ewa9717 21.06.10, 09:19 I u mnie ślicznie, chyba nad morze dziś skoczę Dzień dobry! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eulalija Re: Dzień dobry - już lato! 21.06.10, 09:28 Lato to będzie za jakieś cztery godziny Nad Targówkiem zbierają się jakieś chmury. Do morza mam za daleko Może popływasz za mnie? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 21.06.10, 10:18 Wczoraj silną grupą pod wezwaniem zwiedzaliśmy wyścigi od zaplecza. Tam gdzie Derczyk leżał i tam gdzie mieszkali pracownicy wyścigów i tam gdzie Gurua siadywała. Już wszystko wiemy, kto, kiedy i na jakim koniu wygra A potem oglądaliśmy łasiczkę, która okazała się gronostajem i jakaś kobita trzymała ją/jego na rękach. Ale i tak nam się podobała. Odpowiedz Link
groha Re: Dzień dobry - już lato! 21.06.10, 12:09 Pod względem zieloności i pachnącości też bardzo fajne ono jest. Laato pachnące piętą, laato koloru spalin... Żartowałam. Lipą pachnie Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Dzień dobry - już lato! 21.06.10, 13:22 Hej. Uprawiałam ostatnio ogrodnictwo balkonowe, i dziś też pouprawiam. Lepiej późno niż wcale. Jak zwykle planuję surfinię, niebieską lobelię, takie coś małe białe i pachnące (jeśli dostanę, nazwy nie pamiętam, tylko na oko rozpoznam) i doniczki (już obsadzone): niecierpek i rozchodniki. Mięta sama sobie rośnie i przeżywa kolejne zimy. Poprzesadzałam co się dało, bo w zesz. roku połaszczyłam się na tanią ziemię w markecie. Moje roślinki odmówiły współpracy, nie dadzą się nabrać na bele co. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Dzień dobry - już lato! 21.06.10, 13:34 Witam w deszczowe (po)południe Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Dzień dobry - już lato! 21.06.10, 15:46 Słoneczniej serca biją, kła kła, i wakacyjna miłość, kła kła... Odpowiedz Link
violja1 Noc Kupały 21.06.10, 16:05 No to chłopcy i dziewczęta wianki dziś, zgodnie z tradycją: '...W czasie tej magicznej nocy rozpalano ogniska, w których palono zioła' - dlaczego nie zioło '... kąpiel po zmroku lub przed wschodem słońca leczyła rozmaite dolegliwości, jako że woda była podówczas uzdrawiającym żywiołem należącym do księżyca'- że też NFZ nie wpadł jeszcze na to co by przegonić towarzystwo niedomagające przez rzeczkę, wyjątkowo tania kuracja, i problem ze służbą zdrowia rozwiązany Odpowiedz Link
balamuk Re: Noc Kupały 21.06.10, 16:11 Zwlaszcza na terenach zabudowanych. Przegonisz przez rzeczke, parchow dostana, trzeba bedzie leczyc... Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Noc Kupały 21.06.10, 18:08 Dzień dobry, witam wszystkim po dłuższej nieobecności. Muszę nadrobić zaległości i przeczytać wszystko, co napisaliście. Dzięęęęki. Jestem zagoniona, nieoprana, w domu sajgon, a ja po pierwszym dniu za biurkiem po gigantycznej przerwie. Kojąco działa tylko widok drzewka laurowego, które zamierzam posadzić na balkonie, w towarzystwie wyboru ziół. Odpowiedz Link
orale Re: Noc Kupały 21.06.10, 18:30 Nareszcie Kocio nawrócony na łono A poza tym dziś w metrze ustąpiłam miejsca pani w ciąży. Zaawansowanej ciąży. W dodatku miała za krótką bluzeczkę i pół brzucha na wierzchu. Brzuch był na wysokości moich oczu, to się szybciutko zerwałam. I co? I pani nie była w ciąży. Trochę się na mnie obraziła. Sama nie wiem czy mieć wyrzuty sumienia, czy nie Odpowiedz Link
ter.eska Re: Noc Kupały 21.06.10, 22:34 Nie przejmuj się,ja będąc w 9 miesiącu ciąży z bliźniakami ustąpiłam miejsca facetowi o kulach(jechałam do szkoły więc wyszłam z założenia,że i tak się nasiedzę,poza tym czułam się świetnie),nie wiem czy się obraził,ale usiadł ochoczo,tyle,że zapomniał o magicznym słowie dziękuję. A co do lata,to gdzie ono?bo u nas raczej jesień Odpowiedz Link
violja1 Re: Noc Kupały 21.06.10, 23:16 No właśnie, też mi się to przytrafiło i teraz często mam dylemat czy Pani jest w ciąży czy to tylko kształty rubensowskie. Spełnię dobry uczynek czy przeciwnie obrażę i wpędzę w kompleksy Odpowiedz Link
balamuk Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 06:15 Dzien dobry. Lato posluchalo i na chwile sobie poszlo, dzis w planie mam burze Odpowiedz Link
margonka Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 06:50 Dzień dobry, piękne dzień dobry! Jakiś czas mnie tu nie było, muszę więc nadgonić lekturę forumową A u nas piękny dzień za oknem i słońce świeci mocno jak na lato przystało! Cudnie Wspaniałego dnia wszystkim życzę! Odpowiedz Link
bumbecki Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 07:31 cześć ale mi sie chce spać <ziew> Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 08:49 No własnie! Jak Balamuk w tej Transylwanii latu zagrozi, to i ode mnie spiep...tego... ucieka w popłochu. Dobry. Niech ta. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 09:20 Witam cieplutko. Piękny dzień. I czereśnie takie już dorodne. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 09:37 Zimno. Nooo, bo co za temperatura 16 st., przecież nie letnia. Dzień dobry Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 09:41 Cześć i czołem, kluski pod stołem. Odpowiedz Link
toanita Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 10:10 Witam i ja. Wieje, zachmurzyło się i wogóle jakoś lata nie czuć... Może to i lepiej, bo dusza rwie się n łono natura, a ciało słabe Dochodzę do siebie po inwazyjnej interwencji eskulapów. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
groha Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 12:52 Zdrówka życzę, Toanito! Lato w krzach czuć, widać i słychać, tylko nie ma kiedy do niego wyjść, kurczę. A poszłabym nawet piechotą. Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 13:28 Łaaaadnie! Może trochę cieplej gdyby się zrobiło.. ale witam słonecznie Kurcze blade, już myślałam, ze moja noga w szkole, na lekcji nie postąpi, że to już koniec tej potwornej specjalizacji i co? Wczoraj w nocy dowiedziałam się, że mam poprowadzić dziś rano lekcję pokazową dla gimnazjalistów, nosz, myślałam, że rozszarpię, dodatkowo lekcja nie miała być taka najzwyklejszą, a wycieczką po przedlokacyjnym Krakowie. Ale koniec końców, już po wszystkim i teraz mogę zacząć sie cieszyć, że to już jest koniec, żegnaj szkoło, forever -- Bardzo lubię muzykę, myślę, że chyba dlatego, że tak mało jest moralna. (Hermann Hesse) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 13:47 Pożyjemy, zobaczymy czy forever Odpowiedz Link
balamuk Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 17:49 Hooo, ale optymizm Ewus, taz ja to cholerne lato caly czas probuje do Was wypchnac... Strony swiata mi sie nie myla, podejrzewam spisek Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 19:25 No to chyba wypchnęłaś,tylko pożałowałaś temperaturybo przez szybę boskie słoneczko,a na termometrze 18 stopni,a na dworze zimny wiatr Odpowiedz Link
tutul Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 06:56 Wiatru nie ma,ale i tak za chwilę mnie wywieje z domu...Dzień dobry dla wszystkich Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 07:07 Kurdebalans, jaka zimna noc była!!!!! Balamuku, chyba spałaś Słońce wali jak dzikie, ale przewidywaczki mówią o temperaturze, która dojdzie AŻ do 23 stopni. No szaleństwo normalnie! Dzień dobry. Odpowiedz Link
justek1986 Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 07:48 Bry, na wyspach spiekota, w cieniu ok 28, a to sporo jak na tutejsze klimaty.Slonce az milo. Ha-i jeszcze ciekawostka,na wyspach jest przewaznie odwrotnie,jak w Polsce.Jak tu pieknie to w Pl kiepsko i na odwrót. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 08:26 Bry dzień do. Czytając powitalnik dochodzę do wniosku, że jesteśmy lepsi od tych wszystkich pogodynek w tiwi Słońce wali z nieba, choć poranek dość rześki, lekki wiatr, ciekawe, czy się ociepli w ciągu dnia. Cały czas czekam na możliwość wystawienia kadłuba z przyległościami na promienie słoneczne, w celu likwidacji niebieskiego odcienia skóry i zaopatrzenia organizmu w witaminę D. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 08:49 Dzień dobry,nie wyspałam się,musiałam zerwać się w środku nocy(o 7.00).Słoneczko owszem piękne,ale wietrzysko zimne,przejmujące jak w zimie,brrrr... Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 09:15 Cześć. Jak to miło znów o szóstej wstawać codziennie. A co do słońca - to chyba w najbliższym czasie będę go unikać, bo chcąc nie chcąc strzaskałam się na czekoladę i już zaczynam bać się skinów. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 09:21 Oj!zazdraszczam Ci tej czekolady,ja nie mam cierpliwości do siedzenia na słońcu,a skiny fajne chłopaki Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 10:18 Brrrrrry ! Ktoś meldował, że już lato, czy mi się tylko zdawało ? Jak odmarznę po porannym wyjściu, to pomyślę nad tym tematem. Dzień dobry Odpowiedz Link
groha Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 14:14 ter.eska napisała: > a skiny fajne chłopaki Poważnie? Teresko, a dasz nam przykłady tej fajności? Bo chyba dość trudno w nią uwierzyć, niestety. Z czystej, babskiej ciekawości pytam, słowo daję. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 15:26 A nie,tak w żartach napisałam,tak naprawdę chyba nigdy nie miałam ze skinami do czynienia,tylko słyszałam o nich,zresztą nic dobrego. Odpowiedz Link
goonia Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 17:42 Sie czepiacie skinow, drogie kolezanki, mozliwe, ze calkiem slusznie nawet szesc i szolem. Juz ledwo zipie, ale papa najdrozszy dzis przylata to nawet nie narzekam, a przyjamniej nie glosno. Goronc jest, czyli szafa gra na kazdym froncie. Oraz mam nowe okna i drzwi w lazience, a ze bez klamki to komu to przeszkadza. Odpowiedz Link
balamuk Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 18:08 Kibelek bez klamek, ciekawostka, dla wariatow z rozstrojem zoladka?)) Na temat pogody przestaje mowic cokolwiek. Ciekawa jestem tylko, gdzie sie podziewa ten upal, ktory nadludzkim wysilkiem usiluje wykopac na polnoc. U Was nie. To gdzie? Dobry wieczor, poniekad. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 18:31 A może pomyliłaś kierunki i zamiast do nas wykopałaś ten upał na Antarktydę,albo na Alaskę Odpowiedz Link
orale Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 19:38 Dzień dobry, cóż za piękny dzień. Pogoda, ludzie, okoliczności, wszystko jakieś piękne. A najpiękniejsze, że już mam wszystkie egzaminy i wszystkie nerwowe oczekiwania na wyniki zakończone, wszystkie audity, wszystkie dedlajny....Ach, jaki piękny świat. Gooniu, papo na dzień papy to fajoska sprawa Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 19:57 Gratulacje ! Juz masz wakacje Już za parę dni, za dni parę weżmiesz plecak swój i gitaaaaarę .... Odpowiedz Link
orale Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 20:00 i będę Ci śpiewać serenady pod oknem. Bój się, boj Odpowiedz Link
orale Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 20:08 no cieszę się jakby mi ktoś w kieszeń narobił, bo ostatni wynik był najważniejszy. Tam mnie byle co nie satysfakcjonowało. No wiecie jak to jest wykładowca marzenie, prawdziwy facet, podziwiam go i szanuję, a to się tak nieczęsto dzieje. Odpowiedz Link
toanita Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 20:26 Brrry wieczier Nareszcie wiatr przestał hulać i słonko wyjrzało zza chmur. Można przynajmniej wyjść na balkon i ponapawać się widokiem pól, lasów itp. Wczesniej łeb urywało A tak na marginesie: Wam też się pojawia przy czytaniu każdego posta ta wkurzająca reklama samochodu na C...? Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 20:28 Coś za bardzo się tłumaczysz z tego wykładowcy Serenady możesz śpiewać, najwyżej dołączę i na dwa głosy wyjdą Odpowiedz Link
orale Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 20:36 eee, za stara jestem na takie głupoty i za dużo w życiu widziałam. Serenady będę śpiewac w świętokrzyskim. Już poniedziałek jadę, już w poniedziałek.... A wogóle to jeszcze w sierpniu będę fitnesować w Kielcach ps. reklamy na C brak, widocznie Toanito jesteś wybrańcem Odpowiedz Link
goonia Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 20:45 Az milo poczytac, ze Ci Orale tak dobrze idzie Czas na zasluzony odpoczynek. Podziwam, szczerze i z odrobina zazdrosci. Sledze pilnie od rana prognoze pogody, bo jest ostrzezenie o tornado w moich okolicach w godzinach okoloprzylotnych mojego papy. Ale dlaczego nie ostrzegaja o trzesieniu ziemi?!! Niby wplywu na samolot to nie ma ale na mnie i owszem. Odpowiedz Link
justek1986 Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 21:07 Bry wieczor A Ty Goonia za wielka wodą mieszkasz?ze takie efekty pogodowe? gratki orale egzaminow, ja mam swoje przed sobą (3,4 lipca) a potem juz wakacje ) Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 21:41 Ja Cię orale rozumiem,na zakończenie średniej szkoły zależało mi na czwórce z fizyki(choć nigdy wcześniej czwórki nie miałam)tylko dlatego,że miałam fajną sorkę od fizyki,lubiłam ją i chciałam mieć czwórkę za wszelką cenę,i miałam,ale przez dwie noce kułam przed egzaminem mając 1.5 roczne dziecko i będąc kilkanaście dni przed porodem. A co do tej reklamy,tez ją mam i szlag mnie trafia. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 05:39 Jak można, faktycznie, na świecie jest ślicznieeeeeeeee! Ahoj, przygodo!!!!! Jadę nad morze Pięęęęęęęęękny dzień! Dobry! Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 08:23 Cześć, jak pięknie pada. Jak ślicznie pachnie mokra zieleń. Ewo, a dokąd nad morze? Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 10:23 Chyba morze przyszło do mnie. Wieje, szumi i mokro. Dzień dobry. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 11:28 Wpuszczam ocieplony (cha cha) klimat oknem i docieplam go piecykiem Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 14:15 W nocy padało,ale teraz słonko i nawet ciepło(+19 stopni).Dzień dobry Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 17:30 kocio_pierzaczek napisała: > Cześć, jak pięknie pada. Jak ślicznie pachnie mokra zieleń. > Ewo, a dokąd nad morze? A u nas regularna susza, jak bumcykcyk! A niedaleko Darłowa. W krze kwieciste Odpowiedz Link
groha Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 14:19 Przypominam, że dziś obchodzimy Światowy Dzień Przytulania. Miłego przytulania! Oraz Światowy Dzień Chorych na Osteoporozę. Wszystkiego najlepszego! P.S. Przed chwilą chciałam przytulić inkasenta, naprawdę chciałam, ale mi przeszło, gdy wręczył mi rachunek za prąd. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 14:22 Ostrożnie z przytulaniem chorych na osteoporozę! Sąsiadka cierpiąca na zaawansowaną osteoporozę złamała żebro kiedy przytuliła wnuka. Drugie złamała jak chciała zabić komara. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 16:33 No to przytulajmy sie,ja przytulam Was wszystkich Odpowiedz Link
goonia Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 17:49 Czesc wszystkim. Biedne media nie wiedza czy sie zajmowac trzesieniem, tornadem czy gie 8 i 20. Tyle szczescia na raz. Ja ucieklam z domu bo juz o 7 rano papcio wyszorowal goscinna popielniczke(z miedzianej na srebrna), dobral sie do narzedzi meza oraz przepytal na okolicznosc czy mam deski na szalunek. To ze ja nic nie chce murowac nie ma znaczenia, zadnego Odpowiedz Link
balamuk Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 18:10 Gooniu, trzymaj sie, czasami najukochansi bija na glowe tornada i inne zywiolowe atrakcje)) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 18:22 Mama mojej koleżanki w wielkim znoju wyczyściła na srebrno patelnię teflonową Było to dawno temu, koleżanka spod lady zdobyła tę nowinkę... Odpowiedz Link
orale Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 18:35 Gooniu, my mamy chyba ojców z jednej rodziny. Mój jest znany z tego, że moim koleżankom myje i naprawia samochody jak stoją u mnie na podwórku (oczywiście bez wiedzy), odnawia mi mieszkanie jak mnie nie ma w domu. Za tydzień Tatuś szanowny planuje malować moją łazienkę, oczywiście jak wyjadę, żebym mu się nie wtrącała. Dobrze choć, że na kolor tym razem miałam wpływ. A że ja się będę denerwować, że Tatuś z drabiny zleci, albo go cisnienie wykończy to już insza inszość. Nic nie zmienię. Odpowiedz Link
goonia Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 20:50 ) czy to oznacza, ze powinnam wyjechac? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 23:14 W ehmmm....pewnym wieku... trzeba zajac czymc rece zeby czlowiek czul ze zyje. Bylam swiadkiem jak moja chrzestna wycinala nozyczkami dziury w nowych skartetach, aby jej ciotka, przybywszy na przyjecie grzecznie wysiedziala do konca, cerujac te skarpety....wsrod gosci przy zastawionym stole. Inaczej po 15 minutach kazala sie odwozic do domu. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 07:52 O matko, Asiu! Dziwna osoba: przy zastawionym stole zajmować ręce cerowaniem Dzień dobry! Kolejny piękny, ciepły, słoneczny, tylko noce jeszcze dość listopadowe. Ale nic to, idzie ku lepszemu! Odpowiedz Link
bumbecki Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 08:19 u nas to lato to chyba dopiero jutro dotrze... Witam piątkowo Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 09:31 Prognozy na jutro pokazują małe zachmurzenie, silniejszy wiatr i 25 Celsjuszów. To chyba już będzie lato Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 09:52 > O matko, Asiu! No toz mowie, pozywienie zajmowalo jej gora 10 minut, nastepne 5 wytrzymywala ....a potem rzadala czegos do pracy. Zeby ja w jednym miejscu utrzymac, tylko skarpety zdawaly egzamin. Ludzie, jakie to byly artystyczne cery! Fakt ze moja chrzestna wycinala jej rowne dziury, tylko lekko brzegi strzepila zeby wygladaly na autentyczne. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 09:53 prosze mi jedno r wykreslic czerwonym olowkiem Odpowiedz Link
nchyb Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 08:21 to jż lato goręcej serca biją to wakacyjna miłość... Ciekawe, czy się tego lata znów zakocham Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 08:51 Cześć. Już piąteczek! Interesuje mnie, dlaczego podczas otwierania wątków w nowych kartach głupia gazeta mnie wylogowuje i apiać muszę od nowa się logować? Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 09:00 > Mój jest znany z tego, że moim koleżankom myje i naprawia samochody jak stoją u mnie na podwórku (oczywiście bez wiedzy). Kiedy mogę do ciebie przyjechać, Orale? Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 09:30 A drugi samochód by się zmieścił? Odpowiedz Link
orale Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 09:32 Się jakoś dogadamy poza tym dzień dobry, dziś dzień testow waniliowej kaszki mannej albo manny. Będę wymiatać jak nic Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 09:40 Ogórki konserwowe weź na przegryzkę, może się obronisz Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 09:46 Jadlam ostatnio taka kaszke - pyszna byla. Moze o dziubince probuj, tak jak sie wino prubuje. Albo pomietol i wypluwaj. Juz cie widze w sliniaczku Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 10:29 > Jadlam ostatnio taka kaszke - pyszna byla. Niedawno była u mnie koleżanka, mama półtorarocznego dziecięcia. Oddałam jej dwie nienapoczęte i nieprzeterminowane paczki kaszki wielozbożowej na mleku modyfikowanym od 5 mies. życia. Paskudztwo, przyrządzając toto, musiałam zawsze głowę w drugą stronę odwracać. A ona natychmiast jedną sobie otworzyła, zrobiła sobie kubek specjału i zaczęła zajadać. Musiałam wyjść z kuchni... Odpowiedz Link
nchyb Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 13:44 ja tam dziecku kaszkę ryżową z truskawkami wyżerałam. Ale na sucho, bo z wodą to już było bleee... Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 15:30 Dzień dobry,czy to lato?niebo-ścierka,powietrze gdzieś się ulotniło,duszno i parno. Odpowiedz Link
goonia Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 17:15 I zupelnie nie rozumiem jak mozna karmic dziecko czyms co nam zupelnie nie smakuje. U mnie wszystkie kaszki i ew. sloiczki musialy przejsc test. jak mnie smakowaly to i dziecko dostalo No, poza kozim mlekiem, nigdy sie nie przemoglam, zeby sprobowac. A tak wogole to, dzien dobry. Zaprosilam na jutro gosci, tatko lubi kucharzyc to ma zajecie na dzis. ale co ja zrobie w niedziele?! ratunku.... Odpowiedz Link
heniulaa Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 17:11 Ja w pracy wychodzę z kuchni jak moje szanowne koleżanki w mikrofalowej kuchence podgrzewają mleko do kawy. Raz nie zdążyłam... dopadłam do kosza na śmieci - DUŻA RZECZ Kolejny aromatyczny hit w mojej firmie to wędzona ryba podgrzana w mikrofali... Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 17:31 Mleko(i wszelki nabiał,nawet gotowany)rusza mnie tylko na tyle,że nawet po kilku łykach leci ze mnie,z tym,że raczej hm...dołem,a wędzonej ryby nigdy nie podgrzewałam,ani nie spotkałam nikogo,kto by podgrzewał<szok>. Odpowiedz Link
balamuk Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 18:24 Dobry wieczor, chlodno i milo. Na mleko jestem uczulona, przyswajam od tlustej smietany i tlustego sera w gore. Dziwne te organizmy. Odpowiedz Link
orale Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 19:04 Miło, nic nie muszę. Znaczy muszę imprezę w niedzielę zrobić, ale to mały pikuś. Dziś przyjrzałam się swojemu dziecku. Ostatni rok był bardzo intensywny i nie miałam czasu rzucić okiem na syncia. Cholera, jakiś stary chłop mi po mieszkaniu chodzi, w głowie mu się trochę poukładało (nawet nagrodę za wyniki w nauce dostał) duże to jakieś, trzeba kupić trochę ciuchów. Po obserwacji doszłam do jednego wniosku, dzieciom w dorastaniu nie należy przeszkadzać. Pozbawione dozoru wychodzą jednak na ludzi Odpowiedz Link
toanita Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 20:49 Oj Orale mądrość życiowa jak nic Zastosowałam Twa metodę najpierw na starszym synu, sprawdziło się. Z młodszym poszło rozpędem. Czasem warczy, gdy wraca w weekend na łono, ale to pikuś Jak ja współczuję wszystkim moim nadopiekuńczym koleżankom Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 19:05 Kocham mleko! Najbardziej z kożuchami Kaszkę mannę też. Jaki pięęęęęęęęęęęękny dzień był. Jestem tlenowo zszokowana, zaraz mnie odetnie od prą ... d...u... ...................................................... Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 19:48 Cześć! Pada, ale co z tego! słucham sobie fantastycznej muzyki i jestem w raju! Aż muszę się podzielić, moze ktoś zechce sobie posłuchać www.youtube.com/watch?v=nFoUGqjLFbI zakochałam się na amen Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 19:58 Przepraszam, że zadam niedyskretne pytanie, ale to Vincente w błękitach to kobieta czy mężczyzna? Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 20:23 ekhmmm... mężczyzna ale nawet gdyby to była kobieta i tak grała, moja miłość pozostałaby niezmienna swoją drogą, jeśli chodzi o gitarę flamenco, to sami mężczyźni.... hmm czas to zmienić! Odpowiedz Link
jotka13 Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 20:39 Dopiszę się do frakcji mlecznej, zwłaszcza że sezon na najlepsze jedzenie świata się zbliża: młode ziemniaczki posypane koperkiem polane skwarkami i do tego zsiadłe schłodzne mleko, żyć nie umierać. A zimą oczywiście nalewka farmaceutów Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 20:49 Ależ ja tez nie unikam mleka,jogurtu,czy śmietany,bardzo lubię zsiadłe mleko z młodymi ziemniaczkami i koperkiem,tyle,że potem muszę mieć wolny nocnik. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 21:22 jotka13 napisała: > Dopiszę się do frakcji mlecznej, zwłaszcza że sezon na najlepsze > jedzenie świata się zbliża: młode ziemniaczki posypane koperkiem > polane skwarkami i do tego zsiadłe schłodzne mleko, żyć nie umierać. > A zimą oczywiście nalewka farmaceutów Prawie wszystko się zgadza, tylko zamiast kopwrku mnóstwo szczypioru Odpowiedz Link
toanita Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 21:26 Koperek się zgadza, tylko zamiast skwarków (skwarek?) masełko. PYCHOTA Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 21:32 Ja też lubię takie jedzenie, tylko zamiast koperku banany, zamiast szczypiorku brzoskwinie, zamiast skwarków rodzynki, zamiast zsiadłego mleka bita śmietana, a zamiast kartofelków lody. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 21:49 No, mam pochodzenie robotnicze Odpowiedz Link
groha Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 21:44 Mam dokładnie tak samo. Tylko zamiast lodów - makaron, za to koperek do wszystkiego. Dużo koperku. Słuchajcie, czy to prawda, że człowiek dotąd jest młody, dopóki jeszcze jest w stanie coś go zaskoczyć? Bo od dwóch dni pogoda mi to robi: w nocy +5, rano +7, w południe +13 i szara szmata za oknem. W czerwcu? Jaja jakieś. Zaskoczona jestem do imentu. I jeśli to prawda z tą młodością, to odmłodniałam co najmniej o dychę. Z tego zdziwienia, znaczy. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 00:19 Koperek zawsze będzie mi się kojarzył z Gabrysią u Musierowicz - u niej było to lekarstwo na dolegliwości ciążowe Musi to być bardzo indywidualna sprawa... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 07:32 Piejo kury, piejo!!!! Pobudka!!!!!! O rety, jak cudnie!!!! Rynsztunek już czeka, jeszcze tylko kawa i wiooooooooooooooo! Dzień dobry! Odpowiedz Link
jotka13 Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 21:45 stara.gropa napisała: > Ja też lubię takie jedzenie, tylko zamiast koperku banany, zamiast > szczypiorku brzoskwinie, zamiast skwarków rodzynki, zamiast > zsiadłego mleka bita śmietana, a zamiast kartofelków lody. Do tego polewa amaretto i mamy lody po sułtańsku Trzeba było jednak pójść w niedzielę do Aldi. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 21:48 Cholera, może mają tam jeszcze otwarte? Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 21:55 gropo narobiłaś mi cholernego smaka na lody. Odpowiedz Link
orale Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 22:00 oprócz kaszek degustowałam dziś takoż wanilię z madagaskaru cartedora, lodów mam dość na jakiś czas, wogóle to nie było waniliowe. Na następne testy zabieram Gropę do mojej pracy Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 22:10 Też bym poszła, we dwie zdegustowałybyśmy firmie Orale zapasy na ileś lat Odpowiedz Link
mariurzka Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 13:47 Orale, ja już mam wakacje, więc jakby była potrzebna jeszcze jedna testerka, to ja się polecam twej pamięci! A w ogóle dziędobry wszystkim, pomalutku będę wracać na łono, jeszcze tylko oblecę z pięciu specjalistów, zrobię ze cztery ważne badania, dowiem się wreszcie (mam nadzieję), co mi jest i wreszcie będę mogła znów normalnie funkcjonować. Odpowiedz Link
toanita Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 22:00 ter.eska napisała: > gropo narobiłaś mi cholernego smaka na lody Zapraszam do mnie: mam zapas w lodówce.Doooobre, śmietankowe w czekoladzie. Tereska, niedaleko masz Odpowiedz Link
orale Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 22:08 Gropo, a może wezmę na weekend freezer z pracy i cały dzień będziesz mogła produkować dowolne lody i jeść je w ilościach nieograniczonych? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 22:16 Tylko, że ja leniwa jestem i jakbym miała cały łikend coś produkować... Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 22:36 Nie kuś,nie kuś,bo mnie na lody nie trzeba długo namawiać Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 22:39 Az szkoda,że za późno na jazdę do Kraśnika(o ile dobrze pamiętam). Odpowiedz Link
balamuk Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 08:10 Dzien dobry, szaro, popaduje, napawam sie. Jedziemy na nasza wies - bedziemy patrzec, jak chwasty rosna i nicnierobic Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 08:28 Sobota, zamiast się byczyć do południa i zajadać ptasie mleczko od 6.30 na nogach, kurza melodia. Ale to nic, łikend dłuższy i można z rana okna pomyć, mrrrr...(rozkosznie). Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 09:59 Rozpoczynam czekanie na słońce i ciepło. Obiecali. Na razie nie wiadomo co planować - wyjazd w plenery czy domową biesiadę? Ciepłą kurtkę czy bikini Dzień dobry Odpowiedz Link
groha Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 11:35 Obiecali i jest. O słońcu mówię. Wprost nie do uwierzenia: hokus-pokus i w ciągu kilku minut po burej szmacie na niebie nie zostało ani śladu. Gdyby tak wszystkie obietnice migusiem się spełniały, to mogłoby nam się w głowach poprzewracać ze szczęścia, naprawdę. Dobrej soboty Szanownym życzę, a nawet bardzo dobrej. Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 11:38 Wpadają przez okno promienie, morda na swoim miejscu, to mi sie podoba oby dzień dobry dla wszystkich! trzeba się pouczyć i mieszkanie wysprzątać, wieczorem przylatuje gość z Barcelony, niremoże być obory Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 12:09 WitamŻółta morda jest,na gorze śliczne obłoczki,upału nie ma,ale to dobrze Odpowiedz Link
orale Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 12:45 Witam, pysznie jest Biszkopt na tort już upieczony, w całym domu pachnie czekoladą, mmmm... Odpowiedz Link
jotka13 Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 13:53 To ja poproszę o przepis na dobry krem orzechowy, bo skorupki już upiekłam, ale to co wyszło z kremu to się do nieczego nie nadaje. Odpowiedz Link
orale Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 17:50 uuu, kremy to nie od mnie, ja tylko bitke śmietkę w tortach uznaję Byłam na zakupach, to jest straszne zajęcie. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 18:14 Cześć. Jaki piękny dzionek. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 22:44 Cześć Szanowni!! Wróciłam! Teraz jeszcze w krakowskie krze lecę, które jako końcówka urlopu wystąpią w charakterze wisienki na torcie. Lub kropki nad "i". Jak kto woli No więc tak: z mafią zaprzyjaźnieni, po sycylisjku prawie mówiący, z jednego końca wyspy na drugi przemieszczający się wróciliśmy odurzeni kolorytem, zapachami i smakami. Życiowy rekord w pożeraniu moskich stworzonek pobity. A trzeba było widzieć ten targ rybny o poranku w Katanii!!! Jaki zgiełk, jaki gwar, jak oni się tam nawołują, jakie s t w o r y są sprzedawane..!! A wieczorem zamienia się to w knajpki rybne - stragany znikają, a na ich miejscu pojawiają się stoliki i czego nie sprzedali z porannych połowów, to jest do zjedzenia wieczorem (przynajmniej wierzymy, że tak jest i że to są naprawdę świeżasy ) Sycylijczycy bardzo ładnie przechodzą z sycylisjkiego na "normalny" włoski, choć czasem próbują być zrozumiani po sycylijsku, a z tym bywa różnie Jeden pan śpiewał wieczorem piosenkę po sysylijsku, taką siercoszczypatielnoją. Wzruszyłam się okropnie nastrojem i atmosferą ogólną i powiedziałam do pana z zachwytem: "ach, pan śpiewa po sycylijsku!" Na co pan odpowiedział: "owszem, jesteśmy przecież na Sycylii!", i tylko brakowało, żeby powiedział: "no i czemu się durna kobito dziwisz?" c.d.n. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 22:56 c.d. Ze śmiesznych rzeczy jeszcze, to kelner w knajpce w Taorminie, kiedy składaliśmy zamówienie, zaczął rzucać jakieś słowa po polsku. Najpierw myślałam, że mi się zdaje, potem nie wytrzymałam i zapytałam. A on na to, łamaną polszczyzną powiedział, że chyba jesteśmy Polakami, bo dobrze zna nasz akcent i ma tu znajomych i w ogóle rozpłynął się w uśmiechach. Ha. Miły akcent. A właśnie - Taormina!! Zawsze chciałam tam pojechać, bo przecież Gurua tak ciepło piszała o tym miejscu i oczywiście akcja w CZN i jak tam byłam, to byłam tam trochę z Nią. O, takie mój prywatny wyjazd z Guruą Włosi zasadniczo nie uznają w lato ciepłej herbaty; na jednym z poprzednich wyjazdów zamówiłam "il te con limone", czyli herbatę z cytryną, a kelner przyniósł... puszkę herbaty mrożonej. Na co ja powiedziałam, że to miało być "te caldo" - ciepła herbata. Zdziwił się ogromnie, ale przyniósł. I z tą herbatą bywa różnie, w niektórych miejscach nie ma jej w ogóle, a ja lubię, nawet w upały. No i teraz w jednej restauracji zamawiam sobie po włosku "ciepłą herbatę" (nauczona doswiadczeniem lat poprzednich), a kelner popatrzył na mnie chwilę i zapytał: "czy mówi pani po angielsku?" Myślał, że źle wyraziłam to, o co mi chodzi, bo przecież nikt normalny nie pija w lato herbaty Swoją drogą, to dziwne, bo przecież kawa nie jest zimna, a wiadomo, że oni piją kawę Były też smutniejsze momenty, bo Włosi próbują się buntować przeciwko wprowadzaniu systemu oszcędzania, a południa i Sycylii właśnie szczególnie to dotyczy, bo i tak przecież finansowo jest im dużo gorzej niż bogatym na północy, więc nawet załapaliśmy się na wieczorne demonstracje w Palermo. I to, co działo się z pogodą, to Sycylii nie dotknęło prawie wcale, jeśli nie liczyć 2 dni z opadami deszczu i dość potężnymi wiatrami, ale te wiadomości, które oglądaliśmy w tv były okropne- trąba powietrzna w Wenecji, Toskania zalana, w Alpach śnieg i pozasypywane drogi... No rok jakiś taki anormalny, jeśli o pogodę chodzi. c.d.n. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 23:22 I psy. Już kiedyś, będąc na południu Włoch zauważyłam, że tam po mieście chodzą sobie spokojnie duże, bezdomne psy - osobno, w małych grupkach, różnie. Wyglądają na całkowicie wkomponowane w koloryt miejski, w harmonii z ludźmi i są przez ludzi dokarmiane. Otóż na Sycylii jest ich jeszcze więcej i bardziej jest to widoczne, przy okazji również wzruszające. Myśmy też uczestniczyli w dokarmianiu, a co! Sycylijczycy bardzo serdeczni i gościnni i dumni ze swojego wyspiarstwa, choć w obrębie samej wyspy istnieją wyraźne animozje - np. między Palermo a Katanią. Niesamowite kontrasty, np. piękne centrum dużego miasta, a uliczka obok już wygląda na mooooocno peryferyjną. I niezwykłe połączenia - nadmorskie miejscowości, np. Cefalu, albo Trapani - morze, góry, kurortowo tak, a obok - barok barok barok... I jechaliśmy przez środek wyspy, jaki interior!! Takie duuuże przestrzenie górskie, nie zamieszkane, z rozrzuconymi polami tu i tam (ntb oni są już po po dożynkach, taki klimat i np. stadkami krów gdzieniegdzie. Ale skąd? jak? kto te zwierzątka tam przywiózł, żeby się pasły, i jak je potem zabiera? Bo jak okiem sięgnąć, ino przyroda, a ludzkości niet! Chyba że to były dzikie stada krów, w końcu jeśli mustangi mogą sobie dziko brykać, to dlaczego krowy nie? Za osobisty sukces uważam ucieczkę od fal przybojowych, które już zaczynały mnie wciągać w morze (kurczę, to się naprawdę dzieje w jednej chwili, stałam w wodzie po kolana, nagle byłam po szyję...), ale włączyłam "cała naprzód" i się udało. Ufff.... Ostatni mecz Włochów w Mundialu oglądaliśmy ze spotkanym przypadkowo emerytowanym policjantem, który przy okazji obwoził nas po okolicy (a że był kiedyś w drogówce, to bardzo przestrzegał przepisów, więc nie poczuliśmy włoskiej fantazji za kółkiem ). Poprzeklinaliśy sobie razem, jak przegrywali, pan pogestykulował jak trzeba, wyrażając swoje zdanie na temat gry reprezentacji narodowej, wypiliśmy un caffe i on już z powrotem miał dobry humor. No natura taka italiańska, no za to ich kochamy Oni - Włosi - tacy trochę jak Gurua są z usposobienia, albo też Gurua jest trochę "włoska", tak to widzę, tylko chyba Ona jeszcze o tym nie wie i uparcie jeździ do Francji Cudnie było i chciałabym kiedyś wrócić na tę wyspę, bo, cholera, do oglądania tam jest rzeczy na miesiąc, a nie na dwa tygodnie. Na koniec mieliśmy mocny akcent, bo w czasie lotu powrotnego (trasa Rzym - Warszawa) naszym LOTem odbyła się akcja jak z drugiej części "Madagaskaru": "Mam dwie wiadomości, dobrą i złą. Dobra to, ta, że lądujemy. Zła - że awaryjnie!" (Heniula to umie cudnie opowiadać!!!). No i tak to było, a lądowanie awaryjne odbyło się w Krakowie i rodzice moi mieli niespodziewaną przyjemność widzieć nas wczoraj u siebie A w domu warszawskim nadal jest ciepła woda, więc powrót uważamy za udany!! Niniejszym więc odmeldowuję się jeszcze na trochę, zaglądać pewnie będę, bo Rodzice zinternetowani som, to użyczać sprzętu zapewne bendom PS. Miło Was znou czytać. Stęskniłam się Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 27.06.10, 07:42 No to śliczny wakac miałaś, Papugo. Mnie najbardziej końweniują te baroki, ale to już na zupełnie prywatne zakochanie w księciu Salinie Dzień dobry! Znów pięknie, więc na koń... tego... na kozę i hajda! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Dzień dobry - już lato! 27.06.10, 09:31 Piękny urlop, dzięki za sprawozdanie Dzień dobry. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzień dobry - już lato! 27.06.10, 10:47 Papuniu, na sprawozdawce sie nadajesz. Fajna relacja z fajnej wakacji. Az mi sie na Sycylie zachcialo. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry - już lato! 27.06.10, 11:30 Dzień dobry. Witaj, ach witaj, Papuniu sycylijska! Będzie rozwiniecie włoskich wątków? Ja poproszę! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 27.06.10, 14:52 U nas upał jak w Donnafugacie u księcia Saliny. W wodzie już sie da wysiedzieć ponad godzinę, wieczorkiem pewnie dłużej Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 23:02 kocio_pierzaczek napisała: > Dzień dobry. Witaj, ach witaj, Papuniu sycylijska! Będzie > rozwiniecie włoskich wątków? Ja poproszę! Kociu, pewnie, że rozwinę! Z najdzikszą rozkoszą!! Powiedz tylko, w jakiej formie sobie życzysz rozwijania? A w ogóle to baardzo się cieszę, że fajnie się czytało te zapiski powakacyjne. Podzielić się chciałam, bo mnie wrażenia rozsadzały, o! Jak pięknie jest. Jak letnio jest. Mrrrau Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 06:53 Słoneczny żar się z nieba leje... Lecim i my lać, żeby w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku pławić się potem do upojenia. Gropo, nie jestem złośliwa (zupełnie wyjątkowo), ale jak pomyślę o upałach w mieście, to nie tylko ćwiartki, ale i całe półlitrówki mi po krzyżu latają, reta, oj, reta! Górą pipidówek Dzień dobry! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 07:53 Masz rację z tym upałem. A nie znajdzie się w pipidówku miejsce dla kobiety pracującej? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 13:33 stara.gropa napisała: > Masz rację z tym upałem. A nie znajdzie się w pipidówku miejsce dla > kobiety pracującej? W razie frekwencji na pokojach zawsze pozostaje altana Własnie jej basenik rozporowy kupiłam w prezencie. Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 08:13 Może nie będzie tak tragicznie. Jakieś kłaczki białe na lazurze, żółta morda ciut zapyziała. No, nic to. Zaraz okna na amen, żaluzje starannie zasłonię i będę próbowała przeżyć. Witam. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 27.06.10, 15:36 Powiem tylko tyle, że wczoraj Bumbecki, Ania i ja zostałyśmy uznane za młodzież. No nie, bez przesady, nie aż tak, żeby nas do kina nie wpuścili Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 27.06.10, 16:04 Czy to było na placu Trzech Krzyży? PiSy szczekają, karawana idzie dalej! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 27.06.10, 18:09 Nie, to było na ulicy Okólnik. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 27.06.10, 16:06 Witam popołudniem,jeszcze godz.temu było słoneczko i duszno,teraz zostało tylko duszno,niechby już popadało. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 27.06.10, 16:07 papuniu piękne sprawozdanie,dzięki gropo przecie jesteście młodzież. Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 03:34 Papugo, to musiały być wspaniałe wakacje, zazdraszczam! a ja ostatnio rozmyślałam nad Palermo, bo chciałabym tam kiedyś pojechać, sprawdzałam nawet ludzi z CouchSurfingu, całkiem dużo z Palermo, wiec kiedyś może uda się odwiedzić te strony Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 07:04 O, musi Pomaranczuch się sesi! A małorolni wstają wcześnie, jadą podlewać, a potem... no, wiadomo! Dzień dobry! Odpowiedz Link
orale Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 08:27 jeszcze tylko pare godzin wytrzymać w robocie i ..... patrz sygnaturka Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 09:51 No jest to lato, żółta morda, zero wiatru i termometr balkonowy leci w górę Witam. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 10:10 W nocy podlało - jest zieleniutko, świeżutko i cieplutko Od jutra pogoda zamówiona Świętokrzyskie czeka ! Dzień dobry. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 08:42 Czekam na auditorów. Niby wszystko przygotowane, ale zawsze mogą się do czegoś przyczepić. Proszę o trzymanie kciuka. Odpowiedz Link
orale Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 09:13 Kawa i ciastka przygotowane? Auditor jak będzie chciał, to zawsze coś znajdzie. W dodatku coś trzeba napisać w tej dokumentacji Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 12:52 stara.gropa napisała: > Czekam na auditorów. Niby wszystko przygotowane, ale zawsze mogą się > do czegoś przyczepić. Proszę o trzymanie kciuka. A co te na A robią Gropom? PS - na wszelki wypadek kciuczę. Odpowiedz Link
groha Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 12:58 Mordować, to te na A nie mordują raczej, ale zawsze potrafią człowieka wnerwić do białości, cholery jedne. Królowo, odezwij się choć jednym słówkiem, jak już sobie pójdą, co? Odpowiedz Link
orale Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 14:08 Auditory to bardzo przyjemne ludzie, wiem bo sama jestem Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 14:28 Jaka kawa, jakie cistka! Na wydział nie wolno wnosić nawet szklanki wody. Byli, szukali dziury w całym, poszli. Uf, spokój na rok. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 16:06 No i z bani! A wiecie, te południowce całkiem dorzecznie tę sjestę wymyśliły, człowiek jak nowy po krótkiej dwugodzinnej w zacienionym pokoju Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 17:59 Ta,szczególnie jak w tym pokoju nie ma powietrza gropko dobrze,że już z głowy A tak ogólnie dzień dobry,upał jak cholera,do bani takie lato jak z du...,tego z tyłka pot się leje Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 21:51 Dlaczego w pokoju nie miałoby być powietrza? Gropo, muszę, bo takie piękne lato i woda z dnia na dzień pływalniejsza! Szczególnie pod wieczór. I tak mam prawie miesieczne opóźnienie w fazie Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 21:56 Ewo, nie masz litości dla ludu pracującego stolicy. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 22:06 Ale my mamy krótki sezon, a wy całoroczne baseny Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 22:25 A idź ty z całorocznymi basenami, tam tylko syfilisu można się nabawić Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 22:35 No to już tylko urlopu wypada mi życzyć i życzę! Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 22:10 ewa9717 napisała: > Dlaczego w pokoju nie miałoby być powietrza? > Gropo, muszę, bo takie piękne lato i woda z dnia na dzień > pływalniejsza! Szczególnie pod wieczór. > I tak mam prawie miesieczne opóźnienie w fazie A dlatego,że u moim mieszkaniu duchota jak diabli. a gropa dobrze napisała,nie masz litości dla ludu pracującego i to nie tylko stolicy. Odpowiedz Link
balamuk Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 09:06 Czesc, milego wtorku ludowi pracujacemu i niepracujacemu tez Odpowiedz Link
felis2 Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 09:12 Dzień dobry bardzo Jest lato, jest ciepło, jest słonecznie. Dziecina wyleczona i wywieziona na wieś. Ustawiłam sobie bardzo korzystnie harmonogram w pracy. Przesiadłam się z czterech kółek na dwa. Życie jest piękne. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 09:29 Są dwie opcje, bezludna wyspa na środku oceanu lub bazooka, karabin maszynowy, miecz świetlny. Trzecia opcja to Tworki, wrrrrrrrrrrrrrrrrr!!! Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 09:33 Przedawkowałeś plotka? Cześć wszystkim. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 09:40 Ludzi, za dużo ich, pojechali by gdzieś, najlepiej na Marsa, one way ticket Odpowiedz Link
bumbecki Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 09:37 Baronie, spokojnie i tak ludzi coraz mniej w mieście, jeszcze kilka dni jeszcze spokojniej się zrobi a w ogóle to dzień dobry wsiem Odpowiedz Link
justek1986 Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 10:31 Witajcie,juz kiedys wspominalam chyba ze jak w ojczyznie zacnej pieknie to na Wyspach fuj.I wlasnie sie tak stalo, ostatnio byl 2 tygodniowy upal, teraz poszedl sobie do Polski.I dobrze, bo ja tam lece juz za 2 dni Odpowiedz Link
g0p0s Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 13:37 Za ciepło, za ciepło. Byle do listopada Odpowiedz Link
jotka13 Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 15:06 justek1986 napisała: > Witajcie,juz kiedys wspominalam chyba ze jak w ojczyznie zacnej > pieknie to na Wyspach fuj.I wlasnie sie tak stalo, ostatnio byl 2 > tygodniowy upal, teraz poszedl sobie do Polski. A to dlatego, że poprosiłam koleżankę, która przyleciała z Londynu, żeby wzięła pogodę ze sobą, bo u nas panował w ubiegłym tygodniu listopad Odpowiedz Link
justek1986 Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 19:43 Acha i wszystko jasne No to teraz rozumiem Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 06:15 No, no, sama sobie się dziwię, jeszcze kim zostanę! Już bardzo ciepło, więc szybciutko obowiązki, a potem przyjeeeeeeeeeeeemność Dzień dobry! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 06:24 No leje, bo w Rumunii Trza było do strefy euro PiSy szczekają, karawana idzie dalej! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 06:26 Leje? U nas lata c.d. i niech jeszcze troszkę tak zostanie Dzień dobry w rześki, ciepły poranek. Odpowiedz Link
bumbecki Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 07:39 rany, już środa ... ale leci ten tydzień. Dzień dobry Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 08:02 Już przed siódmą na słońcu było bardzo fe Ścieżkę przeżycia powoli organizuję, wiatraki, woda mineralna, okna zaraz pozamykam, żeby gorące nie wlazło. Witam. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 09:01 Nie wiem co Wy z tym gorącem, super pogoda, nic tylko leżak. Leżak... @#$#@!@!$%@! Odpowiedz Link
justek1986 Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 09:07 Oj tak lezak, a nie @hihdm@xxjj Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 09:56 Leżak? A potem udar słoneczny, starzejąca się szybciej skóra, że o raku już nie wspominam. Baronie! Litości dla zdrowia. Kapelutek, cień, dużo wody. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 10:11 Dzień dobry,na dworze upal,a ja muszę do pracyto niesprawiedliwe! Odpowiedz Link
felis2 Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 10:18 Leżak w cieniu i kapelutek już zbędny. Ok godziny 13 wsiądę na rower w celu przebycia 19km. Większość pod górkę. Informuję o tym dla przyjemności osób narzekających na upał, będziecie mogli siedzieć wygodnie, popijając napoje chłodzące i z satysfakcją myśleć, że wy tak nie musicie Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 11:42 Jeśli chcesz się licytować kto ma gorzej, to ubierz się w kombinezon z kapturem, maskę, gumowe rękawiczki i gumowe buty, włącz do tego palnik i wejdź pod foliowy namiot. Takie są moje warunki pracy. No i co? Jazda na rowerze nie jawi się teraz jako raj na Ziemi? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 11:58 Nawet mi przez głowę nie przeszło, że Królowa jest spawaczem namiotów! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 12:02 Bo ja kobieta pracująca jestem i żadnej pracy się nie boję. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 13:50 feliksie litości!!!ja bym na rowerze nie dala rady polowy tych km.nawet po prostej zaliczyć. gropko już nigdy nie będę narzekać na moja prace!obiecuję! Odpowiedz Link
stara.gropa Zagadka 30.06.10, 12:07 Co to jest? fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/qb/5xfq/xbKr8L2xlSkwhpJAOB.jpg Odpowiedz Link
groha Re: Zagadka 30.06.10, 12:22 Jakie piękne lochy! W takich mogłabym siedzieć. Nawet bez szydełka. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Zagadka 30.06.10, 12:43 Zbiorniki na wodę pod Jerozolimą? Jak zzielenieć na twarzy i zwolnić się z pracy? Tam słońce a ja pasjans... Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Zagadka 30.06.10, 13:03 > Tam słońce a ja pasjans... Witam w klubie. Odpowiedz Link
groha Re: Zagadka 30.06.10, 13:09 Wiedziałam, że pudło. Ale ja w taki gorąc nie zgaduję, mowy nie ma. Ja jedynie napawam się pięknem tego sklepienia. I wszystko mi jedno, gdzie ono jest, prawdę rzekłszy, bowiem w moim pojęciu jest tak doskonałe, że może konkurować jedynie z nieboskłonem. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zagadka 30.06.10, 13:24 Piękne jest i na dodatek jak się przyjrzeć to widać wodę na dole. Na upały - marzenie Odpowiedz Link
goonia Re: Zagadka 30.06.10, 17:25 Dobry. oddawac upal proszem i to migusiem. Wieje jakies arktyczne paskudztwo i nawet slonce wiele nie pomaga. nogi mi zmarzly Papa wypielil wszystko co sie dalo, nawet miedzy konwaliami ktore sa do wykopania. Ratunku. Ma ktos pozyczyc troche chwastow? Odpowiedz Link
pomaranczuch Re: Zagadka 30.06.10, 17:30 Cześć!!! Pięknie, gorąco! Jestem pełna zapału do pracy! znalazłam ostatnio genialne zdjęcia może kogoś zainteresują, dla mnie rewelacja www.wykop.pl/ramka/395368/tapety-zdjecia-opuszczonych-psychiatrykow/ Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Zagadka 30.06.10, 17:50 Goonia - malowania jakiegoś nie masz w planach. Wiem , że to bardzo zajmujące zajęcie P.S. Chwastów niet, również wypieliłam wszystkie Odpowiedz Link
balamuk Re: Zagadka 30.06.10, 21:33 Wychodzi na to, ze moj wypychany na kopach upal wreszcie dotarl, gdzie nalezalo. Musi lazl na piechote. Filtry boskie, mozna tam wejsc bez przepustki? Gooniu, chwastow mam dowolnie, gdzie Ci wyslac? No i dobry, niech bedzie wieczor. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zagadka 30.06.10, 21:41 Cześć Bałamuku. Pamiętasz pamiętny wieczór i dwa duże słowa i jedno malutkie? Filtry w te wakacje organizują dni otwarte, w każdą sobotę. Trzeba się jednak wcześniej zapisać na wycieczkę. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Zagadka 30.06.10, 21:57 balamuk napisała: > Wychodzi na to, ze moj wypychany na kopach upal wreszcie dotarl, gdzie nalezalo > . Musi lazl na piechote. Filtry boskie, mozna tam wejsc bez przepustki? > Gooniu, chwastow mam dowolnie, gdzie Ci wyslac? > No i dobry, niech bedzie wieczor. A dotarł,dotarł,aż za bardzo nawet,może chcesz z powrotem odrobinę? Odpowiedz Link
balamuk Re: Zagadka 30.06.10, 22:08 Jak mam dwoch duzych i jednego malutkiego nie pamietac, do konca zycia zapamietam, jakby co, to nawet ten wredny Niemiec jeszcze bedzie pamietal!)) Na filtry sie nie zapisze k'sazaleniju, bo nie wiem, kiedy dotre. Ale doloze je do MRU - koniecznie chce zobaczyc, moze byc na emeryturze. Upal niekoniecznie zycze sobie z powrotem, z drugiej strony lepszy niz powodz, zaraza, juz sama nie wiem, czego chciec... Odpowiedz Link
balamuk Re: Zagadka 30.06.10, 22:30 Międzyrzecki Rejon Umocnien. Albo Umocniony. Z tego, co wiem - cudo. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Zagadka 01.07.10, 00:13 Czesc ludzie Wiecie ze juz lipiec nastal? W zyciu sie go tak szybko nie spodziewalam. A to ci heca! Odpowiedz Link