Gość: Tomek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 00:41 Jak się pracuje w firmie Ditel SA stanowisko konsultant ds. klientów kluczowych czy ktoś coś wie, jak to wygląda na prawdę od środka ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: byly Re: Ditel IP: *.srg.vectranet.pl 22.01.08, 10:33 zapie..telefony,spotkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Ditel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 12:21 a zarobki adekwatne to wykonywanej pracy i czy są szanse rozwoju zawodowego w tej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ara Re: Ditel IP: *.interpc.pl 11.02.08, 09:49 to jest bardziej nieudolna mutacja Panoramy Firm i nie ma tam żadnej przyszłości jest tylko słabo płatne dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurene Re: Ditel IP: 213.17.201.* 07.03.08, 05:17 Ditel działa sprawnie, nerwy musisz mieć mniej stalowe niż w Panoramie i jest niezła szansa na karierę i dużo pieniedzy. Słaboplatne dzisiaj jest tylko dla przypadkowych tam bywalców. Byłam świadkiem tego jak ludzie awansują, ile zarabiają itd. To raczej Panorama się wysłuzyła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Ditel IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.08, 11:47 zależy jakie warunki sobe wynegocjujesz ... branża YellowPages to najtrudniejsza branża jeśli chodzi o sprzedaż NIE KAŻDY SIE DO TEGO NADAJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Ditel IP: *.centertel.pl 22.07.08, 12:51 nie zgadzam sie z opinia mało płatne i nie mające przyszłości ja własnie wracam po urlopie wychowawczym ale do działu telesprzedazy w ditelu i nie narzekam zarobki sa zajefajne jak na tak lekka prace i czas pracy tez bardzo dogodny taka opinie jak ty mógł wystawić tylko ktoś kto nie pracował w tej firmie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Ditel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 13:49 hey, wlasnie zadzwonili dop mnie i proponuja stanowisko tele sprzedawcy mozna zarobic? ile jest podstawy? ile srednio wyciagaja miesiecznie tele-sprzedawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ditel IP: *.gdynia.mm.pl 06.01.09, 22:23 tak jak juz ktos wczesniej napisal..zarobki sa marne dla ludzi ktorzy wole lezec w domu brzuchem do gory. przy dobrych wynikach-pojawia sie dobra podstawa, prowizja wyplacana na czas, bez opoznien, wyplacana od podpisanego kontraktu-czyli kasa wplywa na konto systematycznie (pod warunkiem, ze sie pracuje). firma i praca dla ludzi zmotywowanych, pracowitych i lubiacych temat sprzedazy oraz reklamy;) dobra szkola zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja byly ditelowiec Re: Ditel IP: *.aster.pl 24.02.08, 12:41 nie polecam chyba ze masz nerwy ze stali, lubisz byc jeb.... codziennie za wszystko, ze za malo spotkan(min 5) ze za malo kasy (ok 1200 netto dziennie), lubisz jezdzic ztm na spotkania. Naprawde jest duzo lepszych ofert pracy na rynku. Pozdrawiam Były konsultant ds. klientow kluczowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Ditel IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.08, 13:30 jestem specjalista ds klientów kluczowych, pracuje od 5 lat w ditelu wiec tylko o tej firmie moge sie wypowiadac. nikt mnie nie jeb..., nie ma zadnego wielkiego cisnienia - trzeba robic swoje. 3/4 ludzi ktorzy tam przychodza nie daja sobie rady bo to nie jest praca dla kazdego. sprzedaż nie jest dla wszystkich i pozniej jest placz kolego... jeśli sie wybiera prace w sprzedaży bezposredniej trzeba wiedziec z czym sie to pije... pracuje czasami nawet 2 godziny dziennie i mam spokoj wszystko zalezy jak sobie zoorganizujesz czas i spotkania jak jezdziles kolego na spotkania do sklepow spozywczych to faktycznie ci wspolczuje samochod dostalem po tyg. zarabiam 4500 brutto + prowizja jest to swietna praca dla poczatkujacych mozna sie wiele nauczyc jak ktosd chce sie rozwijac w sprzedazy i widzi w niej swoja przyszlosc to na poczatek polecam... spadam z ditela wkrotce...interesuja mnie "lepsze piłki" a jak ktos ma postawe rozczeniowa i wydaje sie mu ze jak skonczyl studia to powinien zarabiac jakies super pieniadze to szybko sie zderzy z twarda rzeczywistoscia. praca w ditelu to była swietna szkola sprzedazy i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seweryn Re: Ditel IP: *.aster.pl 12.03.08, 14:23 Należy się Tobie nagroda za szczerość. Dokładnie za to, że ujawniasz iż 75% osób które podejmą taką pracę, doświadczy na własnej skórze, że sie do takiej pracy nie nadaje !!! Ja to bym nawet powiedział, że do akwizycji nie nadaje się 95% osób podejmujących taką pracę - tylko ze obecnie innej pracy nie ma !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlyn Re: Ditel IP: *.subscribers.sferia.net 30.03.08, 20:13 Witajcie-jestem związana z tą firmą o ponad dwóch lat. Yellow jest jednym z najtrudniejszych rynków, to prawdziwa szkoła życia, jak sprzedasz reklamę w książce to wierz mi sprzedasz wszytsko. Obserwuje podejście wielu osób zarówno do tej pracy jak i do ludzi. Cóż to co widzę jest ......Fakt jest niesamowita migracja pracowników sprzedaży, ludzie przechodzą szkoelnia, firma im zaufala i nich zainwestowała i niestey zawiodła się. Bardzo wiele osób które przyszły tu do pracy z miejsca postawiły pewne warunki-chcę to, tamto....ale nie pokazały na co ich stac bo przy pierwszej porażce, większym stresie zwyczajnie uciekli np na zw. Mnóstwo ludzi kłamie, co jest naprawdę okropne bo jak ktoś sobie nie radzi w czymś może przyjść do swojego menagera i poprosić o pomoć, żeby z kimś pojeździc na spotkania, lub z samym doświadczonym menagerem,ale zwyczajnie tego nie robią. Nie podoba mi się również podejście handlowców do ludzi pracujących w biurach-to są tacy sami ludzie jak i oni, pracują i robią to jak najlepiej potrafią, nie są psychologami i też chcą troche szacunku. Myślę tylko sobie że teraz w trakcie restrukturyzacji firmy jest cieżko i ja bym poczekała miesiac aż systuacja sie ustabilizuje-pozd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cane19 Re: Ditel IP: 82.139.47.* 28.04.08, 21:12 Co ty opowiadasz tym nieświadomymy ludziom - same bzdury.w ditelu jest orka taka jak mało gdzie i w dodatku zarobki fatalne.a ty to chyba dostałeś jakiś bonus za ten artykuł że tak chwalisz Ditela.Rotacja w tej firmie jest 95%( odchodzących ) nikt kto zna tę firmę nie poleci zanojmemu - chyba że żle mu życzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klinsi Re: Ditel IP: 212.244.185.* 12.05.08, 10:54 Pracuję w ditelu dokładnie rok i jedno jest pewne -standard sprzedaży opiera się na manipulacji. Jestem telesprzedawcą - dziennie do max 25 rozmów z osobami decyzyjnymi, bez czry mary abra kadabra nie masz szans na sukces w tej branży. Mam bardzo słabe wyniki a i tak nie grozi mi zwolnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malenka Re: Ditel IP: 212.244.185.* 04.06.08, 15:42 Nie zgadzam się z Tobą. Praca w Ditelu pozwala wypłynąć tak naprawdę ludziom wartościowym. Ludzie, którzy lubią klientów, szanują, nigdy nie będą narzekać na taki rodzaj pracy. Piszesz "orka", "zarobki fatalne" nie znam osoby, która naprawdę pracując wg standartów firmy czyli: 5 spotkań, diagnoza potrzeb, znajomość produktu nie miałaby dobrych zarobków. Ale znam osoby, które tak jak Ty są kiepskimi handlowcami, kłamią klientów, szefów i uważają, że za samo przychodzenie do pracy należy im się wielki ukłon. Zapytaj lepiej w innych branżach jak się naprawdę pracuje. Bo praca w Ditelu to nie praca - tylko przyjemność. Na pewno nie jest to praca dla cieniasów, ale dla ludzi sympatycznych i inteligentnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: Ditel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 13:06 ja pracowałam w tej firmie dwa lata. Co mogę powiedzieć: Na początku zarobki tragiczne, orka na ugorze, ale po pół roku, jak sobie wyrobisz w firmie "markę", nikt sięCiebie nie czepia ile masz spotkań. Dla nich możesz mieć jedno spotkani, grunt by była asa. I tyle. A tak bądżcie szczerzy, każdy kto mówi o Ditelu źle, to po pierwsze nie pracował tam długo (góra dwa miesiące). Co Ty człowieku po takim czasie pracy możesz powiedzieć o firmie. No ale jeśli chcesz zarabiać krocie i się nie narobić to albo otwórz swoją firmę, albo poszukaj sponsora. Ja zarabiałam świetne pieniądze, nikt się mnie nie czepiał, pracowałam dwie godziny dziennie. Na początku było ciężko, ale warto było. Szkoła życia i sprzedaży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Ditel IP: *.daminet.pl 20.05.08, 19:19 Pracuje się dobrze, tylko musi ci zależeć na tej pracy a najważniejsze, żeby ci sprawiała przyjemność. Bo inaczej nic z tego nie będzie. Ani firmie nie przyniesiesz korzyści, ani ty nie zarobisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ditel S.A. Poznan Re: Ditel IP: *.eranet.pl 17.06.08, 19:36 Pracuje w firmie Ditel...sprawa jest prosta, jesli jestes dobrym negocjatorem lubisz kontakt z ludzmi nie boisz sie wyzwan...oraz posiadasz takt, kulture i poziom inteligencji nie jest rowny zeru...(brzmi to nie skromnie, ale ujmuje temat ogolnie) to podstawa (wynagrodzenie) jest 1/3 Twych zarobkow, bo 2/3 mozesz osiaganac z prowizji majac dobra sprzedaz....czyli podsumowujac mozna zarobic naprawde konkretne pieniadze, logiczne ze trzeba tez cos dac od siebie jak w kazdej firmie...Starasz sie cos soba prezentujesz sprzedajesz i zarabiasz....jestes slabym sprzedawcom malo masz do zaoferowania jestes jak ktos powyzej ujal jeb...ny i szybko odpadasz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Ditel IP: *.gprs.plus.pl 21.06.08, 22:36 Wygląda to w sposób naciągania ludzi bez inforowania ich o reklamie. Przedstawiamy się za pracowników telekomunikacji polskiej w sprawie zaktualizowania danych, a potem to już samo leci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: Ditel IP: 212.244.185.* 24.06.08, 16:35 można tak sie było przedstawiać firma należała w 100% do TP SA. Swego czasu nazywała się TP DITEL SA wiec w czym problem. W czerwcu TP SA sprzedała 100% akcji EDSA i łączy się z PKT i bardzo dobrze bo TP SA nie miała żadnych planów rozwoju firmy i traktowała Ditela po macoszemu ale nie ma się co im dziwić mają taki spadek przychodów z telefonii stacjonarnej że gdyby nie Orange i spółki zależne to już dawno byłoby po TP SA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Ditel IP: *.mmpnet205.tnp.pl 19.08.08, 09:30 Powiem wam tak: Ditel to jedno wielkie bagno. Kasa może jest niezła, ale jest to chora firma, w której stracisz tylko zdrowie i nerwy. Ciśnienie jest ogromne i wcale nie jest to łatwy kawałek chleba. Pracujesz ok 9-10godzin dziennie i jesteś ..y od góry do dołu. Poza tym kierownictwo jest to banda kretynów, którzy są tak sfiksowani jeżeli chodzi o tę branżę, że szkoda gadać. Fakt szkoła jest niezła, bo najlepiej pracować ok 2 lat i spieprzać, bo przez taki okres wszystko chwycisz aż nadto, potem taka praca jest już niezdrowa. Na to wszystko jak człowiek chce sam się zwolnić to mszczą się wypieprzając cię z art52. I taka jest prawda! Żal mi całej kadry zarządzającej Ditel S.A., bo niestety ale są to w większości ludzie zakompleksieni i beznadziejni, którzy po prostu w innej branży by się nie sprawdzili! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panienka Wisienka Re: Ditel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 01:40 wypowiedzi pozytywne to są wypowiedzi albo Kierowników firmy Ditel ktorzy złapią się byle g..byle ktoś chciał tam pracować albo pseudo konsultantow ktorzy a to tyłkiem a to oszustwem sprzedają siebie.. Jesli chcesz aby zarządzał Tobą człowiek np po technikum samochodowym z problemami alkoholowymi, jesli chcesz aby wydzierala się nad tobą pani z kompleksami na tle urody nieudanego małżeństwa, jesli chcesz aby kartą przetargową dla ciebie byl urlop samochod pensja na czas to zapraszam do Ditela. Cham ze wsi wyjdzie ale wieś z chama nigdy. Tam poznasz wielu chamow z ktorych wieś nigdy nie wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkkkkkkkk Re: Ditel IP: *.eastwest.com.pl 12.09.08, 22:22 kurcze jakie 10 godzin dziennie... jak bys pracował 10 godzin dziennie miał 5 spotkan z trzego 2 bys podpisał to miałbys konkretne siano... nie kazdy nadaje sie do sprzedazy moi klienci sa zadowoleni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUDYŃ Re: Ditel IP: *.astral.lodz.pl 22.08.08, 10:15 FIRMA DITEL TO TOTALNE NIEPOROZUMIENIE! ZERO STANDARDOW I ZERO ZASAD A JUZ NAJGORSZE ZE SMIESZNYMI KIEROWNIKAMI REGIONOW SA CWIERCINTELIGENCI KTORZY NAWET POPRAWNIE WYPOWIEDZIEC SIE NIE POTRAFIA!! POZA TYM NIE MA CO LICZYC ZE CZYJES SLOWO COKOLWIEK ZNACZY, NA KAZDYM KROKU KLAMSTWO I MANIPULACJA! DLA NICH NAJLEPSZY JEST TAKI PRACOWNIK CO DLA PIENIEDZY ZROBI WSZYSTKO, WIEDZA WTEDY ZE NA WSZYSTKO MOGA SOBIE POZWOLIC. KASE NA PEWNO DA SIE ZAROBIC, JAK W KAZDEJ FIRMIE W TEJ BRANZY Z TA NIESTETY ROZNICA ZE TU TRZEBA SIE WSTYDZIC PRZED SAMYM SOBA ZE PRZELOZONY JEST IDIOTA /IDIOTKA/ I OSZUSTEM. PANI Z POLUDNIA WYGRALABY OLIMPIADE GDYBY BYLA TAKA KONKURENCJA!!! NIE MA CO DORABIAC WIELKICH SLOW CO ZA SWIETNA PRACA, NA KASIE SWIAT SIE NIE KONCZY I CO Z TEGO ZE SIE JA ZARABIA JAK BIERZE SIE UDZIAL W TAKIEJ FARSIE??? A NA RYNKU DITEL JEST POSTRZEGANY NAJGORZEJ - LATA SWIETLNE ZA PFEM I PKTAMI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skowronek Re: Ditel IP: *.chello.pl 11.09.08, 18:57 :) ale teraz się połączyliśmy z PKT i jest zaje......fajnie. Przynajmniej w tej firmie można naprawdę super zarobić i nikt Cię nie ogranicza finansowo. A w jakiej firmie nie ma kłamstwa i manipalulacji? A który kierownik nie jest idiotą w innych firmach? Szukacie cudownego świata? Przynajmniej tu jak robisz swoje to masz wszystko w d....... i możesz robić co chcesz i jak chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ditel IP: *.spray.net.pl 28.05.09, 20:59 Taka mała biedna komuna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjjj Re: Ditel IP: *.eastwest.com.pl 12.09.08, 22:19 ALE PŁACZ!!!! ZRANIONY BYŁY PRACOWNIK WYLEWA SWOJE ŁZY..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Re: Ditel IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.08, 09:50 czy ktoś brał udział w rekrutacji na kierownika telesprzedawcow,pytam ponieważ idę na drugi etap rozmowy,czego mogę się spodziewać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: Ditel IP: *.chello.pl 03.10.08, 22:23 możesz spodziewać się w s z y s t k i e g o:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ditel IP: *.spray.net.pl 28.05.09, 20:58 JEDEN WIELKI SYF .. STANOWCZO ODRADZAM Z pozdrowieniami dla Pani Wiśnieskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.J. Re: Ditel IP: *.toya.net.pl 30.05.09, 00:23 A czy ktoś zna Mariusza Zamiejskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Ditel IP: *.aster.pl 06.08.09, 00:31 Nie. ale znam kisili..... chłopa z wrocławia bez szkół i języka który śpi do południa i zgarnia kilkadziesiąt koła za przytakiwanie strzale. Podobno to kobieta, ale mało kto w to wierzy i w PF mówią, że wyleciała stamtąd za podrywanie młodych dziewczyn. Zakompleksiona oczernia ludzi byle się pokazać - poziom po prostu żenujący! A jej dziewczyna spokojnie może powiedzieć "mąż jest z zawodu derektorem".. Nerwy mnie biorą jak ją widzę i mam świadomość, że tyram na takie tępe babsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIO Re: Ditel IP: *.retsat1.com.pl 19.08.09, 17:04 Tak znam go i to nawet osobiscie a czemu pytasz Odpowiedz Link Zgłoś