Dodaj do ulubionych

Zagadek zadawanie

30.07.12, 03:47
Jak naprawdę nazywała się pani Zającowa?
Obserwuj wątek
    • kocio_pierzaczek Re: Zagadek zadawanie 30.07.12, 08:39
      Hi hi, pani Kapusta?
    • embepe Re: Zagadek zadawanie 30.07.12, 08:40
      Pani Kapusta?
      • embepe Re: Zagadek zadawanie 30.07.12, 08:45
        Kocio wyprzedził mnie o włos!

smile
        • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 30.07.12, 11:21
          Kocio jako wyprzedzająca zadajesz smile
          • g0p0s Re: Zagadek zadawanie 30.07.12, 11:29
            Kurcze, muszę jakąś powtórkę zrobić, bo nie mam szens w zagadkach.
            • kocio_pierzaczek Re: Zagadek zadawanie 30.07.12, 15:53
              Kto kogo leczył wrzątkiem?
              • balamuk Re: Zagadek zadawanie 30.07.12, 16:58
                Czesio Stefka?
    • slotna Re: Zagadek zadawanie 30.07.12, 19:59
      Cholerka, teraz dopiero zauwazylam ten watek... smile
      • kocio_pierzaczek Re: Zagadek zadawanie 31.07.12, 10:07
        No ba. Zadajesz, Balamuku.
        • balamuk Re: Zagadek zadawanie 31.07.12, 11:40
          No to dalej wrzątek. wink
          Kogo ogarnęła chęć potknięcia się z garnkiem pełnym wrzątku i dlaczego?
          • slotna Re: Zagadek zadawanie 31.07.12, 21:37
            Sylwie. Chciala zrobic krzywde Marcinkowi.
            • balamuk Re: Zagadek zadawanie 01.08.12, 06:48
              Słusznie. Ty słusznie rzeczesz, ona słusznie miała ochotę. wink
              Zadawaj.
              • slotna Re: Zagadek zadawanie 01.08.12, 10:52
                Kim byl z zawodu Seweryn Zwijek?
                • toanita Re: Zagadek zadawanie 01.08.12, 12:55
                  Znalazłam smile) Mgr inż budownictwa lądowego?!
                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 01.08.12, 19:23
                    Tak jest smile
                    • toanita Re: Zagadek zadawanie 02.08.12, 13:44
                      No to jedziemy: czym zajmowała się niejaka Marzena Czarniawska?
                      • balamuk Re: Zagadek zadawanie 02.08.12, 17:54
                        Coś tam studiowała, w lecie pracowała jako recepcjonistka w hotelu. I kochała sie w Jacku. smile
                        • toanita Re: Zagadek zadawanie 02.08.12, 18:34
                          W "Pelikanie" uścislając smile No to przekazuje pałeczkę smile
                          • balamuk Re: Zagadek zadawanie 02.08.12, 19:00
                            Dlaczego zdaniem Miecia Joanna chciała popełnic samobójstwo?
                            • slotna Re: Zagadek zadawanie 02.08.12, 20:35
                              Bo jadla kotlety mielone w bufecie.
                              • balamuk Re: Zagadek zadawanie 02.08.12, 20:49
                                No i już po zagadce. Dawaj. wink
                                • slotna Re: Zagadek zadawanie 02.08.12, 21:12
                                  Kto mial idiotyczny zwyczaj blakania sie po skwerkach?
                                  • koszmarna.baba Re: Zagadek zadawanie 02.08.12, 21:37
                                    Heroina romansu wink czyli Basieńka Maciejakowa.
                                    • slotna Re: Zagadek zadawanie 02.08.12, 22:07
                                      Alez szybko idzie dzisiaj smile Teraz ty.
                                      • balamuk Re: Zagadek zadawanie 04.08.12, 17:37
                                        Ups, wątki mi sie poplątały.
                                        I co? wink
                                      • koszmarna.baba Re: Zagadek zadawanie 04.08.12, 18:28
                                        Przepraszam za opóźnienie ale internet mi był zdechł sad
                                        Kogo z wzajemnością wystraszyła Gurua mając 9 albo 10 lat?
                                        • embepe Re: Zagadek zadawanie 04.08.12, 19:04
                                          koszmarna.baba napisała:

> Przepraszam za opóźnienie ale internet mi był zdechł sad
                                          > Kogo z wzajemnością wystraszyła Gurua mając 9 albo 10 lat?
                                          >
                                          Czy chodzi o Bożenkę i historię z poczwarą pod brzozą?
                                          • koszmarna.baba Re: Zagadek zadawanie 04.08.12, 19:06
                                            Niestety nie. Próbuj dalej smile
                                            • embepe Re: Zagadek zadawanie 04.08.12, 19:16
                                              To idę po ściągę! smile
                                        • slotna Re: Zagadek zadawanie 04.08.12, 23:07
                                          Krowy.
                                          • koszmarna.baba Re: Zagadek zadawanie 05.08.12, 10:24
                                            Trafiony zatopiony!
                                            Zadajesz!
                                            • slotna Re: Zagadek zadawanie 05.08.12, 13:55
                                              Co to jest, co moze sie swobodnie poruszac w poziomie i w pionie, wisiec w powietrzu, ladowac na malym odcinku i startowac bez rozbiegu?
                                              • heniulaa Re: Zagadek zadawanie 05.08.12, 14:10
                                                helikopter?
                                                • slotna Re: Zagadek zadawanie 05.08.12, 15:13
                                                  No prosze, a panowie sie tak glowili... wink Zadajesz.
                                                  • heniulaa Re: Zagadek zadawanie 05.08.12, 16:08
                                                    przy jakiej chorobie człowiek nie leży w szpitalu?
                                                  • mika_p Re: Zagadek zadawanie 05.08.12, 23:21
                                                    Przy zatruciu pokarmowym?
                                                  • heniulaa Re: Zagadek zadawanie 06.08.12, 07:01
                                                    też ale nie o to chodzi
                                                  • mika_p Re: Zagadek zadawanie 06.08.12, 14:31
                                                    Zaawansowany nowotwór?
                                                  • heniulaa Re: Zagadek zadawanie 06.08.12, 19:07
                                                    a u kogo i gdzie?
                                                  • mika_p Re: Zagadek zadawanie 06.08.12, 20:25
                                                    U Bartka od tanga. Chyba w Kanadzie.
                                                  • heniulaa Re: Zagadek zadawanie 06.08.12, 20:32
                                                    zadajesz
                                                  • mika_p Re: Zagadek zadawanie 07.08.12, 01:34
                                                    Topsz.
                                                    Kto zawijał węgiel w szafirową włóczkę?
                                                  • heniulaa Re: Zagadek zadawanie 07.08.12, 07:02
                                                    Arabela Wielki Diament tom I i niech ktoś chętny zada bo ja lecę do roboty
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 07.08.12, 09:00
                                                    Myśl pierwsz: Czy teraz będziemy tak dokładnie podawać odpowiedzi smile?
                                                    Myśl druga: Trzeba było nie odpowiadać jak się zadawać nie będzie wink alibo zadać od razu big_grin.
                                                    Myśl trzecia: JAk się okarze że zgadłaś smile, to ja chce zadawać, bo też znałam odpowiedź big_grinD.
                                                  • mika_p Re: Zagadek zadawanie 07.08.12, 12:39
                                                    Wielki Diament tom I się zgadza, ale nie Arabela
                                                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 07.08.12, 15:29
                                                    Marietta. I tez mi sie juz nie chce zadawac tongue_out
                                                  • mika_p Re: Zagadek zadawanie 07.08.12, 17:34
                                                    Marietta.
                                                    To w takim razie, jak nikomu się nie chce, to niech sobie wątek poczeka na chętnego smile
                                                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 07.08.12, 18:57
                                                    No dobra, wymyslilam: czego sie nie lowi na kolowrotku? smile
    • g0p0s Re: Zagadek zadawanie 07.08.12, 19:21
      Gdyby zadający oceniali trudność zagadki, to można by było ciułać punkty za odpowiedzi. Taka drobna rywalizacja bez przegranych. Najpierw pomysł do oceny przez zagadkowiczów.
      • slotna Re: Zagadek zadawanie 07.08.12, 19:28
        Chyba odgadujacy by musieli oceniac, bo mnie sie nieraz wydawalo, ze zadalam cos banalnego, a musialam rzucac podpowiedziami na potege wink
        • balamuk Re: Zagadek zadawanie 07.08.12, 20:05
          Jakie punkty? Zadający z reguły szukaja czegos ciekawego. Pytania typu "jak miała na imię przyjaciółka Tereski" troche mijają się z celem...
          • balamuk Re: Zagadek zadawanie 07.08.12, 20:26
            A w ogóle to żadna rywalizacja, zabawa ma być.
            Próbuję: uklejek, płotek i okoni?
            • slotna Re: Zagadek zadawanie 07.08.12, 20:47
              > Próbuję: uklejek, płotek i okoni?

Tak.
      • g0p0s Re: Zagadek zadawanie 07.08.12, 20:36
        Ja tak tylko...
    • balamuk Re: Zagadek zadawanie 07.08.12, 21:17
      Kto był podobny do Madonny?
      • slotna Re: Zagadek zadawanie 07.08.12, 22:22
        Kobieta, ktora pan Seweryn kojarzyl z klientem od goralki?
        • balamuk Re: Zagadek zadawanie 08.08.12, 06:57
          Ano. Dawaj. smile
          • slotna Re: Zagadek zadawanie 08.08.12, 12:06
            Dlaczego podstawowy projekt hotelu w Zalesiu uczynil takie wielkie wrazenie?
            • asia.sthm Re: Zagadek zadawanie 08.08.12, 12:31
              Skala sie zwichrowala i wyszedl kotytarz wielkosci boiska z maciupkimi pokoikami doczepionymi jak kleszcze. Potwor wyszedl, nie hotel.

Tak z pamieci mi sie troszke dofantazjowalo.
              • g0p0s Re: Zagadek zadawanie 08.08.12, 12:38
                Uznając pierwszeństwo Asi dopowiem, że hol 100 m kw. to wg projektanta 100 m na 100 m.
                • asia.sthm Re: Zagadek zadawanie 08.08.12, 13:11
                  Ot i trybuny by sie zmiescily.
                  Mam szybka zagadke:
                  Jakiego koloru byl sawny tapczan uczestniczacy w cyklinowaniu parkietu żletką , i co wywolywal?

Gopos niech zada tez, nie zaszkodzi stereo.
                  • asia.sthm Re: Zagadek zadawanie 08.08.12, 13:12
                    sawny tapczan = sławny tapczan
                    • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 08.08.12, 13:34
                      No buraczkowy był, bo niebieskie okazały ciut droższe i w sklepie nie chcieli wymienić, nawet po pozostawieniu nadwyżki. A wywoływał oczywistą agresje, która potem przydała się jako osobiste doświadczenie przy pisaniu artykuł (artykułów? nie pamiętam ilości) o wpływie kolorystki wnętrz na osobniki w nich przebywające.
                      A można już było odpowiadać smile?
                      • asia.sthm Re: Zagadek zadawanie 08.08.12, 16:05
                        I to jest cudna, wyczerpujaca odpowiedz!

Zadawaj, a Gopos sie zastanawia nad swoja.

PS. Buraczkow mi sie strasznie zachcialo i niech ktos zgadnie co bedzie na obiad wink
                        • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 08.08.12, 19:07
                          Jak nigdy jestem przygotowana smile
                          Gdzie spotkano po raz pierwszy Diabła?
                          • minerwamcg Re: Zagadek zadawanie 08.08.12, 19:39
                            > Gdzie spotkano po raz pierwszy Diabła?

Jeśli chodzi o geografię, to chyba w Piotrkowie Trybunalskim? Jakaś pomniejsza metropolia z dworcem, z którego można było wyjść dopiero jak pociąg odjechał, bo zagradzał przejście smile
                        • g0p0s Re: Zagadek zadawanie 08.08.12, 19:13
                          Na specjalne życzenie sekcji skandynawskiej (zagadka, a nie jej treść): na co leczył się Marek w Romansie?
                          • slotna Re: Zagadek zadawanie 08.08.12, 20:59
                            Na impotencje.
                            • g0p0s Re: Zagadek zadawanie 09.08.12, 12:40
                              Dla porządku - tak jest.
                • slotna Re: Zagadek zadawanie 08.08.12, 20:58
                  Tam bylo 80. 40 na 40.
              • slotna Re: Zagadek zadawanie 08.08.12, 20:56
                > Skala sie zwichrowala i wyszedl kotytarz wielkosci boiska z maciupkimi pokoika
                > mi doczepionymi jak kleszcze. Potwor wyszedl, nie hotel.
                >
                > Tak z pamieci mi sie troszke dofantazjowalo.

Nie, to nie jest prawidlowa odpowiedz... big_grin
                • minerwamcg Re: Zagadek zadawanie 08.08.12, 21:55
                  Czekaj, a tam nie było aby jednej elewacji wykreślonej na drugiej czy jakoś tak?
                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 08.08.12, 22:03
                    Nie. Zupelnie nie o to chodzi w ogole.
                    • minerwamcg Re: Zagadek zadawanie 08.08.12, 22:18
                      Już wiem. Ale to sie nie liczy, bo sprawdziłam w książce. Niech zgaduje kto inny.
                • asia.sthm Re: Zagadek zadawanie 08.08.12, 22:10
                  > Nie, to nie jest prawidlowa odpowiedz... big_grin

A to feler - westchnal seler...
                  Ale sie nazgadywalam jak stara!
                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 09.08.12, 10:01
                    Matusiu, jaki wspaniały bałagan pytajniczy! big_grin
                    Podstawowy hotelu w Zalesiu wzbudził emocje, kiedy się znalazł. Po tym, jak uprzednio zginął i trzeba było całą robotę robić na nowo. Poza tym był chyba w porządku? Tak mi się mętnie wydaje...
                    • slotna Re: Zagadek zadawanie 09.08.12, 11:57
                      Tak jest smile Teraz ty.
                      • balamuk Re: Zagadek zadawanie 09.08.12, 13:10
                        Kto jadł z jednego talerza?

A przy okazji - z czego jest ta kanapa i skrobanie parkietu, bo nie kojarzę.
                        • g0p0s Re: Zagadek zadawanie 09.08.12, 13:15
                          Z płyty wiórowej okleinowanej i obicia tapicerskiego miękkiego?
                          Z Autobiografii - pierwsze samodzielne mieszkanie na Dorotowskiej, w którym wanna łachy kradła. Co do talerza to nie wiem tak od razu.
                        • asia.sthm Re: Zagadek zadawanie 09.08.12, 13:50
                          nie kanapa tylko tapczan.

Marianek?
                          • balamuk Re: Zagadek zadawanie 09.08.12, 14:08
                            Nie, nie Marianek. smile
                            Dobrze, że z Autobiografii, znaczy nie zesklerociałam jeszcze do reszty.
                            • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 09.08.12, 14:13
                              Minerwo, ja Ci ten Piotrków oczywiście zaliczam.
                              I co teraz będą trzy wątki? big_grin
                              • balamuk Re: Zagadek zadawanie 09.08.12, 14:36
                                A czemu nie? wink))
                                • minerwamcg Re: Zagadek zadawanie 11.08.12, 14:10
                                  Nie, ja poczekam aż mi w drugim wątku podejdzie jakieś pytanie i też odpowiem, to się chociaż trochę zredukuje.
                        • slotna Re: Zagadek zadawanie 10.08.12, 01:02
                          Amerykanin.
                          • balamuk Re: Zagadek zadawanie 10.08.12, 12:36
                            Z talerza? Nie. wink
                            • slotna Re: Zagadek zadawanie 10.08.12, 13:17
                              Alez tak. Wszystko z jednego, tort, mieso cos tam wink Ale rozumiem, ze nie o to chodzilo. Zatem pewnie chodzi o Alicje i jej wlasny, osobisty brud.
                              • balamuk Re: Zagadek zadawanie 10.08.12, 13:28
                                O większą liczbę osobników jedzących z tego samego talerza. wink
                                • balamuk Re: Zagadek zadawanie 11.08.12, 15:05
                                  Owszem, u Alicji się to działo...
                                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 13.08.12, 20:52
                                    Zatkało się, to mówię. Koty Alicji jadły z jednego talerza w "Workach".
                                    Czy ktoś wyjaśni tę impotencję? smile
                                    • slotna Re: Zagadek zadawanie 13.08.12, 23:14
                                      Ja moge we wlasnym imieniu: "Worki" czytalam raz i wiecej nie zamierzam wink
                                      • balamuk Re: Zagadek zadawanie 14.08.12, 09:04
                                        Jezusicku, nie o to mi chodziło!!! big_grin
                                        O impotencję Marka pytałam, bo w tej artystycznej wielowątkowości przeoczyłam odpowiedź Goposa i myślałam, że na coś innego się leczył, teraz sprawdziłam i wszystko mi się wyjaśniło. smile
                                        No to kto coś zada?
                                        • slotna Re: Zagadek zadawanie 14.08.12, 09:34
                                          Hehe, myslalam, ze tak artystycznie opisalas zastoj zagadkowy... big_grin
                                          • g0p0s Re: Zagadek zadawanie 14.08.12, 11:08
                                            Też tak to zrozumiałem.
                                            • balamuk Re: Zagadek zadawanie 14.08.12, 12:23
                                              No to sie kajam, przez tę pogodę same skróty myślowe mi wychodzą, aż się boję w państwowej pracy cokolwiek napisać... wink
                                              • slotna Re: Zagadek zadawanie 15.08.12, 16:10
                                                Minerwa powinna zadawac tongue_out
    • slotna Re: Zagadek zadawanie 18.08.12, 12:05
      No dobra, to ja zadam.

Dlaczego pan Wolski sie tak nazywal?
      • eulalija Re: Zagadek zadawanie 19.08.12, 13:50
        Bo miał taką tabliczkę na drzwiach a mieszkanie nie było jego. Za to miał urządzenia szpiegowskie i wiedział kto mu pod drzwiami łazi.
        • slotna Re: Zagadek zadawanie 19.08.12, 15:24
          Zgadza sie.
          • eulalija Re: Zagadek zadawanie 19.08.12, 16:02
            Co robiła panna Dominika żeby utrzymać przy życiu w czasie wojny zwierzęta gospodarskie? Trzy rzeczy poproszę.
            • slotna Re: Zagadek zadawanie 19.08.12, 17:35
              Robila bukiety z suchego zielska. Owies upychala w sienniki i pod draperiami. Zapobiegliwie zrobila kiszonki.
              • eulalija Re: Zagadek zadawanie 20.08.12, 08:12
                Doskonała odpowiedź. Jeszcze była podstępna akcja z uratowaniem źrebnej klaczy.
                • slotna Re: Zagadek zadawanie 20.08.12, 14:47
                  Co za bandyta zniszczyl mrowisko?
                  • tutul Re: Zagadek zadawanie 20.08.12, 19:23
                    Dziki zryły,chlebek im pachniał.Janeczka z Pawełkiem dokarmiali mrówki chyba...
                    • slotna Re: Zagadek zadawanie 20.08.12, 21:03
                      Nie chlebek, co innego smile Ale Janeczka i Pawelek, zgoda.
                      • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 21.08.12, 08:34
                        Rodzeństwo położyło rybią głowę, co by mrówki objadły ją z tkanki mniej lub bardziej żywej i miękkiej pozostawiając ino szkielet. Ale ja tak tylko dla uściślenia, bo zasadniczo Tutul powiedziała, że dzik smile
                        • eulalija Re: Zagadek zadawanie 23.08.12, 12:19
                          Ścisłości ścisłościami ale gdzie zagadka? Tutul na Mazury pojechała czy jak?
                          • kocio_pierzaczek Re: Zagadek zadawanie 24.08.12, 15:38
                            Tutul? A może pytek?
                            • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 30.08.12, 21:30
                              Co z zadawaniem. Ja jestem na urlopie to mam usprawiedliwienie, a reszta?
                              • slotna Re: Zagadek zadawanie 31.08.12, 02:36
                                Ja mam w domu ludzi na urlopie.
                                • tutul Re: Zagadek zadawanie 02.09.12, 09:17
                                  rzeczywiście,byłam na Mazurach,tam gdzie diabeł mówi dobranoc.Kajam się i już pytam:

Grzegorz pochwalił Jonannę,że potrafi zrobić coś z niczego.Co to było?
                                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 02.09.12, 19:27
                                    Jajecznica.
                                    • tutul Re: Zagadek zadawanie 03.09.12, 06:33
                                      zadajesz
                                      • slotna Re: Zagadek zadawanie 03.09.12, 15:55
                                        Jak mial na imie slodki piesek?
                                        • balamuk Re: Zagadek zadawanie 03.09.12, 16:40
                                          Kajtek?
                                          • slotna Re: Zagadek zadawanie 03.09.12, 17:37
                                            Zadajesz.
                                            • balamuk Re: Zagadek zadawanie 03.09.12, 18:10
                                              O Jezu <powiedziała grzecznie>.
                                              Już sie koncer... koncentruję.
                                              • balamuk Re: Zagadek zadawanie 03.09.12, 18:34
                                                Kto nie odróżniał Bacha od Wagnera?
                                                • kocio_pierzaczek Re: Zagadek zadawanie 05.09.12, 11:35
                                                  Strzelam. Marek?
                                                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 05.09.12, 11:56
                                                    Pudło. wink To znaczy może Marek też, ale mnie się w oczy nie rzucił. W jednej książce dwie osoby nie odróżniają.
                                                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 05.09.12, 19:20
                                                    Patryk i Joanna.
                                                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 06.09.12, 08:54
                                                    Brawo, dawaj następne. smile
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 06.09.12, 09:04
                                                    Dobra, dobra, a teraz proszę mi przypomnieć skąd to było.
                                                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 06.09.12, 10:56
                                                    Bułgarski bloczek.
                                                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 06.09.12, 11:41
                                                    Na czym polegala orgia w poludnie?
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadek zadawanie 07.09.12, 20:55
                                                    Seans porno w szopie pod Garwolinem?
                                                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 07.09.12, 21:42
                                                    Tak! I jeszcze jedno tamze...? smile
                                                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 11.09.12, 01:42
                                                    Kocio? Heloł? wink Zagadke dawaj.
                                                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 16.09.12, 16:45
                                                    Kociu, odblokuj! smile
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadek zadawanie 17.09.12, 11:23
                                                    Się robi. Kto pluł na kredę?
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 17.09.12, 11:50
                                                    Wszyscy, tzn. Lesio, Barbara, Karolek i Janusz. Jakoś wydawało mi się, że było ich więcej. Nie mam pewności co do Stefana i Włodka. Napad robili na 100%, ale chyba nie pluli.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadek zadawanie 17.09.12, 11:55
                                                    Nie pluli. Ty plujesz. Znaczy, zadajesz.
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 17.09.12, 13:31
                                                    Pozostając w temacie: jaka czynność nie jest męska, a zato jest typowo damska?
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 19.09.12, 11:15
                                                    No jak to? Nikt jej nie wie?
                                                    A zatem: chodzi o sposób dokonania zbrodni, a dokładnie rzecz ujmując morderstwa.
                                                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 19.09.12, 20:41
                                                    Trucie. Ale to wiem z Christie, nie Chmielewskiej wink
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 20.09.12, 09:08
                                                    Znaczy myśl ta sama była smile. Zadajesz
                                                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 20.09.12, 20:40
                                                    Powiedz chociaz z ktorej ksiazki ta mysl smile

Zagadka: Co zrobili panstwo, ze ich nie bylo w domu?
                                                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 20.09.12, 20:47
                                                    Wzięli gorzkie żale i poszli na roraty?
                                                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 21.09.12, 10:21
                                                    Brawo, zadajesz smile
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 21.09.12, 08:50
                                                    Trucie i jego kobieca strona jest z Lesia. Jak mu sie nie udało otruć personalnej to stwierdził, że to kobiecy sposób działa i on jako 100% mężczyzna nie dał tak rady smile
                                                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 21.09.12, 10:22
                                                    Och, ze tez mnie skleroza zlapala... big_grin
                                                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 21.09.12, 17:42
                                                    Komu zawód grafika wydawał się bezpieczny i dlaczego?
                                                  • mika_p Re: Zagadek zadawanie 21.09.12, 17:50
                                                    Eluni, gdyż nie groził emocjami powodującymi u niej słuposolnienie?
                                                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 21.09.12, 17:53
                                                    Amen, zadawaj. smile
                                                  • mika_p Re: Zagadek zadawanie 21.09.12, 18:32
                                                    Jedna osoba opisała drugiej osobie trzecią osobę tak dobrze, ze ta druga osoba od razu rozpoznała trzecią, spotkawszy ją przypadkiem, a nigdy wcześniej jej nie widziała.

No to kto komu kogo opisał i kto kogo rozpoznał?
                                                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 21.09.12, 19:50
                                                    Joanna opisala Jance wysokiego faceta o brazowych oczach itd.
                                                  • mika_p Re: Zagadek zadawanie 21.09.12, 23:55
                                                    I zadziałało? Bo mam wrażenie, że nie całkiem smile
                                                    W każdym razie, chodziło mi o inna książkę i inne osoby, a druga osoba wprost powiedziała trzeciej, że rozpoznała z opisu pierwszej
                                                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 22.09.12, 00:14
                                                    Facet na komendzie Okrętkę?
                                                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 22.09.12, 10:26
                                                    Musialo zadzialac, przynajmniej w momencie, kiedy Janka widziala go podwojnie wink
                                                  • mika_p Re: Zagadek zadawanie 22.09.12, 12:07
                                                    O rany, to strasznie popularny motyw jest zatem, bo mnie nie chodziło ani o faceta z oczami, ani o Okrętkę na komendzie, tylko o Tereskę opisaną przez Robina własnemu ojcu. To co aj mam teraz zrobić?
                                                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 22.09.12, 13:36
                                                    Zadaj jeszcze jedną, bo i tak odpowiedziaś! big_grin
                                                  • mika_p Re: Zagadek zadawanie 22.09.12, 14:23
                                                    A, bo to głupia zagadka była, jak się okazało smile

No to nowa:
                                                    w kim się tak kochał Roman, służący Katarzyny, że aż zdecydował się żyć w dwóch wymiarach czasowych?
                                                  • minerwamcg Re: Zagadek zadawanie 22.09.12, 15:00
                                                    W matce Katarzyny.
                                                  • mika_p Re: Zagadek zadawanie 23.09.12, 12:05
                                                    Tak jest.
                                                    Zadajesz, Minerwo
    • minerwamcg Re: Zagadek zadawanie 23.09.12, 21:30
      No to czekajcie, wyrównam do lewej, bo za chwilę nam pytania i odpowiedzi wylezą za prawą krawędź monitora.
      Do kogo Joanna nie chciałaby mówić "Jadziu, kochanie"?
      • minerwamcg Re: Zagadek zadawanie 25.09.12, 13:57
        Ee, nikt nie chce zgadywać? No to daję pierwszą podpowiedź - rzeczona Jadzia nosiła dość niezwykłe nakrycie głowy.
        • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 26.09.12, 09:23
          Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się że do królowej Jadwigi. Z tym że podpowiedź mi nie pasuje smile
          • minerwamcg Re: Zagadek zadawanie 26.09.12, 13:21
            Ależ tak, zgadłaś! Joanna nie mówiłaby "Jadziu, kochanie" do królowej Jadwigi, patrz "Porwanie". A korona... hm, to chyba nie jest zwykłe nakrycie głowy? smile
            • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 26.09.12, 21:31
              No wiesz, korona dla królowej to całkiem zwykłe smile
              To tak dla pikanterii, kto strzelał z łuku?
              • minerwamcg Re: Zagadek zadawanie 27.09.12, 08:51
                w "Krwawej zemście"? smile
              • kocio_pierzaczek Re: Zagadek zadawanie 27.09.12, 09:49
                Bo chyba jeszcze Pawełek?
                • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 27.09.12, 17:51
                  W krwawej, miało być pikantnie wink
                  • minerwamcg Re: Zagadek zadawanie 27.09.12, 19:29
                    Jak w "Krwawej zemście", to Luiza. Ale spudłowała.
                    • asia.sthm Re: Zagadek zadawanie 27.09.12, 19:43
                      A tam, zaraz spudlowala - w kosmos nie strzelila. Tylki sie nieboraczce pomylily, ale blisko bylo, w koncu w dziesiatke nie celowala.

Wiecie co, mnie sie juz teraz wszystko z dupa kojarzy - nawet taka tarcza na strzelnicy ma ksztalt dupska. Tak jak glupia melodia potrafi sie przyczepic, tak i dupcia w roznych odmianach.
                      • minerwamcg Re: Zagadek zadawanie 27.09.12, 21:01
                        A i ofiara, choć przypadkowa, też niewinną lelijką nie była, co to to nie i wcale mi go nie żal. Dobra, czekamy na potwierdzenie S-L, porządek musi być.
                        • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 28.09.12, 09:34
                          S-L potwierdza, ale żeby tarcza - ona taka chyba bardziej okrągła smile. A co do pudłowania to pytanie było o osobnika strzelającego, a nie trafiającego wink. Swoją drogą, gdzie z łuku strzelał Pawełek?
                          • minerwamcg Re: Zagadek zadawanie 28.09.12, 12:09
                            No to dobrze, zadaję: kto nie chciał siedzieć na przypiecku i zaplatać warkoczy?
                            • balamuk Re: Zagadek zadawanie 28.09.12, 12:32
                              Ten, który chciał oddać nerkę?
                              • minerwamcg Re: Zagadek zadawanie 28.09.12, 19:55
                                smile Nie, inny.
                                • balamuk Re: Zagadek zadawanie 29.09.12, 12:52
                                  No to drogą eliminacji ten drugi. big_grin
                                  To znaczy chyba brat Krzewca i chyba panu Ryszardowi to proponował.
                                  Rozpaczliwie mi się te książki plączą...
                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 29.09.12, 17:41
                                    Mnie też, skąd to?
                                    • balamuk Re: Zagadek zadawanie 29.09.12, 18:38
                                      Może podobnie trudne do zapamiętania?...
                                  • minerwamcg Re: Zagadek zadawanie 29.09.12, 19:19
                                    Tak jest! Z "Zapalniczki" oczywiście. Bałamuk, zadajesz.
                                    • balamuk Re: Zagadek zadawanie 30.09.12, 17:25
                                      Kto był skąpy i wytwarzał atmosferę?
                                      • eulalija Re: Zagadek zadawanie 01.10.12, 06:46
                                        Stasieczek mu było? Mąż przyjaciółki w Pechu, dzieci tam pojechały na czas pobytu tajfunu australijskiego. Do Władysławowa. Przyjacółce jakoś oryginalnie było ... Eleonora?
                                        • balamuk Re: Zagadek zadawanie 01.10.12, 16:55
                                          No pewnie. Ślićna męścizna, tylko charakterologicznie wybrakowana. smile
                                          Zadawaj.
                                          • eulalija Re: Zagadek zadawanie 01.10.12, 22:02
                                            To prościutko: co było w ciężkiej walizie? Ze trzy sztuki poproszę.
                                            • slotna Re: Zagadek zadawanie 01.10.12, 22:56
                                              Muszle, kora z debu korkowego, ametysty.
                                              • eulalija Re: Zagadek zadawanie 02.10.12, 07:07
                                                Nie o tę walizkę chodzi. Z racji transportu lotniczego przesadnie ciężka być nie mogła, choć oprócz oczu na ślub kuzynki zawierała bardzo ciekawe rzeczy.
                                                Chodzi mi o walizkę, której ciężar wymusił cztery minuty jazdy taksówką.
                                                • kocio_pierzaczek Re: Zagadek zadawanie 02.10.12, 08:58
                                                  Rany boskie jakie oczy?!!!!
                                                  • eulalija Re: Zagadek zadawanie 02.10.12, 09:24
                                                    Bo to było po francusku. I miały być kwiaty a Janeczce wyszły oczy i celnik już przestał pytać o resztę. Piszę jak pamiętam, może ciut się mylę ale sens w tym właśnie tkwi. A chodziło o różę piaskową.

I proszę się odczepić od walizki rodzeństwa. To NIE TA walizka. Zawartość tej drugiej poproszę.
                                                • slotna Re: Zagadek zadawanie 02.10.12, 10:55
                                                  Nie, nie, to byly owoce do zmywania kuzynki! Oczy wyszly panu Chabrowiczowi (hyhy), a moze raczej temu sprzedawcy, ktorego o trzydziesci oczu poprosil, gdy chcial kupic jajka smile

Te ksiazke, o ktora ci chodzi, od dziecinstwa znam na pamiec, wiec od razu wiem, ze w walizce byly Alicji wazonik, Alicji ksiazki, Alicji bigos, Alicji wodka, a spytana, czy swojego nic nie ma, Joanna odparla, ze owszem, maszyne do pisania smile
                                                  • eulalija Re: Zagadek zadawanie 02.10.12, 11:01
                                                    Brawo Slotna!
                                                    Zadajesz.

P.S. Dziękuję za wyjaśnienie. Dzieciaki mam w drugim rzędzie i jakoś leń mi warczał: nie wywlekaj.
                                                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 02.10.12, 11:59
                                                    To nadal walizkowo: co bylo w kosmetyczce, ktora koniecznie chcial obejrzec czeski celnik?
                                                  • minerwamcg Re: Zagadek zadawanie 02.10.12, 13:16
                                                    Zakrętki do włosów. I szmal. W bilonie, więc legalny.
                                                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 02.10.12, 13:34
                                                    Zadajesz.
    • minerwamcg Re: Zagadek zadawanie 04.10.12, 11:47
      Dobra, to znowu zepchnę do lewej. Kto został postrzelony w zakrystii?
      • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 04.10.12, 12:34
        A któż mógł być postrzelony w zakrystii? Oczywista oczywistość, że ksiądz. Spowiednik niejakiej Heleny Wytrzeszcz. Ale nie pamiętam jak on miał na imię.
        • minerwamcg Re: Zagadek zadawanie 04.10.12, 13:44
          Myślę, że bez personaliów duchownej osoby się obejdzie, ważne, że wiadomo kto. OK! Zadajesz.
          • minerwamcg Re: Zagadek zadawanie 04.10.12, 13:45
            A, i Helena była Wystrasz, nie Wytrzeszcz smile Ale zadajesz i tak.
            • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 04.10.12, 14:09
              Jak na mojej możliwości jeden Wystrasz na Wytrzeszcz to nie wiele ( a nie miałam tekstu żeby sprawdzić). Kiedyś udało mi się Sianożęta na Strzeżyną zamienić - obie to miały mieć nazwy miejscowości, z tym że ta druga nie istnieje smile.
              Wracając do baranów: kto wąchał gumkę i dlaczego (dwa razy - dlaczego te ktoś i dlaczego wąchał smile)
              • balamuk Re: Zagadek zadawanie 04.10.12, 14:33
                Monika. Żeby było wiadomo, że się gruba baba zmieści.
                • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 04.10.12, 15:46
                  To powiedz jeszcze dlaczego akurat ona i zadajesz smile
                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 05.10.12, 08:49
                    No dobrze, już dobrze wink. Chodziło mi o to, że była najgrubsza w całym biurze. Balamuk dajesz!!!!!
                    • balamuk Re: Zagadek zadawanie 05.10.12, 16:01
                      O rany, przepraszam, nie zauważyłam! No jasne, że dlatego. wink
                      Gdzie Pisa wyglądała jak Biebrza?
                      • slotna Re: Zagadek zadawanie 05.10.12, 18:16
                        Na mapie samochodowej Tereski i Okrety.
                        • balamuk Re: Zagadek zadawanie 05.10.12, 19:25
                          Niech ci będzie. smile
                          Pruj dalej.
                          • slotna Re: Zagadek zadawanie 05.10.12, 20:50
                            Kto i po co pompowal pilota?
                            • kocio_pierzaczek Re: Zagadek zadawanie 05.10.12, 21:05
                              Cholera. Wiem ale nie powiem bo jutro mogę nie mieć internetu i zlinczujecie mnie za niezadanie zagadki. smile
                              • slotna Re: Zagadek zadawanie 05.10.12, 23:26
                                Mow szybko teraz i zadawaj od razu smile
                                • slotna Re: Zagadek zadawanie 08.10.12, 00:17
                                  No i co, nikt nie wie? Czy cisza weekendowa?
                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadek zadawanie 08.10.12, 08:58
                                    Czyżby automatyczny podnośnik, który miał dzięki pompowaniu kosmitę przypominać? Tudzież pompowanie pozostałych zaziemskich istot w tym samym celu?
                                    • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 08.10.12, 10:37
                                      Mnie Lądowanie nawet do głowy nie przyszło. Myślałam raczej o autopilocie na statku trawersującym atlanty, ale on był chyba wiązany, a nie dmuchany wink.
                                      • kocio_pierzaczek Re: Zagadek zadawanie 09.10.12, 08:54
                                        Szydełkiem był dziergany. Z białego akrylu.
                                    • slotna Re: Zagadek zadawanie 09.10.12, 14:00
                                      Tak smile Kocio, zadajesz.
                                      • kocio_pierzaczek Re: Zagadek zadawanie 09.10.12, 14:12
                                        Komu trzeba było zalepić otwór gliną?
                                        • balamuk Re: Zagadek zadawanie 09.10.12, 14:19
                                          Psu stojącemu w kącie pokoju.wink))
                                          • kocio_pierzaczek Re: Zagadek zadawanie 09.10.12, 15:46
                                            Eeee, i już po zabawie. Zadajesz.
                                            • balamuk Re: Zagadek zadawanie 10.10.12, 17:53
                                              Ano zadaję. Kto i za kim snuł się jak smród za wojskiem?
                                              • balamuk Re: Zagadek zadawanie 13.10.12, 18:59
                                                ?
                                                • kocio_pierzaczek Re: Zagadek zadawanie 15.10.12, 09:23
                                                  Jakaś podpowiedź?
                                              • eulalija Re: Zagadek zadawanie 15.10.12, 10:15
                                                Bożenka, córka hydraulika, za Tadziem?
                                                To taki strzał rozpaczy. Bo jeszcze mi się po komórkach kołacze z "Dużej polki" ten pisarz od siedmiu boleści, za Joanną, Zygmunt mu było?
                                                • balamuk Re: Zagadek zadawanie 15.10.12, 17:29
                                                  Pudło. wink
                                                  Żona uważała, że taka jedna snuje się za jej mężem.
                                                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 16.10.12, 11:50
                                                    Żona bała się, że mąż (obiekt snucia) rozwiedzie się z nią. W rezultacie postanowiła sprawę załatwić przy pomocy radykalnych metod. To już wszystko napisałam...
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 18.10.12, 11:14
                                                    Keine idea, może coś więcej wink
                                                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 18.10.12, 19:28
                                                    O rany, nie wysłało mi się. (Nie)boszczyk to jest!
                                                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 20.10.12, 17:20
                                                    I tłumaczka Jola za Boszczykiem. Niech wreszcie coś ktos zada...
                                                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 20.10.12, 19:18
                                                    Ty musisz zadac nowa, karnie wink
                                                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 20.10.12, 19:49
                                                    Łojeusicku. To jutro, please... wink
                                                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 20.10.12, 20:53
                                                    No dobrze, bo znowu sie zablokuje.
                                                    Co uwielbiała Florencja, podać dwa różne.
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 21.10.12, 00:03
                                                    Dwa różne: skakać i pietruszkę jeść smile
                                                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 21.10.12, 09:47
                                                    No i świetnie.
                                                    Dawaj! smile
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 21.10.12, 19:30
                                                    Co przeszkadzało Lucynie, a jednocześnie Joanna nie zgodziła się na usunięcie tego?
                                                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 21.10.12, 19:38
                                                    Wał korbowy?...
                                                  • se_nka0 Re: Zagadek zadawanie 21.10.12, 19:47
                                                    Szóste koło?
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 22.10.12, 14:33
                                                    Wał korbowy, Balamuk zadajesz. Szóstego koła też co prawda nie chciala zostawić, ale ta możliwość w ogóle istniała smile
                                                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 22.10.12, 16:31
                                                    Kto oddał księdzu nowe szelki?
                                                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 25.10.12, 11:05
                                                    sad((
                                                    Później te szelki zostały wykorzystane do strzelania w małpy niedojrzałymi śliwkami...
                                                  • toanita Re: Zagadek zadawanie 25.10.12, 19:19
                                                    Coś mi się kołacze "Dwie głowy i ..."???
                                                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 25.10.12, 19:44
                                                    Bułgarski bloczek.
                                                    Przyznam, że w związku z wątkiem "Skąd Anita wiedziała" zaparłam się, żeby zadać zagadkę z WCz albo KKK, ale wyszło mi, że i tak wszyscy je na pamięć znają. Naprawdę przeczytałam obie (z przyjemnością) i próbowałam coś wybrać...
                                                    A dwóch głow jakoś nie lubię, harlekinowate mi sie wydają.
                                                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 28.10.12, 13:26
                                                    Sześć dni minęło albo jakoś tak, zaczyna mi się z "Ojcem zadżumionych" kojarzyć.
                                                    Weronika, siostra filatelisty Fiałkowskiego Henryka.
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 31.10.12, 08:41
                                                    A zadasz nową?
                                                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 31.10.12, 09:10
                                                    Jędza! wink To zaczyna samogwałt przypominać, z przeproszeniem...
                                                    Gdzie się podziała Slotna, znająca wszystkie odpowiedzi na wszystkie pytania???

Proszę, po linii: kto siedział na wypożyczonym z kościoła biskupim tronie?
                                                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 31.10.12, 20:13
                                                    > Gdzie się podziała Slotna, znająca wszystkie odpowiedzi na wszystkie pytania???

Slotna zaglada regularnie, ale o ile starsze ksiazki moze recytowac bez zajakniecia, o tyle tych wydanych w XXI wieku czesciowo w ogole nie zmogla i odmawia czytania tylko celem brylowania w watku tongue_out

> Proszę, po linii: kto siedział na wypożyczonym z kościoła biskupim tronie?

Przewodniczacy Rady Narodowej smile
                                                  • balamuk Re: Zagadek zadawanie 01.11.12, 09:27
                                                    No comment. wink
                                                    Zadawaj!
                                                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 01.11.12, 12:35
                                                    Kogo wykonczyl Olek ze swoim Bucefalem?
                                                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 02.11.12, 20:13
                                                    Klatwa jakas czy co... wink
                                                  • ania_m66 Re: Zagadek zadawanie 04.11.12, 18:58
                                                    slotna napisała:

> Kogo wykonczyl Olek ze swoim Bucefalem?
                                                    >
                                                    scytow oczywiscie smile
                                                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 04.11.12, 19:17
                                                    YAY! Zadajesz smile
                                                  • ania_m66 Re: Zagadek zadawanie 04.11.12, 19:28
                                                    ok, kto i w jaki sposob uziemnil mecenasa koczarko?
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 06.11.12, 08:24
                                                    Kuzyn Joanny (i tutaj powstaje pytanie jak miał na imię Zygmynt, Zdzisław, bo że nie Jacek to wiem) zakneblował Go (tzn. pana mecenasa) i związał chyba w mieszkaniu Seweryna, czy tam w pokoju do wynajęcia nade morzem. Wszystko działo się w Krynicy i poszło o misia smile.
                                                  • ania_m66 Re: Zagadek zadawanie 06.11.12, 08:53
                                                    odpowiedz jest tylko w polowie poprawna, wiec raczej nie moge uznac smile
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 06.11.12, 12:03
                                                    Powiedz chociaż w której połowie, to będe się zastanawiać jak się poprawić wink
                                                  • ania_m66 Re: Zagadek zadawanie 06.11.12, 23:37
                                                    szkorbut-lumbago napisała:

> Powiedz chociaż w której połowie, to będe się zastanawiać jak się poprawić wink

przepraszam za zwloke, ale bylam caly dzien offline.
                                                    nie byl to pan seweryn smile
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 07.11.12, 12:46
                                                    Zasadniczo to ja npisał, ze w jego mieszkaniu , a nie że on. To może jeszcze raz.
                                                    Uziemiał kuyn Joanny (tylko nie pamietam imienia)
                                                    poprzez zakneblowanie i związanie.
                                                  • ania_m66 Re: Zagadek zadawanie 07.11.12, 16:28
                                                    dalej uwazam zagadke za nierozwiazana.
                                                    nie bylo to bowiem mieszkanie ani pokoj nad morzem pana seweryna.
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 08.11.12, 10:32
                                                    ania_m66 napisała:

> ok, kto i w jaki sposob uziemnil mecenasa koczarko?

kto: Zygmuś, kuzyn Joanny
                                                    jak: przywiązał go do krzesła i zakneblował, pod broda miał szkil zawiązny na supeł i kokardę w poprzek, na ustach, zwiniętą w rulon chustę.

Gwoli ścisłości jak widać powyżej pytania o miejsce nie było !!!! Ale skoro juz sprawdziłam to:
                                                    pokój Bertela u Plastyków.
                                                  • ania_m66 Re: Zagadek zadawanie 08.11.12, 13:10
                                                    no wlasnie - nie pokoj pana sweryna, a pana stefana bertela smile
                                                    niniejszym zagadke uwazam za rozwiazana.
                                                    zadajesz smile
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 09.11.12, 09:15
                                                    Ilu było króli i jak się nazywali?
                                                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 09.11.12, 19:49
                                                    Trzech: Zygmunt, Wladyslaw i Stefan.
                                                  • szkorbut-lumbago Re: Zagadek zadawanie 10.11.12, 00:54
                                                    Myślicie że zawsze króli jest trzech wink?
                                                    Zadajesz.
                                                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 10.11.12, 13:08
                                                    Jakie gory sa bardzo dobre do chowania rozmaitych rzeczy?
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadek zadawanie 10.11.12, 19:30
                                                    Pireneje?
                                                  • ania_m66 Re: Zagadek zadawanie 10.11.12, 20:18
                                                    rodopy?
                                                  • slotna Re: Zagadek zadawanie 10.11.12, 20:31
                                                    Rodopy smile Zadajesz.
                                                  • ania_m66 Re: Zagadek zadawanie 10.11.12, 21:42
                                                    slotna napisała:

> Rodopy smile Zadajesz.
                                                    >
                                                    no dobra smile

dla kogo gurua zbierala cukierki podawane do kazdej filizanki espresso?
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Zagadek zadawanie 12.11.12, 09:04
                                                    Dla pani Heni?
                                                  • ania_m66 brawo kocio! 12.11.12, 13:15
                                                    zadajesz smile
                                                  • kocio_pierzaczek Re: brawo kocio! 12.11.12, 13:31
                                                    Kto kupował i co od Bronka?
                                                  • szkorbut-lumbago Re: brawo kocio! 21.11.12, 10:54
                                                    Kociu, to chyba już czas na podpowiedź.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: brawo kocio! 21.11.12, 11:53
                                                    Na "r". smile
                                                  • balamuk Re: brawo kocio! 23.11.12, 20:40
                                                    Chyba za mało... wink
                                                  • ania_m66 coz za niesamowity przypadek 23.11.12, 22:31
                                                    akurat wczoraj wygrzebalam stosownego ebooka na dluuuga podroz pociagiem.
                                                    rudy sprezynowiec ryby od niego kupowal, bo bardzo byl lakomy.
                                                    wedzone ryby. dokladnie rzecz biorac. a wykryl to dzielny pan porucznik MO na podstawie wywiadu srodowiskowego wink
                                                  • kocio_pierzaczek Re: coz za niesamowity przypadek 25.11.12, 21:19
                                                    Ania, brawo za przenikliwość. smile Zadajesz.
                                                  • ania_m66 no dobra :) 26.11.12, 12:02
                                                    bedzie chyba nie bardzo trudna.
                                                    jak sie nazywalo mlodsze dziecko jadwigi?
                                                  • ewa9717 Ilu studentów jest na zdjęciu? ;) 27.11.12, 14:47
                                                    Z trochę innej beczki, jak to tempora mutantur et nos mutamur in illis )
                                                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114944,12931402,Pierwsza_wystawa_Wladyslawa_Slawnego___wybitnego_powojennego.html?i=6
                                                  • szkorbut-lumbago Re: no dobra :) 12.12.12, 13:12
                                                    Czy to Mieszko był młodszy? Czy to może nie ta Jadwiga smile?
                                                  • szkorbut-lumbago Re: no dobra :) 08.01.13, 11:55
                                                    Czy to jeszcze działa?
                                                  • kocio_pierzaczek Re: no dobra :) 08.01.13, 12:40
                                                    Byłoby miło. Dawaj coś nowego, Szkolumbku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka