Dodaj do ulubionych

ACP Pharma - jaka atmosfera?

• Gość: to ja Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.12, 13:12
      ludzie dajmy sobie spokój z tą całą firmą moja zasada leżącego się nie kopie co najwyżej mogę pomóc ludziom jako świadek w procesach sądowych pozdrawiam .
      • Gość: GOŚĆ Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? ACP Pharma Wrocła IP: *.internetunion.pl 20.02.12, 23:50
        A wiecie może czy mają zamknąć oddział ACP PHARMY we Wrocławiu?
        Czy ktoś coś wie na ten temat?
        • Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? ACP Pharma Wrocł IP: *.dynamic.mm.pl 21.02.12, 15:59
          A co sie we Wroclawiu dzieje??

Gdzies wczesniej byl post nt. jakie oddzialy maja zostac, cofnij sie kilkanascie i znajdziesz

• Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.mm.pl 21.02.12, 15:56
        a ktos tu ich kopie??

A spokoj z ta firma to juz dawno co madrzejsi sobie dali i teraz pracuja w normalnych warunkach;-)

Po tej firmie pozostaly wspomnienia i...... :)
        • Gość: acpownik Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.rev.snt.net.pl 23.02.12, 16:14
          To już minęło - te czasy, ten luz, WSPANIALI LUDZIE nie powrócą, nie powrócą już.....[Dżem}
          Eh............:((((((

• Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.mm.pl 23.02.12, 16:48
            nie narzekaj.... teraz sa NOWI WSPANIALI.... hehehe

a ze starymi zawsze mozna sie spotkac poza praca lub spotkac w nastepnej pracy i.... byc milo zaskoczonym, ze stare czasy wrocily tylko.... pod innym szyldem;-)

• Gość: pracownik Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.aster.pl 02.03.12, 16:01
              Pracując w pięknej firmy jaką jest ACP PHARMA dochodzę do pewnych wniosków.
              Mianowicie z tego co zdarzyłem zauważyć to faktycznie firma boryka się ogromnymi problemami finansowymi, personalnym...
              Dla firmy trzeba okazać trochę zrozumienia "teoretycznie" w Polsce jest kryzys więc duża cześć firm ma problemy takie nie inne(np. w neuce też nie jest ciekawie, brak nadgodzin i marne podstawy). Ale akurat tu zostało to przesadzone pracownikom zabrano wszystko co można było aby tylko zaniżyć koszty utrzymania!!! Do tego na ten moment firma zatrudnia mniej pracowników niż jakiś rok temu?! I dalej jest mało hmm... No ale nie ma co tak od razu mówić że jest aż tak źle, zauważyłem małe poprawy jakimi są premie, nie są to gigantyczne pieniądze ale zawsze jakieś na dobry początek dobre zobaczymy co dalej... Co do kierownictwa(kierowników zmiany) hmm pozastawia ono wiele do życzenia, moim skromnym zdaniem kilka z nich powinno zostać przeszkolonym z tego jak działają poszczególne obszary tego magazyny bo kilku z nich naprawdę nie ma zielonego pojęcia na ten temat !!!Na ich miejscu było by mi wstyd pokazywać tak tragiczny brak wiedzy. Co dalej co się znów potwierdza nie potrafią motywować, rozmawiać ani pomóc pracownikowi. Oczywiście nie tyczy się to całej świętej czwórki ;) albo teraz już prawie trójcy hmm... Co do Pani Kierowniczki z komory przyjęć nie mam nic do powiedzenia mało mam z nią wspólnego ale wydaje się bardzo konkretną i zdecydowaną kobieta za co plus. Hmm co do Pana P.P hmm mam co do niego mieszane uczucia... Ale chociaż jest wstanie coś załatwić w tym magazynie i pomóc jakoś pracownikowi.

Co dalej chciałbym powiedzieć na temat wszystkich działów na magazynie (zainspirował mnie wyczerpujący post kolegi z którym się nie do końca zgadzam)

Dział MM:
              Dobrze i sprawnie działający dział. Dobrze wyszkolenie ludzie, pracowici w obszarze swojego działu. Liderzy wiedzą jak maja kierować działem. Nie ma co zarzucać.

Komora Przyjęć:
              Uczucia mieszane, cześć pracowników nie wyszkolonych w całym zakresie działania na tym dziale. Przykładem jest to że np niekiedy pracownik na nocy nie potrafił rozładować i odpowiednio przyjąć towaru aby poranna zmiana wiedziała co z tym zrobić?! Posiadają ogromne wsparcie od swojej przełożonej która walczy o nich bardzo zacięcie.

Komora Wydań:
              Jak wyżej uczucia mieszane, zgodzę się że ekipa jest mało zgrana to widać gołym okiem. Ale jest to problem ludzi który tam pracują z moich obserwanci wynika że cześć ludzi na tym dziale ma tam porostu gdzieś wszytko i wszystkich a druga cześć musi robić wszytko za nich... I z tego te konflikty pomiędzy nimi. Jeśli chodzi o sprawność działu jest o wiele lepiej niż jakiś czas temu. O liderach się nie wypowiadam, większość mało ogarnięta i z bardzo skromną wiedzą na temat co robią.

Kontrola:
              No to jest jedna z perełek naszego magazynu... Dobrych pracowników tego działy można było by policzyć na palcach obu rąk. Generalnie bałagan. Liderzy grupy hmm... pozostawię to bez słowa, jeden ogromny przypadek!? Ogólna ocena bardzo kiepska, brak organizacji, chęci do pracy i porządnego lidera...

Antresola, pps i pemat:
              Prawdziwa perełka. Chyba co bym nie napisał na temat działu nie oddało bym w pełni tego co się tam aktualnie dzieje... Pracownicy tego działu to oczywiście w większości "fast service" co bardzo obniża działanie tego działu i jego sprawność, a jest równie ważny jak inne... (przecież z niego pochodzi większa cześć wysyłanego towaru do aptek które są tak ważne dla nas?) Ich lider po prostu tragedia, ratuje ich tylko kierownik M. który próbuje wiązać tam koniec z końcem. I żebym nie zapomniał o tym jak to pracownicy tego działu są przerzucani wiecznie na kontrole, KR-Z, GB-Z, PR-Z i weź tu bądź w czymś dobry skoro latasz po działach codziennie inny... Chyba nie muszę dodawać nic więcej...

Lodówki, DZ-Z oraz Psychotropy, Gospodarka Magazynowa
              Dobrze, sprawnie i bez większych zastrzeżeń.

Podsumowując ludzie narzekają, gadają, i nic więcej z tym nie robią wcale nie próbują z tym coś zrobić. Moim zdaniem winna leży tu po oby stronach. Firma mało daje ale też nie dużo dostaje.

• Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.mm.pl 02.03.12, 16:52
                Wszystko pięknie i nawet nie będę dyskutować, tylko mam prośbę do Ciebie:
                Odezwij się za pół roku i napisz czy dalej jest tak fajnie i premie dają:)
                Skoro tyle osób wywalili to mogą Ci rzucić ochłap nędznej premii na zachętę, bo mają problem z pracownikami (jak to piszesz):)
                A co do kryzysu - jakoś w innych firmach kryzysu nie widać, wręcz przeciwnie:)

Powodzonka
                • Gość: pracownik Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.aster.pl 02.03.12, 17:05
                  Skoro nie widać to czemu siedzisz w tej firmie skoro na rynku pracy jest pięknie i kolorowo???
                  Faktycznie premie są małe co już powiedziałem ale zaczyna się coś dziać. Zamiast tylko narzekać to można by było coś zrobić, dać jakieś argumenty do walki z kierownictwem a nie siedzieć. Spróbować zawsze warto może nie będzie to klapa...
                  Co do zwolnień akurat tu jest błąd firmy bo zwolniła bardzo dużo naprawdę dobrych pracowników. I chyba źle przeczytałaś/eś mój post bo do końca go nie zrozumiałeś/aś. Nie miałem na celu chwalenie firmy raczej opis moich wniosków tego co można by było zmienić. Oczywiście pamiętam lepsze czasy ale czy to jest jakieś rozwiązanie przywoływanie tego zamiast próby zmiany na bieżąco.
                  • Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.mm.pl 02.03.12, 17:34
                    "Pracownik" - należę do tzw. starych, których firma wywaliła z wielkim hukiem, właśnie za ciężką wieloletnią pracę dla tej firmy, zawalone życie prywatne dla tej firmy. A takich jak ja jest wieluuuuuuu, którym właśnie za ten trud budowania tej firmy w piękny sposób podziękowano.
                    Więc jeśli chcesz to walcz, ale już dziś Ci mówię, jeśli będziesz walczył skończysz tak jak my wszyscy, czyli za bramą...
                    Znam osobiście wiele osób, które walczyły, niestety nie zasilają już progów firmy a ławy w sądach, czy wg Ciebie tak ma wyglądać dla każdego koniec współpracy z tą firmą? I nie dziw się, że nie ma dobrych pracowników teraz.... Mieliście ich, ale w brutalny sposób ich się pozbyliście, więc moje podsumowanie jest jedno: "Takich Firma ma pracowników na jakich zasługuje".

• Gość: XYZ Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.krak.tke.pl 02.03.12, 21:17
                O liderach słów kilka…
                Czy zdarzyło się, że usłyszeliście Państwo słowa: dziękuję, pomóż mi, przepraszam pomyliłam(łem) się, nie wiem z ust swoich przełożonych? Jeżeli tak, to jest szansa dla Was i dla tej firmy. Jeżeli nie, to z tymi przełożonymi będzie tak jak do tej pory, a jeżeli nawet nastąpi poprawa to będzie to zjawisko krótko trwałe. Moim zdaniem szansą zmiany na lepsze jest partnerstwo zbudowane na jedynym fundamencie, jakim jest zaufanie. Wasze zaufanie można zdobyć, ale wcześniej należy podjąć ryzyko i Wam zaufać, mimo przykrych zdarzeń, których doświadczyliście lub byliście świadkami.
                Czy Wasi liderzy należą do odważnych?

• Gość: Pivi Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: 178.73.49.* 02.03.12, 23:43
                  ... a kto to jest lider? nie ma takiego stanowiska w spisie zawodów czy stanowisk. Nie dali stanowiska brgadzista bo by to podniosło waszą rangę na rynku pracy drodzy liderzy. nasz, tz wasz dyrektor, prezes i... dali wam żółtą bluzaczkę i chłamowatą komóreczkę i poczuliście się ważni. Co powiecie w innej firmie jak i was wywalą? Że jako kto pracowalicie? Co powiecie w banku że na jakim jesteście stanowisku? Wstyd...
                  • Gość: XYZ Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.krak.tke.pl 06.03.12, 20:43
                    Znaczenie słowa lider…
                    1936 rok, M. Arcta, Mały słownik wyrazów obcych:
                    „leader a.[lider] przywódca partii; przewodnik; przodujący; wódz, prowodyr, naczelnik:
                    1971 rok, W. Kopaliński , Słownik wyrazów obcych i zwrotów obcojęzycznych:
                    „leader przywódca partii, stronnictwa, związku zawodowego (w krajach anglosaskich); drużyna a. zawodnik na pierwszym miejscu w tabeli rozgrywek sportowych a. na czele wyścigu”
                    2012 rok, lider osoba zatrudniona przez ACP Pharmę - postrzegającą siebie, jako jednego
                    z liderów na polskim rynku dystrybucji produktów farmaceutycznych – firmę, która dąży do stania się pracodawcą z wyboru poprzez min. likwidację barier dotyczących wyników
                    w nauce (średniej ocen) studentów zainteresowanych pracą w tej firmie
                    www.acppharma.pl/historia.php
                    www.youtube.com/watch?v=0G2F9xu4Grg
                    www.acppharma.pl/praktyki__staze.php
                    • Gość: Piviszkis Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: 178.73.49.* 06.03.12, 22:03
                      A jak tam sprawuje się rada pracowników? Nadal jest za pracownikiem? Pomaga rozwiązywać problemy pomiędzy pracownikiem a pracodawcą?
                      • Gość: Gość Cała prawda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 19:20
                        ..widoczna jest z szerszej perspektywy.

Warto poczytać. Tłumacz w Google działa dobrze.

www.annualreport2011.mediq.com/
                        "Weak performance of wholesale operations in Poland."
                        "Słabe wyniki działalności hurtowej w Polsce."

A w tym roku jest lepiej?
                        • Gość: to ja Re: Cała prawda... IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.12, 13:50
                          jak w tym roku dobiją do dna i potem może się odbiją tylko ja wiem z połamanymi nogami jak co konkurencja pojedzie na wakacje niemożliwie - pogratulować kadrze zarządzającej
                          • Gość: acepek Re: Cała prawda... IP: *.dynamic.mm.pl 13.03.12, 19:49
                            może w końcu ktoś zobaczył to co my wszyscy widzieliśmy od kilku lat, co się dzieje w tej firmie.... może w końcu g.... wypłynie i wszyscy zobaczą jaka była prawda.

wiadomo było, że jak Holendrzy nic nie zrobią to dosięgną dna.... a g.... ich zaleje i zatopi, cóż zaufali nie tym, którym powinni zaufać, więc mają to co mają...

gratuluję zarządowi firmy ich osiągnięć, bo naprawdę trzeba byś geniuszem, żeby doprowadzić do takiego stanu tak prężną firmę, jaką niegdyś była
                      • Gość: acepek znalezione na gowork.pl IP: *.dynamic.mm.pl 16.03.12, 22:33
                        Przez przypadek na gowork.pl tak pisze się nt. acepkowa:

"... górze nie zależy by poprawić funkcjonowanie firmy tylko na doprowadzeniu jej do upadku. Poczytaj sobie co zrobył w innych firmach dyrektor zarządzający całą firmą. Poczytaj sobie jak i po co załatwił transport firmy acp. Na dodatek trzeba dodać że osoby które były odpowiedzialne za powstanie magazynu centralnego odeszły same z firmy zamiast trafić za ten bubel do więzienia. Czy kiedykolwiek coś postawili? Chyba tylko klocka... "

www.gowork.pl/opinie_czytaj,2134
                        Nic dodać, nic ująć.... a wpis świeżutki jak bułeczki z piekarni z 6.03.2012
                        • Gość: to ja Re: znalezione na gowork.pl IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.12, 22:08
                          W przypadku spółki Cefarm Rzeszów, w której większościowym akcjonariuszem jest firma ACP Pharma z Warszawy, resort skarbu analizuje tryb sprzedaży należących do niego 40 proc. udziałów tej spółki. - Obecnie trwają uzgodnienia trybu, w jakim miałaby się odbyć prywatyzacja Cefarmu Rzeszów - dodaje Wewiór.
    • Gość: Pivi Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: 178.73.49.* 02.04.12, 06:49
      Oj, chyba firma wprowadziła zakaz odzywania się na forum pod karą śmierci. Zgadłem?
      • Gość: Nana Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.12, 16:13
        Bo Katowice są najlepsze:) Warszawka niech się chowa hłehłe
        • Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.mm.pl 03.04.12, 16:19
          a jaka to roznica??
          Ten sam kołchoz i ten sam syf, czy to warszawa czy katowice czy tez cala reszta.... hehehe
      • Gość: acepek ACP Pharma Katowice szuka transportu!! IP: *.dynamic.mm.pl 05.04.12, 22:38
        praca.gratka.pl/pracownik/szukaj/tresc/kierowca_hurtowni_farmaceutycznej-1615019.html
        • Gość: Gość Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.12, 19:14
          Wszystkim obecnym jak i byłym pracownikom ACP/MEDIQ życzę spokojnych i wesołych Świąt.
          Aby najbliższy czas pozwolił podnieść się firmie na nogi a zwolnionym pracownikom znaleźć
          nowej (mówi się, że lepszej) pracy.

Życzenia w tej formie jest złożyć najwygodniej gdyż zagląda tutaj prawie każdy z firmy, od magazynierów po zarząd.
          • Gość: acepek Re: Święta IP: *.dynamic.mm.pl 07.04.12, 21:17
            Ja również dołączam się do życzeń...
            Zdrowych i Wesołych Świąt, radosnych i spokojnych....

Życzenia kieruję do pracowników byłych i obecnych, jednak wywodzących się z tzw. "starej ekipy", nowym nie warto życzyć nic innego jak "wzięcia się do pożądnej pracy i podwyższenia kwalifikacji".

WESOŁYCH JAJEK EKIPO ORFIAKÓW!!!!!!
            • Gość: hello_everyone Re: Święta IP: *.netfala.pl 08.04.12, 00:20
              Widzę, że czujemy się lepsi, bośmy z ORFE, co? Szkoda, że nie życzysz Wesołych Świąt wszystkim. Ja natomiast życzę Wszystkiego Najlepszego z okazji świąt wszystkim pracownikom ACP, zarówno tym których już wśród nas nie ma, jak i tym którzy cały czas są z nami. No i Tobie oczywiście.

Wzięcia się do pracy? Dziękuję, chociaż realizuję od dawna, mimo że czasem sił na to wszystko brakuje.
              • Gość: acepek Re: Święta IP: *.dynamic.mm.pl 08.04.12, 15:52
                pisząc Orfiaki, mam na myśli wszystkich "starych pracowników" (starych orfiaków i starych acepków etc.) nazywanych przez nową ekipę "miernoty"; wszyscy siedzący na tym forum oraz którzy jeszcze pozostali w firmie doskonale wiedzą o kogo chodzi i do kogo moje życzenia nie są skierowane....

Ot i tyle wyjaśnienia, bo chyba nowy jesteś na forum;-) Mam nadzieję, że już zrozumiałeś....

Czy czujemy się lepsi?? Oczywiście od tych co ostatnio przybyli do firmy i doprowadzili do tego co teraz obserwujemy, to odpowiadam: TAK, CZUJEMY SIĘ O WIELE LEPSI!!!!!
    • Gość: to ja ACP Pharma - ? IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.12, 15:20
      kogo tam znowu wyrzucili - ogłaszają nabór na kierownika magazynu i kierownika transportu ?
      • Gość: acepek Re: ACP Pharma - ? IP: *.warszawa.mm.pl 05.05.12, 22:33
        może w końcu tych którzy nie powinni w ogóle zajmować tych stanowisk :D:D:D
      • Gość: acepek Jak tam Bydgoszcz się czuje?? IP: *.warszawa.mm.pl 05.05.12, 22:35
        Cóż doszły mnie słuchy, że w Bydgoszczy czystki robią?? Prawda czy plotka??
        • Gość: anonim Re: Jak tam Bydgoszcz się czuje?? IP: *.146.43.74.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.05.12, 17:37
          widocznie solidnie przeczyścili Bydgoszcz, ze nie ma odzewu
        • Gość: :) Re: Jak tam Bydgoszcz się czuje?? IP: *.ip.netia.com.pl 03.07.12, 12:55

Sprzedaży od 1 czerwca już nie ma i to chyba nie jest tajemnicą, a zaopatrzenie też leci właśnie kończą w lipcu;(
          • Gość: ;0) Re: Jak tam Bydgoszcz się czuje?? IP: *.ip.netia.com.pl 03.07.12, 13:01
            I jeszcze jedno chyba na dobre ta centralizacja ACP nie wychodzi. Magazyn w Bydgoszczy jest zwalniany do domu po 3 godzinach pracy bo nie mają co robić. Zamówień coraz mniej. Szkoda, że to co zostało przez starych pracowników wypracowane, a których się wywaliło...i zastąpiono nowymi całkiem nie przygotowanymi do tej pracy ludźmi, którzy niweczą naszą pracę, którą my dla ACP wykonaliśmy, ale nas już nie ma ...i nic i nikt tego już nie zmieni.
            • Gość: acepek Re: Jak tam Bydgoszcz się czuje?? IP: *.warszawa.mm.pl 03.07.12, 18:01
              no proszę, a tacy byli mocni w gębach (o nowych piszę), że trzeba wyp.... starych bo to złodzieje, nieroby i bandyci.... okazuje się, że te nieroby potrafiły pracować i zarabiać pieniądze dla firmy!!!!
              Zastanawiam się nad jednym: Czy właściciele wiedzą o tym, że tej firmy praktycznie już nie ma, że została zniszczona a teraz już tylko się depcze pozostałości!!!
              Jak można rozwalić taką firmę!!!!!! Firmę która miała takie wyniki finansowe!!!! Która przez tyle lat była liderem na rynku!!!!!
              W głowie się nie mieści, szkoda że zarząd jest ślepy i tego nie widzi, to my zwykli wyjadacze widzimy to od lat, a oni tacy mądrzy i wykształceni są ślepi?? A może..... to celowe działanie i tak naprawdę to tylko nam - szarakom - zależało aby ta firma istniała i przynosiła zyski?! Może tak naprawdę tylko my mieliśmy szacunek do pracy, a obecni mają tylko szacunek do "szybkich pieniędzy"??

Szkoda tylu lat naszej ciężkiej pracy, żeby teraz patrzeć na taki upadek, na takie barachło, które przyszło, nas wyrzuciło i podejmuje takie decyzje, które doprowadziły acepa do ruiny....

Nie wróżę już niczego dobrego, ta firma już się nie podniesie z taką bandą idiotów nie ma na to żadnych szans!!!!!

Powodzenia Pigwa i sp-ka, szybko swoimi rządami sprowadziliście firmę do zera, zresztą można się było tego spodziewać, dlatego żadnego zaskoczenia nie ma!!!!!

Firma osiągnęła dno, choć przez wiele lat osiągała sukcesy!!!! Ktoś chyba powinien za to zdrowo beknąć!!!!
    • Gość: to ja Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.12, 15:58
      uspokoiło się na forum albo kierownictwo ndc moderuje na gazeta.pl
      • Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.warszawa.mm.pl 13.06.12, 12:37
        za to wewnątrz firmy wrze.... hehehe

• Gość: FB Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.12, 17:57
          Już debatują kiedy zawiną cały ten majdan?
    • Gość: heinrich Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.182.230.238.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.06.12, 15:45
      PiVi pochwal sie jak tam spor z ACP?
      • Gość: agent Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.12, 16:14
        No tych sporów to oni teraz będą mieć sporo...Więcej będą się tłuc po sądach niż pracować.Ale cóż jak kuba bogu tak bog kubie
    • Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.warszawa.mm.pl 20.06.12, 21:43
      chyba najlepiej jak się przeniosą tam na stałe i wynajmą sobie pokoik w sądach.... nie będą tracić czasu na dojazdy, ogromna oszczędność na taksówkach, a przecież najważniejsza jest OSZCZĘDNOŚĆ...
      hehehe.... chcieli to mają, oliwa sprawiedliwa zawsze na wierzch wypływa ;-) szkoda, że dopiero na sali sądowej ma swój finał
      • Gość: to ja Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.12, 13:25
        jaka piłka takie zarządzanie mówię o holendrach też niedługo wrócą do kraju
        • Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.warszawa.mm.pl 26.06.12, 17:49
          i bardzo dobrze, niech wracają byle szybko do tych swoich wiatraków, a pakując się niech nie zapomną o tych nieudacznikach polaczkach, żeby ich zabrać ze sobą, żeby przypadkiem nie poszli do innej firmy i nie zrobili tego samego co tutaj....

jak widać na załączonym obrazku: pozwalniali wykwalifikowanych pracowników, a nieudacznicy co przyszli nie poradzili sobie z wyzwaniami.... teraz to już tylko mogą pozamiatać i zgasić światło.... tylko takie obowiązki im zostały

• Gość: FB Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.12, 22:36
            Czyżby ich wspaniały plan '5-10-15' jednak nie wypalił?
            Wiadomo już kiedy zamykają ZG i BYD?
            • Gość: gosc2 Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.181.90.121.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.07.12, 08:56
              o czym piszecie??? jak BYDG. mozna zamknąć?? przeciez to byl wzorowy oddzil na którym pozostale bazowaly. czy to prawda, ze nie ma dzialu sprzedazy?? czy to prawda, ze nie ma zaopatrzenia?? czy to prawda,ze pozwalniali z magazynu pracowników??
              • Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.warszawa.mm.pl 10.07.12, 10:58
                ....z tego co piszą Bydgoszczanie to jest to prawda, z "przecieków" i informacji pozaforumowych okrutna rzeczywistość

Wiele rzeczy dziejących się w tej firmie nie ma nic wspólnego z logiką i rozsądkiem i nie mieści się w głowie, a jednak się dzieje naprawdę....

• Gość: ***** Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.12, 23:07
                  Przykra prawda sprzedaż w Bydgoszczy przestała istnieć z końcem maja :((( ludzie zostali na lodzie niestety. Czemu tylko skoro to był najlepszy oddział to go rozwalalili??? Szkoda tylko patrzeć na to na co pracowało się latami czasem naprawdę wielkim kosztem i poświęceniem, niektórzy krócej inni bardzo długo, że teraz to wszystko zostaje zniszczone.

Pozdro zarówno dla wszystkich pracujących w ACP jak i dla byłych pracowników
                  • Gość: to ja Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.12, 11:57
                    i tu się nasuwa konkluzja pracuj w firmie jak w PRL nic z siebie nie dawaj więcej niż trzeba nie bać nadgorliwy bo to jest gorsze od faszyzmu .
                    • Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.warszawa.mm.pl 17.07.12, 14:16
                      teraz chyba poszła "czystka" w Zielonej Górze.... szukają kierownika magazynu, kierownika zmiany no i oczywiście magazynierów....
                      Widzę, że czyści się po kolei wszystkie oddziały....

Ciekawostka.... jaki będzie kolejny krok po wyczyszczeniu etatów??.....
                      Poza forum mamy już pewne propozycje, zobaczymy czy się sprawdzą;-)

• Gość: ciotka Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: 77.252.169.* 17.07.12, 22:45
                        Dawno tu nie zaglądałam,ale widzę że od dawna nic się tu nie zmieniło.Nie pracuje tam już ponad trzy lata a pracownicy nadal mają ten sam problem-złe traktowanie,kłamstwa,podkładanie świni,donosicielstwo o reszcie nie wspomnę.Kochani wy szarpiecie się o dobro firmy by mieć pracę,a tam na górze szarpią się ile kto wyszarpie z tego jeszcze pieniędzy.O was kochani nikt nawet nie wspomni.Pracuj sumiennie,nie protestuj,nie żądaj podwyżki,udawaj że nic nie widzisz nie słyszysz to może cię uznają za niegroznego tępaka i cię jeszcze na trochę zostawią.Pozdrawiam wszystkich niezadowolonych i zadowolonych(chociaż nie wiem z czego),a najbardziej was chłopaki z Bydgoszczy.Trzymam za was kciuki i niech was docenią bo o takie skarby jak wy to trudno.No moi drodzy ale na jakieś małe piwo to mnie kiedyś chyba zaprosicie?Brakuje mi waszego poczucia humoru,nie dajcie się tym ponurakom.
                        • Gość: FB Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: 78.8.10.* 26.09.12, 20:31
                          Jakieś nowe njusy o acp?
                          Ma ktoś info co to za firma kupila gruzy acp?
                          • Gość: to ja Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.12, 17:33
                            no właśnie jestem ciekaw kto kupił ten syf
                            • Gość: FB Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.12, 18:11
                              www.bloomberg.com/news/2012-09-24/advent-makes-1-billion-bid-for-dutch-pharmacy-chain-mediq-1-.html
                            • Gość: acepek ależ cisza zapanowała.... IP: *.dynamic.mm.pl 10.10.12, 22:51
                              chyba "szczelnie" pozamykali buzie pracownikom....
                              Nikt nic nie pisze, bo ochrona wewnętrzna acepowa kontroluje też pewnie wpisy na forum i robi notatki służbowe i raporty przesyła....

Oj biedaki, biedaki Ci co jeszcze zostali w tym syfie....

Pozdrowionka

To Ja Nie wiesz co u Piviszkis słychać??
                              • Gość: Piviszkis Re: ależ cisza zapanowała.... IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.12, 15:12
                                A dziękuję, u mnie wszystko po staremu. Jak by co to zapraszam na inny komunikator bo tu hausgestapo kontroluje wpisy
                              • Gość: XYZ Re: ależ cisza zapanowała.... IP: *.krak.tke.pl 31.10.12, 11:43
                                Informuję, że zakończyła się V edycja Programu Jakość Obsługi. Wśród wyróżnionych już po raz drugi znalazły się apteki MEDIQ. Gratuluję. W ubiegłym roku nagrodę odebrał osobiście prezes zarządu www.jakoscobslugi.pl/img/gala_2011/07.JPG . Jak zapewnia organizator o przyznaniu Godła „Dbamy o Jakość Obsługi” decydują wyniki audytów eksperckich wg specjalnie opracowanej metodzie Secret Client. Analizę jakości obsługi klienta dokonują niezależni od firmy ukryci obserwatorzy, którzy stają się klientami wskazanej firmy. Wyniki przeprowadzonych obserwacji są prezentowane w oryginalnym brzmieniu dla podkreślenia autentyczności wypowiedzi, zdarzają się ciekawe, np. obserwacja nr 36380757 dotycząca apteki Mediq cyt.” Apteka znajdie się w Galerji Krakowskiej niedaleko od wyjscia.Poszedlem do apteki, bo chciałem kupić jakiś lęki na kaszel.W środku panował pożądek,konsultanty i kasierki były ubrane w białe szlafroki z kartkami z nazwą odziała i imięniem.Podszedłem odrazu do kasy i zapytałem o lsyrop na kaszel.Kasierka zapytała jaki mam kaszel, po odpowiedzi Pani poradziła H., kasierka poprawnie wyddała resztę i sparogon,” www.jakoscobslugi.pl/obserwacja/36380757 , czy obserwacja nr 36404358 moim zdaniem niestosowna cyt.” Apteka Dbam o Zdrowie znajduje się na targowisku przy ulicy Głogowskiej 2 w Ostrowie Wlkp. Musiałem kupić swojemu dziecku lekarstwa więc była mi po drodze. Niesety rozczarowałem się. Po wejściu była kolejka, a do tego farmaceuta-kobieta w wieku około 30-35 lat blondynka strasznie wolno obsłigiwała klientów. Dużo czasu zajmowało jej koregowanie leków w komputerze. Po odczekaniu około 10 minut przyszła moja kolej, niestety... nie było leków, których szukałem więc zmarnowałem sporo czasu i zdegustowany wyszedłem!” www.jakoscobslugi.pl/obserwacja/36404358 . Szanowny Zarządzie, aby dowiedzieć się, że w aptekach zdarzają się braki podstawowych leków, że leki są droższe niż u konkurencji nie trzeba wyrzucać pieniędzy na tego typu akcje wystarczy słuchać pracowników chyba, że odbiór tego typu nagród sprawia Wam przyjemność.
                                • Gość: FB Re: ależ cisza zapanowała.... IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.12, 14:39
                                  to nie jest wyrzucanie pieniędzy w błoto - to jest jeden z kosztów uzasadniających słabe wyniki finansowe. Lepiej w raporcie wpisać że wydało się tyle tyś PLN na tak ważny cel jakim jest owe "audyty" niż realne zbadanie problemu.
                                  • Gość: acepek Re: ależ cisza zapanowała.... IP: *.dynamic.mm.pl 31.10.12, 17:03
                                    chyba już ich nie uratują sztuczne wykresiki i sztuczne poprawianie kondycji. Dali ciała i tyle, a zaczęło się od "mądrej i przemyślanej" decyzji przeniesienia się do Ołtarzewa i uruchomienia linii, która i tak nigdy nie działała tak jak powinna.
                                    To był początek problemów, które z roku na rok się pogłębiały.
                                    Cóż nadal stoję przy swoim zdaniu: mądrych się wy.... durnym dało się władzę.

Ale... Nowy Roczek nadchodzi wielkimi krokami....hihihi....
                                    • Gość: Piviszkis Re: ależ cisza zapanowała.... IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.12, 16:51
                                      Pięknie powiedziane...
                                      • Gość: acepek hmmmm dział transportu sobie nie radzi?? IP: *.dynamic.mm.pl 09.11.12, 15:36
                                        i poszukuje zastępcy kierownika??

Hmmmm a miało być tak pięknie i fachowo....buahahahahahaha

www.pracuj.pl/praca/zastepca-kierownika-ds-transportu-i-dystrybucji-warszawa,oferta,2699057
                                        To ile już tam w tym dziale transportu pracuje?? Bo kiedyś to zaledwie 3 były w stanie wszystko zrobić (i to w czasie rozkwitu firmy nadmieniam), a teraz to chyba na 1 przewoźnika przypadają 2 osoby etatowe.....hahahahaha
                                • Gość: acepek Re: ależ cisza zapanowała.... IP: *.dynamic.mm.pl 31.10.12, 16:56
                                  Zarząd był, jest i będzie głuchy i ślepy na spostrzeżenia i opinie pracowników. I bardzo dobrze, dzięki temu w aptekach Mediq z powodu drogich leków Panie Farmecutki czytają książki, ziewają i się nudzą, a u konkurencji kolejka i zyski dla firmy.

ACP PHARMA TAK TRZYMAĆ!!!!
                                  • Gość: XYZ Re: ależ cisza zapanowała.... IP: *.krak.tke.pl 04.11.12, 22:22
                                    Już ponad rok temu na stronie www.mediqpolska.pl/klub_zdrowia.php ACP Pharma zapowiadała publikację wydawnictw Klubu Zdrowia Mediq i do dnia dzisiejszego nie wywiązała się z tego zobowiązania. Nasuwa się pytanie czy można zaufać tej firmie? Czy wartości cytuję „klient jest dla nas najważniejszy” i „postępujemy zgodnie z zasadą przejrzystości i jasności przekazu” to deklaracje bez pokrycia? Zastanawiam się, czy niedotrzymanie danego słowa to jednorazowe niedopatrzenie, czy też przejaw lekceważenia? Z pewnością niebawem dowiemy się.
                                    Tymczasem korzystając z myśli byłego rezydenta można by rzec - Panie Prezesie i wszyscy liderzy, nie idźcie tą drogą.
                                    • Gość: acepek Re: ależ cisza zapanowała.... IP: *.dynamic.mm.pl 07.11.12, 09:46
                                      a mi się wydaje, że teraz to już jest taki etap zepsucia, że obojętnie czy wybiorą drogę taką czy inną, to każda prowadzi i kończy się przepaścią..... (optymistą można być do pewnego czasu)
                                      Kiedy niszczy się coś latami, nie można tego szybko odbudować, a najdłużej odbudowuje się na nowo zaufanie, które niestety zostało nadszarpnięte z każdej strony: pracowników, współpracowników, firmy współpracujące z nimi, klientów etc.

Ale z niecierpliwością czekam na Nowy Rok i ogromne zmiany, które dla niektórych zakończą w końcu "zabawę w Panów Ważnych".
                                      • Gość: XYZ Re: ależ cisza zapanowała.... IP: *.krak.tke.pl 09.11.12, 18:13
                                        W dniu 4 listopada pisałem o wydawnictwach Klubu Zdrowia Mediq, a ściślej o ich braku na stronie internetowej, mimo zapowiedzi. Dzisiaj tj. 9 listopada z nieukrywaną satysfakcją dzielę się radosną nowiną - w ACP Pharma coś drgnęło. Na stronie www.mediqpolska.pl/klub_zdrowia.php zamieszczony jest pierwszy z pięciu poradników, dodam ciekawy.
                                        • Gość: acepek Re: ależ cisza zapanowała.... IP: *.dynamic.mm.pl 09.11.12, 18:58
                                          wow.... należą się gratulacje, ktoś w końcu wziął się za robotę w tej firmie!!!!
                                          Chylę czoła!!!

Chociaż może trzeba było zacząć od pozycji na samym końcu czyli "Poradnik Okulistyka" porady w tym dziale napewno przydałyby się nie tylko Pacjentom, ale również zarządzającym tą prężną korporacją:)

• Gość: XYZ Re: ależ cisza zapanowała.... IP: *.krak.tke.pl 09.11.12, 19:53
                                            Może uwzględnią Twoją słuszną sugestię.
                                            • Gość: acepek Re: ależ cisza zapanowała.... IP: *.dynamic.mm.pl 17.11.12, 16:51
                                              chyba już czasu im zabraknie na ew. wdrożenia:) ale może przyda się w następnej firmie jak będą co poniektórzy musieli się wykazać, że coś więcej potrafią oprócz miernoctwa jakie w tej firmie pokazali....

• Gość: XYZ Re: ależ cisza zapanowała.... IP: *.krak.tke.pl 19.11.12, 13:32
                                                Na stronie www.acppharma.pl/aktualne_oferty_pracy.php?kariera_id=17 zamieszczona jest oferta pracy na stanowisko kierownika apteki w Strzelcach Krajeńskich. I nie ma w tym nic dziwnego oprócz cyt. „możliwości odbycia stażu”. Dla nie wtajemniczonych kierownik musi posiadać minimum 5-letni staż pracy w aptece lub 3-letni staż pracy w aptece, w przypadku, gdy posiada specjalizację z zakresu farmacji aptecznej (zakładam, że przepisy się nie zmieniły). Szanowni rekruterzy, czas dołożyć należytej staranności i nie bać się wzbogacić oferty chyba, że nie macie nic więcej do zaoferowania.
                                                • Gość: acepek przez przypadek znalezione w sieci:) IP: *.dynamic.mm.pl 21.11.12, 23:49
                                                  eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2012:336:0020:0020:PL:PDF
                                                  • Gość: FB Re: przez przypadek znalezione w sieci:) IP: 78.9.4.* 22.11.12, 17:12
                                                    www.bloomberg.com/news/2012-09-24/advent-makes-1-billion-bid-for-dutch-pharmacy-chain-mediq-1-.html pisałem o tym wcześniej.

a UE działa tak jak powinno :)
                                                  • Gość: acepek Re: przez przypadek znalezione w sieci:) IP: *.dynamic.mm.pl 22.11.12, 19:15
                                                    a jak nastroje pracowników?

A jak tam Rzeszów, uprawnieni juz dostali swoje akcje? Nic nie piszą to pewnie im dali :D:D

A tak na marginesie, to w ogóle ktoś jeszcze został w acepie ze starej kadry, czy już wyczyszczone wszystko??
                                                  • Gość: Piviszkis Re: przez przypadek znalezione w sieci:) IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.12, 21:58
                                                    Jutro będę w Ożarowie, szkoda tylko że tak trudno się wbić na teren firmy.
                                                  • Gość: gość Re: przez przypadek znalezione w sieci:) IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.12, 10:24
                                                    Witaj Piotrze;
                                                    Jak tam Twoje "sprawy" z acp??
                                                  • Gość: Gościu Re: przez przypadek znalezione w sieci:) IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.12, 13:17
                                                    Ależ tu cisza zapanowała... :-)
                                                  • Gość: acepek Re: przez przypadek znalezione w sieci:) IP: *.dynamic.mm.pl 18.12.12, 19:56
                                                    cisza przed burzą.....;-)

po nowym roku się rozgadają....hihihi
                                                  • Gość: Piviszkis Re: przez przypadek znalezione w sieci:) IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.13, 21:54
                                                    Ale się rozgadali w Nowym Roku... A moje sprawy... Pod koniec stycznia się sprawa wyjaśni. Dobrze że nie będę sam...
                                                  • Gość: Gość Re: przez przypadek znalezione w sieci:) IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.13, 10:13
                                                    Powodzenia Piotrze - nie będzie przesady jak powiem, że wszyscy życzymy Ci wygranej...
                                                  • Gość: acepek Re: przez przypadek znalezione w sieci:) IP: *.dynamic.mm.pl 07.01.13, 19:35
                                                    Wszyscy trzymamy kciuki:):) i za chłopaków z transportu też;)
                                                    POWODZENIA i dajcie znać:)
                                                  • naujocks Re: przez przypadek znalezione w sieci:) 25.01.13, 23:46
                                                    Hej jestem zielony w temacie i prosze o pomoc. Piszecie caly czas ogolnie o ACP a jak wyglada sytuacja w spolkach zaleznych akurat mam na mysli HealthMore. Czy sa tam lepsze warunki czy z uwagi na to ze jest ten sam kolchoz to wszystkich rowno z trawa. Znajoma mowila mi ze jako zajmujaca sie eksportem lekow (wyliczenia raporty reklamacje) w tej firmie wyciaga teraz 4 kola netto/mc. Jakos mi sie nie chce wierzyc tym bardziej ze ludzie raczej cieplo o ACP nie pisza. Help
                                                  • Gość: Gość Re: przez przypadek znalezione w sieci:) IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.13, 11:29
                                                    Che che che - to dokładnie ten sam kołchoz z (dla niepoznaki) zmienioną nazwą. Miejsce pracy, zwierzchnictwo i traktowanie takie samo. A 4 netto to tak mocno bajkowe :-) .
                                                    Ja bym sobie odpuścił i szukał szczęścia w innym miejscu :-)
                                                  • naujocks Re: przez przypadek znalezione w sieci:) 26.01.13, 17:39
                                                    Dzieki ziomek :) Ja tez domyslalem ze bajki pisze ale nie ma to jak zaczerpnac informacji z 1 reki. Pozdro
                                                  • Gość: Gość Re: przez przypadek znalezione w sieci:) IP: *.tktelekom.pl 29.01.13, 10:13
                                                    jak poczytasz poniższe posty zorientujesz się szybko i co do "atmosfery" i zarobków w tej wspaniałej (:-)) firmie...
                                                  • Gość: Robo Re: przez przypadek znalezione w sieci:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.13, 19:54
                                                    Witam,
                                                    czy ktoś mógłby potwierdzić lub zanegować informację jakoby czołowy reformator logistyki miał kontynuować karierę poza strukturami tej wspaniałej organizacji po zaledwie dwóch latach rządów? Dziękuję ...
                                                  • Gość: acepek Koniec kariery reformatora?? IP: *.dynamic.mm.pl 31.01.13, 09:45
                                                    Ojejejej..... też "na mieście" krąży takie info:)
                                                    Może przyszła pora na reformatora, którego reformy polegały na wyp.... starych pracowników i przedstawieniu ich zarządowi jako złodziei, którzy to okradali firmę.
                                                    Czyżby Zarząd się obudził ze śpiączki i stwierdził, że takie oskarżenia to zwykła wyobraźnia reformatora, który chciał się wyślizgać na d.... innych, a fakty które opowiadał "górze" to bajki?? Czyżby prawdą okazało się, że reformator to nieudacznik i zwykły karierowicz nie mający pojęcia o tym co robi??
                                                    Czyli Szanowny Zarządzie nie pomyliliśmy się w tym co mówiliśmy?? Po raz kolejny przekonaliście się, że "szara eminencja" miała rację i mówiła prawdę??
                                                    Cóż lepiej późno niż wcale, tylko teraz niech Zarząd policzy jak ogromne straty dla firmy przyniósł reformator.....
                                                    Dla nas "złodziei Acepowych" to miła wiadomość i wiara, że jednak uczciwość wygrywa nad fałszem i tylko trzeba troszkę poczekać (ogromna satysfakcja), a dla Zarządu nauczka na przyszłość, żeby wierzyć jednak starym, rzetelnym i uczciwym pracownikom, którzy utożsamiali się z tą firmą i jej "służyli jak psy na chlebie i wodzie, ale jednak wierne swemu panu" (co teraz stwierdzamy, że było ogromnym błędem, bo podziękowanie za służbę dostaliśmy odpowiednie, jak wszyscy wiecie, bo nie było to tajemnicą, gdyż reformator chodził po firmie i głosił głośno swoją chorą teorię spiskową na nasz temat).
                                                    Szkoda, że już nie odbudują starych struktur magazynu i transportu, ale może Zarząd wyciągnie z tych dwóch lat stosowne wnioski i choć niektórych po prostu przeprosi za bezzasadne oskarżenia, których dopuścili się ich pracownicy. Ale cóż w tej firmie brakuje dżentelmenów;-) hahahahahaha
                                                    Pozdrowionka
                                                  • Gość: Robo Re: Koniec kariery reformatora?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 10:26
                                                    Acepek, bardzo ładny wywód, ale dla mnie nie jest on potwierdzeniem, raczej życzeniem żeby takie "krążace <na mieście> info" było rzeczywiście prawdziwe. Ponawiam prośbę o potwierdzenie (lub zanegowanie) tej informacji. Też pozdrawiam :-) ...
                                                  • Gość: acepek Re: Koniec kariery reformatora?? IP: *.dynamic.mm.pl 31.01.13, 10:31
                                                    :) Napewno ktoś z wewnątrz firmy zaraz Ci to potwierdzi, choć wątpię aby zrobił to tutaj - publicznie i wprost;-) Biorąc pod uwagę fobię panującą wewnątrz firmy;-)

Pozdrowionka

PS. Życzenia się spełniają;-)

• Gość: Gość Re: Koniec kariery reformatora?? IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.13, 21:52
                                                    I jak tam?? Piotruś nada na stanowisku czy wyautowany i robiący karierę poza firmą??

• Gość: acepek Re: Koniec kariery reformatora?? IP: *.dynamic.mm.pl 31.01.13, 23:05
                                                    zamilkł na amen i nie chce się z nami podzielić tą wspaniałą wiadomością:)

• Gość: Robo Re: Koniec kariery reformatora?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.13, 10:45
                                                    Naprawdę nikt nie chce/nie może potwierdzić informacji? Czy jest aż tak dobrze (szczęśliwi pracownicy nie napiszą już na złym forum o wspaniałym pracodawcy) czy aż tak źle (udało się wszystkich zastraszyć na tyle skutecznie, że nie napiszą nawet gdy chodzi o potwierdzenie dobrej, de facto, dla nich wiadomości)??? Jeżeli to drugie to szczerze współczuję ...
                                                  • Gość: to ja Re: Koniec kariery reformatora?? IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.13, 13:06
                                                    potwierdzam wyrzucili smiecia
                                                  • Gość: Robo Re: Koniec kariery reformatora?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.13, 13:37
                                                    "@to ja" dziękuję :-)

Pozdrowienia ...
                                                  • Gość: acepek Re: Koniec kariery reformatora?? IP: *.dynamic.mm.pl 02.02.13, 14:09
                                                    hehehehe..... no to się doczekaliśmy:):)
                                                    YUPI.... "to ja" bardzo dobra wiadomość;-)

Ciekawe do jakiej firmy teraz złoży swego cv-ika :D:D:D:D
                                                  • Gość: gosc Re: Koniec kariery reformatora?? IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.13, 15:40

No to sledzmy dalsze losy naszego Piotrusia... :-P
                                                  • Gość: acepek Re: Koniec kariery reformatora?? IP: *.dynamic.mm.pl 03.02.13, 17:34
                                                    pamiętam słowa reformatora, które nie tak dawno na tym forum wypowiadał:
                                                    "...tu nie ma miejsca na miernoty, acp to nie przechowalnia..." - pamiętacie??
                                                    I jak to życie jest fajnie urządzone...... sam stał się miernotą i acp nie chciało go przechować.....

Buahahahaha reformatorze z bożej łaski..... żeby reformować to trzeba mieć o tym pojęcie....
                                                    Teraz my śmiejemy Ci się prosto w twarz!!!!!!! Zaliczyć taką porażkę!!!!! Jak ogromną trzeba być miernotą, Miernoto!!!!!

Tak jak Ty kiedyś potraktowałeś ludzi, tak Ciebie też tak samo potraktowali inni!!!!!!!!! Kto mieczem wojuje od miecza ginie.... a kłamstwa mają króciutkie nóżki, jak się osobiście już przekonałeś;-)

Pozdrowionka dla starej ekipy;-) Szampana czas otwierać;-)
                                                  • Gość: to ja Re: Koniec kariery reformatora?? IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.13, 02:13
                                                    nie ma co świętować setki ludzi którzy włożyli swe serce aby ta firma istniała zostali na bruku a takie śmiecie doprowadzili no właśnie do czego ?
                                                  • Gość: acepek Re: Koniec kariery reformatora?? IP: *.dynamic.mm.pl 04.02.13, 07:38
                                                    to fakt, jeśli patrzeć z tej strony to zgadzam się z Tobą....

Do czego doprowadzili?? stworzyli korporację swoich marzeń, w której każdy dla każdego jest wrogiem, w której ludzie boją się wszystkiego, oni jako kadra "na stanowisku" czerpią satysfakcję, że wprowadzają taką fobię wśród podwładnych. Niedowartościowani ludzie, jak dostaną jakiekolwiek stanowisko decyzyjne, w ten właśnie sposób się dowartościowują. Oni właśnie to czynili, podnosili własne ego krzywdząc innych (mając władzę nad kimś jestem bogiem, a ty mój podwładny jesteś śmieciem, nikim, złodziejem i pasożytem w tej firmie), z tego właśnie czerpali ogromną satysfakcję.

Ale.... poleciał główny reformator, teraz kwestia czasu i wyautują drugiego. Razem (z dodatkami pobocznymi) zdziałali dużo złego dla firmy, teraz razem będą szukali kolejnego zatrudnienia (ich kryzys na rynku pracy też dotknie)..... to chyba jedyne pocieszenie....

• Gość: xxx Re: Koniec kariery reformatora?? IP: 62.29.161.* 31.07.13, 11:35
                                                    Idź się przebadać. :-))) Typowa dla polski nienawiść do bliźnich.
                                                  • Gość: acepek Re: Koniec kariery reformatora?? IP: *.dynamic.mm.pl 04.08.13, 20:55
                                                    nie masz już co wazelinować słoikom..... tutaj piszesz o nienawiści a poza firmą dupsko im obrabiasz i żywisz jeszcze większą nienawiść do nich.... Ot cała polska dwulicowość.....
                                                  • Gość: acepek Re: przez przypadek znalezione w sieci:) IP: *.dynamic.mm.pl 04.02.13, 07:44
                                                    zgadza się informacja, dostał kopa..... teraz pora na kolejnego - wykonawcę reformy ;P;P
                                                  • Gość: stary acpek Re: przez przypadek znalezione w sieci:) IP: *.30.53.27.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.04.13, 00:17
                                                    Kim jest ten sławetny reformator, jesli to nie tajemnica
                                                  • Gość: Piviszkis Re: przez przypadek znalezione w sieci:) IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.13, 23:50
                                                    były dyrektor
                                                  • Gość: acepek Re: przez przypadek znalezione w sieci:) IP: *.dynamic.mm.pl 11.04.13, 17:12
                                                    Główny reformator to Dyrektor Transportu, a jeszcze należy dołączyć jego prywatne sekretarki, czyli kierowników, w tym najdrastyczniejszego i z bardzo ostrymi łokciami (celem jego było przybyć do stolicy i za wszelką cenę robić karierę w korporacji) - kierownika transportu.... Cała elita, która wyznaje zasadę prawa dżungli, oczywiście samych siebie przedstawiających jako LWY....
                                                    Osoby całkowicie pozbawione moralności.....

• Gość: to ja info Cefarm Rzeszów IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.12, 11:52
      42 proc. akcji Cefarmu Rzeszów - dystrybutora leków w południowo-wschodniej Polsce - zakupiła ACP Pharma - informuje spółka w komunikacie prasowym.

Od 2001 ACP Pharma jest właścicielem 51% udziałów w Cefarmie Rzeszów. Wartość transakcji pomiędzy ACP Pharma a Skarbem Państwa wynosi 24 miliony złotych.

Zakup akcji jest wynikiem postępowania przetargowego prowadzonego przez Ministerstwo Skarbu Państwa. W skład spółki Cefarm Rzeszów wchodzą trzy centra dystrybucyjne w Rzeszowie, Kielcach i Nowym Sączu oraz grupy aptek. „Zakup udziałów przez ACP Pharma ma doprowadzić do synergii działania oraz zwiększenia efektywności całej organizacji w części hurtowej” - czytamy w komunikacie

Posiadając 93 % akcji ACP Pharma może włączyć centra dystrybucji do swoich obecnych operacji oraz poprawić jakość infrastruktury logistycznej. Pozostałe 7% akcji Skarb Państwa udostępni dla uprawnionych pracowników Cefarmu Rzeszów S.A., którzy będą mogli odebrać akcje w ciągu dwóch lat od finalizacji transakcji.
      uprawnieni pracownicy to chyba prezesi i inne osoby rekomendowane przez Acp Pharma które pomagały aby te firmę rozłożyć na łopatki
      • Gość: Taki Jeden Re: info Cefarm Rzeszów IP: *.mielec.mm.pl 16.10.12, 19:50
        Czy jest gdzieś opublikowana lista uprawnionych do otrzymania akcji pracowniczych (po 30 latach pracy w Cefarmie...)
        • Gość: Piviszkis Re: info Cefarm Rzeszów IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.12, 07:04
          ustawy z dnia 30 sierpnia 1996 r. o komercjalizacji i prywatyzacji (Dz. U. z 2002 r., Nr 171, poz. 1397, z późn. zm., dalej: „UKiP”),
          rozporządzenia Ministra Skarbu Państwa z dnia 29 stycznia 2003 r. w sprawie szczegółowych zasad podziału uprawnionych pracowników na grupy, ustalania liczby akcji przypadających na każdą z tych grup oraz trybu nabywania akcji przez uprawnionych pracowników (Dz. U. Nr 35, poz. 303, dalej: „Rozporządzenie Ministra Skarbu Państwa”).

A ile komu to tylko zależy jak podzielili
          • Gość: acepek Re: info Cefarm Rzeszów IP: *.dynamic.mm.pl 20.10.12, 17:58
            napewno zostało to podzielone sprawiedliwie..... dla wybranych:) Jak zawsze w tej firmie, więc dlaczego teraz miałoby być coś podzielone uczciwie;-)

• Gość: to ja Re: info Cefarm Rzeszów IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.12, 20:34
              w domu mi zawsze mówili że o nieboszczykach powinno się zawsze mówić dobrze amen.
    • Gość: ... Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 23:36
      Niesy ( JEZELI NIE SYN, TO córka) DOSTAŁ DZISIAJ AUT W ZIELONEJ GÓRZE
    • Gość: to ja z tego co widzę to koniec oddziałów w Polsce IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.12, 22:28
      Acp wchodzi w apteki a towar będą zamawiać u konkurencji ten zamysł zrodził się już dawno zanim planowali otworzenie hurtowni w Ołtarzewie także daje do myślenia że oddziały zostaną zlikwidowane to jest proces nieunikniony
      • Gość: FB Re: z tego co widzę to koniec oddziałów w Polsce IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.12, 09:12
        przecież oddziałów już praktycznie nie ma.... ale spoko :D swój plan na 10 zrealizują :D
    • Gość: Gość Nowy Sącz: Cefarm zwalnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.13, 18:40
      www.gazetakrakowska.pl/artykul/748599,nowy-sacz-cefarm-zwalnia-ludzie-bez-szans-na-nowa-prace,id,t.html?cookie=1
      Nowy Sącz: Cefarm zwalnia, ludzie bez szans na nową pracę

Od lutego 26 pracowników etatowych i 11 osób zatrudnionych na umowy-zlecenia z magazynu leków i biura obsługi aptek nowosądeckiego oddziału spółki Cefarm Rzeszów straci pracę.
      Sądecki oddział liczący ponad 15 lat zostanie zamknięty w wyniku reorganizacji spółki, w której udziały do jesieni jeszcze miał skarb państwa. Wyzbył się ich w 93 procentach. Siedem proc. pozostało u pracowników.

Decyzja o zwolnieniach grupowych i likwidacji oddziału była dla pracowników ogromnym zaskoczeniem. Dowiedzieli się o niej kilkanaście dni temu. Wcześniej nie było żadnych nipokojących sygnałów z Rzeszowa

Po pierwszym szoku pracownicy, głównie panie, postanowiły wypowiedzieć się publicznie, choć bez nazwisk. Siedem z nich odwiedziło redakcję "Gazety Krakowskiej" tuż przed weekendem.

- Choć w ostatnich latach likwidowano magazyny z lekami Cefarmu we Wrocławiu, Bielsku-Białej i Kielcach, to jednak nas zapewniano, że zostajemy. Plotkami, jakie docierały z Rzeszowa nie przejmowałyśmy się, bo doposażono nas ostatnio sprzętowo - opowiada pani Lucyna.

Czujność pracowników uśpiły też liczne ostatnio decyzje przyznawania pożyczek remontowych w wysokości kilku tysięcy zł z funduszu socjalnego. - Pożyczki podpisywał ten sam zarząd, który nas teraz zwalnia, czujemy się oszukani. Choć to zwolnienie grupowe, na wielkie odprawy nie liczymy. Tymi odprawami będziemy musieli spłacić pożyczki. Zostaniemy bez pracy i bez pieniędzy - mówi pani Marta.

Po czwartkowej wzmiance w "Krakowskiej" o pierwszym w tym roku grupowym zwolnieniu w Nowym Sączu, rzecznik spółki Cefarm Rzeszów, Anna Ciastoń tłumaczy je m.in. skutkami ustawy refundacyjnej.

Ustawa ta "spowodowała m.in. obniżenie marż hurtowych i pogorszenie kondycji całego rynku. Kolejną konsekwencją było ponad 10 tysięcy zwolnień w branży farmaceutycznej. Również ACP Pharma, która przejęła Cefarm, nie miała innego wyjścia, jak restrukturyzowanie firmy" - tłumaczy.

- Zaproponowano nam pracę w Rzeszowie, ale z pensją 1600 zł brutto nikt nie jest w stanie zaczynać życia od nowa, mając rodzinę - żali się pani Katarzyna.

-Liczymy, że wynegocjujemy jak najwyższe odprawy, chcemy odejść godnie, choć wiemy już, że dla nas, ludzi z niskim wykształceniem, pracy w Sączu nie ma - dodaje pani Dorota.
    • Gość: gosc Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.181.13.20.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.03.13, 21:56
      • Gość: XYZ Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.rzeszow.mm.pl 17.03.13, 22:15
        Informuję, że firma MEDIQ otwiera nowy projekt: INNOWATORZY MEDIQ.
        W związku z tym projektem opracowano plakat z tradycyjną żarówką żarową, która w zamyśle autorów ma rozświetlić umysły zaangażowanych pracowników. Więcej informacji w Intranecie (pisownia oryginalna) i na stronach internetowych dodam już od siebie: www.apteka-mediq.pl/innowatorzy.php oraz www.acppharma.pl/projekt_innowatorzy.php .
        Za każde wdrożone usprawnienie przewidziane są wysokie nagrody finansowe, a po walce do której zachęcają organizatorzy dla Innowatora Roku atrakcyjna wycieczka zagraniczna. Nadmieniam, że zgodnie z punktem 1, celem projektu ( www.acppharma.pl/projekt_innowatorzy.php ) jest cytuję: „wsparcie podstawowych wartości One Mediq...”.
        Życzę powodzenia w walce.
        • Gość: Piviszkis Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.13, 07:13
          A na tym plakacie żarówka będzie wkręcona w ..... i pracownicy będą całować, raz żarówkę a raz ...
        • Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.mm.pl 18.03.13, 17:58
          jacy dyrektorzy takie pomysły....

No a jak tam acepki?? Jak po nowych zmianach personalnych:)
          • Gość: Gosciu Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.13, 20:25
            Znając życie - nic się nie zmieniło - może trochę większe zamieszanie powstało...

Pozdrowienia dla nadal pracujących w tym kołchozie :-)
    • Gość: gosc Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.13, 12:59
      pl.linkedin.com/pub/artur-spa%C5%82a/5/780/4a2?trk=pub-pbmap ktoś zna gou jamola
      • Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.mm.pl 28.03.13, 10:05
        musiał się gdzieś ewakuować jak smród się zrobił......
        widać brał co było na rynku....
        • Gość: DŹWIGNIA HAHAHAHAA Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.play-internet.pl 04.04.13, 13:36
          hee beka z acp troche tam pracowalem i powiem wam jesli chodzi o gdansk ze dobrze ze wyj....lii tego smiesznego kierownika transportu michałka m. teraz zostala ta smieszna firma transportowa dzwignia czy jak tam oni sie nazywaja ludzie co pojecia nie maja o transporcie koledzy michałka m. mieli układ miedzy soba wiem to dobrze....i teraz jak michałka acp wyj.....loo z warszawy( a miał rządzić całą polska hahahahaha)to juz nie jest tak wesolo.....a ta firemka jest taka dobra ze nawet nie ma kasy na wypłaty dla kierowcow kierowcy musza kombinowac z kasaaaa i tankuja za acp-skie pieniadze auta bo ta firma im nie daje kasy na wahe placa z ponad miesiecznym opoznieniem tak wiec powodzenia acp----
          • Gość: Gość Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.13, 21:48
            Michałek zaskarbił sobie "sympatię" ludzi z OLT zaraz po przyjeździe :-)
            No cóż - kompleks za kompleksem, a marność wylazła bokami... Spedytor jego mać :-)
          • Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.mm.pl 05.04.13, 15:23
            jaki kierownik transportu - takie firmy transportowe.... nie wymagajmy zbyt wiele hahahahaha.

• Gość: Piviszkis Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.13, 00:25
              Ciekaw jestem jak teraz reformator będący świadkiem acp będzie zeznawał w sądzie pracy. Kilka spraw ma na karku, w kalendarzu i jak ma bronić acp skoro sam wyleciał?
              • Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.mm.pl 11.04.13, 17:18
                pewnie tym razem się bardzo rozchoruje np. na ptasią grypę...

• Gość: hej hej hej Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.gdynia.mm.pl 13.04.13, 07:38
                  ...powiem tak... wlk. plany ..zamykamy oddzialy zmieniamy koncepcje transpory....miały byż duze oszczednosci a jakby co sa wiele wieksze koszta.... i tak to wszystko upadnie a i ten plan jak to bylo bo nie pamietam 5-10-15 lat? tak hahahahahahahahaahahahahahahaaha
                  • Gość: acp Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.play-internet.pl 18.04.13, 13:00
                    acp duzo mozna by pisac ale napewno zadnego dobrego slowa dobrze ze gdansk zlikwidowali przynajmniej nikogo ze znajomych mi juz nie szkoda ze tam pracuje bardzo dobra decyzja a jeszcze lepsza gdy doszła do mnie piekna wiadomosc ze wyje...lliiii michalka z warszawy smierdziela jednego hahaahahaah p.s. ciekawe czy zaczął sie myc?<smierdziuch> ale spokojnie podobno u nowaka siedzi i kolejna firme doprowadzi do dna.........fuj....fuj....
                    • Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.mm.pl 18.04.13, 19:34
                      ale wlaśnie przez tych ludzi wielu z dnia na dzień cennych i UCZCIWYCH pracowników zostało wyrzuconych. A oni?? napierd....lili, namieszali, b...rdel zrobili i teraz z czyściutkimi papierkami idą do innych firm. Cały czas zastanawiam się czy Zarząd jest ślepy na to wszystko czy po prostu udaje że nie widzi tego bo tak jest wygodniej?? Żałosne to wszystko, choć szkoda że z renomowanej i szanowanej firmy zrobił się kibel i szalet miejski, a dobre opinie o tej firmie zamieniły się w opinię fatalną.....
                      • Gość: ja Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.gdynia.mm.pl 18.04.13, 22:17
                        powiem ci tak kolego / kolezanko fajnie bylo jak prezesem w gda.... był Pan Pr......op.... a kierownikiem tran..... Pan jacek wtedy wszytko "kupy" sie trzymalo nik nie kombinowal........ wiem wiem ze kazdy zaraz napisze ze ten byl taki i owakkiiiiii ale jak oni bylo to malo kto nie dostal premi towar wyjerzdzal o czasie itd.... byl szczunek a pozniej samo wolka......ekipa na zmianach zawsze byla zgrana no oprócz pani gosi... (zmianowej) ktora ciagle miala okres chyba i była stara panna hihihihi bo miala ostre jazdy....ale to byly dobre czasy nie zawsze bylo źle......i zobacznie 3 ludzi i rozpier......lilililiiiiii cala firme heeeee to trzeba miec moc......:)
                        • Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.mm.pl 18.04.13, 22:33
                          no właśnie..... najbardziej zadzwiające jest w tym wszystkim to, ze przyszla sp-ka ZOO w postaci TRZECH KOLESI i rozwalili firme w trybie blyskawicznym. I nikt tego nie widzial z gory?? W Wawie tez wszystko dzialalo poprawnie i sprawnie, dopoty dopoki nowy Pan Dyrektor-Reformator sie nie pojawil, a pozniej pojawil sie nowy Pan Kerownik, a pozniej analogia musieli pojawic sie nowi przewoznicy.... Popatrz teraz co sie dzieje, jakie arie rozwoza towar jeszcze lepszymi sprzetami, wszyscy sie smieja jak widza.... Ale widzisz, dla tych nowych co przyszli to wszystko co stare to bylo BEEEEE i trzeba bylo to rozp..... i wsadzic swoich. I jak widac doprowadzili do niczego, tak naprawde w tej chwili ACP kojarzy mi sie z jednym.... supermarketem rodem biedronka i spedycja rodem FM ..... Zreszta popatrz z jakich firm ta cala nowa swita poprzychodzila, wiec czego mozna bylo od nich wymagac......

• Gość: ja Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.gdynia.mm.pl 19.04.13, 06:39
                            ......kolego/ kolezanko biedronka 2 lata temu zostala pracodawca roku w Polsce tak wiec nie ma co porównywać.....a tak wg. to zal.pl :) bylo minelo itd.... plan 5-10-15 idzie jak burza hihihihiiii
                            • Gość: gość Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: 83.238.5.* 19.04.13, 21:07
                              A śmierdziel śmierdział nawet wtedy, kiedy się żegnał ze swoimi (jego zdaniem) kolegami i koleżankami. Nawet mieszkając w ożarowie się dziad nie mył - widać taki nawyk z domu - ochyda - błeeeeeeeeee!
                              • Gość: Ja Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.lte.plus.pl 19.04.13, 21:35
                                To że się Michaś :-) nie mył to było czuć od poniedziałku (kiedy to wracał od żony i rodziny)do piątku, kiedy to wyjeżdżał na spotkanie z rodziną. Dziwne że koledzy i koleżanki z logistyki nie rzygali w jego obecności - śniadania się raczej w jego "majestacie" zjeść nie dało :-)
                                Ale mniemanie o swej wyższości nad plebsem miał :-), a "ksionrze" się tłumaczyć pospólstwu nie musi :-)
                                Bidna ta jego rodzina, skoro ma taką głowę rodziny...
                          • Gość: Piviszkis Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.13, 22:51
                            Nie obrażaj sieci Biedronka, tu bardziej pasuje tesco, hehehe
                            • Gość: gość Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.lte.plus.pl 20.04.13, 23:10
                              Piotruś - chodzi o Michałka myszkę :-) z logistyki. Takie coś co ledwie zaistniało w OLT ale smrodek pewnie do tej pory po nim krąży po korytarzach :-)
                              • Gość: Piviszkis Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.13, 07:03
                                Nadal mam pomrocność jasną, śmierdziuszek kojarzy mi się z kierownikiem.... ale on nie miał na imię michał
                                • Gość: Gościu Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: 83.238.5.* 01.05.13, 09:42
                                  Piotrze - za Twoich czasów on dopiero "przybywał" do OLT - stąd możesz go nie kojarzyć...
                                  W Rzeszowie zaczęło się "wielkie wdrożenie" czyli początek bałaganu :-)
                    • Gość: Piviszkis Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.13, 22:47
                      Co to za michałek? nowak to czopek?
    • Gość: Gość Advent chce sprzedać kupiony niedawno Mediq. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.13, 20:08
      Puls Biznesu 2013-05-15

Sieć aptek Mediq szuka inwestora. Advent International, jej właściciel, wynajął
      już doradcę - bank inwestycyjny Rothschild.
      To element restrukturyzacji obecnej w 15 krajach spółki, która zajmuje się
      dystrybucją farmaceutyków i sprzętu medycznego, zarówno w ramach sprzedaży
      bezpośredniej, jak i poprzez sieć aptek. Advent International kupił, a potem
      zaraz ściągnął Mediq z holenderskiej giełdy pod koniec I kw. tego roku. Pojawiły
      się wtedy spekulacje, że polskie aktywa mogą pójść pod młotek. I faktycznie.
      Nasi rozmówcy wymieniają głównie inwestorów strategicznych jako podmioty
      zainteresowane akwizycją Mediqa. Mówi się o Polskiej Grupie Farmaceutycznej.
      - To za małe aktywa dla większości międzynarodowych funduszy private equity -
      mówi nasze źródło.
      Jednym z nielicznych funduszy private equity, który może przyjrzeć się Mediqowi,
      jest Penta, która ma w portfolio sieć Dr Max, właściciela 70 aptek w Polsce.
      - Polski rynek aptek jest w trakcie konsolidacji i spółka Dr Max również chce w
      tym procesie uczestniczyć. Potencjalnie spółka zainteresowana jest zatem wieloma
      sieciami aptek, jeśli spełniają one założone parametry - mówi Adam Jarmicki,
      dyrektor inwestycyjny Penta Investments.
      • Gość: acepek Pakowania czas rozpocząć..... IP: *.dynamic.mm.pl 29.05.13, 13:57
        Puls Biznesu 24.05.2013
        "Fundusz Advent International czyści portfel Mediqa. Pelion i Farmacol ustawiają się w kolejce po sieć ok. 250 aptek i hurtownię farmaceutyczną ACP Pharma. Wyceny sięgają 300 mln zł. (s.9)"

Reformator zdążył uciec, jego sekretarki miały nadzieję na karierę..... Szykujcie pudełka Panowie;-)
        • Gość: . Re: Pakowania czas rozpocząć..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.13, 15:54
          Hehe, to co się teraz dzieje przypomina mi znany kawał:

Leci sobie samolot...............leci sobie spokojnie, az tu nagle z glosnika rozlega sie głos kapitana:
          - prosze państwa, bardzo proszę aby wszyscy przeszli na prawą stronę samolotu i wyjrzeli przez okno................. jak państwo dobrze zauważyli prawy silnik się pali, ale to nic mamy jeszcze drugi.
          Na pokładzie zaponowala lekka panika, ale wszyscy się uspokoili bo jest jeszcze drugi silnik. Po piętnastu minutach kapitan prosi aby wszyscy pasażerowie przeszli na lewą stronę samolotu i wyjrzeli przez okienka:
          - jak państwo się zdążyli zorientować drugi silnik też nie działa ale proszę się nie martwić, wszystko będzie dobrze.
          Na pokładzie wybuchła panika, po czym kapitan mówi:
          - a teraz proszę wszystkich aby wyjrzeli przez okienka w dół;........ jak państwo zauważyli pod samolotem rozpościera się piękne i duże jezioro, a tam na środku widać mały, żółty ponton; z tego pontonu pozdrawia państwa zarząd samolotu

I tak to się niebawem skończy :)
          • Gość: to ja Re: Pakowania czas rozpocząć..... IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.13, 19:36
            dobrze ze nas tam nie ma było by przykro
            • Gość: gosc Re: Pakowania czas rozpocząć..... IP: *.dynamic.mm.pl 28.06.13, 22:28
              czy ktoś się orientuje, która firma będzie przejmować acp, kierownictwo nic nie mówi, "cisza przed burzą"
              • Gość: Gość Re: Pakowania czas rozpocząć..... IP: *.pljtelecom.pl 29.06.13, 00:59
                przejmować będzie PKP
                • Gość: goss Re: Pakowania czas rozpocząć..... IP: *.dynamic.mm.pl 30.06.13, 00:34
                  ja słyszałem o PGF ale nie o PKP
              • Gość: acepek Re: Pakowania czas rozpocząć..... IP: *.dynamic.mm.pl 02.07.13, 20:52
                a czy jest jakaś różnica w tym kto przejmie acep??
                Którakolwiek z firm, która ich przejmie obsadę swoja przecież posiada, a nie wierzę, żeby dublowali etaty, albo jak niektórzy na kierowniczych stanowiskach twierdzą, że zwolnią swoich a zostawią acepowych.
                Od dawna wiadomo było że ACP tak skończy, jeśli nadal będą tak firmą rządzić, więc...... chyba nikt ze starych pracowników nie jest tym rozwojem wydarzeń zbytnio zaskoczony.
                • Gość: to ja Re: Pakowania czas rozpocząć..... IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.13, 14:36
                  ja osobiście uważam że ktoś biorący udział w zarządzaniu firma cały czas dostawał nie złą kasę aby doprowadzić firmę do takiej sytuacji od konkurencji a raczej powiem dosłownie udziałowców PGF ale co ich co najbardziej mogą interesować tylko apteki kupione drogo sprzedane tanio i tyle w temacie pozdrawiam pracowników którzy włożyli serce w rozwój tej firmy i pluje na zgniłków którzy doprowadzili do takiej sytuacji .
                  • Gość: acepek Re: Pakowania czas rozpocząć..... IP: *.dynamic.mm.pl 04.07.13, 09:59
                    no cóż jedni wkładali serce w rozwój firmy, a inni korzystali...
                    tak jest jak pazerność bierze górę nad rozsądkiem....

mam nadzieję tylko, że kiedyś ktoś odpowie za porażkę tej firmy...
              • Gość: acepek tutaj masz odpowiedź na swoje pytanie "KTO?" IP: *.dynamic.mm.pl 04.07.13, 18:17
                "Apteki i centra medyczne na sprzedaż
                Pomimo, iż na polskim rynku fuzji i przejęć w 2013 roku można zaobserwować spowolnienie, branża medyczna zdaje się nie zwalniać tempa.

Fundusz inwestycyjny Advent International, który na początku tego roku wykupił z holenderskiej giełdy grupę Mediq wystawił na sprzedaż polską część biznesu. Jest to jeden z pierwszych etapów restrukturyzacji, mającej na celu optymalizację działalności grupy Mediq.

Spółka Mediq Polska Sp. z o.o. w 2011 roku wygenerowała blisko 21 mln złotych przychodów ze sprzedaży, osiągając przy tym ponad 0,5 mln złotych zysku operacyjnego. Ze względu na relatywnie niewielką skalę działania, wśród potencjalnych nabywców wymienia się podmioty branżowe - zainteresowana jest podobno Polska Grupa Farmaceutyczna, której przychody w 2011 roku przekroczyły 700 mln złotych."

• Gość: Gość Re: tutaj masz odpowiedź na swoje pytanie "KTO?" IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.13, 21:21
                  Czyli dzieje się to, czego się obawialiśmy a co słychać było "na mieście" od dawna. Pakowania czas powoli nadchodzi... Szkoda - bo gdyby nie niektóre "indywidua" pracowało się całkiem fajnie, ale jak widać "Holedrzy i ich rodziny w izraelu" zrozumieli już dawno, że ten biznes im nie wyszedł i nie wyjdzie na pewno...Szkoda...
                  • Gość: acepek Re: tutaj masz odpowiedź na swoje pytanie "KTO?" IP: *.dynamic.mm.pl 04.07.13, 23:02
                    dokładnie tak, my już to wiedzieliśmy od dawna, że dni acepa są policzone....
                    był jeszcze moment na uratowanie tej firmy, ale niestety zarządzający poszli w drugim kierunku. Przede wszystkim zatrudnili piorun wie kogo, kołków którzy nie znali się na niczym.
                    A na mieście już od lat trąbiono, jak tylko acep przeniosł się do Ołtarzewa to pora manele pomału zwijać, bo już wtedy zaczęły się problemy.
                    Szkoda, to prawda..... szkoda fajnych ludzi, z którymi pracowało się od czasów orfe i rozwijało się tą firmę. Pamiętam jak zajmowała ona czołowe miejsca na "Liście 500" (miernoty teraźniejsze kierowniczki za dyche to nawet nie wiedzą co to za lista), jak robota w rękach się paliła, jak ludzie identyfikowali się z tą firmą.
                    A łobuzeria to wszystko na śmietnik wyrzuciła.....
                    • Gość: gość Re: tutaj masz odpowiedź na swoje pytanie "KTO?" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.13, 09:25
                      Prawda, a najlepszych ludzi i kadrę w międzyczasie zwolniono i postawiono na karierowiczów typu reformator, owca itd
                      • Gość: acepek Re: tutaj masz odpowiedź na swoje pytanie "KTO?" IP: *.dynamic.mm.pl 05.07.13, 09:46
                        noooooo według "nowej kadry" to wszystko co było przed nimi to syf i bagno, a ludzie to złodzieje i miernoty.
                        Tylko ciekawe w jaki sposób firma za czasów miernot pięła się w górę, a za czasów takich wykształconych słoików spadła na dno?? A może Genowefa Pigwa nam to wytłumaczy, taki zawsze wyszczekany był, a teraz gaciami trzęsie i się nie odzywa????
                        Jedno jest wiadome..... reformatorzy + spółka, owce i inne szerszenie dostaną niebawem kopa tak solidnego, że się im odbije czkawką, a z opinią jaką sobie wyrobili na rynku życzę powodzenia w szukaniu dobrze płatnej posadki;-) No, ale zawsze mogą ogonek podkulić i wrócić do swoich rodzimych korzeni.....
                        • Gość: gość Re: tutaj masz odpowiedź na swoje pytanie "KTO?" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.13, 22:38
                          No może nie będzie tak źle, owca wróci do Katowic, to może w jakiejś kopalni porządną pracę na wyrobisku pod ziemią dostanie - tam się może wykaże karierowicz i donosiciel...
                          • Gość: acepek Re: tutaj masz odpowiedź na swoje pytanie "KTO?" IP: *.dynamic.mm.pl 05.07.13, 22:56
                            tiaaaa chyba po to żeby wprowadzał swoje świetlane pomysły w kopalniach....
                            aaaaaa jak tam nasz ukochany kierownik transportu się miewa??
                        • Gość: gość Re: tutaj masz odpowiedź na swoje pytanie "KTO?" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.13, 22:41
                          a kto to genowefa pigwa?
                          • Gość: acepek Re: tutaj masz odpowiedź na swoje pytanie "KTO?" IP: *.dynamic.mm.pl 05.07.13, 22:57
                            najważniejszy po głównym reformatorze;-)
                            • Gość: to ja Re: tutaj masz odpowiedź na swoje pytanie "KTO?" IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.13, 12:21
                              jak to łajza dołączy do łajzy jak wcześniej będą Wisłę kijem zawracać
                              • Gość: Tytus Re: tutaj masz odpowiedź na swoje pytanie "KTO?" IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.13, 07:07
                                To kiedy się a c p rozwiązuje?
                                • Gość: acepek Re: tutaj masz odpowiedź na swoje pytanie "KTO?" IP: *.dynamic.mm.pl 09.07.13, 14:43
                                  z końcem roku już nikt nie będzie pamiętał, że istniał taki twór jak acep :D:D:D
                                  • Gość: gość Re: tutaj masz odpowiedź na swoje pytanie "KTO?" IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.13, 22:19
                                    Czyli choroba szybko postępuje - trzeba Panowie i Panie szybko uciekać...
                                    • Gość: acepek Re: tutaj masz odpowiedź na swoje pytanie "KTO?" IP: *.dynamic.mm.pl 09.07.13, 22:58
                                      już najwyższa pora i czas ewakuować się.... witając Nowy Rok, pożegnamy Acepa bezpowrotnie....
                                      i tak kończą się marzenia Reformatorów i spółki o stworzeniu Międzynarodowej Korporacji.

Gratuluję Panowie Reformatorzy Twórczej Pracy jaką wykonaliście dla tej firmy!!!!! Macie osiągnięcia ogromne!!! Noooo ciekawe gdzie teraz znajdziecie pracę.... Tesco, Raben czy Kaufland, może co poniektórzy obstawią FM-ka?? Miernoty.... buahahahahaha
                        • Gość: Genowefa Pigwa do ACepek IP: *.204.101.76.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.07.13, 17:17
                          przestałem pisać, gdyż rozpocząłem wlasną działalność .
                          • Gość: Tytus Re: do ACepek IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.13, 20:36
                            Jaka to działalność?
                          • Gość: acepek Re: do ACepek IP: *.dynamic.mm.pl 15.07.13, 23:55
                            a jakaż to działalność, kolejną korporację tworzysz??
                            Takim sukcesem to chyba trzeba się pochwalić.....

• Gość: Genia Pigwa Re: do ACepek i Tytusa IP: *.205.105.152.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.07.13, 20:14
                              nie,żadna. korporacja-jestem wrogiem takiego systemu. Na szczęście jestem z wyksztalcenia budowlancem i mam zamówienia. Cieszę się, że nie pracuję w Acp. Pozdrawiam
                              • Gość: acepek Re: do ACepek i Tytusa IP: *.dynamic.mm.pl 17.07.13, 16:40
                                masz rację takie wykształcenie to pełnia szczęścia, gorzej gdybyś z wykształcenia był nauczycielem angielskiego, to skończyłbyś w kosmetykach jak co poniektórzy.....

no to powodzenia biznesmenie....
                                • Gość: Tytus Re: do ACepek i Tytusa IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.13, 00:02
                                  Do kogo pijesz? hahahaha
                                  • Gość: acepek Re: do ACepek i Tytusa IP: *.dynamic.mm.pl 18.07.13, 01:45
                                    ależ nie piję....hahaha

zdumienie mnie tylko bierze ogromne, że zarząd zatrudnia/zatrudniał tak wykwalifikowaną kadrę na stanowiska decyzyjne i ta kadra przeprowadzała reformy i udoskonalenia, które de facto bokiem wyszły firmie.....
                                    No, ale z takimi reformatorami nie mogło być innych reform..... hahahaha

• Gość: Tytus Re: do ACepek i Tytusa IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.13, 06:52
                                      Ja to wiem, Ty to wiesz i cała załoga to wie. Może właśnie o to chodziło by acp przestało istnieć. Konkurencja, czy coś takiego...
                                • Gość: zdziwiony Re: do ACepek i Tytusa IP: 31.182.174.* 18.07.13, 11:19
                                  tak, tylko, że dzięki temu Artur zarabia prawie 40 tysięcy miesięcznie, a Ty masz problem aby nakarmić rodzinę.
                                  haha
                                  • Gość: acepek Re: do ACepek i Tytusa IP: *.dynamic.mm.pl 18.07.13, 12:17
                                    hahahahaha..... i niech zarabia, widać co dla niego jest najważniejsze w życiu...

A skąd wiesz, że mam taki problem??
                                    Dzięki temu, że nie mam już nic wspólnego z tym bagnem acepowym, wiem że żyję..... i moja rodzina również..... a przede wszystkim - mam czyste sumienie i nie mam na rękach krzywdy ludzkiej....

Poproś go ładnie, może weźmie Cię do swoich szeregów i Ty będziesz zarabiał tyle co on.... buahahahaha
                                  • Gość: do zdziwionego Re: do ACepek i Tytusa IP: *.centertel.pl 18.07.13, 12:43
                                    Jak twój przyjaciel artur będzie tak samo rządził jak w acp to szybko będzie musiał szukać następnej firmy. A "prawie" robi wielką różnicę. ...
                                    Wy ludzie przybysze największą wagę przywiazujecie tylko do pieniedzy. A gdzie moralność?? Mozecie zarabiać i 100000 zl a słoma i tak z butów wylezie. Nigdy nie bedziecie mieć czegoś takiego jak KLASA.
                                    • Gość: acepek święte słowa.... IP: *.dynamic.mm.pl 18.07.13, 12:57
                                      niestety.... pieniąchy i pieniąchy, bo w życiu ich nie mieli, dlatego są dla nich najważniejsze....
                                      Nie wiesz jak to jest?? "w życiu g.... miał i g.... widział, srał pod stodołę, a teraz się gotowy udławić bo ma...".

"Ci" ludzie tak mają.... niestety nie są w stanie zaimponować wiedzą, doświadczeniem, kulturą, więc muszą zaimponować wysokością swoich zarobków (notabene nie powinieneś "zdziwiony" ujawniać takiej informacji publicznie, ale widzę, że emocje Cię poniosły hahahaha).
                                      Widać "zdziwionego" bardzo zabolało, że nie on tyle zarabia i na wiosce nie może się pochwalić....

Pomijam już w jaki sposób owy człek wyślizgał się na d..... innych w firmie, ale to tylko malutki szczególik....

Można mieć ogromne pieniądze, ale jeśli ma się KLASĘ (której niestety pewnej klasie społecznej brakuje i zawsze będzie tego brakować) człowiek pozostaje zawsze człowiekiem, a nie .......

• Gość: Tytus Re: święte słowa.... IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.13, 16:50
                                        Ale komórkę służbową i żółtą koszulkę ma. I z kierownikami na imprezki chodzi....
                                        A tak na marginesie, mietka rzeźnika widziałem w telewizji pod kościołem w jasiennicy. Widzieliście jak dumnie, raczej durnie kroczył? Jaki ważny jest? I do kościoła chodzi, znaczy się katolik i chrześcijanin. A jak w pracy zachowuje się religijnie, po bożemu?
                                  • Gość: to ja do zdziwionego buca IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.13, 16:21
                                    jak tam zawracanie wisły ci idzie
                                    • Gość: acepek Re: jak się ma ten od Wisły? IP: *.dynamic.mm.pl 09.08.13, 22:51
                                      i jak tam nasza łajza się miewa?? ewakuacja?? trzęsiawki dostał?? czy teraz wazeline kupuje i dalej reformuje??
                                      • Gość: gościu Re: jak się ma ten od Wisły? IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.13, 21:20
                                        Witaj;
                                        O kim piszesz "ten od Wisły" bo nie mogę sobie skojarzyć gościa... ;-)
                                        Swoją drogą - to już początek szybkiego końca ndc-u ołtarzewskiego...
                                        • Gość: xl40 Re: jak się ma ten od Wisły? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.08.13, 10:58
                                          Ja odszedłem z firmy 6 lat temu i w ogóle nikogo z wymienianych nie kojarzę ;)
                                          • Gość: to ja Re: jak się ma ten od Wisły? IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.13, 15:11
                                            lizak pupy reformatora który już wybył dobijać następną firmę Operation Director EMEA Central & Poland
                                            Oriflame Poland
                                            luty 2013 – obecnie (7 mies.)Warsaw Area, Poland
                                            Supply Chain Director CG
                                            ACP PHARMA (MEDIQ NV)
                                            styczeń 2011 – luty 2013 (2 lata 2 mies.)Warsaw Area, Poland
                                            Responsible for Stock Replenishment, Logistics Centers, Planning & Distribution management
                                            FM LogisticPlant Director
                                            FM Logistic
                                            październik 2005 – styczeń 2011 (5 lat 4 mies.)Mszczonow
                                            FM LogisticComanufacturing Director
                                            FM Logistic
                                            2004 – 2005 (1 rok)
                                            • Gość: Tytus Re: jak się ma ten od Wisły? IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.13, 23:30
                                              Jak ładnie opisane, wystarczy kopiuj wklej do googla i wystkakuje kto? artur spała. Czemu się go tak boicie że nie mówicie wprost...
                                              • Gość: to ja Re: jak się ma ten od Wisły? IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.13, 01:42
                                                mnie to osobiście wisi i loto nie mój wóz nie będzie mnie wiózł
                                                • Gość: gość Re: jak się ma ten od Wisły? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 11:38
                                                  To się teraz owca i inne dup...włazy pewnie trzęsą, ze nareszcie zrobią z nimi porządek...
                                                  Neuca ma swoich kierowników i menagerów, więc nie będą im potrzebni tacy, którzy doprowadzili acp do ruiny, magazynierzy zostaną, reszta... duża niewiadoma, podobnie z transportem...
                                                  • Gość: acepek Re: jak się ma ten od Wisły? IP: *.dynamic.mm.pl 13.08.13, 14:28
                                                    nooooo niech trzesa, bo to tylko acep zatrudnial szkodnikow....
                                                    O nich teraz reformatorzy (ktorzy ich sciagneli do acepa) niech sie zatroszcza i zalatwia kolejna ciepla posadke.

• Gość: acepek Re: jak się ma ten od Wisły? IP: *.dynamic.mm.pl 13.08.13, 14:32
                                              ciekawe czy swojego przyjaciela sciagnie do siebie, tak samo jak do acepa
    • Gość: Piotr Kryslak Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.81.datacomsa.pl 19.05.13, 15:22
      Witam waszystkich pracownikow ACP Warszawa ,Zielona Góra, Bydgoszcz,Katowice,Rzeszów .
      Jestem kandydatem do rady pracowniczej.Chcialbym na wstępie bardzo podziękować wszystkim pracownikom, którzy obdarzyli mnie zaufaniem.Napewno was nie zawiodę.Liczba odanych podpisów miło mnie zaskoczyla a zarazem zmobilizowala do dalszego działania o dobro pracowników. WIELE JEST DO ZROBIENIA.
      1.DLACZEGO NIE MAMY UWZGLĘDIENIA INFLACJI (Ostania byla 2010r).
      2)brak przejrzystości gospodarki naszym funduszem pracowniczym.
      3)wciąż zaniżanie naszej premi o 50% co powoduje brak motywacji do dalszej wydajności pracy.
      4)nadal zle normy czasowe(co powoduje że pracownicy nie
      chcą pracować na niektórych działach)

Dziękuję
      Pozdrawiam
      Piotr Kryślak
      • Gość: Piviszkis Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.13, 21:26
        Brawo Piotruś, nie bój się walczyć. Też się nie bałem i próbowałem coś zrobić dla pracowników. Uważaj jednak byś w walce nie został sam. Poprzednia i jeszcze aktualna rada pracowników zdradziła Was wyrzucając mnie z pracy. Czy wygrali? NIE!!! Pokazali jakimi są ku...ami, jak im zależy na innych. Sprzedali mnie, tylko za co? Za spokój? Nie tak miała wyglądać Rada Pracowników... Może nowa będzie lepsza.
        Moja rada, nie typujcie do R.P. kierownictwa...
        • Gość: tomasz Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.204.22.36.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.05.13, 22:00
          w twojej sprawie, nie bylo innego wyjscia. to ze byles w radzie, nie zwalnialo cie z pracy, uczciwej i wydajnej. wszytskie dowody, ktore zostaly przedstawione w tej sprawie, swiadczyly przeiwko tobie. koniec kropka.

• Gość: Piviszkis Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.13, 06:50
            właśnie po to jest Rada Pracowników... By kosztem swoich obowiązków zajmować się pracownikami, ich problemami. Ale jakoś "tomaszu" nie miałe postawionych zarzutów w związku z wykonywaniem swoich obowiązków. Nawet mam maile chcwalące moją pracę. Jak nie wiesz to nie zabieraj głosu. Zostałem wywalony ponieważ komuś przeszkadzało to co robiłem dla innych.
            • Gość: Piviszkis Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.13, 07:08
              Rada Pracowników nie jest tylko od tego by dawać bilety do kina, karnety na basen, bony na święta, pożyczki czy zapomogi. Są inne sprawy pracowników którymi powinna się zajmować Rada. Niestety niektórzy się boją, bali odezwać by nie rozłościć góry. Nie chodzi tu tylko o prezesa lecz o dyrekcję czy kierownictwo. To jest chore. Próby wtrącania się kierownictwa w Radę Pracowników... A "tomaszu" jak byś się ze mną skontaktował w dniu kiedy zostałem zwolniony lub w tym dniu kiedy podpisałeś moje zwolnienie z pracy to byś się dowiedział o co chodzi. Pisałem do RP ale nikt z was mi nie raczył odpisać. Siedzieliście po kątach z podkulonymi ogonami i ... Strach przed zwolnieniem czy przed krzykiem szefa?
              Lipiec zbliża się wielkimi krokami...
            • Gość: ??? Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: 62.29.161.* 12.06.13, 09:22
              Tak ze dwa-trzy przykłady "udogodnień" jakie dzięki Twojej "pracy" w RP uzyskali pracownicy ACP - bo ja sobie nie mogę przypomnieć...
              • Gość: Piviszkis Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.13, 20:10
                A do kogo to pytanie i czemu nie masz nicku tylko ???
                • Gość: Gość Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.06.13, 21:14
                  A z drugiej strony, co ta RP mogła zrobić skoro Barbarę sobie wybraliśmy jako jej członka (tfu...)?? Trochę to była farsa - bo załatwiać darmowe wejścia do kina i karnety na basen to byle kadrowa potrafi - sprawa komplikuje się przy konfliktach na linii pracownik-pracodawca, i tu niestety sam Piotr przekonał się ile warta jest ta cała RP - walczyli o niego jak lwy (z uciętymi ogonami) i Piotr stracił pracę bo się "zaczął wychylać"...
                  • Gość: gość Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.13, 22:36
                    Zrobili ciach i już nie pracuje Rafał Jach...
                    • Gość: Tytus Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.13, 17:07
                      rachu ciachu i po Jachu. szefowa komory przyjęć mu nie pomogła? Pewnie w tesco już miejsce ma zaklepane...
                      • Gość: gość Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.13, 20:58
                        No to się "gacie" powoli rozłażą...Wkrótce zostanie sama dziura. A miało być tak wspaniale...
                        • Gość: Tytus Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 22:42
                          Ciekawe co z tej dziury wypadnie. Pozdrowienia dla Kokoszki
                          • Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.mm.pl 27.06.13, 00:05
                            i tak to powoli zaczynamy gasić światełko w międzynarodowej korporacji zarządzanej przez miernoty z polecenia....
                            i co poniektórzy będą musieli wrócić do swych wioseczek bez firmowego autka, bez firmowego laptopika i firmowej komóreczki....
                            • Gość: obserwator Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.13, 12:08
                              I bardzo dobrze, że tak się dzieje. Wszystkie "słoiki" wrócą na swoje miejsce.
                              • Gość: nowy pracownik Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.mm.pl 27.06.13, 23:05
                                czy ta firma nie robi dobrej miny do złej gry, ktoś ją przejmie a co z pracownikami?
                                • Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.mm.pl 27.06.13, 23:43
                                  dobrą minę do złej gry to ta firma robi już od wielu lat....(dokładniej, odkąd przeniosła się do Ołtarzewa)
                                  z pracownikami?? a czy ktoś z kierownictwa, dyrekcji, zarządu kiedyś w ogóle o nich pomyślał.... dziś ten, jutro kolejny.... zero poszanowania, a jeszcze usłyszysz od przełożonego, że jesteś miernotą, obibokiem, złodziejem itd. itd.
                                  takie było podejście do pracowników w nowym magazynie NDC.....
                                  a teraz, kiedy wszystko wisi na włosku?? każdy martwi się o swój tyłek i napewno nie będzie martwił się o "kolegę z pracy"..... zapewniam Cię....

szukaj sobie czegoś nowego póki masz jeszcze na to czas..... jak będziesz czekał to zaskoczy Cię zgaszone światło pewnego pięknego dnia...
                                  powodzonka
                          • Gość: cepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.146.175.189.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.07.13, 20:42
                            Czy pozdrawiasz Kokoszkę z Bydgoszczy??
                            • Gość: Tytus Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.13, 23:24
                              Nie, chodziło mi o Kokoszkę z NDC. Dawno, dawno temu...
                    • Gość: mmmmm Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.238.174.46.interdom.net.pl 24.12.14, 01:17
                      co to za gość... napisz coś więcej...
    • Gość: Zajączek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.ethnet.com.pl 21.05.13, 06:39
      Zapraszam na bloga markety-praca.blogspot.com/
      • Gość: to ja Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: 77.253.94.* 25.05.13, 19:54
        równie mógłbyś zaproponować coś w Korea i co to ma być wyjście z sytuacji śmieszny jesteś i tchórz no ale nie ma co się dziwić tylko zajączek bu bu jesteś jeszcze nie bój się
    • scoora82 Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? 26.05.13, 05:36
      Zapraszam na bloga o pracy

markety-praca.blogspot.com/
    • Gość: zmartwiony pracown Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.81.datacomsa.pl 05.06.13, 08:41
      wrocilismy do rzeczywistosci wybory do rady pracowniczej swalszowane reklamacje wzrastaja lawinowo w gore kontroli brak wszystko jest robione przez kierownictwo aby firma upadla brak zupelnie gospodarki magazynowej balagan na kazdym stanowisku oszczedza sie na ilosci pracownikow moze to zysk kilku dziesieciu tysiecy zlotych straty ztego tytulu sa o wiele wieksze nawet siegaja milionow tracimy klijentow przeterminowane zniszczone leki towar jes wysylany do aptwk gratisowo a aptekarze tylko zacieraja rece do czego nas to doprowadzi kierownicy nie maja zadnego posluchu ani umiejetnosci organizacyjnych to tylko czastka naszych bolaczek
      • Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.mm.pl 15.06.13, 09:25
        Bolączki to ludzie zgłaszali od wielu lat, dokładnie od kiedy?? Odkąd firma przeniosła się do nowego pięknego magazynu Ołtarzew. Od samego początku (już kiedyś to było poruszone) było wiadomo, że "ten ruch" spowoduje nie podwyższenie prestiżu firmy, a jej powolne spadanie na dno. Tak też się stało, w pewnym momencie Holendrzy przykręcili "kurek z kasą" i stało się to co wszyscy starzy pracownicy wiedzieli i starali się mówić głośno.
        Postanowiono wobec tego "wymienić starych, niewydolnych" na "młodych, przedsiębiorczych", którzy to swoimi mądrymi decyzjami mieli "uzdrowić firmę" i stworzyć z niej "korporację" (śmieszy mnie to słowo do dziś wypowiadane często i ze szczególnym podkreśleniem przez jednego z przedstawicieli głównego reformatora). Efekt?? Kolejne staczanie się firmy w dół.
        Dziś..... Firma czeka kto ją kupi.... czyli w efekcie końcowym przestaje istnieć.
        I tutaj historia firmy ACP Pharma SA się kończy.

Mój komentarz jest taki:
        "Nowi przedsiębiorczy" okazali się jeszcze większymi miernotami niż starzy pracownicy, którzy ciągnęli firmę w górę, "nowi" zaś w tempie błyskawicznym pociągnęli ją w dół.

PS. A co do "nieposłusznych" kierowców to mam tylko jedno spostrzeżenie: "Jaki kierownik, tacy kierowcy" (każdy piesek upodabnia się do swego właściciela)
        • Gość: przybysz Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 18:19
          Ładnie piszecie o swojej firmie tylko narzekacie, a sami nic nie robicie żeby polepszyć.
          Ktoś powie że zwykli pracownicy nie mogą nic zrobić. zgadzam się z tym. Nawet rada pracownicza ma związane ręce. Jedynymi osobami którzy mogą coś zrobić jest zarząd teraz macie Bogusia B....w tej radzie i zacznijcie jego rozliczać za decyzje jakie podejmuje zarząd. Czas najwyższy rozliczać zarząd a nie znęcać się na radzie pracowniczej.

• Gość: gość Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.13, 23:17
            a była mowa, żeby kierowników i przydupasów nie wybierać... (BB)
          • Gość: cepek Re: ACP Pharma - do Przybysza IP: *.146.175.189.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.07.13, 20:46
            czy Bodzio Burecki z Bydgoszczy jest w Radzie?jak się tam ta mierna glowa dostala?
            Przeciez to jest stary ORMO,milicjant, kapuś, konfident?
          • Gość: gość Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: 62.29.161.* 17.08.13, 15:11
            Nie oszukujmy się kto kolwiek z nas by się odezwał to w każdej chwili mogą nam podziękować. Niesatety nie ma ludzi nie zastąpionych.
            • Gość: Piviszkis Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.13, 18:01
              Ludziska!!! Uwierzcie wreszcie w siebie. Z całą pewnością jesteście więcej warci niż Wam się wydaje. acp to nie to na co zasługujecie. Uwierzcie, są innefirmy. Nawet gorsze od acp. Nie ten bałagan to będzie inny. I czemu zawse wybieracie pracę fizyczną? Szukajcie biurowych stanowisk. Praca jest, tylko trzeba się po nią schylić i poszukać...
    • Gość: Piviszkis Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.13, 10:05
      Jeszcze żyję...
      • Gość: Piviszkis Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.13, 11:38
        Pamiętacie co ma być 19 lipca ?
        • Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.mm.pl 19.07.13, 21:04
          pamiętamy, pamiętamy.... kciuki trzymamy i na wieści czekamy:):)
          • Gość: Piviszkis Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.13, 00:57
            No i nie przyszedł dyrektor, wyjechał na urlop i nie mógł się stawić w sądzie. Szkoda, następny termin to 28 luty 2014r.
            • Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.mm.pl 20.07.13, 01:52
              Ojej biedny, był tak zmęczony, że musiał na urlopik wyjechać..... I popatrz jaki dziwny zbieg okoliczności, iż wziął urlop w takim samym terminie jak Twoja sprawa, na którą miał się stawić.... Hmmmmmm ciekawostka, prawda?? Ojjjjjj wodze wyobraźni mnie teraz ponoszą, dlaczego tak się stało....buahahahahaha.....
              No, ale nie martw się podobno "do trzech razy sztuka"...

A tak na poważnie.... to ciekawe, czy w przyszłym roku to acep będzie jeszcze istniał (??)
              • Gość: maxik Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.sme.zscaler.net 25.07.13, 12:48
                Jak tam? Słychać coś o przejęciu? Mam parę informacji na temat ewentualnych nowych zarządzających (o ile to oni przejmą)
                • Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.mm.pl 25.07.13, 13:52
                  niedawno trawę na zielono malowali....hahahaha, bo mieli "gości"

apteki bankowo ktoś przejmie, ale podobno acep jest do zamknięcia.....
                  podobno pgf się mocno interesuje...

faktem 100% pozostaje to, iż acepa już nie ma i to wiadomo na 100%
                  • Gość: Piviszkis Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.13, 18:05

A mnie interesują osoby którym sprawę wytoczyłem, utrzymają się czy ktoś się na nich pozna?
                    • Gość: maxik Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.sme.zscaler.net 26.07.13, 10:51
                      Dajcie znac jak coś sie wyklaruje. Będę obserwował ten wątek i na pewno się odezwę.
                      • Gość: acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.mm.pl 26.07.13, 11:32
                        ....hmmmm, obserwatorow to tutaj duzo jest;-)
                        A jak tam Twoje informacje?? Nie podzielisz sie z innymi??

• Gość: poinformowana Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.13, 11:56
                          Apteki ma przejąć dr max.. a hurt ma przejąć najwiekszy z największych.. PGF się wycofał z przejęcia
                          • Gość: gość Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.mm.pl 28.07.13, 12:36
                            ale czy wszystkie apteki przejmie dr max, czy tylko kilka spółek aptecznych? czy hurtownie wszystkie czy tylko wybrane przejmie ten największy?
                            • Gość: poinformowana Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.13, 17:15
                              za dużo chcesz wiedzieć :)
                              założenie Adventu jest proste wszystko albo nic.. inaczej gdyby rozdzielili apteki od hurtu to by 500 lat ten hurt sprzedawali
                              • Gość: gość portalu Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.mm.pl 28.07.13, 21:00
                                coś się nie zgadza w twoich wypowiedziach, najpierw sugerujesz, że apteki przejmie dr max a hurt największy. Następnie w kolejnej wypowiedzi twierdzisz, że gdyby advent rozdzielił apteki od hurtu to by 500 lat ten hurt sprzedawał. Pierwsza wypowiedź przeczy drugiej wypowiedzi
                                • Gość: poinformowana Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: 5.172.252.* 28.07.13, 21:19
                                  Mialam na mysli spolki apteczne..z racji tego ze Penta nie potrzebuje hurtu powstalo porozumienie z najwiekszym graczem który prowadzi tylko i wyłącznie hurt a z racji ambitnych planów dotyczacych zwiekszenia udzialu w rynku połknie acp
                                  • Gość: maxik Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.sme.zscaler.net 29.07.13, 11:15
                                    Też myślałem że to będzie dr max. Jak się sfinalizuje napiszę parę informacji przydatnych dla farmaceutów o towarzystwie które będzie bezpośrednio nadzorować apteki. Szczególne stosunki i szczególni ludzie to robią.
    • Gość: Genia Pigwa Wiesław Pokorowski IP: *.204.20.27.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.07.13, 07:33
      Lepiej poźno niż wcale. Chcialem poinformować tą drogą, że odszedł w wieku 63 lat założyciel w latach 90 hurtowni farmaceutycznej dr Pokorowki. Dzięki temu fantastycznemu człowiekowi wielu Gdańszczan,Bydgoszczan, Warszawiaków, Pilaków ....znalazło pracę na ponad 10 lat. Stworzyl fantastyczne warunki pracy. Panie Wiesławie dziękuję panu. ACP (Aflopa, Cefarm, Pokorowski).

• Gość: Piviszkis Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.13, 07:11
      I co ? I znowu to samo...
      Tylko czcze gadanie. Kiedy coś zrobicie?
      • Gość: Gość Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.13, 21:25
        Gminna wieść niesie, że Neuca nowym właścicielem acepowego hurtu... :-)
        • Gość: Piviszkis Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.13, 22:16
          To daleko nie macie...
          • Gość: aptekarz Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.mm.pl 06.08.13, 22:05
            czy apteki też Neuca przejeła? są jakieś informacje potwierdzone?
            • Gość: to ja Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.13, 00:54
              a po co im ten pie...ik jak swój już mają
              • Gość: Piviszkis Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.13, 06:55
                Co dwa pir.... iki to nie jeden.
                Pozdrawiam tych co zawsze, tych niedupolizów
            • Gość: gość Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.mm.pl 07.08.13, 21:47
              www.parkiet.com/artykul/7,1333550-Pelion-przejmie-ACP-Pharme-.html
    • Gość: acepek Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.dynamic.mm.pl 08.08.13, 10:50
      biznes.pl/magazyny/medycyna/apteki/neuca-ma-przedwstepna-umowe-kupna-acp-pharma-za-bl,5569265,magazyn-detal.html
      • Gość: pracownik Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: 62.29.161.* 08.08.13, 15:54
        No i sprzedali.. ok 500 osób na pewno straci prace :( w tym ja....
        • Gość: Tytus Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.13, 17:07
          oniet.o0o.pl/O%C5%BCar%C3%B3w/7-30/ACP-PHARMA.html
          • Gość: Piviszkis Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.13, 17:09
            To co ze mną? Co ze sprawami wytoczonymi acp i szefostwu firmy?
            • nacp Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma 08.08.13, 17:47
              Ladies and Gentlemen !
              Mam dla Was coś ciekawego !
              Oświadczenie Neucy skierowane do obecnych jej pracowników
              • Gość: acp Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.cable.smsnet.pl 08.08.13, 18:58
                to już koniec.Neuca wykosi wszystko co napotka na swej drodze.Sprzątneli większe spółki.mają nowoczesne magazyny.szkoda
              • Gość: acepek Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.dynamic.mm.pl 08.08.13, 19:47
                niestety to "cos" sie nie otwiera.....
              • Gość: gossc Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.dynamic.mm.pl 08.08.13, 21:53
                link się nie otwiera
          • Gość: acepek Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.dynamic.mm.pl 09.08.13, 22:44
            cóż....
            pogrążeni w ogromnym żalu i rozpaczy składamy kondolencje na ręce "Rodziny"
            Młody "chłop" mógł jeszcze długo pożyć w świetnej kondycji..... Niestety "Rodzina" go wykończyła.....

Pozdrowionka
            • Gość: na swoim Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.08.13, 18:27
              Do farmaceutów. Jeżeli to BRL(dr max) to będziecie mieli szpiegów na poziomie zarządzania aptekami. Jedna to stara ich wyjadaczka, powiązana nieformalnie z zarządem, oj jak głęęęęboko powiązana nieformalnie (tak jak chyba cały zarząd jest powiązany), druga to farmaceutka która się z nimi ciągnie, a właściwie z tą pierwszą. Mobbing, podsłuchy, dyktafony w kieszeni to ich zwykłe narzędzia pracy. Życzę powodzenia.
              • Gość: gosc Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.dynamic.mm.pl 13.08.13, 21:43
                a co będzie z centrami takie jak call center w Łodzi, oddziałem finanse w Rzeszowie, oddziałem IT itp.
                • Gość: gość Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 21:55
                  do likwidacji
                  • Gość: Tytus Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.13, 22:36
                    do likwidacji, a pracowników rozstrzelać...
                    A który to podpisał się pod zwolnieniem Piotrka z acepu? Chyba też ktoś z Łodzi...?
                    • Gość: gość Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.siec.alfa.pl 13.08.13, 23:49

a co z Bydzią?
                      • Gość: ciekawy Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 09:14
                        No właśnie, co z Bydzią ?
                        Może pan Bogusław coś napisze?
                        • Gość: gosc Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.cable.smsnet.pl 14.08.13, 20:36
                          w najgorszej sytuacji są zmianowi,kierowcy,nie mówiąc że magazyny acp nie są własnością firmy.także nie ciekawie to wygląda jak zobaczą te komunistyczne magazyny to............kapa.szkoda ludzi
                          • Gość: były pracownik KP Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: 78.30.119.* 14.08.13, 21:27
                            Witajcie koledzy i koleżanki, jak też się cieszę że zwolniłem się z tego bagna rok temu może teraz co po nie których karierowiczów dosięgnie ręka sprawiedliowści! Oczywiście żal mi Was którzy cięzko tam pracowaliście tak jak i niekiedy ja jeszcze rok temu na swoich niekompetentnych przełożonych no ale coż takie życie:) . A wiecie może co tam u tzw. "galarety" czy dalej sie panoszy tak jak przed rokiem razem ze swoimi przydupasami i tym małym pokemonem? Pozdrawiam KP, MM:)
                            • Gość: szczesliwa Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.cable.smsnet.pl 15.08.13, 09:48
                              ja tez sie zwolnilam z tego bagna w katowicach.wiekszego obozu pracy nie widzialam nigdy.teraz znowu wiem co to znaczy zycie rodzinne ktorego tam nie doswiadczylam.praca jest wazna ale to co sie tam wyprawialo-szkoda slow.zycze wszystkim znalezienia lepszej pracy bo to i tak juz koniec.
                              • Gość: były pracownik KP Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: 93.154.138.* 15.08.13, 11:13
                                Jeszcze jedno Wam powiem mimo iż firma ta się likwiduje i duzo ludzi straci prace to sku...ałe charaktery pozostaną i bedą zapewne pracować gdzie indziej więc trzeba wyciągnąć nauke na przyszłość i tępić kurestwo od samego początku zanim z waszych "kolegów" przez drogę konfidencji i lizodupstwa będą chcieli zaczynać swe sku...ałe kariery od nowa, bądzcie czujni i nie dajcie sobą manipulować!!! GOOD LUCK 3mam za Was kciuki:)
                                • Gość: byly acp Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: 79.175.209.* 15.08.13, 12:03
                                  te ......... charaktery nie maja czego szukać w neuce.jezeli tam pojdą to będą nimi pomiatać inni bo do rzadzenia trzeba sie nadawac.
                                  • Gość: Gość 1-10-20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.13, 11:59
                                    Good job! :)
                                    • Gość: były pracownik KP Re: 1-10-20 IP: *.free.aero2.net.pl 16.08.13, 17:53
                                      buhahaha dobra strategia ale powinno być 1-10-13:)
                                      • Gość: Gość Re: 1-10-20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.13, 19:07
                                        raczej 0-0-13 :)
                                        • Gość: były pracownik KP Re: 1-10-20 IP: 93.154.171.* 16.08.13, 20:39
                                          w sumie 13-tka to pechowa liczba:)
                                  • Gość: acepek Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.dynamic.mm.pl 18.08.13, 21:24
                                    w Neuce niestety miernot nie przyjmuja do pracy, tak wiec masz racje - moga sobie tylko pomarzyc o pracy w tej firmie:)
                                    • Gość: tomek Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.146.rev.vline.pl 19.08.13, 20:51
                                      brutalne, ale prawdziwe... cała domaniewska idzie na bruk. Nie chodzi mi o to, że są tu źli czy dobrzy ludzie - nikt nie będzie utrzymywał dublujących się stanowisk. ja zaczynam szukać pracy - im szybciej zaczniemy tym szybciej skończy się niepewność. Każdy z nas tylko o tym rozmawia na korytarzu, pry biurkach, ale każdy się łudzi - nic tego nie zmieni, stało się. sorry, ale nasi szefowie, nie powiedzą nam tego wprost, bo mają w tym interes, do końca mają utrzymać sprawnie funkcjonującą organizację, wtedy dostaną soczyste bonusy - nawet to rozumiem, ale niesmak zostaje.
                                      podobnie bedzie z magazynami, coll center, cufem - przetrwają nieliczni.

jest mi szkoda, bo to już prawie 6 lat :(

pozdro
                                      • Gość: gość portalu Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.dynamic.mm.pl 19.08.13, 22:04
                                        Tomek co to znaczy, że przetrwają nieliczni ? "podobnie bedzie z magazynami, coll center, cufem - przetrwają nieliczni"
                                        • Gość: acepek Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.dynamic.mm.pl 19.08.13, 22:54
                                          Neuca nie przejmie wszystkich pracownikow - to mial na mysli Tomek (chyba, ze sie myle).
                                          Dlatego im szybciej zaczniecie sie ewakuowac tym wieksza szansa, ze znajdziecie prace (wcale nie wykluczone, ze w np. w Neuce w magazynie), ale glupota jest czekanie do samego konca i sluchanie kolejnych bajeczek przelozonych typu: przejma pracownikow, nie przejmujcie sie etc etc. Odkad pamietam wkladali glupoty do glow ludziom, a ludzie im wierzyli i...... nigdy na tym dobrze nie wyszli, wiec czemu teraz nagle by mieli mowic prawde??!!

• Gość: natia Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.net.stream.pl 30.08.13, 22:28
                                          Skończycie jak Prosper :)
                                          • Gość: gogo Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.dynamic.mm.pl 31.08.13, 12:50
                                            jak ostatecznie skonczyli ludzie z prospera?
                                            Zauważyłem, że niektórzy zaczynają do Neuca przechodzić
                                      • Gość: acepek Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.dynamic.mm.pl 19.08.13, 22:46
                                        najbardziej brutalne to jest to, ze zarzad, dyrektorzy i kierownicy to ludzie, ktorzy nigdy nie powinni znalezc sie na stanowiskach ktore zajeli w acp. To wlasnie ich rzady doprowadzily do tego co teraz sie stalo. Pan dyrektor, ktory sam na niczym sie nie zna sprowadza sobie kolesia i robi z niego kierownika (obaj to d....e...bile); ile fachowcow polecialo za brame, bo trzeba bylo swoich sciagnac - przypomnijcie sobie. Niektore pokraki zdazyly sie ewakuowac, ale ich kolesie zostali i teraz d..... trzesa. Jednak w niektorych przypadkach zycie bywa jednak sprawiedliwe. Zal mi tylko tych, ktorzy sa bogu ducha winni w rozgrywkach durnych dyrektorkow i spolki zoo, bo jak zwykle Ci wlasnie ludzie ucierpia najbardziej:( Ale bandy idiotow nie zal mi wcale, wrecz przeciwnie cieszy mnie bardzo, ze dostana kopa..... i to solidnego.
                                        Wy na zwyklych stanowiskach znajdziecie prace, ale pomysl taki kierowniczek, dyrektorek buahahahaha tak szybko nie znajdzie cieplej dobrze platnej posadki a na magazyn itp. nie pojdzie. Te buce beda mieli najwiekszy problem.... i bardzo dobrze:)
                                        Ty pracujesz 6 lat, a ja znam ludzi, ktorzy pracowali po nascie lat i dostali kopniaka z dnia na dzien.

Powodzonka i trzymam kciuki:)
                                        • Gość: gość Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.13, 23:43
                                          Może wymienimy z nazwisk, tych których wyrzucono, z dnia na dzień...a nie powinno się tego robić np. Arek Ch. Mirek Kowalcz (to akurat zasługa Artura reformatora.., w przypadku Arka dołożył swoje 5 groszy hanys owca), proszę wymieniajcie dalej, także z oddziałów...
                                          • Gość: xl40 Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: 195.94.198.* 20.08.13, 08:29
                                            A ja zapytam - ostał się ktoś ze "starej wiary", jeszcze z czasów Orfe?
                                            • Gość: xxx Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.13, 15:52
                                              Basia Chmielewska
                                              • Gość: XXX Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.13, 22:33
                                                Nie Basia... Na Basię trzeba zasłużyć, a co ona zrobiła?
                                                • Gość: xyz Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.13, 22:38
                                                  Łukasz Elminowski-Wenda's Przegląd
                                                  Aktualne Kierownik Centrum Dystrybucji w ACP PHARMA SA
                                                  Wcześniejsze Kierownik Operacyjny ds Logistyki Regionalnej w ACP Pharma
                                                  Kierownik Centrum Logistycznego w ACP Pharma
                                                  Wykształcenie Uniwersytet Gdański
                                                  Akademia Wychowania Fizycznego
                                                  • Gość: gość Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.13, 20:51
                                                    No cóż - zwykły prosty robol awansowany na "sziefa" - mentalność w/w została. Kiedyś się mówiło - "perły przed wieprze" na zobrazowanie takiej sytuacji... Ale nie on jedyny pasuje do tego :-)
                                                  • Gość: olek Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.13, 16:52
                                                    no to koordynatorzy aptek również out. dr max zamiescil ogloszenie ze szuka 7 nowych kierownikow regionu. niestety panstwo koordynatorzy zarabiacie za duzo vs. mozliwosci dr maxa.
                                                  • Gość: ona Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.13, 18:46
                                                    A czy może mi ktoś powiedzieć co z Bydgoszczą z magazynem?? Czy zrobią to samo co z działem sprzedaży mówiąc krótko na bruk?? Mimo wszystko co się tam działo to walczyłyśmy do końca żeby było dobrze i tak nas potraktowali niby mamy być wdzięczni że jako najlepszy oddział podobno wylecieliśmy ostatni. A teraz znowu serce boli jak się słyszy jak to Neuca wszystkich połyka i ma coraz to większe udziały w rynku. Pozdrawiam wszystkich 3majcie się może gdzieś jeszcze się spotkamy...
                                                  • Gość: gość Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.dynamic.mm.pl 28.08.13, 20:53
                                                    nowi właściciele zapowiadają się z wizytacją
                                                  • Gość: Piviszkis Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.13, 23:06
                                                    A co na to wszystko mówi rada "pracowników" ?
                                                  • Gość: to ja Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.13, 13:52
                                                    a co ma powiedzieć jak wiadomo kto jest w tej radzie mają to w d.pie i czekają swojego końca
                                                  • 12nocy Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma 29.08.13, 16:24
                                                    We wszystkich oddziałach które zamykali mówili że są najlepsze.Pozdrawiam
                                                  • Gość: gość portalu Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.dynamic.mm.pl 29.08.13, 20:51
                                                    a przełożeni wciskają, żeby pracować bo acp przetrwa i będzie dalej praca, żałosne podejście przełożonych na koniec....
                                                  • Gość: taki jeden Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 04.09.13, 18:43
                                                    Mają już swoich ustawionych, mobbing, dyktafony, szczególnie taka jedna co pracuje z nimi od dawna. w poprzedniej firmie którą wystawiła do wiatru jest zakaz komunikowania się z nią. panienka jednego z zarzadzających
                                                  • Gość: anty-acpowicz Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.13, 13:15
                                                    Przyszła kryska na matyska....Karierowicze z ACP drżyjcie....
                                                  • Gość: Pigwa Re: perly przed wieprze IP: *.204.71.13.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.09.13, 16:15
                                                    Elminowski-Wenda, ukończył uniwersytet-wychowanie fizyczne, ale także ukonczyl studia podyplomowe logistyka i transport, perfekcyjnie zna j. angielski w mowie i pismie. Pracuje od 1993roku w tej branży, pamięta śp. dr Pokorowskiego, wniosl wiele innowacyjnych pomysłow które ukradł perfidnie Burczynski z Bydgoszczy mieszkający w Toporzysku (to dopiero jest wieprz), który na plecach Łukasza dochrapal się kierownictwa. Łukasz to elita, pamiętający od kolebki hurtownie dr Pokorowski, Acp. Wiekszosc z was pracuje zaledwie od niedawna i niedorasta Wendasowi do pięt. Przeszedl wszystkie stanowiska jakie istniały w tej branży.
                                                  • Gość: Tytus Re: perly przed wieprze IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.13, 01:35
                                                    I pokazał "wendas" jak się niszczy firmę i pracowników. pokazał jaki w perfidny sposób można legalnie stosować mobbing w stosunku do podwładnych. a co do jego wiedzy na temat magazynu, logistyki to pamiętam ja trzeba mu było wiele tłumaczyć, a i tak zrobił, po swojemu- źle...
                                                    tak ist twój wodzu lizingowcu. jak go tak wychwalasz to już wiem kim jesteś.
                                                  • Gość: pigwa Re: perly przed wieprze IP: *.147.101.222.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.09.13, 08:56
                                                    Ale jaki mobbing stosowal?? czy to chodzi o Gdańsk???
                                                  • Gość: Acepek Re: perly przed wieprze IP: *.siec.alfa.pl 18.09.13, 11:10
                                                    Mobbing to chyba w każdym oddziale był i jest , ja się mogę wypowiadać w o Bydgoszczy . Na ulicy Kapuściska jest stowarzyszenie antymobbingowe - ja byłem piątą osobą z bydgoskiego oddziału która się tam zgłosiła. Czekamy na wynik .
                                                  • Gość: pigwa Re: perly przed wieprze IP: *.31.118.208.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.09.13, 15:07
                                                    A co takiego da to stowarzyszenie????
                                                  • Gość: gosc Re: perly przed wieprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.13, 23:07
                                                    No to pojechali po Burczyńskim...ale i tak cicho o karierowiczu owcy...
                                                  • Gość: Tytus Re: perly przed wieprze IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.13, 23:59
                                                    to powiedz pigwo co ten twój guru zrobił dla ndc, dla acp, skoro widzimy że firma pada. co zrobił dobrego? zatrudnił tesco? i co to dało? lepiej jest pracownikom? lepiej się zrobiło w firmie?
                                                  • Gość: acepek Re: perly przed wieprze IP: *.dynamic.mm.pl 19.09.13, 07:48
                                                    "Pigwa" a tak konkretniej?? możesz podać choć 1 przykład innowacyjnego pomysłu, który przyniósł rozkwit tej firmie i pchnął ją do przodu??
                                                    Gdyby były takie dobre to chyba firma nie byłaby w tym miejscu w którym to się znalazła, prawda??
                                                    No i najbardziej mnie rozśmieszyło "... zna perfekcyjnie j. angielski w mowie i piśmie...." chyba w dzisiejszych czasach to żadna rewelacja.... buahahahahaha, znam wielu, którzy są/byli szeregowymi i znali perfekcyjnie TRZY języki....
                                                  • Gość: Tytus Re: perly przed wieprze IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.13, 17:09
                                                    i widać jego pedagogiczne wykształcenie...
                                                  • Gość: Tytus Re: perly przed wieprze IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.13, 07:12
                                                    Pigwa się zastanawia, myśli co guru zrobił dobrego dla rozwoju firmy
                                                  • Gość: acepek Re: perly przed wieprze IP: *.dynamic.mm.pl 20.09.13, 09:03
                                                    niech myśli, widać Pigwie potrzeba troszkę więcej czasu, bo myśli powoli :D, bądźmy jednak cierpliwi;-)
                                                  • Gość: gosc Re: perly przed wieprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.13, 09:31
                                                    Pewnego dnia Artur S-ła nie mając żadnego pomysłu (bo to totalny cienias) dał się omamić przez trójcę: Owca, dwuczłonowy, czyli łukasz Elm- Wenda i niejaka lisica... i to był początek końca reformatora na pomysł sprawnie działającej organizacji. Po drodze, wiecie co robili, nic nowego tylko niszczyli, najpierw usuwając wszelkie przeszkody, przyczyniając się do masy zwolnień sprawdzonych i cennych ludzi, którzy niejako byli dla ich głupich pomysłow przeszkodą, zaczynając np. od wyrzucenia kierownika transportu, Pigwy itd., tzn wszystkich im niewygodnym i nie podlizującym się osobom. Ciekawe, co robił wtedy zarząd ?
                                                  • Gość: acepek Re: perly przed wieprze IP: *.dynamic.mm.pl 20.09.13, 09:53
                                                    co robił?? bardzo chętnie i masowo składał podpisy pod wypowiedzeniami..... bez mrugnięcia okiem, bez wyrzutów sumienia.... a tak naprawdę nie znał całej prawdy, bo prawda była zupełnie inna niż ją co poniektórzy przedstawiali.....

• Gość: to ja Re: perly przed wieprze IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.13, 12:48
                                                    Panowie dajcie spokój już z tymi wypowiedziami pamiętajcie o zasadzie że o nieboszczykach nie mówi się źle amen dajcie znać tylko kto ostatni zgasi światło .
                                                  • Gość: acepek Re: perly przed wieprze IP: *.dynamic.mm.pl 20.09.13, 14:15
                                                    oj tam oj tam, my tylko wspominamy kolegów.... poza tym nie można o nieboszczykach zapomnieć, należy zachować ich w pamięci :D:D wiadomo co będzie w drugim wcieleniu ;-)
                                                  • Gość: gosc Re: perly przed wieprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.13, 17:36
                                                    może powymieniamy nazwiska zwolnionych przez spałe...
                                                  • Gość: acepek Re: perly przed wieprze IP: *.dynamic.mm.pl 20.09.13, 18:30
                                                    nooooo sporo by się tego uzbierało, nie??
                                                  • Gość: to ja Re: perly przed wieprze IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.13, 13:05
                                                    wiadomo kto został hi hi
                                                  • Gość: acepek Re: perly przed wieprze IP: *.dynamic.mm.pl 26.09.13, 22:51
                                                    oprócz nazwisk, można posłużyć się również nazwą działu, w końcu wywalanie było hurtowo....
                                                  • Gość: Tytyus Re: perly przed wieprze IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.13, 06:49
                                                    i oddziału
              • Gość: Krzywy Ryj Dę.. Re: Neuca nowym właścicielem ACP Pharma IP: *.dynamic.mm.pl 21.01.14, 08:49

Tak to cała prawda o BRL ... ale niedługo Penta pozna się na tym towarzystwie wzajemnej adoracji :)
    • timon834 Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? 15.08.13, 14:16
      Atmosfera dobra. Chociaż zarobki mogły by być wyższe. Teraz widziałem na dniach ostatnie oferty od nich na ACP Pharma na ogłoszenia pracy warszawa. Próbuj szukaj wysyłaj. pozdrawiam.
      • Gość: to ja Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.13, 01:28
        spadaj głąbie co kleszcz cię rąbie
    • Gość: gosc Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.siedlce.vectranet.pl 05.09.13, 19:00
      fatalna sprawa
      • Gość: Wiesiek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.13, 00:17
        Ciekawe gdzie mnietek pracę znajdzie,..
    • Gość: niedoinformowany Przyszłość... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.13, 13:15
      Dla tych co mają wątpliwości jaki los spotka oddziały a także centralę w Ołtarzewie polecam sprawdzić gdzie są magazyny ACP i Neuci i w jak dużej części się pokrywają.

Swoją drogą jest to bardzo ciekawe przejęcie tak ACP jak i aptek exMediq.
      Od środka musi to wyglądać jednak niewesoło.
      • Gość: zorientowany Re: Przyszłość... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.13, 13:38
        Bydgoszcz pierwsza do likwidacji
        • Gość: Kiezi Re: Przyszłość... IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.09.13, 12:22
          Drodzy,
          Zastanówcie się proszę następnym razem, zanim na tego typu forum wrzucicie którąś ze swoich cennych myśli, porad, wróżb z fusów... Czytającym polecam zastanowić się na ile możliwym jest by aktualne plany spółek W TAKIM MIEJSCU JAK ANONIMOWE FORUM zdradzały osoby faktycznie zaangażowane w działania przy sprzedaży i zaznajomione z tematem
          • Gość: Tytus Re: Przyszłość... IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.13, 07:21
            ... a co zostało zdradzone?
            • Gość: gość portalu Re: Przyszłość... IP: *.dynamic.mm.pl 13.09.13, 20:29
              czy zauwazyliscie, ze kierownictwo acp ma coraz mniej do powiedzenia, w koncu ludzie z neuca zaczynają to wyprowadzać
    • Gość: Tytus Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.13, 07:22
      Co będzie z forum jak już acp zniknie?
      • Gość: Acepek Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.siec.alfa.pl 23.09.13, 13:06
        Neuca też ma swoje forum , później tam będziemy się wpisywać :)
        • Gość: Tytus Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.13, 07:17
          a jakiś link mogę?
          • Gość: co za typ Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.13, 08:21
            www.google.com
            • Gość: Tytus Re: ACP Pharma - jaka atmosfera? IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.13, 00:13
              Duże to forum taki typie. O acp też jest kilka tylko na tym najwięcej się dzieje. z tego powodu zapytałem o link. Jesteś więc jakimś dupolizem który nie chce by ktoś czytał co ludzie piszą złego na temat firmy w której robi. Brawo!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka