Dodaj do ulubionych

kto moze sie z Was pochwalic pracą bezznajomosci??

• Gość: Ania Re: kto moze sie z Was pochwalic pracą bezznajomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 01:52
      ja:)
    • Gość: dziennikarz Re: kto moze sie z Was pochwalic pracą bezznajomo IP: *.aster.pl 10.01.07, 00:45
      poszedlem do pewnej redakcji i okazalo sie ze akurat poszukuja 2ch rak do pracy...:)
    • agamamaani Re: kto moze sie z Was pochwalic pracą bezznajomo 15.01.07, 16:53
      ja.. to moja 3cia praca - wszystkie całkiem niezłe ( trochę ponad tzw. średnią
      Warszawską) z dobrym socjalem..
    • wasserman.w.wannie ja. 15.01.07, 17:35
      raz z GW, dwa razy z internetu (pracuj.pl oraz hrk.pl)

• anettab ja n/t 16.01.07, 10:18
      • Gość: igawer Re: ja n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 12:54
        Wydaje mi się, że trudności ze znalezieniem pracy, zależą w głównej mierze od
        charakteru stanowiska na które aplikujemy. Jasne, że w przypadku pracownika
        działu IT, działu finansowego, czy specjalisty w banku, decydującymi czynnikami
        o przyjęciu do pracy są dobre papiery i rekomendacje oraz wrażenie jakie się
        zostawia po rozmowie kwalifikacyjnej. Problem pojawia się, jeśli aplikujemy na
        stanowiska wymagające kompetencji miękkich, które nie są wprost powiązane z
        naszym doświadczeniem(początkujący pracownicy działów PR, promocji,
        psychologowie, trenerzy, pracownicy HR). Można mieć doskonałe referencje i
        udokumentowane sukcesy, ale o tym, czy będziemy się nadawać do zespołu
        zadecyduje to kim jesteśmy i jak umiemy pracować z ludźmi. Nawet wieloetapowa
        rektutacja nie jest w stanie tego zweryfikować. Nie dziwne więc, że często o
        sukcesach w zdobywaniu takiej pracy, decyduje poręczenie osób trzecich, taki
        kredyt zaufania, poparty doświadczeniem osoby polecającej. Wydaje mi się, że nie
        ma się co obrażać na taki stan rzeczy. Skoro szukamy pracy w zawodzie, gdzie
        równie ważne jak wykształcenie jest to jacy jesteśmy i jak komunikujemy się ze
        światem, to warto czasem rozpuścić wici, po prostu pytać znajomych i również
        znajomych znajomych, czy ktoś nie jest poszukiwany do pracy w ich firmach.
        Skutkuje. Poza tym zawsze należy pamiętać, że tak samo jak nowy pracodawca jest
        dla nas zagadką, tak samo my jesteśmy dla niego. Nie dziwne wiec, ze pracodawcy,
        korzystając z instytucji polecenia, starają się także sobie nie przysporzyć
        kłopotów.
        Pozdrawiam :-)
    • Gość: Mona Re: kto moze sie z Was pochwalic pracą bezznajomo IP: *.waw.cdp.pl 17.01.07, 16:38
      ja
      każdą pracę załatwiłąm sobie sama, tylko moja 2 praca była po znajomości w
      takim sensie że brat koleżanki przekazał jej, że potrzebują ludzi, a ja
      wysłałam wtedy swoje cv. I tyle
      • Gość: aga Re: kto moze sie z Was pochwalic pracą bezznajomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 23:28
        Ja mam prace bez znajomosci.W panstwowej firmie na cały etat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka