Dodaj do ulubionych

praca nad sobą zamiast pracy

IP: *.chello.pl 17.12.03, 20:14
Co robić z czasem wolnym od pracy (gdy pracy brak) a jednak nie można
zapyzieć i warto by się rozwijać??? Czekam na wasze propozycje, co Wy
robicie ??? Co powiedzieć przyszłemu pracdawcy- jak wykorzystaliśmy czas na
bezrobociu?
Ja musze gotować obiady dla rodziny, więc są jakieś popisy kulinarne i
obowiązkowo dwa dania dzień w dzień, poza tym zgłębiam historie muzyki i
nadrabiam zaległości w lekturach i jeszcze ćwiczę angielski z BBC, ale to
wszystko chyba troche mało oryginalne...
Warunek konieczny zajęć to niewielkie nakłady finansowe, bo jak się nie
pracuje to za wiele kasy nie ma.
Obserwuj wątek
    • vokulski Re: praca nad sobą zamiast pracy 18.12.03, 17:49
      Gość portalu: pipi napisał(a):

> Co robić z czasem wolnym od pracy (gdy pracy brak) a jednak nie można
      > zapyzieć i warto by się rozwijać??? Czekam na wasze propozycje, co Wy
      > robicie ??? Co powiedzieć przyszłemu pracdawcy- jak wykorzystaliśmy czas na
      > bezrobociu?
      > Ja musze gotować obiady dla rodziny, więc są jakieś popisy kulinarne i
      > obowiązkowo dwa dania dzień w dzień, poza tym zgłębiam historie muzyki i
      > nadrabiam zaległości w lekturach i jeszcze ćwiczę angielski z BBC, ale to
      > wszystko chyba troche mało oryginalne...
      > Warunek konieczny zajęć to niewielkie nakłady finansowe, bo jak się nie
      > pracuje to za wiele kasy nie ma.

Jeśli masz dostęp do kompa w domu możesz za pomoca programow do nauki językow
      dokształcic się z języka obcego albo nauczyć się nowego języka , ostatnio np w
      strefie wolnocłowej w Mszczonowie przy trasie Katowickiej jest bardzo popularny
      trójkąt językowy Angielski + Niemiecki + Rosyjski
    • Gość: Hedonista Re: praca nad sobą zamiast pracy IP: *.acn.waw.pl 19.12.03, 03:30
      1.sport,msiłownia,w sezonie rowert itp.
      2.jęzuyki obce itp.
      3,I,mprezuj po knajpach i pieprzx,ze kosatuje,imprezuj nmaweytjak niemaszkasy
    • Gość: axx Re: praca nad sobą zamiast pracy IP: 207.191.243.* 21.12.03, 07:18
      Bedac bezrobotnym najlepiej jest pracowac. Tak, pracowac na czarno bez zadnych swiadczen za gotowke do reki tego samego dnia po zakonczeniu
      pracy. Potem, no potem walnac 6 piwek w ramach pracy nad soba i jutro to samo. Sprawa jest dobrze zoorganizowana (co swiadczy o pracy nad soba) jezeli
      pobiera sie zasilek. Wtedy jakos mozna przezyc. I nie myslec o wielkich sprawach bo przeciez rzad sie zawsze jakos wyzywi.
      No a w przypadku gdy nic nie ma. Jezeli jest duzo czasu to nawiazac kontakt z grupa,partia polityczna . Wspolne piwko (historia Adolfa Hitlera)
      to wciaga a robota zawsze sie znajdzie (platna) bo przeciez poslowie w teczkach nosza pieniadze a dzialalnosc polityczna kosztuje (sporo)
      Powodzenia..
      • Gość: wachi Re: praca nad sobą zamiast pracy IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 21.12.03, 12:14
        Kupiłam sobie farbki do porcelany (nadają się też do szkła) i sobie maluję
        stare słoiczki po chrzanie, biorę od znajomego szklarza cienkie szybki i też
        maluję, a chłop robi mi do tego ramki. Mam zamiar zrobić sobie tego sporo na
        wypadek, jak kiedyś kupię mieszkanie i będę miała swoją kuchnię.
        Poza tym dużo chodzę, żeby być w dobrej formie i nie tyć. Żadnego pałętania
        się w szlafroku po domu. Jak jest pogoda, to rowerek. Jak jeszcze pracowałam,
        kupiłam sobie cyfrówkę i teraz cykam fotki bez opamiętania. Próbuję nie
        zapomnieć angielskiego z BBC właśnie i innymi stronkami. Próbuję się nauczyć
        flasha (w każdym razie trenuję z programami graficznymi). W celach
        edukacyjnych próbuję sobie oglądać stronki z ofertami pracy w Anglii i
        Irlandii. I jeszcze staram się nie ograniczać planów życiowych tym że teraz
        nie mam kasy. Tak nie musi być wiecznie. Niestety nadal szukam rozwiązania...
        i nie bardzo mogę znaleźć.

Pozdrawiam wszystkich poszukiwaczy.
        • Gość: bezrobotny Re: praca nad sobą zamiast pracy IP: *.proxy.aol.com 23.12.03, 12:08
          a ja siedze w majtkach przy kompie,
          czatuje,piwo pije ,pale
          i tak dzien zleci
    • Gość: Y Masaze;-) IP: 62.233.175.* 23.12.03, 13:02
      Polecam sie;-) Calkiem za friko ;-) PZDR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka