09.09.08, 11:23
Witam.
Interesuje mnie praca w dziale windykacji telefonicznej w firmie
Coface.
Proszę o informację na temat zarobków i atmosfery w tej firmie.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: antykofas Re: COFACE IP: *.aster.pl 16.09.08, 16:35
      odradzam,rodzaj telefinicznej akwizycji.
    • Gość: gość ktos Re: COFACE IP: *.acn.waw.pl 28.09.08, 09:11
      odradzam równiez! Ta firma to jedna wielka prowizorka. Kase zarabiaja
      tylko Ci na gorze. Nie spotkalam sie nigdzie poza tym miejscem z takim
      traktowaniem ludzi.
    • Gość: były pracownik Re: COFACE IP: 83.16.112.* 21.12.08, 18:39
      Polecam to świetna firma dająca ogromne możliwości rozwoju. Obsługa
      klientów biznesowych i świetne wynagrodzenie to dobra oferta.
      Świetna opieka socjalna, bezpłatne kursy językowe mili i sympatyczni
      a co najważniejsze profesjonalni przełożeni. polecam...
      • Gość: KATARZYNA Re: COFACE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 18:46
        do byłego pracownika: To dlaczego jesteś już byłym pracownikiem
        skoro w
        Kałfejsie było tak świetnie? Gdybyś został/a przy tych ogromnych
        możliwościach byłbyś/byłabyś już na miejscu Carycy.

Potwierdzam negatywne opinie na temat tej firmy: brak jakichkolwiek
        perspektyw rozwoju i awansu (na stanowiska kierownicze ściąga się
        "inteligencję" z DB), marne wynagrodzenie (czasami pracownicy mają
        poniżej średniej krajowej), podwyżki- "wymęczone grosze" raz na 2-3
        lata, opieka medycnz w Damianie-więc to żadna rewelacja, kierownicy-
        siedzą
        cicho, przytakują i boją się odezwać, dyrektor- nie jeden to tylko
        zwykły cieć. Ludzie traktowani są jak "mrówy biznesu", na których
        dorabia się "góra", kontolowani z każdej minuty jak w
        przedszkolu ...

Szczerze odradzam to bagno ...
        • Gość: Była Mrówka Re: COFACE IP: *.aster.pl 14.01.09, 16:04
          potwierdzam słowa przedmówcy, jedno wielkie bagno z kupą
          niekompetentnych ignorantów spędzających pół dnia na papierosie a
          drugie pół na trzęsieniu się ze strachu na samą myśl o podjęciu
          jakiejkolwiek decyzji i telefonie od Katarzyny K.
          Już tam szczęsliwie nie pracuję odkąd dyrektorami i kierownikami są
          ludzie ściągnięci z DB (niemający żadnej wiedzy i co
          najtragniczniejsze nie przyjmujący żadnej wiedzy), którzy sprawdzają
          tylko czy przypadkiem nie pracujesz o minutę za krótko. Pracuje się
          tam 8 godzin i 30 minut bez możliwości zrezgnowania z przymusowej
          przerwy, podczas której w praktyce zamiast iść na lunch siedzi się
          przy biurku bo jest tyle roboty. Nie polecam pracy w tym miejscu -
          a jeszcze jedno budynek w którym znajduje się siedziba firmy to
          cichy zabójca - nigdy nie czyszczą klimatyzacji a okien nie ma, a
          siedzi się w wielkiej hali z 20 innymi osobami. Nie polecam nikomu
          pracy w tej firmie, póki zarząd jest taki jaki jest - co mądrzejsi
          już uciekli- ja też i w nowej pracy jestem traktowana jak człowiek a
          nie jak mrówka robotnica.
          Była Mrówka Robotnica
          • Gość: gosc Re: COFACE IP: 87.204.6.* 05.02.09, 08:23
            była Mrówko - a może po prostu powiedzieli Ci dziękuję bo sama
            stałaś pół dnia na papierosie a drugie pół spedzałaś serfując po
            internecie? nie obrażaj tych którzy tam zostali bo wśród tej kupy
            niekompetentnych ignorantów jest masa fajnych ludzi którym jeszcze
            na czyms zależy i którzy lubią to co robią, a najważniejsze umieją
            to robić!
            • Gość: Była Mrówa Re: COFACE IP: *.aster.pl 07.02.09, 12:35
              po pierwsze to ja im powiedziałam dziękuję, po drugie ja nie palę,
              po trzecie niestety nie miałam czasu serfować po internecie bo
              miałam dużo pracy swojej a musiałam jeszcze "odwalać" robotę za
              tych, którzy stali pół dnia na papierosie. Masz rację jest mnóstwo
              fajnych ludzi, którzy tam jeszcze pracują (choć sama nie wiem
              dlaczego). Ja o nich nie pisałam lecz o kierownictwie i
              dyrektorze !!!
              Nie wiem czemu Gościu sądziłeś, że mnie zwolnili. Jeśli tam
              pracujesz to powinieneś dobrze wiedzieć, że tam nie zwalniają, tam
              ludzie sami odchodzą a rekrutacje są prawie codziennie!!!
            • Gość: c-o-f-a-c-e Re: COFACE IP: *.spray.net.pl 07.02.09, 13:53
              Gość chyba pracuje w factoringu lub ubezpieczeniach bo tam są
              jeszcze jednostki ludzkie, które chcą i umieją. Niestety pozostałe
              działy/firmy z grupy to bagno. W innych działach owszem są ludzie,
              którzy umieją ale coraz mniej chcą bo jedyne co za to dostają to
              dodatkowa robota za kierownictwo i przysłowiowy "kij". "Marchewki"
              zżera pseudo kadra kierownicza.
              • Gość: worker Re: COFACE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 19:42
                Niestety true true
                • Gość: pracownik :) Re: COFACE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 22:37
                  czas leci a nowych wpisów nie ma kryzys?!
                  :)
                  • Gość: były Re: COFACE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 20:14
                    co tu dużo mowic ta firna to kibel i tyle
                    • Gość: dyrektor Re: COFACE IP: 195.42.249.* 19.06.09, 16:22
                      no co wy fajnie jest - jestem dyrektorem zbijam kupe kasy a te mrówy
                      na mnie pracują - żyć nie umierać, tak przeciez w każdej firmie -
                      grunt to być w dobrym jej miejscu mrówki moje malutki - takie
                      malutkie.. o takie .. ;)
                      • Gość: mrówka Re: COFACE IP: 80.53.51.* 25.06.09, 19:44
                        A ja zakończyłam współpracę z Coface i w tym miejscu nie może obejść
                        się bez szczerych podziękowań; szczególne wielkie ukłony kieruję w
                        stronę dyrektorów ds. rozwoju biznesów - dziękuję przede wszystkim
                        za kreowanie a następnie zaangażowanie i pomoc w osiąganiu ambitnych
                        celów a także za wasz kołczing tj. przekazywanie tajników pracy
                        handlowca na wspólnych wyjazdach (definicja ta już wkrótce w
                        wikipedii) Historia doceni wasze zasługi. Dziękuję moim dyrektorom
                        regionalnemu oraz handlowemu za zrozumienie i ojcowską opiekę.
                        Dziękuję zawodowcom z działu HR za pomoc w zdobywaniu wiedzy i
                        ambitne szkolenia.
                        Do zobaczenia na pracuj.pl
                        • Gość: c-o-f-a-c-e Re: COFACE IP: 77.222.248.* 25.06.09, 21:48
                          Mrówka-> zmień dealera bo przesiąkasz za bardzo handlarską
                          nomenklaturą
                      • Gość: c-o-f-a-c-e Re: COFACE IP: 77.222.248.* 25.06.09, 21:42
                        Z Twojego wpisu dyrektorku wynika, że jesteś tak samo jak "kadra
                        kierownicza" w Kałfejsie tylko zwykłym "poganiaczem bydła" w swoim
                        BRE Banku
                        • Gość: june 2009 Re: COFACE IP: 80.53.51.* 28.06.09, 23:30
                          Tak wam się wszystkim praca nie podoba, kadra zarządzająca, budynek w którym
                          mieści się siedziba a co mrówki zrobiłyście żeby było wam lepiej? Jaką ścieżkę
                          kariery obrałyście a może improwizacja - poczekamy zobaczymy. Nie zobaczycie
                          nic! Dlaczego bo jesteście narzędziem do realizacji celu. A propos szanownych
                          dyrektorów to ich pozycja też nie jest ciekawa co już widać...
                          • Gość: też_pracownik Re: COFACE IP: *.aster.pl 27.07.09, 21:29
                            Pracuje prawie 2 lata w Coface (to mój najdluzszy okres w jednym miejscu pracy).
                            Mimo że w ostatnim roku bylo wiele okazji do zmiany pracy to jednak ta zmiana
                            nie nastapila. Dlaczego? Bo mi najzwyczajniej jest dobrze w tej firmie.
                            Prawda jest taka, ze widze zachowanie wielu pracownikow, narzekaja Ci, ktorym
                            jest najwygodniej narzekac.
                            Ja zawsze mam swoje zdanie i jasno je eksponuje, szczerosc na ustach, jasno
                            postawione cele i wymagania, nawet podwyzka zostala wynegocjowana... wlasnie
                            wynegocjowana w formie dialogu, rozmowy, a nie żądań czy tez postawy: "siedzę i
                            czekam aż sami zaproponują".
                            Moja kolezanka z Coface powiedziala slusznie: "Widocznie skoro nie chodzisz i
                            się nie dopominasz, to znaczy ze jest ok jak jest".

Taki narzekacz bedzie narzekal do momentu, az awansuje na szczyt lub zalozy
                            wlasną firmę.

A rekrutacja jest, owszem nawet w kryzysie, ale dlatego ze w firmie jest wiecej
                            pracy.
                            A że odchodzą niektórzy... w kazdej firmie są rotacje.
                            Przecież nie można awansować wszystkich. Właśnie ktoś musi kiedyś odejść by kto
                            inny awansował na jego miejsce.

Będę się przyglądał dalej tej rozmowie, bo wygląda ciekawie.
                            pzdr.
                            • Gość: EH Re: COFACE IP: *.strong-pc.com 03.08.09, 16:00
                              Chciałam się odnieść do zdania "Przecież nie można awansować
                              wszystkich" można awansować daną płeć, lub osoby których imię
                              zaczyna się na samogłoskę, można też awansować osoby z brązowymi
                              oczami lub wysokie...
                              • Gość: tez_pracownik Re: COFACE IP: *.aster.pl 09.08.09, 20:36
                                Rozumiem, że wypowiedź powyżej to nasza kochana konkurencja :))).
                                Nie wiem czy ta Twoja wypowiedź miała być złośliwa czy nie, ale to zostawiam
                                każdemu czytelnikowi do rozpatrzenia.

Ja z Coface nie zamierzam odchodzić. W każdym razie, chciałem zauważyć, że
                                bardzo niepochlebne opowieści krążą o pracownikach "EH", zarówno tu w Coface jak
                                i jeszcze gdy pracowałem w spółkach ING ostrzegano mnie przed wkraczaniem do
                                elity "EH" ze względu na fakt, że powszechną opinią jest, że towarzystwo "EH"
                                bardzo niechętnie przyjmuje do swojego grona nowych pracowników, uchodzą za
                                bardzo zamknięty krąg ludzi, podejrzliwi w kierunku nowych pracowników, że o
                                przypadkach karygodnego zachowania handlowców "EH" jak rysowanie samochodów
                                konkurencji, przebijania opon również wspomnę (mój były sąsiad - BIELANY - był
                                pracownikiem EH - służbowy Opel - tak więc widziałem jak się zachowują
                                przedstawiciele EH). Ja tam nigdy nie pójdę.
                                • Gość: nikt Re: COFACE IP: *.strong-pc.com 17.08.09, 10:44
                                  ING hmm marketing?
                                  Kolego znasz Art. 212. § 1 Kodeksu Karnego - żenada.
                                  • Gość: ktoś Re: COFACE IP: *.centertel.pl 11.05.10, 00:07
                                    Witam, Powiedzcie mi czy ciężko jest się dostac do coface na doradce
                                    faktoringowego? Jakie mniej więcej proponują tam zarobki. Ja obecnie
                                    pracuje w banku na klintach detaliczych ale również zdażają się
                                    instytucjonalni. Jakie są szanse?
                                    • adam1234-online O D R A D Z A M!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.05.10, 01:07
                                      Nie róbcie błędu - pracowałem tam to jest prawdziwy koszmar. Ludzie nie pakujcie się w gó... mówię serio.

Adam
                                      • Gość: g Re: O D R A D Z A M!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 85.222.87.* 02.06.10, 02:40
                                        tak źle?
                                        • Gość: wielki sikor Re: O D R A D Z A M!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 91.206.65.* 22.06.10, 19:26
                                          W Coface nie jest źle podobnie jak w innych firmach. Są perspektywy że wystarczy
                                          na kredyt i za 30 lat 50m2 będzie twoje, że w oltlecie kupisz fajne wdzianko do
                                          pracy jak odłożysz przez parę miesięcy a na deser wakacje w Ustce żeby wydać
                                          ostatnie zaskórniaki.

Szczerze i powaznie prawdziwe pieniądze zarobisz jak wskoczysz na miejsce /tu
                                          mogłabym przytoczyć parę trzyliterowych skrótów/ poganiaczy bydła a nie
                                          szeregowego "sprzedawce, piszpanne czy kolsenter"

Pozdrawiam naród pracujący... do zobaczenia po wakacjach

• Gość: jakie szanse Re: COFACE IP: 91.206.65.* 22.06.10, 19:33
                                      szanse... o czym Ty mówisz. jak popracujesz parę lat w tym chorym kraju i
                                      skończysz kilka renomowanych uczelni nic z nich nie wynosząc oprócz ładnego
                                      dyplomu to zrozumiesz że twoje pytanie powinna zadać firma do której wysyłasz CV.

PS zatrudnię handlowca na działalności z własnym samochodem - oferuję atrakcyjny
                                      system premiowy!
                                • Gość: Przyszły pracownik Re: COFACE IP: *.subscribers.sferia.net 18.07.10, 20:54
                                  Mam pytanie dostałam propozycje na stanowisko Asystentka ds. odszkodowań.Jakie
                                  są perspektywy na w/w stanowisku?????? Jest jakiś haczyk? bardzo proszę o szybką
                                  odp.

pzd.
                                  • Gość: były Re: COFACE IP: 212.153.56.* 27.07.10, 12:06
                                    I jak, dostałaś pracę w Kofas? Zakładam, że jeśli kogoś teraz
                                    przyjęli to 1-2 osoby, więc to niezbyt skomplikowane, żeby Cię
                                    zidentyfikować. Dali Ci umowę o pracę, czy zlecenie z obietnicą
                                    umowy ? Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha....
                                    • Gość: zegar-mistrzyni Re: COFACE IP: *.213.216.91.ip4.netico.pl 16.02.11, 21:47
                                      :) czemu forum padło?
                                      • Gość: niepoganiaczbydla Re: COFACE IP: *.coface.pl 17.02.11, 10:19
                                        KOCHAM COFACE!!!
                                        • Gość: sindikator Re: COFACE IP: *.213.216.91.ip4.netico.pl 25.09.11, 23:09
                                          ja też kocham kofas pozdro IGR
                                          • Gość: g Re: COFACE IP: *.aster.pl 18.10.11, 03:04
                                            kto całuje w d. kierownictwo to pracuje, a kto nie to wylatuje. Poza tym jest mobbing i niezły zapieprz za d.pne pieniadze
                                            • Gość: miki Re: COFACE IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.11, 21:57
                                              jaki mobbing człowieku?
                                              • Gość: LEX23 Czy warto??? IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 00:03
                                                Czy ktoś może coś powiedzieć,czy warto składać aplikację do Coface?Czy naprawdę warunki i atmosfera pracy są takie okropne? Ile się tam zarabia?Jaką dają umowę?Z góry dziękuję.
                                                • Gość: Martas Re: Czy warto??? IP: 195.238.227.* 09.07.12, 16:12
                                                  Dołączam do pytania :) zaproponowano mi rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko asystentki ds. umów ubezpieczniowych. Jaka umowa? jakie pieniądze? :)
    • Gość: pomarańcza Re: COFACE IP: *.play-internet.pl 17.01.14, 18:57
      Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w Coface na stanowisko asystentki w dziale ryzyka. Czy ktoś mógłby napisać coś więcej o tej pracy? Warto zostawiać obecną?
      • Gość: steryd Re: COFACE IP: *.static.nsti.pl 04.02.14, 09:52
        Tak, warto....to jedyny dział, który ma kompetentnych szefów i atmosfera pracy jest ok. Pozostałe działy to porażka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka