monaliskaa
30.10.06, 17:55
Chciałam ostrzec wszystkich, którzy szukają pracy zwłaszcza w Warszawie. Często na różnych stronach Internetowych i gazetach, miedzy innymi w Wyborczej ogłasza się firma Synergis, która potrzebuje Doradców Bankowych. Na rozmowie rekrutacyjnej przemiły pan, albo pani będą mydlić oczy, że firma dopiero się rozwija, że warunki pracy są na razie skromne, że przenoszą się do innej lepszej siedziby. Otóż jest to jedno wielkie kłamstwo. Mówią tez o dobrych zarobkach i wysokiej prowizji, oraz pracy na stałe. A tak naprawdę zarobki tam nie przekraczają 600 zł, z prowizją są wielkie problemy, a stałej pracy NIE MA. A żeby było "śmieszniej" pensji nie wypłacają, bo podobno maja problemy. Naciągają ludzi, pracuje się czasami od 8 do 21 i nie chca pod koniec miesiąca wypłacac pieniędzy. Ponadto gdy się ubiega o nie robią jeszcze większe problemy, że niby nie przelewają pieniędzy, że odbiór osobisty. Wszystko wygląda nie tak jak powinno. Jeśli chcecie pracowac jako wolontariat, to poleca, ale jeśli chcialibyście zarobić cos w tej firmie, to niestety. Ponadto "przemiły pan" lub "przemiła pani" mówią jakie to możliwości są awansu i rozwoju, a tak naprawdę zapieprza się od domu do domu po ludziach i sprzedaje produkty bankowe. Praca miała być tylko w Warszawie, a zaczęli kazać jeździć po innych miejscowościach. Pisze Wam o tym, żebyście nie nacięli się tak jak ja. Już drugi miesiąc walczę o moje pieniądze, a ich jak nie było tak nie ma. Sprawę chcę skierować w odpowiednie ręcę. Człowiek chce pracować i godnie żyć i nie może przez właśnie takich oszustów.