Dodaj do ulubionych

przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwentus ?

02.11.08, 10:03
znalazłem ostatnio ofertę pracy w prasie na ww. stanowisku- 2000 netto +
prowizja, teraz pytanie dla PH, jak wygląda taka praca w realu, warunek
konieczny własny samochód ! jak z paliwem, po drugie aktywne pozyskiwanie
klienta przez prace w terenie! wracamy do epoki kamienia łupanego i chodzimy z
drzwi do drzwi, czy otrzymujemy bazę klientów zainteresowanych ? nie
pracowałem nigdy jako PH! z góry seredeczne dzięki pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: julek Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.gprs.plus.pl 02.11.08, 14:29
      podbijam :) tez jestem zainteresowany! moze wrescie ktos sie wypowie
      • Gość: tomi [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 12:15
        Treść postu jest niedostępna.
        • Gość: gthy [...] IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.11.08, 15:18
          • Gość: freedom Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 09:59
            witam:) bylem kilka dni temu na rozmowie kwalifikacyjnej....
            oto warunki: 2 tyg. bezpł. szkolenie, umowa na okres próbny (3 miesięczna) a
            finanse wyglądają tak, że za 1 m-c 1500 zl netto, 2-3 m-c 2000 zl netto, do
            wyrobienia plany sprzedażowe, nie ma ryczałtu na paliwo !!! za to niby wysokie
            prowizje...
            • Gość: Max Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 10:56
              Powiem tak ja jestem przedstawicielem firmy Juwentus a wcześniej przez 9
              miesięcy byłem asystentem handlowym i miałem do wyronienia 5 umów w miesiącu
              żeby dostać premię i wyrabiałem co miesiąc a podstawy miałem 1300 na rękę!!Fakt
              teraz jest ta podstawa 2000 tys. przy podpisanych 6 umowach ale z tych 6 umów
              też masz drowizję co daje 1 tys prowizji więc masz już 3 tysie ale chłopaki z
              tego co wiem to zarabiają po 4-5 tys.ale pracują już kilka lat ale niestety w
              tym zawodzie trzeba nabrać obycia i doświadczeni!Trzeba też mieć dużo samo
              zaparcia bo praca jest ciężka złaszcza na początku bo niestety trzeba chodzić
              bardzo intensywnie od drzwi do drzwi jak domokrążca ale potem ludzie sami
              dzwonią co nie zwalnia człowieka od ofertowania ale już nie tak intensywnie!!Ja
              ze swojej strony polecam a i atmosfera w pracy nie jest taka zła jak kolego
              przedstawia wyżej!Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz!Pozdro
            • Gość: KendiDadi Re: przedstawiciel handlowy Solid Security - Wwa IP: 94.254.173.* 28.05.09, 14:04
              Warunki dla asystenta PH w Warszawie sa takie - 2tys podstawa + 100zł
              jednorazowo od sprzedanego monitoringu. Tydzien szkolenia (w terenie +
              produktowe) i wio w droge.

Nie ma zadnej bazy klientow, chodzisz do domow jednorodzinnych, sklepow,
              osiedli, biur, kwiaciarni itp.

Musisz zlozyc 40 ofert dziennie z czego 20 poparte kontaktem (oznacza to ze
              klient musi dac wam swoj nr telefonu zeby nastepnego dnia mozna bylo do niego
              zadzwonic). Praca od 8 do 16, za korzystanie z wlasnego samochodu zwracaja
              400zł/mc (to akurat dzisiaj wystarcza na 100l paliwka, a powyzej tego bulisz z
              wlasnej kieszeni, albo chodzisz na piechote).

Rano obdzwaniasz klientow ktorzy wczoraj nieopatrznie dali ci swoj numer, a
              popoludniu gonisz szukac nowych...

I teraz najlepsze - dziennie skladasz 40 ofert, w miesiacu wychodzi 800 (2000zł
              netto/m-c to wychodzi 2,5zł za jedna oferte). Po 3 miesiacach odwiedziles 2400
              punktow, ale masz swoj rejon ktory nie moze zachodzic na rejon innego PH.
              Ciekawostka - w Warszawie i okolicach dziala ok 90 takich
              przedstawicieli-asystentow i kazdy musi odwalic swoje 40 dziennie, czyli ok.
              3600 ofert złożonych dziennie.

Test na spostrzegawczość: - Wyjdzcie na ulice i sprawdzcie sobie ile kwiaciarni
              i sklepikow w okolicy NIE MA jeszcze wykupionego monitoringu w Solid albo
              Juwentusie czy innej... Bo tylko oni mogą zostać waszymi potencjalnymi
              klientami :)

• Gość: Samochodziarz Re: przedstawiciel handlowy Solid Security - Wwa IP: *.acn.waw.pl 25.11.09, 09:20
                Hahahaha. Śmieszą mnie takie osoby do łez, co uważają, że koszty eksploatacji samochodu (na dodatek swojego) to wyłącznie paliwo. Zarobi taki 4000zł, na paliwo da 1500zł i myśli, że 2500zł ma na czysto. Nie liczy kosztów napraw i przeglądów, czasu i kosztów dojazdu do warsztatu, brak zarobku w dniu kiedy nie ma auta, amortyzacji auta, zakup opon, mandaty itd...
                Po paru miesiącach takiej "pracy" jeśli zapisuje skrupulatnie wydatki uświadamia sobie ile rzeczywiście zarobił i wychodzi, że tyle co na kasie w żabie, biedronce czy innym żuku :)

Ja sporo napraw wykonuje sam, nie korzystam z usług ASO ale drugie tyle co na paliwo wychodzą koszty pozostałe. Wystarczy zapisywać sobie wszystkie wydatki z ostatnich 3 lat i policzyć prawdziwe koszty. Warto też uwzględnić, że kiedyś trzeba będzie zakupić nowy pojazd, więc należy odkładać kasę. A nie obudzić się z ręką w nocniku - bez auta i bez dalszej pracy...

Podobna akcja jest z pracą na własną działalność. Większość ludzi nie rozumie dlaczego pracodawcy w ten sposób zatrudniają, jakie zagrożenia i koszty się z tym wiążą i jak dostanie 20% więcej do pensji to cieszy się, że jeszcze wyjdzie na swoje...

Ale naiwnych nie sieją...

P.S. Ogłoszenie o pracy na stanowisko Asystenta ds. sprzedaży w Solidzie jest umieszczane non-stop. O czymś to chyba świadczy :)

Gość portalu: KendiDadi napisał(a):

> 400zł/mc (to akurat dzisiaj wystarcza na 100l paliwka, a powyzej tego bulisz z
                > wlasnej kieszeni, albo chodzisz na piechote).

• Gość: Pablo Re: przedstawiciel handlowy Solid Security - Wwa IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.11, 23:49
                  Ja byłem na rozmowie jakiś czas temu..stanowisko jakieś podobne w nazwie podobno dzwoni się do klientów stałych umawia się spotkanie na jakieś dodatkowe konserwację sprzętu czy coś takiego, a potem oczywiście jedzie się podpisać umowę..co mnie zdziwiło powiedzieli mi że nie ważne ile będę pracował,jak dobry będę to na umowę o prace minimalna krajowa reszta na umowę zlecenie.. dziwna ta forma jakaś myślałem,że duża korporacja itp a tu wielkie szambo jeśli chodzi o zatrudnienie
      • Gość: boj Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.04.10, 09:29
        Za kilka dni Solid wchodzi do KGHM-u. Wejdzie sam, bo proponowane warunki są
        dla nas nie do przyjęcia. Nie jesteśmy dziadami. Chcemy żyć w miarę normalnie.
        Chcemy co jakiś czas pójść do kina, teatru czy na balangę. Solid biletów
        nam nie kupi, musimy więc zadbać o to sami. I zadbamy. JEDEN WARUNEK !!! MUSICIE
        NAM POMÓC !!! WALCZYMY NIE TYLKO O SIEBIE. WALCZYMY TAKŻE O WAS.
        Warunek
        ten to :
        NIE DAJCIE SIĘ ZAPĘDZIĆ DO KGHM-u JAKO MIĘSO ZASTĘPCZE.
        Będą Wam proponować duże pieniądze za przyjazd i zastępstwo. Zaproponują Wam hotel
        , wyżerkę i pracę
        non stop.Wytrzymacie tak miesiąc, dwa a potem ??? Zarobicie kasę . Jeżeli
        zdążycie się wykąpać, będzie ok. Będziecie pachnieć i liczyć pieniądze, które
        prędzej czy później w jakiś sposób Wam odbiorą. Tak będzie potem.
        Jeżeli nie przyjedziecie, ZWYCIĘŻYMY. Jeżeli przyjedziecie będziecie
        LUMPENPROLETARIACKIMI ŁAMISTRAJKAMI. Spotkacie
        się tutaj z ostracyzmem, wrogością. Będą na Was pokazywać palcami i pluć. Wybór
        należy do Was.
        Wierzymy, że do tego nie dojdzie.Wierzymy, że razem ZWYCIĘŻYMY.
        Walczymy o godne życie ludzi wykonujących najbardziej poniżany zawód. CZAS TO
        ZMIENIĆ !!!
      • Gość: pi na wodę Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.12.10, 19:51
        powiedzieć muszę że zarobki w solidzie są super nawet 4,40 na godzinę czy to nie jest wyzysk?????????????
        • Gość: Czarnuch Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: 80.50.135.* 19.05.11, 11:26
          ale ktoś sie godzi albo nie na to 4,40 jeśli nie chcesz za 4,40 to nie pracujesz i szukasz dalej
          Jeśli wyglądasz w miare schludnie i nie śmierdzisz to idziesz na dobry obiekt gdzie 5,50 - 6,00 dostaniesz. Wszystko zależy od Ciebie.
    • o_jasiek Re: przedstawiciel handlowy Solid Security 05.12.08, 16:01
      Pracowałem w Solid Security jako Asystent PH.

Praca polegała na tym, żeby sprzedać jak największa liczbę systemów alarmowych.
      Za każdy system dostawałem teoretycznie 100 złotych, a za ochronę (monitoring)50
      złotych.

Miałem super auto, firma zwracała mi tylko 400 złotych za paliwo. Po dwóch
      latach auto mi padło od jazdy po dziurach, zaczeło też więcej palić i 400
      złotych to była kropla w morzu potrzeb.

Teraz to wiem, że bardzo się zmieniło na gorsze, prowizje są o wiele wiele
      mniejsze, a i o klienta trudniej ponieważ jest dużo tańszej konkurencji.

Solid Security to potężna firma, największa w kraju, ale należy do grona
      cwaniaków, bo wyzyskuje pracowników.

Poza tym, każdy z pracowników musi prowadzić ZESZYT SPOTKAŃ. Codziennie musi
      odwiedzić przynajmniej 25 klientów, wszystko to zapisać w tym zeszycie z czego
      10 wpisów musi być z kontaktami. Po 3 miesiącach intensywnej pracy rejon pracy
      się kończy i trzeba wszystko zaczynać od początku, a kontakty trzeba przynosić.

Każdy asystent musi minimalnie przynieść 5 umów w miesiącu.

W Solid Security jest dwóch dyrektorów działu handlowego. Jeden to zastępca
      dyrektora nazywa się Kanabus - zna się na tym co robi. Drugi to dyrektor
      Kacperski - konował, na niczym się nie zna. To taki prosty chłopek ze wsi,
      którego oderwano od pługa po tym, jak jego siostra wyszła za właściciela Solid
      Security Pana Szymanowskiego.

To chyba tyle miałem do powiedzenia....

• Gość: aaaaaa Re: przedstawiciel handlowy Solid Security IP: *.icpnet.pl 09.03.10, 22:48
        prawda ja jestem asystentem i to jest niewdzieczna praca a niekomentuje jak ma
        przedstawicie prowizja mzoe wogole nie wplynac tragedia
      • andreas_live Re: przedstawiciel handlowy Solid Security 26.06.10, 21:52
        2 lata jako asystent -come on.Musiałeś się nieźle opierdzielać.Jeżeli chodzi o
        całą resztę to rzeczywiście jest jak napisałeś.
        • Gość: ja Re: przedstawiciel handlowy Solid Security IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.12, 14:04
          Dzięki Panowie za informacje, jutro miałem jechać na rozmowę ale sobie daruję.Pozdrawiam
      • Gość: Asysten PH Re: przedstawiciel handlowy Solid Security IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.11, 11:07
        Pracowałem tam i ogólnie pierwsze 3-mc jesteś chroniony ,nie musisz się zbytnio wykazywać (zależy jakiego masz przydzielonego PH)
        Jeden PH ma wyje.....na tą pracę a drugi ma ciśnienie na kasę.
        Ja trafiłem na takiego z ciśnieniem :))
        Teraz jest tak od 9do 11 jesteś w biurze i robisz oferty i spotykasz się z swoim przedstawicielem
        ON ZA CIEBIE ODPOWIADA
        Około 11 jedziesz w teren ja akurat miałem zaraz przy swoim miejscu zamieszkania
        więc 450zł na paliwko (gaz) spkojnie mi wystarczało:))
        Dziennie nie robiłem więcej niż 50km
        Tu jest największy problem,pracujesz na umowę zlecenie za 500zł
        W razie wpadki jesteś udupiony.
        Jak dla mnie praca spoko
        Prawdę mówiąc 3godziny ofertowania i wyrabiasz dzienną normę
        Dodam że do pracy potrzebne jest zaświadczenie o niekaralności.
        Praca raczej na okres letni bo zimą nie wyobrażam sobie ofertowania przy -20
        Canabus spoko koleś :))
        Lepiej wciskać monitoring a nie ubezpieczenia.

• Gość: mniam Re: przedstawiciel handlowy Solid Security IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 14:38
        tak tak tak ...Kacperski to wielka ciota i tyle..a Kanabus spoko i ogarnięty..typ...masz rację ......
        ogólnie nie polecam Solidu bo tam same frajerstwo się szerzy i tam pracują największe cioty z Warszawy i okolic..... wyzysk i nic więcej.....gó... na paliwo .....same pedały ....takie cioty...
    • Gość: hmm Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: 83.142.205.* 21.07.09, 15:21
      ja pracowałem w juwentusie 2 miesiące, 1,5 na zlecenie do ręki, paliwo we
      własnym zakresie, tzn. z prowizji, telefon oczywiście też, a krótko mówiąc nie
      masz klienta, pokrywasz z własnej kieszeni, w związku że mieszkam poza miastem
      to wychodziło mi ok 100km dziennie (dojazdy + po mieście), co więcej, starzy
      wyjadacze to faktycznie dużo zarabiają ale nie liczcie na pomoc, PH to samotnik,
      w końcu klient to kawałek chleba, więc nikt ci nie pomoże i nie odda klienta, tyle
    • Gość: asdf Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.subscribers.sferia.net 04.08.09, 22:56
      Odradzam wszystkim ta prace...podstawa jest owszem przez pierwszy mies
      1500*prowizje w drugim i trzecim 2000+prowizje... i tu sie pojawia "ALE" tylko
      przez pierwsze 3 miesiace jest ta podstawa...po 3ech miesiacach jedzie sie na
      samych prowizjach czyli ile umow podpiszesz tyle masz kasy...druga sprawa jest
      taka ze nie ma zadnego ekwiwalentu na paliwo!!! do tego prowadzenie zeszycikow,
      normalnie przedszkole...
      Wiec jesli zastanawiasz sie nad ta praca to szkoda twojego cennego czasu i
      pieniedzy...Pozdrawiam
      • Gość: Kacper Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 22:32
        CO TY ZA IDIOTYZMY PISZESZ !!!!!!!!!!!!!!! ja tam robie, od razu 2000 zł NETTO +
        450 zł za paliwo bez NAJMNIEJSZYCH PROBLEMOW !! tez mam prowizje sprzedażowe a
        teraz nowi dostają 2500 NETTO + 450 zł za paliwo a mało tego nie jest juz nawet
        potrzebne prawko ani samochod. Jak Cię wyjebali bo nic nie robiłes ( a Cięzko
        jest NIC nie robic w rejonie ) to nie pisz takich głupot, szczegolnie polecam tą
        prace osobom bez doswiadczenia. Mozna się wiele nauczyc i nie wstydzę się tego
        ze tam robie Pozdrawiam
        • Gość: jugol Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.acn.waw.pl 27.11.09, 11:50
          Na zaczepne ,na dłużej nie polecam zamordyzm i tyle .
    • Gość: Andzia praca biurowa Juwentus IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.01.10, 10:53
      a czy ktos sie orietuje jak jest w biurze w pracy biurowej w
      Juwentusie???jak tam wyglada sytuacjia??
      • Gość: ktos [...] IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 22:26
        • Gość: juwentus PRACA Re: praca biurowa Juwentus IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.12, 22:31
          Grupa Juwentus lider w branży Security, w związku z dynamicznym rozwojem,
          poszukuje ambitnych i kreatywnych Kobiet i Mężczyzn
          na stanowisko:
          AGENTA OCHRONY
          Rejon działania: Górny Śląsk Wymagania:
           wymagany status: emeryt, rencista z rentą chorobową i rodzinną, student studiów niestacjonarnych do 26-go roku życia, niepełnosprawność stopnia lekkiego, licencja POF I° lub II°
      • Gość: Przem041 Re: praca biurowa Juwentus IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.12, 19:43
        pracowalem w solidzie rok teraz pracuje w juwe .... swietni ludzie swietnni dyrektorzy polecam zajmujesz sie tym co musisz umowy, klienci.... a nie jakies zeszysty, kontrole z wawy idiotow, kary za byle co.... masz wynik robisz i jezdzisz kiedy chcesz ....
    • Gość: gosc Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: 109.243.86.* 23.02.10, 19:24
      jezeli chcalabys podjac prace na stanowisku PH to szczerze odradzam,
      chyba że chcesz wiac kase i po 3 miesiacach odejsc. Praca wymaga
      duzego zaangazowania i minimum 10 umow miesiecznie inaczej obcinaja
      pensje. Nie licz na baze danych z firmy tylko sama musisz pozyskiwac
      klientow, jezeli bys dostala klienta od firmy i doszlo by do
      podpisania umowy, wtedy trzeba polowe abonamentu oddac firmie.
      Ryczalt na paliwo daje firma jednoczenie zakladajac GPS w
      samochodzie by miec kontrole nad handlowem. Moje doswiadczenie a
      jednoczesnie wspolpraca z firma Juwentus jest negatywna.
      • Gość: HANDLOWIEC JUW Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.aster.pl 19.03.10, 19:53
        Chciałbym rozwiać wszelkie wątpliwości, śmiać mi się chce z niektórych wypowiedzi.
        Pracuję już kilka lat w ochronie Juwentus jako handlowiec i nie narzekam , parę
        lat wcześniej zarobki były dużo lepsze teraz tak nie jest.
        Uważam że prowizję są duże chodzi mi o sprzedaż ochrony fizycznej 15% z 1
        faktury i 1,5% z każdej do końca pracy...co do 10 umów ... trzeba być baranem
        żeby tylu nie podpisać i wcale nie wymaga to dużego wysiłku.Czytający to
        handlowcy za średnio uczciwie przepracowanych 80h mało gdzie zarobisz takie
        pieniądze w tych czasach.Jeszcze nie spotkałem się w swojej karierze abym mial
        potraconą wypłatę za mniej niż 10 umów- absurt.
        Dla zainteresowanych chętnie służę poradą ...
        • Gość: normalny Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.e-wro.net.pl 21.04.10, 10:29
          o jakich dobrych zarobkach piszesz...???
          puknij się w czoło !
          • Gość: juw Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: 85.222.87.* 08.05.10, 17:10
            jak sprzedajesz Baranie małe systemy , bądź robisz gówniane przepinki to
            faktycznie zarobki będą niezadowalające...
            • marabis Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen 11.05.10, 15:10

Największym problemem tej branży jest ogromna konkurencja. Istna masakra. W tym
              kraju każdy może ochraniać, w najgorszym razie dozorować. Dla większości
              "ochranianych" różnicy nie ma. Stąd czasami śmieszne stawki, albo ponowie grupo
              po 50-tce. Branża się sama wykańcza. Wracając do handlowców, to ich sytuacja
              spowodowana jest właśnie takim a nie innym obrotem sprawy. W u nas trochę
              pokutuję się za ten amerykański model handlowy, gdzie zbija się kokos i
              generalnie jest hi-life. Prawda jest tak, że
              wszędzie trzeba najpierw się naharować, aby później korzystać z wyrobionych
              profitów. Jak komuś taki model nie odpowiada to się nie nadaje. Nawet nie chodzi
              tutaj o jakąś złośliwość, tylko albo się jest zdeterminowanym, albo nie. Jak
              zaczynałem pracę w Juwentusie wiedziałem czego mogę się spodziewać, wszystko
              było powiedziane, na wszystko się zgodziłem. Dzisiaj pracuje na wyższym
              stanowisku, jestem trenerem, prowadzę szkolenia. Doświadczenie, które zdobyłem
              bardzo się przydaje zarówno w pracy jak i w życiu. Co do kasy, to już gdzieś
              ktoś napomknął... 1500 na początek później 2000 i premie.

Pozdrawiam kolegów po fachu i życzę dużo samozaparcia przyszłym handlowcom!
              • Gość: jur86 Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.acn.waw.pl 25.05.10, 16:26
                Witam
                Jutro jade na spotkanie na ul Chełmska w Warszawie w sprawie pracy
                na stanowisko asystenta. Mógłby się ktoś wypowiedziec jak to
                wyglada aktualnie bo ostanie wpisy w tym temacie sa z 2008r.
                Z góry dziekuje i pzdr.
                • Gość: ss Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.toya.net.pl 25.05.10, 23:08
                  ktotka romozwa na temat Twojego doświaczenia, o wiedzy na team branzy itd
                  • Gość: jur86 Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.acn.waw.pl 26.05.10, 17:36
                    To juz wiem dzisiaj sie dowiedzialem:) Zostalem zaproszony, jutro o
                    9 na spotkanie z handlowcem. Ktos to przechodzil? Jest sens
                    poswiecac sie te 3 dni darmowe? Jak ta praca wyglada w praktyce
                    oprocz tego ze musze zebrac te 20 kontaktow tel.
                    ??????????????????????????????????????????????????????????????????
                    • andreas_live Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen 26.06.10, 21:49
                      Pracowałem tam najpierw jako ass a poźniej jako ph i powiem Ci że jeżeli nie
                      jesteś odpowiednio zmotywowany to sobie odpuść.2500 to tylko dla takich co
                      przynoszą po 10 tematów.To znaczy że z Twojego kontaktu handlowiec podpisał
                      umowę.Jeżeli nie masz super gatki to bez szans.500 zł jest ruchome-zawsze
                      odbierają-poza tym dokładasz ze swoich na paliwo a nie wspomne że używasz swoje
                      auto za które nie zapłacą za amortyzacje.Wychodzi na to że zarabiasz 800 zł.
                    • Gość: GG Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: 91.123.166.* 29.06.10, 23:05
                      pracuje w jednym z oddzialow solidu w dziale handlowym (monitoring tuz itp...)
                      ostanio przyszly piekne dyrektywy dzieki ktorym praktycznie stoimy w miejscu.
                      jesli ktos chce teraz zaczynac karier w SS to rownie dobrze moglby sobie
                      posprzatac wokol klatki wejsciowej czy ogrodek za domem. nie ma to najmniejszego
                      sensu. praca jest ciekawa nie powiem da sie zarobic ale postepowanie
                      zwierzchnikow regionalnych jest ze tak powiem niedojeb...ne najpierw nacisk
                      wycinac obiekty pozniej dupa...nie wiem czy tak jest we wszystkich oddzialach
                      jesli tak to dajcie cynka jak u was rozwiazali nagly brak finansow firmy PZDR
                      Handlowcy SS
                      • andreas_live Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen 07.07.10, 21:47
                        po pierwsze obcieli wszystkim po 200 zł.po drugie wyrzucają za byle gó...
                        np.jeśli ktoś jest nieprzygotowany do szkoleń.
                    • Gość: Twojababka [...] IP: *.lubin.vectranet.pl 14.07.10, 02:19
                      • Gość: G.tyrka87 Re: Juwentus syf !!! IP: *.skawsoft.com.pl 16.07.10, 10:52
                        Wg mnie praca w Solid Security wygląda następująco:
                        zaczne od minusów:
                        1) Charakter pracy- pracując w terenie jesteś zwykłym akwizytorem chodzisz w garniturze i lakierkach po wsi/osiedlu i namawiasz ludzi do zakupu systemu na który 98% osób nie stać. Roznosząc przy tym ulotki do skrzynek.
                        2) Dyrektorzy to buraki
                        3) Jeździsz własnym samochodem.
                        plus jest tylko jeden:
                        1)w terenie można się schować i przez pół dnia leżeć w samochodzie w jakimś malowniczym miejscu. Kiedy tam pracowałem nie miałem nawet własnego telefonu nie mówiąc o GPS.

Ja tą prace wspominam dobrze bo pracowałem tam tydzień a zatrudniony byłem 2 miesiące. Niestety opier*alanie weszło mi w nawyk a na pracy i tak mi nie zależało więc zostałem zwolniony ale co zarobiłem to moje.

• Gość: Mario4 Re: Juwentus syf !!! IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.10, 11:51
                        Przedstawiasz to w taki sposób, że właściwie tylko twoje rozżalenie jest gdzieś zauważalne. Pojawi się następny pozytywny wpis i będzie 1:1.
                        Po przeczytaniu twojej wypowiedzi, wrzuciłbym ją do szufladki z innymi osobami, które chciał być handlowcem, tylko jak się okazało, że to dość wymagające to zaczęły się obrażać na cały świat.
                        Nie pracuje już we wrocławskim juwe, bo przeniosłem się do warszawy i wkrótce potem zmieniłem branże. To fakt, że wrocław jest trudnym terenem, ale ze wszystkimi można się dogadać (docieranie z jednym z dyrektorów zajęło wyjątkowo długo :P), ale wszystko pozostaje w sferze pracy, nie robili też specjalnych problemów z przekazywaniem rad czy problemów(inna sprawa, że bycia handlowcem uczysz się sam).

osobiście dostałem niezłą szkołę, dużo się nauczyłem i to powoli procentuje :)
                  • Gość: PrzeciętnyKowalski Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.14, 16:10
                    Witam,
                    Szukałem pracy, jako przedstawiciel handlowy. Zobaczyłem piękne ogłoszenie: umowa o pracę, podstawa + prowizja, wiarygodny pracodawca, itp..
                    Na pierwszej rozmowie oczywiście wszystko się potwierdziło, umowa o pracę na pełen etat, 2500 podstawy + prowizja od każdego sprzedanego urządzenia (od 75 do 200zł). Warunki bajeczne zważywszy, że urządzeń montuje się zazwyczaj kilka u jednego klienta.
                    Na drugim spotkaniu PIERWSZA ZMIANA: Prezes się nie zgodził na 2500 podstawy, będzie 2000 na początek + 75 zł prowizji od urządzenia. Myślę sobie normalne, chcą mnie sprawdzić na początku.
                    Szkolenie miało trwać ok. 1,5 tygodnia i do pracy. Po złożeniu wszystkich dokumentów, czekałem na umowę, w międzyczasie się szkoliłem (szkolenie miało być płatne!).
                    Umowę dostałem po odbytym szkoleniu (bo "tak się zeszło"),
                    DRUGA ZMIANA: Dostałem dwie umowy, z których nic nie wynikało. Jedna była normalną umową o pracę opiewającą na kwotę bagatela 200 zł/m-c (nie jest to literówka, słownie: dwieśćie złotych), a z drugiej wynikało, że zarobię tyle, ile wypracuję (bez cenników, tabelek, w ogóle jakichkolwiek kwot). Wyliczę sobie sam, po kilku mocniejszych buchach ( wyobraźnia lepiej pracuje). Oczywiście było to wszystko logicznie wytłumaczone: firma szuka oszczędności, prawo polskie na to pozwala, ZAUFAJ MI, JA JESTEM UCZCIWYM PRACODAWCĄ, BĘDZIE ZAPŁACONE TAK, JAK USTALALIŚMY, NIE PATRZ NA UMOWĘ!!!!
                    Po zmarnowaniu czasu na szkolenie, pieniędzy na zaświadczenie o niekaralności i ogólnym zaangażowaniu, mówię sobie spróbuję, zaufam, duża firma, raczej nie powinni oszukiwać własnych pracowników (biznesowy strzał w kolano). Nic bardziej mylnego. Nie dość, że chcieli zamontować GPS-a w moim prywatnym samochodzie, co było kompletnym absurdem (w służbowym proszę bardzo, jestem za), kontrolowali mnie na każdym kroku: przyjeżdżaj do biura, siedź 8 godzin, a później idź w teren szukać klientów ( handlowiec pracuje w 90% w terenie, po co ma siedzieć na tyłku w biurze?).
                    Po prepracowanych ponad dwóch tygodniach, niewielkich wynikach ( nie odbiegających od założonego wstępnie planu na start), spotkanie grupy: kilku, dających się policzyć na palcach jednej ręki, zastraszonych i zrezygnowanych handlowców, kierownik i ja. Było podsumowanie wyników, ogólne przeprosiny ze strony zwierzchnictwa za tzw. "górę" i jej pomysły. Atmosfera wisiaław powietrzu tak, że można było siekierę powiesić. Na koniec dostaję informację o cięciach w firmie i przymusowych zwolnieniach: Niestety musimy rozwiązać umowę, to nic osobistego...głupie gadanie. Natomiast mamy w zanadrzu kotrakt partnerski: bez podstawy prowizja 200 zł za każde sprzedane urządzenie, tylko trzeba mieć działalność (myślałem, że mnie krew zaleje). Podpisałem nowy kontrakt (i tak miałem już otwartą od jakiegoś czasu działalność), szkoda wypracowanych już klientów, lepsze 2 stówki, niż nic. Poświęciłem czas, zaangażowałem się, rozreklmowałem firmę, poumawiałem się z klientami na przyszły miesiąc. Wszędzie dawałem numer telefonu służbowego, który mi zabrano. W zamian odebrali mi jeszcze służbowego laptopa, oraz dostęp do portalu, na którym prezentowałem klientom działanie urządzeń (takie ułatwienie działań sprzedażowych). Wstrzymałem wszelkie działania, przełożyłem wszystkie spotkania...czekam na pierwszą (i jednocześnie ostatnią) wypłatę. Za cały miesiąc, licząc podstawę i prowizję za 8 sprzedanych urządzeń dosałem 894 zł ( 2000 + 8*75 = 894). Na koniec w kasie dowiedziałem się, że nie jestem pierwszy, ani nawet 20-sty. Regularnie walą ludzi w trąbę. Co miesiąc. Nigdy nie polecę tej firmy nikomu, klientowi, ani najgorszemu wrogowi. Osobiście gratuluję menedżerom sprzedażowym perspektywicznych działań oraz dbałośći o dobre imię firmy i życzę owocnych wyników. Każdy dobrze wie, że podstawą prężnego działania każdej firmy są ludzie, którzy tworzą tą firmę (pacownicy!!!!!!!!). Jeżeli nie macie skłonności homoseksualnych, unikajcie tej firmy, jak ognia.
                    • Gość: dzial handlowy Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.play-internet.pl 13.12.15, 02:06
                      Witam ja powiem tak od prawie 6 lat jestem dyrektorem handlowym w warszawskiej firmie , powiem szczerze ze warto zostać handlowcem dlaczego juz to wyjasniam , bo osoby które chciałby w tym w zawodzie pracować i również chciałby poznać jak ta praca wygląda to mogę śmiało powiedziec ze jeśli ktoś ma okazję zostać handlowcem to niech podejmuje ta pracę , jest to bardzo dobry przychód gotówki gdzie można zarobić . Wiadomo ze dla niektórych osób którzy niechcący zarobić dużych pieniędzy bo im się niechce chodzi i szukać kontrahentów lub po prostu niedaja rady sobie i zniechęcają innych .
                      Juz opowiadań moja historie handlowca a zaczynalem jako asystent handlowca moi obowiązkiem było przygotowanie ofert i ruszalem w teren , chodzilem wszędzie i zostawialem oferty oraz wizytówki swoje. Zawsze trzeba pamiętać ze na poczatku jak ktoś nie ma gadki to nie nadaje się do tego zawodu . Ja w miesiącu przynosilem 12 umów po długim czasie umowy były 13 do 14 umów wiec zarabialem 3500 tys obecnie jestem dyrektorem działu handlowego i czy to jest kontrahent umówiony na spotkaniu czy po prostu przetarg ochrony ja na dzień dzisiejszy zarabiam od 8tys do 15 tys i dla mnie nie liczy się to czy ja mam chodzić i szukać klienci sami mi dzwonią . także jeśli ktoś jest zainteresowany ta pracy to polecam :pozdrawiam
                      • Gość: looo Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.dynamic-ra-6.vectranet.pl 10.03.16, 22:03
                        woda,woda,woda się leje i wlewa się w uszy!!!
          • Gość: Handlowiec Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.play-internet.pl 05.10.11, 12:48
            Zarobki handlowca to ok.1000-1200 zł plus prowizja za umowy , średnio tyle co abonament ,ale w obecnej sytuacji rynek jest przeładowany ochroną i konkurencja potrafi dać nawet 30 zł. kiedyś można było dostać umowę o pracę , ale teraz na to nie licz. prawda jest taka ,że płacą ci trochę na paliwo ,ale za amortyzację już nie , tak więc w krótkim czasie masz zawieszenie do roboty . a nie umiesz naginać klienta to wiele nie zarobisz.
        • Gość: nitro Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.internetia.net.pl 07.12.10, 14:57
          do osoby : Gość: HANDLOWIEC JUW IP: *.aster.pl 19.03.10, 19:53 .Czy moglbys sie do mnie odezwac na maila jeferson_18@wp.pl mam pare pytan dotyczacych pracy ph w ochronie. pozdrawiam i dzieki z gory za odpowiedz namaila
        • Gość: bielik77 Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.11, 13:14
          witam serdecznie.

