Gość: ja IP: 213.77.51.* 21.09.06, 10:45 jakie wykształcenie mile widziane? do tych co tak pracują: powiedzcie coś na temat swojej pracy, jakie macie odczucia, co się podoba a co nie? pytam bo interesuje mnie ta praca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ona Re: recepcja w hotelu IP: *.chello.pl 21.09.06, 13:56 średnie wyksztalcenie, obecnie studiuje ale jezyki wymagane - koniecznosc, szczegolnie angielski Odpowiedz Link Zgłoś
albatrosow hotel czy hostel? 22.09.06, 21:09 Wykształcenie średnie + język ( angielski głównie) Ale co do pracy w hotelu to są czasem dziwne opcje Znam dwie osoby gdzie jedna pracuje w dobrym hotelu i ma przerąbane bo kierownik sprawdza, kontroluje a to że się siedzi a nie stoi albo inne głupoty (gość mieszka w tym hotelu!), a dodatkowo zarabia śmieszne pieniądze. Inna osoba pracuje w hostel-u ( tania klasa hoteli ) i dostaje lepszą kase jak ta pierwsza. Siedzą sobie tam z kierowniczką palą papieroski, kawa ,Internet, pogaduszki, atmosfera nawet fajna (luz). Nawet na kursy wysyłali językowe ( firma płaci!) Firma ma ośrodki wczasowe nad jeziorem i daje tanie wczasy wakacyjne dla personelu. Może różnica w klienteli ale zastanawiam się gdzie większe chamstwo panuje?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: hotel czy hostel? IP: *.chello.pl 22.09.06, 21:48 wiesz kwestia kierownika, jak w kazdej firmie...nie rozumiem po co ma ktos stac jesli nikogo nie ma, rozumiem ze jak ktos przyjdzie to wymaga tego kultura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk Re: recepcja w hotelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 10:16 Co do pracy w hotelach wysokiej klasy to trzeba miec mocna psychę. Klienci to typowe buractwo. Potrafią się przyczepić że masz guzik u koszuli nie zapięty i zrobic z tego potężną awanturę. Hotele wyższej kategorii działają w sieciach (systemach hotelowych). Polityka i organizacja takiego hotelu jest podobna do działania supermarketu.Zarobki sa zminimalizowane.Dyrektor zwala problem na kierownika, kierownik na swojego zastepce, zastpca na pracownika najnizszego szczebla. Male hotele czy tez hostele maja swoj klimat. Przede wsystkim pracownicy sa traktowani jak ludzie. Poza tym obsuga w takich hotelach nie opiera sie na sztucznym usmiechu, nie ma tam utartych schematow.Pracownicy podchodza raczej na luzie do klienta przez co klient czuje sie jak u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: recepcja w hotelu IP: 213.77.51.* 25.09.06, 14:59 dzięki czekam na jeszcze.... szczerze mówiąc trochę mnie te hotele zniechęciły Odpowiedz Link Zgłoś