zgłaszac.... tu jest wieksza rotacja niz w pepsi czy coca coli.... wywalaja nawet najlepszych.... nie ma znaczenia czy robisz plan czy nie, tlko o to czy asm ma dobrze.... masakra, nawet pod domem stoja i sprawdzaja, LUDZIE WSZEDZIE TYLKO NIE TAM..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predator Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.11, 11:19 podoba mi się sformułowanie - stają pod domem i sprawdzają. Jak nierób siedzi w domu to co się dziwisz. Ja wiem ze najlepiej dostawac podstawe i siedziec w domu bo lyreco zaplaci za twoj geniusz. Nieroby i cieniasy faktycznie nie maja tu co robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CDP Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.centertel.pl 31.05.11, 22:29 Praca chyba kiepska. Handlowcy kiepscy,zwlaszcza panie na Pradze w Warszawie, nie wiedza o czym mowia i nie ma za bardzo o czym z nimi rozmawiac,chyba jedynie o szminkach...porazka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 23:11 Witam, A ja zapytam jak jest z trzecim etapem? Czy jeżeli już zaprosili na dzień jazdy z handlowcem to czy już się zdecydowali na danego kandydata i czekają jedynie na jego decyzję czy mu się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 07:15 czekają na informację od handlowca, z którym się jeździ, czy delikwent jest rokujący :) Jeśli tak, to zacierają ręcę, bo będzie świeża krew wprowadzona do systemu i glina, którą można urabiać, aż zwariuje. Tylko uważajcie na podwyżki systemowe. Kolejna już niedługo, w lipcu, kolejne robienie klienta w balona :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.centertel.pl 29.06.11, 23:03 Witam, przypadkowo znalazłam. Jak pracowałam w Warszawie na Pradze, szukałyśmy firmy z artykułami biurowymi i panie handlowcy a raczej pancie handlowcy z Lyreco. Pancie bo glowe wysoko jedynie noszą przyjeżdzały z ofertami. POZIOM MIERNY. Nie umiały wypełnić prostej tabelki z cenami !. Musialam im wszystko tłumaczyć.Dramat, skąd biorą tych ludzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlyreco Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: 83.243.109.* 29.07.11, 16:03 proszę o informację odnośnie 2 etapu co na nim będzie i info o asm-e Mariuszu K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.centertel.pl 01.08.11, 18:39 Ooo usunęli nieciekawe wypowiedzi o swojej sprzedawczyni z warszawskiego Targówka - takiej niskiej blondynce z dlugimi wlosami. Bardzo ciekawe opinie pisali o niej klienci i też ludzie z firmy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.spray.net.pl 01.08.11, 22:20 Jesli jesteś człowiekiem z branży , szukasz pracy a jesteś niezadowolony z obecnej napisz gg: 8578313 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga :) Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.centertel.pl 02.08.11, 19:31 Ooo usunęli bardzo nieciekawe wypowiedzi o swojej sprzedawczyni z warszawskiego Targówka - takiej niskiej blondynce z długimi włosami. Bardzo nieciekawe opinie pisali o niej klienci i też ludzie z firmy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toxic Key Account Manager - zarobki? IP: *.toya.net.pl 23.08.11, 18:00 jakie są zarobki na stanowisku Key Account Manager (International) ? takie ogłoszenie pojawiło się na pracuj.pl. interesuje mnie: 1) podstawa, 2) prowizja, 3) bonusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kej akount Re: Key Account Manager - zarobki? IP: *.wroclaw.mm.pl 30.08.11, 17:19 Otóż mój drogi oto fakty: podstawa - podstawa to dobre samopoczucie, premia - jak Yeti ale te bonusy - szare mydło sztuk 3, papier teoaletowy 6ciopak. narzedzia służobowe - zjeżdżone przez field clio, długopis służbowy i aż 30 segregatorów, acha i darmowa dostawa pizzy. zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anders Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.ip.attu.pl 14.09.11, 23:26 Witam, wybieram się na rozmowę do Lyreco w Trójmieście. Szukam opinii na temat trójmiasta jeżeli chodzi o ASM-ów, warunki zatrudnienia i możliwości rozwoju. Jaka Panuje tutaj atmosfera pracy? Dodam, iż pracuje kilka ładnych lat jako PH w konkurencji Lyreco i niechcę wdepnąć w G. Przeczytałem cały wątek od bodajże 2008 roku. PH wkońcu mają lapy? auta zmienili na peugeoty 206? czy nadal clio? Pozdrawiam i czekam na sensowne odpowiedzi, Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.sidnet.biz 18.09.11, 01:03 Swego czasu aplikowalem ale dalem sobie spokoj. Peugoty 207 widze ze jezdza po moim terenie ale renault clio stare tez sie zdarzaja, wiec chyba nie wymienili jeszze calej floty. na wschodzie polski widzialem ostatnio renault clio nowe, wiec chyba daja tez takie auta. Co do laptopow to nie wiem... Na zarobki nie mozna narzekac, mi chcieli dac prawie 3000netto podstawy (obecnie mam tyle z premiami), ale cisnienie+kontrola+wycisk+wyzysk nie sa warte tych pieniedzy...moj znajomy tam pracowal, szedl entuzjastycznie, po roku go wywalili, mowil ze czul sie tam jak szmata...i powiedzmy sobie szczerze-cenami to Lyreco nigdy nie wygra 80%klientow wlasnie na to zwraca uwage-wynika z tego, ze to bardzo trudny temat praca w tej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos tam Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.10.11, 21:01 dodając do postu apropo zarobków...w Lyreco zaproponowali ci 3000 netto podstawy?to albo masz tam znajomosci albo jestes z konkurencji i masz mega kompetencej.W Lyreco nie zaproponują ci niczego wiecej niz to o czym napisalem..laptop-sam go musisz kupic a firma daje ci na niego ryczalt miesieczny oczywiscie do czasu kiedy bedziesz tam pracowal..a odnosnie asmow z trojmiasta to slyszalem ze faktycznie u jednego pelna obsada,nie ma rotacji..a u drugiego jak sie przyjmiesz to po roku bedziesz mogl sie pochwalic ze jestes najstarszy w grupie...gosc ponoc nigdy nie zrobil planu i ciagle tlumaczy brak wynikow mlodym zespolem..a wydaje mi sie ze prawda jest taka-przez niego odeszlo wielu dobrych handlowcow,facet nie ma autorytetu i probuje go budowac silowo zwalniajac lub zmuszajac do odejscia ludzi ktorzy maja cos do powiedzenia i robi to w tak rzenujacy sposob...wydaje mi sie ze kasjerka w geesie umialaby kulturalniej rozstac sie z pracownikiem...mialem kontak z osoba z tej grupy i opinie o nim tam sa takie-manipulant i dwulicowy cwaniak...dziwi tylko fakt ze jego przelozeni nic z tym do tej pory nie zrobili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.10.11, 15:32 tak, proponowali 3tys netto podstawy. Jestem z konkurencji wiec to po pierwsze, po drugie jako konkurencja dosyc mocno zniszczylem im rynek (czyt.odebralem klientow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fse Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.wroclaw.mm.pl 07.10.11, 20:18 ładnie to napisałeś - zniszczyłeś rynek...zanim odpowiesz na ten mail to poczekaj - po szkoleniu lyreco jak przepracujesz 3 miesiące to zobaczysz jak ludzie niszczą rynek:) wtedy to zrozumiesz...zawodowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.13, 15:32 Witam. Szukam informacji na tema gościa o nazwisku Podgórski. Czy jest fachowcem w tm co robi i jaki jest dla podległego zespołu. Obecni pracuje w branzy FMCG na stanowisku manager Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos tam Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.09.11, 18:47 Witam Trochę póżno odpisuję a ten wątek ale może komuś się to przyda n a przyszłość-warunki płacowe a początek 2900brutto chyba że jesteś z konkurencji,masz umiejętości to można wynegocjować 3300 brutto-do tego 2800 brutto premi za zrobienie 100%planu przy marży 45-43%.Lyreco jako firma dla klienta jest bardzo dobra-swietny serwis chyba najlepszy na rynku.samochody są teraz wymieniane na 207 lub clio 5 osobowe z radiem i klimą.odnośnie pracy-powiem tak ...dużo można się tu nauczyć i jak ma się normalnego ASMA i dobry teren to można robić plany z marżą ale trzeba zapindalać-a jak ma się powalonego asma to bedzesz siedzial klepal papiery,sfm i te inne bzdurne rzeczy by sie nie dac a czyms zlapac.ogolnie wiele rzeczy jest tu bezsensownych wprowadzonych tylk o po to by moc cie lepiej kontrlolowac itp.ogolnie praca trudna i na poczatku ciezka...jak jestes mega dobry to najpierw 10-12 godzin pracy,potem jest mozliwe by zejsc do 8godzin ale ogolnie robienie planow w marzy jest trudne.podsumowujac jak masz fajnego asma to polecam na 2-3 lata wyszkolic sie i spadac do lepszej firmy ale masz jakiegos durnia to mozesz nie wytrzymac roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 26.09.11, 13:52 Witam Masz rację wszystko co napisałeś to prawda, SFM to smycz, która spowoduje, że wielu handlowców nie wytrzyma takiego kontrolingu, co do ASM-a to pewnie miałeś na myśli jednego z trójmiasta, ale jego dni są policzone, najwyższa rotacja w Polsce w tym zespole, tylko samobójca pójdzie do niego pracować, nie polecam pracy w tej grupie, realizacja planu graniczy z cudem ,poczekajcie aż go wymienią ,wielu na to czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trio Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.11, 11:23 Jeśli jesteś niezadowolony z obecnej pracy jako PH w branży biuroserwis, tonery. Zapraszamy do kontaktu. Szukamy PH. Proszę nie pytać z góry o zarobki bo to jest uzależnione w sporej mierze od tego co kto sobą reprezentuje i nie da się jednoznacznie na to odpowiedzieć. Możemy zagwarantować prace w zgranym zespole i w miłej atmosferze. Praca na terenie Warszawy. kontakt: GG: 857-83-13. Tel: 602594898 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.11, 10:15 wiesz może jakie są plany do wyrobienia dla nowych PH w miesiącu? mam na myśli obrót i liczba nowych klientów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia ze Śląska Re: Jak się pracuje PH w Lyreco? IP: *.toya.net.pl 13.10.11, 15:40 Aplikowałam na stanowisko International Key Account Manager w Wa-wie. Ktoś bliżej może mi powiedzieć o wynagrodzeniu - jak się kształtuje na początek, jakie premie, podstawa (prowizje, bonusy) ? To dla mnie bardzo ważne. Zamierzam przeprowadzić się ze Śląska do stolicy jak dostanę tą pracę, stąd potrzebuję zrobić budżet wydatków ;-) Serdecznie dziękuję za odpowiedź, Basia z Wodzisławia Odpowiedz Link Zgłoś