god-of-a-shrinking-universe "Biała kobieta na zielonym rowerze"Monique Roffey 02.01.13, 18:19 Odpowiedz Link
maniaczytania 1. Przepiorki w platkach rozy - Laura Esquivel 02.01.13, 22:27 juz od bardzo dawna chcialam ja przeczytac swietny wybor na pierwsza lekture w Nowym Roku - oby caly rok byl tak dobry Odpowiedz Link
maniaczytania 2. Magia swiat - C.Atkinson, V. Bolton, A.Jenkins 05.01.13, 22:16 taki poradnik - przepisy plus sposoby na ozdoby Odpowiedz Link
ona_007 1-4 07.01.13, 13:35 Adam Ross - Ciemna strona małżeństwa - wg mnie przydługa i nużąca. Ann Patchett - Biegnij . Przeciętna, zgrabnie napisana ale powierzchowna . Susan Randy Meyers- Córki mordercy - zadziwiające jak dwie siostry moze łączyć i dzielić to samo doswiadczenie... Ameli Nothomb- Dziennik jaskółki, Kosmetyka wroga, Z pokora i uniżeniem, Ani z widzenia ani ze słyszenia - licze za 1 pozycję bo czytałam tylko po to żeby potwierdzić ze mi sie nie podoba. Takie dawanie szansy ... Odpowiedz Link
god-of-a-shrinking-universe "Adrian Mole. Szczere wyznania" Sue Townsend 10.01.13, 09:47 Odpowiedz Link
moleslaw 1 - 2 10.01.13, 12:55 "Pasażer" Patrick Senecal "Koreańczycy,Chińczycy,Japończycy" Kim Munhak Odpowiedz Link
greenwenus Re: 3. Lilith - Olga Rudnicka 13.01.13, 22:32 Nawet mi sie podobalo, dobrze sie czyta i latwo wczuc sie w atmosfere. Polecam! Odpowiedz Link
ona_007 Re: 3. Lilith - Olga Rudnicka 14.01.13, 11:24 Nie przeszkadzało Ci w odbiorze że jest tam jeden urywek pisany z punktu widzenia porwanej dziewczyny ? Mnie strasznie to jakoś drazniło - w senie takim że punkty widzenia różnych osób sa konsekwentnie ciągnięte a tu buch w środku ksiązki taki rodzynek... A tak poza tym to bardzo przyzwoicie napisana i wciagająca książka. Odpowiedz Link
greenwenus Re: 3. Lilith - Olga Rudnicka 16.01.13, 21:32 Nie tak bardzo. Wlasciwie to nawet troche dodawalo grozy. Odpowiedz Link
mrs.t Re: 3. Lilith - Olga Rudnicka 30.01.13, 23:01 totalnie nie czytam kryminalow, no ale zdarzylo sie ze zaczelam czytac LILITH Jak to kryminal - wciaga , bo chce sie poznac zakonczenie historii ale przyznam ze raczej meczy mnie czytanie tej ksiazki. Jezyk, zwlaszcza dialogi bohaterow, sztuczne jakies takie, jak normalnie tekst z filmu "rejs" o dialogach w polskich filmach - no az chce si wyjsc z kina (Albo zatrzasnac ksiazke!) Caly watek okultyzmu przywodzi mi na mysl koogos kto "zbytnio sie staral" I istudiowal "temat" zanim napisal ksiazke - tak dobrze sie przygotowal ze to co pisze jest takie nienaturalne, i podrecznikowe, na sile.. Za to postaci sa fajnie zarysowane, budza emocje.. Odpowiedz Link
nchyb Re: 4. "Zamordowana krolowa" Maurice Druon 20.01.13, 14:53 i jak wrażeniea? Czytałaś jeszcze coś z serii Królów Przeklętych? Odpowiedz Link
maniaczytania Nchyb, 27.01.13, 14:19 czytalam wczesniej pierwszy tom - "Krol z zelaza", podobaja mi sie te ksiazki bardzo! Swietnie napisane, bardzo wciagajace, ale ja ogolnie lubie historyczne powiesci z intrygami dworskimi Odpowiedz Link
nchyb Re: Nchyb, 27.01.13, 18:25 ja też lubię Polecam oba seriale, jeden dość leciwy, drugi mający kilka lat, na podstawie tego cyklu... Odpowiedz Link
nchyb Re: 6-C.Lackberg "Zamieć śnieżna i woń migdałów" 19.01.13, 19:04 czytałam w okresie świątecznym, sam klimat podobał mi sie, ale zakończenie mnie rozczarowało... Odpowiedz Link
nchyb Islam - historia, sztuka i architektura 19.01.13, 19:06 Duży, gruby tom, bardzo bogato ilustrowany. Bez fabuły, ale bardzo wciągający dla miłośników takich pozycji Odpowiedz Link
skory1 Islam to samo zło! 22.01.13, 10:34 Jak to z islamem jest naprawdę - oczami samych Arabów, którzy islam porzucili. www.youtube.com/watch?v=tWvW0zseA64 www.youtube.com/watch?v=PgTbXHN11Gs Cała prawda o pedofilii w islamie. www.youtube.com/watch?v=7k2jYx5ShF8&list=PLA80B0DDA1F546A04 A tu jak piorą mózgi już małym dzieciom! Zgroza! www.youtube.com/watch?v=rPkbfU-xXX4 Pozwólmy im się rozpanoszyć, a będzie tego więcej. www.youtube.com/watch?NR=1&v=YgekatNooIA Co powinniśmy wiedzieć o islamie. www.youtube.com/watch?v=rhUE2tg9igg Głupota polityków zachodu wmawiających milionom ludzi, że islam jest religią pokoju jest NIEWYOBRAŻALNA i NIEBEZPIECZNA. Proszę, pokażcie te filmy innym, nie dajcie sobie robić wody z mózgu gadaniem o "pokojowym" islamie. To niebezpieczna ideologia totalitarna, taka sama, jak faszyzm czy komunizm, chce zrobić z nas niewolników! Odpowiedz Link
nchyb Re: Islam to samo zło! 26.01.13, 13:24 gdy czytam o architekturze chrześcijańskiej - niekoniecznie wspominam mordowanych w wyprawach krzyżowych innowierców i płonące stosy, podobnie gdy czytam o innych religiach. Twój więc post całkiem nie na temat... Odpowiedz Link
moleslaw do 10. 22.01.13, 14:09 Jerzy Stuhr "Stuhrowie,historie rodzinne" Christopher Golden " Duffy postrach wampirów" tomy 1 do 4 G.Butler i McManus "Psychologia" Odpowiedz Link