Gość: ola IP: *.chello.pl 21.04.08, 17:44 Jestem w trakcie etapu rekrutacyjnego! mam pewne obawy co do tej firmy? pomocy!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dcio Re: Bigram? 22.04.08, 12:12 Bigram to posrednicy a nie firma ktora cie zatrudnia. Gość portalu: ola napisał(a): > Jestem w trakcie etapu rekrutacyjnego! mam pewne obawy co do tej firmy? > pomocy!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Bigram? IP: *.acn.waw.pl 22.04.08, 22:03 A Bigram to nie system komputerowy. Tam też pracuja ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Bigram? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 23:40 A ja w ogóle omijam zdala pośredników, szukają osoby dokładnie szytej na miarę na konkr. stanowisko,a czesto nie mają pojecia w dziedzinie, w której rekrutują. Pewnie róznie bywa, ale w moim wypadku to strata czasu, więc na pewno przez długi czas daje sobie na spokoj, szkoda mojego i ich czasu. Podr. wychodzę z założenia, że najlepiej spotkać się face to face z przyszłym pracodawcą, a nie z rekruterem bądź ewentaulnie "pionkami" w fimie, którzy najczęściej zadają najbardziej wyszukane pytania;), a szef konrety. Pewnie sporo ludzi się ze mną zgodzi w tym wzgledzie Odpowiedz Link Zgłoś
bystra_26 i tak ograniczasz swoje szanse 23.04.08, 09:04 Niestety dzisiaj na większośc specjalistycznych stanowisk firmy rekrutuja przez firmy zewnętrzne. Pierwsza selekcja jest poza firmą i wiadomo, że człowiek od HR nie będzie informatykiem, inzynierem itp.. Jego zadaniem jest wyselekcjonować kilku najbardziej zmotywowanych, konkretnych, prawdomównych itp. kandydatów i dopiero wtedy tych kilku wybranych spotyka się z przedstawicielem pracodawcy. Firmy często nie robią same rekrutacji, bo np. nie chca pokazać konkurencji, że u nich brakuje wykwalifikowanej kadry; nie chcą dostać setek CV, bo każdy by chciał w znanej firmie X się zaczepić, bo to ładnie wygląda w CV; nie chcą niepokoić swoich pracowników kwestią przyjmowania na wyższe stanowisko kogoś z zewnątrz zamiast awansu kogoś z dotychczasowych pracowników itp. Odpowiedz Link Zgłoś