16.08.08, 02:08
A co z ludzmi po studiach z malym doswiadczeniem zawodowym jakies 10
mies pracy w biurze i dorywcza praca w wakacje za granica? widze ze
tragedia, nie mamy szans na prace w Polsce? ciagle wymagane
kilkuletnie doswiadczenie, jak je zdobyc? cholerka zalamka totalna,
jestem przerazona a chce pracowac w kraju a nie tulac sie po obcych.
mysle ze powinnam zaczac od jakiejs pracy w sklepie czy co zeby sie
utrzymac w stolicy a potem czegos szukac, albo co. nie mam pojecia.
pomozcie prosze, macie takie doswaidczenia? pozdrawiam Zalamana:(
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Załamani IP: *.aster.pl 16.08.08, 09:54
      jesli chcesz zdobyc doswiadczenie to poszukaj na stronach duzych
      firm w zakladkach kariera oferuja czesto staze (rowniez platne)
      oprocz tego na portalach pracy typi pracuj.pl jobpilot.pl. jest
      praca trzeba tylko chciec znalesc i szukac. Pozdrawiam i zycze
      powodzenia!!
      • Gość: OBSERWATORKA Re: Załamani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 21:10
        a propo staży, dostaje się grosze, Urząd Pracy sam od siebie się nie
        interesuje co robi stażysta, a stażysta jest wykorzystywany na maxa
        do robót prawie sprzątających, porzadkowych. Każdy nim rządzi jak
        chce, co innego wymaga, rzadko ma swojego opiekuna. Starzy
        pracownicy - stażem, oczywiście niektórzy nie dają się dotknąć do
        swojej pracy i niespecjalnie chcą uczyć. Wykorzystać taką
        delikwentkę douporządkowania spraw i po odbyciu stażu dać kopa. Taka
        jest smutna rzeczywistość za 465 zł netto
        • Gość: kk Re: Załamani IP: 195.8.216.* 27.08.08, 10:38
          nie rozróżniasz staży z UP, a tego co duże firmy nazywają stażami... nie siej
          wiec zamętu!
    • agulha Re: Załamani 16.08.08, 10:35
      Jakąś opcją jest również zarejestrowanie się do pracy tymczasowej. Nie
      przeszkadza szukać pracy na stałe, a może trafi się jakaś praca na zastępstwo,
      która pozwoli wpisać coś sensownego w CV. W naszym biurze pojawiają się czasami
      tacy pracownicy, niektórzy zostali na stałe.
      • Gość: a dla 40+ ... Re: Załamani IP: *.targowek.silverscreen.pl 16.08.08, 19:24
        może wiecie gdzie potrzeba zdolnego pracownika ?
        /nauki społeczne + talenty organizacyjne + pełne zaangażowanie /
        - odpowiem na podany adres
        • agulha Re: Załamani 17.08.08, 12:39
          Niestety nie wiem, ale jedna mała uwaga (przysięgam, że tylko z życzliwości).
          Jeżeli będziesz pisać aplikacje czy listy motywacyjne do firm, pamiętaj, żeby
          przestawić się z "pisania na maszynie" na pisanie na komputerze. Na forum może
          być jakkolwiek, ale jeżeli będą szukać pracownika biurowego, to różnica między
          () a // może mieć znaczenie. Poza tym przed kropką, przecinkiem, pytajnikiem,
          wykrzyknikiem, średnikiem, dwukropkiem nie należy stawiać spacji. Rozwala
          formatowanie. (PO każdym z tych znaków z kolei spacja być musi).
          • Gość: do Agulhi Re: Załamani IP: *.sgh.waw.pl 18.08.08, 16:03
            teraz wiem ! świat stoi na spacjach !
            skąd wziąć ludzi do pracy ? z tych co chodzą pod sznurek !
            Aghula - jedna z konformistek -
            pozdrawiam , ze spacją :))
            • agulha Re: Załamani 19.08.08, 00:34
              No, do żadnej pracy z tekstem to Ty się nie nadajesz, to pewne. Nie każdy musi,
              oczywiście. Każdy ma inne zdolności. Ale nie rozumiem, z czego się tak
              wyśmiewasz? Mnie się te umiejętności dotyczące "spacji" bardzo przydają, to
              znaczy przekładają się na bardzo konkretne pieniądze.
              • Gość: obawiam sie... Re: Załamani IP: 88.220.47.* 19.08.08, 19:54
                obawiam sie ,ze za duzo spacji zaleglo Ci w glowie ...
                ale spokojnie , poczytaj sobie inne wpisy ,pomierz spacje przed
                kropka i po kropce i wszysto bedzie dobrze ...
                / tylko sie nie denerwuj ,bo dzisiaj to nawet nie bedzie polskich
                ogonkow :)
                • agulha Re: Załamani 19.08.08, 22:47
                  Bardzo dziękuję, ale właśnie skończyłam robić coś podobnego za pieniądze, nie
                  potrzebuję za darmo (sprawdzanie próbek tłumaczeń, tak konkretnie). Moja praca
                  podstawowa zresztą w części polega na czymś dosyć podobnym. To nie ja się
                  denerwuję. Czasami denerwują się sprawdzane przeze mnie osoby ;-)). A tak na
                  marginesie, drogi/droga "obawiam sie" - masz czas i siłę dogryzać mi, a czy masz
                  jakieś propozycje lub sugestie dla autora wątku? Bo to był wątek o pracy, a nie
                  o interpunkcji...
                  • Gość: czekamy ... Re: Załamani IP: *.aster.pl 20.08.08, 11:27
                    Agulha ,przecież to Ty jesteś najmądrzejsza ...
                    jesteś wręcz pewna ,jak piszesz , trafności swych sądów ...
                    czekamy zatem z wielką niecierpliwością na Twe światłe nauki ...
                    • agulha Re: Załamani 22.08.08, 00:03
                      Dziecko, nie zmieniaj tak tych nicków, i tak widać, że to cały czas ta sama
                      osoba się wypowiada. I do tego od rzeczy, bo cały czas nie na temat (wątku).
                      Przeczytaj sobie pierwszy post i zastanów się, czy masz coś w tej sprawie do
                      powiedzenia, czy nie, a jak nie, to się zamknij wreszcie.
                      • Gość: nadal czekamy Re: Załamani IP: 88.220.47.* 22.08.08, 21:01
                        Agulha, nadal czekamy na Twe nauki ...
                        przeczytaj pierwszy post ...
                        czy nie masz nic sensownego do powiedzenia ??
                        • Gość: bluekarolik Re: Załamani IP: *.114.15.29.plusnet.thn-ag3.dyn.plus.net 23.08.08, 00:31
                          dziekuje za odpowiedzi na moj watek, wysylam cv na staze lub
                          praktyki, wydaje mi sie ze jednak to bedzie narazie najlepszym
                          rozwiazaniem, tylko ze na pewno nie bedzie latwo, ale grunt to nie
                          poddawac sie. No i nie klocić sie proszę! :D
                          • Gość: mGo Re: Załamani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 15:56
                            Sprobuj takze agencje pracy tymczasowej, czesto nie potrzeba duzego
                            doswiadczenia np. do prac biurowych, najpierw umowa podpisywana jest z agencja,
                            pozniej mozliwosc bezposrednio z pracodawca.
                            Zawsze to cos na start w karierze :)
                            Pozdrawiam!!
                          • Gość: as Re: Załamani IP: *.chello.pl 27.08.08, 22:25
                            mysle ze znajdziesz prace. tak szczerze mowiac wiele firm woli ludzi bez
                            doswiadczenia bo na czesc stanowisk i tak musza kogos wyszkolic wiec wola ludzi
                            "nieskazonych" zwyczajami innych firm i nabytymi tam nawykami.

mysle ze do zagladania na strony internetowe, bezoposredniego dzwonienia do tych
                            firm i wysyłania tam swoich aplikacji moznaby dodac tez uruchomienie sieci
                            wlasnych kontaktow. a moze u kogos ze znajomych szukaja pracownika lub zaczyna
                            sie rekrutacja?
                            agencje pracy tymczasowej to tez niezly pomysl.
                            zajrzalabym tez do uczelnianych biur karier (maja spora oferte stazy i praktyk
                            ktore nie trafiaja na zwykly rynek ofert pracy)

prace w sklepie mozna znalezc po prostu biorac cv w reke i roznoszac po
                            placowkach, ale jak mowiles to opcja tymczasowa "na przezycie"

a w ogole mysle ze skuteczna ilosc codziennie rozniesionych i wyslanych CV musi
                            byc naprawde spora. w warszawie jest to mozliwe bez obnizania swoich wymagan w
                            stosunku do nowego miejsca pracy.
    • Gość: załamana Re: Załamani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 14:37
      Ja też powoli się załamuje... tak, że bywają noce kiedy nie mogę zasnąć, bo się przejmuję brakiem pracy. W ciągu 2 miesięcy wysłałam ok. 50 CV, na stanowiska: praktykant/stażysta/asystent/pracownik biurowy/pracownik analityczny/młodszy specjalista. Wysyłam do agencji pracy tymczasowej, instytucji finansowych oraz innych instytucji do działów finansowych ponieważ skończyłam 5-letnie studia na kierunku związanym z ekonomią. Byłam na ok. 10 rozmowach, nie mam wygórowanych wymagań finansowych, bo bardziej zależy mi na zdobyciu doświadczenia. Ciągle nie dostałam żadnej oferty pracy. Nie mam siły się spotykać ze znajomymi, bo każdy się mnie pyta "no znalazłaś już pracę?". Wszyscy znajomi znaleźli prace już na studiach, a ja wolałam wakacje spędzić bądź u rodziców, bądź z chłopakiem nad morzem, bądź w pracy dorywczej za granicą.
      Powoli się załamuję...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka