Gość: fion IP: 62.233.164.* 10.07.08, 22:44 i w jakim Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 18:05 Chyba raczej jest to niemożliwe, podchodziłam 5 razy i wiecej nie będę.Strata czasu i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
mojekontolalala Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw 14.07.08, 09:33 jeśli jest to niskie stanowisko wymagające dużo pracy i jesteś "od technicznej roboty" to jest to możliwe jak najbardziej, bo ktoś musi wykonywać czynności takie od sprzątania, po konserwacje sprzętu i wyposażenia, obsługe sieci i komputerów itp tam gdzie masz "zapieprz" tam jest bez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw IP: *.acn.waw.pl 24.07.08, 06:06 zdecydowanie strata czasu!!! na wstępie robią ci jakiś sprawdzian - test, ale zabawa polega na tym, że odpowiedzi na 80% zawartych tam pytań możesz udzielić tylko jeśli znasz je wcześniej!!! idąc "z ulicy" nie jest się w stanie posiadać wiedzy z tak odległych od siebie lub szczegółowych zagadnień (np: konkretnych obowiązków danego wiceministra lub instytucji kulturalnych w Polsce) to naprawdę absurd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szy Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw IP: *.chello.pl 27.07.08, 19:13 Ehe... zazwyczaj żeby się dostać na merytoryczne stanowisko trzeba zdać test, a żeby zdać test trzeba się do niego PRZYGOTOWAĆ. Przy czym zakres testu (ustawy z jakich się trzeba przygotować) są jak najbardziej znane. Np. rzeczone obowiązki ministra są wpisane w odpowiednią ustawę regulującą działalność danego ministerstwa. Zwyczajnie nie odrobiłaś zadania domowego, możesz mieć pretensje tylko do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędas Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw IP: 85.222.56.* 27.08.08, 21:26 praca jak najbardziej możliwa bez znajomości, w moim nie jest tak żle pensje może jak na stolicę nie są powalające, ale da się żyć, ale są też i nagrody - calkiem wysokie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw IP: *.lcs.net.pl 29.08.08, 21:18 Wszystko możliwe jest...ale cuda zdarzają się rzadko. Większość ogłoszeń pisanych jest pod konkretną osobę, zwykle znajomą pani/pana dyr itp. Kompetentych i przygotowanych pod względem merytorycznym osób można ze świecą szukać.. Odpowiedz Link Zgłoś
femme-fatale Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw 14.07.08, 13:16 Miałam niedawno praktyki w jednym z ministerstw. Na każdą z kilku ofert pracy, które były publikowane podczas mojego pobytu odpowiadało max 2-3 osoby i nie było wyjścia, zatrudniało się osobę nie mającą wielkiego pojęcia o czymkolwiek, ale spełniała wymogi formalne. Tak więc szanse są :) ale pieniądze śmiechu warte. Tylko Ministerstwo Rozwoju Regionalnego płaci w miarę dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 18:56 Co Ty piszesz publikowane listy kandydatów mówią co innego, jest zwykle kilkunastu kandydatów, a jeśli jest 2 lub 3 to i tak jest tam ta "własciwa" osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szy Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw IP: *.chello.pl 27.07.08, 19:16 O ile w urzędach w mniejszych miastach (niewiele mniejszych, np. Wrocław) większość stanowisk jest "zaklepana" to w Warszawie jak najbardziej jest szansa się wbić bez znajomości. Pewnie w ministerstwach sterowanych przez PSL mniej, ale tak czy inaczej da się to zrobić :) Trzeba tylko (a) spełnić warunki formalne (b) zdać test (c) wypaść dobrze na rozmowie. Kto nie doszedł do punktu (c) był zwyczajnie za słaby (lub miał pecha - bywa) i może mieć pretensje tylko do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
nationalg zarobki 24.08.08, 10:56 Jesli chodzi o zarobki, to niestety wszedzie jest kiepsko jesli chodzi o ministerstwa. Ale inaczej sytuacja wyglada w agencjach rolnych, tam placa naprawde przyzwocie, miesiecznie dochodzi do wynagrodzenia 20% premii i do tego nagroda roczna, poza tym idelane warunki dla kobiet w ciazy, karmiacych i na urlopie - to w ARR. ale to nie budzetowka wiec trudno porownywac... Odpowiedz Link Zgłoś
nunia01 Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw 28.07.08, 16:55 W min. rolnictwa i środowiska - możliwe na pewno. I sama się tak dostałam i przyjmowałam tak ludzi. Normalnie z ogłoszenia na podstawie wyników sprawdzianu i rozmowy kwalifikacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budżetówka Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.08, 13:52 oczywiście, że możliwe, tylko po jaką cholerę?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fion Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw IP: 62.233.164.* 29.07.08, 17:11 dlaczego piszesz po jaka cholere to tam tak jest żle? to uważasz że w prywatnych jest lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: : Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw IP: 193.24.14.* 30.07.08, 12:25 Do ministerstwa jak najbardziej da sie dostać bez znajomości, sam pracuje w jednym z większych ministerstw, moi znajomi tez sie tutaj dostali bez żadnych "pleców". A osoby piszące ze potrzebne są tylko znajomości są widocznie za słabe na dane stanowisko i maja pretensje do całego świata tylko nie do siebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fion Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw IP: 62.233.164.* 30.07.08, 22:18 a ja znam tylko takich co dostali sie bo maja znjomości i jak piszesz są przeciętni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fion Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw IP: 62.233.164.* 30.07.08, 22:21 czasami poszukują do jakiegoś departamentu i może kolega podpowiedział ci ze jest wolne miejsce i się zgłosiłeś i to wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EmiM Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw IP: *.elartnet.pl 01.08.08, 01:42 Często ktoś poszukuje pracy, sprawdza, szuka dojścia, ktoś inny wstawia się za nim i... wtedy pojawia się ogłoszenie o naborze. Ten szukający oczywiście najlepiej wypada na rozmowie, bo jest NAJLEPSZY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 08:56 Masz racje , tak to jest jak napisałeś. Ciekawe są też konkursy do pewnego ministerstwa na Krakowskim Przedmieściu ok.UW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw IP: *.crowley.pl 17.08.08, 21:08 Stanowczo tylko po znajomości i osoby o bardzo niskim poziomie wiedzy no i bardzo trudno się z nimi pracuje bo mie mają żadnych podstaw do wykonywania tego rodzajku pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
pokojnr3 Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw 19.08.08, 15:27 jesteście stuknięci. Sama pracuję w budżetówce, przyszłam tutaj za czasów, kiedy z praca był spory problem i zostałam. Zaczynałam od najniższego stanowiska za darmo (staz bezpłatny) i to- owszem- dostałam po znajomości (znajomy sie zapytał czy nie znam jakiejś panienki z angielskim, która chciałaby sobie zrobić miesiąc stażu). W tej chwili jest problem z naborem. Za poprzedniej ekipy zatrudniali po znajomości ile lwezie, dawali im wysokie pensje i bardzo się na tym przejechali. Jest pełno darmozjadów a mało specjalistów, a ci- nie chca przychodzić. Na rekrutację przychodzi połowa osób, które przesłały cv. Specjalisci ida do firm prywatnych za lepsze zarobki. Pracę w budżetówce jest więc bardzo łatwo dostać- czy to w ministerstwie czy gdzie indziej. Trzeba byc tylko specjalista w jakiejs dziedzinie, to chyba nie jest dziwne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka77 Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw IP: *.chello.pl 21.08.08, 21:25 Prace w ministerstwie mozna dostac bez tzw plecow. nie wierzylam, ale przekonalam sie po sobie. chociaz na poczatku kasa mala.na pewno najabrdziej oplaca sie pracowac w m.rozowju regionalnego, gospodarce i finansach, bo te resorty maja najwieksze budzety i stad i pensje moga dawac wieksze.Zawsze to dobry poczatek na zdobycie wiedzy i doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 17:46 Co tzn. mała kasa, może sprecyzować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw IP: 62.233.164.* 23.08.08, 22:18 tak masz racje bardzo trudno sie z takimi pracuje, a jak szef ma swojego pupilka to niewazne jak pracujesz i tak ten ktos bedzie lepiej od ciebie pracować Odpowiedz Link Zgłoś
inn_a Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw 26.08.08, 12:46 Gość portalu: : napisał(a): > Do ministerstwa jak najbardziej da sie dostać bez znajomości, sam pracuje w > jednym z większych ministerstw, moi znajomi tez sie tutaj dostali bez żadnych > "pleców". A osoby piszące ze potrzebne są tylko znajomości są widocznie za > słabe na dane stanowisko i maja pretensje do całego świata tylko nie do siebie. > ... A odpowiedz mi tylko na jedno pytanie - w jakim jesteś wieku???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 09:12 chyba sobie kpisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menager Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw IP: *.kaskada.net 19.08.08, 19:29 s6.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=125491 Odpowiedz Link Zgłoś
nationalg MF 24.08.08, 10:51 Jest to chyba najnormalniejsze ministerstwo, bo tam naprawde trzeba cos umiec, zwlaszcza w departamentach strategicznych, prawny, podatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EmiM Re: MF IP: *.elartnet.pl 24.08.08, 15:48 Ha, ha, ha. Dobre! No dobrze, zgodzę się,że akurat do MF powiedzmy co trzecia osoba jest przyjmowana bez znajomości. Nie to, co w niektórych agencjach państwowych, gdzie wskaźnik wynosi 1:1 (bo w Agencjach podobno lepiej płacą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: MF IP: *.acn.waw.pl 29.08.08, 22:35 A słyszeliście o agencji rezerw materiałowych?? to dopiero jest przytułek protegowanych różnej maści. Dziwie sie ze jeszcze prasa nie zainteresowała sie tym wątkiem. Zresztą niewiele się o nim mówi...ciekawe dlaczego???;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: MF IP: *.acn.waw.pl 18.03.09, 18:13 No właśnie!!! czy kiedyś jakiś dziennikarz zainteresuje się rekrutacją do ministerstw?? to jest naprawdę skandal! osoby bez kwalifikacji dostają pracę dzięki znajomościom a naprawdę interesujące oferty trafiają do kosza! PORAŻKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: MF IP: 62.233.164.* 18.03.09, 22:18 4 razy byłam na rozmowach w ministerstwie i przechodziłam testy i nic, i nie ktos mi nie mówi że nie jestem za słaba bo nie jestem. Osoby które pisały test zadziwiajaco szybko odpowiadały na pytania, bo już wcześniej je znały Odpowiedz Link Zgłoś
dr-tka a co z zarobkami, ale konkretnie (PILNE) 20.03.09, 11:56 Witam, wlasnie znalazlam ciekawe ogloszenie na specjaliste w MSWiA. Odpowiadam kryteriom formalnym ale zastanawiam sie jakie sa zarobki. Nie jestem z Warszawy i nie moge mieszkac "u mamusi" wiec 2tys na reke mi sa potrzebne. Ile rzeczywiscie zarabia sie w Ministerstwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajwerro Re: a co z zarobkami, ale konkretnie (PILNE) IP: *.mrr.gov.pl 24.03.09, 16:00 dr-tka, przestan węszyć na wszystkich możliwych forach internetowych w nadziei że ktoś sypnie jak z rękawa wysokością pensji - ile byś chciała znać? netto, brutto? moze coś z PITu rocznego? Nikt takich informacji nie podaje. Płaca jest uzależniona od mnożników i widełek zatem pracując na tym samym stanowisku twoje wynagrodzenie może być +/- np. 1000 PLN niż innej osoby. Doktorat NIC ci nie da w administracji publicznej, jeśli chcesz czerpać korzyści z posiadania tytułu to zostań na uczelni - najlepiej tam gdzie mieszkasz bo szlag mnie trafi jak znowu kolejni spadochroniarze zasilą urzędy centralne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: a co z zarobkami, ale konkretnie (PILNE) IP: *.centertel.pl 17.04.09, 21:32 Ja też zawoziłam wiele razy swoje aplikacje i nic. nawet do mnie nie zadzwonili. Trzeba mieć znajomosci lub doświadczenie na podobnym stanowisku:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: a co z zarobkami, ale konkretnie (PILNE) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 12:58 czasem przyjmuja osoby z polecenia, a czasem z naboru. normalne. jak u mnie szukali specjalisty dali ogloszenie. z ogloszenia zglosily sie 3 osoby, jedna kilka dni wczesniej przyniosla cv tak po prostu liczac na fart, jeden chlopak byl z polecenia. prace dostala dziewczyna spoza warszawy, ktora po prostu przyszla z cv. okazala sie najbardziej kompetentna, miala najwieksze doswiadczenie i najlepiej wypadla na rozmowie. na inne stanowisko zatrudnili córke jakiegos znajomego, dlatego ze wlasnie skonczyla studia na odpowiednim kierunku i zgodzila sie pracowac za minimalna stawke, z ogloszenia nikt tej pracy nie chcial. nie ma sensu generalizowac. Odpowiedz Link Zgłoś
sorl2 Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw 26.04.09, 16:15 TAK MOŻLIWA. wejdź na, którąś z rządowych stron bip.gov.pl czy coś podobnego Biuletyn Informacji Publicznej Jeśli chodzi o "znajomości" to raczej partie polityczne ustawiają się w jakiś strategicznych dla siebie miejscach, ale to raczej grupy wspólnych programów politycznych niż "znajomości" w sensie ogólnospołecznym, choć jedno nie wyklucza drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicki Re: praca w ministerstwie bez znajomości - mozliw IP: *.play-internet.pl 27.03.15, 23:09 Miałam pratyki w placówce zagranicznej i bardzo dużo z nich wyniosłam, podczas praktyk w Ministerstwie sama musiałam biegać i pytać czy mogę być w czymś być pomocna, bo ( mówiąc szczerze) ile można patrzeć w ścianę...a nie w tym celu przyjechałam. Rezultat dwie bardzo przychylne opinie, maksymalna ocena końcowa, ale w konkursach mi to do tej pory nie pomogło, a już próbuje kilka dobrych lat, na stanowiska zgodne z moim doświadczeniem i nic, nawet zaproszenie na test. Dalej podchodzę do konkursów, ale jak widzę, że w niektórych z nich wymagane jest tylko wykształcenie średnie to naprawdę tracę wiarę, czy są to obiektywne konkursy. Odpowiedz Link Zgłoś