pracujesz nadal jako ph w juwentusie? ja pracuję od 4 miesięcy i zamierzam zmienić oddział ze względu na zmianę miejsca zamieszkania. Może porozmawiamy na temat pracy?

bielik77@gmail.com
          Pozdrawiam.
          • Gość: mtechgps.pl Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.17, 10:09
            Wszystkich zainteresowanych pracą w podobnej branży zapraszam do kontaktu.
            Firma mtechgps.pl jest producentem systemu monitoringu pojazdów. Działamy na terenie całego kraju.

Wymagania:
            -doświadczenie jako PH min. 2 lata
            -prawo jazdy
            -samodzielność w działaniu

Oferujemy:
            -umowa o pracę lub inna forma zatrudnienia/współpracy zgodnie z referencjami kandydata
            -samochód służbowy (po okresie próbnym nowy)
            -karta paliwowa
            -telefon służbowy(zazwyczaj nowy) i laptop(zazwyczaj nowy)
            -atrakcyjne wynagrodzenie składające się z części stałej i prowizyjnej, gwarantowany wzrost podstawy co 12 miesięcy. Zarobki w widełkach 3500-8000zł miesięcznie brutto
            -rozsądny target, zależy nam na dopieszczeniu klienta i zapewnieniu najwyższego poziomu obsługi
            -wszystkie niezbędne materiały, wsparcie szkoleniowe, produktowe, ulotki itd itp,jako handlowiec masz podpisać umowę, obsługą posprzedażową i wdrożeniem zajmuje się już nasz serwis
            -zarówno jakościowo jak i cenowo jesteśmy w stanie konkurować z każdym dostawcą tego typu usług w Polsce

Zapraszamy serdecznie do przesyłania CV i kilku zdań o sobie lub kontaktu telefonicznego.

