Gość: Jul IP: 157.25.31.* 19.08.03, 12:49 Wiola - gratulacje i powodzenia w nowej pracy. Pozdrawiam Julek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jurek hejka znałem takich co pracowali w KPMG IP: 140.171.121.* 25.08.03, 13:00 ledwie ukończyli studia, dostali się po znajomości bo mieli tam jakąś szefową ktora była ich profesorką na studiach, nie mieli żadnych rozmow kwalifikacyjnych a napewno nie po angielsku. Zato mieli huk roboty wstawali o 9:00 wracali z roboty o 23:00 i tak przez kilka miechów co dzieńjak ich znałem. haha co to za ściema? jaka rekrutacja jakie pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebar Re: Hi hi polski syfik rynku pracy.... :))))) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.10.03, 22:12 Cytuje jedno z pytan: "Czy znasz kogoś z firmy (kogo, na jakim stanowisku i jaki charakter ma wasza znajomość)? " te wasze testy to mnie smiesza i tak jestescie z Azji, bo taka macie mentalnosc pracy i rekrutacji: lozko, znajomosci, niewolnicza praca, podkladanie swin koledze/kolezance, donoszenie i lizanie tylka przelozonemu... To polski folklor "wielkich korporacji" ... -smiech... a wszystko towarzystwo w garsonkach garniturach furach, komorach i na raty :)))))))) Wewnatrz pustka, w glowach formulki zyciowe z Cosmo i innych papko-mediow.... Ciesze sie ze jestem inzynierkiem na Zachodzie: - moge sobie przyjsc w wywalonej koszuli na zewnatrz jak na imprezie i z dwudniowym zarostem - nie musze sie nikomu podlizywac ani robic szpagata na kserokopiarce po godzinach zeby utrzymac sie na posadzie - pracuje tylko 7h20minut (jak wszyscy :))) ) i nigdy nie robie weekendy bo straznicy by sie krzywili.... jezeli zostaje dluzej to z przyjemnosci bo cos mnie akurat intersuje... - o jakims donoszeniu czy lizaniu dupy w ogole nie mam mowy... - a i tak wiecej keszu zgarniam niz nie jeden taki gogus "analityk"(to modne okreslenie teraz hahaha!!!) z fotografii "madrze" notujacy esy floresy w garniturku z nienaganna kelnerowska fryzurka.... :)))) Jak czytam te testy, wymagania polskich "firm doradczych i konsulitingowych" ( :))) ), wodotryski to mi zal tych absolwentow... Pakujcie sie i wyjezdzajcie.... Sebar sebar_rysiu@yahoo.co.uk Gość portalu: Jurek napisał(a): > ledwie ukończyli studia, dostali się po znajomości bo mieli tam > jakąś szefową ktora była ich profesorką na studiach, nie mieli > żadnych rozmow kwalifikacyjnych a napewno nie po angielsku. > Zato mieli huk roboty wstawali o 9:00 wracali z roboty o 23:00 i > tak przez kilka miechów co dzieńjak ich znałem. haha co to za > ściema? jaka rekrutacja jakie pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi jestes gemiuszem, zgadzam sie 100% IP: 128.187.28.* 19.10.03, 22:44 jestes geniuszem, zgadzam sie w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebar Re: jestes gemiuszem, zgadzam sie 100% IP: *.reverse.qsc.de 20.10.03, 09:12 nie... tylko obiektywny az do bolu i potrafie dojrzec pod tym pieknym tynkiem sporego smierdzacego grzyba :)))) Sebar sebar_rysiu@yahoo.co.uk P.S.: Gdybys widzial jakim ja bylem w szkole geniuszem ha ha ha ha !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mefisto Re: Hi hi polski syfik rynku pracy.... :))))) IP: 213.78.92.* 20.10.03, 22:17 Podpisuję się czterema łapami pod tekstem kolegi. Aż prosi się o kolejną ogólnopolską kampanię na łamach wyborczej z cyklu - Pracować po ludzku. Ja natomiast mogę tylko dodać: NIGDY WIĘCEJ PRACY W KRAJU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Najlepsi z najlepszych IP: *.ey.com.pl / 10.106.67.* 27.08.03, 14:57 Hmmm... Grzesiu, slyszalem ze zamierzasz startowac z list Samoobrony, czy prace w audycie traktujesz jako poczatek kariery politycznej pod skrzydlami Leppera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Najlepsi z najlepszych IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 27.08.03, 15:30 Gość portalu: Jul napisał(a): > Wiola - gratulacje i powodzenia w nowej pracy. Pozdrawiam Julek Ojej ale jestem wzruszony pieknym reklamowym materialym , ktory reklamuje dzialalnosc KPMG. Ciekawe czy zapytali na czym polega kreatywna ksiegowosc i czy pani Wiola potrafi ja stosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as prezesi dzialow IP: 212.69.76.* 22.09.03, 15:19 pozdrawiam panow prezesow. wyobrazam sobie jaki niektorzy kandydaci mieli smiech gdy panowie prezesowie wyslawiali sie po angielsku: "pliz tel mi lat dis is dat sing hijer..." uczylem takich - zawsze twierdza ze najtrudniej to im sie dogadac z anglikami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos cos Re: Najlepsi z najlepszych IP: *.piasta.pl 22.09.03, 18:40 Zobaczymy jaka firme Gazeta bedzie promowac w następnym tygodniu. Powinniscie dodac w pakiecie jeszcze miejsce na bilbordach, oraz lokalnych stacjach radiowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starycynik Zwrociliscie uwage ? IP: *.proxy.aol.com 19.10.03, 23:57 Pewnie nie. Z artykulu wynika ze ukonczenie dwoch fakultetow, jednego na UW i drugiego na SGH nie gwarantuje ze absolwent umie liczyc, nawet poslugujac sie kalkulatorem i trzeba takie umiejetnosci sprawdzac przy rekrutacji. Wiec mozna zdac wszystkie egzaminy z bankowosci na SHG i wciaz nie umiec dodawac i odejmowac. No comments. W tekscie jest jeszcze jedna fajna rzecz na ktora tez na pewno nikt nie zwrocil uwagi, ale to kiedy indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Re: Zwrociliscie uwage ? 20.10.03, 01:37 Gość portalu: starycynik napisał(a): > W tekscie jest jeszcze jedna fajna rzecz na ktora tez na pewno > nikt nie zwrocil uwagi, ale to kiedy indziej. Jest nie tylko jedna. Ja zwróciłem uwagę na to, co wiąże się z moim zawodem. Osoba bez kierunkowego wykształcenia i po zaledwie 3 latach pracy w ubezpieczeniach jest przyjmowana do wiodącej firmy doradczej, na stanowisko wyższe niż jej rówieśnicy. A to m. in. dlatego, że podczas rekrutacji określiła dzielenie się wiedzą jako najistotniejszą dla siebie wartość. Śmiech na sali! Pracowałem w ubezpieczeniach 21 lat, mając do tego przygotowanie akademickie. Kierowałem ludźmi w wieku p. Cywińskiej, ale lepiej od niej przygotowanymi do pracy. I wiem, jaka była ich wiedza... Żenujące jest to, że firmy typu KPMG, Andersen, SAS Institute i jeszcze parę innych zdołały uzyskać swoją renomę m. in. w wyniku corocznego odstawiania rekrutacyjnych szopek. Z takim zapałem sławionych przez dziennikarzy... Wiesław Rewerski pan_bezrobotny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mefisto Re: Najlepsi z najlepszych IP: 213.78.92.* 20.10.03, 22:22 SZanowna Wioletto, nikt Cię nie pytał o dzieci, bo od tego zapierdolu nabawisz się nie tylko bezpłodności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: Najlepsi z najlepszych IP: *.acn.pl 28.10.03, 18:40 Przecież podstawową umiejętnościa w KPMG jest wciskanie kitu klientom, muszą pod tym katem dobierać pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
prat sebar 29.10.03, 13:48 masz sporo racji, ale w niemczech bardzo popularne jest podpierdalanie pracownika do szefa i tu bym sie z toba nie zgodzil. Odpowiedz Link Zgłoś