Dodaj do ulubionych

Jaki adres w CV

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 16:43
Od miesiąca mieszkam w Warszawie zatrzymałam się u koleżanki, szukam pracy w Warszawie, wysłałam kilkanaście aplikacji i nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. W moim Cv wstawiłam adres zamieszkania z Bydgoszczy bo z tamtąd pochodzę, czy to może być problemem że pracodawcy nie chcą mnie zatrudnić? Koleżanka doradziła mi żebym wstawiła adres zamieszkania w Warszawie ale ja tam nie jestem zameldowana nawet czasowo, także wydaje mi się że takie wpisywanie w Cv adresu zamieszkania tam gdzie się teraz zatrzymałam jest niezgodne z prawem bo jest klauzula o ochrobie danych!!! Co WY na to???
Obserwuj wątek
    • bugsior Re: Jaki adres w CV 26.03.06, 17:08
      nie ma znaczenia gdzie zameldowana jestes. przeciez co to obchodzi pracodawce? on chce wiedziec
      gdzie mieszkasz zeby sie skontaktowac. przeciez za tydzien i tak sie mozesz przeprowadzic. chcesz
      dostac prace to aplikuj z glowa.

powodzenia!
    • sheerer Re: Jaki adres w CV 26.03.06, 19:11
      Ja bym wpisałwawę.
    • Gość: Michal Re: Jaki adres w CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 22:18
      Koniecznie Warszawe - sam zatrudniam pracownikow i jesli widze adres inny niz
      Warszawa to mam opory czy dzwonic, bo zdaje sobie sprawe, ze umowienie sie na
      dowolny dogodny dla mnie termin moze byc trudne, ze to juz zobowiazujace gdy
      kandydat specjalnie przyjedzie na rozmowe itd. A gdy kandydat jest z Wawy duzo
      latwiej mi do niego dzwonic. A w rzeczywistosci nie interesuje mnie adres
      zameldowania kandydata.

Pozdrawiam i zycze powodzenia
      Michal
    • Gość: corgan olej adres bydgoski i koniecznie wpisz warszawski IP: *.chello.pl 26.03.06, 22:59
      kto będzie Ci odsyłał jakies dokumenty? kto będzie się tym przejował?
      ważne dla osoby rekrutującej jest abyś była z Warszawy, ważne zebys znalazła
      sobie pracę.

> czy to może być problemem że pracodawcy nie chcą mnie zatrudnić?
      Tak, bezdyskusyjnie tak.

> także wydaje mi się że takie wpisywanie w Cv adresu zamieszkania
      > tam gdzie się teraz zatrzymałam jest niezgodne z prawem bo jest klauzula o o
      > chrobie danych!!!

W takim razie aby być zgodna z klauzulą o ochronie danych wolisz nie znaleść
      pracy i umrzeć z głodu? :)
    • radek_pln Re: Jaki adres w CV 27.03.06, 15:21
      Wpisuj warszawski. To że wpisałaś Bydgoszcz może zniechęcać pracodawcę. Pamiętaj
      że prawdopodobnie dostał kilkanaście jeśli nie kilkadziesią aplikacji osób
      bardziej dostępnych niż Ty.
      Poza tym po to załączasz do swojego cv klauzulę o treści:
      "Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy
      dla potrzeb niezbędnych w procesie rekrutacji zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.97 o
      Ochronie Danych Osobowych, Dziennik Ustaw Nr 133 Poz. 88"
      żeby to wszystko było zgodne z prawem.

Pozdr,
      Radek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka