Dodaj do ulubionych

Dzień dobry - już lato!

21.06.10, 09:19
I u mnie ślicznie, chyba nad morze dziś skoczę wink
Dzień dobry!
Obserwuj wątek
    • eulalija Re: Dzień dobry - już lato! 21.06.10, 09:28
      Lato to będzie za jakieś cztery godzinysmile
      Nad Targówkiem zbierają się jakieś chmury.
      Do morza mam za dalekosad
      Może popływasz za mnie?
    • stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 21.06.10, 10:18
      Wczoraj silną grupą pod wezwaniem zwiedzaliśmy wyścigi od zaplecza.
      Tam gdzie Derczyk leżał i tam gdzie mieszkali pracownicy wyścigów i
      tam gdzie Gurua siadywała. Już wszystko wiemy, kto, kiedy i na jakim
      koniu wygra smile
      A potem oglądaliśmy łasiczkę, która okazała się gronostajem i jakaś
      kobita trzymała ją/jego na rękach. Ale i tak nam się podobała.
    • g0p0s Re: Dzień dobry - już lato! 21.06.10, 11:34
      Temperaturowo bardzo fajne lato.
      • groha Re: Dzień dobry - już lato! 21.06.10, 12:09
        Pod względem zieloności i pachnącości też bardzo fajne ono jest.
        Laato pachnące piętą, laato koloru spalin... Żartowałam. Lipą pachnie wink
    • bbbzyta Re: Dzień dobry - już lato! 21.06.10, 13:22
      Hej. Uprawiałam ostatnio ogrodnictwo balkonowe, i dziś też pouprawiam. Lepiej późno niż wcale. Jak zwykle planuję surfinię, niebieską lobelię, takie coś małe białe i pachnące (jeśli dostanę, nazwy nie pamiętam, tylko na oko rozpoznam) i doniczki (już obsadzone): niecierpek i rozchodniki. Mięta sama sobie rośnie i przeżywa kolejne zimy. Poprzesadzałam co się dało, bo w zesz. roku połaszczyłam się na tanią ziemię w markecie. Moje roślinki odmówiły współpracy, nie dadzą się nabrać na bele co.
    • czekolada72 Re: Dzień dobry - już lato! 21.06.10, 13:34
      Witam w deszczowe (po)południe smile
    • the_dzidka Re: Dzień dobry - już lato! 21.06.10, 15:46
      Słoneczniej serca biją, kła kła, i wakacyjna miłość, kła kła...
      • balamuk Re: Dzień dobry - już lato! 21.06.10, 16:10
        Bry. Czekam, az sobie pojdzie.
    • violja1 Noc Kupały 21.06.10, 16:05
      No to chłopcy i dziewczęta wianki dziś, zgodnie z tradycją:

'...W czasie tej magicznej nocy rozpalano ogniska, w których
      palono zioła
      ' - dlaczego nie zioło tongue_out

'... kąpiel po zmroku lub przed wschodem słońca leczyła rozmaite
      dolegliwości, jako że woda była podówczas uzdrawiającym żywiołem
      należącym do księżyca'- że też NFZ nie wpadł jeszcze na to co by
      przegonić towarzystwo niedomagające przez rzeczkę, wyjątkowo tania
      kuracja, i problem ze służbą zdrowia rozwiązany wink
      • balamuk Re: Noc Kupały 21.06.10, 16:11
        Zwlaszcza na terenach zabudowanych. Przegonisz przez rzeczke, parchow dostana, trzeba bedzie leczyc...wink
        • kocio_pierzaczek Re: Noc Kupały 21.06.10, 18:08
          Dzień dobry, witam wszystkim po dłuższej nieobecności. Muszę
          nadrobić zaległości i przeczytać wszystko, co napisaliście.
          Dzięęęęki. smile Jestem zagoniona, nieoprana, w domu sajgon, a ja po
          pierwszym dniu za biurkiem po gigantycznej przerwie. Kojąco działa
          tylko widok drzewka laurowego, które zamierzam posadzić na balkonie,
          w towarzystwie wyboru ziół.
          • orale Re: Noc Kupały 21.06.10, 18:30
            Nareszcie Kocio nawrócony na łonosmile
            A poza tym dziś w metrze ustąpiłam miejsca pani w ciąży.
            Zaawansowanej ciąży. W dodatku miała za krótką bluzeczkę i pół
            brzucha na wierzchu. Brzuch był na wysokości moich oczu, to się
            szybciutko zerwałam. I co? I pani nie była w ciąży. Trochę się na
            mnie obraziła. Sama nie wiem czy mieć wyrzuty sumienia, czy nie
            • se_nka0 Re: Noc Kupały 21.06.10, 18:38
              big_grinbig_grin
              Żadnych wyrzutów nie miej smile
              • ter.eska Re: Noc Kupały 21.06.10, 22:34
                Nie przejmuj się,ja będąc w 9 miesiącu ciąży z bliźniakami ustąpiłam miejsca facetowi o kulach(jechałam do szkoły więc wyszłam z założenia,że i tak się nasiedzę,poza tym czułam się świetnie),nie wiem czy się obraził,ale usiadł ochoczo,tyle,że zapomniał o magicznym słowie dziękuję.
                A co do lata,to gdzie ono?bo u nas raczej jesieńwink
            • violja1 Re: Noc Kupały 21.06.10, 23:16
              No właśnie, też mi się to przytrafiło i teraz często mam dylemat czy Pani jest w ciąży czy to tylko kształty rubensowskie. Spełnię dobry uczynek czy przeciwnie obrażę i wpędzę w kompleksy sad
    • balamuk Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 06:15
      Dzien dobry. Lato posluchalo i na chwile sobie poszlo, dzis w planie mam burzesmile
      • margonka Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 06:50
        Dzień dobry, piękne dzień dobry!

Jakiś czas mnie tu nie było, muszę więc nadgonić lekturę forumową smile
        A u nas piękny dzień za oknem i słońce świeci mocno jak na lato
        przystało! Cudnie smile
        Wspaniałego dnia wszystkim życzę!
        • bumbecki Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 07:31
          cześć smile
          ale mi sie chce spać <ziew>
          • orale Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 08:37
            Dobry? oby
            • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 08:49
              No własnie! Jak Balamuk w tej Transylwanii latu zagrozi, to i ode
              mnie spiep...tego... ucieka w popłochu.
              Dobry. Niech ta.
              • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 09:20
                Witam cieplutko. Piękny dzień. I czereśnie takie już dorodne.
                • se_nka0 Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 09:37
                  Zimno. Nooo, bo co za temperatura 16 st., przecież nie letnia.
                  Dzień dobry smile
                • 36krzysiek Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 09:41
                  Cześć i czołem, kluski pod stołem.
                  • toanita Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 10:10
                    Witam i ja. Wieje, zachmurzyło się i wogóle jakoś lata nie czuć... Może to i lepiej, bo dusza rwie się n łono natura, a ciało słabe sad Dochodzę do siebie po inwazyjnej interwencji eskulapów. Pozdrawiam wszystkich smile
                    • groha Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 12:52
                      Zdrówka życzę, Toanito!
                      Lato w krzach czuć, widać i słychać, tylko nie ma kiedy do niego wyjść, kurczę.
                      A poszłabym nawet piechotą.
                      • pomaranczuch Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 13:28
                        Łaaaadnie! Może trochę cieplej gdyby się zrobiło..
                        ale witam słonecznie
                        Kurcze blade, już myślałam, ze moja noga w szkole, na lekcji nie postąpi, że to
                        już koniec tej potwornej specjalizacji i co? Wczoraj w nocy dowiedziałam się, że
                        mam poprowadzić dziś rano lekcję pokazową dla gimnazjalistów, nosz, myślałam, że
                        rozszarpię, dodatkowo lekcja nie miała być taka najzwyklejszą, a wycieczką po
                        przedlokacyjnym Krakowie. Ale koniec końców, już po wszystkim i teraz mogę
                        zacząć sie cieszyć, że to już jest koniec, żegnaj szkoło, forever tongue_out
                        --
                        Bardzo lubię muzykę, myślę, że chyba dlatego, że tak mało jest moralna.
                        (Hermann Hesse)
                        • stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 13:47
                          Pożyjemy, zobaczymy czy forever tongue_out
                          • balamuk Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 17:49
                            Hooo, ale optymizmbig_grin
                            Ewus, taz ja to cholerne lato caly czas probuje do Was wypchnac... Strony swiata mi sie nie myla, podejrzewam spisekwink
                            • ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 22.06.10, 19:25
                              No to chyba wypchnęłaś,tylko pożałowałaś temperaturywinkbo przez szybę boskie słoneczko,a na termometrze 18 stopni,a na dworze zimny wiatrcrying
                              • tutul Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 06:56
                                Wiatru nie ma,ale i tak za chwilę mnie wywieje z domu...Dzień dobry dla wszystkichsmile
                                • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 07:07
                                  Kurdebalans, jaka zimna noc była!!!!! Balamuku, chyba spałaś wink
                                  Słońce wali jak dzikie, ale przewidywaczki mówią o temperaturze,
                                  która dojdzie AŻ do 23 stopni. No szaleństwo normalnie!
                                  Dzień dobry.
                                  • justek1986 Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 07:48
                                    Bry, na wyspach spiekota, w cieniu ok 28, a to sporo jak na tutejsze
                                    klimaty.Slonce az milo.
                                    Ha-i jeszcze ciekawostka,na wyspach jest przewaznie odwrotnie,jak w
                                    Polsce.Jak tu pieknie to w Pl kiepsko i na odwrót.
    • 36krzysiek Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 08:26
      Bry dzień do. Czytając powitalnik dochodzę do wniosku, że jesteśmy
      lepsi od tych wszystkich pogodynek w tiwi smile Słońce wali z nieba,
      choć poranek dość rześki, lekki wiatr, ciekawe, czy się ociepli w
      ciągu dnia. Cały czas czekam na możliwość wystawienia kadłuba z
      przyległościami na promienie słoneczne, w celu likwidacji
      niebieskiego odcienia skóry i zaopatrzenia organizmu w witaminę D.
      • ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 08:49
        Dzień dobrywink,nie wyspałam się,musiałam zerwać się w środku nocy(o 7.00).Słoneczko owszem piękne,ale wietrzysko zimne,przejmujące jak w zimie,brrrr...
        • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 09:15
          Cześć. Jak to miło znów o szóstej wstawać codziennie. A co do słońca - to chyba
          w najbliższym czasie będę go unikać, bo chcąc nie chcąc strzaskałam się na
          czekoladę i już zaczynam bać się skinów.
          • ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 09:21
            Oj!zazdraszczam Ci tej czekolady,ja nie mam cierpliwości do siedzenia na słońcu,a skiny fajne chłopakismile
            • se_nka0 Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 10:18
              Brrrrrry ! Ktoś meldował, że już lato, czy mi się tylko zdawało ?
              Jak odmarznę po porannym wyjściu, to pomyślę nad tym tematem.
              Dzień dobry smile
            • groha Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 14:14
              ter.eska napisała:

> a skiny fajne chłopakismile

Poważnie? Teresko, a dasz nam przykłady tej fajności? Bo chyba dość trudno w nią
              uwierzyć, niestety. Z czystej, babskiej ciekawości pytam, słowo daję.
              • ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 15:26
                A nie,tak w żartach napisałam,tak naprawdę chyba nigdy nie miałam ze skinami do czynienia,tylko słyszałam o nich,zresztą nic dobrego.
                • goonia Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 17:42
                  Sie czepiacie skinow, drogie kolezanki, mozliwe, ze calkiem slusznie nawettongue_out
                  szesc i szolem. Juz ledwo zipie, ale papa najdrozszy dzis przylata to nawet nie
                  narzekam, a przyjamniej nie glosno. Goronc jest, czyli szafa gra na kazdym
                  froncie. Oraz mam nowe okna i drzwi w lazience, a ze bez klamki to komu to
                  przeszkadza.

• ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 18:06
                    To teraz tam są łazienkitongue_out
                  • balamuk Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 18:08
                    Kibelek bez klamek, ciekawostka, dla wariatow z rozstrojem zoladka?wink))
                    Na temat pogody przestaje mowic cokolwiek. Ciekawa jestem tylko, gdzie sie podziewa ten upal, ktory nadludzkim wysilkiem usiluje wykopac na polnoc. U Was nie. To gdzie?
                    Dobry wieczor, poniekad.
                    • ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 18:31
                      A może pomyliłaś kierunki i zamiast do nas wykopałaś ten upał na Antarktydę,albo na Alaskęwink
                      • orale Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 19:38
                        Dzień dobry, cóż za piękny dzień. Pogoda, ludzie, okoliczności,
                        wszystko jakieś piękne. A najpiękniejsze, że już mam wszystkie
                        egzaminy i wszystkie nerwowe oczekiwania na wyniki zakończone,
                        wszystkie audity, wszystkie dedlajnysmile....Ach, jaki piękny świat.

Gooniu, papo na dzień papy to fajoska sprawasmile
                        • se_nka0 Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 19:57
                          Gratulacje ! Juz masz wakacje wink

Już za parę dni, za dni parę
                          weżmiesz plecak swój i gitaaaaarę .... smile
                          • orale Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 20:00
                            i będę Ci śpiewać serenady pod oknem. Bój się, bojsmile
                            • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 20:06
                              Prymusica nasza wink
                              • orale Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 20:08
                                no cieszę się jakby mi ktoś w kieszeń narobił, bo ostatni wynik był
                                najważniejszy. Tam mnie byle co nie satysfakcjonowało. No wiecie jak
                                to jest wykładowca marzenie, prawdziwy facet, podziwiam go i
                                szanuję, a to się tak nieczęsto dzieje.
                                • toanita Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 20:26
                                  Brrry wiecziersmile Nareszcie wiatr przestał hulać i słonko wyjrzało zza chmur. Można przynajmniej wyjść na balkon i ponapawać się widokiem pól, lasów itp. Wczesniej łeb urywało smile A tak na marginesie: Wam też się pojawia przy czytaniu każdego posta ta wkurzająca reklama samochodu na C...?
                                • se_nka0 Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 20:28
                                  Coś za bardzo się tłumaczysz z tego wykładowcy wink

Serenady możesz śpiewać, najwyżej dołączę i na dwa głosy wyjdą smilesmile
                                  • orale Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 20:36
                                    eee, za stara jestem na takie głupoty i za dużo w życiu widziałam.
                                    Serenady będę śpiewac w świętokrzyskim. Już poniedziałek jadę, już w
                                    poniedziałek....
                                    A wogóle to jeszcze w sierpniu będę fitnesować w Kielcachsmile
                                    ps. reklamy na C brak, widocznie Toanito jesteś wybrańcemsmile
                                    • goonia Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 20:45
                                      Az milo poczytac, ze Ci Orale tak dobrze idziesmile Czas na zasluzony odpoczynek.
                                      Podziwam, szczerze i z odrobina zazdrosci.

Sledze pilnie od rana prognoze pogody, bo jest ostrzezenie o tornado w moich
                                      okolicach w godzinach okoloprzylotnych mojego papy. Ale dlaczego nie ostrzegaja
                                      o trzesieniu ziemi?!! Niby wplywu na samolot to nie ma ale na mnie i owszem.
                                      • justek1986 Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 21:07
                                        Bry wieczor

A Ty Goonia za wielka wodą mieszkasz?ze takie efekty pogodowe?

gratki orale egzaminow, ja mam swoje przed sobą (3,4 lipca) a potem
                                        juz wakacje smile)
                                        • ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 23.06.10, 21:41
                                          Ja Cię orale rozumiem,na zakończenie średniej szkoły zależało mi na czwórce z fizyki(choć nigdy wcześniej czwórki nie miałam)tylko dlatego,że miałam fajną sorkę od fizyki,lubiłam ją i chciałam mieć czwórkę za wszelką cenę,i miałam,ale przez dwie noce kułam przed egzaminem mając 1.5 roczne dziecko i będąc kilkanaście dni przed porodem.
                                          A co do tej reklamy,tez ją mam i szlag mnie trafia.
                                          • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 05:39
                                            Jak można, faktycznie, na świecie jest ślicznieeeeeeeee!
                                            Ahoj, przygodo!!!!!
                                            Jadę nad morze wink
                                            Pięęęęęęęęękny dzień!
                                            Dobry!
                                            • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 08:23
                                              Cześć, jak pięknie pada. smile Jak ślicznie pachnie mokra zieleń.
                                              Ewo, a dokąd nad morze?
                                              • se_nka0 Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 10:23
                                                Chyba morze przyszło do mnie. Wieje, szumi i mokro. Dzień dobry.
                                                • g0p0s Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 11:28
                                                  Wpuszczam ocieplony (cha cha) klimat oknem i docieplam go
                                                  piecykiem smile
                                                  • ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 14:15
                                                    W nocy padało,ale teraz słonko i nawet ciepło(+19 stopni).Dzień dobrysmile
                                              • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 17:30
                                                kocio_pierzaczek napisała:

> Cześć, jak pięknie pada. smile Jak ślicznie pachnie mokra zieleń.
                                                > Ewo, a dokąd nad morze?

A u nas regularna susza, jak bumcykcyk!
                                                A niedaleko Darłowa. W krze kwieciste wink
                                                • 36krzysiek Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 17:48
                                                  Ufff! Jak gorąco...
    • groha Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 14:19
      Przypominam, że dziś obchodzimy Światowy Dzień Przytulania. Miłego przytulania!
      Oraz Światowy Dzień Chorych na Osteoporozę. Wszystkiego najlepszego!
      P.S. Przed chwilą chciałam przytulić inkasenta, naprawdę chciałam, ale mi
      przeszło, gdy wręczył mi rachunek za prąd.
      • stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 14:22
        Ostrożnie z przytulaniem chorych na osteoporozę! smile
        Sąsiadka cierpiąca na zaawansowaną osteoporozę złamała żebro kiedy
        przytuliła wnuka. Drugie złamała jak chciała zabić komara.
        • ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 16:33
          No to przytulajmy sie,ja przytulam Was wszystkichsmile
          • goonia Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 17:49
            Czesc wszystkim. Biedne media nie wiedza czy sie zajmowac trzesieniem, tornadem
            czy gie 8 i 20. Tyle szczescia na raz.
            Ja ucieklam z domu bo juz o 7 rano papcio wyszorowal goscinna popielniczke(z
            miedzianej na srebrna), dobral sie do narzedzi meza oraz przepytal na
            okolicznosc czy mam deski na szalunek. To ze ja nic nie chce murowac nie ma
            znaczenia, zadnegosmile
            • balamuk Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 18:10
              Gooniu, trzymaj sie, czasami najukochansi bija na glowe tornada i inne zywiolowe atrakcjesmile))
              • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 18:22
                Mama mojej koleżanki w wielkim znoju wyczyściła na srebrno patelnię
                teflonową wink Było to dawno temu, koleżanka spod lady zdobyła tę
                nowinkę...
                • orale Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 18:35
                  Gooniu, my mamy chyba ojców z jednej rodziny. Mój jest znany z tego,
                  że moim koleżankom myje i naprawia samochody jak stoją u mnie na
                  podwórku (oczywiście bez wiedzy), odnawia mi mieszkanie jak mnie nie
                  ma w domu. Za tydzień Tatuś szanowny planuje malować moją łazienkę,
                  oczywiście jak wyjadę, żebym mu się nie wtrącała. Dobrze choć, że na
                  kolor tym razem miałam wpływ. A że ja się będę denerwować, że Tatuś
                  z drabiny zleci, albo go cisnienie wykończy to już insza inszość.
                  Nic nie zmienię.
                  • goonia Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 20:50
                    smile)
                    czy to oznacza, ze powinnam wyjechac?
                    • asia.sthm Re: Dzień dobry - już lato! 24.06.10, 23:14
                      W ehmmm....pewnym wieku... trzeba zajac czymc rece zeby czlowiek czul ze zyje.
                      Bylam swiadkiem jak moja chrzestna wycinala nozyczkami dziury w nowych
                      skartetach, aby jej ciotka, przybywszy na przyjecie grzecznie wysiedziala do
                      konca, cerujac te skarpety....wsrod gosci przy zastawionym stole. Inaczej po 15
                      minutach kazala sie odwozic do domu.
                      • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 07:52
                        O matko, Asiu! Dziwna osoba: przy zastawionym stole zajmować ręce
                        cerowaniem wink
                        Dzień dobry! Kolejny piękny, ciepły, słoneczny, tylko noce jeszcze
                        dość listopadowe. Ale nic to, idzie ku lepszemu!
                        • bumbecki Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 08:19
                          u nas to lato to chyba dopiero jutro dotrze...
                          Witam piątkowo smile
                          • eulalija Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 09:31
                            Prognozy na jutro pokazują małe zachmurzenie, silniejszy wiatr i 25
                            Celsjuszów. To chyba już będzie latosmile
                        • asia.sthm Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 09:52
                          > O matko, Asiu!

No toz mowie, pozywienie zajmowalo jej gora 10 minut, nastepne 5 wytrzymywala
                          ....a potem rzadala czegos do pracy. Zeby ja w jednym miejscu utrzymac, tylko
                          skarpety zdawaly egzamin. Ludzie, jakie to byly artystyczne cery! Fakt ze moja
                          chrzestna wycinala jej rowne dziury, tylko lekko brzegi strzepila zeby
                          wygladaly na autentyczne.
                          • asia.sthm Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 09:53
                            prosze mi jedno r wykreslic czerwonym olowkiem
    • nchyb Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 08:21
      to jż lato
      goręcej serca biją
      to wakacyjna miłość...

Ciekawe, czy się tego lata znów zakocham wink
      • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 08:51
        Cześć. Już piąteczek! Interesuje mnie, dlaczego podczas otwierania wątków w
        nowych kartach głupia gazeta mnie wylogowuje i apiać muszę od nowa się logować?
      • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 09:00
        > Mój jest znany z tego,
        że moim koleżankom myje i naprawia samochody jak stoją u mnie na
        podwórku (oczywiście bez wiedzy).

Kiedy mogę do ciebie przyjechać, Orale? smile
        • eulalija Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 09:30
          A drugi samochód by się zmieścił? smile
          • orale Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 09:32
            Się jakoś dogadamysmile

poza tym dzień dobry, dziś dzień testow waniliowej kaszki mannej
            albo manny. Będę wymiatać jak nic
            • eulalija Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 09:40
              Ogórki konserwowe weź na przegryzkę, może się obroniszsmile
            • asia.sthm Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 09:46
              Jadlam ostatnio taka kaszke - pyszna byla.

Moze o dziubince probuj, tak jak sie wino prubuje. Albo pomietol i wypluwaj. Juz
              cie widze w sliniaczku wink
          • 36krzysiek Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 09:38
            A kolegom?
            • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 10:29
              > Jadlam ostatnio taka kaszke - pyszna byla.
              Niedawno była u mnie koleżanka, mama półtorarocznego dziecięcia. Oddałam jej
              dwie nienapoczęte i nieprzeterminowane paczki kaszki wielozbożowej na mleku
              modyfikowanym od 5 mies. życia. Paskudztwo, przyrządzając toto, musiałam zawsze
              głowę w drugą stronę odwracać. A ona natychmiast jedną sobie otworzyła, zrobiła
              sobie kubek specjału i zaczęła zajadać. Musiałam wyjść z kuchni...
              • nchyb Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 13:44
                ja tam dziecku kaszkę ryżową z truskawkami wyżerałam. Ale na sucho,
                bo z wodą to już było bleee...
                • ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 15:30
                  Dzień dobrysmile,czy to lato?niebo-ścierka,powietrze gdzieś się ulotniło,duszno i parno.
                  • goonia Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 17:15
                    I zupelnie nie rozumiem jak mozna karmic dziecko czyms co nam zupelnie nie
                    smakuje. U mnie wszystkie kaszki i ew. sloiczki musialy przejsc test. jak mnie
                    smakowaly to i dziecko dostalotongue_out No, poza kozim mlekiem, nigdy sie nie
                    przemoglam, zeby sprobowac.

A tak wogole to, dzien dobry.
                    Zaprosilam na jutro gosci, tatko lubi kucharzyc to ma zajecie na dzis. ale co ja
                    zrobie w niedziele?! ratunku....
              • heniulaa Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 17:11
                Ja w pracy wychodzę z kuchni jak moje szanowne koleżanki w mikrofalowej kuchence
                podgrzewają mleko do kawy.
                Raz nie zdążyłam... dopadłam do kosza na śmieci - DUŻA RZECZ smile
                Kolejny aromatyczny hit w mojej firmie to wędzona ryba podgrzana w mikrofali...
                • ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 17:31
                  Mleko(i wszelki nabiał,nawet gotowany)rusza mnie tylko na tyle,że nawet po kilku łykach leci ze mnie,z tym,że raczej hm...dołem,a wędzonej ryby nigdy nie podgrzewałam,ani nie spotkałam nikogo,kto by podgrzewał<szok>.
                  • balamuk Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 18:24
                    Dobry wieczor, chlodno i milo. Na mleko jestem uczulona, przyswajam od tlustej smietany i tlustego sera w gore. Dziwne te organizmy.
                    • orale Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 19:04
                      Miło, nic nie muszę. Znaczy muszę imprezę w niedzielę zrobić, ale to
                      mały pikuś. Dziś przyjrzałam się swojemu dziecku. Ostatni rok był
                      bardzo intensywny i nie miałam czasu rzucić okiem na syncia.
                      Cholera, jakiś stary chłop mi po mieszkaniu chodzi, w głowie mu się
                      trochę poukładało (nawet nagrodę za wyniki w nauce dostał) duże to
                      jakieś, trzeba kupić trochę ciuchów. Po obserwacji doszłam do
                      jednego wniosku, dzieciom w dorastaniu nie należy przeszkadzać.
                      Pozbawione dozoru wychodzą jednak na ludzi
                      • toanita Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 20:49
                        Oj Orale mądrość życiowa jak nic wink Zastosowałam Twa metodę najpierw na starszym synu, sprawdziło się. Z młodszym poszło rozpędem. Czasem warczy, gdy wraca w weekend na łono, ale to pikuś smile Jak ja współczuję wszystkim moim nadopiekuńczym koleżankom wink
                    • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 19:05
                      Kocham mleko! Najbardziej z kożuchami wink Kaszkę mannę też.
                      Jaki pięęęęęęęęęęęękny dzień był. Jestem tlenowo zszokowana, zaraz
                      mnie odetnie od prą ... d...u...
                      ......................................................
                      • pomaranczuch Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 19:48
                        Cześć! Pada, ale co z tego! słucham sobie fantastycznej muzyki i jestem w raju!
                        Aż muszę się podzielić, moze ktoś zechce sobie posłuchać smile
                        www.youtube.com/watch?v=nFoUGqjLFbI
                        zakochałam się na amen big_grin
                        • stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 19:58
                          Przepraszam, że zadam niedyskretne pytanie, ale to Vincente w
                          błękitach to kobieta czy mężczyzna? smile
                          • pomaranczuch Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 20:23
                            ekhmmm... mężczyzna big_grin
                            ale nawet gdyby to była kobieta i tak grała, moja miłość pozostałaby niezmienna tongue_out
                            swoją drogą, jeśli chodzi o gitarę flamenco, to sami mężczyźni.... hmm czas to
                            zmienić!
                      • jotka13 Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 20:39
                        Dopiszę się do frakcji mlecznej, zwłaszcza że sezon na najlepsze
                        jedzenie świata się zbliża: młode ziemniaczki posypane koperkiem
                        polane skwarkami i do tego zsiadłe schłodzne mleko, żyć nie umierać.
                        A zimą oczywiście nalewka farmaceutów wink
                        • ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 20:49
                          Ależ ja tez nie unikam mleka,jogurtu,czy śmietany,bardzo lubię zsiadłe mleko z młodymi ziemniaczkami i koperkiem,tyle,że potem muszę mieć wolny nocnik.
                        • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 21:22
                          jotka13 napisała:

> Dopiszę się do frakcji mlecznej, zwłaszcza że sezon na najlepsze
                          > jedzenie świata się zbliża: młode ziemniaczki posypane koperkiem
                          > polane skwarkami i do tego zsiadłe schłodzne mleko, żyć nie
                          umierać.
                          > A zimą oczywiście nalewka farmaceutów wink
                          Prawie wszystko się zgadza, tylko zamiast kopwrku mnóstwo
                          szczypioru wink
                          • toanita Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 21:26
                            Koperek się zgadza, tylko zamiast skwarków (skwarek?) masełko. PYCHOTA smile
                            • stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 21:32
                              Ja też lubię takie jedzenie, tylko zamiast koperku banany, zamiast
                              szczypiorku brzoskwinie, zamiast skwarków rodzynki, zamiast
                              zsiadłego mleka bita śmietana, a zamiast kartofelków lody.
                              • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 21:39
                                Kurna, Gropo, jakas ty miastowa wink
                                • stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 21:49
                                  No, mam pochodzenie robotnicze smile
                              • groha Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 21:44
                                Mam dokładnie tak samo. Tylko zamiast lodów - makaron, za to koperek do
                                wszystkiego. Dużo koperku.
                                Słuchajcie, czy to prawda, że człowiek dotąd jest młody, dopóki jeszcze jest w
                                stanie coś go zaskoczyć? Bo od dwóch dni pogoda mi to robi: w nocy +5, rano +7,
                                w południe +13 i szara szmata za oknem. W czerwcu? Jaja jakieś. Zaskoczona
                                jestem do imentu. I jeśli to prawda z tą młodością, to odmłodniałam co najmniej
                                o dychę. Z tego zdziwienia, znaczy.
                                • minerwamcg Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 00:19
                                  Koperek zawsze będzie mi się kojarzył z Gabrysią u Musierowicz - u niej
                                  było to lekarstwo na dolegliwości ciążowe smile
                                  Musi to być bardzo indywidualna sprawa...
                                  • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 07:32
                                    Piejo kury, piejo!!!! Pobudka!!!!!!
                                    O rety, jak cudnie!!!! Rynsztunek już czeka, jeszcze tylko kawa i
                                    wiooooooooooooooo!
                                    Dzień dobry!
                              • jotka13 Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 21:45
                                stara.gropa napisała:

> Ja też lubię takie jedzenie, tylko zamiast koperku banany, zamiast
                                > szczypiorku brzoskwinie, zamiast skwarków rodzynki, zamiast
                                > zsiadłego mleka bita śmietana, a zamiast kartofelków lody.

Do tego polewa amaretto i mamy lody po sułtańsku wink
                                Trzeba było jednak pójść w niedzielę do Aldi.
                                • stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 21:48
                                  Cholera, może mają tam jeszcze otwarte? wink
                                • ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 21:55
                                  gropo narobiłaś mi cholernego smaka na lody.
                                  • orale Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 22:00
                                    oprócz kaszek degustowałam dziś takoż wanilię z madagaskaru
                                    cartedora, lodów mam dość na jakiś czas, wogóle to nie było
                                    waniliowe. Na następne testy zabieram Gropę do mojej pracy
                                    • stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 22:04
                                      Kiedy? Kiedy?
                                      • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 22:10
                                        Też bym poszła, we dwie zdegustowałybyśmy firmie Orale zapasy na
                                        ileś lat wink
                                        • stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 22:15
                                          O tak.
                                    • mariurzka Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 13:47
                                      Orale, ja już mam wakacje, więc jakby była potrzebna jeszcze jedna testerka, to ja się polecam twej pamięci! wink

A w ogóle dziędobry wszystkim, pomalutku będę wracać na łono, jeszcze tylko oblecę z pięciu specjalistów, zrobię ze cztery ważne badania, dowiem się wreszcie (mam nadzieję), co mi jest i wreszcie będę mogła znów normalnie funkcjonować.
                                  • toanita Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 22:00
                                    ter.eska napisała:

> gropo narobiłaś mi cholernego smaka na lody
                                    Zapraszam do mnie: mam zapas w lodówce.Doooobre, śmietankowe w czekoladzie. Tereska, niedaleko masz wink
                                    • orale Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 22:08
                                      Gropo, a może wezmę na weekend freezer z pracy i cały dzień będziesz
                                      mogła produkować dowolne lody i jeść je w ilościach nieograniczonych?
                                      • stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 22:16
                                        Tylko, że ja leniwa jestem i jakbym miała cały łikend coś
                                        produkować...
                                    • ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 22:36
                                      Nie kuś,nie kuś,bo mnie na lody nie trzeba długo namawiaćsmile
                                      • ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 25.06.10, 22:39
                                        Az szkoda,że za późno na jazdę do Kraśnika(o ile dobrze pamiętam).
    • balamuk Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 08:10
      Dzien dobry, szaro, popaduje, napawam sie. Jedziemy na nasza wies - bedziemy patrzec, jak chwasty rosna i nicnierobicsmile
      • 36krzysiek Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 08:28
        Sobota, zamiast się byczyć do południa i zajadać ptasie mleczko od
        6.30 na nogach, kurza melodia. Ale to nic, łikend dłuższy i można z
        rana okna pomyć, mrrrr...(rozkosznie).
        • se_nka0 Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 09:59
          Rozpoczynam czekanie na słońce i ciepło. Obiecali. Na razie nie wiadomo co
          planować - wyjazd w plenery czy domową biesiadę? Ciepłą kurtkę czy bikini wink
          Dzień dobry smile
          • groha Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 11:35
            Obiecali i jest. O słońcu mówię. Wprost nie do uwierzenia: hokus-pokus i w ciągu
            kilku minut po burej szmacie na niebie nie zostało ani śladu. Gdyby tak
            wszystkie obietnice migusiem się spełniały, to mogłoby nam się w głowach
            poprzewracać ze szczęścia, naprawdę.
            Dobrej soboty Szanownym życzę, a nawet bardzo dobrej.
            • pomaranczuch Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 11:38
              Wpadają przez okno promienie, morda na swoim miejscu, to mi sie podoba smile
              oby dzień dobry dla wszystkich!
              trzeba się pouczyć i mieszkanie wysprzątać, wieczorem przylatuje gość z
              Barcelony, niremoże być obory tongue_out
              • ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 12:09
                WitamsmileŻółta morda jest,na gorze śliczne obłoczki,upału nie ma,ale to dobrzesmile
                • orale Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 12:45
                  Witam, pysznie jestsmile
                  Biszkopt na tort już upieczony, w całym domu pachnie czekoladą,
                  mmmm...
                  • jotka13 Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 13:53
                    To ja poproszę o przepis na dobry krem orzechowy, bo skorupki już
                    upiekłam, ale to co wyszło z kremu to się do nieczego nie nadaje.
                    • orale Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 17:50
                      uuu, kremy to nie od mnie, ja tylko bitke śmietkę w tortach uznajęsmile
                      Byłam na zakupach, to jest straszne zajęcie.
                      • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 18:14
                        Cześć. Jaki piękny dzionek.
                        • papuga_ara Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 22:44
                          Cześć Szanowni!!
                          Wróciłam! Teraz jeszcze w krakowskie krze lecę, które jako końcówka
                          urlopu wystąpią w charakterze wisienki na torcie. Lub kropki
                          nad "i". Jak kto woli smile
                          No więc tak: z mafią zaprzyjaźnieni, po sycylisjku prawie mówiący, z
                          jednego końca wyspy na drugi przemieszczający się wróciliśmy
                          odurzeni kolorytem, zapachami i smakami. Życiowy rekord w pożeraniu
                          moskich stworzonek pobity. A trzeba było widzieć ten targ rybny o
                          poranku w Katanii!!! Jaki zgiełk, jaki gwar, jak oni się tam
                          nawołują, jakie s t w o r y są sprzedawane..!! A wieczorem zamienia
                          się to w knajpki rybne - stragany znikają, a na ich miejscu
                          pojawiają się stoliki i czego nie sprzedali z porannych połowów, to
                          jest do zjedzenia wieczorem (przynajmniej wierzymy, że tak jest i że
                          to są naprawdę świeżasy tongue_out)
                          Sycylijczycy bardzo ładnie przechodzą z sycylisjkiego na "normalny"
                          włoski, choć czasem próbują być zrozumiani po sycylijsku, a z tym
                          bywa różnie wink Jeden pan śpiewał wieczorem piosenkę po sysylijsku,
                          taką siercoszczypatielnoją. Wzruszyłam się okropnie nastrojem i
                          atmosferą ogólną i powiedziałam do pana z zachwytem: "ach, pan
                          śpiewa po sycylijsku!" Na co pan odpowiedział: "owszem, jesteśmy
                          przecież na Sycylii!", i tylko brakowało, żeby powiedział: "no i
                          czemu się durna kobito dziwisz?" wink
                          c.d.n.
                          • papuga_ara Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 22:56
                            c.d.
                            Ze śmiesznych rzeczy jeszcze, to kelner w knajpce w Taorminie, kiedy
                            składaliśmy zamówienie, zaczął rzucać jakieś słowa po polsku.
                            Najpierw myślałam, że mi się zdaje, potem nie wytrzymałam i
                            zapytałam. A on na to, łamaną polszczyzną powiedział, że chyba
                            jesteśmy Polakami, bo dobrze zna nasz akcent i ma tu znajomych i w
                            ogóle rozpłynął się w uśmiechach. Ha. Miły akcent. A właśnie -
                            Taormina!! Zawsze chciałam tam pojechać, bo przecież Gurua tak
                            ciepło piszała o tym miejscu i oczywiście akcja w CZN i jak tam
                            byłam, to byłam tam trochę z Nią. O, takie mój prywatny wyjazd z
                            Guruą wink
                            Włosi zasadniczo nie uznają w lato ciepłej herbaty; na jednym z
                            poprzednich wyjazdów zamówiłam "il te con limone", czyli herbatę z
                            cytryną, a kelner przyniósł... puszkę herbaty mrożonej. Na co ja
                            powiedziałam, że to miało być "te caldo" - ciepła herbata. Zdziwił
                            się ogromnie, ale przyniósł. I z tą herbatą bywa różnie, w
                            niektórych miejscach nie ma jej w ogóle, a ja lubię, nawet w upały.
                            No i teraz w jednej restauracji zamawiam sobie po włosku "ciepłą
                            herbatę" (nauczona doswiadczeniem lat poprzednich), a kelner
                            popatrzył na mnie chwilę i zapytał: "czy mówi pani po angielsku?"smile
                            Myślał, że źle wyraziłam to, o co mi chodzi, bo przecież nikt
                            normalny nie pija w lato herbaty smile Swoją drogą, to dziwne, bo
                            przecież kawa nie jest zimna, a wiadomo, że oni piją kawęsmile
                            Były też smutniejsze momenty, bo Włosi próbują się buntować
                            przeciwko wprowadzaniu systemu oszcędzania, a południa i Sycylii
                            właśnie szczególnie to dotyczy, bo i tak przecież finansowo jest im
                            dużo gorzej niż bogatym na północy, więc nawet załapaliśmy się na
                            wieczorne demonstracje w Palermo. I to, co działo się z pogodą, to
                            Sycylii nie dotknęło prawie wcale, jeśli nie liczyć 2 dni z opadami
                            deszczu i dość potężnymi wiatrami, ale te wiadomości, które
                            oglądaliśmy w tv były okropne- trąba powietrzna w Wenecji, Toskania
                            zalana, w Alpach śnieg i pozasypywane drogi... No rok jakiś taki
                            anormalny, jeśli o pogodę chodzi.
                            c.d.n.
                            • ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 23:20
                              papuniu witaj na memłoniesmile
                            • papuga_ara Re: Dzień dobry - już lato! 26.06.10, 23:22
                              I psy. Już kiedyś, będąc na południu Włoch zauważyłam, że tam po
                              mieście chodzą sobie spokojnie duże, bezdomne psy - osobno, w małych
                              grupkach, różnie. Wyglądają na całkowicie wkomponowane w koloryt
                              miejski, w harmonii z ludźmi i są przez ludzi dokarmiane. Otóż na
                              Sycylii jest ich jeszcze więcej i bardziej jest to widoczne, przy
                              okazji również wzruszające. Myśmy też uczestniczyli w dokarmianiu, a
                              co! smile
                              Sycylijczycy bardzo serdeczni i gościnni i dumni ze swojego
                              wyspiarstwa, choć w obrębie samej wyspy istnieją wyraźne animozje -
                              np. między Palermo a Katanią. Niesamowite kontrasty, np. piękne
                              centrum dużego miasta, a uliczka obok już wygląda na mooooocno
                              peryferyjną. I niezwykłe połączenia - nadmorskie miejscowości, np.
                              Cefalu, albo Trapani - morze, góry, kurortowo tak, a obok - barok
                              barok barok...
                              I jechaliśmy przez środek wyspy, jaki interior!! Takie duuuże
                              przestrzenie górskie, nie zamieszkane, z rozrzuconymi polami tu i
                              tam (ntb oni są już po po dożynkach, taki klimatsmile i np.
                              stadkami krów gdzieniegdzie. Ale skąd? jak? kto te zwierzątka tam
                              przywiózł, żeby się pasły, i jak je potem zabiera? Bo jak okiem
                              sięgnąć, ino przyroda, a ludzkości niet! Chyba że to były dzikie
                              stada krów, w końcu jeśli mustangi mogą sobie dziko brykać, to
                              dlaczego krowy nie? wink
                              Za osobisty sukces uważam ucieczkę od fal przybojowych, które już
                              zaczynały mnie wciągać w morze (kurczę, to się naprawdę dzieje w
                              jednej chwili, stałam w wodzie po kolana, nagle byłam po szyję...),
                              ale włączyłam "cała naprzód" i się udało. Ufff....
                              Ostatni mecz Włochów w Mundialu oglądaliśmy ze spotkanym przypadkowo
                              emerytowanym policjantem, który przy okazji obwoził nas po okolicy
                              (a że był kiedyś w drogówce, to bardzo przestrzegał przepisów, więc
                              nie poczuliśmy włoskiej fantazji za kółkiem wink). Poprzeklinaliśy
                              sobie razem, jak przegrywali, pan pogestykulował jak trzeba,
                              wyrażając swoje zdanie na temat gry reprezentacji narodowej,
                              wypiliśmy un caffe i on już z powrotem miał dobry humor. No natura
                              taka italiańska, no za to ich kochamybig_grin Oni - Włosi - tacy trochę
                              jak Gurua są z usposobienia, albo też Gurua jest trochę "włoska",
                              tak to widzę, tylko chyba Ona jeszcze o tym nie wie i uparcie jeździ
                              do Francji wink
                              Cudnie było i chciałabym kiedyś wrócić na tę wyspę, bo, cholera, do
                              oglądania tam jest rzeczy na miesiąc, a nie na dwa tygodnie.
                              Na koniec mieliśmy mocny akcent, bo w czasie lotu powrotnego (trasa
                              Rzym - Warszawa) naszym LOTem odbyła się akcja jak z drugiej
                              części "Madagaskaru": "Mam dwie wiadomości, dobrą i złą. Dobra to,
                              ta, że lądujemy. Zła - że awaryjnie!" (Heniula to umie cudnie
                              opowiadać!!!smile). No i tak to było, a lądowanie awaryjne odbyło się
                              w Krakowie i rodzice moi mieli niespodziewaną przyjemność widzieć
                              nas wczoraj u siebie smile
                              A w domu warszawskim nadal jest ciepła woda, więc powrót
                              uważamy za udany!! big_grin
                              Niniejszym więc odmeldowuję się jeszcze na trochę, zaglądać pewnie
                              będę, bo Rodzice zinternetowani som, to użyczać sprzętu zapewne
                              bendom smile
                              PS. Miło Was znou czytać. Stęskniłam się smile
                              • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 27.06.10, 07:42
                                No to śliczny wakac miałaś, Papugo. Mnie najbardziej końweniują te
                                baroki, ale to już na zupełnie prywatne zakochanie w księciu
                                Salinie wink
                                Dzień dobry! Znów pięknie, więc na koń... tego... na kozę i hajda!
                                • se_nka0 Re: Dzień dobry - już lato! 27.06.10, 09:31
                                  Piękny urlop, dzięki za sprawozdanie smile
                                  Dzień dobry.
                              • asia.sthm Re: Dzień dobry - już lato! 27.06.10, 10:47
                                Papuniu, na sprawozdawce sie nadajesz. Fajna relacja z fajnej wakacji.
                                Az mi sie na Sycylie zachcialo.
                                • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry - już lato! 27.06.10, 11:30
                                  Dzień dobry. Witaj, ach witaj, Papuniu sycylijska! Będzie
                                  rozwiniecie włoskich wątków? Ja poproszę!
                                  • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 27.06.10, 14:52
                                    U nas upał jak w Donnafugacie u księcia Saliny. W wodzie już sie da
                                    wysiedzieć ponad godzinę, wieczorkiem pewnie dłużej wink
                                  • papuga_ara Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 23:02
                                    kocio_pierzaczek napisała:

> Dzień dobry. Witaj, ach witaj, Papuniu sycylijska! Będzie
                                    > rozwiniecie włoskich wątków? Ja poproszę!

Kociu, pewnie, że rozwinę! smile Z najdzikszą rozkoszą!! Powiedz
                                    tylko, w jakiej formie sobie życzysz rozwijania? smile

A w ogóle to baardzo się cieszę, że fajnie się czytało te zapiski
                                    powakacyjne. Podzielić się chciałam, bo mnie wrażenia rozsadzały, o!
                                    smile

Jak pięknie jest. Jak letnio jest. Mrrrau smile
                                    • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 06:53
                                      Słoneczny żar się z nieba leje...
                                      Lecim i my lać, żeby w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku pławić
                                      się potem do upojenia.
                                      Gropo, nie jestem złośliwa (zupełnie wyjątkowo), ale jak pomyślę o
                                      upałach w mieście, to nie tylko ćwiartki, ale i całe półlitrówki mi
                                      po krzyżu latają, reta, oj, reta! Górą pipidówek wink
                                      Dzień dobry!
                                      • stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 07:53
                                        Masz rację z tym upałem. A nie znajdzie się w pipidówku miejsce dla
                                        kobiety pracującej?
                                        • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 13:33
                                          stara.gropa napisała:

> Masz rację z tym upałem. A nie znajdzie się w pipidówku miejsce
                                          dla
                                          > kobiety pracującej?
                                          W razie frekwencji na pokojach zawsze pozostaje altana wink Własnie
                                          jej basenik rozporowy kupiłam w prezencie.
                                      • eulalija Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 08:13
                                        Może nie będzie tak tragicznie. Jakieś kłaczki białe na lazurze,
                                        żółta morda ciut zapyziała. No, nic to. Zaraz okna na amen, żaluzje
                                        starannie zasłonię i będę próbowała przeżyć.
                                        Witam.
    • stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 27.06.10, 15:36
      Powiem tylko tyle, że wczoraj Bumbecki, Ania i ja zostałyśmy uznane
      za młodzież. smile
      No nie, bez przesady, nie aż tak, żeby nas do kina nie wpuścili wink
      • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 27.06.10, 16:04
        Czy to było na placu Trzech Krzyży? wink
        PiSy szczekają, karawana idzie dalej!
        • stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 27.06.10, 18:09
          Nie, to było na ulicy Okólnik. smile
      • ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 27.06.10, 16:06
        Witam popołudniem,jeszcze godz.temu było słoneczko i duszno,teraz zostało tylko duszno,niechby już popadało.
        • ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 27.06.10, 16:07
          papuniu piękne sprawozdanie,dziękismile
          gropo przecie jesteście młodzież.
          • pomaranczuch Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 03:34
            Papugo, to musiały być wspaniałe wakacje, zazdraszczam! smile a ja ostatnio
            rozmyślałam nad Palermo, bo chciałabym tam kiedyś pojechać, sprawdzałam nawet
            ludzi z CouchSurfingu, całkiem dużo z Palermo, wiec kiedyś może uda się
            odwiedzić te strony big_grin
            • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 07:04
              O, musi Pomaranczuch się sesi!
              A małorolni wstają wcześnie, jadą podlewać, a potem...
              no, wiadomo!
              Dzień dobry!
              • bumbecki Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 08:03
                witam wszystkich poniedziałkowo smile
                • orale Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 08:27
                  jeszcze tylko pare godzin wytrzymać w robocie i ..... patrz
                  sygnaturkasmile
                • eulalija Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 09:51
                  No jest to lato, żółta morda, zero wiatru i termometr balkonowy leci
                  w góręsad
                  Witam.
                  • se_nka0 Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 10:10
                    W nocy podlało - jest zieleniutko, świeżutko i cieplutko wink
                    Od jutra pogoda zamówiona smilesmile Świętokrzyskie czeka !
                    Dzień dobry.
    • stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 08:42
      Czekam na auditorów. Niby wszystko przygotowane, ale zawsze mogą się
      do czegoś przyczepić. Proszę o trzymanie kciuka.
      • orale Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 09:13
        Kawa i ciastka przygotowane? Auditor jak będzie chciał, to zawsze
        coś znajdzie. W dodatku coś trzeba napisać w tej dokumentacjismile
        • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 10:31
          Cześć.
      • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 12:52
        stara.gropa napisała:

> Czekam na auditorów. Niby wszystko przygotowane, ale zawsze mogą
        się
        > do czegoś przyczepić. Proszę o trzymanie kciuka.
        A co te na A robią Gropom?
        PS - na wszelki wypadek kciuczę.
        • groha Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 12:58
          Mordować, to te na A nie mordują raczej, ale zawsze potrafią człowieka wnerwić
          do białości, cholery jedne. Królowo, odezwij się choć jednym słówkiem, jak już
          sobie pójdą, co?
          • orale Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 14:08
            Auditory to bardzo przyjemne ludzie, wiem bo sama jestemsmile
            • stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 14:28
              Jaka kawa, jakie cistka! Na wydział nie wolno wnosić nawet szklanki
              wody. Byli, szukali dziury w całym, poszli. Uf, spokój na rok.
              • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 16:06
                No i z bani!
                A wiecie, te południowce całkiem dorzecznie tę sjestę wymyśliły,
                człowiek jak nowy po krótkiej dwugodzinnej w zacienionym pokoju wink
                • stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 17:57
                  I znowu zaczynasz, wrrrr.
                • ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 17:59
                  Ta,szczególnie jak w tym pokoju nie ma powietrzawink
                  gropko dobrze,że już z głowysmile
                  A tak ogólnie dzień dobry,upał jak cholera,do bani takie lato jak z du...,tego z tyłka pot się lejesad
                  • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 21:51
                    Dlaczego w pokoju nie miałoby być powietrza?
                    Gropo, muszę, bo takie piękne lato i woda z dnia na dzień
                    pływalniejsza! Szczególnie pod wieczór.
                    I tak mam prawie miesieczne opóźnienie w fazie wink
                    • stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 21:56
                      Ewo, nie masz litości dla ludu pracującego stolicy.
                      • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 22:06
                        Ale my mamy krótki sezon, a wy całoroczne baseny wink
                        • stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 22:25
                          A idź ty z całorocznymi basenami, tam tylko syfilisu można się
                          nabawić wink
                          • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 22:35
                            No to już tylko urlopu wypada mi życzyć i życzę!
                            • stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 22:45
                              Dziękuję dobra kobieto.
                    • ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 28.06.10, 22:10
                      ewa9717 napisała:

> Dlaczego w pokoju nie miałoby być powietrza?
                      > Gropo, muszę, bo takie piękne lato i woda z dnia na dzień
                      > pływalniejsza! Szczególnie pod wieczór.
                      > I tak mam prawie miesieczne opóźnienie w fazie wink
                      A dlatego,że u moim mieszkaniu duchota jak diabli.
                      a gropa dobrze napisała,nie masz litości dla ludu pracującego i to nie tylko stolicy.
                      • balamuk Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 09:06
                        Czesc, milego wtorku ludowi pracujacemu i niepracujacemu tezsmile
                      • felis2 Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 09:12
                        Dzień dobry bardzosmile
                        Jest lato, jest ciepło, jest słonecznie.
                        Dziecina wyleczona i wywieziona na wieś.
                        Ustawiłam sobie bardzo korzystnie harmonogram w pracy.
                        Przesiadłam się z czterech kółek na dwa.
                        Życie jest piękne.
                        • 36krzysiek Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 09:29
                          Są dwie opcje, bezludna wyspa na środku oceanu lub bazooka, karabin
                          maszynowy, miecz świetlny. Trzecia opcja to Tworki,
                          wrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!
                          • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 09:33
                            Przedawkowałeś plotka?
                            Cześć wszystkim.
                            • 36krzysiek Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 09:40
                              Ludzi, za dużo ich, pojechali by gdzieś, najlepiej na Marsa, one way
                              ticket wink
                          • bumbecki Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 09:37
                            Baronie, spokojnie smile i tak ludzi coraz mniej w mieście, jeszcze
                            kilka dni jeszcze spokojniej się zrobi smile
                            a w ogóle to dzień dobry wsiem smile
                            • ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 10:02
                              Dzień dobrywink,upał,słonko i praca.
                              • justek1986 Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 10:31
                                Witajcie,juz kiedys wspominalam chyba ze jak w ojczyznie zacnej
                                pieknie to na Wyspach fuj.I wlasnie sie tak stalo, ostatnio byl 2
                                tygodniowy upal, teraz poszedl sobie do Polski.I dobrze, bo ja tam
                                lece juz za 2 dni big_grin
                                • se_nka0 Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 12:32
                                  Witam wszystkich ciepło smile
                                  • g0p0s Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 13:37
                                    Za ciepło, za ciepło. Byle do listopada wink
                                • jotka13 Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 15:06
                                  justek1986 napisała:

> Witajcie,juz kiedys wspominalam chyba ze jak w ojczyznie zacnej
                                  > pieknie to na Wyspach fuj.I wlasnie sie tak stalo, ostatnio byl 2
                                  > tygodniowy upal, teraz poszedl sobie do Polski.

A to dlatego, że poprosiłam koleżankę, która przyleciała z Londynu,
                                  żeby wzięła pogodę ze sobą, bo u nas panował w ubiegłym tygodniu
                                  listopad wink
                                  • justek1986 Re: Dzień dobry - już lato! 29.06.10, 19:43
                                    Acha i wszystko jasne smile No to teraz rozumiem big_grin
                                    • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 06:15
                                      No, no, sama sobie się dziwię, jeszcze kim zostanę!
                                      Już bardzo ciepło, więc szybciutko obowiązki, a potem
                                      przyjeeeeeeeeeeeemność wink
                                      Dzień dobry!
    • balamuk Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 06:20
      O rany, ale leje... Bry.
      • ewa9717 Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 06:24
        No leje, bo w Rumunii wink
        Trza było do strefy euro wink
        PiSy szczekają, karawana idzie dalej!
      • se_nka0 Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 06:26

Leje? U nas lata c.d. i niech jeszcze troszkę tak zostanie smile
        Dzień dobry w rześki, ciepły poranek.
        • bumbecki Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 07:39
          rany, już środa ... ale leci ten tydzień. Dzień dobry smile
      • stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 07:37
        O rany, ale upał...Bry
    • eulalija Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 08:02
      Już przed siódmą na słońcu było bardzo fesad
      Ścieżkę przeżycia powoli organizuję, wiatraki, woda mineralna, okna
      zaraz pozamykam, żeby gorące nie wlazło.
      Witam.
      • 36krzysiek Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 09:01
        Nie wiem co Wy z tym gorącem, super pogoda, nic tylko leżak.
        Leżak... @#$#@!@!$%@!
        • justek1986 Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 09:07
          Oj tak lezak, a nie @hihdm@xxjj smile
        • eulalija Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 09:56
          Leżak? A potem udar słoneczny, starzejąca się szybciej skóra, że o
          raku już nie wspominam. Baronie! Litości dla zdrowia. Kapelutek,
          cień, dużo wody.
          wink
          • ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 10:11
            Dzień dobrysmile,na dworze upal,a ja muszę do pracysadto niesprawiedliwe!
          • felis2 Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 10:18
            Leżak w cieniu i kapelutek już zbędny.
            Ok godziny 13 wsiądę na rower w celu przebycia 19km. Większość pod górkę.
            Informuję o tym dla przyjemności osób narzekających na upał, będziecie mogli
            siedzieć wygodnie, popijając napoje chłodzące i z satysfakcją myśleć, że wy tak
            nie musiciebig_grin
            • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 11:00
              Cześć.
            • stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 11:42
              Jeśli chcesz się licytować kto ma gorzej, to ubierz się w kombinezon
              z kapturem, maskę, gumowe rękawiczki i gumowe buty, włącz do tego
              palnik i wejdź pod foliowy namiot. Takie są moje warunki pracy. No i
              co? Jazda na rowerze nie jawi się teraz jako raj na Ziemi? big_grin
              • 36krzysiek Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 11:58
                Nawet mi przez głowę nie przeszło, że Królowa jest spawaczem
                namiotów!
                • stara.gropa Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 12:02
                  Bo ja kobieta pracująca jestem i żadnej pracy się nie boję.
                  • ter.eska Re: Dzień dobry - już lato! 30.06.10, 13:50
                    feliksie litości!!!ja bym na rowerze nie dala rady polowy tych km.nawet po prostej zaliczyć.
                    gropko już nigdy nie będę narzekać na moja prace!obiecuję!
    • stara.gropa Zagadka 30.06.10, 12:07
      Co to jest?

fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/qb/5xfq/xbKr8L2xlSkwhpJAOB.jpg
      • groha Re: Zagadka 30.06.10, 12:22
        Jakie piękne lochy! W takich mogłabym siedzieć. Nawet bez szydełka.
        • 36krzysiek Re: Zagadka 30.06.10, 12:43
          Zbiorniki na wodę pod Jerozolimą? Jak zzielenieć na twarzy i zwolnić
          się z pracy? Tam słońce a ja pasjans...
          • stara.gropa Re: Zagadka 30.06.10, 12:51
            Groha - pudło
            Baron - pudło
            • kocio_pierzaczek Re: Zagadka 30.06.10, 13:02
              Warszawskie filtry?
              • kocio_pierzaczek Re: Zagadka 30.06.10, 13:03
                > Tam słońce a ja pasjans...

Witam w klubie. smile
              • stara.gropa Re: Zagadka 30.06.10, 13:06
                Tak.
            • groha Re: Zagadka 30.06.10, 13:09
              Wiedziałam, że pudło. Ale ja w taki gorąc nie zgaduję, mowy nie ma. Ja jedynie
              napawam się pięknem tego sklepienia. I wszystko mi jedno, gdzie ono jest, prawdę
              rzekłszy, bowiem w moim pojęciu jest tak doskonałe, że może konkurować jedynie z
              nieboskłonem.
              • stara.gropa Re: Zagadka 30.06.10, 13:24
                Piękne jest i na dodatek jak się przyjrzeć to widać wodę na dole. Na
                upały - marzenie smile
                • ter.eska Re: Zagadka 30.06.10, 13:52
                  To jest po prostu cudnebig_grin
                  • goonia Re: Zagadka 30.06.10, 17:25
                    Dobry.
                    oddawac upal proszem i to migusiem. Wieje jakies arktyczne paskudztwo i nawet
                    slonce wiele nie pomaga. nogi mi zmarzlysad
                    Papa wypielil wszystko co sie dalo, nawet miedzy konwaliami ktore sa do
                    wykopania. Ratunku. Ma ktos pozyczyc troche chwastow?
                  • pomaranczuch Re: Zagadka 30.06.10, 17:30
                    Cześć!!! Pięknie, gorąco! Jestem pełna zapału do pracy!
                    znalazłam ostatnio genialne zdjęcia big_grin może kogoś zainteresują, dla mnie rewelacja
                    www.wykop.pl/ramka/395368/tapety-zdjecia-opuszczonych-psychiatrykow/
                    • se_nka0 Re: Zagadka 30.06.10, 17:50

Goonia - malowania jakiegoś nie masz w planach. Wiem , że to bardzo zajmujące
                      zajęcie wink
                      P.S. Chwastów niet, również wypieliłam wszystkie smilesmile
                      • goonia Re: Zagadka 30.06.10, 21:35
                        O!!! cudna jestes Senko. Pomalujemy garaz.
                    • bumbecki Re: Zagadka 30.06.10, 17:59
                      są cudne smile jutro sobie na firmowym kompie ustawię smile
                      • balamuk Re: Zagadka 30.06.10, 21:33
                        Wychodzi na to, ze moj wypychany na kopach upal wreszcie dotarl, gdzie nalezalo. Musi lazl na piechote. Filtry boskie, mozna tam wejsc bez przepustki?
                        Gooniu, chwastow mam dowolnie, gdzie Ci wyslac?smile
                        No i dobry, niech bedzie wieczor.
                        • stara.gropa Re: Zagadka 30.06.10, 21:41
                          Cześć Bałamuku. Pamiętasz pamiętny wieczór i dwa duże słowa i jedno
                          malutkie? big_grin
                          Filtry w te wakacje organizują dni otwarte, w każdą sobotę. Trzeba
                          się jednak wcześniej zapisać na wycieczkę.
                        • ter.eska Re: Zagadka 30.06.10, 21:57
                          balamuk napisała:

> Wychodzi na to, ze moj wypychany na kopach upal wreszcie dotarl, gdzie nalezalo
                          > . Musi lazl na piechote. Filtry boskie, mozna tam wejsc bez przepustki?
                          > Gooniu, chwastow mam dowolnie, gdzie Ci wyslac?smile
                          > No i dobry, niech bedzie wieczor.
                          A dotarł,dotarł,aż za bardzo nawet,może chcesz z powrotem odrobinę?
                          • balamuk Re: Zagadka 30.06.10, 22:08
                            Jak mam dwoch duzych i jednego malutkiego nie pamietac, do konca zycia zapamietam, jakby co, to nawet ten wredny Niemiec jeszcze bedzie pamietal!smile))
                            Na filtry sie nie zapisze k'sazaleniju, bo nie wiem, kiedy dotre. Ale doloze je do MRU - koniecznie chce zobaczyc, moze byc na emeryturze.
                            Upal niekoniecznie zycze sobie z powrotem, z drugiej strony lepszy niz powodz, zaraza, juz sama nie wiem, czego chciec...
                            • stara.gropa Re: Zagadka 30.06.10, 22:15
                              A co to jest MRU?
                              • balamuk Re: Zagadka 30.06.10, 22:30
                                Międzyrzecki Rejon Umocnien. Albo Umocniony. Z tego, co wiem - cudo.
                    • heniulaa Re: Zagadka 30.06.10, 23:07
                      Jakie ładne duże okna! Prawie jak u mnie w pracy smile
                      • asia.sthm Re: Zagadka 01.07.10, 00:13
                        Czesc ludzie
                        Wiecie ze juz lipiec nastal? W zyciu sie go tak szybko nie spodziewalam.
                        A to ci heca!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka