Gość: nigga Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 27.03.09, 13:25 Ta firma pokazuje ze istnieja jeszcze prawdziwi nigga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikt wazny Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.chello.pl 27.03.09, 14:36 Panie znawca. Jako, że jestem po drugiej stronie tzn jestem Waszym potencjalnym klientem do którego dzwoniliście 3 razy żeby suma summarum mi coś sprzedać. Mój bratanek jak się niedawno okazało przy zupełnie przypadkowym "zgadaniu" pracował w bohemi pół roku. Z tego co opowiadał robił ponad normy wymagane. chodzi o jakies 20 na 20 na 20. Znam chłopaka i wiem że jest bardzo ambitny przy tym łatwowierny ale nie zwykle pracowity i gotów byłem mu uwierzyć. Nawet podstawy nie dostał ani jednej. Nie wierze w to, że jakakolwiek firma trzyma pracownika który nie spełnia wymogów dla podstawy. Niestety nie moge w to uwierzyć I teraz z drugiej strony: Zajmuje się przemysłem farmaceutycznym w ramach mojej firmy. Nie wiem skąd mieliście do mnie telefon komórkowy ale w końcu udało się wam dodzwonić. Najpierw dzwonił jeden Pan nie zwróciłem uwagi na jego imię i nazwiska bo dziennie przedstawia się mi przez telefon bardzo dużo person. Jak zadzwonił drugi raz już inny Pan pozwoliłem sobie spisać na kartkę jego nazwisko. Zasugerował mi okrężnie bo okręznie - ale jednak - ze jest maklerem lub agentem giełdowym. Na podstawie informacji którą od niego uzyskałem iz pochodzi z Warszawy a szczęsliwie nazwisko miał malo popularne sprawdziłem go w internecie. na portalu nasza-klasa jak i na pracuj.pl gdzie było jego cv. Jak się okazało gotówką rzędu 100.000 $ miał zarządzać 24 latek, którego praca w firmie w której Pan pracuje była jego pierwszą a studiował na kierunku architektura na Politechnice. Dziwne nieprawdaż. Widząc powyżej jaka jest specyfika Pana firmy Pan który do mnie dzwonił długo w niej nie zabawi. Z tym, że ja mam jego nazwisko i choćby był geniuszem architektury a ja miałbym dla niego zlecenie - nie zatrudnię go. bo - choć mimowolnie - dał się wplątać firmę - która jego dłońmi chciała mnie oszukać. Z tego co wiem wykonujecie tam setki telefonów dziennie. Bądźcie pewni, że wykształcona kadra kierownicza wielu branż do których sie tymi telefonami dobijacie spisuje te nazwiska i sprawdza - bo na tym między innymi polega nasza praca. Tak samo jak wiemy wszystko o naszych partnerach biznesowych z którymi robimy interesy. Większe firmy do których będzie kiedyś Pan aspirował jak i inni pracownicy, w swoich pionach ds kadr i rekrutacji mają tak zwane czarne listy. U mnie w firmie jak i w wielu innych firmach moich partnerów czarne listy zdefiniowane są z nazwisk które do nas dzwonią jak i firm w których pracowali. Więc mając w CV odznaczone ze pracował Pan w Bohemia, zamyka Pan sobie dostęp do wielu większych jak i mniejszych firm prywatnych. I dla chcących startować w tej firmie. Pamiętajcie, że umowy zlecenia mogą was związać nawet na okres 6 miesięcy. Owszem jesteście młodzi, jesteście studentami, więc w jakiejś części utrzymują Was rodzice. Więc może warto szukać pracy mniej płatnej, ale takiej gdzie w wyniku um. o pracę będą odciągane wszelkie ZUSy które de facto pracują na waszą późniejszą przyszłość. Jakakolwiek by ona nie była Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bejbe Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.memrb.com.pl 30.03.09, 16:34 o wreszcie wypowiedz kogos kogo naciagnac chcielismy:) pracowalam. dluzej. kilka miesiecy. nic nie dostalam. wlasciciel firmy wyparl sie mojej obenosci. 2 miesiece prosilam o podpisanie umowy, cigale bylo zaraz, zaraz. Nie dostalam pienidzY bo nie podpisalam umowy. naciagalm. przyznaje. wiem jak i co. i prawda da sie zaorbic kilkaste tysicey z naciagania ludzi:) robia to najlepsi. ja nie nie bylam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobieta po 30-tce Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.aster.pl 02.04.09, 10:32 30-03-09 ogłoszenie w GW tejże firmy - wysyłam swoje CV - po godzinie dostałam automata na @, że spotkanie odbędzie się 31 marca o godzinie 13.00 na Jerozolimskich - kazali zabrać CV (dla mnie to już był znak - firma nie ma papieru na wydrukownie go??). Ok - jadę... Wchodze do firmy - widzę tłum młodych szczypiorków (czytaj ponizej 25r.ż.) z wypiekami siedzącymi i czekającymi na rozmowę - jestem 8 w kolejce (czysty PRL). Ktoś się dziwił, że firma nie umawia na konkretną godzinę ludzi np. jeden ludek co 15 min. No to lekcja ZZL: firmy mające problem z zatrudnieniem ludzi stosują praktykę "tłumu rekrutacyjnego" - celem jest stworzenie wsród kandydatów opinii, że jest trudno się dostać do danej firmy, takie zainteresowanie - będą przebierać - czysta psychologia. Nic bardziej mylnego - jest to częsta praktyka firm, które zatrudniają każdego byle by miał kto pracować - zwłaszcza w branży finasowej... Bez ujmy dla Was 20latki, ale poważna firma nie zatrudnia osób na inwestycje poniżej 28r.ż. dlaczego ??? prosta zasada - klient ma czuć respekt do swojego doradcy a 20latek no niestety czegoś takiego mu nie daje. O giełdzie nie da się zrobić szkolenia - to jest żmudna nauka kilkuletnia dodam, dlatego większość firm dorosła i zatrudnia ludzi po dziennych studiach ekonomicznych a nie po doświadczeniu w sprzedazy kanapek w McDonaldzie - taka prawda. Ok wchodze na rozmowę - w 5 min rzeczywiście mam opisać swoje doświadczenie - jest to trudne bo mam kilkuletnie doświadczeni w branży i ponad 13letnie w pracy. Ok więc po 1 zdaniu o każdej z firm, w której pracowałam. Następnie Pan Manager pyta mnie co wiem o firmie - ja że nic. No i się zaczyna pompatyczna prezentacja firmy po czytam słodkie pytanie ile chcę zarabiać?? ja mówię, że milion bo to najgłupsze pytanie jakie może dać pracodawca... a On że jak by mi zaproponował 900 to co ??? zaśmiałam się na maxa - w Biedronce zarabiają 2x więcej. Ale zeby nie było wspisów, że to taka branża itd.. to uświadomie tu ludzi, że firmy takie jak Open Finance, Expander, Money Expert czy nowe Finamo płaci ponad 2500 na etacie + lepszą prowizję od sprzedaży. Ale tam pracują ludzie powyżej 30tki z doświadczeniem i wiedzą o giełdzie. Ogólnie wyszłam i ciut się zaśmiałam - na widok czekających pokiwałam im głową na znak "nie" i mam nadzieję, że dałam Im do myślenia ... Ludzie: jest duzo firm finansowych to prawda - dlatego uważajcie bo jest mnóstwo firm, które żerują na młodych osobach - takich jak Wy - bez doświadczenia i ogłady - ja jeśli by mi pracodawca nie dał 1 dnia pracy umowy poszła bym do samego prezesa po nią... Ale do tego trzeba mieć odwagę i doświadczenie życiowe czyli przebieg kilometrów w różnych firmach. Nie chcę pisać, że osoba 20paro-letnia to luzak i bez wiedzy - ale Kochani - to nie jest dla Was branża. Znajdzcie sobie etacik w małej firmie, nabieżcie ogłady zawodowej i dopiero startujcie do finansów. Pozdrawiam Was i życzę uśmiechu w ten słoneczny dzień:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Pani po 30-ce Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 89.174.58.* 03.04.09, 07:36 Szanowna Pani tak się składa ze mam 20 lat a w tej firmie pracuję od samego początku. Mówiąc szczerze za 10 lat mam zamiar miec sporą sumę na koncie a nie spore doswiadczenie zawodowe w roznych firmach. Czlowiek ktory obraca moimi pieniedzmi ma 34 lata i nie czuje do niego zadnego respektu, powod? w trzy lata zarobilem wiecej niz on przez cala swoją karierę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bohemia IZ - kibel Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.189.75.70.e-plan.pl 20.06.09, 02:09 Hehehe, 20latkowi zmiękła pała... he he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 03.04.09, 09:28 Zarobic to mozesz co najwyzej kopa w tylek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobieta po 30-tce Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.aster.pl 03.04.09, 09:58 wątpie byś tam pracował roczek i zarobił więcej niż 30paro latek bo tam nie pracują tacy :D pracuje ex - McDonald a po 10 jesli masz 20 lat i pracujesz od roku to co ??? zacząłeś przed maturą czy w ogóle jej nie skończyłeś ??? żenada koleś - może tak przedstaw się z nazwiska to zadzwonię i ulokujesz moją kasę ... ale ostrzegam jestem wybredna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.chello.pl 05.04.09, 14:47 mam strasznego pecha do takich firm. Najpierw trafilem pare lat temu do posrednika tele 2 i potem przez pol roku mialem wyrzuty sumienia jak podrzucalem ludziom trefne i zle zrobione umowy i nie tlumaczylem im jak sie przelaczyc z prefixu zeby podwojnie nie placili bo sam o tym nie wiedzialem i nikt mnie tego nie nauczyl bo najwazniejsze bylo zdobyc jak najwiecej umów na dzień nauczony tym doswiadczeniem wpadlem do tej firmy sympatyczny czech bierze mnie na rozmowe, wzbudza we mnie zaufanie stawia sprawy jasno podstawa i cos tam. 2 dni szkolen i zapalila mi sie czerwona lampka. pierwszy dzien o firmie malo konkretow drugi dzien o firmie i jak rozmawiac przez telefon - czerwona lampka - marketing 3 dzien jeszcze jak rozmawiac przez telefon i jak byc bezczelnym chamem i jak udawac starszego niz sie jest, udawac doswiadczonego biznesmena. mocna czerwona lampka. pytania: na podstawie czego sie inwestuje - odp mamy analityków w czechach my tego nie robimy facet mi mowi ze byl pilkarzem wczesniej mial kontuzje kolana a teraz jest maklerem: konkluzja to po jakiego grzyba sa ekonomie i finanse w kierunkach studiów jak mozna zarabiac 40 tys miesiecznie bedac ex-pilkarzem? 3 czerwone lampki wchodzę do firmy dostaje telefon 500 kartek nieaktualna sciemnioną rekomendacje finansową, gdzie nie spełnia to zadnych ustawowych wymogów dla rekomendacji. siadam obok typa ktory skads tam ma kontakty i sciemnia ludziom przez telefon ze im to wysylal gdzie nie wysylal robi z ludzi idiotów i chce na tej podstawie znalezc partnera biznesowego, przy czym ja pytam skad moge wyslac do ludzi z ktorymi pozakladalem kontakty a on do mnie (menago) ze tam powysylasz kiedys a teraz siedz i dzwon a W PRZERWIE!!! lub PO PRACY powysylasz. co?. 5 czerwonych lampek i juz wiem na 90% ze tam nie wroce nagle ktos odpala telewizor na cala pare wielki krzyk darcie ryja na ludzi do telefonu - co tu sie dzieje? odpowiedz: psychologicznie robimy ludzi w wala zeby mysleli ze gielda wybuchla i trzeba rzucac kasą i robic pieniadze. i przez 3 dni pranie mózgu ze chcesz zarabiac kase ze tu sie robi duze pieniadze ze albo robisz pieniadze albo pracujesz w macdonaldzie ze trzeba duzo harować ale tu sie robi pieniadze, że o to otwieraja sie drzwi do sukcesu i dacie rade że nagle z zera stajesz sie wielkim poważnym biznesmenem bladego pojecia nie majac o finansach ani o gieldzie ani o niczym blablabla nastepnego dnia ide na rozmowe kfalifikacyjna do innej firmy z innej branzy i ta sie mnie pyta kiedy ostatnim razem bylem na rozmowie kwalifikacyjnej mowie ze pare dni temu bohemia - pracował pan tam? - jeden dzien na próbę i wniosek z nie bede bral udziału w oszukiwaniu ludzi i malwersacjach bo mam swoj honor i moralność. ona mi odpowiada aha bo polityką naszej firmy jest niezatrudnianie ludzi ktorzy pracowali w bohemi i kilkunastu innych firmach. aha. wniosek. obserwuj patrz myśl i pamiętaj o konsekwencjach. jezeli pracujesz w firmie oszustwie pamietaj ze to sie bedzie potem ciagnelo bo takze jestes oszustem i jesli masz gleboką moralność to kolejni pracodawcy napewno ci przypomną co kiedyś robileś. ps. krzywa akcja z tymi umowami. każą mi przychodzić drugiego dnia i nikt nie przyniósł mi umowy do przeczytania sobie w domu. sciema. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.chello.pl 05.04.09, 14:57 a i jeszcze jedno zwroccie uwage kto tam pracuje. w przewazajacej ilosci sa to ludzie ktorzy nawet sie dobrze wyslowic nie moga w wiekszosci to ich pierwsza praca wiec nie maja doswiadczenia na rynku pracy zadnego, a dzisiaj mlodzi ludzie mysla ze majac mature i bedac po jakims rtam kierunku wyzszym mają już zarabiać minimum 4000 brutto. zwyczajowo ludzie latwowierni nawet widac to po wpisach broniacych bohemie. to jest ciagle pisanie tego samego co przez te 3 dni ucza na tych "szkoleniach" a zarazem zwroccie uwage ze gdyby zarabiali jak mówią te kilkanascie tysiecy miesiecznie to watpie ze by przejmowali sie jakims tam forum na gazeta pl. jak rozmawialem tam z ludzmi to mowili ze pracowali tam po 3 miesiace i nie maja jeszcze zadnego klienta wiec watpliwe jest zeby jakikolwiek pracownik wypisywal tu ze robi sie tam ogromne pieniadze. po tych wpisach widze ze to sa caly czas te same bzdury co byly na szkoleniach wiec w mojej opinii to ktorys z tych menago, a styl pisowni ktory jest ciagle ten sam to dla mnie to taki szczypiorek co popieprzal tam ciagle w pomaranczowej koszuli. taki poziom plus cienki cwaniaczek. popatrzcie sobie po forach czeskich nt kapital partners. podobne opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 05.04.09, 19:50 Ta praca polega na waleniu sciemy i to norma w telesprzedazy bo to niczym innym nie jest ale na milosc boska niech daja ludzia umowe i normalna podstawe .Jak ktos mi da podstawe i godne prowizje moge sprzedawac nawet deski od kibla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do: ja Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.elomza.pl 06.04.09, 13:45 Straszne rzeczy piszecie ;( Kolega mnie przeraził pisząc o tym, że nie przyjmują pracowników, którzy pracowali w firmie Bohemia. Trochę mi się w to nie chce wierzyć, ale w końcu jesteśmy w Polsce hehe - tutaj wszystko jest możliwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.chello.pl 06.04.09, 16:09 chodzi o to ze jak trafisz do firmy do ktorej dzwoniles i zalozmy juz leciales z nim po sale'u to bedziesz mial problem. Bo pamietaj ze ludzie tam traca teraz ogromne pieniadze daja sie latwowiernie namowic na inwestycje a dzisiaj to nikt nie zarobi a bohemia nie zarabia od strat zysków tylko od obrotów. jak fruwaja pieniadze po gieldzie rosnie wskaznik i na tym sie zarabia. to sa tak zwane jednodniowe inwestycje. to jest generalnie u nas nielegalne choc prawo jest bardzo malo konkretne w tym wypadku a nalezy sie cieszyc ze w koncu w polsce skonczyla sie tolerancja dla lichwiarzy i oszustów i że nie ma tak ze jako pracownik nie bierzesz za to odpowiedzialnosci. doskonale wiesz co robisz bo co innego gdy jestes szczery z klientem walczysz jego kasą i zarabiasz na tym co on zrobi a co innego gdy wyrywasz od kogos pieniadze dajesz manewrowac nimi komus kogo na oczy nie widziales albo komus kto sie nie zna bierzesz od tego prowizje a facet/inwestor traci na tym oszustwie. a wiesz tam sie wmawia na tych szkoleniach ze my dzwonimy tylko i wylacznie do ludzi bogatych i uswiadamiamy im ze mozna zarobic, ale na tych listach co je obdzwaniasz to sa nazwiska ludzi nie zyjacych albo prowadzacy osrodki pomocy spolecznej dla bezdomnych czy cokolwiek, a serio tacy ludzie na budzetowce czy non profit nie maja pieniedzy takich jakie by interesowaly firme. jest to mocno niemoralne. fakt fakte mtrafilem na bardzo przyjemnego menago ale no zlodziej w bialych rekawiczkach jest nadal zlodziejem i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bohemia IZ - kibel Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.189.75.70.e-plan.pl 20.06.09, 02:11 Sorki, to miało być tu... Hehehe, 20latkowi zmiękła pała, he he he... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 89.174.58.* 20.04.09, 18:38 Bardzo negatywnie oceniam osoby, które po odbyciu rozmowy >kwalifikacyjnej, ewentualnie szkolenia, „dokładnie” wiedzą, co się >dzieje w firmie, w jaki sposób pracujemy, jak „wykorzystujemy” >naszych pracowników i „okradamy” klientów i jednocześnie nie są w >stanie podpisać się pod swoją opinią. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek159 Re: bohemia.iz co sądzicie 24.05.09, 21:57 Ty też się nie podpisałeś. Ja tam się szybko zorientowałem w sytuacji. Banda naciągaczy a ci konsultanci w większości przypadków nie widzieli w życiu wykresu DJ a co dopiero jakieś spółki. Może zaczniemy licytację... Ja mam na imię Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall anonim Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 94.254.250.* 08.04.09, 09:25 Byłem, widziałem, pracowałem chwile, teraz wiem, ze chwilę za długo. Firma bazuje na nieustannym mobbingu pracowników i zastraszeniu, ze jeśli nie chcesz pracować to wynocha nikt cie tu nie trzyma mamy stu innych na twoje miejsce, którzy będą pracować za miskę ryżu :). Podstawa, jaka postawa umowa zlecenie jest tak skonstruowana, ze nie ma opcji, żeby ją dostać. Najbardziej głupie są osoby, które mają umowę o pracę. Co z tego, ze ja mają jeśli z tego co się zdążyłem dowiedzieć pracodawca ma ja głęboko w D... i tez nie dostają kasy wynikającej z umowy :) Mamią super zarobkami, ale żeby je otrzymać trzeba być głupim i strasznie tempym, inaczej to nie działa. Z mojej obserwacji wynika, że jeśli robisz to co ci mówią i nie myslisz, to jestteś spoko, ale jak zaczynasz mysleć i okazuje sie, ze nie jestes taki głupi jak oni ,to każą ci spieprzać. Interes opiera sie na prowizjach jak każde biuro maklerskie, ale tutaj to tragiczna pomyłka. Klient zarabia trudno, traci trudno ważne że prowizja jest w ręku manago. Znajdźcie cos lepszego ponieważ to jest nic innego jak syf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 89.174.58.* 09.04.09, 12:13 pojebany frajer z Ciebie, wiesz:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panie menago Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.chello.pl 09.04.09, 13:11 Panie menago bo jesli napisales to o 12:13 to nie jestes pracownikiem tylko menago jesli uzywasz takich argumentów to nie jestes na zadnym mozliwym poziomie do rozmow a twoje próby pauperyzacji sie nie powiodą. Dowodzi Pan swoim poziomem i jakością rozmowy, że ta firma to swoista pomyłka na rynku finansów a nie poważny podmiot do obracania znacznymi ilościami walorów walut i ogólnie rzecz biorąc gotówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha panie menago Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.chello.pl 09.04.09, 13:18 aha i jeszcze mam pytanie Panie menago. skoro macie w portfelach po kilkudziesięciu klientów których pieniędzmi uzyskujecie tak dobre dochody, to dlaczego przez zgoła dwa ostatnie miesiące chodzicie ciągle w tych samych tanich garniturach na rękach mając zegarki za 200 pln? I czemu wychodzicie z firmy akurat wtedy gdy jeszcze nikt nie może wyjść (blisko przed 17) lub dużo po 17. Ukrywacie te kaszlaki którymi jeździcie czy nie chcecie się przyznać, że co najmniej jeden z waszych menago zasuwa autobusem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 09.04.09, 19:37 Gość portalu: aha panie menago napisał(a): > aha i jeszcze mam pytanie Panie menago. skoro macie w portfelach po > kilkudziesięciu klientów których pieniędzmi uzyskujecie tak dobre dochody, to > dlaczego przez zgoła dwa ostatnie miesiące chodzicie ciągle w tych samych tanic > h > garniturach na rękach mając zegarki za 200 pln? I czemu wychodzicie z firmy > akurat wtedy gdy jeszcze nikt nie może wyjść (blisko przed 17) lub dużo po 17. > Ukrywacie te kaszlaki którymi jeździcie czy nie chcecie się przyznać, że co > najmniej jeden z waszych menago zasuwa autobusem? Tutaj masz racje ... akurat moj fajfusowaty menadzer dojezdzal do pracy WKD i metrem a nibyt podwolil swoje laskawe 4 litery samochodem do metra! Natomiast pepiczki to sie bujaja taryfa we 3 na spolke - oszczednosci ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 09.04.09, 19:52 Gość portalu: aha panie menago napisał(a): > aha i jeszcze mam pytanie Panie menago. skoro macie w portfelach po > kilkudziesięciu klientów których pieniędzmi uzyskujecie tak dobre dochody, to > dlaczego przez zgoła dwa ostatnie miesiące chodzicie ciągle w tych samych tanic > h > garniturach na rękach mając zegarki za 200 pln? I czemu wychodzicie z firmy > akurat wtedy gdy jeszcze nikt nie może wyjść (blisko przed 17) lub dużo po 17. > Ukrywacie te kaszlaki którymi jeździcie czy nie chcecie się przyznać, że co > najmniej jeden z waszych menago zasuwa autobusem? Tutaj masz racje ... akurat moj fajfusowaty menadzer dojezdzal do pracy WKD i metrem niby podwozac swoje laskawe 4 litery samochodem do metra! Natomiast pepiczki to sie bujaja taryfa we 3 na spolke - oszczednosci ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 09.04.09, 19:34 To co napisal Gall Anonim to swiete slowa!! Tez mialem ta niewatpliwa przyjemnosc pracowac w tym finansowym pier....ku bo inaczej tego sie nie nazwie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamika Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.software.com.pl 16.04.09, 15:04 poczytałam sobie trochę na tym forum...dobrze że zrobiłam to zanim poszłam na rozmowę. Do mnie też napisali że znależli moje cv w portalu pracuj.pl hehe...norlamnie wielkie zdziwienie (ironiczne teraz)....wiecie co im odpisałam: "Witam, dziękuję za ofertę ale nie jestem zainteresowana. Na ogół nie interesują mnie oferty incognito gdzie nie ma napisano na jakim stanowisku będe zatrudniona. A poza tym z doświadczenia po poprzedniej pracy staram się wyszukać jak najwięcej informacji o firmie do której mam zamiar iść na rozmowę rekrutacyjną. Poczytałam trochę na forum o Państwa firmie i szczerze będe się trzymac jak najdalej. Pozdrawiam i życzę sukcesów w znajdywaniu naiwnych pracownikow." heheheh...a Wam dziękuję za to że jesteście na tyle lojalni ze opisujecie doświadczenia związane z tą firmą i przestrzegacie innych. Gdyby nie to forum też pewnie bym wpadła w ich sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edwart Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 12:10 Firma niegodna polecenia (w calym tego slowa znaczeniu). Przede wszystkim zwracam sie tu specjalnie do do potencjalnych klientow i inwestorow. Ludzie pracujący w CP (poznie Bohemia IZ) to przede wszystkim ludzie bez wykształcenia kierunkowego (czesto ludzie z ulicy, ktorzy po zamydleniu oczu probuja sie zaangazowac w prace w ogole sie na tym nie znajac). Dlatego wlasnie nie ma co liczyc w tej firmie na jakikolwiek profesjonalizm, wszystko robione jest po lebkach, zupelnie nieprzemyslane decyzje, robione pod pretekstem chwili. W takiej sytuacji klienci inwestujacy pieniadze moga jedynie liczyc na wciaz pomniejszajacy sie portfel inwestycji (straty nie robia na nich wrazenia, brak wyciagania wnioskow ze strony zarzadzajacych, zwykle nabijanie sobie kasy poprzez prowizje z obrotu zainweestowanych srodkow). To co opisuje to faktyczne zdarzenia (pracowalem w tej firmie dluzszy czas - okolo 10 miesiecy), dokladnie poznalem tajniki i model funkcjonowania firmy. Dlatego jeszcze raz apeluje aby bardzo uwazac na CP oraz BohemieIZ. Nie ma sensu psuc sobie niepotrzebnie nerwow tak jak inni, ktorzy nawiazali wspolprace. Apeluje aby przed wyborem instytucji, w ktorej zamierza sie zaczac inwestowac pieniadze, dokladnie sie zastanowic i przemyslec sprawe. Jest przeciez tyle zaufanych firm inwestycyjnych... Z powazaniem byly pracownik Capital Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G-hat Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 188.33.62.* 29.04.09, 09:17 Podsumowując prawda jest taka, ze jak długo bedą naiwni "inwestorzy", którzy będą chcieli coś za nic tak długo ten interes bedzie się kręcił:). Prosta sprawa, będą chcieli dużo, to na dużo zostaną zrobieni :). Z tego co napisaiście widać, ze to niejedyna firma tego typu, która działa w taki sposób :). Jest wiele firm które szukaja glupich do pracy i do inwestowania :). A teraz do ludzi, którzy chcą inwestować jak chccecie zarabiać, to poproście o rozmowę z analitykiem i wypytajcie go jakieś szczegóły z pracy. Niech wam powie w jaki sposób są tworzone rekomendacje, z jakich metod prognostycznych korzystają analitycy. Skoro chcą, zebyście inwestowali to chyba analityk moze wam poswiecić kilka minut, a skoro nie moze to niby dlaczego miałby wam póxniej poswiecac jakąs uwagę :). PS. Dzwonili do mnie wczoraj i chyba dobrze, ze przyfilowałem intenet, goscia trzeba bedzie pogonic jak zadzwoni niech szuka innych głupich :) Pozdrawiam i miłych inwestycji dla naiwnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PR Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 07.05.09, 10:22 Kiedy zadali mi pytanie na rozmowie - "Czy moralność jest dla mnie ważna?", zrobiłem się podejrzliwy i wklepałem w Google nazwę firmy. Dobrze, że tu zajrzałem. Wygląda na to, że szukają naiwniaków zarówno po stronie klientów jak i pracowników. Nie dla mnie. Podczas rozmowy robią bardzo dobre wrażenie, ale to widocznie taktyka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewela Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.aster.pl 13.05.09, 11:59 Super, że mam w zwyczaju najpierw dowiedzieć się czegoś o firmie, a dopiero później starać się o zatrudnienie w niej. Dziękuję za szczegółowe i bezstronne (w przynajmniej w większości ;)) opinie o niedoszłym pracodawcy. Rozmowa kwalifikacyjna jutro o 13. Na pewno się nie pofatyguje ;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 217.17.38.* 14.05.09, 00:38 Oo popatrz, to spotkałybyśmy sie na tej rozmowie bo mnie tez umowili na 13....:P:P ale tez poczytalam forum i chyba nie warto w ogole czasu tracic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt proszę o rozwiniecię dwóch poprzednich komentarz IP: *.elomza.pl 17.05.09, 21:48 Nie rozumiem jakie znaczenie mają dwa powyższe posty: "d" i cistam innego... bardzo lubię czytać to forum, więc proszę nie zaśmiecać go bzdurami - tutaj się toczą poważne dyskusje na temat: pracodacuf :P pracofnikuf i inwestycji a tak nawiasem mowiac do Pana co stracił: moja Mamusia inwestuje w lokaty - moze nie ma milionów ale costam ma... szczeze wspolczuje... pocieszyc sie mozna tym ze kazdy w ciagu ostatnik chyba dwóch lat tracił - czy to fundusz, czy akcje... oprócz lokat mojej Mamusi hihi - ona wyszła do przodu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylo manager :) IP: *.centertel.pl 17.05.09, 23:33 powiem krotko-jeden wielki wałek,wyzysk,matactwa i sciemy...rada-omijajcie wielkim łukiem bohemie,to sie rowniez tyczy klientow bo zaden nigdy nie wyszedl na plus od poczatku powstania firmy w polsce. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agentka Re: :) IP: 89.174.58.* 21.05.09, 18:09 Widocznie, dlatego, że byłeś menadzerem... ha, ha a teraz cię nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyagentka Re: :) IP: 94.254.213.* 23.05.09, 13:22 Agentka z ciebie taka agentka jak z koziej d..y trąbka. Pozdrawiam i życzę owocnej współpracy z baranami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.... Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.xdsl.centertel.pl 27.05.09, 11:13 powiem krótko jeżeli chcesz pracować przez 3 miesiące za darmo to spoko,atmosfera jest bardzo dobra możliwość rozwoju również,lecz jest straszna rotacja ludzi.Praca polega na tym ze dostajesz bazę z numerami i dzwonisz po ludziach i gadasz z nimi,i tak przez 8,5h a czasem dłużej bo nie wyrabiasz normy.Jednym słowem jest to telemarketing w garniturze... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PSYCHOLOG Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 212.76.37.* 01.06.09, 17:12 UWAGA !!! Niedługo opublikuję na łamach tego portalu ośmieszające i niewygodne fakty firmy BOHEMIA IZ. W tej chwili jest już prawie zebrany materiał dowodowy, jak i kontakty do pseudo-managerów. Razem z prawnikiem zamieścimy pełne informacje by poszkodowane osoby mogły dochodzić swoich praw. Wiele nie trzeba było - w firmie BOHEMIA IZ przez miesiąc pracowała "wtyczka" policyjna.. Do usłyszenia wkrótce ..:PSYCHOLOG:.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fffff Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 02.06.09, 12:40 Najlepsze jest to ze ten rekruter co tam opowiada sam nie wierzy w to co mowi .Jego mina wszystko wyjasnia haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.chello.pl 02.06.09, 15:52 zdziwiło mnie ze rozmowa trwała całe 7min zawiele nie wiedziałem o firmie a padło takie pytanie i sie dowiedziałem ale nie z ich strony tylko z tego forum. Zostałem zaproszony na 2 spotkanie ale jednak się na nim nie pojawię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 21:15 byłam dzisiaj na rozmowie, stanowisko specjalista ds. obsługi klientów VIP- szkoda czasu i fatygi, żenująca rozmowa, prowadzący opowiada bajki i sam w nie nie wierzy , podstawa 1300 brutto żenada . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 21:22 sorki 1300 netto, ale najpierw umowa zlecenie za 1100 przez m-c. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bohemia to syf Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 02.06.09, 22:33 Wow 1300 netto to podniesli podsatwe ... jak ja tak trafilem nieswiadomy w jakie bagno sie pakuje to bylo 1000 brutto Wiec teraz tak chca przyciagnac potencjalnych "jeleni" Trzymajcie sie z daleka od tego delikatnie mowiac g...a! A pseudo menadzerowie z pepikami na czele to sa ludzie ktorzy wiedza tyle ile uslysza i mydla oczy zarobkami z ksiezyca jakie zarabiaja a tak na prawde to g....o prawda!! lepiej ludzi traktuja w Mc Donalds Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psychologu odpowie Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 21:31 czekam z niecierpliwością na materiał PSYCHOLOGA. Jak się można z Wami skontaktować by dostarczyć Wam to co sam na nich zebrałem? ::V:: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłem tam Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.06.09, 16:35 każdy kto tam był żałuje tylko ci co pracowali od początku gdy nikt nieznał tej firmy to naprawdę mogli zarobic ale teraz. niema takiej szansy po pierwsze zmieniła sie cenik i od klijenta G..W się dostaje, pozatym atmosfera do dupy, jak im coś nie pasi to ci nie zapłacą, a wymagają tyle jak by płacili z 10000 tysi anie 1000. i jeszcze jedno ten tysiąc musisz i wyrwać jak każdą wypłatę sami ci jej nie dadza musisz sie upominać, a co najważniejsze pieniędzmi obracaja ludzie ktuży sie na tym kompletnie nie znają!!! na rozmowie mówią o zarobkach 10000 tys i więcej a tyle to chyba wszyscy konsultanci nie zarabiają razem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregory ;) do tego co tam był IP: *.elomza.pl 10.06.09, 21:22 kolego, który tam byłeś - nie wypowiadaj się w imieniu wszystkich. Ja tam pracowałem i nie mogę powiedzieć ze załuje. Zacząłem sie interesowac rynkiem kapitałowym i giełdą, mało brakowało, a zdałbum nawet na agenta firmy inwestycyjnej ;p co do zarobków... u mnie na przykład była prosta rozmowa - nie ma podstawy - tylko prowizja - wiec decyduj jak chcesz. A z tego co do takich duuuzych pieniedzy, to z tego co mi wiadomo - niektórzy nawet ładne wypłaty dostawali (tutaj pozdrawiam Doktorka D.)hehe no ale na pewno wielu zapier.. za darmo albo za marną podstawę. Życie - ktoś musi przegrac zeby inny musiał wygrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 89.174.58.* 25.06.09, 19:58 A co o tym sądzicie? Kolonia dla fanów Harrego Pottera w Magicznym Czardworku W programie: * quidditch czyli zjazdy na miotle z Wieży Świętego Spokoju (zajęcia paraalpinistyczne prowadzone przez instruktorów); * wykłady z astronomii oraz obserwowanie gwiazd z obserwatorium w Wieży Świętego Spokoju; * magiczna podróż ciuchcią Strzała Południa z peronu 9¾; * lepienie z gliny sowy, żaby i szczura (zajęcia ceramiczne z mistrzem ceramiki); * loteria knutowa z cennymi nagrodami ( wzorowana na niepowtarzalnej loterii ochotkowej); * poszukiwanie kamienia filozoficznego w Bieszczadach (wycieczka autokarowa na Połoninę Wetlińską połączona z konkursem na znalezienie najoryginalniejszego kamienia i Soliny – rejs statkiem ); * ujarzmianie jednorożców w zakazanych lasach (nauka jazdy konnej na specjalnie ucharakteryzowanych koniach huculskich-4 godz.); * bal na ulicy Pokątnej z sowią pocztą (kostiumowa dyskoteka z zabawą w pocztę francuską); * ponadto wycieczki, ogniska , dyskoteki , konkursy , gry, zabawy i kąpiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIEKAWSKI Do Psycholog IP: *.elomza.pl 09.06.09, 10:03 PSYCHOLOG - już ponad tydzień minął od Twojego posta, w którym deklarujesz zamieszczenie "tajemnic BOHEMIA" ;) Jeśli to możliwe - to proszę abyś się zmobilizował/a w swoich działaniach. Zamieść chociaż informacje kiedy można się spodziewać tych informacji. Myślałem o pracy w tej firmie Bohemia i nawet myślę że mimo wszystko może to być ciekawe doświadczenie. Jednak chcąc się upewnić swojej decyzji poczekam na informacje, którymi dysponujesz (chyba, że Twój post to "farmazon" - czego również nie mogę wykluczyć). Ps. z tego co mi wiadomo - w firmie jest człowiek z KNF czy jakoś tak, który czuwa nad tym, aby wszystko było zgodnie z prawem w tej firmie, ale mogę się mylić oczywiście. Czekam na info PSYCHOLOGU - będę wdzięczny za rzetelne i wiarygodne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bohemia to SYF Re: Do Psycholog IP: *.acn.waw.pl 09.06.09, 18:12 Do CIEKAWESKI: Co do mr KNF to chyba go nie widziales ... gosciu jest przez nich oplacany i widzi to co ma widziec :] A poza tym to on wyglada jakby sie wlasnego cienia bal !! ps Tez czekam na rewelacje osoby kryjacej sie pod PSYCHOLOG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butterfly !!! IP: *.chello.pl 09.06.09, 22:02 Aż mi się mózg spłaszcza jak tak to wszystko czytam... Co wy wiecie o Bohemii tak naprawdę? Czy jest ktoś z KNF czy go nie ma i jak wygląda, jak są liczone prowizje i za co jest podstawa??? I okazuje się, że g..o wiecie! Czy na tym forum ktoś kto przepracował tam więcej niż chociaż pół roku się wypowiedział? Pieniądze z nieba nie spadają! A jeśli ktoś "zmotywowany" do zarabiania nic nie robi tylko dzwoni po kolegach i popija kawę to kasa sama wam się pod biurkiem nie położy! Weźcie się w garść leserzy i zacznijcie pracować tak jak na te pieniądze przystało! Później możemy pogadać na ten temat jak do niego dorośniecie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregory ;) Re: !!! - do buterfly IP: *.elomza.pl 10.06.09, 10:26 Ja pracowałem powyżej pół roku ;) a nawet jeszcze dłużej. Butterfly - skro tak dużo wiesz o Bohemia - to powinieneś odp na pytanie rangara: "O ile dobrze zrozumiałem, Bohemia pozyskuje klientów dla agenta inwestycyjnego który współpracuje z Capital Partners ???" ...i wytłumaczyć że Bohemia JEST Agentem firmy inwestycyjnej - info na str KNF - rejestr agentów firm inwestycyjnych: www.knf.gov.pl/rynek_kapitalowy/podmioty_r_kaptalowego/AgenciFirmInw.html możesz mu też wytłumaczyć, że ustawodawca reguluje, co taki Agent może robić w imieniu Firmy Inewstycyjnej (w tym przypadku DM Capital Partners AS) :):) Ps. Są w tej pracy jakieś fajne laski ;)?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butterfly do Gregory IP: *.chello.pl 15.06.09, 20:59 Widzę, że wiesz rzecz podstawową czyli to, że Bohemia IZ jest Agentem firmy inwestycyjnej przy współpracy z Czeskim Domem Maklerskim Capital Partners... i to z CP klient podpisuje umowę :) Co do zarobków to będę się trzymać swojej pierwszej wypowiedzi czyli, że trzeba się wziąć za robotę a nie skomleć, że w Bohemii nie chcą płacić :) A w kwestii podstawy przy umowie zlecenie to każda osoba w tej firmie, która przyjmuje nowe osoby do pracy powinna o tym jasno poinformować a jeśli tego nie zrobiła to pewnie i na efekty się to przełożyło przez co pewnie już tu nie pracuje :/ Ps: Gregory nie wiem kim jesteś a możliwe, że się znamy :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bohemia IZ - kibel Re: !!! - do buterfly IP: *.189.75.70.e-plan.pl 21.06.09, 00:52 Ja również pracowałem więcej niż rok. Mr. KNF faktycznie tam jest, raz mi zwrócił uwagę przy rozmowie z klientem na sale'u. Olałem go z góry ciepłym moczem :) Facet faktycznie chyba boi się żyć. A fajne lasencje i owszem, są. Natomiast paskudni czesi nie raz widziałem i słyszałem jak prubowali kilka foczek nakłonić do seksu, lekko je napastując. Dziewczyny zrezygnowały z pracy. Miały rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregory do: Bohemia to kibel IP: *.elomza.pl 21.06.09, 15:33 co Ty gadasz - nakłaniali do seksu - ale jaja. A to zboczki hihihi. Takie coś to już konkretne paragrafy - jak to prawda - to niech ci managerowie lepiej sie modla zeby dziewczyn ich nie zaskarzyly - przeciez to nie problem teraz cos nagrac na dyktafon czy nawet kamerke w telefonie ale tak na prawde to mysle ze lekko kolega przesadza z tym naklanianiem do seksu - moze poprostu chcieli poderwac, dziewczyny - w koncu to tylko młodzi chłopcy - 20 - 22 lata, wiec jeszcze napaleni hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bohemia IZ - kibel Re: do: Bohemia to kibel IP: *.189.75.70.e-plan.pl 21.06.09, 22:37 Wiem jak się podrywa dziewczyny. Jednak dawanie klapsów lub obejmowanie od tyłu łapiąc za piersi, a także cytuję "chodź na loda lub zrób mi dobrze to postaram się dla ciebie o umowę o pracę i stałą pensję", nie nazwałbym podrywaniem, chyba że bardzo specyficznym specyficznych kobiet. W Bohemii wystarczy dobrze nastawić ucha bądź wsłuchać się co ludzie gadają, a gadają dużo, a usłyszysz bardzo ciekawe żeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregory ;) Re: !!! jeszcze pytanko do butterfly IP: *.elomza.pl 10.06.09, 10:32 zapomniałem zapytać ile Ty tam pracujesz? Bo pewnie długo - a skoro tak to na pewno się znamy ;] - zresztą pewnie większość osób na tym forum się zna - tylko o tym nie wie. Najpierw byli kolegami z pracy a teraz poróżniła ich opinia na temat tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PSYCHOLOG Re: Do Psycholog IP: *.centertel.pl 28.06.09, 15:01 Ahoj, przystojniaku. 3 częściowy, turkusowo - biały kostium marynarza z kotwicą. Wykonany z wysokiej jakości lacku. - Kołnierzyk - Czapka - Majtki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.chello.pl 05.06.09, 10:20 www.bankier.pl/wiadomosc/KNF-ostrzega-przed-Capital-Polska-1678070.html "(...) Olbrzymia rotacja pracowników Klientów firma miała wybierać sobie wedle tylko jej znanych kryteriów, dając swoim pracownikom listę kontaktów do obdzwonienia. Jednocześnie w firmie panuje olbrzymia rotacja pracowników. Nic dziwnego, skoro wielu z nich zniechęconych odchodzi już po kilku dniach. Jak przyznają byli pracownicy pensje bazowały na prowizji i celowo były ustalane tak, aby maksymalnie utrudnić określenie dokładnej sumy wynagrodzenia. W mniemaniu byłych pracowników zupełnie nie istniał system szkoleń. Capital Polska już od maja znajduje się na liście ostrzegawczej Komisji Nadzoru Finansowego. Wielu byłych pracowników złożyło skargi do Państwowej Inspekcji Pracy. Pozostaje pytanie, jak długo jeszcze tego typu firmy będą mamić perspektywą zarobienia wielkich pieniędzy. (...)" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bohemia IZ - kibel Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.189.75.70.e-plan.pl 18.06.09, 03:11 Capital Polska, obecnie zmieniła nazwę na Bohemia IZ. W CP pracowałem od połowy '08. W '09 roku zmienili nazwę na Bohemia IZ ponieważ o przekrętach Capital Polska zrobiło się już tak głośno że utrudniało im to działanie na rynku. Ja osobiście znam się na giełdzie i dla tego poszedłem tam do pracy gdyż myślałem że będzie to praca na poziomie. Jednak po 10 miesiącach już nie mogłem patrzeć na to, co tam się działo. Zero profesjonalizmu. Po trzech miesiącach udało mi się zdobyć pierwszego klienta. Później poszło gładko i zdobywałem coraz to nowych klientów. Byłem najlepszy w grupie. Zaproponowano mi nawet awans na menedżera. Jednak "traderzy" doprowadzili do tego, że kapitał wszystkich moich klientów wyparował jak rosa z trawy i o awansie już zapomniano, ponieważ menedżer musi mieć swoich klientów którzy mają porządną gotówkę zainwestowaną, powiedzmy 300 000$. Ludzie którzy tam przychodzą pracować to w większości osoby, które nie mają pojęcia o giełdzie. Co więcej, część z nich po miesiącu zostaje już "traderami", czyli obracają kasą klientów zupełnie w ciemno wybierając spółki. Przy doborze spółek, które polecają kupić nie istnieje żadna analiza, ani fundamentalna ani techniczna. A gdy sprzedają papiery wartościowe klientów, to też nie patrzą na to czy klient stracił czy zyskał, trzeba robić obroty żeby były prowizje od zleceń. Więc jeśli przychodzi kolej na Pana X żeby sprzedać mu akcje, a Pan X jest w plecy 30%, to co tam, sprzedają i kupują coś innego, często na "górce". Jest to praca akwizytorska, co oczywiście zaprzeczają menedżerowie. Siedzisz min. 8h przy tel i wydzwaniasz całą panoramę firm lub książkę telefoniczną i namawiasz ludzi żeby zainwestowali grube pieniądze min 50 000$. A jak twoi rozmówcy ci odmawiają to Menedżerowie każą ci się na nich drzeć i nierzadko wyzywać. Poza tym firma oszukuje swoich pracowników na każdym kroku, a wymagania które stawia są nie adekwatne do tego co proponują. Podczas pracy nie można wychodzić do toalety, od tego jest przerwa 2X 5 min i jedna 15 min. Nie możesz zjeść normalnie posilku przy biurku, tylko musisz iść na wąski korytarz gdzie są 2 toalety i tam konsumować swój posiłek, albo na dworzu. Pracuje się niby do 16.00 ale często każą zostawać do 19.00 bo inaczej możesz już się nie pokazywać. Menedżerowie wyśmiewają, mieszają z błotem swoich podopiecznych i wrzeszczą na nich jak na kundli by pracowali ciężej, bo muszą sobie kupić np BMW w przyszłym miesiącu, a każdy menedżer ma stosowną prowizję od każdego klienta którego zdobędzie jego podopieczny. Sam zostałem oszukany, Bohemia IZ jest mi winna kilkanaście tys. pln. z prowizji. Od ponad roku staram się wyciągnąć od nich pieniądze, jednak wszystkie moje działania spalają na panewce. Pozostaje droga sądowa, lecz może to nie przynieść również żadnego skutku, ponieważ Bohemia IZ często daje pieniądze "pod stołem" albo obiecuje że da, unikając właśnie w ten sposób odpowiedzialności cywilno prawnej i nie pozostawiając śladu że firma jest ci coś winna. Jest to ostatnia firma którą bym polecił by ulokować w niej swoje ciężko zarobione pieniądze, ale również ostatnia w której zachęcałbym żeby podjąć pracę. Osobiście rozmawiałem przez tel z kilkoma moimi klientami, którzy dosłownie prawie że płakali do słuchawki, jak firma mogła przegrać ich kilkadziesiąt czy kilkaset tys. pln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.chello.pl 19.06.09, 21:37 Co Ty piszesz?! Jakie przerwy 5 min.? Jakie wyganianie od biurka z jedzeniem? I jak ktoś po 3 miesiącach może zlecać transakcje? Nie ma czegoś takiego! Masz jakieś przekłamane dane co do warunków pracy. A jeśli menadżerowie na Ciebie krzyczeli to chyba z Tobą jest coś nie tak bo nikt na pracownika głosu nie podnosi i jest wręcz odwrotnie bo kontakt menadżera ze swoim pracownikiem jest na takim poziomie,że nie zauważasz czasem, że jest on na wyższym stanowisku od Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hot ass Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 20.06.09, 01:52 Powiem tak....gowno jakich malo Nie dosc ze ludzie odpadaja po pierwszym tyg pracy gdzie nawet nie mieli szkolenia na antysale to jeszcze pepiczki jebane mysla ze im wszystko wolno...Chcesz pracowac za darmo to prosze bardzo No chyba ze w pierwszym miesiacu zamkniesz klienta na conajmniej 25 tys$ to wtedy menago bedzie Ci dupsko lizal...Podstawa???Zapomnij...nawet jej na oczy nie zobaczysz...A szkolenia haha ku... smiech na sali Nie dosc ze przez tydzien napie...sz canvasy co w sumie jest dobre bo masz do kogo pozniej dzwonic..To pozatym to jedno wielkie scierwo O SZKOLENIA MUSISZ SIE PROSIC bo menago nie ma czasu bo sobie siedzi i nowe samochody oglada albo pornosy...JEDEN WIELKI ZAL menadzerowie do 15 czyli do otwarcia gieldy robia wielki ch... a po otwarciu tez nie jest lepiej..KNF??? ku... ciota jakich malo chodzi i sra pod siebie...Pie... o tym jacy to oni sa wspaniali i ile zarobili...ilu klientow zakmnieli...Jedyne po co tam mozesz isc to po to zeby sie wku...c...Ale po tym bedziesz mogl napisac biografie swojego wlasnego menago TO NA 100% masz jak w banku BO INNE TO JEST NA WODZIE PISANE....Powodzenia dla Tych ktorzy dalej tam pracuje...Jo gregu Jo marku do pracy :)))))) Fajnie bylo was poznac panowie :))) aa no i pozdrowienia dla Petra :P Oby Cie sie trafilo 15 rutkowskich i zebys mogl kupic sobie evo 10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bohemia IZ - kibel Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.189.75.70.e-plan.pl 20.06.09, 02:18 25000$??? To jest nic, grosze. A ci menago to o giełdzie wiedzą tyle ile ja o ch... wie czym. Byłeś u Petra? Współczuję. Ten to sra wyżej niż dupę ma. Ale Petr dupę mi lizał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4kolor Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 89.174.58.* 26.06.09, 13:58 Teoretycznie torturą są jedynie czynności prowadzone przez funkcjonariuszy państwowych, z ich udziałem bądź za ich zgodą czy poleceniem, jednak pojęcie to jest również stosowane wobec zadających cierpienie osób prywatnych (np. tortury stosowane przez mafiosów). Stosowanie tortur miało miejsce już od starożytności, zaś najpowszechniejsze stało się w okresie od XVI do XVIII w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nevermind O co wam chodzi? IP: *.elomza.pl 26.06.09, 17:14 Czy to forum zmieniło tematykę? Albo mi się wydaje, albo ostatnie posty są zupełnie nie związane z Bohemią. Rozumiem, że sobie żarty robicie.. A może to mój komp ma jakiś wirus i na przykład miesza posty z wątki w danym forum... ;? dajcie znać - bo sam nie wiem co mam myśleć? Piszecie o torturach, wibratorach, korkach i takie tam... czy to ma jakis zwiazek z pracą w Bohemia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregory Co sądzicie o forum IP: *.elomza.pl 26.06.09, 17:23 Tak sobie patrzę na to forum i widzę, że wielu (niedoszłych pracowników) dziękuje za ostrzeżenie przed firmą Bohemia - ciesząc się, że nie rozpoczęli tam pracy. Dostałem propozycję pracy w Allianz - chciałem poszukać info, myśląc że się czegoś dowiem - sytuacja jak na forum Bohemii: "Allianz to złodzieje, wyzyskiwacze itp itd" Kolejna propozycja z Aegon - myślę sobie - sprawdze co piszą na forum.. AJAK :) :firma ściema, tylko koszty ponosisz bla bla bla" TO FORUM ODSTRASZA NIE TYLKO OD BOHEMII ALE OD WSZYSTKICH FIRM NO CHYBA ŻE - Wszystkie firmy w Polsce to oszuści ;) ... albo Polscy pracownicy to niewdzięcznicy.. faktem jest że na tym forum na temat każdej firmy są złe opinie. Każdą firmę, w któej będę miał pracować będę sprawdzał na tym forum - co ludzie myślą o pracy w danej firmie. Jestem pewien, że do końca życia będę bezrobotny hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bohemia to kibel Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.189.75.70.e-plan.pl 20.06.09, 02:00 He he he, no proszę, uderz w stół, a norzyce się odezwą. Może też zależy u którego menagera jesteś. Ale "Włodzimierz cwaniaczek" siedzi na karku menagerom (przynajmniej niektórym) i każe ostro strofować ich podwładnych. I tu też wychodzi na jaw to, że pracownicy nie mają tam równych praw. Ale zakwestionowałeś tylko 3 rzeczy z tego co wymieniłem, co oznacza że z pozostałymi się zgadzasz. A i te które zakwestionowałeś to są aktualne, tylko że u wybranych menagerów (większości). A jak przyjmują kogoś tam do pracy, to ten ktoś nie ma możliwości wybrania sobie menagera. Ale zamiast spędzać czas na forach to się lepiej weź za canvasy i antysale po godzinach żeby wyrobić w pracy. A tak swoją drogą, jestem ciekaw ile czasu tam pracujesz KTOSIU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menago Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.centertel.pl 20.06.09, 15:22 jako byly menago naprawde odradzam wam tej pracy... juz tu kiedys pisalem o tym ale bardzo mozliwe ze bohemia postarala sie zeby wykasowali moja opinie...nie zarobicie,nie awansujecie dalej niz menago ktory zarabia 1000zl miesiecznie albo czasem doplaca ze swoich bo jak masz swoich pracownikow to pozniej ich musisz sam oplacac(niezly absurd ale coz)to by bylo fer tylko wtedy jakbys mial wolna reke jako menago,mogl chodzic kiedy chcesz do pracy itp a nie ze zapie...dla czechow codzien 10 godzin niejednokrotnie i jeszcze musisz ze swoich oplacac konsultantow ktorzy zarabiaja mimo wszystko na czechow:) mowie wam to jedna wielka paranoja i sciema:) pewnie niedlugo wykasuja ten komentarz ale poki co bierzcie moje rady do siebie:) a glowna rzecz-NIKT Z KLIENTOW NIE WYSZEDL Z TEJ FIRMY Z ZYSKIEM,tak wiec na rekomendacje z ich strony nie liczcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Czekamy na psychologa IP: *.elomza.pl 20.06.09, 18:07 Psychologu - prawie miesiąc juz minął!! Co z tymi Twoimi wiadomosciami o Bohemia. Daje 90% ze to sciema i nic nie masz. Ps. wspolczuje koledze ktoremu firma wisi kilkanascie tys zł wyplaty ;( - ale jak to mozliwe - w koncu trzeba sie upminac o swoje i nie dac se w kasze dmuchac no i na koniec pozdrawiam byłych i obecnych pracowników :P oczywiscie bez tego Petera co o nim tak brzydko piszecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bohemia to SYF Re: Czekamy na psychologa IP: *.acn.waw.pl 21.06.09, 18:34 Co do manadzerow to Wlodzimierz to taki czeski pajac Petr wyzej sra niz dupe ma ... chodzi po sali i cwaniakuje a wyglada jak pol dupy zza krzaka ... Ja neistety trafilem do pie...watego fajfusowatego Rafala ... doslowe pozal sie boze menadzer! Jak kazdy menadzer z bujna wyobraznia i fantazja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bohemia IZ - kibel Jeden pozytyw IP: *.189.75.70.e-plan.pl 22.06.09, 00:41 Pomimo tego całego zła jakim jest Bohemia, to jest jedna pozytywna rzecz którą wyniosłem po roku pracy tam. Jest to olbrzymia pewność siebie oraz perfekcyjna umiejętność improwizowania czy jak kto woli, wciskania kitu. W tym zakresie Bohemia wyszkoliła mnie wzorowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PSYCHOLOG Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 89.174.58.* 25.06.09, 19:47 Kompania Węglowa zmniejsza wydobycie i sprzedaż węgla PAP - Biznes 25 Cze 2009, 19:39 25.6.Katowice (PAP) - Kompania Węglowa wobec spadku zapotrzebowania na węgiel liczy się w tym roku ze zmniejszeniem jego wydobycia o 2,7 mln ton oraz spadkiem sprzedaży o 5-6 mln ton. Około 4 mln ton niesprzedanego surowca trafi na przykopalniane zwały. Takie dane zawiera najnowsza wersja opracowanego w spółce planu kryzysowego, który w ostatnich dniach został przedstawiony związkom zawodowym. W czwartek główne założenia planu przedstawił PAP prezes KW Mirosław Kugiel. Jak powiedział, służy on głównie dostosowaniu działania firmy do zmniejszonego zapotrzebowania na węgiel. "Oczywiście dane, które przyjęliśmy w planie, to najbardziej skrajny wariant, ale właśnie na taki musimy być przygotowani, jeżeli nie chcemy doprowadzić do sytuacji, żebyśmy musieli pracować cztery dni w tygodniu" - powiedział Kugiel. Obecnie, od maja do końca września, wydobycie węgla jedynie przez cztery dni w tygodniu wprowadziła Jastrzębska Spółka Węglowa, szczególnie dotknięta kryzysem na rynku węgla koksowego. Kompania Węglowa, wyspecjalizowana w węglu energetycznym, odczuwa kryzys w mniejszym stopniu. W jej przypadku mniejsza sprzedaż to głównie efekt spadku zużycia energii i mniejszego zapotrzebowania energetyki na węgiel. Jeszcze kilka tygodni temu KW szacowała, że tegoroczna sprzedaż będzie nawet o 6,6 mln ton mniejsza od założeń. Obecnie szacunki są bardziej optymistyczne, choć - jak przyznał Kugiel - firmy energetyczne wciąż rozmawiają z Kompanią o warunkach zmniejszenia dostaw w stosunku do zakontraktowanych ilości. Energetyka ma obecnie bardzo duże zapasy węgla, przy mniejszej nawet o 10 proc. sprzedaży energii. Za najgorszy pod względem spadku popytu na węgiel prezes KW uznał drugi kwartał. "Z każdym dniem załamuje się rynek odbiorców. My możemy wydobyć tyle, ile odbiorą od nas odbiorcy i ile jesteśmy w stanie złożyć na składowiskach" - powiedział Kugiel, zapowiadając, że w tym roku KW wydobędzie ok. 42 mln ton węgla, wobec zakładanego na początku roku 44,7 mln ton. Gdy w 2003 r. z kopalń pięciu spółek węglowych tworzono Kompanię, jej zakłady wydobywały łącznie ponad 56,8 mln ton. W 2006 r. było to już tylko 50,4 mln ton, rok później 46,8 mln ton, a w 2008 r. niewiele ponad 44,5 mln ton - mimo dużego popytu na węgiel. Początkowy plan na 2009 r. mówi o 44,7 mln ton wydobycia i wzroście do 46,6 mln ton w roku 2012. Te plany zweryfikowała sytuacja rynkowa. Spowolnienie gospodarcze przełożyło się na spadki zapotrzebowania na energię elektryczną, a to zmniejszyło popyt na węgiel energetyczny. Mniejsza sprzedaż to powyżej 1 mld zł utraconych przychodów. Jeżeli sprawdzi się czarny scenariusz, wydobycie i sprzedaż węgla będą w tym roku najmniejsze nie tylko w historii firmy, ale także całego polskiego górnictwa. KW skupia połowę krajowego potencjału przemysłu wydobywczego węgla kamiennego. W węglu koksowym, produkowanym głównie przez Jastrzębską Spółkę Węglową, spadek popytu jest jeszcze bardziej widoczny. Obniżona sprzedaż węgla przy stabilnych lub rosnących kosztach stałych (płace i inne stałe wydatki to w górnictwie ok. 70 proc. kosztów) oznacza możliwość pogorszenia wyników. Po pięciu miesiącach roku Kompania nadal wypracowuje zysk netto, w wysokości 16,2 mln zł. KW to największa górnicza firma w Europie. Jej roczna zdolność wydobywcza przekracza 45 mln ton węgla. Zatrudnia ok. 65 tys. osób w 16 kopalniach. Daje ok. 30 proc. całej produkcji węgla w Unii Europejskiej. (PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWAGA !!!! Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 22:08 UWAGA!!!!!!!!!!!! były pracownik ostrzega!!!!!!!!! Nie polecam.... atmosfera jest straszna. Szefem jest czechem który ma 23 lata i jest strasznie do pracowników wulgarny nie miły ciągle mu coś nie pasuje wyśmiewa się z ludzi którzy tam pracują opierd... cię przy wszystkich czasami naprawde za nic i używa różnych na k... itp. W stosunku do klientów każe być chamski że problemy ludzi nas nie obchodzą i to że np jakiejś osoby firma bankrutuje to powinniśmy mieć to w d.... tylko wyciągać od nich kase. podstawa jest 1000zł brutto pod warunkiem że w miesiącu wydzwoni się 500 tzw canvas czyli dzwoni się do ludzi z baz dnych i bierze sie adres e-mail lub fax ale oczywiście ludzie nie chcą chętnie dawać więc trzeba się naprawde napracować a na koniec miesiąca szef mówi że ci nie wypłaci kasy bez podania powodu (ja tak miałam i wiele innych osób). Naprawdę nie polecam i nawet najgorszemu wrogowi nie życze takiego szefa itp.... ta praca daje tylko to że można się jakiejś choroby nabawić!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszly pracowni Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 13:34 wiecie co dzieki wielkie :) w zeszlym tyg bylam na rozmowie u nich i zapowiadalo sie calkiem calkiem po tym co on mowi. szkolenia itp, ok. to byl czwartek. we wt zadzwonil znowu ze oni sa na tak i zebym przyszla do nich w srode, nie wiem czemu ale okolo 22 cos mnie tknelo (czego nigy nie robilam) zeby poczytac sobie opinie o tej firmie. nie wiem czemu, nigdy niczego nie sprawdzalam, ale moze mnie tknelo z tego powodu ze jestem z wyksztalcenia psychologiem i ta rozmowa byla dla mnie dziwna, gdzie otworzylam us ani razu a oni mnie zaprosili znowu......na jakej podstawie!!!!!!!!!!!!! czym zwrocilam uwage. no i dotarlam do was, poczytalam sobie opinie i bylam w totalnym szoku. pokazalam swojej polowicy niektore wasze opinie i podjelismy decyzje ze nawet do nich nie zadzwonie ze nie przyjde, ale jak widze bardzo nie ubolewali......... dzieki wielkie, bo wdize ze wpakowalabym sie w niezle bagno, a dzis ide na kolejna rozmowe, do przychodni stomatologicznej.strzezoego pan bog strzze :) dzieki wielkie. oby wiecej bylo takich for gdzie mozna siebie ostrzec..pa i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hot ass Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 24.06.09, 14:06 JA MAM wylacznie zal o to ze nie wyplacaja pieniedzy WIEM ZE ICH NA TO STAC ZAPLACIC KOMUS TEN 1000 zl brutto....Powiem tak pracowalem przez ponad miesiac I TE 500 canvasow z umowy TO MIALEM JUZ PO POLOWIE MIESIACA...nawet Petre myslal ze oszukuje robiac tak szybko numery I SAM DZWONIL DO KLIENTOW I PYTAL CZY Z NIMI ROZMAWIALEM....a takie zachowanie dopiero swiadczy o tym ze jezeli ktos do 17 ma 10 canvasow i 10 antysale to ROBI WIELKIE GOWNO fakt troche olalem sprawe pozniej Ale no coz trudno....ALE JA SIE CHCIALEM ZAPYTAC GDZIE SA MOJE PIENIADZE?????? MOZE JAKIES Grupowe spotkanie trzeba im zrobic :D i zobaczyc jacy sa twardzi....PITTBULOWIE hahhah REKINY hahhah :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 23:52 wiecie co to nie glupi temat by byl, generalnie jest sporo osob ktore nie dostaly kasy z samej warszawy, a z tego co tu widac to temat nie jest taki stary, bo chyba pierwszy post byl we wrzesniu 2008. ciekawa jestem jakaby byla ich mina... a moze z tym do jakiegos rzecznika trzeba isc?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bohemia IZ - kibel Bohemia nie płaci IP: *.189.75.70.e-plan.pl 25.06.09, 03:18 Wiesz, to jest całkiem niezły pomysł. Najpierw trzebaby nasłać na nich inspektorów pracy. Potem trzebaby było zebrać jak najwięcej ludzi, którzy pracowali w Capital Polska i Bohemii, zebrać wszystkich podpisy pod petycją do Państwowej Inspekcji Pracy i zaskarżyć ich w sądzie pracy. Możliwe że musieli by wypłacić wszystkie zaległe pensje i prowizje z ODSETKAMI. Można również wystąpić do organów ścigania, gdyż Bohemia ewidentnie łamie prawa pracowników, co więcej, działa na niekorzyść inwestorów. Cytat z Money.pl: "Pracodawca, który zalega z wypłatą wynagrodzeń może zostać ukarany przez inspekcję pracy mandatem do 1 tys. zł. Sąd pracy może nałożyć karę grzywny w wysokości do 5 tys. zł. Jeśli pracodawca nadal uchyla się od wypłacenia zaległych pensji - wszczęte zostaje postępowanie egzekucyjne, a na pracodawcę zostają nałożone grzywny "w celu przymuszenia", których wysokość może dojść nawet do kilkudziesięciu tys. zł. Pewna rekompensata za nieterminową wypłatę wynagrodzenia należy się również pracownikowi. Może on zażądać wypłaty odsetek za czas opóźnienia, nawet wówczas, gdy nie poniósł żadnej szkody i opóźnienie było następstwem okoliczności, za które pracodawca odpowiedzialności nie ponosi. Jeżeli stopa odsetek nie była z góry ustalona, należą się odsetki ustawowe. Niezależnie od konieczności zapłaty na rzecz pracownika odsetek za zwłokę, pracodawca może również narazić się na odpowiedzialność odszkodowawczą. Pracownik może zażądać naprawienia szkody jaką poniósł na skutek niewykonania lub nienależytego wykonania obowiązku wypłaty wynagrodzenia, chyba że niewykonanie lub nienależyte wykonanie obowiązku wypłaty wynagrodzenia jest następstwem okoliczności, za które pracodawca odpowiedzialności nie ponosi." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.home.aster.pl 27.01.10, 00:18 Osobiście to chętnie bym spotkał w ciemnej uliczce któregoś z tych k... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PSYCHOLOG Re: Prawda i tak wyjdzie na jaw IP: *.centertel.pl 28.06.09, 14:50 A ja tylko potwierzde poprzednią opinię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 30.06.09, 00:11 Witam powiem tak w tej pracy nauczyłem się sporo i nie żałuję zarobić też się zarobiło a fakt faktem jest ludzi sporo się przewineło i niektórzy odpadli po 1 dniu lub po 1 godzinie ale to lepiej bo takie firmy jak ta opierają sie na tym aby tam zostali ludzie którzy chca pracowac w innym systemie a znam kika takich firm i wieszcie mi w wiekszosci narzekaja ci co chce miec kutwa coś za nic a to właśnie nie opiera się na tym. Ciekawi mnie to, co napisał psycholog o jakimś krecie w firmie też coś slyszalem na ten temat jakis czas temu juz daaaawno. Ale co tam powodzenia chlopaki i dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregory ;) Do Bartka IP: *.elomza.pl 30.06.09, 14:37 Siema Bartku, mnie też ciekawi co ten PSYCHOLOG ma na myśli. Czekam z niecierpliwością na to jego info, jednak myślę, że to ściema. Podane są jakieś numery do prokuratury i osób prowadzących śledztwo, ale to chyba bajka. Ludzie pracują, pozyskują klientów i interes dalej się kręci. Wątpie, że jakiś forumowicz ma dostęp do jakiś operacyjnych danych dotyczących postępowania w sprawie funkcjonowania Bohemii. Nie wiem zresztą co może mieć prokuratura do gadania - myślę że jedynie złożenie zawiadomienia o przestępstwie przez KNF mogłoby uruchomić jakieś dochodzenie, bo Bohemia podlega nadzorowi KNF, a nie prokuraturze. Nie wiem - trzeba się wgłębić w ustawę o nadzorze. Tak czy inaczej wg mnie oczerniające Bohemię info od PSYCHOLOGA to "pic na wodę - fotomontaż" hihihi :))) Ps. Bartek, a Ty to jesteś ten wyysoki?? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim praca za tysiaka IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.06.09, 15:34 Jedno wielkie bagno, wyzysk pracowników. Byłem tam nie cały jeden dzień, obiecują gruszki na wierzbie i zaprzeczają to co ludzie piszą na tym forum, a w rzeczywistości za miesiąc pracy dostajesz "bagatela" ok.1000 zł na ręke. WYSOKIE ZAROBKI i prowizje a tak na prawde to żadnych prowizji nie ma, bo biorąc sytuację w Polsce to ludzie boją się inwestowac. To nie fikcja to prawda, pytałem ludzi co tam pracują. Sam im się dziwię i współczuję im. Cały czas trwa rekrutacja, więc coś chyba nie tak ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: praca za tysiaka IP: 89.174.58.* 06.07.09, 12:17 no jak byłes niecały jeden dzień to faktycznie wszystko wiesz, tak jak wiekszosc co tu pisze ma staz pracy , średnio 1 dzień. Zapytajcie ludzie co pracują 2 lata co o tym myślą. Idioci weź sie lepiej za prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 123 Re: praca za tysiaka IP: 195.187.156.* 13.07.09, 11:43 p...nie a nie normalna praca,mój aż pracy wynosi ponadf 8 lat, a co to za firma co sama wyławia pracowników i sam sie wez do roboty a nie piszesz na tym forum gamoniu !!!!!!!!!!!!!,student 4 roku tez sie przekonał jak cała reszta najpierw było kilkanaście osób a potem ja sam jeden ale dziękuje sami sobie dzwońcie konsultanci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracus Praca jest OK IP: *.elomza.pl 14.07.09, 21:56 poniwaz troche nudą wieje, wiec napisze całą prawdę ;;) Praca w firmie Bohemia jest w porządku. Porządek jest tam wszędzie - każdy chodzi w garniturze i jest sympatycznie. Można się poczuć kimś. Obowiązki są różne na różnym szczeblu kariery. Jeśli sie rozwijasz - masz szanse zdac egzamin na maklera i zostac maklerem, lub agentem fitmy inwestycynej. Raz w miesiącu jest ten wspanialy dzien zwany wyplatą - warto podkreslic, ze pieniadze sa wyplacane na konto regularnie - nigdy nie zdarzylo sie zadne opoznienie. Premie uznaniowe sa na bardzo wsokim poziomie - okreslone wedle tabelek prowizyjnych. Wszystko jest jasno sprecyzowane. Jesli Twoja praca przynosi efekty masz do dyspozycji telefon sluzbowy - nie ponosisz zadnych kosztow. Pozniej dostajesz laptop, a dla niektórych moze sie znalezc tez samochod słuzbowy - paliwo jest do oporu za free bo jeden Pan z wąsikiem ma swoją produkcje w czechach albo sklep z benzyna - dokladnie nie wiem, bo jeszcze nie awansowalem na ten level co sie dostaje samochod. Wynagrodzenie z miesiaca na miesiac rozsnie - na poczatku samam podstawa jest i jakas mala premia a pozniej na prawde duze sa premie. Fajne jest w Bohemia, ze robia imprezy firmowe. Takie imprezy na przyklad w klubach w Warszawie w weekendy - wszystko na koszt firmy przewaznie, albo w czechach tez sa takie imprezy i w ogóle moga byc na calym swiecie. Jest nawet szansa ze jak team zrobi dobry wynik to moze jechac do Las Vegas i grac w kapsle - ale wynik musi byc na prawde dobry. Ciesze sie ze przjeli mnie do tej firmy - duzo mozna sie dowiedziec. Kultura korporacyjna, profesjonalizm i do tego czeski mozna podszlifowac. Wiem ze jak sie postaram to zarobie na godziwe zycie i dobra emeryture i rente. Aktywnosc zawodowa skoncze w wieku 25 lat a teraz mam 20 wiec firma daje mozlieosci bardzo duze - tylko to my Polacy nie spelniamy pewnie oczekiwań czeskich menadzerow - bo pollskich menadzerow chyba nie ma, bo jak byli to niestety cofneli sie do roli konsultanta - w tym miejscu pozdrawiam SZOPENA ;) małego pierdziela hihihi i jego ekipe wladków i peterow (z powodu braku szacunku do w/w koczałkowców ich imiona zostaly napisane mala literka) no nic - konczyc trzeba i isc spac bo 22 wybija - gielda sie zamknie i tęgie głowy analitykow beda mogly odpocząc. Ogólie praca jest wspaniala - polecam kazdemu - szkola zycia lepsza niz w wiezieniu hihihi czekam na opinie innych pracowników - czy wam tez sie tak podoba jak mi???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghfj Re: Praca jest OK IP: *.acn.waw.pl 14.07.09, 22:45 hahaha ja slyszalem ze na budynku compensy laduje helikopter polsatu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przypominacz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 15:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Praca jest OK IP: *.acn.waw.pl 19.07.09, 10:48 Kurde kocham normalnie to forum...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walizka do bartka IP: 77.222.246.* 03.08.09, 15:25 Bartek wziął być się do roboty,a nie zajmował pierdołami, aż tak Ci żal, że Cię stamtąd Anticz wykopał? z tego miejsca serdecznie pozdrawiam Dawida alias danonka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKI Re: do wszystkich\ IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.08.09, 19:31 banda jełopufffff :))))))))) DAJCIE SOBIE SPOKÓJ jedna wielka padaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: do bartka IP: *.acn.waw.pl 13.08.09, 12:47 Żartujesz kim kolwiek jestes sam bys się wziął lub wzieła do robotykim kolwiek jestes... czytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Praca IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.08.09, 20:38 Witam Szukam osób do pracy w firmie finansowej, zajmującej się inwestycjami i kredytami dla osób fizycznych i firm, dla studentów do 25 roku życia specjalna oferta zatrudnienia. Wysokie wynagrodzenie prowizyjne. Chcesz zarabiać prawdziwa kasę legalnie prześlij swoje CV na e-mail: mariusz.bastek@wp.pl , UWAGA!!! POSZUKUJEMY TYLKO 10 OSÓB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xd Re: Praca IP: *.acn.waw.pl 18.08.09, 12:52 firma finansowa i adres wp.pl haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the gossip Re: do bartka IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.08.09, 20:47 Smiac mi sie chce z was bidulki:)Nic im sie nie udaje,to wylewaja smutki na forum!!!!Wezcie sie lepiej do roboty,a jak wam panujace tam zasady nie pasuja to okazcie troche klasy i poprostu zrezygnujcie. Pozdrowienia dla wszystkich z Bio-chemii ;) A i dla grupy trzymajacej wladze tez pozdro! I pamietajcie,ze takich trzech,jak nas dwie to nie ma ani jednej...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipek Bohema Iz w czechach mają siedzibę w bloku. IP: 89.108.207.* 28.07.09, 23:44 Firma lipa. Ludzie z kasą to nie idioci co będą inwestwać w ciemno za namową aktywizatora. Sprawdzcie na maps.google adres ich siedziby w Pradze. To zwykły blok z wielkiej płyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludzie z kasą Re: Bohema Iz w czechach mają siedzibę w bloku. IP: *.elomza.pl 31.07.09, 09:18 Ludzie z kasą to zwykłe matoły hehehe... dorobili sie na cudzej krzywdzie i wyzysku innych. Widzialem paru takich klientów Bohemii. Z uśmiechem na twarzy i manierą podpisują papier ze strata zinwestowanych tam srodkow nic dla nich nie znaczy... Chcą duuuzo zarobic a prawda taka - im wiecej chcesz zarobic tym wiecej stracisz. TAk czy inaczej fajnie ze istnieje taka firma co młodym ludziom pozwala zarobić dobre pieniądze - rzędu kilku, kilkunastu a nawet kilkudziesięciu tyś. zł w miesiąc - kosztem nadzianych grubasów dla których strata 0,5 mln zł nic nie znaczy ha haha... SZkoda tylko ze ta giełda znowu zaczyna sie odbijac i bogate pacany mogą stac sie jeszcze bogatsi heheehe pozdro! Inwestujcie w Bohemia bo warto ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdsfg [...] IP: *.acn.waw.pl 31.07.09, 11:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hot ass Re: Prawda i tak wyjdzie na jaw IP: *.acn.waw.pl 30.06.09, 01:22 buahahahahah No zebym ja to jeszcze napisale :P Ale spoko trzeba bedzie sprawdzic co menago polecaja ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 30.06.09, 16:08 Tak ten Bartek wysoki, a co do tego numeru do prokuratora to fakt zenznawali tak ale osoby które były tam 1 dzień jak ten gal anonim nad Toba Panie Gregorry :)) chyba wiem z kim mam przyjemnosć a moze jakies piffko?? Ale z tego co wiem to ich zeznania się plączą bo co moze powiedziec osoba która pracowała tam 6 godzin hehe. Więc elo i pozdro dla słuchaczy. Ale ciekawi mnie to co napisal PSYCHOLOG jak dajcie znać co do szczegółów. I powodzenia dla starej gwardii...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregory ;) Do Bartka IP: *.elomza.pl 01.07.09, 09:33 Tak,tak Bartku - myślę że się nie mylisz, że ja - to ja ;)) Gal Anonim pisze, że nie ma prowizji i zrezygnował - ja tam prowizje miałem i nie wierzę, że to się zmieniło. Co do sytuacji - to jest ona duuużo lepsza niż przez ostatnie 2 lata. To forum było zawsze - bo jak ja zaczynałem pracę - to też się z nim zetknąłem i trochę mnie przeraziło to, co tu ludzie pisali. Ja jednak podjąłem ryzyko pracy w tej firmie i nie mogę napisać, że tego żałuje. Na pewno było wiele takich momentów, w których chciałem zrezygnować - pewnie jak wielu, którzy tam pracują. Przekonałem się więc osobiście na czym polega praca, jakie są realne zarobki itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xd Re: Do Bartka IP: *.acn.waw.pl 01.07.09, 11:39 tak tak jeleni sie nie szuka ,sami sie znajda na slowo gielda i usa. haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tha pepik Re: Do Bartka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 23:04 pracowałem tam ponad rok... faktem jest że firma nie jest doskonała ale nie istnieją firmy doskonałe ponieważ zawsze znajdzie się ktoś komu coś nie będzie pasowało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student 4 roku Re: Do Bartka IP: 212.180.168.* 13.07.09, 10:13 Witam. Nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale... dziś byłem umówiony na rozmowę o pracę w tej firmie. Wcześniej jakoś za bardzo nie rozglądałem się za opiniami na jej temat. Jak trafiłem tu i przeczytałem pierwszą stronę postów.. przeraziło mnie, nie dość że są takie negatywne komentarze to na dodatek jest ich mnóstwo, a większość z dokładnie opisanych przypadków, opisuje dokładnie tą samą sytuację co u mnie.. tak samo znaleźli mnie na jakiś portalu, tak samo umawiali się na rozmowę nie pisząc nawet jakie to stanowisko, a poza tym.. zupełnie inna branża niż ta w której się rozglądałem.. czyli coś w tym musi być. Zrezygnowałem z rozmowy, wolę w tym czasie poszukać czegoś innego. PS. może dopiero szukam pracy, ale pierwszy raz spotykam się z aż taką negatywną renomą firmy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit bull Re: Do Bartka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 23:06 a nie pomyślałeś,że możesz naciągnąć klienta ,który postara się odnaleźć Ciebie i wyrównać rachunki,bo ja obawiałbym się takiego typu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takijeden Re: Do Bartka IP: 109.243.151.* 01.02.10, 15:24 Byłem tam na rozmowie jakiś czas temu prowadził jakiś młody koleś ciemne włosy, wzrostu średniego. Hmmm... szczerze to troche to śmierdzi biuro jak call center, nie widziałem dużo ale to jest telemarketing trzeba dzownić i namawiać ludzi aby inwestowali tylko jedno pytanie, jak już zainwestują to czy cos zarobią bo jak tak to ok gorzej jak sie ich wyd... Ale nie moja brożka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek podjarek Re: Do Bartka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 20:16 panie Marek... z tego co żeś pan napisał wynika że praca w Bohemii znacząco obniża potencję i trzeba ratować się różnymi specyfikami jak preparat z cynamonu i cząbru... wiadomo... pieniądze to nie wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikora Re: Do Bartka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 17:47 tez bylam na rozmowie w spr pracy w bohemii troche mnie to wlasnie dziwi pozniewaz zaproponowano mi naprawde wysokie stanowiska gdy ja ubiegalam sie zupelnie o cos innego.. nie posiadam doswiadczenia na rynku a ni na gieldzie no kompletnie nic a pan mi odrazu zaproponowal stanowisko agenta czy cos takiego.. nie rozumiem a po tym co tu czytam to rece az opadaja.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Do Bartka IP: *.acn.waw.pl 25.07.09, 13:52 Bo jeżeli chcesz to zdajesz egzamin na agenta lub maklera tylko to wymaga czasu, nauki i poświęcenia... A tak zapytam to byłaś może na rozmowie u S.....??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikora Re: Do Bartka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 11:27 nie nie u S.... nie wiem dziwne to i daje sobie spokoj.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Do wszystkich IP: 109.243.162.* 24.03.10, 21:11 Drodzy Czytelnicy! Byłem, poznałem, spróbowałem i się tym wszystkim wypchałem. Ten mega przekręt, jaki panuje w tej firmie nie mieści mi się w głowie. Począwszy od rozmowy kwalifikacyjnej, na którą są zapraszani chyba wszyscy zarejestrowani na portalach pracy, a skończywszy na wciskaniu kitu klientom, by posłusznie oddali prowizje. Bohemia + Capital Partners to takie małe ELDORADO - żyć, nie umierać..., ale tym na samej górze. Wszystkim chętnym - POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobik zaptanie o warunki IP: *.elomza.pl 17.10.09, 17:26 siema. mam pytanie. jak ktos ma licencje maklera, to na jakie stanowisko moze liczyc w tej firmie? Czy ma umowe z bohemią czy z CP AS? Bo skoro szkola wszystkich na maklerów to moze potrzebuja?? Dajcie znac jak ktos wie jakie sa tam warunki dla osoby posiadajacej licencje maklera. Pozdrawiam John'a Travoltę :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I Re: zaptanie o warunki IP: 77.222.246.* 17.10.09, 21:50 jak masz maklera, to Cię nie przyjmą, wystARCZY IM TEGO, KTÓREGO MAJĄ (POZDROWIENIA DLA AQWARIUM) ONI NIE CZUKAJĄ LUDZI Z DOŚWIADCZENIEM I LICENCJAMI, TYLKO LUDZI, KTÓRYMI ŁATWO MANIPULOWAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: zaptanie o warunki IP: *.chello.pl 19.10.09, 19:28 Jak dobrze, że trafiłem na to forum. Jutro miałem iść trzeci raz do nich ale po tym co przeczytałem chyba sobie odpuszczę. Zdziwił mnie fakt, że po tym co napisałem na teście w ogóle do mnie zadzwonili ale teraz wychodzę z założenia, że po prostu biorą wszystkich jak leci =] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 15:42 pracowałam tam tydzień-kompletna porażka, praca po 9 godzin i praktycznie zawsze trzeba zostawać po godzinach, kasy nigdy nie zobaczyłam a ludzie tam pracuja po 3/4 dni i odchodzą, nic dziwnego, strata czasu i nerw...odradzam każdemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malenka Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.memrb.com.pl 03.08.09, 10:55 szrakom odradzma bo nieliczni zarabiaja wielka kase, a inwestoprom doradzma bo wielka kase zarabia sie na prowizjach od inwestorow:) nie wazne czy klinet zarabia czy nie, zleca mu sie wykonanie tranzakcji by samemu za nia dostac prowizje. pozatym nie ma tam zandych analitykow, chybił trafił. przekupstwo ludiz z KNF nawet:D prawda nei wyjdzie na jaw za grube miliony:) serio. a nazwa firmy co rusz sie zmienia. np po wizycie inspekcji pracy rok tmeu sie zmianiła:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 21:04 hahaha, amiełm okazję jakiś czas temu być w tej "firmie" na rozmowie rekrutacyjnej, to pierwsze pytanie typka brzmiało "ile chciałbym w życiu zarabiać i jakim samochodem się wozić" - od razu wiedziałem, że coś jest nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.08.09, 06:59 firma krzak podszywają sie pod CP i dostają niezłą kaskę za szkolenia z UE "rozmowy rekrutacyjne" wiem bo już ich sprawdziłem i ktoś się już nimi zainteresował. NIE CHODŹCIE TAM SZKODA ZACHODU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWAŻAJCIE Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 04:14 Cześć. Miałem okazję również uczestniczyć w rozmowie rekrutacyjnej w tej "firmie". W momencie kiedy zadałem pytanie wąsatemu Panu 'co właściwie będę robił na tym stanowisku?'; odpowiedział: 'to zależy od bardzo wielu rzeczy, na początku robi się różne rzeczy'; ja: 'ale jak wyglądałby po prostu mój pierwszy dzień pracy, gdyście mnie państwo zatrudnili, czym bym się zajmował tego dnia'; znów zaczął odkręcać kota ogonem; zgasiłem go po tym jak zapytałem dlaczego nie umie odpowiedzieć na tak proste pytanie. Oczywiście na początku padały takie kluczyki do mojego młodgo umysłu jak: bardzo wysokie zarobki, że jego pierwsze prowizje wynosiły po kilkadziesiąt tysięcy dolarów, rozwój zawodowy, szczeble kaierty etc. W sumie bardzo żałuję, że nie zapytałem tego frajera jakimi samochodami jeżdzą osoby tu zatrudnione, albo jakim on sam jeździ, skoro jest człowiekiem skucesu; bo na parkingu stały dwa autka z lat 90-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddddddddd Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.acn.waw.pl 10.08.09, 14:16 No bo co mial ci powiedziec ze bedziesz telemarketerem i jak naciagniesz goscia na gruby chajs to laskawie ci wyplaca te 1000zl w innym przypadku robisz za free i jestes murzynem. Takich jeleni jak ty oni maja 10000 tylko idiota da sie nabrac na te bajery z milionami. Zal ze wykorzystuja bezrobocie i biede w Polsce ale kto sie terqazkim przejmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 77.222.246.* 11.08.09, 12:00 jeżeli ten pan, z którym rozmawiałeś był grubo po 40-stce, to miałeś okazję rozmawiać z panem Markiem-największym kanciarzem, krętem i złodziejem w tej firmie, on kradnie kontakty do klientów. a na dodatek od niego co tu owijać w bawełnę ŚMIERDZI!!!!!!!jak ja tam pracowałem to niczym nie jeździł, na rower go nie było stać i nigdy nie ma własnych papierosów, raz nawet wziął fajeczkę od swojego potencjalnego klienta, żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trochę dziwne Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 17:51 Byłam tam na rozmowie i na szkoleniu. To forum mocno mnie zniechęciło, a że na logikę taka ilość wpisów od 2007 roku (począwszy od firmy CP) daje do myślenia więc ciężko się określić jednoznacznie. Ps. Gość przeprowadzający rozmowę kwalifikacyjną mówił bardzo dobrze po polsku i sprawiał wrażenie osoby posiadającej wiedzę (może to tylko wyuczony dla zmyły fragment, a po przyjęciu następuje tabula rasa - czyste domysły wnosząc z poprzednich wpisów). Ale na akwizycję nie ma co tracić czasu. Już kiedyś próbowałam i wiem, że nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik były Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 16:51 UWAZAJCIE!!! pracowalem tam i powiem, iz nie ma gorszej pracy jak tam!!! telemarketing nooooooooo skad:) sami biznesmeni, ktorych nie stac na paczke papierosow na zwykly samochod ale skaaaaaaaad oni dziwia sie polaczka czemu kupuja uzywane... ciesze sie ze odszedlem!!! i mam normalna prace z czego jestem bardzo zadowolony!!! nie dajcie sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.aster.pl 23.09.09, 18:36 uważajcie na Bohemie bo ta firma to dno kompletne!!!!! Uważajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nmnoljkj Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 14:21 ciesze sie że istnieje to forum, bo dziś zostałam zaproszona na rozmowę i teraz wiem że nie pójdę. Szkoda mojego czasu zwłaszcza ze musiałabym przyjechać spoza Warszawy. Nie przeczytałam wszystkich wpisów ale mi wystarczy, zeby mieć zdanie na ten temat. Wiele jest takich "firm" i miałam nieprzyjemność poznać osobiście kilka z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menso ile ludzi tam jest IP: *.elomza.pl 30.09.09, 19:18 Ile osob tam pracuje? Chyba wszycsy nie odchodzą? Chyba są pracownicy - form jest ok 2,5 roku - chyba nie jest aż tak źle? Co tam jest nie tak?? Moj kolega tam pracowal ale musiał zrezygnowac - niby normalna firma jak kazda w tej branzy ;) ... i kolega tez wspominał o szkoleiach na maklera czy cos podobnego chyba przesadzacie troszkę ;] Pozdro dla Johna Travolty ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik Re: ile ludzi tam jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 09:05 sraty taty ale musial zrezygnowac ciekawe dlaczego tego juz zapewne nie powiedzial:) sluchaj wszystkich innych ostrzegam omijajcie na 10000000000km ta firme!!!!!!!! nie dajcie sie!!!!!!! a kolega niech idzie pracowac jako niewolnik skoro taki spragniony jest:) moze wtedy nauczysz sie ze ludzkie slowa sa wazniejsze pomimo tylu wpisow niz takie gbybanie!!! zapewne moze to twoja szansa zyciowa w tej firmie idz sprobuj a za tydzien dolaczysz do tego forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goś Re: ile ludzi tam jest IP: 217.96.101.* 09.10.09, 13:55 Hehe travolty- bena afleka a swoją drogą pracowałam tam 9 miesięcy teraz żałuje, szukając nowej pracy przestalam wpisywac bohemie bo szczerze się tego wstydze ze dalam sie tak wykorzystac. Za******łam jak dziki wół 25-25-25 (bo mialam wysokie wymagania wobec siebie) a na dowidzenia travolta mi powiedzial "co Ty z siebie dajesz dla firmy" " po co mamy Cię tu trzymac" "gó... mnie obchodzi twoje zdrowie, bo wielu jest hipochondryków żeby zwolnienie ciągnąć" wiec nie czekałam aż skonczy się miesiąc czy aż mi wypłacą, po prostu zniszczyłam swoje kontakty, napisalam natychmiastowe wypowiedzenie i wyszlam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szulc Re: ile ludzi tam jest IP: *.jjs-isp.pl 13.10.09, 10:35 Witam Dzisiaj idę na drugą część szkolenia, i po przeczytaniu tylu negatywów mam obiekcje. Wiem z doświadczenia że pierwsze kroki wszędzie są ciężkie, ale podstawa powinna być + prowizja za osiągnięcia. Czy ktoś mógłby mi przybliżyć coś na temat treści umowy na zlecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol. goś Re: ile ludzi tam jest IP: 77.222.246.* 13.10.09, 19:50 witam cię droga koleżanko, co do johna, najbardziej mi się podobało jak przez 4miesiące powtarzał mi, że we mnie wierzy, tylko nie mam szczęścia, mam walczyć a napewno mi się uda jeżeli będę robić 20, 20 20, to statystycznie będę miała przynajmniej jednego klienta miesięcznie, jestem pozytywnie beszczelna, i takich ludzi firma potrzebuje. jak odchodziłam usłyszałam, że się do tego nie nadaje - po prostu.Żałosne. Te ciągłe motywacyjne meetingi wychodzą bokiem. szkolenia sprzedażowe, jak w każdej innej firmie finansowej, bez rewelacji, ale oceniam na dobre,szkoda tylko, że podstawa to 810zł, o ile ci łaskawie ją zapłacą, jeżeli złapiesz klienta-jelenia(a takich z wizją od pucybuta do milionera nie brakuje) nikt ci podstawy nie zapłaci. Wtedy masz tylko prowizje uzależnioną od obrotów. Wpatrzona byłam w Travolte jak w obrazek i wierzyłam w każde jego słowo, myślałam, że to taki dobry człowiek, do czasu. Niczym nie różni się od pozostałych pepików, nowym pracownikom radze dokładnie słuchać, co menagerowie wam mówią, zasada ograniczonego zaufania jest w tej firmie niezbędna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pr Re: ile ludzi tam jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 13:49 az dziwne ze tyle czasu wytrzymalas tam i za te pieniadze i w takich warunkach... ale jak to mowia ze praca w tej "firmie" jest dla desperatow... tonacy nawet brzytwy sie lapie... ja bardzo zaluje kazdej minuty straconej w tym czeskim cyrku i bede zalowal do konca zycia!!! zwroccie uwage ze codziennie jest ich ogloszenie na portalu pracuj pl!!! CODZIENNIE!!! w koncu nic dziwnego ze ktos sie bogaci kosztem takich osob jak my, ktore nie wiedzialy w co sie pakuja... mam nadzieje ze to forum uchroni kolejnych mlodych przed wyzyskiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: ile ludzi tam jest IP: *.acn.waw.pl 19.10.09, 21:36 Mnie sie poprostu chce plakac jak ludzie sa zdesperowania i naiwni na tego typu ogloszenia.Ludzie wy nawet nie wiecie jakie prawdziwe srodowisko maklerskie jest zamkniete.To tak jak w TV a moze i jeszcze bardziej . Ale niestety taka jest sytuacja teraz w Polsce wyzysk i cwaniactwo na kazdym kroku a mialo byc tak dobrze :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: ile ludzi tam jest IP: 212.91.26.* 21.10.09, 13:21 Właśnie dzisiaj byłem na rozmowie rekrutacyjnej w tej firmie Bohemia Iz otworzyli nowa siedzibę w Krakowie ul Mehoffera 10. Po przeczytaniu tych wszystkich wypowiedzi zastanawiam się co teraz zrobić na rozmowie był pełen profesjonalizm itp. Porszę o radę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: ile ludzi tam jest IP: 188.33.57.* 21.10.09, 15:34 jezeli masz siłe i kase zeby czekać kilka mc na kasę to idż podzwonisz sobie 2 tyg i uciekniesz bo dojdziesz do wniosku ze bazy danych sa stare bedziesz dzwonil do kolesia ktory zmarł 2 lata temu zalezy jaki menager jeden uczy 2 zrozumiec nie mozna... sa ludzie ktorzy zarabiaja ale sa tepi ze szok a o gpw nic nie wiedza... atmosfera fajna i do lazienki smialo mozesz smigac w kazdej chwili jezeli zrozumiesz system jakim pracuja to jest jedna szansa na 10 ze to tla Ciebie... godz pracy zmienne min 9godz... weekend wolny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: ile ludzi tam jest IP: 188.33.57.* 21.10.09, 15:37 pracowałem to wiem wszystko odpowiem na kazde pyt... a i podstawy niema praktycznie zadnej finansowej mc na czysto ok 800 zl jezeli wykonasz 20/20 co dla osoby powolnej lub niekomunikatywnej i pracujacej krotko praktycznie niemozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr Re: ile ludzi tam jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 16:07 sluchaj rozmowa profesjonalna dlatego ze znow pewnie sprowadzili menagera z czech zeby zamydlil oczy naopowiadal bajek i do przodu zeby tylko parobkow do pracy zdobyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: ile ludzi tam jest IP: 188.33.57.* 21.10.09, 16:32 zastanawia mnie to dlaczego ludzie czytajac opinie pracujacych nadal tam ida... mysle ze mydlenie oczu na szkoleniu i rozmowach kwalifikacyjnych jest tego wina... no ale mimo to polacy takze pracuja nawet wiecej niz rok ale od zadnego niedowiesz sie ile zarabia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: ile ludzi tam jest IP: 188.33.57.* 21.10.09, 16:36 WAZNE!!! zastanawia mnie dlaczego kazdy czech ma albo Q7 albo carrera... wszystko nowe nawet jeden Infinity przybywał no a biedne polaczki ztm lub jak blizej pieszo zaden nawet lepszego auta nie mial a to juz świadczy o czymś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: ile ludzi tam jest IP: *.mielec.mm.pl 21.10.09, 16:41 Witam wszystkich Duzo sie dzis naczytalem nt tej firmy a to dlatego ze tez dzwonili i zapraszaja na rozmowe. I pytanie do Michała ktory byl dzis na rozmowie w Krakowie jak to mniej wiecej wygladalo tzn co pytali, czy mowili nt umowy, wynagrodzenia itd Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: ile ludzi tam jest IP: 212.91.26.* 21.10.09, 21:37 Rozmowa bardzo kulturalna. Pytania o ostatnia pracę moje wady, zalety. Czego oczekuje w przyszłości. Dlaczego to właśnie mnie mają wybrać. na temat umowy nic nie wspomniał. Dziś wieczorem zadzwonił do mnie facet od rekrutacji. Zacząłem się dopytywać co do umowy on na to nie mówiłem wcześniej. No i w końcu się dowiedziałem że umowa zlecenie na 5 miesięcy potem egzaminy wewnętrzne i dopiero jak zdam to umowa o pracę. Dla mnie lipa bo mi zależy na ubezpieczeniu dla żony i córki a on na to , ze muszę sobie sam sie dowiedzieć czy na umowę zlecenie u nas w kraju ( w Polsce) jest ubezpieczenie LOL ... on jest chyba z marsa na tym poprzestałem i podziękowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: ile ludzi tam jest IP: *.zax.pl 22.10.09, 17:14 Dzieki za odp Michał, czyli jednak nie do konca tak profesjonalnie jak piszesz skoro na temat umowy nic nie powiedzial :) Na temat wysokosci wynagrodzenia tez pewnie nie wspomnial? A czy mowil generalnie na czym praca Twoja ma polegac bo jestem ciekawy w jaki sposob opowiadaja o danym stanowsiku(skoro ludzie pisza na forum ze dostajesz baze ludzi i masz im wciskac jakies tam instrumenty fin)? POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex menadzer Re: ile ludzi tam jest IP: *.centertel.pl 27.10.09, 19:54 ludzie omijajcie ta firme wielkim lukiem!!! awanse?mozecie jedynie zostac menadzerami ktory ma podstawe 1000zl hehe ciekawe w jakiej firmie menago tyle zarabiaja:) bajki o duzej kasie to standard,wyzysk,jedna osoba ma licencje maklera a reszta po liceum :) polowa rzeczy jakie tam sie dzieja to rzeczy nielegalne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student ekonomii Re: ile ludzi tam jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 03:28 dostałem maila na portalu pracuj.pl o wspaniałej ofercie pracy w tej zacnej firmie. Miałem mieć rozmowę kwalifikacyjną o 10, dobrze że przed snem wstukałem nazwę firmy w google. Pożal się Boże, miałem szczęście że sie na to forum natknąłem ;) Dziwne też że mailowo się umawiali na spotkanie, nawet telefonu nie chciało się użyć ;/ tragedia!!! Jest ciężko teraz ze znalezieniem pracy/praktyk w zimę, ale na takie g... Pozdrawiam wszystkich szanujących się studentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cosiu Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.gemini.net.pl 25.11.09, 16:03 wlasnie byłem na rozmowie o pracę w tej firmie w oddziale krakowskim, ponieważ chciałem sie sam przekonac jak tam jest. oto moje wrażenia: LUDZIE!!! błagam was nie pracujcie w tej firmie, według mnie to wyzyskiwacze, koles na rozmowie ciagle mówil o kasie, ze zarabia sie po 15000 zł mieisecznie. po prostu szok. chcieli mnie przyjac juz pod koniec rozmowy kwalifikacyjnej, jezli w ogole mozna ja tak nazwac. jesli chodzi o warunki to przez pierwsze miesiace pracuje sie na umowe zlecenie bez zadnej podstawy (!), żadnej, czyli jak nie zlapiesz klienta to rachunki zaplaca sie same. koles powiedział mi, że jak sie dobrze pracuje to po jakims czasie ( tu nie byl w stanie dokłądnie okreslic po jakim) mozna miec umowe o prace, ale pod warunkiem, że zda sie egzamin maklerski. to juz masakra jakas. jest to kolejna firma, która zatrudnia kazdego ( tak mysle) i kaze dzwonic i namawiac do inwestowania nie dajac w zamian nic oprócz telefonu służbowego w biurze:D:D:D hahahha. pewnie nie bede juz tu wchodził na to forum dlatego na koniec proszę Was poszukajcie czegos innego. dzieki, cosiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bohemiaiz.pl Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 21:07 Witam, mam do sprzedania domene: www.bohemiaiz.pl w razie pytan prosze o kontakt: renewables@o2.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potencjalny_pracow Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 188.33.27.* 01.12.09, 19:05 Dzieki za informacje w wątku, właśnie ta firma mnie zaatakowała poprzez pracuj.pl ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snake_grzechotnik Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.09, 13:45 Cóż - na początku wszystko wygląda profesjonalnie i w sumie jest chyba profesjonalne, ale fakt jest taki - to nic innego niż TELEMARKETING, jak ktoś się czuje by siedzieć od 8.15 do 17.00 przy stole z grupa innych, podobnych sobie pracowników i dzwonić do ludzi z bazy danych zakupionej przez firmę by sztuczkami marketingowymi nakłonić ich do zainteresowania ofertą to powodzenia - kasę można zarobić ale ja osobiście pie...a dostałem po 3 godzinach i się spakowałem i wyszedłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z drugiej strony Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.static.gprsbal.plusgsm.pl 04.12.09, 22:20 Witam, do mnie również wykonywano telefon z firmy Bohemia. Po krótkim zapoznaniu się z owym biznesmenem, który ten telefon wykonał dowiedziałem się (n-k;)) że mogę pograć na giełdzie razem z 19-letnim gościem. Od początku raził mnie brak jakiegokolwiek profesjonalizmu ze strony owego ''agenta''. Kiedy zacząłem wyciągać z niego informacje, co mogło by się stać z zainwestowaną gotówką, zaczął się jąkać, wymijał krępujące go pytania, aż w końcu sam się rozłączył :) Jak każdy biznes partner, z którym moja firma i moi współpracownicy robimy interesy, dogłębnie sprawdzamy wszelkie informacje o nich. Chcielibyście robić interesy z takim partnerem? Któremu zależy tylko i wyłącznie na tym, aby dostać prowizyjke za zdzieranie pieniędzy z ludzi. Tak na zdrowy rozum: ludzie którzy mają własny biznes, czy to mały średni czy więksi, sami doskonale wiedzą gdzie lokować swoje pieniądze. I jeszczo jedno wspomnę: niedawno nawet zupełnie przy okazji porozmawiałem z moim biznes-partnerem, rozmowa przypadkowo zeszła na temat bohemii. Okazało się że ów partner również miał przyjemność rozmawiać z agentami Bohemii. Niestety, i tu również nie udało się zarobić fortuny, ze względu na dość mizerną opinię. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bohemii szef Re: bohemia.iz co sądzicie IP: 89.174.58.* 15.12.09, 07:43 Sądzę, że w każdej firmie są lepsi i gorsi pracownicy (w Pańskiej firmie - również) i dziwi mnie że poważny człowiek wystawia opinię całej firmie po kontakcie z JEDNYM pracownikiem. Ludzie interesu wiedzą jak lokować swoje pieniądze...tak:) dla większości "ludzi interesu" założenie lokaty to lokowanie pieniędzy bo to "pewny zysk". Zysk? jaki zysk? a podatki? a inflacja? nie mówiąc o zmianie wartości pieniądza w czasie? Lokata to zamrażanie gotówki a nie jej inwestowanie, pomyślcie o tym "ludzie biznesu" :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rok pracy stracony Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.09, 22:35 pisz więcej, czeski matole. to, że lubisz jak twoja okrężnica przyjmuje czeskiego drąga, śmieją i plują ci prosto w twarz, nie upoważnia cię do tego aby zwracać uwagę ludziom którzy do sukcesu doszli przez własną i uczciwą pracę. za to twój zarobek zależy od tego, jak bardzo będziesz takim ''ludziom biznesu'' wchodził w dupsko. pozdrawiam, ciumkaj dalej pepikowego pędzla w jakimś mercu należącym do kmiotów obiecujących ''duzie, duzie pjeniondze'' ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bohemii szef Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 16:19 Dzieciaku nie pisalem do ciebie a ty jedziesz jakimis pedalskimi tekstami? Zle to robisz chlopak, zamiast wyzalac sie na forum wez sie do pracy ktora da ci pieniadze (swoja droga, siedzisz z nami rok bez efektow? co ty myslisz, ze jestes niesmiertelny? nie radzisz sobie tu, to idz gdzie indziej gdzie zaczniesz zarabiac) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.home.aster.pl 27.01.10, 00:15 Może chłopak z góry wyraził się nieco chamsko. Ale też podejrzewam, że jesteś jakimś dupowłazem z bohem. Co do mnie to po przygodzie z bohemią pracowałem przez rok w naprawdę poważnej firmie informatycznej gdzie zarabiałem 6 tysiączków Brutto. A jak zmieniłem pracę to szef wystawił mi zajebiste referencje, więc uważam się za wartościowego pracownika. Gdy pracowałem w bohemi napatrzyłem się na waszą działalność i zgadzam się ze wszystkim niepochlebnymi wypowiedziami o was na tej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do inteligentnego Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 14:08 podawanie zarobków brutto ma taki sam sens jak podawanie długości przyrodzenia razem z kręgosłupem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.home.aster.pl 30.01.10, 16:01 Czyżbym wyczuł subtelną nutkę zazdrości? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.10, 17:39 nie ma co zazdrościć, tylko zakasać rękawy garnituru od Armani'ego i zarabiać przeogromne pieniądze w bohemii! tylko nie poświęcajmy się aż za bardzo, ponieważ w wieku 30 lat kończymy aktywność zawodową. aha, i jak babcia się zapyta ile zarabiamy, to raczej mówmy że 2000zł. bo jak byśmy powiedzieli ile na prawdę zarabia się w bohemii, to by starsza kobicina nie uwierzyła ;) (autentyczne słowa czeskiego 'managera') pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12 Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 20:45 "pracowałam" tam w cudzysłowu to napisałam bo harowałam tam 2 miesiące za darmo!!!!!!!!!!!!!!!!! To są oszuści, złodzieje, poniżają ludzi, każą być chamscy dla ludzi!!!! 'szefowie" to Czesi którzy uważają że mogą wykorzystywać Polaków i traktować jak śmieci!!!!! szkoda Państwa czasu i nerw!!!! lepiej poszukac sobie mniej platnej pracy i pracowac z myslą że na tego 10 będą pieniążki na koncie i że będzie za co przetrwac kolejny miesiac a nie biedowac!!!!! Naprawde prosze nie nie nabierac na ich obietnice o wysokim wynagrodzeniu!!!!! nikomu nie życze tylu na darmo "zjedzonych" nerw i przykrosci jakie mnie tam spotkały!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.interq.pl 11.12.09, 17:10 Szukasz pracy w domu? Chciałabym zaoferować Ci pracę za pomocą internetu. Wystarczy poświecić 1-2 godzin dziennie. Jeśli jesteś zainteresowany wyślij e-maila w temacie wpisując "praca" na adres asiawoj22@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: bohemia.iz co sądzicie IP: *.elk.mm.pl 06.01.10, 19:13 powiem wam wszystkim tylko jedno , pracowalem w tej firmie pol roku , mialem trzy close łacznie na 60 000 $ i zerznelem swoich klientow jak swinie do zera i gowno z tego tak naprawde bylo bo menago mowia zawsze tak , nowy miesiac nowe pieniadze, do teg dochodza podrabianie podpisow itp roznego typu nielegalne sprawki klamanie dla klientow a pan z KNF nic na to nie poradzi nie chce o tym wiedziec. Jebac czeskow petra i wladzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Bohemia IZ i inne firmy "krzaki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 17:29 UWAŻAJCIE NA FIRMY: Bohemia IZ, GQ Marketing (tudzież Cobra Group, IDM Systems, TJ Marketing, Ellopart Marketing) oraz DSA sp. zoo!!! POZDRAWIAM SERDECZNIE! Odpowiedz Link Zgłoś