Dane kontaktowe na naszej stronie:
            www.mtechgps.pl

• Gość: Marcin Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.14, 01:19
          Poszukuję zleceń na ochronę fizyczną. Jeżeli jest Pan zainteresowany współpracą, proszę o kontakt: biuro@protegosecurity.eu. Pozdrawiam.
        • Gość: dawid handlowiec Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.play-internet.pl 10.12.14, 14:54
          Man Kilka spew moge sie jakosc skontaktowac
    • Gość: expert Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: 109.162.26.* 03.08.10, 13:33
      No to sie porobilo chyba solid podwoil zyski i sie cieszy konkurencja bo
      sluchy sa takie
      1.podwojenie obrotow -tak ale nie tym ,ze firma jest dobra
      zwyczajnie pieniadz robi pieniadz nie prawdaz czyli kupujemy firmy i mamy
      podwojone obroty poki klient nie wie jest ok potem wychodzi na jaw ze to
      solid pod inna nazwa i ta sama struktura i koniec bajki firma traci
      kontakt i tu ciesz sie wszystkie male firmy bo klienci ida do nich choc
      trzeba troche wiecej zaplacic aby nie stal inwalida bo prawda jest taka
      te firmy gdzie wlasciciel ma oko na wszystko i zna nawet z imienia swoich
      pracownikow to juz jest duzy sukces i pracownicy nie sa traktowani jak
      murzyny do robienia kasy niestety te firmy nie nosza w walizkach kasy za
      obiekty wiec sa nie znane szerokiemu gronu klientow a szkoda uwierzcie to
      sa prawdziwe firmy ochroniarskie niestety te duze z naszego rynku to juz
      tylko wynajm pracownikow i obroty nic wspolnego z agencja ochrony ale z
      agencja pracy.
      DZIEKI FIRMIE SOLID,KONSALNET JUWENTUS IMPEL REDPOINT PATRON i kilku
      jeszcze tym kupionym maja duze szanse normalne agencje ochrony , ktore
      swoim nie globalnym rozmachem idealnie sprawuja sie na swoim rynku
      • Gość: karoLek Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.10, 08:47
        Mam wrażenie, że starczyłoby miejsca dla wszystkich, W sensie dla dużych graczy i mniejszych osiedlowych zawodników, którzy są w miejscach gdzie ci duzi nie mają zasięgu. Takie uzupełnianie na rynku mogło by się sprawdzić, ale trzeba zaostrzyć przepisy co do licencji dla agencji ochrony, bo powstaje ich zdecydowanie za dużo!
      • Gość: kow Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.14, 16:50
        Dodaj na warszawskim rynku polpatron polescort nr 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 solid sc i bóg wie ile jeszcze innych mniej znanych nazw typ ,,wm ken,, do danego obiektu aby ominąć podatek vat
        na które łapią się wspólnoty mieszkaniowe co wyjdzie im pewnie czkawką
    • Gość: arabis Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.182.65.233.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.11.10, 22:27
      Witam Pracuje nadal w juwe juz ponad 2,5roku jako PH target 12 m-c + zeszyt spotkań jak już pisano o tym podstawa 2000tys. +500zl na paliwo . Czy to juwe czy sold to o umowy jest cieżko .... fakt niezle sie nalatasz za nimi ale ja juz nie latam za tym gdyż klienci sami dzwonia .... ale i to sie kończy i trzeba ofetowac dalej . samochod od poczatku zaczni odkładac na nowy dobra rada ... asystent 1500 + 500 na paliwo jesli jestes dobry i duzo pracujesz jesz na poczatku i nasz efekty pracy to nawet po m-c mozesz zostac PH . Atmosferta spoko nikt od razu na ciebie nie naskoczy ale pozniej to juz tylko targety sie licza .
      • Gość: mooved751 Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 11:26
        Nie ma lekko w tym fachu, PH to ciężka sprawa. Ale jak ktoś jest zdeterminowany i działa to dostanie nagrodę. Zaczynałem swoją pracę handlową od Juwentusu i jest wyzwanie:) ...ale kto nie podejmuje się, ten nie ma!
        • Gość: Radek Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.play-internet.pl 28.09.11, 19:54
          jak się chce i zależy komuś na porządnej pracy to w Juwentusie można naprawdę dużo osiągnąć! jak wszędzie, trzeba się trochę postarać, ale warto. ja doceniam to, że mają przejrzysty system prowizyjny. wiesz co robisz i za ile. porządny pracodawca
          • Gość: kolo23 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.11, 22:55
            • Gość: ph solidziak Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 21:48
              od stycznia 2011 jestem handlowcem w solidzie i powiem tam jak nie masz wyników przez 3-4 miesiące to firma ci podziękuje minimum te 8 umów musisz przynieść ja przynoszę w granicach 10-14 umów i nie narzekam bo może kasy rewelacyjnej nie mam ale zawsze te 2500-3500 zarobie + ryczałt na paliwo. Warunki pracy raczej wporządku kierownik u mnie też jest wyrozumiały każdemu mogą się zdarzyć lepsze i gorsze miesiące i to wiadome byle nie było to notoryczne. najwazniejsza jest praca i wyrfałość w działniu. Ja nie pracuje 8 h i do domu czasem jak jest pogoda potrafie pracowac 10-12 godzin zdarzy mi się umowić spotkanie w sobotę. dopiero po 4-5 miesiącach widziałem efekty swojej pracy.
              pozdrawiam
              • Gość: wladek Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.08.12, 15:05
                bzdury piszesz wlasnie 3 miesiace masz okres ochronny nie podpiszesz nic ci nie zrobia pozniej jak systematycznie pracujesz wyniki przyjda moze nie az takie jak ty masz ponad 10 umow ale te 5 co wymagaja da sie zrobic tyle ze to na reke okolo 2200 dopiero a warunki coraz gorsze najdrozsza firma na rynku przynajmniej jesli chodzi o monitoring i ochrone fiz
                • Gość: solidziak Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.toya.net.pl 18.07.13, 21:41
                  To wszystko zależy od oddziału ale teraz w każdym jest coraz gorzej
              • Gość: Marcin Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.14, 01:23
                Poszukuję zleceń na ochronę fizyczną. Jeżeli jest Pan zainteresowany współpracą- proszę o kontakt: biuro@protegosecurity.eu. Pozdrawiam.
    • Gość: haku Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.181.161.244.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.03.12, 22:39
      Haki
      • Gość: wladek Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.08.12, 15:01
        pracowalem s solidzie wszystko fajnie trzeba pracowac nigdzie za darmo kasy nie daja jeden minus ale b duzy to taki kierownik regionalny przyglup z krakowa ,jak komus 2000-3000 tys malo niech szuka gdzie indziej pracy
    • Gość: Anonymous Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: 83.218.103.* 30.01.13, 15:47
      Witam. Pracowałem w Solidzie nie cale trzy miesiace. Zwolnili mnie jeszcze podczas trwania okresu ochronnego. Moja praca polegala głównie na siedzeniu na parkingu podziemnym pod Tesco wraz z kolega z pracy i debatowaniu na różnego rodzaju tematy bądz siedzeniu u mnie w domu i piciu kawy. Tak mijało nam 5 godzin pracy natomiast przez godzine jeździliśmy i spisywalismy kontakty z tablicy. Podczas tych niecałych 3 miesięcy udało mi sie podpisać tylko 1 umowę w firmie w której byłem pierwszego dnia pracy i miałem chęci. Praca jest denerwująca szczególnie jeśli ofertujesz w rejonie gdzie mieszkają sami debile i nikt nie chce dać kontaktu. Mój kolega jeszcze sie utrzymuje na tej posadzie ale myślę że już nie dlugo ponieważ wlasnie w tym momecie podczas gdy jest w pracy siedzi u mnie, pije herbatke i czyta komentarze na temat tej firmy co zainspirowalo nas do podzielenia sie z wami naszymi doswiadczeniami.
      Pozdrawiamy.
      • Gość: roblan Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.toya.net.pl 18.07.13, 18:37
        Witam
        W kwestii obecnego tematu bardziej bym się skłaniał przy firmie Juwentus na pewno mniejszy mobbing i lepsza atmosfera co do drugiej firmy mam nieco gorsze odczucia. Zarobki jeśli ktoś pracuje rzetelnie i systematycznie po jakiś 5-6 miesiącach i w 1 jak i w 2 firmie są porównywalne średnia to ok 3000 pln czyli nie jest źle ale wszystko to zależy od szczęścia i umiejętności.
        Duży plus dla firmy Juwentus za to iż nie trzeba sprzedawać dodatkowych produktów typu ubezpieczenia a gps do aut w kwestii monitoringu liczą się jako umowa to też pewien pozytyw.
        Szkolenia produktowe i sprzedażowe również są lepsze w firmie juwentus i poparte certyfikatami.
        • Gość: bubb Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.tktelekom.pl 04.01.15, 19:40
          Witam czy ktos pracowal w ochronie Juwentus? Jak wygląda sprawa z zarobkami? W święta jest tyle samo placone co za zwykły dzień czy więcej? Moze ktos pracowal to wie
          • Gość: Czołg Re: przedstawiciel handlowy Solid Security, Juwen IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.09.15, 17:39
            Andrzej Moskwa tam pracuje, wpisz sobie jego imię i nazwisko na Facebooka i porozmawiaj z nim
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka