Dodaj do ulubionych

IQFM- opinie

22.07.09, 12:35
Witam,
Byłam na rozmowie w firmie IQFM. Praca w charakterze przedstawiciela
handlowego branża FMCG (projekty dla różnych dużych firm z branży) na umowę-
zlecenie.
Praca jest na podstawa plus prowizja i ryczał za użytkowanie własnego auta do
celów służbowych.
Czy ktoś z Was pracował lub pracuje w tej firmie?
Pytam w szczególności o atmosferę w pracy, czy jak trudno wyrobić cele
sprzedażowe, zarobki z tytułu premii, stabilność pracy (praca jest na
umowę-zlecenie na jeden projekt, więc czy to nie jest tak, ze po projekcie
pożegnają się ze mną)
Oczywiście o wszystko to pytałam przyszłego pracodawcę, ale wolę też zasięgnąć
opini od Was :)
Wszelkie, nawet najdrobniejsze uwagi, opinie będą dla mnie niezwykle cenne w
świetle podjęcia decyzji czy podjąć pracę w tej firmie czy też nie.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc w podjęciu decyzji :)
pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • Gość: somyama Re: IQFM- opinie IP: *.orneta.arkusnet.pl 22.07.09, 12:52
      Pracowałam dla nich w zeszłym roku latem przy dwóch projektach.
      Generalnie praca nie jest trudna, jazda od sklepu do sklepu własnym
      samochodem. Dziennie musiałam zaliczyć minimum 23 sklepy nowe, w
      ciągu jednego projektu te sklepy nie mogły sie powtarzać w moich
      raportach.Oczywiście IQFM ma STOP listę sklepów do których nie
      mogłam wjeżdżać, więc trudno było załapać te 23 nowe sklepy dziennie
      więc czasem zmienialiśmy adres i NIP sklepu w raportach(za namową
      menagera).Dla mnie wypłatę przelewali na konto terminowo, koledze z
      mojego regionu zalegali przez 3 miesiące, ponoć rozliczenia się nie
      zgadzały. Zarabiałam ok 3500, 4000zł/miesięcznie.
      • Gość: ligja Re: IQFM- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 14:42
        Dziekuję za odpowiedz :)
        A sama zrezygnowałas, czy tez projekty sie skonczyly? Dla mnie osobiście liczy
        się ciągłość pracy, z przyczyn materialnych nie mogę sobie pozwolić na przerwę w
        zatrudnieniu- i to jest to co mnie frasuje najbardziej. te 3500-4000 rozumiem
        netto, odliczając juz koszty paliwa ? Jeśli możesz to proszę napisz do mnie na
        maila ligja@wp.pl - mam jeszcze kilka pytań
        • Gość: lukkkas Re: IQFM- opinie IP: 79.110.197.* 18.08.09, 22:24
          W skrócie pracowałe tam przez dwa projekty i nigdy wiecej, za paliwo zwracaja
          ale opcinaja, ogolnie na wszystkim obcinaja a i atmosfera tez lipna.
          • Gość: Kaśka Re: IQFM- opinie IP: *.aster.pl 30.08.10, 23:37
            OGÓLNIE LIPA, ROBOTY DUŻO WIZYT DUŻO A Z WYPŁATAMI ZALEGAJĄ
            SYSTEMATYCZNIE....UWAŻAJCIE NA NICH KŁAMIĄ UCINAJĄ I NIE PŁACĄ W TERMINIE......
            ZALEGANIE Z KASĄ U NICH NORMALKA, NAWET DO 2 MIESIĘCY.............
            KIER. REGIONALNI KŁAMIĄ A NAJWIĘCEJ DYREKTORZY, JACEK WÓJCIK TO WSZA....
            UWAŻAJCIE I OMIJAJCIE Z DALEKA ZARÓWNO KANDYDACI NA PRACOWNIKÓW JAK I FIRMY
            ZLECAJĄCE IM WYKONYWANIE SWOICH PROJEKTÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: ikss Re: IQFM- opinie IP: 95.155.122.* 23.09.10, 19:57
              co do kierownictwa zgadzam się, strasznie kłamią! Inaczej mówią przed podpisaniem umowy co innego jest na umowie. Źle rozliczają z powierzonego towaru,totalna masakra!!! W ten sposób nie da się atm dobrze zarobić:/
            • Gość: Jacek Wójcik Re: IQFM- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.11, 16:00
              Jakieś konkrety podasz czy tylko potrafisz ludzi obrażać chowając się za anonimowość internetu?
    • Gość: kryniu Re: IQFM- opinie IP: 80.50.128.* 14.09.09, 14:32
      Witam.Mam pytanie jak Ci się pracuje w tej firmie?I czy warto?bo mam ten sam
      problem co Ty 2 miesiące temu.Z góry wielkie dzięki.
      • Gość: IQFM_to_szajs Re: IQFM- opinie IP: 188.122.8.* 11.10.09, 14:54
        Witam,

W tym poście opisze Wam moją pracę w IQFM oraz moich dwóch znajomych, którzy tam
        pracowali.

Czego możecie spodziewać się po firmie IQFM?
        Samego szajsu! Na samym początku podczas podpisywania umowy zostałem zrobiony w
        balona. Miałem dostać 1650PLN netto (czyli na rękę), a dostałem 1650 brutto (jak
        odliczycie sobie podatki to zostanie Wam jakieś 1100PLN). Do tego miałem dostać
        ryczałt na samochód po dwóch tygodniach! Nie dostałem tego ryczałtu na czas
        -musiałem przez ten okres jeździć za swoje pieniądze. Wniosek: dokładałem do
        interesu, a przecież miałem zarabiać. Pracę wykonywałem bardzo dobrze, miałem
        najlepsze wyniki w województwie, gdzie inni marudzili, że się nie da itd... Ok,
        przeczekałem ten okres 2 tygodni. I co? I (za przeproszeniem) gó...! -Inaczej
        nie można tego określić. Dlaczego? Ano dlatego, że Pani menager, sradżer, czy
        jak jej tam ucinała trasówki. Czyli: W rzeczywistosci bylem w 28 punktach w
        ciągu dnia, a ona obcinała sobie wizyty do 15-18, zeby miec wykonany plan i żeby
        ona miała premię. Zreszta, my tez mielismy miec premie...Niestety do dnia
        dzisiejszego nie widze tej premii. Zamiast premii widze, ze po raz kolejny
        zostalem zrobiony na szaro. Firma, ktora rozliczala nas z trasówek policzyla, ze
        bylismy tylko w tych 15-18 punktach, przez co powiedzmy dziennie wychodzilo, ze
        robimy 50-60km, a nie 100-150 (jak bylo w rzeczywistosci). Jednym slowem
        musielismy doplacac do jeżdzenia. Przekręty w tej firmie to norma, a pracowników
        zmienia się tam częściej niż skarpetki na nogach.

DO DNIA DZISIEJSZEGO NIE DOSTAŁEM PIENIĘDZY. ZASTANAWIAM SIĘ NAD SĄDEM PRACY.

MOI KOLEDZY TEŻ ZOSTALI ZROBIENI W CIULA. TA FIRMA TO JEDEN WIELKI BAJZEL!!!

Jeden z kolegów nie dostał w ogóle pieniędzy, a pracował tam ponad miesiąc
        czasu- w sumie to dziwię się mu, że tyle wytrzymał.

NIECH WAS NIE ZMYLI UPRZEJMOŚĆ NA ROZMOWACH KWALIFIKACYJNYCH, BO PÓŹNIEJ SIĘ
        ZDZIWICIE.
        • Gość: buuuu Re: IQFM- opinie IP: *.icpnet.pl 22.10.09, 02:11
          tez pracowalem dla tych naciagaczy; stanowczo odradzam; potwierdzam slowa przedmowcy
        • Gość: mmm Re: IQFM- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 10:33
          zrobiłam dla tej firmy film reklamowy , głupia dałam material bez
          zapłaty licząc ze wywiążą się z płatności , dziś nie odbierają
          telefonów nie odpowiadają na meile, szef nie osiągalny.
          Oszustwo
    • Gość: gdss Re: IQFM- opinie IP: *.inowroclaw.mm.pl 30.10.09, 22:16
      po pierwsze to akwizycja nie przedst handlowy...daj sobie spokuj z ta firma...to
      przekret..stracisz kase i nerwy.....jeden wielki bajzel itd......pzdr
      • Gość: gość Re: IQFM- opinie IP: *.146.32.2.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.11.09, 10:55
        Dokładnie odradzam! Przedewszystkim inwestujesz na początku w paliwo, a gdy
        braknie Ci kasy. Nie przedstawicielstwo lecz Akwizycja a co idzie oszustwo
        związane że im dłuzej pracujesz tym rosna ich oczekiwania.
    • Gość: Darek Re: IQFM- opinie IP: *.chello.pl 07.01.10, 11:30
      Jesli pytasz o wyrobienie normy sprtzedazowej to jest to prawie nie mozliwe w 8h
      zeby wyrobic norme trzeba pracowac co najmniej 10h i to tez nie gwarantuje
      sukcesu. co wazniejsze gdy nie wyrobisz normy pracujac 8h to nie dostaniesz
      pelnej wyplaty tylko skrupulatnie Tobie ja obetna. pracowalem tam mc i nie
      polecam tej agecji, iqfm to oszusci.
      • Gość: Miś Re: IQFM- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 23:45
        Masakra i tragedia to prawda Projekt Philip Morris od samego
        początku jego trwania KTO PRACOWAŁ TEN WIE Nie polecam ostrzegam
        Kant goni kant a ph nic tylko dopłaca.
        • Gość: mirek Re: IQFM- opinie IP: 95.155.122.* 04.10.10, 18:36
          IQ FM to banda oszustow. To co mowia na rozmowie nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia. Na umowie jest juz cos zupelnie innego. Oszukuja na pieniadzach, na towarze i na paliwie :/ Nie polecam szczegolnie pracy pod kierownictwem Aski bo ta kobieta nie radzi sobie z dowodzeniem ludzmi i nie powinna w ogole byc kierownikiem. Ogolnie rzecz biorac ludzie nawet nie idzcie "sprobowac jak bedzie" - bo ja jestem hardkorem jesli chodzi o wytrzymywanie na glupich posadach i zapewniam was to sie nie oplaca. Szkoda waszych nerwow, zawodu, frustracji i irytacji.
          • Gość: Aśka Re: IQFM- opinie IP: *.204.127.15.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.10.11, 21:24
            Nie dziwię się ,że ci Aśka nie pasowała,bo niestety złapała cię na oszustwach i to ci nie pasowało.. z tego wynika ,że Aśka doskonale zna się na ludziach i potrafi nimi dowodzić i żaden oszust jej nie wyroluje..Pozdrawiam zfrustrowanego kolegę!!
    • Gość: leku Re: IQFM- opinie IP: *.litnet.osi.pl 23.10.10, 17:15
      wszystkie negatywne oceny o IQFM to szczera prawda nie polecam nikomu pracy dla tych oszustów (myślą, że kupią komputer i już jest firma ). Ludzie tam zarządzający to typowe cwaniaki i wyzyskiwacze, a dodatkowo ich kwalifikacje zawodowe pozostawiają wiele do życzenia ( prostaki -ładnie się wysławiający )
      Jeśli ktoś został tak jak ja oszukany to może się skontaktujemy i pójdziemy razem do sądu sprawa jest do wygrania wg. moich wstępnych informacji- razem będzie lepiej i może uchronimy naszych następców przed oszustwami tej firmy.
      leku
      • Gość: gość Re: IQFM- opinie IP: 87.206.35.* 26.11.10, 18:14
        napisz proszę leku na gg nr 3387053,faktycznie razem będzie lepiej :)
    • Gość: zly_smak Re: IQFM- opinie IP: *.ghnet.pl 24.10.11, 23:33
      nie polecam zadnej szanujacej sie osobie, pracowalem przy ich projekcie dluzszy czas, po czym bez podania przyczyny zostalem zwolniony, oszusci i banda cwaniakow, uwazajcie na nich i nie dajcie sie wrobic... nieprofesjonalni ! zachowuja sie jak dzieciaki! oszusci!
    • Gość: Stefan Re: IQFM- opinie IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.12, 17:06
      Szczerze odradzam
    • 1krzycho80 Re: IQFM- opinie merch 02.09.14, 13:19
      Witam,
      Jestem merchem zatrudnionym przez IQFM od 8 miesięcy. Jak narazie nie mogę narzekać. Plusy są takie, że pieniądze są 10-tego a w innych agencjach na koniec miesiąca albo i później. Mam porównanie ponieważ pracowałem już w wielu agencjach. Nikt nie czepia się byle czego. Mają fajny system raportowania.
      • kamil.blazewicz Re: IQFM- opinie merch 02.09.14, 18:46
        Pracuje od 2 lat na stanowisku merchandisera.Bardzo profesjonalna firma,odpowiednio zarzadzana z profesjonalnym podejsciem do osob zatrudnionych.Pieniądze zawsze 10 nastepnego miesiaca a nie tak jak u innych na koniec nastepnego miesiaca albo za 2 miesiaca.Bardzo profesjonalny system raportowania,polecam
        • sepdymek Re: IQFM- opinie merch 05.09.14, 16:45
          Jako merch robilem tylko chwilę, większość projektów w których pracowałem i pracuję nadal to projekty sprzedażowe i promocyjne ale były one prowadzone razem z akcjami merchandising'owymi u tych samych klientów. Nigdy nie było problemów z wyplatami, kontakt z przełożonymi świetny, tak samo jak i atmosfera w pracy. Każdy projekt w którym brałem udział poprzedzony był profesjonalnym szkoleniem, raporty i sprawozdania z wykonanej pracy wpisuje się na intuicyjnych platformach. Pracując z IQFM od 4 lat zawsze byłem dobrze traktowany przez wyrozumialych przełożonych. Generalnie każdy jest taktowany jak Gość przez duże G :)
          SepDymek

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka