08.10.10, 11:20
Tak mi wpadło do głowy, że można też zrobić fotoilustracje do książek.
Na razie mam jeden pomysł na zdjęcie: palma z ronda, w tle iglica Pekinu. Wąsko skadrowane, tylko te dwa obiekty. Podpis: "Palma z widokiem na Europę (wschodnią)".
Myślę, że można wiele takich elementów wydłubać i zrobić je krzywym zwierciadle. Wąskie kadry, zbliżenia itp.
Co Towarzystwo na to?
Obserwuj wątek
    • kocio_pierzaczek Re: Obok mapy 08.10.10, 11:21
      I podobnie jak palma, z przymrużeniem oka? Bardzo fajny pomysł.
      • dorka_31 Re: Obok mapy 08.10.10, 12:06
        Pomysł świetny, tylko jeszcze żeby tak te odpowiednie kadry wydłubać. Póki co nic mi się niestety nie kojarzy...
        • gastonlemiel Re: Obok mapy 08.10.10, 20:06
          Poimysl fajny, ale ja bym pozostal przy faktografii, w sensie: sfotografowac (w miare mozliwosci) miejsca Guruowe, albo co bardziej znaczace z ksiazek, i zrobic z tego album, to byloby cos. Sluze zdjeciami na przyklad z masywu szczelinca, specialjnie wizytowalem pare lat temu, ruszajac po przeslynnych schodach i pozerajac obiad w knajpie u podnozasmile ale juz w samej wraszawie nie zabrakloby obiektow! a potem to wreczyc Gurui tez, na gwiazdke!
          • groha Re: Obok mapy 08.10.10, 22:58
            Gastonie, sądzisz, że Gurua jeszcze nie widziała tych wszystkich miejsc? wink
            Gopos bardzo dobrze kombinuje w tzw. tym temacie, moim zdaniem. Jak już robić coś takiego, to tylko z jajem, czyli elegancko mówiąc: z przymrużeniem ludzkiego oka. Na pewno wymaga to trochę więcej inwencji i wysiłku, niż zwykła faktografia, ale za to efekt może być piorunujący. Powtarzam: piorunujący! Oraz tego, niepowtarzalny. Dlatego nie wiem, jak Szanowni, ale ja już czuję, jak zaczyna w nas buzować gejzer szalonego entuzjazmu. Bo rzecz jest warta zachodu, uważam, naprawdę warta. No dobra, niech będzie, że na razie bąbluje sobie podskórnie... Ten gejzer, znaczy wink
    • groha Re: Obok mapy 08.10.10, 23:36
      Póki co, w ramach tzw. czasoumilacza, mam malutką ilustrację pasującą do wielu książek i kilku drugoplanowych postaci żeńskich z opisem: "wstrętna, odrażająca, piękna dziwa we własnej osobie":

http://img219.imageshack.us/img219/3457/b72d6e11.th.jpg

wink
      • anja_p_s Re: Obok mapy 10.10.10, 14:21
        rany, jaka piękna -czy to coś modliszkowatego? nigdy nie widziałam takich dolnych skrzydełek

udaje większą, żeby przestraszyć przeciwnika (obiektyw) hihi
    • dorka_31 Różowy słoń 09.10.10, 19:35
      A czy taki słoń do czegoś sie nada?

https://www.iv.pl/images/23562326324724135842.jpg

Co prawda nie tańczy, ale kolor ma odpowiedni wink
      • kurcgalopek Re: Różowy słoń 10.10.10, 20:16
        Słoń doskonały. I moim zdaniem wygląda na chętnego do tańców big_grin
        • gastonlemiel Re: Różowy słoń 11.10.10, 01:03
          Groho, no ani chybi widziala, ale zdaje sie ze dawno tych niegdys jej bliskich miejsc nie odwiedza, wiec wiesz, na bazie sentymentu mogklo by sie jej spodobac. Pomysl z odjhechanymi zdjeicmai tez fajny, zreszta, mozna polaczyc jednoz drugim, a zdjecia faktograficzne tez nie musza byc takie tradycyjne, bo w koncu kazde miejsce mozna sfotogafowacv pod jakim ciekawym kontemsmile
    • g0p0s Re: Obok mapy 11.10.10, 10:44
      Robaczki, co to je Bucki zjadł czekają na rozpracowanie smile
      • groha Re: Obok mapy 11.10.10, 13:17
        Robaczki zostawiam smakoszom, za to znalazłam w swoich zbiorach coś, co z mety błysnęło mi niesamowicie symbolicznie:
        http://img241.imageshack.us/img241/5022/majowewypady051.th.jpg

Szajka bez końca? smile
    • g0p0s Re: Obok mapy 12.10.10, 10:54
      Wir w jeziorze z gałganami Marianka - bulaj kręcącej się pralki (może ktoś ma Franię?) + jakieś szuwary.
      Joanna z Michałem przeczekują 8? W Warszawie są takie tramwaje...
      • kurcgalopek Re: Obok mapy 13.10.10, 18:51
        Okrętka? wink
    • g0p0s Re: Obok mapy 14.10.10, 14:12
      Pralnia na pl. Św. Annny? Zdjęcie dużej ilości bielizny pościelowej suszącej się na sznurach na świerzym powietrzu. Tylko te sznury, bielizna i powietrze w kadrze smile
      Mikrofon w sęku? Do wyszukania zdjęcie Dziewońskiego z Michnikowskim przy mikrofonie w skeczu pt. 'Sęk'.
      Kufer Alicji? Albo damska torebka w kształcie kuferka, albo zbliżenie bagażnika samochodu, najlepiej z epoki.
      Zwłoki Alicji przekraczające granicę? No i tu nie wiem. Na pewna coś ze spaniem.
      Mam(y) wymyślać dalej, czy nie? Y jest ważne.
      • g0p0s Re: Obok mapy 14.10.10, 14:15
        A, no i oczywiscie lekarstwo Joanny na uspokojenie - Asiowa żmija w spirytusie. Asiu, nie wypita jeszcze?
        • asia.sthm Re: Obok mapy 14.10.10, 16:45
          > Asiu, nie wypita jeszcze?

A fuj, wypluj to slowo. Ich jest trzy butelki tych żmijopytonow. Po przeprowadzce wyladowaly w piwnicy, co oznacza, ze kiedys chylkiem wyjada, dziecko niczego nie zauwazy.
      • kocio_pierzaczek Re: Obok mapy 14.10.10, 14:16
        Wymyślaj. Mam gdzieś dwa piękne zdjęcia z bielizną pościelową, jedno niezwykle kolorowe, drugie chyba z kotem, poszukam.
        • groha Re: Obok mapy 14.10.10, 15:46
          Kociu, przepraszam za sugestię (to słowo jest teraz na topie, nic nie poradzę), ale czy nie należało powiedzieć: wymyślajmy?
          Pozwolę sobie przypomnieć, że wystarczy tylko zrobić rzeczy następujące:
          a) zdjęcie
          b) powiesić
          c) zaproponować podpis
          d) poczekać
          e) poczekać
          f) poczekać...
          a potem jedynie wybrać najbardziej odjazdowy opis i gotowe.
          I jeśli to nie jest genialnie prosty pomysł na wspólną zabawę, to ja już nie wiem, przeklinam was i idę umrzeć z nudów w stosowniejszym ku temu miejscu wink
          • g0p0s Re: Obok mapy 14.10.10, 15:56
            Jest jakaś litera przed a? Wiem, można próbować z k smile Niech będzie *.
            " *) wymyśleć zdjęcie
            a) . . ." itd.
            Groho, nigdzie nie chodź. Przecież kar nie będzie smile
    • g0p0s Re: Obok mapy 15.10.10, 10:58
      Mam pomysł na pawia pod Sochaczewem, ale się nim nie podzielę.
      • felis2 Re: Obok mapy 15.10.10, 11:04
        g0p0s napisał:

> Mam pomysł na pawia pod Sochaczewem, ale się nim nie podzielę.

To ja mam teraz obrzydliwą wizję, może lepiej się podzielsad
        • g0p0s Re: Obok mapy 15.10.10, 11:12
          Nie podzielę się, bo nic cofającego nie jadłem smile
          • kocio_pierzaczek Re: Obok mapy 15.10.10, 12:03
            Aaaa! A ja rzeczkę skarbów wymyśliłam! Kto ma do pożyczenia czaszkę?
            • kocio_pierzaczek Re: Obok mapy 15.10.10, 12:03
              Oczywiście, Groho, dzieło ma być wynikiem działania naszego wielkiego wspólnego chmielewskiego umysłu.
    • groha Re: Obok mapy 15.10.10, 12:31
      A ja właśnie wyobrażam sobie tego pawia. Za karę. Bowiem doszły mnie słuchy, że w ostatnim poście się czepiam, więc ponownie go przeczytałam, żeby sprawdzić, czy aby słuchy się nie czepiają, ha ha. Faktycznie, miało być żartobliwie, jak zwykle, a chyba trochę wygląda, jak idź i więcej tu nie wracaj... Jakaś zrzęda go napisała, to pewne. Ja? O Boże... A wczoraj wydawał mi się taki dowcipny, słowo daję. Kociu, jeśli poczułaś się przeze mnie czepnięta, to wybacz! Naprawdę wyszło mi tak niechcący. Dlatego, jako pokutę zadaję sobie tego pawia spod Sochaczewa, którego zasugerował Gopos. I postanawiam wyobrażać go sobie aż do obiadu.
      A'propos: sugestia - jakież to intrygujące słowo, nie uważacie? smile
      • kocio_pierzaczek Re: Obok mapy 15.10.10, 12:38
        Groho droga, czy ja coś pisałam o czepianiu? Nieee, tylko o czaszce. To też na "cz".
        Kto ma studenta medycyny znajomego? Czacha potrzebna!
        • stara.gropa Re: Obok mapy 15.10.10, 12:42
          A może być w opakowaniu?
          • g0p0s Re: Obok mapy 15.10.10, 12:53
            W lodówce turystycznej?
    • groha Re: Obok mapy 15.10.10, 15:23
      Niestety, jeszcze nie mam czaszki na zbyciu, ale za to znalazłam coś takiego:

l-userpic.livejournal.com/103101479/25203449
      Wiem, że do niczego nie pasuje, ale jest taki piękny, że nie mogłam mu się oprzeć smile
      • goonia Re: Obok mapy 15.10.10, 17:24
        Sliczny kotek Grocho. Czy on pyta: Kota masz? bo zle slyszetongue_out
        • kocio_pierzaczek Re: Obok mapy 15.10.10, 21:06
          A jaki wk... undlony!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka