Gość: Stella IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 08:22 Czy ktoś z was był na rozmowie w Agencji Bigram?Byłabym wdzięczna za wszelkie informacje (chodzi o pierwszy etap rozmowy). Z góry dziękuję za pomoc... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forumowe_kontko Re: Pytanie 27.11.04, 19:43 Byłem - co prawda dość dawno, ale jednak. Stanowisko - szef studia graficznego w sieciowej agencji reklamowej. Panienka (bo tak ją trzeba nazwać) miała ca. 25 lat i ewidentnie główkę nabitą wiedzą teoretyczną z zakresu przyjmowania pracowników. Zaczęła rozmowę od pytania o moje portfolio. Odpowiedziałem, że nie aplikowałem na stanowisko Art Directora, ale mam kilka przykładów prac, które poprowadziłem (lub wykonałem) od początku do końca. Pokazałem jej kartkę świąteczną, w której fotka była zrobiona z 4 Pantonów, w tym 2 "niebieskich" (wtajemniczeni wiedzą, że taka przeróbka zdjęcia łatwa nie jest), jakiś miesięcznik i książkę, gdzie figurowałem jako redaktor techniczny i projektant okładki. Popatrzyła, pokiwała główką i zapytała: "no tak, ale w pańskim CV nie ma ani słowa o doświadczeniu w pracy w studiu graficznym". Ja jej na to, że od X lat pracowałem wyłącznie w takich miejscach i jest to jednoznacznie napisane w CV. Głupi byłem, niestety. Bo w CV pisałem o pracy w studiu DTP w wydawnictwach i agencjach. A panna nie wiedziała, że studio DTP i studio graficzne agencji to (wówczas) było to samo... Tyle na temat kompetencji... Odpowiedz Link Zgłoś