Dodaj do ulubionych

UWAGA!!! ZNOWU OSZUŚCI!!

IP: *.acn.waw.pl 15.05.03, 10:39
Pisałem już raz na ten temat. eraz jest to nowe ogłoszenie ale ta sama sprawa.
"...Firma handlowa przyjmie na 3 stanowiska tel. 8588534..."
Jak ktoś che pracować jako akwizytor to może skorzystać ale w samych
zamierzeniach firma GENUINE TOP i YORK to niezbyt uczciwe sposoby zarabiania
poprzez żerowanie na ludzkich uczuciach (dokarmianie głodnych dzieci).
Jeżeli ktoś ma wątpliwości czy oni rzeczywiście dokarmiają te dzieci to
bardzo chętnie przedstawię mu kalkulację zdobytych pieniędzy dla Fundacji
WSPÓLNA INICJATYWA!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: max Re: UWAGA!!! ZNOWU OSZUŚCI!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.03, 10:21
      ciekawy jestem tej kalkulacji
      • Gość: BadBoy Re: UWAGA!!! ZNOWU OSZUŚCI!! IP: *.acn.waw.pl 21.05.03, 16:43
        Gość portalu: max napisał(a):

> ciekawy jestem tej kalkulacji

Proszę Cię bardzo!
        Zacznijmy od początku historii. Kandydat ma pracować dla Fundacji a tymczasem
        zatrudnia go nikomu nie znana firma, która współpracuje z Fundacją (niezbędny
        wstęp by zrozumieć resztę).

1. Jeden pakiet wykupiony u przedstawiciela Fundacji (czyt.biurokrążcy) jest w
        cenie 20zł.
        2. Można za te piniądze wykarmić 6-cioro dzieci z biednych rodzin.
        3. Cena obiadu w stołówce w warszawskiej szkole podstawowej waha się w
        granicach 2,5 - 3,0 zł.

I do tej pory wszystko się zgadza :))) ale pojedziemy dalej.

4. Przedstawiciel fundacji (czyt. j.w.) otrzymuje wynagrodzenie prowizyjne w
        granicach 30-40% w zależności od ilości sprzedawanych pakietów. Przyjmujemy
        minimum czyli 30% = 6zł.
        5. "Pakiet" który darczyńca wykupi jest premiowany np. Mapą drogową Polski.
        Zaniżając (i to znacznie) koszty wydania na papierze dosyć wysokiego
        gatunku, będzie to jakieś 2 PLN/szt.
        6. Ktoś musi dostarczyć te pakiety (przypuśćmy że za darmo)do biura, za które
        niestety trzeba płacić czynsz Chyba że robi się to jak w poprzednich
        przypadkach tej fundacji (a raczej firm które zatrudniały ludzi dla Fundacji)
        czyli po 6-ciu miesiącach zwijamy firmę (oczywiście nie regulujemy żadnych
        faktur bo po co) i otwieramy drugą gdzie indziej.
        7. Rekrutacja odbywa się non stop więc sekretarka (też chce pensje) ma pełne
        ręce roboty i umawia spotkania nawet na godz 17. Ponieważ nie pracuje dłużej
        niż 8 godzin są dwie panie do obsługi sekretarskiej (druga też chce zarobić).
        8. Pan Prezes też człowiek i swoje potrzeby ma (czyt.uposażenie).
        9. Nie wspomnę o tak banalnych rzeczach jak telefon czy materiały biurowe.
        10.Jak każdy podmiot (a te omawiane firmy są normalnymi podmiotami
        gospodarczymi) tak i te muszą prowadzić księgowość. Niby nic, jeden etat ale
        księgowa i do tego samodzielna (jeżeli nie główna) też ma swoje potrzeby.
        11.Zakończe tą żenującą wyliczankę narzutami na wynagrodzenia i podatiem
        dochodowym od osób prawnych (w wiadomej wysokości).

UWAGA POCHWAŁA !!!
        Nie zatrudniają sprzątaczki więc jeden koszt mniej, za to wchodząc do toalety
        czujemy się jak na wysypisku śmieci.

Kalkulacja jest prosta, lecz jeżeli BARDZO się postarasz to wyjdzie Ci że
        wszystko jest OK!!!

Ja natomiast pytam:
        A) Ile pieniędzy faktycznie przynosi sprzedaż takiego pakietu po odjęciu
        wszystkich obciążeń.
        B) Ile z tego trafia do Fundacji.
        C) Ile dzieci wyżywi Fundacja z jednego Pakietu ( bo mnie wychodzi że ok.3).

Pozdrawiam
        • Gość: Anka Re: UWAGA!!! ZNOWU OSZUŚCI!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.03, 23:23
          Gość portalu: BadBoy napisał(a):

> Gość portalu: max napisał(a):
          >
          > > ciekawy jestem tej kalkulacji
          >
          > Proszę Cię bardzo!
          > Zacznijmy od początku historii. Kandydat ma pracować dla Fundacji a tymczasem
          > zatrudnia go nikomu nie znana firma, która współpracuje z Fundacją (niezbędny
          > wstęp by zrozumieć resztę).
          >
          > 1. Jeden pakiet wykupiony u przedstawiciela Fundacji (czyt.biurokrążcy) jest
          w
          > cenie 20zł.
          > 2. Można za te piniądze wykarmić 6-cioro dzieci z biednych rodzin.
          > 3. Cena obiadu w stołówce w warszawskiej szkole podstawowej waha się w
          > granicach 2,5 - 3,0 zł.
          >
          > I do tej pory wszystko się zgadza :))) ale pojedziemy dalej.
          >
          > 4. Przedstawiciel fundacji (czyt. j.w.) otrzymuje wynagrodzenie prowizyjne w
          > granicach 30-40% w zależności od ilości sprzedawanych pakietów.
          Przyjmujemy
          > minimum czyli 30% = 6zł.
          > 5. "Pakiet" który darczyńca wykupi jest premiowany np. Mapą drogową Polski.
          > Zaniżając (i to znacznie) koszty wydania na papierze dosyć wysokiego
          > gatunku, będzie to jakieś 2 PLN/szt.
          > 6. Ktoś musi dostarczyć te pakiety (przypuśćmy że za darmo)do biura, za które
          > niestety trzeba płacić czynsz Chyba że robi się to jak w poprzednich
          > przypadkach tej fundacji (a raczej firm które zatrudniały ludzi dla
          Fundacji
          > )
          > czyli po 6-ciu miesiącach zwijamy firmę (oczywiście nie regulujemy żadnych
          > faktur bo po co) i otwieramy drugą gdzie indziej.
          > 7. Rekrutacja odbywa się non stop więc sekretarka (też chce pensje) ma pełne
          > ręce roboty i umawia spotkania nawet na godz 17. Ponieważ nie pracuje
          dłużej
          >
          > niż 8 godzin są dwie panie do obsługi sekretarskiej (druga też chce
          zarobić)
          > .
          > 8. Pan Prezes też człowiek i swoje potrzeby ma (czyt.uposażenie).
          > 9. Nie wspomnę o tak banalnych rzeczach jak telefon czy materiały biurowe.
          > 10.Jak każdy podmiot (a te omawiane firmy są normalnymi podmiotami
          > gospodarczymi) tak i te muszą prowadzić księgowość. Niby nic, jeden etat
          ale
          >
          > księgowa i do tego samodzielna (jeżeli nie główna) też ma swoje potrzeby.
          > 11.Zakończe tą żenującą wyliczankę narzutami na wynagrodzenia i podatiem
          > dochodowym od osób prawnych (w wiadomej wysokości).
          >
          > UWAGA POCHWAŁA !!!
          > Nie zatrudniają sprzątaczki więc jeden koszt mniej, za to wchodząc do toalety
          > czujemy się jak na wysypisku śmieci.
          >
          > Kalkulacja jest prosta, lecz jeżeli BARDZO się postarasz to wyjdzie Ci że
          > wszystko jest OK!!!
          >
          > Ja natomiast pytam:
          > A) Ile pieniędzy faktycznie przynosi sprzedaż takiego pakietu po odjęciu
          > wszystkich obciążeń.
          > B) Ile z tego trafia do Fundacji.
          > C) Ile dzieci wyżywi Fundacja z jednego Pakietu ( bo mnie wychodzi że ok.3).
          >
          > Pozdrawiam

Ja ich pogoniłam ze swojej firmy. Nie spodobało mi się, że coś sprzedają i nie
          wystawiają rachunku.... No i to, że przychodzą bez zapowiedzi (mam różne
          spotkania a oni tak wpadają sobie) i krecą się po całym budynku. Takie akcje
          powinny być zaplanowane i oczywiście rozliczane...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka