Gość: amator IP: *.aster.pl 03.01.07, 14:40 Czy ktoś tam był? Proszę o opinie, wrażenia, wskazówki. A może to ściema? Z góry dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ronaldinjo Re: Casting. ul.Smolna ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 15:42 To nie ściema, aczkolwiek jeżeli już załapiesz się na jakąś produkcję (np. sedzia anna maria wesołowska) to płacą baaardzo kiepsko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Re: Casting. ul.Smolna ??? IP: *.aster.pl 03.01.07, 18:33 Kiepsko? To znaczy ile, chociaż orientacyjnie? Jestem na zasiłku, czy warto wtedy z niego rezygnować? Odpowiedz Link Zgłoś
m-carpenter Re: Casting. ul.Smolna ??? 03.01.07, 21:35 poszukaj dobrej pracy za dobre pieniądze a nie na zasiłku bąki zbijasz i kombinujesz jak tu w reklamie za grosze "zagrać" tło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Re: Casting. ul.Smolna ??? IP: *.aster.pl 03.01.07, 23:17 Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz. Zbyt łatwo osądzasz ludzi, nie wiedząc nic na ich temat. Od pół roku szukam pracy. Niestety mam doświadczenie, ale nie w swoim zawodzie, w którym bardzo chciałabym pracować. W końcu po to skończyłam studia. Wszyscy jednak poszukują tylko takich z praktyką, a gdzie ja mam zdobyć to doświadczenie? W markecie? Tych ofert jest najwięcej. Życzę dużo szczęścia, może Ci się kiedyś przydać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m-carpenter Re: Casting. ul.Smolna ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 17:52 osąd oparłem na Twoich wczesniejszych postach - "jak się piszesz - tak Cię widzą"...parafrazując przysłowie. Przepraszam jesli uraziłem, ale podtrzymuję to co napisałem w tym kontekscie, że masz doświadczenie ale nie w zawodzie - a pytasz o casting do reklamy, czy serialu - jestes aktorką? Jesli tak, to błąd, że po skonczeniu szkoły opświęciłaś się zdobywaniu innego dosiwadczenia niz zawodowe! jesli nie jestes aktorką i narzekasz na brak pracy w swoim zawodzie...to po co Ci marna rola w reklamówce? Wiem, że przy szczczęściu, którego mi życzyłas (dziękuję) można zrobić karierę (naturszczyków na naszych ekranach nie brakuje) - ale wyczuwam żal, że nie pracujesz w zawodzie a chciałabys. Tak czy owak - skoncentruj się na tym co chcesz robic w życiu i zacznij wykonywać w tym kierunku kroki - zacznij od najmniejszego, ale we właściwym kierunku. Potem nie pozwól by czas na to poświęcony poszedł na marne! Moja znajoma - psycholog z wykształcenia - poszła po studiach do pierwszej lepeszej pracy...u operatora komórkowego. Minęło parę lat i uprzytomniła sobie, że jest nikim i jest nigdzie...a powrót do branży po tym czasie jest prawie niemożliwy. Ja uparłem się na to co chcę robić - w najbliższym czasie przechodzę do firmy i na stanowisko, które chciałem od dawna objąć. Dodam na koniec, że mam tylko pół roku doświadczenia. Powodzenia - nowy rok - nowe możliwości! Nie zmarnuj szansy! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Re: Casting. ul.Smolna ??? IP: *.aster.pl 04.01.07, 22:34 I znów pudło. Chciałam potraktować to zajęcie jako zapchaj dziurę (coś w między czasie), a nie podstawowe i główne zajęcie, na dłuższą metę ja się po prostu do tego nie nadaję. Chociaż po castingu (byłam dzisiaj) usłyszałam pozytywy (czy prawdziwe????), co mnie samą zaskoczyło. Na tym chyba poprzestanę, jutro idę na rozmowę w sprawie normalnej pracy, niestety nie w zawodzie, ale może się uda. A co do doświadczenia, to w moim życiu zdarzyło się akurat tak, że najpierw nabrałam doswiadczenia w czymś tam, a dopiero później studiowałam zupełnie coś innego. Nie chciałam studiować czegoś akurat na topie, wybrałam coś co mnie interesowało i sprawiało satysfakcję. Teraz niestety wydaje mi się, że powinnam zrobić dokładnie odwrotnie. Co do tego szczęścia, którego życzyłam, wierz mi tam nie było ironii. Mam wrażenie, że trochę dłużej żyję od Ciebie i zebrałam trochę więcej doswiadczenia (tego życiowego) niż Ty. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m-c Re: Casting. ul.Smolna ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 16:26 ok, nie o to chodzi by się sprzeczac - a raczej by cos z tego wynikło. Jesli masz tyle doświadczenia życiowego co piszesz, to postaraj się zrobic z niego użytek. wiem, ze nie jest łatwo, bo sam ostatnio tez potknąłem się o "głupie sprawy" i ... teraz jestem mądrzejszy! :) moja rada - jesli skończyłas studiowac cos co nie jest popularne - niewykluczone zatem jest ze jest niewielu specjalistów w zawodzie! wykorzystaj efekt skali i docen sama siebie! jest was niewiele odób po takich studiach to możliwe że jestescie cenniejsi niz "my - zarządzający-marketingowcy" - studenci od wszystkiego i od niczego! Śledź mocno swoją branżę i szukaj wszędzie jakiegokolwiek sposobu na zahaczenie się. takie doswiadczenie mimo iż też doraźne będzie juz doswiadczeniem w zawodzie - a zatem przy kolejnych rozmowach czy poszukiwaniach pracy będziesz miec ważny punkt w życiorysie! wiem, że o tym wiesz, ale piszę to też dla innych w twojej sytuacji. ja od kilku lat chciałem pracowac w upatrzonej branży - niestety przypadek sprawił że karierę zacząłem w spożywce i niestety kilka kolejnych prac tez znalazłem w tej branzy, bo moje doswiadczenie tylko na to mi pozwalało! W końcu stwierdziłem że nie chcę się dalej męczyc i robic coś czego nie lubie. zacząłem ubiegac się o pracę w zupełnie obcej mi branzy na doś wymagające stanowiska, podpierając się swoim doswiadczeniem. wykorzystywałem wszelkie argumenty do podkreslenia jak istotną wiedzą dysponuję i jak moje dowsiadczenia będę mógł wykorzystać w nowej pracy. 2 firmy zaproponowały mi pracę 3 zaprosiła mnie na kolejną rozmowę. Znaczy że da się! :) Powodzenia i 3mam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
samkotek Re: Casting. ul.Smolna ??? 04.01.07, 14:13 Za główną rolę w Sędzi A.M. Wesołowskiej dostałam 220.- brutto, to najwyższa stawka (nie licząc sedzi, obrońcy i prokuratora, ale autentyczni prawnicy) inne stawki za role to ok. 130.- i 70,-, ale w danej produkcji nie można zagrać częściej niż raz na pół roku. Do tej produkji jednak casting jest na Hożej nie Smolnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronaldinjo Re: Casting. ul.Smolna ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 10:11 A nieprawda, bo przenieśli się na Smolną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Casting. ul.Smolna ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 22:04 ups naciągają na sesje a pozniej nicccccccc cisza wiem bo tam jestem wielie oszustwo!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś