kasiaikasia11 06.06.07, 17:44 ile kosztuje przepisywanie tekstów. gdzie można otrzymać adres firmy która zleci taką pracę (najlepiej w domu - mam małe dziecko) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agulha Re: przepisywanie tekstów 06.06.07, 22:28 Nie wiem, czy zlecają to jakieś firmy. Sama się tym kiedyś interesowałam, ale z drugiej strony ;-). Ja za przepisanie 1 strony Z KASETY (z nagrania!), trudnych, naukowo-technicznych tekstów w języku polskim płacę 4 zł (netto). Na razie mam komu zlecać, i nie jest tego dużo - okazjonalnie. Kiedy się dowiadywałam o ceny, a było to kilka lat temu, przepisywanie z rękopisu oferowano już od 2 zł za stronę. Aha, jakby Ci ktoś zaproponował pracę, dopytaj się dobrze, co to dla zlecającego znaczy: "strona". Prawidłowa odpowiedź: 1800 znaków ze spacjami ("strona obliczeniowa"). Jedna strona np. z czasopisma naukowego to potrafi być 4-6 stron obliczeniowych. Jak znajdziesz firmę zlecającą przepisywanie (?), to ona musi potrącić Ci podatki i inne opłaty, a jeżeli będzie to pośrednik, to jeszcze na tym zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś