Dodaj do ulubionych

12 tys brutto - PR

22.06.06, 14:11
Staram się o pracę w agencji PR - mam już 5-letnie doświadczenie. Zarabiam
nienajgorzej, ale - jak to mówią - zawsze można lepiej. I tu pytanie: czy
mogę tyle zażądać a co wazniejsze - tyle dostać w Warszawie? Wiem, ze pensje
w agencjach są bardzo zróżnicowane, ale chodzi o jedną z większych firm na
rynku.
Obserwuj wątek
    • Gość: lisu Re: 12 tys brutto - PR IP: *.babilon.ds.polsl.pl 22.06.06, 19:36
      teraz Cie zjedzą te wszystkie hieny forumowe i niespełnieni, sfrustrowani
      ciułacze. Juz sie raz tutaj pytalem o cos takiego, hehe. Od razu było paru
      mądrych.
      A te 12 jest ok pod warunkiem, ze na dobre stanowisko. Warszawiacy zarabiają
      tez po 2 tys brutto. Pełno tu takich. ja tez sie wybieram do wawy i własnie 12
      sobie zazyczyłem. Podobno mało...
      • Gość: maxio Re: 12 tys brutto - PR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 21:32
        ja tez sie wybieram do wawy i własnie 12
        > sobie zazyczyłem.

Kolezko - 12.000 to nie jest niewyobrazalna kwota dla osob z pewnym
        doswiadczeniem, pracujacych w dobrych firmach.

Ale, te osoby raczej nie "wybieraja sie" do Warszawy stukajac z DS Babilon.

No chyba, ze panie biznesmenie nocujesz tam, zeby oszczedzic na kosztach podrozy
        dla swojej firmy. No wtedy, to sie bardzo chwali. Jeszcze polecam ci pasze z
        Biedronki. Tania i dobrze wchodzi i nie obciazy kosztow twojego pracodawcy za
        bardzo.
        • Gość: Mi Re: 12 tys brutto - PR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 13:43
          Brawo za szybkie roszyfrowanie delikfenta.
          Swoją drogą skąd w nas polakach biorą się takie kompleksy?
          Czy są to kwestie wyniesione z domu czy przejęte od środowiksa w którym się
          chowamy?
          Temam rzeka.

Potwierdzam 12 kafli sie zarabia, tylko na sukces to się ciężko pracuje!
          • Gość: lisu pisze się 'delikwent' IP: *.babilon.ds.polsl.pl 29.06.06, 21:22
            Żadne odkrycie z tym Babilonem. Uważasz, że to coś zmienia? Jak pisałem z innej
            lokalizacji, to też się różni frustraci dowalali.
            Smutne to rzeczywiście, bo przypomina mi PiS-owskie podejście: my wiemy
            najlepiej, a inni kłamią, kradną i oszukują. Niestety, ich teorie spiskowe są
            zazwyczaj efektem frustracji, kompleksów, braku kompetencji. Wypełniają sobie
            lukę w wiedzy własnymi domysłami i zwykle się mylą.
            Jak chcesz dyskutować, to proponuję merytoryczną rozmowę.
        • Gość: lisu Zacznijmy od tego, ze nie jestem Twoim koleżką IP: *.crowley.pl 29.06.06, 21:38
          A kolejna sprawa - mylisz się, bo właśnie się wybieram.
          Dla Ciebie jak widać każdy, który więcej zarabia jest po pierwsze - powodem do
          stresu i agresji, po drugie - biznesmanem.
          Informuję Cię zatem, że nie jestem biznesmanem i z reguły żywię się na własny
          koszt, pomijając firmowe spotkania.
          Poleć ową "paszę" z Biedronki innym "biznesmanom", którzy zazwyczaj okradają
          swoją firmę np. kupując płyn do spryskiwaczy do seicento żony na służbową
          kartę. Dają Ci bony do Biedronki? Gratuluję!
      • polsat1 Re: 12 tys brutto - PR 22.06.06, 21:39
        Czytałem komentarze. Nie wiem z czego to wynika, ale to jakaś tragedia. Proste
        pytanie, człowiek liczy na kompetentną i życzliwą odpowiedż a tu nagle ktoś
        wylewa mu na głowie wiadro pomyj. 12 tys brutto na specjalistycznym stanowisku,
        po kilku latach pracy w Warszawie, to naprawdę osiągalna pensja. Aczkolwiek
        zdaję sobie sprawę, że wielu mieszkańców stolicy pracuje i za 1,5 tys i za 800
        zł. Ja zaczynałem od zera, pracowałem pół roku za darmo a potem more and
        more...MOŻNA
      • Gość: Luke Re: 12 tys brutto - PR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 12:03
        Ty lisu byłeś wyjątkiem :))
        Pzdr
      • Gość: misza Re: 12 tys brutto - PR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 15:35
        zostań gamoniu u siebie we wsi, bo nawet z Wrocławia nie jesteś

a jak już piszesz o PR, to chociaż byś coś sprawdził. 12tys w dobrych agencjach
        specjaliści zarabiają, ale zapierdziel mają ostry - praktycznie od rana do nocy.

a ty gamoniu jakie masz doświadczene z tego akademika? ostatnio szukałeś roboty
        jako dyr sprzedaży - wszechstronny jesteś
        buhahahhahaha
        • polsat1 Re: 12 tys brutto - PR 26.06.06, 12:33
          Chyba mnie z kimś pomyliłeś....

Tak nawiasem mówiąc - czy specjaliści w dużych agencjach zarabiający 12 tys zł
          reprezentują podobny poziom do Twojego? Jeśli tak, to w takim razie żądam
          zdecydowanie za mało.
    • b_a_l_b_i_n_k_a Re: 12 tys brutto - PR 23.06.06, 10:50
      Myślę, że realnie z 5 latami doświadczenia bardziej dadzą Ci 10 niż 12, ale od
      czego są negocjacje :-)
      • polsat1 Re: 12 tys brutto - PR 23.06.06, 13:31
        Na umowę o pracę czy firma - firma?
        • Gość: b_a_l_b_i_n_k_a Re: 12 tys brutto - PR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 13:43
          Firma-firma. Jedyną agencją, o której słyszałam że zatrudnia na umowę o pracę
          jest Sigma.
          Ale może są i inne....:-(
          • jasmina_tdi Re: 12 tys brutto - PR 23.06.06, 14:59
            Hej, firma firmie nie równa, a moze raczej - stanowisko stanowisku. Wiem ile
            zarabiaja pracownicy jednej z "renomowanych agencji" - firma jest na pierwszych
            stronach gazet, manager opiekujący się 1 - 3 klientami (orka jak tydzien długi
            i szeroki) zarabia około... 2 tys. Po prostu dali się wrobić, bo sama góra
            trzepie kasę równo. Wal smiało z tymi 12 tys - a agencjach uczciwość to pojęcie
            bardzo względne - tam do wszystkiego dorobi sie teorię. Nawet jeśli pracownicy
            zarabiaja po dwa kawałki, nikt nie powiedzial, ze tobie nie zapłacą 10 - osoby
            z zewnątrz (warunkiem jest ciśnienie agencji na posiadanie nowego "fachowca" w
            zespole) zazwyczaj dostają sporo więcej, niz osoby które np awansowały w
            strukturze wewnętrznej.

Tak przy okazji - często się zdarza - im mniejsza firma, tym wieksza kasa, miej
            to na uwadze. Dla molochów częścią twojego wnagrodzenia będzie sama możliwość
            pracy w tak swietnej i renomowanej firmie, która raczyła Cie zatrudnić. Czasem
            to się opłaca, ale raczej na krótką metę.
            • polsat1 Re: 12 tys brutto - PR 23.06.06, 15:34
              No własnie. Łatwiej wynegocjować większą sumę osobie z zewnątrz niż wewnątrz. .
              Ale z drugiej strony miałem niegdyś taką sytuację, że chciałem odejść z agencji
              i wówczas dostałem niemal 50% podwyżkę. Cuda się zdarzają :-)
          • polsat1 Re: 12 tys brutto - PR 23.06.06, 15:28
            Tak, masz rację, niewiele agencji rzeczywiście zatrudnia na umowę o pracę.
            Jednak tak obiektywnie patrząc czy to minus? W sumie wtedy więcej trafia do
            kieszeni.
            • Gość: b_a_l_b_i_n_k_a Re: 12 tys brutto - PR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 15:36
              Zmienisz zdanie, jak zobaczysz swoją emeryturę :-)
              Ja jestem kobietą, więc niższe składki oznaczają też nędzny zasiłek
              macierzyński, gdyby przyszło mi do głowy się rozpączkować.

• polsat1 Re: 12 tys brutto - PR 26.06.06, 09:57
                To prawda, ale znowuż od czegą są 3 i 4 filary? :-) Jeśli masz stosunkowo
                wysoką pensję, jesteś w stanie część z niej przeznaczyć na zabezpieczenie
                swojej przyszłości.
          • Gość: ann Re: 12 tys brutto - PR IP: *.chello.pl 27.06.06, 21:47
            Gość portalu: b_a_l_b_i_n_k_a napisał(a):

> Firma-firma. Jedyną agencją, o której słyszałam że zatrudnia na umowę o pracę
            > jest Sigma.
            > Ale może są i inne....:-(

jedyną? kiedyś Spin proponował mi taką umowę
            • b_a_l_b_i_n_k_a Re: 12 tys brutto - PR 28.06.06, 10:04
              Jedyną, o której słyszałam.
    • Gość: ja Re: 12 tys brutto - PR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 18:35
      Hehehe, dobre.
    • Gość: ??? Re: 12 tys brutto - PR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 22:07
      Nie wiem o jakiej agencji mowa ale nie słyszałem o takich pensjach. W mojej
      agencji (duza, znana, głównie PR korporacyjny) takie pieniądze to zarabia
      połowa zespoółu razem wzięta. Moze po stronie klienta mozna tyle dostac ale w
      agencji, jezeli nie jestes szefem albo włascicielem to zapomnij. I niech nikt
      nie opowiada bajek, ze to typowa kasa.
      • polsat1 Re: 12 tys brutto - PR 26.06.06, 09:56
        To znak, że trzeba zmienić pracę na inną. Nie wiem dokładnie jakie są pensje w
        dużych agencjach, ale sądzę, że po 5 latach pracy absolutnym minimum jest 8 tys
        brutto na umowę firma- firma. No bo przepraszam, nie dość, że pracodawca nie
        płaci za mnie ZUS-u, podatków, to jeszcze płaci jakieś grosze za stresującą
        pracę często po godzinach. Takim agencjom należy mówić stanowcze "nie".
        • izz91 Re: 12 tys brutto - PR 27.06.06, 16:11
          wszystko zależy do Agencji. jak masz podstawy to trzeba sibei cenic. znam
          agencje w ktorej ludzie zarabiaja od 2 do 12 na reke - ale ta najwieksza stawke
          to szefowa dzialu, ktory ma najwiekszy budzet. oczywiscie na nic nie ma reguly.
          sa tez takie gdzie zaczyna sie negocjacje od 800 zl.... w tym kraju nie ma
          regul zadnych.
          • polsat1 Re: 12 tys brutto - PR 27.06.06, 16:46
            Mówisz o dużej warszawskiej agencji czy jakiejś małej, mało komu znanej?
    • Gość: wysiwyg Re: 12 tys brutto - PR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 18:51
      Zależy też gdzie zdobyłeś to doświadczenie. W jakich firmach pracowałeś i z
      jakimi klientami miałeś do czynienia? W jakich projektach brałeś udział?
      Doświadczenie doświadczeniu nie jest równe. To, że pracowałeś 5 lat nie
      oznacza, że możesz żądać/oczekiwać zarobków w określonej wysokości (np. 12k).
      Najpierw musisz odpowiedzieć na powyższe pytania.
      • polsat1 Re: 12 tys brutto - PR 30.06.06, 09:20
        Generalnie głównie dla małych firm (małych w Polsce, w USA to spore
        korporacje). Tyle, że to zdecydowanie ambitniejsza na ogół działka niż praca
        dla dużych i znanych. Tutaj po prostu niezbędna jest praca u podstaw.
        • Gość: moocho Re: 12 tys brutto - PR IP: *.aster.pl 07.07.06, 07:57
          12 tys? Tu i ówdzie to suma do wyciągnięcia. Jednak podejrzewam, że nikt Ci jej
          nie da na początek. Jesli po kilku miesiacach pracy okaże się, że doskonale
          zarządzasz zespołem i jestes kompetentny i (najważniejsze) wygraywasz przetarg
          za przetargiem, to możesz spróbowac tyle zażądać.

Ale jeśli masz takie umiejętnosci, to lepiej chyba założyć wlasną agencję, niż
          orać na kogoś...
          • Gość: mario Re: 12 tys brutto - PR IP: *.centertel.pl 07.07.06, 23:50
            Ciekaw jestem skąd wy bierzecie dane finansowe. Wybaczcie, ale ja pracuje w PR
            od 5 lat, moi znajomi podobnie.
            Znam 4-5 różnych agencji i ŻADNA nie zatrudnia na umowę typu Firma - Firma.
            Wszyscy pracujemy na umowę o pracę a zarobki dla tych z doświadczeniem są
            między 5 a 8 tys brutto na stanowisku obsługi klienta kluczowego.
            Znajomi z korporacji międzynarodowych (moja firma jest mała - osób) zarabiają
            dużo więcej bo około 10-12 tys brutto na tym samym stanowisku.
            Nie wyobrażam sobie żeby powazna firma płaciła komuś 2 tys do ręki, bo nasi
            klienci płacą nam za kampanię po 300-400 tyś albo nawet więcej. Chyba ze
            pracujecie dla osiedlowych sklepów warzywnych
            • b_a_l_b_i_n_k_a Re: 12 tys brutto - PR 09.07.06, 18:53
              Umieram z ciekawości, jak nazywają się te rewelacyjne agencje.
              W końcu rynek jest mały a też mam wielu znajomych w różnych agencjach
              pracujących dla największych na rynku klientów i są oni na samozatrudnieniu.

A tak BTW, nie obrażaj, bo nie wiesz dla kogo pracujemy a twój tekst o
              warzywniakach był obraźliwy.
            • polsat1 Re: 12 tys brutto - PR 10.07.06, 10:45
              Zatrudniają, zatrudniają. I czasem płacą po 2 tyś, bo po prostu podpisują liche
              kontrakty. Zaznaczam jednak, że dotyczy to raczej osób początkujących. Jeśli
              masz klimatyzowane biuro w atrakcyjnym miejscu a kontrakty są rzędu 10-12 tys
              zł, to wszystko staje się jasne. I mowa o dużych agencjach warszawskich.
              • b_a_l_b_i_n_k_a Re: 12 tys brutto - PR 10.07.06, 11:18
                Ok, oczywiście zgadzam się z wysokością pensji, ale nie wierzę, że agencje tak
                chętnie zatrudniaja na umowę o pracę.
                • polsat1 Re: 12 tys brutto - PR 10.07.06, 11:46
                  Bo na ogół nie zatrudniają :-) Jesli mają wyjście, wolą wymienić się fakturami.
                  Zresztą i cześć pracowników woli przejść na własną działalność z uwagi na to,
                  że faktycznie dostają wtedy więcejpieniędzy na rękę. Oczywiście kwestie
                  emerytury odkładane są wówczas na przyszłość...
            • sayuri7 Re: 12 tys brutto - PR 24.07.06, 07:58
              Mario mam pytanie do Ciebie. W jakiej agencji pracujesz?? Staram się o prace w
              agencji PR w Warszawie. Jaka agencja, na dobrych warunkach zatrudni
              przyjezdnego specjalistę ds. public relations (Kraków), po 2 latach pracy.
              Dodam, że skończyłam dziennikarstwo na UJ i studia podyplomowe z zakresu PR.
              Będę wdzięczna za pomoc.
          • polsat1 Re: 12 tys brutto - PR 10.07.06, 10:41
            Oj tak, zgadzam się zdecydowanie. Może być ciężko, ale za to sam jesteś sobie
            sterem, żeglarzem i okrętem. To ogromny komfort biorąc pod uwagę, że większość
            szefów w agencjach PR jest, no....wszyscy wiemy jak to jest :-)
    • Gość: noico Re: 12 tys brutto - PR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:17
      a ja po 25 latach pracy znalazłem się na bruku , a moje stanowisko dostał młody
      po studiach za 1/4 moich poborów gdzie tu sprawiedliwość?
      • polsat1 Re: 12 tys brutto - PR 17.07.06, 09:24
        Pracy dla PR-owców akurat pod dostatkiem. Specjaliści są w cenie, na pewno coś
        znajdziesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka