mariuszlonca 02.08.10, 12:33 Jechał wąski tor w ostatni weekend? Piszą na stronie, że mieli ruszyć po przerwie, niestety wszystkie telefony ze strony sgkw.eu są nieosiągalne :( Dzwonię od wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kielonek-online Re: kolejka 02.08.10, 13:10 Tory nie jeżdżą, po nich się jeździ. Kolejka wąskotorowa kursuje. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszlonca Re: kolejka 02.08.10, 13:46 Bardzo Cię kielonku-online, czy offline przepraszam, ale wnioskując z tonu Twej odpowiedzi, a także czytając Twe wypowiedzi w innych wątkach, łatwo dojść do wniosku, że może pociąg kursuje, a może nie. Tyle to i ja wiem. A gdybyś był choć odrobinę w temacie kolejowym, to wiedziałbyś, co znaczy "wąski tor jedzie". Wyjaśniam: W potocznym języku (używanym np. przez MK) wąski tor poza torem może potocznie oznaczać pociąg. Zawsze się zastanawiam, po co osoby, które czegoś nie wiedzą, nie potrafią, udają, że to wiedzą, potrafią odpowiadając na pytania, które są dla nich zbyt trudne :) Plonk Kielonku. Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek-online Re: kolejka 02.08.10, 23:10 Nie jestem obeznany z kolejarską grypserą i nie mam zamiaru jej zgłębiać dla ciebie. Nie bądź taki nadęty, napij się wódki. Twoje zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś