7honda7 Re: Capital Polska - NIE PŁACĄ 22.09.08, 14:43 No witam wszystkich .. uaktualniam wiedzę na temat Capital Polska, Bohemia IZ i innych takich - Po miesiącu pracy nie dostałem obiecanego tysiąca więc odpuszczam temat .. Jeśli ktoś chciałby pracować na tych zasadach to ja widzę to tylko w ten sposób - zdać egzamin przynajmniej na agenta inwestycyjnego, pracować u nich ale traktować to jako własną działalność - olewać menedżerów tak w głębi duszy, na własną rękę prowadzić analizy, mieć rozeznanie i doradzać klientom tak żeby ich nie wepchnąć na minę bo te ich analizy i optymizm często o kant d... potłuc .. no i uwaga na debiuty bo często są opóźnienia przez co przewidywana rentowność mocno się zmniejsza .. A do CP i Bohemia - jak zaczniecie się wywiązywać z umów to się możecie odezwać .. Nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekła Re: Capital Polska - NIE PŁACĄ IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.08, 15:59 Mi również nie zapłacili obiecanej podstawy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kemvo Re: Capital Polska - NIE PŁACĄ IP: *.acn.waw.pl 23.09.08, 14:43 > ......zdać egzamin przynajmniej na agenta inwestycyjnego, > pracować u nich ale traktować to jako własną działalność - olewać menedżerów ta > k > w głębi duszy, na własną rękę prowadzić analizy, mieć rozeznanie i doradzać > klientom tak żeby ich nie wepchnąć na minę bo te ich analizy z tym jest różnie bo: - nie mając klienta nie dostaniesz żadnej kasy, i jest raczej ciężko pracować pare miesięcy bez kasy uczyć się do egzaminu przy czym nauka płynąca z tej pracy mało nam pomoże w zdaniu egzaminu, lepiej już siedzieć w domu. - mając klienta będzie bardzo ciężko utrzymać dobre relacje z klientem, bo może się zdarzyć że pod twoją nieobecność manager zrobi klientowi parę transakcji bo na przykład będzie mu brakować obrotów do wejścia w wyższy próg prowizyjny. Albo też będzie wywierał jawny nacisk na ciebie żeby robić klientowi transakcje, a jak nie będziesz chciał to on już znajdzie sposób żeby cię zmusić. Praca w Capital Polska, Bohemia Iz i Renaissance Capital To doskonała szkoła komunikacji i dbania o własny tyłek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy Re: Capital Polska - NIE PŁACĄ IP: *.chello.pl 23.09.08, 22:07 ...i właśnie o to chodzi. Jeśli z najprostszych obietnic co do małych pieniędzy nie potrafią się wywaiązać, to jak wywiązać się mogą z obiecanych dużych pieniędzy? Szkoda, że człowiek musi dostać kopa w dupę, żeby zaczął myśleć. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy Re: Capital Polska - NIE PŁACĄ IP: *.chello.pl 23.09.08, 22:14 wysyłam drugi raz, bo chyba nie zapisało. Właśnie o to chodzi, skoro CP nie wywyiązuje się z obiecanych małych pieniędzy, to tym bardziej nie będzie wywiązywać się z tych dużych. Tak mają skonstruowaną umowę, że mogą zawsze pracownika wykiwać, a czy tak robią, to już sam wiesz. Szkoda, że człowiek musi dostać kopa w dupę, żeby zaczął myśleć. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 20:42 jedno wielkie duze dno !!! ostrzegam przed ta firma !!! bylem widzialem, mialem pracowac ale podziekowalem Odpowiedz Link Zgłoś
7honda7 Capital Polska vs Capital Partners + Komisja Pracy 24.09.08, 22:07 "Siwy" ma rację ... każdy zawsze patrzy po sobie najbardziej ... przepraszam jeśli za bardzo broniłem czegoś czego nie warto bronić ... ciągle uważam że tam się da zarobić i w gruncie rzeczy moge pracować tam zdalnie nadal ale w oparciu o analizy zewnętrzne i swój własny ułomny rozum ... pewny jestem co do Capital Polska i po części Bohemii - jedno wielkie dno jak napisała koleżanka - marketingowo i moralnie .. przynajmniej część czeska gdzie pracowałem (tam są tak naprawdę 2 grupy - jedna: w większości memedżerowie z Czech z czeskim portfolio + druga: Większość menedżerów z Polski z polskim portfolio) - oby Polacy "mimo wad" okazali się rozsądniejsi ... w CP/Bohemia IZ wszystko zależy tak naprawdę od portfolio przynajmniej z tego co mówił mój menedżer któremu zaufałem i po części ufam cały czas ... Na ten moment zgłaszam przede wszystkim sprawę (jak wielu) do "Komisji Pracy" (chyba pod taką nazwą funkcjonuje ta instytucja) i kontaktuję się z Capital Partners a.s. bo ciągle nie wiem czy oni "są ok czy nie" ... zobaczymy co odpiszą i jak zadziałają ze swojej strony (CP a.s.) Pozdrawiam i wszystkiego dobrego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
7honda7 Re: Capital Polska - CO ROBIMY?? 24.09.08, 22:17 Mam prośbę do wszystkich osób, które pracowały w Capital Polska bądź też mają głebszą wiedzę na temat spraw Afin Brokers, Capital Partners a.s., Capital Polska oraz Bohemia IZ. Napiszcie na forum jeśli macie chęć i potrzebę "wyjaśnić" całą sytuację - wspólnie łatwiej (choć prawnie to oni i tak sobie to dobrze rozkminili na pewno pomijając kwestię samej umowy nawet) ... ale może uda się nam zainteresować tym media ... Pozdrawiam i dzięki za odzew PS. ja ich nawet nie chcę zamknąć na amen tylko zmienić ... Odpowiedz Link Zgłoś
7honda7 Re: Capital Polska - Inspekcja Pracy 26.09.08, 18:43 Inspekcja Pracy .. Przepraszam za pomyłkę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy Re: Capital Polska - Inspekcja Pracy IP: *.chello.pl 26.09.08, 22:29 Jedź z nimi Honda!! Żal patrzeć że ci krętacze tak dobrze prosperują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 27.09.08, 10:59 No tak jak ktos che za darmo robic i nie zal mu czasu to moze isc Odpowiedz Link Zgłoś
7honda7 Re: Capital Polska - ... 30.09.08, 15:16 TVP, Polsat i TVN wiedzą o sprawie .. czy się zajmą to inna kwestia .. Państwowa Inspekcja Pracy nie ma nic do gadania bo umowa zlecenie jakie CP/Bohemia podpisuje nie im nie podlega - jedynie sąd cywilny może taką sprawę rozpatrzyć co nie ma większego sensu bo prawników mają na pewno doskonałych a i sama umowa jest tak skonstruowana że nic tu lamenty i szlochy byłych pracowników .. Skontaktuję się jeszcze z Bankierem.pl, może oni pociągną ten temat dalej .. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate79 Bohemia = Capital Polska IP: *.chello.pl 01.10.08, 10:24 UWaga! Zadzwonili dzis do mnie z propozycją pracy, stanowisko KONSULTANT DS. RYNKÓW KAPITAŁOWYCH. Mialam do czynienia z Capital Polska ale ta firma nazywa się: Bohemia (www.bohemiaiz.cz/pl/kariera/)"Bohemia IZ s.r.o. prowadzi działalność jako Pośrednik Inwestycyjny firmy inwestycyjnej CAPITAL PARTNERS A.S." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bohemia = Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 22:02 W dziwny sposób zaproponowano mi telefonicznie inwestycje na giełdach w USA.Nie wiadomo skąd miano mój nr. tel.i inne dane personalne.Przedstawiciel powiedział iż działa w imieniu Capital Partners a jest pracownikiem Bohemia...itd,Zaproponował przelew na rachunek Capital Partners w Czechach,w międzyczasie dostarczono mi umowę w dwóch językach na której zamiast jakiejś pieczątki czy czegoś podobnego widniał "MAZGRAŁ" nie wiadomo kogo zamiast podpisu.Z mojej strony zażadano notarialnego potwierdzenia podpisu.Gdy po kilku dniach trochę się ociągałem z podjęciem decyzji KONSULTANT był wręcz nachalny.Po przeczytaniu waszych postów mam jeszcze większe wątpliwości,poślę go do diabła!,tymbardziej że wskazywany wcześniej adres się powiela. Proszę o jakąś podpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natanata Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 01.10.08, 19:30 Ludzie! Opamietajcie sie! To sa oszusci jakich malo. Wyladujecie jako akwizytorzy funduszy i nic wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
7honda7 Re: Capital Polska / Bohemia IZ - Mój ostatni post 03.10.08, 11:11 To już ostatni mój post na ten temat .. chcę to wszystko podsumować bo, chyba jak każdy, wielokrotnie kierowałem się emocjami, które wpływają mocno na przejrzystość myślenia .. Capital Polska / Bohemia IZ prowadzi sprzedaż bezpośrednią - koncentruje się głównie na giełdzie w Stanach Zjednoczonych .. Jest wiele niejasności co do samego Capital Partners a.s. w Czechach .. wiele osób twierdzi, że Capital Partners kontynuuję działalność Afin Brokers, które straciło licencję za niedopełnienie obowiązków informacyjnych wobec inwestorów .. Jak jest? - nie wiem .. Fakt, że Capital Partners a.s. powstało wcześniej od Afin (w 94 roku - Afin w 97). Natomiast nie przesądza to jeszcze o prawidłowości działania CP a.s. Podobno CP a.s. przejęło Afin wraz z bazą klientów co pozwoliło im szybciej się rozwijać .. obawiam się tylko, że poza klientami przejęli też sposób działania Afin .. Widziałem jak obecnie rozwiązana została sprawa z Bohemią IZ - Bohemia też przejęła teraz Capital Polska, natomiast styl działania pozostał ten sam co wcześniej w Capital .. jaki styl? .. w samej sprzedaży bezpośredniej papierów wartościowych nie widzę w zasadzie nic złego .. nawet w tym że uczestniczą w niej osoby ze średnim wykształceniem .. jeśli chcą się uczyć na ten temat - nie ma problemu - mogą zdać egzaminy państwowe KNF na agenta, maklera czy doradcę inwestycyjnego i wiedzieć więcej od kogoś kto skończył w tym kierunku studia .. Natomiast rozkręcanie telewizorów na sali i krzyk nie są dobre. Ma to niby być wyrazem entuzjazmu, natomiast jest to przesadą i osoby zarządzające pomyliły już chyba entuzjazm z nachalnością i przymuszaniem klienta do podjęcia decyzji .. Nie podoba mi się też fakt, że kiedy klient ma już zainwestowane pieniądze w CP / Bohemia o jego poszczególnych transakcjach decydują w zasadzie Konsultant + Menedżer (bardziej ten drugi) - często ich wiedza na ten temat jest mocno ograniczona .. Uczestniczyłem w szkoleniu, w którym brał udział jeden z menedżerów .. Niestety nie umiał on rozwiązać prostego zadania z dziedziny finansów .. może miał zły dzień, a może nie miał z tym kompletnie wcześniej styczności .. Podobno teraz transakcjami klientów mają zajmować się już profesjonalni salesman'i (mam nadzieję że z uprawnieniami a nie tacy którzy wykazali się po prostu wcześniej w sprzedaży) .. Podobno Capital Partners nie ma też powiązań z Afin a jednak na komputerach w biurze zadziwił mnie login przy uruchamianiu systemu - "AFIN" (może czegoś nie wiem i oznacza to coś innego - ale jest to zastanawiające) .. Natomiast faktem jest że CP / Bohemia najwięcej traci na kompletnym braku odniesienia do zarzutów jakie są im stawiane .. uważają że są one bezpodstawne więc po co w ogóle to komentować .. dla mnie bzdura. Poznałem tam wiele fajnych ludzi, w tym jednego menedżera, którego pozwolę sobie pozdrowić (powodzenia Vlastik i uważaj na siebie) .. Poznałem też niesamowitych chamów, którym wydaje się że jak coś już zarobili to mogą traktować innych jak szmaty i odzywać się do nich po prostacku (Vlad, Petr - gońcie się frajerzy) .. Myślałem przez chwilę żeby wejść w ten biznes i zmienić go, dlatego też na forum przez jakiś czas chciałem wyprostować parę kwestii - starałem się zachować jednak obiektywne spojrzenie - podkreślić to co dobre ale wskazać też zły styl prowadzenia sprzedaży i błędy marketingowe - jeśli mi się nie udało, przepraszam .. Dużym minusem dla CP / Bohemii jest nie wywiązywanie się z umów z pracownikami .. nie tylko mi ale też innym osobom nie zapłacono obiecanego 1000 podstawy .. wiele osób już kolejny miesiąc żyje na kredyt starając się "zamknąć klienta". Podziwiam i żal mi ich .. Myślałem że uda mi się od środka zmienić tą firmę .. ale nie mam chyba na tyle sił i moja obecna sytuacja finansowa na to nie pozwala .. jeśli ktoś chce spróbować - powodzenia! Wymieniłem tu parę imion więc należałoby się też samemu podpisać .. 3majcie się! Piotrek PS. Do inwestorów - Myślcie samodzielnie albo korzystajcie z pomocy zewnętrznego doradcy .. Bohemia / CP stwarza ciekawe inwestycyjne, ale dla nich liczy się głównie sprzedaż (jak dla każdego domu maklerskiego - choć tu może trochę bardziej). Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy Re: Capital Polska / Bohemia IZ - Mój ostatni pos IP: *.chello.pl 03.10.08, 13:58 Dzięki Piotrek za ten komentarz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek myślący Re: Capital Polska / Bohemia IZ - Mój ostatni pos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 21:02 Ciekawe jakie doświadczenia z Bohemią mają osoby które najwięcej krzyczą na tym forum bo mnie to ciekawi... Człowiek który był umówiony na spotkanie i go nie odwołał mówi że firma jest oszustem bo menago miał pretensje że nie poinformował ich o tym że nie przyjdzie, ha ludzie nie bądźcie śmieszni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy gość fantastycznie fantastyczna:) IP: 193.239.57.* 03.11.08, 10:56 witam, gratuluję wiedzy, czytając posty zaczyna mnie porażać....co do prowizji uprzejmie informuję że wynosi około 0,2%-0,4% od transakcji (znacznie mniej niż w polskiej konkurencji) tylko trzeba wiedzieć jak taką transakcję zawierać, a niestety książki nie dostarczą takiej wiedzy. natomiast chęć dalszej nauki jest godna uznania.życzę sukcesów i pozdrawiam bo to niestety jedyna droga komunikacji. miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy gość fantastycznie fantastyczna:) IP: *.218.148.163.static.telsat.wroc.pl 04.11.08, 23:38 i dobrze wiemy, że nie byliście najlepsi (vide Krzysiu K.)... i proszę koledzy nie piszcie, że wiecie w jaki sposób zarabia się pieniądze na giełdzie bo poradniki początkującego inwestora kupiliście po 3 miesiącach pracy w CP. Zważywszy, że lektura zajęła minimum miesiąc po 4 miesiącach pracy, jeżeli chodzi o świat finansów byliście na poziomie początkujących przedszkolaków. pozdrawiam i życzę sukcesów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4fantastyczna CP z punku widzenia Fantastycznej Czworki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.08, 16:02 Oj widze ze ktos mial smutne dzicinstwo bez bajek i nie wiem ze w "Fantastycznej czworce" bohaterow bylo czterech :) A tu padlo na jednego Krzysia K, ktorego zreszta bardzo szanujemy. Ale dziwi mnie twoje podejscie bo to wlasnie czesi stawiali go wielokrotnie jako przyklad wraz z Jackiem. Obydwu panow zreszta serdzecznie pozdrawiamy. I z tego co pamietam to pracowal on z wami o wiele dluzej niz sugeruje twoj post, bo dluzej nawet niz my. A co do zarabiania na gieldzie to nigdy nie pisalismy ze umniemy, bo w CP nauczono nas wrecz przeciwnie! Cieszy mnie tylko ze swiadomy jestes jak daleka jest droga aby zostac dobrym i skutecznym inwestorem. I taka wiedza by sie tez przydala kilku czeskim pozujacym menagerom. My tez mimo wlozonego ogromu pracy i pochlonieciu ogromu wiedzu, po tych 8 miesiacach nie czujemy sie ekspertami, co nie znaczy ze nie wyprzedzilismy czeskich menago. Tu pozdrawiamy Davida, Romana i obydwu Pawlow :) A swoja droga widze ze szanowny forumowicz z Wroclawia, czyzby i tam rozpoczela sie propaganda CapitalPartners? Pozdrawiamy serdecznie i rowniez wielu sukcesow, nie tylko w zyciu sluzbowym :) _______________________________________ My sie bedziemy kosnekwentnie powtarzac, pracowalismy 8 miesiecy, a jednak kazdy zrezygnowal, mimo ze wedle zdania menadzerow bylismy najlepsi. Czemu? Ktos ma pytania o CP, postaramy sie odpowiedziec. FANTASTYCZNA 4 4fantastyczna@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytanie Capital Polska = Bohemia Iz = Renaissance Capital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.08, 09:17 Jak w temacie: Capital Polska = Bohemia Iz = Renaissance Capital = Capital Partners = Afin Brokers? Trzy firmy identycznie dzialajace: Capital Polska www.capitalpolska.pl Bohemia Iz www.bohemiaiz.cz/pl Renaissance Capital www.rcapital.pl Trzy identyczne fora: Capital Polska forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=60507349 Bohemia Iz forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=84573041 Renaissance Capital forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=81475370 I wszystkie jakims zbiegiem okolicznosci dzialaja za posrednictwem tego samego czeskiego domu maklerskiego: Capital Partners www.stockmarket.cz/pl/ A wszystkie maja korzenie w czeskim Afin Brokers www.afinbrokers.cz/ Lawirowanie miedzy prawem? Sztuczna konkurencja? Ucieczka przed odpowiedzialnoscia? Przed niezadowolonymi klientami? A dla wtajemniczonych w danych obydwu domen jakos dziwnie podobnie niektore info: CapitalPartners: www.who.is/whois-cz/ip-address/stockmarket.cz/ AfinBrokers: www.who.is/whois-cz/ip-address/afinbrokers.cz/ Zachecam do dyskusji jesli ktos bedze mial dokladniejsze informacje Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cbś Re: Capital Polska = Bohemia Iz = Renaissance Cap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 21:12 po prostu,jebane,czeskie ku...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4fantastyczna CP z punku widzenia Fantastycznej Czworki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.08, 15:43 Swoja droga ciekawe okreslenie: "OKOLO 0,2%-0,4%" :) A tak juz na powanie, moze i takie prowizje sa, ale tylko dla kluczowych klientow, ktorzy sie odwaza na inwestycje naprawde powaznych srodkow. I moze byloby to nawet logiczne, gdyby nie fakt ze cala reszta idzie na przemial :/ Ale zgadam sie jak narbardziej ze ksiazki to nie wszystko i jedyna droga to dalsza nauka. Pozdrawiam _______________________________________ My sie bedziemy kosnekwentnie powtarzac, pracowalismy 8 miesiecy, a jednak kazdy zrezygnowal, mimo ze wedle zdania menadzerow bylismy najlepsi. Czemu? Ktos ma pytania o CP, postaramy sie odpowiedziec. FANTASTYCZNA 4 4fantastyczna@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
7honda7 Postępowanie w prokuraturze - Capital Polska 09.11.08, 14:42 W sprawie Capital Polska sp z o.o., od listopada 2007 r., toczy się postępowanie karne w Sekcji D/W z Przestępczością Gospodarczą Komendy Rejonowej Policji Warszawa I, 00-225 Warszawa, ul. Zakroczymska 3c, tel. (022) 603 78 61 w. 61. Sygnatura sprawy to: KRP-SPG-I-1845/07/MR. Dotyczy ono wykonywania stałego lub okresowego w imieniu i na rachunek firmy inwestycyjnej czynności pośrednictwa w zakresie działalności prowadzonej przez firmę inwestycyjną. Osoby, które posiadają wszelkie informacje jakie mogły by pomóc w ostatecznym rozwiązaniu tej kwestii proszę o kontakt - dane kontaktowe powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atena Sprawą zajmuje się prokurator Tomasz Bazan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 13:49 Sprawą zajmuje się prokurator, pan Tomasz Bazana tel. 022-21-73-440 Prokuratura Okręgowa w Warszawie, ul. Chocimska 28 Jeśli straciłeś i chcesz odzyskać pieniądze! dzwoń, złóż zeznanie! Jeśli pracowałeś/pracowałaś - dzwoń, złóż zeznanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O co chodzi CapitalPolska= BohemiaIz= RenaissanceCapital? IP: 94.254.134.* 11.01.09, 01:53 Bohemia Iz = Capital Polska = Renaissance Capital = Capital Partners = Afin Brokers? Trzy fora wyglądające identyczne? Capital Polska forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=60507349 Bohemia Iz forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=84573041 Renaissance Capital forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=81475370 Trzy firmy dzialajace identycznie? Capital Polska www.capitalpolska.pl Bohemia Iz www.bohemiaiz.cz/pl Renaissance Capital www.rcapital.pl I wszystkie trzy firmy jakims zbiegiem okolicznosci dzialaja za posrednictwem tego samego czeskiego domu maklerskiego? Capital Partners www.stockmarket.cz/pl/ I wszystkie maja korzenie w czeskim Afin Brokers któremu odebrano licencję za działania niezgodne z przepisami? www.afinbrokers.cz/ A w sprawie Capital Polska toczy się już postępowanie? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=60507349&wv.x=2&a=88576201 Czy ktoś z tych firm może wyjaśnić te powiązania, szczególnie migrację personelu z AfinBrokers? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowany CapitalPolska= BohemiaIz= RenaissanceCapital? IP: 94.254.130.* 19.01.09, 18:13 Bohemia Iz = Capital Polska = Renaissance Capital = Capital Partners = Afin Brokers? Miałem do czynienia z całą trójką i podpisuje się obiema rękami. Ci sami ludzie z Czech, identyczny model działania, skutkujący: niezadowolonymi klientami, niezadowolonymi pracownikami. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=60507349 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=84573041 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=81475370 www.capitalpolska.pl www.bohemiaiz.cz/pl www.rcapital.pl www.stockmarket.cz/pl/ www.afinbrokers.cz/ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=60507349&wv.x=2&a=88576201 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edwart Re: Capital Polska IP: *.nitronet.pl 21.01.09, 21:33 Firma niegodna polecenia (w calym tego slowa znaczeniu). Przede wszystkim zwracam sie tu specjalnie do do potencjalnych klientow i inwestorow. Ludzie pracujący w CP to przede wszystkim ludzie bez wykształcenia kierunkowego (czesto ludzie z ulicy, ktorzy po zamydleniu oczu probuja sie zaangazowac w prace w ogole sie na tym nie znajac). Dlatego wlasnie nie ma co liczyc w tej firmie na jakikolwiek profesjonalizm, wszystko robione jest po lebkach, zupelnie nieprzemyslane decyzje, robione pod pretekstem chwili. W takiej sytuacji klienci inwestujacy pieniadze moga jedynie liczyc na wciaz pomniejszajacy sie portfel inwestycji (straty nie robia na nich wrazenia, brak wyciagania wnioskow ze strony zarzadzajacych, zwykle nabijanie sobie kasy poprzez prowizje z obrotu zainweestowanych srodkow). To co opisuje to faktyczne zdarzenia (pracowalem w tej firmie dluzszy czas - okolo 10 miesiecy), dokladnie poznalem tajniki i model funkcjonowania firmy. Dlatego jeszcze raz apeluje aby bardzo uwazac na CP oraz BohemieIZ. Nie ma sensu psuc sobie niepotrzebnie nerwow tak jak inni, ktorzy nawiazali wspolprace. Pracuje w innym biurze maklerskim (polskim) i system opiera sie na zupelnie innych zasadach. Chodzi o prestiz, renome, profesjonalizm. Czyli zupelnie przeciwnie niz w opisywanej firmie. Chociazby Dom Maklerski IDMSA oferuje podobe uslugi - inwestowanie na gieldach zagranicznych (w tym gielda amerykanska) o znacznie nizszych kosztach i prowizjach (a takze nizszych kwotach progowych). Apeluje aby przed wyborem instytucji, w ktorej zamierza sie zaczac inwestowac pieniadze, dokladnie sie zastanowic i przemyslec sprawe. Jest przeciez tyle zaufanych firm inwestycyjnych... Z powazaniem byly pracownik Capital Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturian Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 12:50 Witam wszystkich serdecznie! Otóż z ciekawości wpisałem w przeglądarkę forum hasło CP - firmy, w której kiedyś pracowałem(końcówka 2007r.)Moi drodzy, jedyne co mogę powiedzieć na jej temat, to strata czasu. Przyznaję, nie jestem pracoholikiem poświęcającym się sprawie w 200%, nie jestem super sprzedawcą i negocjatorem, ale słowo daję, starałem się jak mogłem wykonując co "czech" przykazał - canvasy, antisale, sale... Kto pracował, wie o co chodzi. Wytrzymałem w firmie prawie dwa miesiące do końca mając nadzieję, że zdarzy się cud. Nic z tego. Po prawie dwóch miesiącach dostałem "pensję" 600zł. Nie mówię, że nie da się tam zarobić... da się, oczywiście, lecz jedynie dla tych, którzy niehonorowo wciskają bubel. Współczuję i przepraszam klienta, który z moją niestety pomocą zaufał firmie CP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 08.02.09, 08:48 No jak nie cud Cudem jest ze dostales wogole pieniadze jakies Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandman Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 09.02.09, 10:33 idę dziś na rozmowę najwyżej ich powyzywam troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik (były) Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 04.03.09, 09:32 Pracuje w tej firmie juz prawie 2 miesiace tylko ze teraz nazywa sie to dziadostwo BOHEMIA IZ i jest to jedno wielkie nabijanie ludzi w butelke!! Zmuszaja do wyrabiania normy 20-20-20 ... jesli sie nie wyrobisz to i do 21 mozna siedziec!! Podczas rozmow z "klientami" uslyszalem wiele negatywnych opini na temat firmy a i rowniez na haslo BOHEMIA IZ niejednokrotnie wiele wyzwisk i rzucanie sluchawkami! menadzerowie moze i maja te dziesiatki tysiecy ale zwykly pracownik ma tylko zszargane nerwy!! A co najwazniejsze o wyplate trzeba sie upominac i tez to nie gwarantuje ze dostanie sie pieniadze!! Pieniadze niby maja byc wyplacane na konto a tak na prawde dostaje sie je do reki wiec wyglada to na pranie pieniedzy!! A wmawiaja ze to po to aby zmniejszych koszty i zeby konsultant wiecej zarobil - bulshit!! Do tej pory nie otrzymalem wszystkich pieniedzy za prace!!!! Ta sprawa nadaje sie do prokuratora ktory juz niejednokrotnie zajmowal sie ta firma bo i byly przypadki ze nie wyplacali ludziom pieniedzy zarobiony z pozyskanego klienta!! Nie odpuszcze im tych pieniedzy!! OSZUSCI i WYZYSKIWACZE!! Dobra rada: trzymajcie sie od tej firmy z daleka!!! Jak nie wyplaca reszty kasy skladam donos na prokurature!! Odpowiedz Link Zgłoś
roki-5 Re: Capital Polska 02.04.09, 10:03 do byłego pracownika ja też zostawiłam tam kasę za pracę i nie mogę się o nią doprosić mam zamiar wysłać pozew do sądu pracy bo jakiś Petr nie będzie mnie tu traktował za darmową siłę roboczą gó...arz nie wiele starszy a ma się za nie wiadomo kogo!Ja mu nie daruję tej kasy- odezwij się dwa słowa to już bardziej wiarygodna sprawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solemo Re: Capital Polska mam miec niby szkolenie IP: *.orasoft.net.pl 02.04.09, 10:59 *dostałam maila z oferta pracy- BOHEMIA IZ; pomyślałam, czemu nie, rynek pracy nie jest teraz raczej po stronie pracownika, trzeba myśleć o zmianie kwalifikacji i jakoś sobie radzić.... *manager ogólnie przyjemny, ale...pytania z kartki, tendencyjne, bez polotu, ewidentnie nie zapoznał się z CV. Przedstawiono mi opis firmy, stanowiska, zarobków; i owszem, że zarobić można...ale po kilku miesiącach, które trzeba traktować jako staż, ale można się nauczyć... dodam, że jestem zupełnym laikiem jeżeli chodzi o tematykę finansową...(studia humanistyczne:)i dużo optymizmu) * ale kiedy zapoznałam się z waszymi opiniami...to raczej nie mam złudzeń...na szkolenie się nie wybiorę, bo jak widzę szkoda mojego czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 13:52 Praca polega na dzwonieniu i namawianiu prezesów, właścicieli etc. firm do zainwestowania na giełdzie , od każdego kto się zdecyduje masz prowizje ale jest małe ale, musi zainwestowac 50 tyś. dolarów , od tego dostajesz chyba 1000 $ dla Ciebie, bez prowizji zarabiasz 1000 zł miesięcznie, w każdym dniu musisz wyrobic norme ankiet które przeprowadasz, naucza Cie wszystkiego jak rozmawiac z sekretarkami i jak z prezesami, pracowałem ale zrezygnowałem, ogolnie praca nie dla mnie i nie za te pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Re: Capital Polska IP: 89.174.58.* 19.10.09, 15:33 Uwaga!!!!Ruszył kolejny nabór tym razem na konsultanta ds. finansowania, buahahahaha. Spotkanie w dn. 20.10.2009 o g. 10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 15:14 Witam, Sprzedam domene www.bohemiaiz.pl. Domena ta jest odpowiednikiem czeskiej domeny www.bohemiaiz.cz Wiecej informacji pod adresem: renewables@o2.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sha Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 14.01.10, 10:57 O ludzie...dzięki Bogu że tu wdepnąłem...miałem dziś 2gi etap rozmowy, ale teraz już wiem że dziękuję...też mnie zdziwiło że mnie chcą tam mimo że jestem świeżutkim absolwentem i to do tego humanistycznym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 09.02.10, 17:55 fatALNA FIRMA. bez licencji. Twoim doradcą inwestycyjnym jest np. osoba po politologii, która Cię napastuje, mówiąc,że akcje idą w górę, a idą w dół. Tak było z VISĄ, kiedy rynek się załamał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sektor Re: Capital Polska IP: 83.238.134.* 08.03.10, 19:09 Jak oni utrzymują się na rynku, nie wiem. Do mnie też dzwonili, na szczęście znajomy już tego próbował i ostrzegł mnie przed tym oszustwem. Był ambitny i wytrzymał tydzień, po czym zorientował się że pracuje za darmo. NIE POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 13:54 teraz już mówią żę firma nazywa się GEO CAPITAL adres al.jerozolimskie 162a 2 wejscie duży czerwony budynek obok compensa i warbud 2 piętro na rekrutację prosze przyjść w stroju biznesowym (śmiech)baba co dzwoni mówi że jest z hr ale nic nie morze powiedziec o charakterze pracy podobno jest niekompetentna. Heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo geo capital geo capital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 14:19 teraz już mówią żę firma nazywa się GEO CAPITAL adres al.jerozolimskie 162a 2 wejscie duży czerwony budynek obok compensa i warbud 2 piętro na rekrutację prosze przyjść w stroju biznesowym (śmiech)baba co dzwoni mówi że jest z hr ale nic nie morze powiedziec o charakterze pracy podobno jest niekompetentna. Heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amor Re: geo capital geo capital IP: 193.194.132.* 13.04.10, 11:27 czeski gejo capital :) ubranie biznesowe;-) -rewelacyjny tekst. uśmiałem się też z powodu "niekompetencji pani z hr do omawiania działalności firmy" hehehehehe. z kilka miesięcy zmienią nazwe i znowu kogoś naciągną. roman czy nr 516x009x584 jest nadal aktywny? pytam boi mam do zainwestowania w USA i szukam najlepszego na świecie maklera... moge na ciebie liczyć? hehehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hunter Re: Capital Polska IP: 178.56.18.* 08.04.10, 18:57 chyba znowu zmienili adres bo mi kazali się stawic w warszawskim centrum finansowym na 25 piętrze i podawali się za capital partners i także prosili o strój biznesowy:)a może wybiorę się na tę rozmowę jutro i zrobię małą awanturę:)głupie qrwy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olszu Re: Capital Polska IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.10, 14:17 Do mnie tez dzwonili i chcieli zebym przyszedl jutro na rozmowe kwalifikacyjna, emilii plater 53, 25 pietro. czy to sa ci sami naciagacze co mieli siedzibe wczesniej na al. jerozolimskich i nazywali sie Bochemia IZ ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Capital Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.10, 08:37 wczoraj wyslalam CV, wczoraj zadzwonili, zaprosili na dzis na 8:45 ale poczytalam Wasze opinie dzis rano i napisalam smsem ze rezygnuje ze spotkania, szkoda mojego czasu spotkanie mialo byc na emili plater 25 p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Capital Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.10, 08:38 zapomnialam dodac stanowisko konsultant ds sprzedazy czy jakos tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 21:41 nie ma za co Odpowiedz Link Zgłoś
tanitazaitceva Re: Capital Polska 18.02.19, 08:40 Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/ Odpowiedz Link Zgłoś